Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Linksys WRT54G/GL/GS router
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
JockeyEwing
aktív tag
A WLAN sebesség ennyit tud. 108Mbit meg 54 Mbit, még senkinél sem láttam, hogy akár a közelébe érne ezeknek a sebességeknek.
Nálam már volt 108Mbit-es router (SMC), meg most van a WRT54GL ami 54Mbit-es, de gyakorlatban 3-4 MB-nál többet nem tudok forgalmazni vele másodpercenként.
Én a kliens oldali wlan eszközt hibáztatnám inkább. Azok nem szokták hozni a formát.
Esetleg aki tudja, hogyan lehet ezt a sebességet a dobozára ráírtakra emelni, az igazán megoszthatná velünk. -
ufonauta
aktív tag
Mivel 10 megabit fölé nem akarsz menni (hacsak nem chello plusod van), első körben állítsd át a routert b only módba. 11 megát úgyis tud (névlegesen), de azt így sokkal stabilabban.
Egyébként én is ezzel szívok, csak én a chello plussal de nem tudom, hogy a laptopom, vagy a router a hibás. A router 3 lan portján lógó gép utpn hozza a 20,5 megabitet, viszont a noti wifivel az istennek sem megy 7-8 mega fölé.
Én inkább a notira gyanakszom, mert sem a linksys wlanjával, sem a linksys 4-ik lan portjára kötött fonera routerrel nem tud többet produkálni. -
ufonauta
aktív tag
Nos én egy smcwusbt-2 usb sticket is próbáltam, ami elvileg 108 megás, de az is csak ugyanannyit tud. 7 és 8 megabit között jön mindkét wifi routerről, akár az usb stick-el az asztli pc-mre, akár a notim saját kártyájára.. Próbáltam már mindent. Kikapcsoltam a titkosítást, allítottam g only, b only és mixed módba.
Úgy néz ki az én szobám légtere ennyit bír. Bár az atheros client utility és a netstumbler szerint is 100%-os a jel.
Még majd kisérletezgetek, csak most az a baj, hogy a chello is belassul ilyentájra, mert még nem értek a végére a bővítésnek. Most éppen utp-n sem megy 8 mega fölé az asztali pc-n. -
JockeyEwing
aktív tag
Én is tudom mi a különbség megabit és megabájt között.
Én arról beszélek h adott kliensel nem tudok hálózaton gyorsabban másolni mint 3-4 megabájt. (ezt azért írom így,mert a Total COmmander nem megabitben hanem megabájtban számol)
Ezért írtam, h aki tudja hogyan lehet rajta gyorsítani, az írjon. (mindkét eszköz b/g szabványú illetve a WRT54GL is mixed módban van) -
And
veterán
Nálunk jó jelszintű kapcsolat esetén ment már 16-20 Mbps-sel is az osztott mappák közötti másolás. Az AP és a kliens is WRT54GL + ddwrt, g-only módban (nem túl nagy távra, de nem is szobán belül). Ez egyébként eléggé közelíti a g-szabvány gyakorlati átviteli határát, ami TCP-szinten valamivel 20 Mbps felett van. A 802.11b szabványú eszközöknél ugyanez 5-6 Mbps körüli. Tehát b-only módú eszközök között, jó linksebesség, tiszta csatorna és pont-pont kapcsolat esetén tényleg mehetne feljebb is 4Mbps-nél a hasznos átvitel.
Ja, az USB 1.1 szabvány átvitele sem haladhatja meg az elméleti 12Mbps értéket (full-speed módban). -
Flashcash
Közösségépítő
Hány méterre van a wlan eszköz a routertől? Ha csak 36Mbit/sec-en csatlakozik az már elve rossz jelminőséget jelezhet.
A wlan sebességet pedig úgy a legegyszerűbb tesztelni ha egy a router vezetékes portjára kötött gép és wlanon lógó gép között másolsz a helyi hálózaton. Ha itt sem kapzs gyorsabb átvitelt akkor biztosan a wlan átvitelben van a probléma. (távolság,antenna,driver stb.) -
Batman
őstag
Használok torrentet, de nem csak az megy egész nap, több gép is log a hálozaton , wifin és vezetéken egyaránt, lehet azok miatt lassul le így mindig?
Mi a megfelelő beállítás?A Rák ellen az Emberért a Holnapért! - "..ez csak azt bizonyítja, hogy a Firefoxtól maximum a pöcsöd érzed nagyobbnak, de ugyanolyan hüje maradsz a számítógéphez..." by moonman
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Elektromos cigaretta 🔞
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- PlayStation 5 Pro teszt
- Amazon Fire TV stick/box
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Apple asztali gépek
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Projektor topic
- További aktív témák...
- Logitech Logi Dock Dokkoló
- Tado Smart AC Control V3 + okosotthon, klímavezérlés, klíma okosítás
- AsRock B550M, Ryzen5 5600X, RX 5700 XT 8GB, 32GB DDR4 3200MHz, 500GB Gen4x4 M.2, 500Gb HDD
- Asus VivoBook Max X541UVK , i5-7200U, 8GB DDR4, 120 GB SSD, Intel + NVIDIA GeForce GPU
- HP 15s-fq2000 laptop 15.6", i5-1165G7/16GB/512GB SSD, WIN11 Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs