Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ren Hoek
veterán
válasz polgi803 #66699 üzenetére
Hát én bárhogy csűröm-csavarom a dolgot mostanában, mindig arra jutok, hogy a 970 majdnem olcsóbb, mint egy 290X. Legalábbis egy árban vannak. Meg kell várni mit hoznak árban az új 3XX-ek aztán kiderül.
Hogy időtállóbb DX12-re nézve, egyszerűen lehetetlen megmondani. Kellene egy DX12 játék teszt. A TIER 2 miatt kicsit (illetve jelenleg nem tudjuk) de több procifelhasználást igényel a bekötés, Radeonok esetében ez nulla többletterhelést jelent.
A jelenre nézve egyszerűen a plusz 100 Watt az plusz 100 Watt. Egy melegebb szobában nyáron még a legjobb Vapor-X-el is ki fogja tolni a gépházból azt a hőmennyiséget. Plusz pl egy 520 Wattos táp hangja már megjöhet ekkora terhelésen + annak is több plusz hőtől kell megszabadulni...
Aztán lehet nagy pofáraesés lesz, és kihoznak egy DX12 játékot Fallout 4 pl, ahol erősebbek lesznek a 290X-ek... de ez megjósolhatatlan.
-
polgi803
őstag
Nekem a konfigom már be van lőve az ez lesz:
-I5 4440
-8 giga 1600
-XFX TS 550
-Giga B85
-Fractal R5Amivel fogok jáccani': Advanced Modern, Sniper 3, WoT, Wolf E, stb...igazából nem fontos nekem a minden max. "politika" ,mert először 270X-et lőttem be magamnak...de teccik a 960 is...most olvasgattam a forumban is és valóban közel sem olyan %-ban problémás (?) mint a 280X...de nincs sok árrés ezért a logika szerint azt érdemesebb venni...igazából ugye minél olcsóbban lenne jó erőhöz jutni...ha vennék is 960-at akkor 4 gigásat vennék lehet...azt olvastam forumon, hogy jó ha van...2 gigával elhasalna, nem? de tallán a boost miatt 4 gigával nem...tapasztalatom nincs Nvidia-val, de elég jól boost-olna ezek, meg húzható is kicsit...mondjuk 2-3 évig kihúznám, közel max felbontáson?
[ Szerkesztve ]
-
sagit
veterán
válasz gtamate2 #66700 üzenetére
Az kimaradt hogy fekete nyákos vga kellene, csak hogy menjen a gép belsejéhez
A h betűt pótoltamTápom XFX Pro 450
Seasonic belső,egyben hagyott erős 12V-os ág, ezzel nem lesz gond szerintem
Philips 65OLED803 || iPhone 15 Pro Max || Macbook Air M1 ||
-
Morris
veterán
Üdv!
45k környékén milyen VGA-t érdemes venni?
(A jelenlegi egy HD7870 - ezt váltanám, ha lenne értelmes alternatíva) -
gtamate2
veterán
válasz Morris #66706 üzenetére
Szia,
Ha nem zavar a fogyasztás akkor a HD 7950/70 kombóból válassz. A Sapphire Tri-x / Vapor-X-eket keresd.
Nv oldalról sajnos nem nagyon van best buy ilyen áron, talán a 760 ami jó áron megy, de ugye ott nem nagyon vennél észre különbséget.sagit: Uhh, az Asusok többnyire ilyenek, legalábbis az enyém is ilyen, szóval ezt biztosra mondom. Az EVGA-k is így tippre. A többit pedig úgyis látod a képeken. A lényeg a hőcső a döntő többségben, mármint a megléte
[ Szerkesztve ]
*Sn0w
-
Morris
veterán
válasz gtamate2 #66707 üzenetére
A fogyi nem szempont. Sokat megy Idle, így ott nem számottevő. Ha viszont kell a kraft, akkor ehet is.
Gondolom ha megtolom a zsetont 50k-ra szintén ugyanott vagyok.79xx széria ennyivel jobb lenne?
lsc: egyáltalán nem sürgős a dolog, sőt... csak itt a háttérben rágják a fülemet, hogy adjam el!
[ Szerkesztve ]
-
Geresics
addikt
válasz polgi803 #66703 üzenetére
Már évek óta az AMD adott áron jobb teljesítményt ad, mint az nVidia. (Pont.)
Viszont az AMD már évek óta nem lépett elő komoly hardver fejlesztéssel. (Pont.)
Az nVidia viszont már jó ideje takarékosabb VGA-kat ad, (vesszőcske) márpedig a kisebb fogyasztás az kevesebb hő alacsonyabb hűtési zaj.
nVidia mellett szólnak jelentős extrák, mint pl. a PhisX, a stabilabb driver, stb. (Készen van a fejecske.)Ha ősszel/télen akarsz gépet venni, akkor nem ilyen procit veszel majd, hanem az újabb i5 szériát, és DDR4-et. Szerintem.
*MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor
-
gtamate2
veterán
válasz Morris #66709 üzenetére
Igen ennyivel jobb. A 280x csak átnevezés, a 380x ami jön az szintén átnevezés lesz, szóval nem kell sok mindenre számítani szerintem az árak olyan számottevően nem fognak lejjebb menni. A használt piacon pedig később fog szintén meglátszani. (ugye először magasabb áron kezd az új széria)
Szóval ha ráérsz várhatsz, de olyan nagy esésre nem kell számolni. Amúgy igen elég nagy a különbség a 7970 és a 7870 között. Plusz tuning potenciál is van benne jócskán.
geresics: Physx
Amúgy a 970 esetében az nvidia felé dől a mérleg, az jobb vétel mint a 290/x. De a többiben igazad van.[ Szerkesztve ]
*Sn0w
-
polgi803
őstag
válasz Geresics #66712 üzenetére
De pont ez a hatékony fegyvere az AMD-nek, nem? Hogy jó áron erősebbet ad...a fogyasztás és hő pedig ingerküszöb alatt van...(többségben)...Félre ne érts, nem vagyok elfogult attól, hogy nagyon régóta csak AMD-im voltak. Ha nem lennék nyitott, akkor nem erőltetném az érveket az Nvidia mellett...nagyon kíváncsi vagyok rájuk,de igencsak zsebbenyúlósak a ténylegesen erős karik zöld oldalon...970 pl.
Nem tudom ténylegesen jobb áron lesznek-e az általad említett komponensek...de gyanítom nem...
-
caris1
tag
Megnéztem neked a Witcher 3-at 750Ti-vel (kicsit húzva) és i3-4330-cal (a többi az adatlapomon): 720p-ben folyamatos 60 fps medium beállításokkal, 35 fps körül, ha minden high-on és 20 fps körül, ha minden a maxra van húzva.
We buy things we don't need with money we don't have to impress people we don't like.
-
Geresics
addikt
válasz polgi803 #66715 üzenetére
Én sem tartom magam elfogultnak, és épp VGA vásárlás előtt állok. Gef2MX400 óta szeretnék ismét egy jó nV-t magamnak, de mindig, amikor oda jutok, jobb ATi/AMD-t találok ár/teljesítmény mutatóban.
Konkrétan: Gef2MX400 -> 9600XT -> 9800PRO -> HD3870 -> HD6850. Idő közben volt még a méltán híres HD4850, ami az ATi/AMD talán legjobb VGA-ja volt ebből a szemszögből.
De nem szabad lebecsülni a fogyasztást! Ami többet fogyaszt, az többet fűt. Ami többet fűt, azt csak hangosabban lehet hűteni, és ami meleg, annak az élettartama is rövidebb! Az elektronika már csak ilyen, nem is beszélve a hűtés mechanikájáról. Persze ez ideális esetben nem 1-2 éven belül jelentkezik, az én VGA-m pl. 4 éves, és még hibátlan. Viszont pl. az R9 270(X?)-el már eleinte is problémák voltak, mert azok egy korábbi VGA erősen felhúzott változatai voltak. Ne felejtsük el, hogy a tuning még több hőt jelent!
Visszatérve a saját példámra, én majdnem megvettem a GTX960-at, mert annyira tetszett, csak rá kellett jönnöm, hogy a 2GB már kevés FullHD-hez, a 4GB-ért pedig irreálisan sokat kérnek (szerintem). Maradt az R9 280, ami 3GB-os, és még olcsóbb is, és a teljesítménye is megegyezik a 960-éval (játékfüggő természetesen), ergo megint az AMD nyert volna nálam.
Viszont nemsokára jelennek meg az R9 3xx-ek, amik vagy jobbak lesznek, vagy nem. Vagy olcsóbbak lesznek, vagy nem. Vagy lejjebb viszik az nVidia kártyák árát, vagy nem. De egy biztos, komoly dolgok a felső kategóriában történnek, azt pedig sokan nem engedhetjük meg magunknak.
Ha igazán geek akarnék lenni, akkor nyilván már 2016-ra gerjednék, mert akkor jön mindkét oldalon a komoly technológiai fejlődés: a 14nm! De én addig már tuti nem várok, legfeljebb veszek valami használtat 30eFt-ért, és jövőre áldozom be az általam elképzelt 60-65eFt-ot... Never ending story...*MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor
-
gtamate2
veterán
válasz Geresics #66717 üzenetére
Annyit pontosítanék hogy az R7-260X-el voltak és vannak problémák. Ez a HD 7790 átnevezése és egy elég rendes tuningot kapott, amit sajnos nem nagyon bírnak a kártyák. Emiatt a bsod, újraindulás gyakran előfordul sajnos, persze mellé még a driverei sem valami jók és ez is rátesz egy lapáttal. Persze a boltba emiatt nem szeret senki rohangálni, főleg ha új kártyát vesz, de a túlhúzásnak hosszú távon sosincs jó vége.
Ezért nem szimpatikus nekem ez az "új" Rx-2xx széria. Ugyan azt eladni más csomagolással. Persze a jó árazásnak köszönhetően elég jól fogynak a cuccok, de emiatt szoktam ajánlani a használt régebbi, de megbízható jól hűtött 7-es széria darabjait. Ott pl a 7790-el sincsenek gondok.
Itt az új kártya az R9-290 ill. 290x volt, de ezek is elég forrófejűek, persze normálisan lehűtve simán vállalható, csak ugye ott a 970, a konkurencia jóval kisebb fogyasztással és ugyan azzal az erővel. (+jobb driverek, +physx +gameworks)Az új kártyáktól pedig sajnos nem kell sokat várni, mivel megint UGYAN AZ a 2 generációval előtti kártyát fogják eladni. +2 Fiji gpura érkező csúcskártyát. Na arra kíváncsi leszek hogy hogy oldják meg hogy még erősebbek legyenek a már így is szana szét húzott kártyák, de én reménykedem hátha lesz egy kis piaci verseny, mert azzal csak mi járnánk jól.
Nehéz dolga van most az AMD-nek, remélem jól jönnek ki a dologból.
*Sn0w
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz gtamate2 #66720 üzenetére
2500Kval együtt 100. Szóval ~65k. Előtte ugyanennyiért volt egy ref 290 ACXIIImal szerelve, sajnos hibás volt..de így utólag nem bánom, ütős ez a WF3 780, 1.1G+boost simán megy neki, nincs ami megfogja (2560x1080).
Scholes9
Nem 2-3 évente kell fejleszteni, hanem apránként szintentartani..kevésbé megterhelő. Persze, költséges hobby..de nem vészes, ha nem száll el az emberfia.
[ Szerkesztve ]
-
Morris
veterán
Köszi a segítséget mindenkinek. Egyelőre akkor marad a jelenlegi felállás.
[ Szerkesztve ]
-
phoenix1989
őstag
válasz Black_Sheep #66683 üzenetére
nem megy fullon nem hiába veszek uj vga -t kis logika ahogy mondod én tudom. mivel mással nem játszom.
tisztelet? ugy gondolom semmi olyat nem mondtam . a véleményem és a tapasztalatom ez miota a tisztelet megsértése. (a gunyolodásra pedig ne várj másfajta reakciot)
mit tettem hova??
(nem érdekel a noobmetered)(#66686) bluyoo
igen most az uj pach el jött az sd kliens. másik sem lenne jobb hisz csak a tank lenne hd ott a modellek de az az sd bn is látható.de javits ki ha nem igy lenne hány fps? wot on? mivel minimum ezért olyan 100 és 70 között. ha jol tudom de nem nézegetem[ Szerkesztve ]
-
gtamate2
veterán
válasz Speed® #66722 üzenetére
Az igen csak jó deal volt, grat
phoenix1989: A tisztelet és te két külön fogalom vagytok. Ilyen nagyképűen írni rég láttam ebbe a topicba embert úgy mint ahogy azt te teszed. Nekünk nem ez a munkánk hogy neked segítsünk, hanem szívességből tesszük azt. Ezért is csodálkoztam hogy a megnyilvánulásaid után egyáltalán páran segítettek neked.
[ Szerkesztve ]
*Sn0w
-
joysefke
veterán
válasz Geresics #66717 üzenetére
Nem hiszem, hogy a középkategóriában (gtx960-280X) földcsuszamlásszerű árváltozások lennének az R9-390-380 széria megjelenésével. A fiji meg a R9- 390/390X a felsőkategóriába jön, a középkategóriában meg semmit nem fognak még egy darabig csatába állítani, amit olyan gazdaságosan (olcsón) lehetne gyártani mint a gtx960-at, ergó a középkategóriában az AMD semmi esetre nem fog egy komolyabb árversenybe belemenni. Kevés hozzá a pénze és a magasabb gyártási költség miatt alkalmatlan erre a jelenlegi és a közeljövő közép-kat termékpalettája. Felső katban már (szerinten) lehetnek komolyabb változások, de úgy gondolom itt sem az AMD lesz az aki nagyon eröltetni fog egy árversenyt, nekik most pénzt kell csinálni, nem hosszú vásárlókat venni maguknak.
Szerintem:
Egy használt-jóárasított 3rd party hűtéses 290/290X-el szvsz alig lehet bukni az új széria megjelenésével eggyütt is (lemegy mondjuk 10K-t a használt ára) illetve szvsz a 970 ára is csak egy kicsit fog mérséklődni. (használtan nem 90 lesz hanem mondjuk 70). Én ezt vízionálom... /ezek persze nem középkategóriások, de én eleve nem látom, hogy mi értelme lenne 20-30K-t ráfordítani, hogy ne 7870-ed hanem 7970-ed legyen aztán meg utánna megint hamar cserélni kelljen/Azt kell itt eldönteni, hogy most akarsz játszani, vagy holnapután (kiskedden)...
Ha most akkor meg azt kell eldönteni, hogy kihúzod a 7870-el, vagy beújítasz valamit...
J.
[ Szerkesztve ]
-
gtamate2
veterán
válasz phoenix1989 #66727 üzenetére
"valaki ki " "tsisztávban " " mennyünk "
Kinek maradt ki pár suli? Az írásjeleket, nagybetűket nem használod. De inkább tényleg ne menjünk bele.joysefke:: A használt 290-ek jó árban mennek, de már régóta a piacon vannak. Az új 970 ill 290x-et hasonlítottam össze és azért írtam hogy a 970 jobb vétel, használtan természetesen a 290/x a best buyok között van
Kíváncsi vagyok amúgy az új árazásra.[ Szerkesztve ]
*Sn0w
-
Black_Sheep
tag
válasz phoenix1989 #66724 üzenetére
Nem is értem, hogy miért kérsz segítséget. Eldöntötted, hogy 750-et veszel, még mielőtt tanácsot kértél volna. Vedd meg, hiszen szakértőnek hiszed magad, nyilván nem tévedsz.
A stílusod, a válaszaid bicskanyitogatóak, érthető, hogy a birkatürelmű WoT-on nevelkedett rétegen kívül senki sem válaszol. A noobmetert azért linkeltem be, hogy lásd, van tapasztalatom, és nem a levegőbe beszélek.
Senki sem gúnyolódott veled, én csak leírtam, hogy ostobaságnak tartom a fejleszési irányod. Fullon akarsz játszani, de nem akarsz költeni. Bluyoo megmutatta, hogy a több mag is használható, ergo jobb procival sokkal jobban futna a játék, de hallani sem akarsz róla. Javasoltak neked Radeont, de erről sem akarsz hallani. Egyszerűen megerősítést vársz? Ha valaki mégis cáfolna, azt pedig leoltod?
A képet nem linkelte be, poénnak szántam; egy Ultra mosószeres zacskó volt rajta.
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz phoenix1989 #66731 üzenetére
Már csak az a kérdés, hol olvastad, hogy 40ezreket ki kell adnod..? A procicsere ~5k és mindenképp ajánlott, VGAt meg nézhetsz olcsóbban is, ha ennyire zavar az árazás. Jelenleg is ott dekkol a piacon egy OEM/HP 660, azzal ellennél komolyabb címekkel is. 750/2G csak akkor érdekes szvsz, ha számít a fogyasztás is.
A magas lóról közlést pedig itt fejezd be.
[ Szerkesztve ]
-
bluyoo
nagyúr
válasz phoenix1989 #66724 üzenetére
Ugyan nem néztem utána, de kötve hiszem , hogy csak a tank HD modellekben különbözne.
Legalábbis a 100 és 70 FPS -edből következtetve. Ugye elvileg annyi képkockát produkál az E8400+9600gt -d, mint az én tuningolt I5-3570K+GTX660Ti-m. Bár ha tényleg ilyen jól fut minek piszkálod?
Mindenesetre ha hiszed, ha nem, az E8400 mellé egy GTX660 túlzás.
Két CPU-val ezelőtt nekem is volt, max. a HD4870-emet még úgy ahogy kihajtotta, természetesen csontra húzva.
Mára (kisebb VGA-val) egy öreg hölgynél faceebúkosgép.
"és igen egy olyan játékhoz ami 1 magot használ és hiába a program attol mégnem lessz több magon futtatható, legalábbis nem olyan." Most komolyan .... linkeltem képeket, tényleg nem látod a különbséget?
Mindenesetre ne hallgass senkire! A legjobb döntés az amit te jónak érzel!(#66723) Morris
Bazinga!
-
dzseki
csendes tag
Elhalálozott az ATI 4850-es kártyám, mit érdemes helyette vennem (használtan) az alábbiakat figyelembe véve:
-Ritkán, de játszom, mostanában MS filght simulator X, Dreamfall chapters.
-DELL Optiplex gépem van (normál slot méret), intel Q6600 CPU, 4GB RAM, a monitorom felbontása 1280x1024
-Nem szempont, hogy az új kártya sokkal-sokkal erősebb legyen, mint a 4850 (azért rosszabb ne legyen ), viszont ha kevesebbet fogyasztana vagy halkabb lenne az nagy előny volna![ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Techpowerup VGA tesztek /VGA teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Az AMD grafikus feldolgozó egységek listája
Az Nvidia grafikus feldolgozó egységek listája
Az Intel/Intel Arc grafikus feldolgozó egységek listája
5+1 kritikus dolog, amire oda kell figyelned használt videókártya vásárlásánál
Videókártya tesztelések a King's Tech-től, amely nemcsak szórakoztató, de egyben tanulságos is
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs