- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- bambano: Bambanő háza tája
- Klaus Duran: LTT I Ran Every Antivirus At Once
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
Wasquez
senior tag
válasz
AndrewTdi #25314 üzenetére
Hobbi 3d nyomtatásban nem vagyok kompetens, csak tegnap kezdtem a nyomtatást, csak én az ezen az ipari vonalon dolgozom, és a műanyag az ott is meleg!
Szóval nagyon nem mindegy, mindent befolyásolnak a helyes technológiai paraméterek, szilárdság, felület...stb.
A PLA-nak alapból nem kell akkora hőmérséklet, és minél magasabb a hőmérséklet, annál jobban degradálódik az alapanyag, törékenyebb lesz a végtermék.
A sebesség az én elgondolásom szerint szintén a szilárdságot befolyásolja, jobban összehegednek a szálak, mert a nyomtatófej fúvókája ~190-250°C, tovább tartózkodik az adott helyen. A ABS pl lényegesen nehezebben olvad, ezért a jó hegedéshez is több időre van szüksége. A szál előtolás is fontos paraméter, hőmérséklet és alapanyag nagyban befolyásolja, hogy milyen sebesség kell hozzá. Minden-mindennel összefügg, és lehet, hogy odafigyelés nélkül is lesz egy műanyag bigyód, de mennyire lesz erős és szép, meg mérethű?Itt látod, hogy mennyit számít egy jó beállításnál is némi optimalizálás:
https://www.youtube.com/watch?v=yJHcoFY4er8&ab_channel=CNCKitchen
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés A 3D nyomtatás sikerének alapja
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- PlayStation 5
- Renault, Dacia topik
- Ingatlanos topic!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- YouTube
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 512GB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- Cisco Catalyst C1000-48T-4G-L 48xRJ45 4xSFP switch, CISCO refurbished
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- iPhone 15 Pro 128GB, Szép állapot, Független, 100%, Garanciával!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest