Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Mit szóltok a „hallgatózó” telefonokhoz?
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Mobil elektromos páramentesítők - de melyiket?
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Astra kalandok @Első rész
- Egy fél GPU passthrough KVM-en
-
LOGOUT.hu
Milyen belső merevlemezt vegyek? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
Olvasva a téma címét..., hát így visszaolvasva pár oldalnyi hsz.- t, most már tényleg fogalmam sincs milyen winchestert vegyek? Van egy 7 éves konfigom és jó pár hdd- t kinyírt benne a rossz táp. A mostani hdd megállapodott a tápcsere óta, de ki tudja... 3 bad szektora van, nem tudom a short test- et lefuttatni a hd sentinellel. Hdd- t kell vennem lassan, ez meg média tároló lesz. Először egy ssd+ tároló hdd- re gondoltam, de kell- e egyáltalán ssd? Lemértem kíváncsiságból és a bekapcs gomb megnyomása és a működő Firefox között 80 sec. telt el. Linux MINT 16 64 bit alatt, a WIN7 más tészta volt. 80 másodperc 7 éves gépnél, normális volnék, ha ssd- re dobálnám ki a pénzt?
Arra jutottam, hogy csak hdd- t veszek, viszont ez a parkolási para teljesen összezavart! Meg a kéket, zöldet, feketét vagy pirosat? Jújjjujuj! Lehet jobb lett volna tudatlanul venni egy winyót, oszt jónapot!Itthoni gép, nem folyamatosan, de napi 4-5 órát megy, 7végén egész nap, torrentezés folyamatos.
Böngészgetek, filmeket nézek, rádiót hallgatok, semmi extra nem történik a gépen. Csak Linuxon szigoruan, de jó, hogy 2 hónapja meguntam a WIN7 idegölő lassúságát és áttértem a MINT- re!A fentiek figyelembe vételével Ti mit ajánlanátok, milyen hdd- t vegyek? Az új winyón már teljesen ext4- en futnak a torrentek is, gondolom ez is számít a választásnál.
Remélem átérzitek fentiek okozta dilemmámat és javallottok valami használhatót! Előre is köszönöm!
ez a 7 éves szerkezet:
AMD Athlon 64 X2 4800+, Gigabyte GA-M56S-S3, Gigabyte HD 5450 1024 MB, 2x1 Gb Supertalent memória, 2x1 Gb Kingmax memória, Win 7, MINT 16 64bit[ Szerkesztve ]
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
nagyúr
válasz HevonenKulli #40926 üzenetére
[link]
Ma sokat olvastam vissza,a hsz.- ek alapján ez jó lehet.mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
nagyúr
válasz HevonenKulli #40931 üzenetére
Ma egész nap ezekről olvasgattam, többek közt itt is és tényleg jónak tűnik ár/érték arányban is! Ha úgy döntesz, hogy visszaolvasol párszáz hsz.-t itt, előre figyelmeztetlek, hogy parkolási parád lesz.
-
nagyúr
válasz Kuruc2 #40935 üzenetére
Kiszűrhetően autentikus vélemények voltak. Nem direktbe dícsérték és sok esetben nem is túl szakmai jellegűek voltak a vélemények, de külhoni oldalakon is böngészgettem, bár némely teszt elég érdekes eredményeket mutatott.
Közben majdnem válaszoltam a ...- ra.
-
nagyúr
válasz Kuruc2 #40939 üzenetére
A pcx- es hozzászólások tényleg elég zagyvák , ott inkább csak az árak miatt nézegetek. Ilyen hsz.- ek alapján még disznózsírt sem vennék a piacon.
Nem egyszerű kiszűrni, hogy mit érdemes megvenni és ár/érték arányban a legjobban kijönni. Itt a PH.- n viszont már sok témában kaptam segítséget, qrva sokat kell olvasgatni, de megéri.mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
nagyúr
Ti mit ajánlanátok, milyen hdd- t vegyek?
Itthoni gép (AMD Athlon 64 X2 4800+, Gigabyte GA-M56S-S3, Gigabyte HD 5450 1024 MB, 2x1 Gb Supertalent memória, 2x1 Gb Kingmax memória, Win 7, MINT 16 64bit), nem folyamatosan, de napi 4-5 órát megy, 7végén egész nap, torrentezés folyamatos Linuxon.Böngészgetek, filmeket nézek, rádiót hallgatok, semmi extra nem történik a gépen.
Az új winyón már teljesen ext4- en futnak a torrentek is, gondolom ez is számít a választásnál.(itt biztosan túl hosszú volt a kérdés: [link])
-
nagyúr
válasz jim bcs #40975 üzenetére
1 Tb- re gondoltam, de épp ez a poén, hogy nincs keret - ha csak a 7 éves konfig nem determinálja kissé a dolgot. A gép az igényeknek megfelel, a winyó hozzá nem.
Ha gamer gépem lenne, amiben csak az egér ér annyit, mint az én 7 éves konfigom, akkor simán tudnál ajánlani valamit. Ez se nehezebb. Írtam a 4 szinről is, de legyen- WD zöld, kék, piros v. black?
Valamikor a procit lecserélem közepes APU- ra vonzataival, de ez sokat nem változtat jelen kérdésen.
Köszi, hogy foglalkozol a kérdéssel.mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
nagyúr
válasz Sordoran #40976 üzenetére
Értelek. Hasonló cipőben járunk. A zöldet én már kilőttem, de 3 szín még mindíg maradt és nem tudom melyik lenne a legoptimálisabb. Ha tudnám, nem is lennék itt, vissza is olvastam jó sokat, mert szoktam, nem csak úgy idejövök és egyből felteszem a hülye kérdéseimet, mint néha egy- két idetévedő. Viszont az óra ketyeg, sőt a winyóm ketyeg! Egyre aggasztóbban teszi ezt bootoláskor, úgy klattyog, mint egy metronóm.
Olyan érzésem van, hogy a black ár/érték arányban jobb, főleg ha rendszer is arról megy. A rednél függő kérdés, hogy a nem folyamatos üzemet mennyire tolerálja 24/7- el szemben.
Ja és segítettél mindenképpen, köszönöm.mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
nagyúr
válasz Wiz Khalifa #40979 üzenetére
Nem. Nem szeretem a nevemet belekeverni ezekbe a dolgokba és főleg kis betűvel nem szeretem látni.
Lényeglátásod itt most elhagyott kissé, de gondolom nem csípted, hogy említést tettem a gamer gépesekről.
Ha csak ennyi javallatod volt az ügyhöz, azt is köszönettel vettem. (időnként én is szeretek belekötni lényegtelen apróságokba, tök jó és pótolja az érdemi hozzászólást)mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
nagyúr
válasz Sordoran #40980 üzenetére
Na igen, a keret is számít, de lehet, hogy igazad van a WD Blue- val (így említem, szó ne érje a ház elejét).
Én ősz óta nem sörözöm és azt a megcsípett pénzt félretettem a gép fejlesztésére.
Más: a Te konfigodon is sokat dobna, ha a Win7- et lecserélnéd egy jó Linux Mint- re, nem kicsit dob az élményindexen! Akkor csak figyeljük a fejleményeket, valamelyikőnk csak kap értékelhető javaslatot!mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
nagyúr
válasz Wiz Khalifa #40984 üzenetére
Köszi a javaslatod! Nem azért írtam a gamer gépről, mert gondom van vele, csak jó példának gondoltam a kérdésemre adott válasz alátámasztásához.
A Blue elgondolkodtató, de akkor miért az árelőny a Black- al szemben, a kevesebb garancia?mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
nagyúr
válasz Kuruc2 #40989 üzenetére
Köszönöm, ez is hasznos. Kezd kialakulni a kép. 5- 6000 ft. különbség a 2-3 év gari miatt mindennapos használat esetén. Már csak ebben kell dönteni. Blue szaga van a dolognak. Eddig.
Köszönöm, tényleg sokat segítettetek mindannyian!
(és most olvasom ezt 3 perc múlva: a blue 500 giga felett gagyi.) Most adtam fel...
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Wiz Khalifa #40991 üzenetére
"a blue 500 giga felett gagyi."
No ez azért új info, de sokat változtat az eddigieken.
Na ja a RE4, azt csípném, de tényleg húzós az ára.mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
nagyúr
válasz Sordoran #40995 üzenetére
Akkor még nem próbáltál egy jó Linuxot a WIN7 mellé? A programokra, játékokra már igen sok megoldása van a Linxnak is, WINE, Play on linux, stb. Nekem mondjuk a torrentezés miatt jobb a linux fájlrendszere, ha a sebesség különbséget nem nézzük. De ha Te meg vagy elégedve a WIN- nel, akkor az úgy jó.
Az árukereső oldalakon lévő népszerűség... marketing szaga van.
-
nagyúr
[link]
Rekord nagyságú pénzbüntetésre számíthat a Marvell?"Amennyiben a jogerős ítéletben is bűnösnek nyilvánítják a Marvellt, úgy a CMU akár értékesítési tilalom bevezetését is kérheti, ami komoly negatív hatást gyakorolhat a merevlemez forgalom alakulására - akár akkorát is, mint annak idején a thaiföldi árvíz. "
No, lehet készülni egy újabb árnövekedésre!?
-
nagyúr
válasz Wiz Khalifa #41064 üzenetére
Reménykedni tudunk csak! Az ottani bíróságok ügymenetét nem ismerjük.
-
nagyúr
válasz #59070464 #41292 üzenetére
Nem mindíg igaz ez így. Soxor két egy szinten lévő is megoszthat hasznos infókat, amivel ő találkozott a kutatásai során, a másik meg nem. Ez a nagyszerű ebben.
Egyébként én is segítettem most, mert infóm alapján már fel lehet ismerni a 2 winyót egy önkiszolgáló áruházban.
A Milyen winyót vegyek szerintetek tip. kérdést nem könnyű komolyan venni, főleg, mert lejön belőle, hogy nem olvasgatja a kérdező a fórumot, hanem fizetett supportnak gondolja az ott lévőket.
(alapadatokat meg úgyis a gugliból fogsz kimazsolázni, az nem a fórum kompetenciája)
Egyébként én még nem jöttem rá, hogy EnterR mire kíváncsi...[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz #59070464 #41333 üzenetére
No kíváncsi vagyok Debian alatt milyen tesztet csinálsz! Legfőképpen azért mert napok választanak el, hogy vegyek 1 Black- et. Meg vagy elégedve az Iponnal?
Hohó, rövidül a gondolkodási idő, most nézem, elindult felfelé az Iponon a WD1003FZEX árgörbéje(20.827.-)
Hogy definiálnád pontosabban azt, hogy qrva hangos? Folyamatosan az v. csak műveletek alatt?mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
nagyúr
válasz Geri Bátyó #41336 üzenetére
Szeva Geri Bátyó! A Corsair tápod miatt a hdd- m tök stabil azóta , de az addig kapottak miatt bootoláskor klattyog jócskán, egyébként nem zavaró a hangja és ez is egy Black 640 Gb. Emiatt is kéne már egy új, de az is Black lesz, nem győztek meg az SSD- ről.
-
nagyúr
válasz #59070464 #41337 üzenetére
Nem lehet vészes az a hang akkor, az enyémet már megszokta a fülem, pedig légszigetelés van a ház oldalán.
Mikor olvastam, hogy Debianon tesztelsz, már tudtam, hogy nem ma lesz eredménye! (hacsak nem vagy Debian guru!)
Én egy Raptor hangját is meg bírnám szokni!mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
nagyúr
-
nagyúr
válasz Geri Bátyó #41347 üzenetére
A herdverkereskedők bánata ez a táp, mert mióta ez van benn, nem nagyon kell cserélnem se alaplapot se vga- t, a hdd- t is csak a régi táp miatt, meg az 1 Tb se árt a sok letöltés miatt.
A Black hangja nem zavar, a régi táp meg a proci gyári hűtője az zajos volt, de a mostani Black 640 hangját se nagyon hallom, igaz az asztal alatt van a tüzér fülemmel azonos oldalon. Ez az Advanced Format ez a Linux alatti szűz telepítéssel simán megy majd vagy kell valamire figyelni? Alapvetően a Gparted már nem okoz gondot. Sok torrent le/fel töltését egyébként szereti a Black?mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
nagyúr
válasz Geri Bátyó #41373 üzenetére
Igazad van, a Linux kezdő topicban kellene ezt kérdezni. No, lehet strapabíró a Black, de ahogy nézem, a forint árfolyamot az sem bírja.
-
nagyúr
válasz Ferink #41423 üzenetére
Az EURS az nem green, hanem AV-GP és video streaming- re van kifejlesztve.
A greent egyébként nem nagyon dícsérik a topicban, inkább red lenne a jó választás. [link] 3 év garancia
Elég sokat olvasgattam itt a topicon és ezt szűrtem le az eddigiekből.[ Szerkesztve ]
-
-
nagyúr
Sziasztok!
Pont aktuális ez a teszt dolog, 7végén üzemelem ba az 1 Tb- s WD Black-et. Milyen tesztet érdemes futtatni rajta, még az op rendszer telepítése előtt? Gondolom inkább Win7 alatti program nem Linuxos.
Előre is köszi![ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Zola007, én hoztam el, láttam már futárt berakodni gyüjtőkocsiba.
Alapból 37 fokot mutat a hőmérce minden programmal, ez normálisnak számít? A teszt alatt + 1 fok az OK.
Használtatok már Clonezillát? Szeretném a régi winyón lévő két oprendszert,de legalább a Linuxot, átrakni, lehet- e ezt így csinálni? A fáljokat átrakja, az OK, de a beállításokkal mi lesz, hogyan bootol utána a rendszer?
-
nagyúr
válasz PainKiller13 #41738 üzenetére
Aqua- WD Black. 5 év garancia, 2 hete vettem. Nem mindenről spórolnak le 1-2 évet! Az a PCX!
-
-
nagyúr
válasz littlemole #41968 üzenetére
Ha megbízható és megfelelő kapacitású a tápod és túlfeszültség védelemmel ellátott csatlakozóból kapja a gép az áramot, akkor érdemes ezeket megtenned. Asztali gép esetén. A full format opciót újabb oprendszereken hiába keresed. A HD sentinel használata élettartam alatt hasznos, az biztos. Új hdd- n lefuttatni ezeket a teszteket..., mindenképp megnyugvást hozhat, ha komolyabb hiba van, az úgy is jelentkezik hamar, de a hibák mindíg jóval később jönnek és jórészt a hdd- től független okok miatt.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz littlemole #41973 üzenetére
A Corsair az tényleg jó táp.
Milyen oprendszerről csináltad a formatot, hogy olyan sokáig tartott?
Az Advanced Format- nál ugyanis lényeges, itt a topicban gondolom olvastál róla.mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
Új hozzászólás Aktív témák
- Hír Új 12 és 14 TB-os merevlemezek jönnek az év végére a Toshibától
- Hír 2020-tól gyorsan nőhet a Seagate HDD-k tárkapacitása
- Hír 14 és 15 TB-os merevlemezeket mutatott be a Western Digital
- Hír Nagy kapacitású héliumos Seagate merevlemezek érkeztek
- Hír Drasztikusan növeli az adatátvitel tempót konvencionális HDD-iben a Seagate
- Hír Alig van eltérés a HDD-k között a Backblaze megbízhatósági statisztikájában
- Hír Megérkeztek a Western Digital 10 és 12 TB-os Purple merevlemezei
- Hír Itt a Western Digital 14 TB-os PMR HDD-je
- Hír Hatékonyabb notebookokba szánt HDD-t mutatott be a Toshiba
- Hír Hagyományos irányt követő modellekkel frissíti vállalati HDD-it a HGST
- Hír Új technikával gyorsítaná a merevlemezek működését a Seagate
- Hír Seagate SkyHawk AI merevlemezek mesterséges intelligenciához
- Hír Egy év múlva érkezik a Seagate 20 TB-os HDD-je – HAMR technológiával
- Hír 40 TB-os HDD-ket ígér a Western Digital MAMR technológiája
- Hír Elsőként mutatott be 14 TB-os merevlemezt a HGST
- Hír 12 TB-os HDD-vel bővült WD Gold sorozat
- Hír Olcsó és gyors 8 TB-os merevlemezt hozott a Toshiba
- Hír Új HDD-családdal támadja az adatközpontokat a Western Digital
- Seagate Expansion 4TB - STKM4000400
- Seagate Exos 7E8 4TB - SATA3, 7200 Rpm, 256MB - 100/100 -as - Eladó!
- Hibátlan - WD WESTERN DIGITAL Black 2TB WD2003FZEX 3.5" SATA 7200rpm 64MB HDD merevlemez 100/100%
- Seagate Exos 7E8 8TB - SATA3, 7200 Rpm, 256MB - 100/100 -as - Eladó!
- 2db WD Black 2TB 64mb cache 100/100, 100/99
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest