Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
LamaCube
addikt
válasz Szabikaa20 #28678 üzenetére
Az avatarom saját készítés, de nem állok neki lemodellezni[ Szerkesztve ]
HyperCube< ModernWarfare 2 baráti kör >Az elv olyan mint a fing, tartja az ember, amíg bírja...
-
LamaCube
addikt
válasz cross56 #28694 üzenetére
Azért, mert menüben 20 másodperc beállítani nem kell driverokkal szenvedni, hogy a pc-vel összekösd.
Automatikusan beolvassa.
Ha nem ez történt, akkor valamit rosszul csináltál!
Berakod az sd kártyát. Bekapcsolod a nyomtatót átállítod az értékeket megnyomod a mentést csippan egyet és elmenti.HyperCube< ModernWarfare 2 baráti kör >Az elv olyan mint a fing, tartja az ember, amíg bírja...
-
LamaCube
addikt
válasz cross56 #28701 üzenetére
Erősebb rugóra mindenképpen cseréld ki. 0,05??? Az tökéletes, ez egy hobbi gép 0,0-át ne várj tőle. Az elefántláb lehet a magas asztal hőmérséklettől is. PLA-nál 100%-ra teheted a kezdő réteg hűtését is. Egy pici nálam is jelentkezik, de mivel a legtöbb modell alá teszek brim-et így amikor körbevágom, akkor az elefántlábat is lefaragom óvatosan. Vagy adjál neki -0,4mm-ert hogy változik-e.
HyperCube< ModernWarfare 2 baráti kör >Az elv olyan mint a fing, tartja az ember, amíg bírja...
-
LamaCube
addikt
válasz cross56 #28704 üzenetére
Igen 25mm-es.
Nálam is 60C°-os esetleg próbáld csökkenteni 5 fokonként és nézd meg, hogy van-e változás.
Mk8-as nozzle kell bele.
#28717 cross56
Miket állítasz a menüben?
Én csak az extrudert kalibráltam és simán elmentette a kártyára!
Új kártyát tettél bele vagy a gyárit? Ha újat tettél bele az EEPROM mappát átmásoltad az új kártyára?HyperCube< ModernWarfare 2 baráti kör >Az elv olyan mint a fing, tartja az ember, amíg bírja...
-
LamaCube
addikt
válasz cross56 #28721 üzenetére
Nem tudom a nozzleval kapcsolatosan, hogy melyik a jobb minőségű, nekem még az van benne, amivel kaptam. Kb. 90 óra van benne , de nem érzem a cserének a szükségességét.
Minden egyes módosításnál mentesz vagy beállítod az összeset és úgy mented el az egészet? Lehet egyesével kell menteni mindegyik beállítást.HyperCube< ModernWarfare 2 baráti kör >Az elv olyan mint a fing, tartja az ember, amíg bírja...
-
LamaCube
addikt
-
LamaCube
addikt
Cura-ban gondolom nincs g-kód szerkesztésre lehetőség vagy csak én nem találom?
Kipróbálnám a kétszínű nyomtatást e3v2-őn. Mivel szoktátok a modell gkódját szerkeszteni, ha szükséges? Gkód "lexikon", hogy melyik kód mit csinál található valahol? Természetesen elsőre csak tanulmányoznám és utána próbálkoznék.HyperCube< ModernWarfare 2 baráti kör >Az elv olyan mint a fing, tartja az ember, amíg bírja...
-
LamaCube
addikt
válasz cross56 #28744 üzenetére
Nekem is az van rajta pedig. 4.2.2-es alaplappal. Most nyomtatok, de ha leáll kipróbálom, hogy nekem menti-e, ha változtatok a többin. Az extrudert tutira menti.
[ Szerkesztve ]
-
LamaCube
addikt
válasz fboldog #28747 üzenetére
Sajnos nem működik a e3v2-őn vagy én vagyok a bal..sz. Addig eljut, hogy pl. a 10 rétegnél szépen megáll kiáll arra a helyre, amit beállítok szépen retractol annyit, amennyit beírtam, de kb. 20 másodperc múlva elindul és folytatja a nyomtatást. Persze annyi időm nincs kicserélni a filát 4.7-es Curat használok.
-
LamaCube
addikt
válasz fboldog #28756 üzenetére
A videón 3d pro-val csinálta és ő indította el a nyomtatás folytatását, de v2-ben ilyen lehetőség nincs. A gkódokat ugyanarra változtatta nálam is, mint nála csak valami még biztos kellene a V2-nek, de ehhez már végképp láma vagyok. Köszönöm szépen!
-
LamaCube
addikt
válasz cross56 #28787 üzenetére
Ja, hogy te amit kaptál hozzá azt használtad? Eszembe se volt, hogy azt használod. Én mire megjött a nyomtató már beszereztem egy 8gb-os Class10-es kártyát. Most nem emlékszem, hogy melyik youtuber tesztelő mondta, hogy a hozzáadott kártyával nyomtatási problémája volt. A lényeg, hogy rájöttél
[ Szerkesztve ]
-
LamaCube
addikt
válasz cross56 #28789 üzenetére
Ezekkel teljesen használhatóak szerintem. Dual gear-es legyen az aluextruder nem sokkal drágább, de sokkal jobb. Capricorn pla, petg-hez szerintem felesleges, de persze jobb, mint ami van hozzá.
-
LamaCube
addikt
válasz Szabikaa20 #28792 üzenetére
Jobb a nyomtatás minősége vagy miben nyílvánul meg a haszna?
-
LamaCube
addikt
válasz Szabikaa20 #28809 üzenetére
Lehet veszek, de még van 1méter ptfe csövem és még a gyári is benne van, amivel semmi gondom közel 100 óra nyomtatás után.
-
LamaCube
addikt
válasz cross56 #28814 üzenetére
Én ezt rendeltem: [link]
De igazából szerintem felesleges megrendelned, ha már rendeltél alut az is jó. A lényeg, hogy nem törik le a kar, mint a gyárinál. Én a helyedben lecserélném, amikor megjön az alu, mert ha pont egy nyomtatás közben törik el a gyári, akkor nem fogsz örülni, főleg egy 10 órás nyomtatás 9 órájában Kalibrálni is kell, de azt már tudod hogyan kellSzabikaa20
Hami Kisütött állapotban is megnézném, persze nem a petg-re gondoltam[ Szerkesztve ]
-
LamaCube
addikt
válasz Szabikaa20 #28819 üzenetére
-
LamaCube
addikt
válasz cross56 #28817 üzenetére
Ha kapsz egy egyenes asztalt és az üveged is egyenes, akkor szerintem felesleges. Én vagy 3 hete nem szinteztem és minden nap megy a nyomtató. vagy, ha veszel, akkor az eredetit vedd szerintem, mert sokszor lehet olvasni, hogy csak szenvednek vele.
-
LamaCube
addikt
válasz Szabikaa20 #28822 üzenetére
Már nyomtattam fogsort, így nem volt gond vele
cross56
Minden nyomtatás hasznos, mert tanulhatsz belőle.HyperCube< ModernWarfare 2 baráti kör >Az elv olyan mint a fing, tartja az ember, amíg bírja...
-
LamaCube
addikt
Feltöltöttem thingire, de mivel most regeltem, így 24 órának el kell telnie, mire megjelenik, ha fent lesz belinkelem. A süti receptjét piramis süti néven keresd van nagyon sokféle kinek mi az ízlése. Az asszony is hagyott ki tett bele mást, ezért külön nem írom le, de ő is a netes receptek alapján gyúrta össze.
-
-
LamaCube
addikt
-
LamaCube
addikt
válasz Gergosz2 #29029 üzenetére
Értem.
Esetleg nedves lenne a fila? Egy ismerősöm 2 hétig szívatta magát a nedves filával.
Míg megkérdeztem, hogy a filát hol tárolja, amikor nem nyomtat. A válasz fenn van a gépen folyamatosan 55%-os helyiségben. Bontott egy új tekercset és tökéletes lett neki. Mondjuk ez PLA volt nem tudom a Petg, hogy viseli a nedvességet.HyperCube< ModernWarfare 2 baráti kör >Az elv olyan mint a fing, tartja az ember, amíg bírja...
-
LamaCube
addikt
válasz cross56 #29108 üzenetére
Ha van légkeveréses sütőd, akkor pla 45C 3.5-4 órát beteheted. Én amit nem használok azt vákum zacskóba teszem és a hozzá adott pumpával kiszívom a levegőt. De óvatosan kell, mert volt hogy megrepesztette a spoolt annyira kiszívta a levegőt.
[ Szerkesztve ]
-
LamaCube
addikt
válasz cross56 #29151 üzenetére
Nálam 5mm és 40mm/s a sebessége a retracknak. Persze ez fila függő is ki kell tapasztalni.
Felesleges a tappancsokat így rakni egyszerűen a skirt helyett tedd brimre és ott beállíthatod, hogy hány mm legyen a brim.[ Szerkesztve ]
-
LamaCube
addikt
válasz cross56 #29153 üzenetére
Értem
Nálam filanora, hertz meg mitsubishi chemical pla-nál van ez a retract. Én simán megemelné 40-re. PETG-né szoktam 25mm/s-ot használni. Szálazás lehet magas nozzle érték miatt is. Én a filanorát 210C°-on nyomtatom, persze ez nem mérvadó, mert két azonos típusú gépnél is lehetséges +-10C°HyperCube< ModernWarfare 2 baráti kör >Az elv olyan mint a fing, tartja az ember, amíg bírja...
-
LamaCube
addikt
válasz cross56 #29159 üzenetére
Szerintem, ha jó az extruder kalibrációd, akkor a 83,5% az nagyon alacsony érték. Nálam bekalibrált extruderrel a flowt csak a kezdő rétegre állítom 102%-ra és a többi marad 100%-on. Persze ezeket neked kell kikísérletezned, hogy mikor jó.
-
LamaCube
addikt
válasz cross56 #29161 üzenetére
Szerintem ott valami nem kerek, ha az extrudered milliméter pontosan jó nem szabadna ekkora eltérésnek lennie a flow-al, de hátha valaki aki jobban vágja ezeket tud segíteni.. Én csak azért adok a kezdő rétegnek több flowt, hogy jobban tapadjon. De tegyél egy próbát úgy, lehet jó lesz. A 100mm-ert nozzlen keresztül nyomod? Vagy ki van véve a cső az extruderből és csak simán jön ki a fila? Mondjuk nekem mindkét esetben jól jön ki a 100mm-er.
Ha meleg nozzlenél nem annyi, akkor lehet dugulásod van, de ez tényleg csak találgatás.HyperCube< ModernWarfare 2 baráti kör >Az elv olyan mint a fing, tartja az ember, amíg bírja...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés A 3D nyomtatás sikerének alapja
- Eladó 23.8" MSI PRO MP243X
- Lenovo Legion 5 Pro - 16" 2K IPS 240Hz, i7-13700HX, nVidia GeForce RTX 4060, 16GB, 512GB SSD - GARI
- Logitech G923 Xbox + Váltó ! 1 hónapos! KARCMENTES, HIBÁTLAN! Garanciás!
- Lenovo LOQ 15IRX9 (I5-13450HX, 16GB DDR5-4800, 1TB SSD NVME, RTX 4060 8GB) 6 NAP ÜZEMIDŐ! 3 ÉV GARI
- DJI FPV profi drón táska, koffer (MC-Cases)
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest