Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gtamate2
veterán
GTX 960 jön ki talán ennyiből, vagy 770. Ha 3 gigásat keresel akkor 280x vagy 7970, de ezek nem biztos hogy beférnek, plusz elég szépen is kajálnak. De ennyiből nem fogsz 3 gigásat is és jó fogyasztásút is venni. A 4 gigás 960-oknak is van áruk, ha szerencséd van feldobnak egyet az apróra, de nem hiszem.
*Sn0w
-
tomic
addikt
válasz gtamate2 #66451 üzenetére
770-em volt. Azt nyugdíjaztam,tehát olyat nem szeretnék. Ha attól egy picit gyengébb az nem baj. Multit a 770 vitte rendesen de néha vagy a memoria hiánya miatt vagy a játék optimalizálatlansága miatt a textúrák későn töltődtek be.
R9 270x,esetleg 280x milyen szintet képvisel? A Gtx 960-hoz hol helyezkednek el?
A 770-től erősebb egyébként a 960-as? -
HAX
tag
Sziasztok.
Max 30k-ért vennék kártyát AMD Phenom II X4 965BE mellé használtan.
Táp is új lesz FSP Hexa+ 500W.
BF4 multi, GTA5 alá (persze nem ultra ) melyiket éri meg venni ennyiért?
HD 7790-en gondolkoztam, olcsóbb is és talán még megbirkózik a feladattal.
[ Szerkesztve ]
-
CsonkaImo
addikt
Hali!
Szerintem ez elég jó vétel, csak döntsd el gyorsan, mert ennyiért nem sokáig lesz fent.
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
GTA nVs inkább, részemről ezt a GTX660at javaslom.
-
nagyúr
-
nagyúr
-
TTomax
félisten
válasz FollowTheORI #66457 üzenetére
Hát szerintem továbbra sem kell single rail 20A egy 960hoz.
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
nagyúr
válasz TTomax #66459 üzenetére
130-150W körül fogyaszt max (gyártó függő). De ha van mellette egy OC i5 is pl ... akkor az megint egy 90-100W... az úgy már 250W.
Simán kellhet annyi, és itt ügye hülyebiztosra kell menni az ajánlással.Én neked válaszoltam, mert te az mondtad amit.
[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
TTomax
félisten
válasz FollowTheORI #66460 üzenetére
A kérdést is megnézted?Mert akkor szerinted az ö tápjával nem fog működni a 960,szerintem meg igen,noha csak 15A osztott ágas...
[ Szerkesztve ]
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
nagyúr
-
TTomax
félisten
válasz FollowTheORI #66462 üzenetére
Azért nézd meg jól azt a táblázatot, a 750re annyit ír mint a 960ra... meg a 770re annyit mint a Titan-Xre...van ott baj nem kevés... a radeonokat végig se néztem.
-
CsonkaImo
addikt
Elvileg nV-nek processzor kímélőbb a DX11 drivere, és a 965 BE felett már eljárt az idő, szóval ilyen szempontból jobb választás a 660. 7850 mellett a Mantle támogatás szólhat, ami még jobban csökkenti a CPU limitet, de a felsorolt játékok között nincs ilyen cím (és amúgy is inkább az EA játékokra jellemző a támogatás). Egyikkel sem jársz rosszul, de ha kizárólag ezek a játékok érdekelnek, jobb választás lehet a 660.
[ Szerkesztve ]
-
bluyoo
nagyúr
Hi!
Majd egy éve már írtam, hogy egy ismerősnek segítenék, aki Sony Vegas programot használ (az akkori nagyon lassú renderelés gondja megoldódott dVGA nélkül). Jelenleg is egy I5-3750 -el és 8Gb RAM-al dogozik, de szeretne még egy kicsit gyorsítani a renderelésen.
Illetve ha jól emlékszem a videoablakban akadásai vannak az IGPU használata mellett, amit elég zavarónak érez. Ezért is akarja mégis meglépni a dolgot, már emelt 30K-s kerettel.
Semmi játék, csak munka!
Lehetőleg újonnan, de már a használttól sem zárkózik el annyira (főleg ha ugye kiskergaris).
Anno kaptam ezt az infót is: "Vegashoz AMD, azon belül is GCN-es kártya kell."
Ahogy én tudom általában Nvidia VGA-kat szoktak hasonló felhasználásra használni.
Szóval a Vegashoz valóban ennyivel jobb egy AMD VGA?
Ha igen használtan néztem egy 2Gb-os 7850-et, vagy inkább egy régebbi firepro V5800 -at (egy árban láttam őket)?
A vRAM mennyit számít a programnál (remélem valaki ismeri a saját topic-ja halott ...)? Esetleg valaki tudna javasolni 30K-s kerettel?Bazinga!
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz bluyoo #66468 üzenetére
OpenCL felületen keresztül éri el a VGAt, az meg AMD terület inkább. Ennyiért HD7850et kapsz jó esetben garival, pár hszel előbb linkeltek is egyet pl. Vagy..7870 Tahiti-LE verzió..1.5X annyi feldolgozóval bír. Viszont ebből garisat kifogni kb. lehetetlen.
Vagy..i7re váltás+8GB RAM (i7-2600 pl. 4Gn korrekt igásló). -
gtamate2
veterán
A 270x egy tuningolt 7870, a 280x pedig tunindgolt 7970.
A 270x-nek általános a fogyasztása a középkategórián belül, a 280x/7970 már kajál rendesen. A gtx 960 kb ugyan ez a szint mint a 7970, csak sokkal jobb fogyasztás/teljesítmény mutatóval, viszont sajnos csak 2 giga memóriát tettek rá.
Ha nem számít a fogyasztás jó választás még mindig a 7970/280x is, (az előbbiből is ki lehet hozni az utóbbi teljesítményét pár kattintással), az áruk is elég jó csak hát nem mai fejlesztés. De ott van a 3 giga vram + jó tuning potenciálok.
A GTX 960 egy friss kártya, ezért még meg is kérik az árát. Nyers erőben nincs ott mint a 280x, viszont optimizálnak rá elég keményen a driverekkel. Ott a physx, a shadowplay és a halk működés, kis táp is elég mellé mert nem nagy az áramigénye. Van 4 gb-os verziója, de 15-20k-val drágább és ezért nem veszik annyira, ergo nem nagyon van a használt piacon sem.Szóval mindkét kártya más okok miatt jöhet szóba, nálad szempont volt a 3gb vram+ energiatakarékosság is plusz az ár, ezért írtam hogy ez nem biztos hogy össze fog így jönni
Zárásul pedig itt egy teszt az erőviszonyokról /ettől egy-két új játék eltér a 960 javára (vagy a 280x környékén van), lévén az optimalizálásoknak/: [link]
Speed(R): Be lehet állítani cuda profilt is és akkor nagyon szépen profitál a cuda magokból, tapasztalat
*Sn0w
-
GEIL
addikt
[CoolerMaster 500W B500 ver.2]
Ezt találtam ami hasonlít az enyémre...csak enyémen az van hogy "Cooler Master 500W B300"
------------------------- i7 13700K - 64Gb DDR5 - RTX4070 ---------- i5 9600k - 32Gb DDR4 - RTX3060 ------------------------- ------------------------- PS5 --------------- ------------- Samsung A53 5G ------------ ------------ Xbox Series X ----------------------------
-
bunygyi
tag
Sziasztok!
Videókártyát szeretnék vásárolni.
-Játékra kell.
-Használt.
-Garanciával.
-Teljesítmény fontos.
-Méret és fogyasztás nem mérv adó.
-Egy-másfél évre kell.
-50k~ a rá szánt összeg.
-Tudnátok ajánlani milyet vegyek? -
CsonkaImo
addikt
Sziasztok!
Úgy néz ki elviszik a 290X-em. Helyette kellene valami használt ideiglenes VGA 30k-ig bezárólag, World of Tanks-re és Killing Floor 2-re. Egyik játéknak sincs egy atomerőmű igénye, mégis a keretből szeretném a legjobbat kihozni. Konfigom az adatlapomon.
Válaszokat előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
titán
Melyik félpasszív 960-at érdemes választani?
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
CsonkaImo
addikt
válasz JegesEmber20 #66478 üzenetére
Most aprón inkább a 40k közelében vannak az árak, vagy ami megfelelne azt olyan hirdeti, akinek nincs értékelése. De köszönöm az ötletet, nem lett volna rossz.
-
gtamate2
veterán
válasz CactuS #66476 üzenetére
Szívesen
schawo: Én a strixről tudom biztosan hogy félpasszív, annak a hűtése is jó. Illetve ott van még az EVGA megoldása is, amit már szintén 3 évvel adnak, olcsóbb is és nekem szimpatikusabb is a kártya: [link] /itt egy kapcsolóval átrakhatod hogy menjen-e a félpasszív üzemmód ha esetleg meggondolod magad/
CsonkaImo: Ha átmeneti kártyán gondolkozol csak 7850/70 vagy 7770-et vegyél. Ezek gyorsan elmennek jó áron és szerintem nem fogsz rajtuk bukni vagy csak minimálisat.
[ Szerkesztve ]
*Sn0w
-
gtamate2
veterán
válasz Kristof9094 #66485 üzenetére
A zotac amp-je is jó megoldás, viszont csak 2 év garit ad sajnos. Plusz ha megnézzük a gyártót az középkategória az evga pedig prémium, szóval mindenképpen oda billen a mérleg.
*Sn0w
-
thomasa
senior tag
Milyen VGA-t ajánlanátok?
Szempontok:
- mai játékokkal elbánik legalább medium-on
- 190 cm-nél nem nagyobb (ITX házba)
- lehet 2 slotos is.
- max 20e környéke
- lehet régebbi modell is
- 256 bit 1gb legyenKöszi.
-
lalawr
tag
Sziasztok
eddigi konfigom :
AMD FX 8350
Asus M5A97 R2.0
Kingston 2x4GB DDR3 1600MHz
Zalman Z9 Plus
WD Blue 1t
FSP Hyper 600
Ehhez keresnék valami jó kis vga-t olyan 65-70 max 75k-értKöszi válaszokat előre!
A két legfontosabb nap az életünkben, a születésünk napja, és a nap, amikor rájövünk, miért születtünk.
-
x_o_n
veterán
Sziasztok
milyen vga amd és nvidia max amit kihajt rendesen egy
:AMD X4-860K
illetve egy
:AMD FX-4300
-
gtamate2
veterán
válasz lalawr #66492 üzenetére
Ha már FX-ed van érdemes megpöckölni, legalább a feszt beállítani ezek finomhangolásra vannak.
Mehet mellé egy R9-280x / HD 7970 ,de ennél erősebbet nem tennék mellé. Nv oldalról Gtx 960.(#66493) x_o_n :7850 -et mondanám mindkettőre, de némi tuninggal. Ha natúrba akkor 7790 amit 100%-osan kihajtanak.
(#66494) geresics: Igen, viszont az ára is magasabb, egy 7850/70 ugyan ott van kb teljesítményben alacsonyabb áron és ezért kapkodják.
(#66495) Teaway: Jó kis kártya, nekem is most az egyik legszimpatikusabb darab. Idáig is tetszett de mostanában emelte a garit az evga 3 évre ha jól tudom, idáig csak kettőt adtak rájuk.
(#66496) thomasa: Ez nagyon nehéz ügy. Kezdjük ott hogy 20k-s limit és 256 bit. Tehát 19 cm-esre gondoltál (mivel a 190 cm kicsit sok lenne, oda már bármit betehetnél)
Felesleges a 256 bit, nem ettől függ a kártya ereje.
Ha ITX házba lesz 20k-ig nehéz olyat ajánlani ami elvisz minden mait mediumon.
Egy 7770/90-t néznék a helyedbe, vagy R7-250x-et (7770 ghz edition átnevezése). Nv oldalról gtx 750 ami ilyen kategóriában ajánlható. Mindegyiknek van 2Gb-os verziója, szerintem érdemes rááldozni mert a FHD textúráknak gyakran nem elég már most sem 1 gb. Tessék egy teszt is az erőviszonyokról: [link]
Használtan kb ezeket nézheted, de nézd meg a méreteket mert van belőlük hosszabb nyákos verzió is, de ezek általában beleférhetnek a 19 cm alattiakba. A táp pedig maradhat.[ Szerkesztve ]
*Sn0w
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Techpowerup VGA tesztek /VGA teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Az AMD grafikus feldolgozó egységek listája
Az Nvidia grafikus feldolgozó egységek listája
Az Intel/Intel Arc grafikus feldolgozó egységek listája
5+1 kritikus dolog, amire oda kell figyelned használt videókártya vásárlásánál
Videókártya tesztelések a King's Tech-től, amely nemcsak szórakoztató, de egyben tanulságos is
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest