Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
spacelab
tag
válasz MrYoniko #27304 üzenetére
A kérdésem az lenne, hogy milyen ingyenes 3d tervezőt használtok (már ha van).
Az Autodesk Fusion 360 ingyenesen használható, attól jobbat nem találsz.
Böngészőből használható a Tinkercad.
Személy szerint én Autodesk Inventort használok, de csak azért mert munkám miatt ingyenesen hozzáférek, egyébként nem az én pénztárcámnak való.[ Szerkesztve ]
-
spacelab
tag
válasz Devil Smile #27319 üzenetére
Nem tudok róla, már kerestem én is. Csinálhatnánk…
-
spacelab
tag
válasz Devil Smile #27337 üzenetére
-
spacelab
tag
válasz dugesz77 #27539 üzenetére
Tapasztalatból mondom, hogy most hanyagolnám a BG cseh raktárát. A topikja is tele van panaszokkal. Én pl. december elején rendeltem egy Ender 3-at, amire 2-4 napos szállítást írtak. A csomag a mai napig el sem hagyta a BG raktárát. Két hét folyamatos levelezés és chat, futárszolgálattól írásbeli igazolás arról, hogy ők a cseh raktártól nem kaptak csomagot megküldése után úgy döntött az egy supportos személy, hogy visszakaphatom a pénzem.
-
spacelab
tag
Ender 3 v2-nél valahogy meg tudom adni, hogy a nyomtatás előtti extrudálást kb 5mm-rel jobbra csinálja a jelenlegi poziciójától? Kénytelen voltam feltenni egy szorító "clip"-et az üveg oldalára is mert csak így egyenes, de így a clip az extrudálás útjába esik.
-
spacelab
tag
válasz LógaGéza #27647 üzenetére
Köszi!
Prusaslicert használok, így néz ki a start g-code-om:G90 ; use absolute coordinates
M83 ; extruder relative mode
M104 S[first_layer_temperature] ; set extruder temp
M140 S[first_layer_bed_temperature] ; set bed temp
M190 S[first_layer_bed_temperature] ; wait for bed temp
M109 S[first_layer_temperature] ; wait for extruder temp
G28 ; home all
G1 Z2 F240
G1 X2 Y10 F3000
G1 Z0.28 F240
G92 E0
G1 Y190 E15 F1500 ; intro line
G1 X2.3 F5000
G92 E0
G1 Y10 E15 F1200 ; intro line
G92 E0
Jól gondolom, hogy aG1 X2 Y10 F3000
ill.G1 X2.3 F5000
sorokat kellene módosítanom? -
spacelab
tag
Ender 3 v2-re valaki szerelt már 3D touch-ot? Vagy valaki látott már olyat aki hallott ilyenről? Kaptam egyet és ha működik, akkor nem rendelnék BLtouchot.
-
spacelab
tag
3D touch az Ender 3 V2-n, firmware cserélve/frissítve. Level megtörtént, auto home után Z offset megvolt. Elvileg jónak kellene lennie ugye? Mégis szemmel látható különbségek vannak az egyes sarkok közt. Pl.: [kép] Mit csinálok rosszul?
-
spacelab
tag
Kezdő vagyok 3D nyomtatás terén, az elmúlt 2 napom nagy részében csak kerestem és olvastam, de nem lettem okosabb. Ami érdekelne, hogy mire jó a BLtouch, 3D touch, akármi touch? Ahogy én elképzeltem az a következő: tegyük fel van egy picit görbe asztalom. Felszerelem a 3D touchot a nyomtatóra, az végigméri az asztalt több ponton, majd autohome után beállítom a Z offsetet. Úgy gondoltam, hogy a beállított Z offset alapján hozzáigazítja végigmért asztal többi pontját is, ezáltal kapok egy "virtuálisan" egyenes asztalt. Na de amikor egy első réteg kalibrációt kinyomtatok, akkor a kinyomtatott kis négyzetek köszönőviszonyban sincsenek egymással. Rosszul gondoltam, hogy erre van a 3D touch, vagy valamit rosszul csinálok?
-
spacelab
tag
Vásárolnék egy eredeti BLtouchot. A Creality store lengyel raktárában csak CR-10 v2-höz van. Nekem Ender 3 v2-höz kellene. Különbözik a kettő bármiben a felfogatáson kívül? Vagy nyugodtan rendelhetem, tartót pedig nyomtatok?
-
spacelab
tag
-
spacelab
tag
Akkor mi lehet az oka annak amit itt látni? [link] Egyébként ha papírral mérem akkor jókora eltérés van az asztal szélei és a közepe közt. Érezhetően homorú.
Egyéb kérdésem: Van ajánlott PLA? Kaptam egy fluoreszkáló Gembirdöt, volt a nyomtatóhoz pár méter + vettem egy fekete Crealityt, meg ehhez képest dupla áron több színben SmartPlastiqs (állítólag minőségi szlovákiai) PLA-t. Azt kell, hogy mondjam, hogy ezek közül a Creality tűnik a legjobbnak. A SmartPlastiqs valami borzasztó, a Gembirdöt még nem próbáltam.
-
spacelab
tag
G90 ; use absolute coordinates
M83 ; extruder relative mode
M104 S[first_layer_temperature] ; set extruder temp
M140 S[first_layer_bed_temperature] ; set bed temp
M190 S[first_layer_bed_temperature] ; wait for bed temp
M109 S[first_layer_temperature] ; wait for extruder temp
G28 ; home all
M420 S1 Z2 ;
G1 Z2 F240
G1 X10 Y10 F3000
G1 Z0.28 F240
G92 E0
G1 Y190 E15 F1500 ; intro line
G1 X10.3 F5000
G92 E0
G1 Y10 E15 F1200 ; intro line
G92 E0
Próbáltam már G28 után G29-et is, hogy mérjen végig nyomtatás előtt, de nem lett jobb akkor sem.
-
spacelab
tag
Megpróbálhatom, bár szerintem ez a 3d touch csoda lesz a hunyó és fals értékeket ad. Biztos vagyok benne, hogy homorú az asztal, ezért szeretnék valamilyen bed levelt. Ha bemérem a négy sarkát papírral úgy, hogy egy nagyon picit szoruljon, majd beküldöm a hotendet az asztal közepére akkor ott a papírlap teljesen szabadon mozgatható. Ha szerencsém van akkor péntekre itt az eredeti BL touch, és megpróbálom azt. Vagy lehet addig fordítok egy manual mesh bed levellel ellátott firmwaret, és megnézem, hogy úgy mi a helyzet. Bár azt kézzel, g kódokkal kellene megoldani, mivel a firmware nem fordul le ha engedélyezem azt, hogy a kijelzőről irányítsam a manual mesh levelt. És nem igazán vágom még itt a g kódokat.
-
spacelab
tag
A véleményetek, tanácsotok érdekelne.
A nyomtatott dolog hátulja egész szép [kép]
De az egyik oldalán lett egy olyan valami mintha kimaradt volna egy réteg [kép]
Az eleje viszont eléggé csúnya lett [kép]
Mit lehet itt a hiba? Ender 3v2, semmilyen beállítás nem volt módosítva, kalibrálva, egyedül az asztal volt szintezve. -
spacelab
tag
válasz Mr.Csizmás #28056 üzenetére
Én is megcsináltam Lackekből, aztán szétszedtem az egészet
De ez nem a lack és nem is a nyomtató hibája. Egyszerűen nem tudom olyan helyre tenni ahol kényelmes lenne a hozzáférés. -
spacelab
tag
válasz Mr.Csizmás #28059 üzenetére
Nappaliba került itt is, probléma is van belőle. Hangos. Upgradelni kellene valamilyen halk ventillátorra.
-
spacelab
tag
Rájöttem, hogy mitől alul extrudált a nyomtatóm [kép]
Érdekes, hogy 2 hét alatt eltört. -
spacelab
tag
válasz LógaGéza #28104 üzenetére
Én is rendeltem alut a múlt héten. Úgy gondoltam, hogy mire megjön addig ez még kibírja. Nem így lett. De találtam itthoni üzletben is 5€-ért. Nyilván valami klón, de talán jó lesz amíg megjön az eredeti.
Köszi a felajánlást, de szlovákiai vagyok, így nem annyira egyszerű. -
spacelab
tag
válasz Tikakukac #28106 üzenetére
Ezen gondolkodtam, hogy miért nem aluval jön. De most így jobban belegondolva, lehet, hogy már alapból így, törve kaptam. Ugyanis van 4 féle márkájú filament itthon, de csak a crelityvel tudok nyomtatni, a többivel valami baj van, nem jön elég anyag. Lehet, hogy az lesz a baj. Nyomtatok egy pót kart amíg megjön az alu.
-
spacelab
tag
válasz Mr.Csizmás #28117 üzenetére
-
spacelab
tag
Üdv!
TPU-ból szeretnék nyomtatni. Ender 3 v2, BMG, V6, ezzel a direct drive megoldással [link]
Befűzéskor kifolyik az anyag a nozzleből, nyomtatáskor viszont konkrétan semmi nem jön. Próbáltam már 190 és 230 fok között, semmi változás. Valami tanáccsal, ötlettel tudnátok segíteni? -
spacelab
tag
válasz MrAlex #40587 üzenetére
Már próbáltam retract nélkül is. Itt-ott látni egy-egy pontot, hogy kinyomtat. Olyan mintha mákos lenne a pei lap Ha kézzel kihúzom a filamentet akkor hullámos az a része ami a hotendben volt, olyan mintha össze lenne gyűrődve. Dugulás nincs, PLA és PETG simán nyomtatható.
-
spacelab
tag
V6-on nozzlet cseréltem, azóta minden nyomtatásom ilyen [kép]
Mi lehet a baj? -
spacelab
tag
Boldog karácsonyt! -
spacelab
tag
válasz Bubukain #44377 üzenetére
Lehet hogy tényleg eldugul a nozzle. Vagy az extruder karja nem elég erősen szorítja a filamentet és megcsúszik. Vagy ha bowdenes a nyomtató akkor az egyenetlen átmérőjű filamentek hajlandóak beszorulni a csőbe. Vagy nem működik az extruder motorja. Millió hibalehetőség van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés A 3D nyomtatás sikerének alapja
- Ötletek, javaslatok, hogy még jobb legyen a PH! lapcsalád
- Látványos előzetesen a Secret Level sorozat
- Filmvilág
- Sorozatok
- BestBuy ruhás topik
- Akciókamerák
- Milyen TV-t vegyek?
- Bitcoin, Tesla: az egeken a befektetők reményei, Musk a Trump-kormányba kerül
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- Ryzen 5 3400G ingyenes Fox
- Bontatlan iPhone 16 Pro Max 256GB Natur Titan
- Targus univerzális USB-C DisplayPort dokkoló állomás Ingyen szállítás
- Dell DW5811e Sierra Wireless Airprime EM7455 4G LTE WWAN kártya Ingyen posta
- 90W-os gyári Töltővel Lenovo ThinkPad T440,T450,T460, T540p,T550,T560 gyári Dock Type 40a1
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest