Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Yézi: Blekk Frájdéj
-
LOGOUT
Mindent a robogókról / kis motorokról topik
Első hozzászólás előtt olvasd át a téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Beretvás
veterán
Nem tudom ,honnan az infók de csak a 2. pont stimmel.
3. pont a legkirívóbb, miért fogyasztana többet egy 2t belőle? Bármi teszt vagy megerősítés? Semmi extra súrlódás nem lesz miatta főleg a megfelelő olajjal.
4. pont hogy jobban megy tőle, ha nem akkor az vagy nem igazi 100 as benzin vagy szar a karb
urálás. -
Zoli bácsi
őstag
Minden 2T motorba (Fűnyíró, fűkasza, fűrész) csak 100-as, illetve kutanként változik mi a neve, de ugye minél kevesebb Etanol tartalmú üzemanyagot használok.
Hátrányát sosem éreztem.
Elment a 2T motor a szovjet kiskatonáktól szerzett, állítólag 72-es oktánszámú benzinnel is, bár kissé a teljesítményen érezhető volt.
Amit megéreztem változás, az volt, amikor a kilencvenes évek elején megszűnt az ólmozott benzin. Nem tudom hogy jön az ólom a 2T motorhoz(elvileg sehogy, de állítják hogy kenő hatása is volt az ólomnak,), de mikor megszűnt a 92-es keverék, és lett helyette ólommentes keverék..Akkor érezhetően gyengébb lett az MZ. Trabant annyira nem érezte meg, de talán az is hangosabb, meg kissé gyengébb lett.
Jelenleg 95-ös E10 benzint csak autóba, és csak nyáron(Mikor pár hét és kihajtjuk) tankolok. Karburátoros, és szezonálisan használt gépekbe nálam minél kevesebb bio anyag tartalmú benzin mehet.
Na, itt van az E20 is, tankolja akinek két anyja van...: [link]
Amúgy a mesterséges intelligencia szerint nem etanol van a 100-as benzinben. Idézem:
A 100-as benzin előnyei Etanol helyett más adalékok: A 100-as benzinben etil-tercier-butil-éter (ETBE) az etanol helyettesítő bioösszetevője, ami kevésbé károsítja a gumialkatrészeket. Régebbi autókhoz is jó: Azok a 30 évnél régebbi járművek, amelyekben az üzemanyag-rendszer gumialkatrészei nem kompatibilisek az E10-es (10% etanolt tartalmazó) benzinnel, nyugodtan tankolhatnak 100-as benzint. Motorvédő hatás: A 100-as benzinadalékok segíthetnek a motorban lévő lerakódások eltávolításában és csökkenthetik a dugattyúgyűrűk súrlódását, ami a motor élettartamát is növelheti. -
Kapásból a 4-es pontodra reagálva:
A MOL és az OMV abba a maradék 5 %-ban a 100-as benzinnél semmiféle etanolt nem használ, hanem csak adalékanyagokat. Ez tény! Ez a hivatalos közleményük amióta elindult az az etanolos dolog, plusz többször be is lettek vizsgálva ezek az üzemanyagok. Pont az 5 százalékban van a lényeg. A törvény úgy írja elő, hogy 5 százalékig nem kötelező semennyi etanolt sem használniuk, pótolhatják teljes egészében adalékokkal.
Azáltal, hogy nincs benne etanol már szerencsésebb a 100-as benzin használata a különböző alkatrészek miatt. Pluszban még meg kell említeni, hogy szintén az etanol hiánya miatt kvázi semmi vizet sem tartalmaz ami korróziót okozna.
Hogy az egyéb kutak mit kevernek össze azt nem tudom.
Az 1-es pontodban leírt dolgot én még nem hallottam, van bármiféle hivatalos kísérlet/teszt ami ezt alátámasztja vagy csak feltételezés?
A 3-as ponttal szintén nem is szeretnék vitába szállni, semmilyen járműnél nem tapasztaltam nagyobb fogyasztást. Igaz, kevesebbet sem, de többet sem."Úgy kb. 10 éve benne van és semmi nem látszik benne, szóval itt is az lesz inkább a megfejtés, hogy a benzin valamit kiold azalatt a tél alatt a vonatkozó motorból."
Ez pontosan így van ahogy leírtad, egy üvegben sok mindent nem fogsz látni benne évek múltán sem.

Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen videókártyát?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Yettel topik
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Nagyon gyorsan búcsút mondhatunk az olcsó notebookoknak
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Fele annyit ér az iPhone Air, mint amennyibe pár hete került
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- További aktív témák...
- Audi Q7 3.0TDI e-tron 2016 évjárat
- IKEA GRUPPSPEL gamer forgószék, Gunnared fekete/szürke színben újszerű, garancia 2027 őszig
- Nespresso AEROCCINO XL Fekete tejhabosító, nagyobb kapacítású
- 2x YEELIGHT Cube Smart Lamp cube spor + base
- SZUPER Akcióban Új Bontatlan Dyson V15 Origin 3 év gyártói garanciával Azonnal Átvehető
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- Fachixy FC-100 fejhallgató mikrofonnal / 12 hó jótállás
- Samsung Galaxy S25 Ultra Titanium Jetblack Titán dizájn, 120 Hz AMOLED, AI Pro kamera
- új akku Ár/ÉRTÉK BAJNOK! Dell Latitude 5330 i3-1215U 6magos! - 16GB 256GB 13.3" FHD 1 év garancia
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
urálás.

nyogo83
sityupityu