Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kolopele
nagyúr
válasz PuMbA #171347 üzenetére
Nem értem, hogyan kapsz plusz 150W - os terhelést, ha eleve beállítod a power limitet akár a kártyán, akár a CPU - n? Amennyiben nem hagyod a vakvilágba fogyasztani (azaz hogy mehet ameddig a kedve tartja), nem lesznek ilyen kiugrások. Teszem fel játékra kell egy gép kizárólag. A CPU képes a 250W - os fogyasztásra is, de játéknál max. 100W körül jár. Biosba be, power limit 100 - ra állít. Nem így van?
-
kolopele
nagyúr
válasz szabolcs1975 #171352 üzenetére
Szerintem egyáltalán nincsenek alábecsülve, csak teljesen felesleges mondjuk egy 1660 super mellé 13900k - t venni, függetlenül a felbontástól. Oda még egy I5 9400 is bőven elég, egy mostani csúcs csoda CPU sem tudna belőle többet kisajtolni, pláne ha az ember FHD 60 vagy 75HZ - en játszik eleve. Mindennek megvan a maga helye, szerintem először azt kell eldönteni, milyen felbontású monitor lesz, hány HZ (ami ugye meghatározza a kívánt fps számát is), a többit utána.
[ Szerkesztve ]
-
CJ4567
nagyúr
válasz kolopele #171351 üzenetére
Az előző generáció AMD, és Nvidia oldalon szépen szeretett tüskézni bőven a BIOS által beállított power limit fölé, ezért van az elmúlt két évből "elégnek kéne lennie papíron, de újraindul a gép terhelés alatt" jellegű problémából több, mint előtte. Pl. igorslab 3070 FE
A Vega 56/64-ek is érintettek voltak annó.[ Szerkesztve ]
No Sana No Life
-
kolopele
nagyúr
válasz CJ4567 #171354 üzenetére
Értem. Szerencsére a magam részéről még sosem futottam bele ilyenekbe, ahogy a gyerekeknél sem tudok ilyen újraindulásokról, pedig képesek ők is tolni néha napi 10 órát is (nem örülök neki, de hétvégéken vagy a szünetben azért engedékenyebb vagyok, mert ugye ők online imádók velem ellentétben, amikor lényegében sz@rni sem lehet kimenni játék közben), de elhiszem neked, bár egy 150W - os tüskét akkor is durvának tartok.
-
törölt tag
válasz Trk.Adam87 #171335 üzenetére
A videokártya csak a saját kimeneteit tudja használni, az alaplapét (ami a processzoré) nem.
-
válasz CJ4567 #171346 üzenetére
Group regulated tápoknál a 700 watt az tényleg lehet, hogy 12 voltos ágon csak 500-at tud, de annak ilyen a kialakítása. Egy tekercsről jön a 12 és az 5 volt is, cserébe ócó.
Komolyabb géphez már komolyabb táp dukál, min. Dc-Dc konverteres megoldással és 12 volton leadja a névleges teljesítményt.
[ Szerkesztve ]
Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
-
szabolcs1975
aktív tag
válasz kolopele #171353 üzenetére
A 13900k minden mellé felesleges, ugyanis mivel jellemzően 1 szálas teljesítményben hasalnak el a mai cpu-k, ergo 13600k-tól már nem számíthatsz túl nagy előrelépésekre. Attól pedig, hogy gyenge gpu mellé rakod, még nem lesz erősebb a cpud, max kis szerencsével sikerül teljesen elfedned vele a problémát, azaz nem csak bizonyos helyzetekben, hanem állandóan laggol majd a game. Viszont mivel a grafika általában jobban skálázható mint a cpu igényes műveletek, gyenge gpu esetében általában még van egy lehetőséged, nevezetesen, hogy visszaveszel megjelenítés minőségéből. Arról most inkább nem kezdek el értekezni, hogy mennyivel kellemetlenebb és kiszámítatlanabb a cpu mint a gpu limit.
[ Szerkesztve ]
-
koko52
nagyúr
Magad mondtad, hogy az userek döntő többsége nem turkál a BIOS-ban. Ami igaz is, tehát a tüskék meglesznek.
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
GEIL
addikt
válasz koko52 #171359 üzenetére
Pedig a Bios/windows/videokártya driver beállítás és testreszabás nagyon fontos.
Autóvezetéshez se tudnám használni a feleségem "beállításait"....ülés magasság, kormánymagasság, tükrök...stb stb......hülye példa de mindenkinek máshogy a jó.....egy kb mindenkinek jó alap beállítás a default, ami már használható, de nem az igazi.
[ Szerkesztve ]
------------------------- i7 13700K - 64Gb DDR5 - RTX4070 ---------- i5 9600k - 32Gb DDR4 - RTX3060 ------------------------- ------------------------- PS5 --------------- ------------- Samsung A53 5G ------------ ------------ Xbox Series X ----------------------------
-
PuMbA
titán
The Brewing Problem with GPU Power Design | Transients
A 3090-ek nagyon spike problémásak voltak. A 4090 már nem az. Ahogy láthatod, egy 3090 több, mint a dupláját behúzza 100 mikroszekundum alatt, tehát 600 W fölött van.
[ Szerkesztve ]
-
-
GEIL
addikt
válasz koko52 #171363 üzenetére
s nyafognak is a "tüskék" meg az ilyen-olyan gondok miatt, de a legdurvább az ha használja úgy ahogy van és morog meg terjeszti hogy egy adott CPU "gyenge" vagy egy adott videokártya "kevés" erre meg arra...
Fordult már elő hogy saját szememmel láttam ismerősnél és családban is, hogy piszkosul nem úgy futottak a dolgok és nem úgy ment a gép ahogyan kéne neki.......egy M2 SSD és win10 elindulása használható pontra kb 45 mp a gombnyomástól, na ott gáz van.......nekem "csak" sata3 SSD van (alap kingston a400), de 17 mp a win10 betöltése nulláról inditva a gépet.....másik srácnál Ryzen 7 proci 1 magot használva tele mikrolaggal RTX3070 mellett ....enyémtől meg elájult hogy mlyen vajsima minden és milyen pörgős a gép....
bios rossz beállítás...ramjai alapon voltak...televágva a tálca minden parancsikonnal és steam ,.origin, epic minden IS fut egyszerre....nvidia driver defaulton, experience össze vissza állítgatva...XD....avast és panda is telepitve....meg firefox ablak a háttérben hagyva úgy, hogy a sok beépülő keresőmotor az 1/3-ad lapot kitakarja...XD.....röhej...hogy ne értse meg valaki hogy nem bírja még egy olyan gép sem az "ennyiféle xart egyszerre"...meg Ne telepitsünk már mindent....főleg ha nem is kell. ...ilyen kaliberű user meg kommentel pl egy fórumon hogy pedig neki akadozik az RTX3070-nel is minden...meg így úgy nemjó...[ Szerkesztve ]
------------------------- i7 13700K - 64Gb DDR5 - RTX4070 ---------- i5 9600k - 32Gb DDR4 - RTX3060 ------------------------- ------------------------- PS5 --------------- ------------- Samsung A53 5G ------------ ------------ Xbox Series X ----------------------------
-
válasz PuMbA #171365 üzenetére
Viszont akkor jelenlegi ismereteim szerint az ATX 3.0-s tápokból kisebbek is elegek lesznek egy 4090+akármelyik combosabb processzor pároshoz, ha a tüskék kiesnek a képből.
Jól gondolhatom-e? Így az 1k-1,5k wattos tápoknak nem lesz keresnivalójuk egy sima egy VGA+CPU játékos gépben.
[ Szerkesztve ]
-
válasz PuMbA #171367 üzenetére
Előbb guglis keresés alapján nekem 450W max szükségletet írt ki az egyik oldal, ahhoz egy 750W-os is elég lehet. Neweggen látok is egy Thermaltake tápot, ami akár jó is lehet.
Durva belegondolni, hogy nyugaton hányan szaladtak a boltba kiló feletti tápért, aztán nem is volt sok értelme szvsz.
-
addikt
válasz Rowon #171368 üzenetére
Teljesen normális az, hogy a gyártó nagyobb tápot javasol, hogy legyen tartalék és biztosan működjön a konfig. Nincs ebben semmi meglepő.
Aki picit kockább és utánanéz, olvas a tényleges fogyasztásnak egy-egy adott konfignál, ki tudja számilni magának, hogy elég neki a kisebb tápegység vagy sem.⏺︎ Bankot váltanál? Segítek! Küldök meghívót! ⏺︎ Gránit Bank meghívó az ajándék 10.000Ft-ért, belépési bónusz: 10+40e ⏺︎ K&H Bank meghívó az ajándék 10.000Ft-ért, belépési bónusz 10+40e ⏺︎ Raiffeissen meghívó az ajándék 5.000Ft-10.000Ft-ért, belépési bónusz 5/10+50e⏺ Részletekért keress priviben! ⏺︎
-
-
válasz MasterDeeJay #171370 üzenetére
Ezen én is elgondolkoztam. Nekem is egy 850-es tápom van a jelenlegi konfigomhoz, teljesen feleslegesen, azon agyaltam az előbb, hogy volna-e értelme lecserélni egy 400-500 körüli goldra, vagy egy 550-es jobb minőségű bronzra. A jelenlegi 10%-os terhelésen 89% hatásfokkal dolgozik, így szvsz lehet jobb, ha így hagyom.
-
Trk.Adam87
aktív tag
Most kapható 3 ventis Gigabyte RX 6650 XT 144ezer Ft-ért újonnan, 3 év garanciával, szerintem ennyiért bestbuy:
[link] -
ducikma
csendes tag
Sziasztok,
Kompletten új gép vásárlás előtt állok és egy megerősítést kérnék a szakértőktől, hogy a kinézett Zotac 4070TI AMP Extreme jó vétel/nem mellényúlás/megbízható márka.
Jelenleg is egy Zotac 1070 AMP Extremet használok, azzal nagyon elégedett vagyok, de nem követtem azóta hogy melyik gyártó hogy áll per pillanat megbízhatóság és teljesítmény terén.
Válaszokat előre is köszönöm! -
addikt
válasz ducikma #171373 üzenetére
A ZOTAC AMP EXTREME sorozata mindig is top/csúcs hűtést jelentett és gyárilag emelt órajeleket.
Ilyen szempontból jó választás.
Ha bármi komoly gond lenne a gyártóval, az nvidia nem adná hozzá a nevét. Ettől függetlenül bámelyik gyártó, bármelyik sorozatánál lehet hibás példány. A tömeggyártás az ilyen.
De ezért van a garancia és milyen jó, hogy ha normális helyen veszed, akkor erre is 36 hónap van. (régen ha jól emlékszem 2 év volt csak a Zotac-okra)
A 4070Ti brutál erős, tehát jó választás amennyiben a pénztárcád elbírja
Ez az én véleményem.⏺︎ Bankot váltanál? Segítek! Küldök meghívót! ⏺︎ Gránit Bank meghívó az ajándék 10.000Ft-ért, belépési bónusz: 10+40e ⏺︎ K&H Bank meghívó az ajándék 10.000Ft-ért, belépési bónusz 10+40e ⏺︎ Raiffeissen meghívó az ajándék 5.000Ft-10.000Ft-ért, belépési bónusz 5/10+50e⏺ Részletekért keress priviben! ⏺︎
-
Kabum911
csendes újonc
Szaisztok!
Van egy ASUS B85M-G lapom
i5-4690 CPU-m
zalman zm500-lx tápom
Jelenleg egy 1060 3gb van bene ezel a konfigal van esély belépni az rtx30xx világba ?
Mondjuk rtx 3060-al. Valamelyik komponens cseréje még bele férne.
Válaszokat előre is köszönöm! -
addikt
válasz Kabum911 #171376 üzenetére
A proci nem fogja kihajtani a VGA-t. A 3060 RTX egy nagyon jó ár/értek arányú kártya szerintem.
Ha fogsz később fejleszteni a procin, akkor majd jobban összhangba kerül a VGA-val, de ezt neked kell tudni, hogy mennyit tudsz rákölteni később.⏺︎ Bankot váltanál? Segítek! Küldök meghívót! ⏺︎ Gránit Bank meghívó az ajándék 10.000Ft-ért, belépési bónusz: 10+40e ⏺︎ K&H Bank meghívó az ajándék 10.000Ft-ért, belépési bónusz 10+40e ⏺︎ Raiffeissen meghívó az ajándék 5.000Ft-10.000Ft-ért, belépési bónusz 5/10+50e⏺ Részletekért keress priviben! ⏺︎
-
Kabum911
csendes újonc
Köszönöm!
Akkor sporolok még és cserélem majd az egészet -
addikt
válasz Kabum911 #171379 üzenetére
Van aki ilyenkor megakad.
Én szoktam így is úgy is fejleszteni. Van, hogy tudom, hogy az új alkatrész majd fél év múlva lesz kihajtva, ha majd veszek hozzá egy másik új alkatrészt. Engem ilyenkor nem szokott zavarni az, hogy várni kell, és addig lassabban fut a meglévő konfigban.
Van aki egyszerre megvesz mindent és kész, így is lehet.Én most a monitor cserével vagyok így. Tervben van, pár hónap és összegyűjtök rá, addig nem zavar, hogy nem 2k-ban játszom csak FullHD ban😊
[ Szerkesztve ]
⏺︎ Bankot váltanál? Segítek! Küldök meghívót! ⏺︎ Gránit Bank meghívó az ajándék 10.000Ft-ért, belépési bónusz: 10+40e ⏺︎ K&H Bank meghívó az ajándék 10.000Ft-ért, belépési bónusz 10+40e ⏺︎ Raiffeissen meghívó az ajándék 5.000Ft-10.000Ft-ért, belépési bónusz 5/10+50e⏺ Részletekért keress priviben! ⏺︎
-
Kabum911
csendes újonc
válasz Angie™ #171380 üzenetére
Sajnos én a meg akados vagyok mert mindig más elkéri az árát.
Most igy belegondolva az elmult 7 évbe is csak 2 fejlesztés volt 950->1060 meg egy kis nemoria. Meg mindig a generáció végén sikerül bevásárolni és egy csomoszor el marad az a "hüha" élmény Most is csak nézegetem az uj game-kat és a 3060 már nem olyan elérhetetlne árú ezért gondoltam a cserén de igy most akor még várok aztán lehet 4060 lesz mert adig már meg jelenik -
addikt
válasz Kabum911 #171381 üzenetére
Rendben, remélem mihamarabb sikerül összeállítani, amit megálmodtál
⏺︎ Bankot váltanál? Segítek! Küldök meghívót! ⏺︎ Gránit Bank meghívó az ajándék 10.000Ft-ért, belépési bónusz: 10+40e ⏺︎ K&H Bank meghívó az ajándék 10.000Ft-ért, belépési bónusz 10+40e ⏺︎ Raiffeissen meghívó az ajándék 5.000Ft-10.000Ft-ért, belépési bónusz 5/10+50e⏺ Részletekért keress priviben! ⏺︎
-
Robag720911
újonc
Sziasztok!
Egy Dell T3600-ba e5-2680 32gb mellé melyik éri meg, 3060 vagy 6600 xt, Fhd felbontásra, a jelenlegi 1060 3 gb helyére?
-
Grave_444
nagyúr
válasz Robag720911 #171383 üzenetére
Szia!
Szerintem nagyon régi már az a processzor, mai játékokra nem biztos, hogy alkalmas.
[ Szerkesztve ]
-
kukulec
őstag
válasz Robag720911 #171383 üzenetére
fdh-re hagyd a jelenlegi konfigod. több értelme lenne majd egy nagyobb fejlesztésnek, ha már nagyobb felbontásra mész.
Luxman L-507ux II, Primare i22, Yamaha A-S801 // Pro-Ject Dac Box S2, SMSL SU-9 PRO // Elac Vela 408, Elac FS 147, Q Acoustics 3030i
-
KAMELOT
titán
-
válasz rumkola #171387 üzenetére
Az v4 ami a videóban van, többe kerül mint a komplett T3600-as konfig (videókari nélkül számolva).
2680 v1 az Sandy bridge 8c/16t max 3,5ghz.
Régebbi játékokhoz elegendő de azokhoz meg fölösleges 3060-as kártya a gépbe. Igazából az a 1060-as pont jó bele. Én nem nyúlnék ahhoz a konfighoz. Esetleg ha találsz bele valami nagy órajelű vagy workstation példányt olcsón párezerért arra lehetne költeni mert kicsit gyorsítana. (2643v2, 2667v2, 2687W stb persze csak ha támogatja a lap)Én még amikor kínai lapoztam jópár éve akkor sokat eladtam hasonló teljesítményű gépből. Leginkább a 4620-4640-4650-es procik mentek azok hasonlóak ehhez a 2680-ashoz. De ezek ilyen 30-40eft-os áron mentek lap+procival+hűtővel úgy hogy új volt a lap és a hűtő. Nagyon budget megoldások voltak, játékra lehetett őket használni mert volt ami kihasználta a sok magot (BF széria multiban)
De be kell vallani hogy eltelt pár év azóta és a mai alsóbb kategóriás kártyákhoz is ez már kevés.[ Szerkesztve ]
-
rumkola
veterán
válasz MasterDeeJay #171389 üzenetére
Igen, a 1060 pont jó, én sem cserélném.
-
nevemnetudd
csendes tag
MSI Radeon RX 6650 XT MECH 2X 8G OC fogyasztása le van korlátozva 150W-ra pedig max. 175W-ot tudna. Van-e értelme a feloldásnak teljesítménynövekedés szempontjából és azt hogyan tudnám megcsinálni ? Köszi
-
PuMbA
titán
-
Pécsi gyerek
addikt
válasz nevemnetudd #171391 üzenetére
Én a tuningnak sem sok értelmét látom. Egyszer próbáltam a Gtx 1060-amon kb 5-10 fps plusz volt.
Gigabyte b360 hd3+i5 8400+4×4 gb ddr4 2400 mhz+fsp 460 80+Gtx 1060 6 Gb +zalman z1 neo
-
palfitom
félisten
válasz nevemnetudd #171391 üzenetére
Ez a Milyen videókártyát VEGYEK topik, nem beállítgatós.
Van a kártyádnak topikja, ahol sok segítőkész kolléga "lakik"!Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
KAMELOT
titán
válasz Pécsi gyerek #171393 üzenetére
Ja meg azt sem tudjuk milyen felbontás és cpu van ott.
palfitom: Vannak eltévedt emberek
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
CJ4567
nagyúr
válasz Pécsi gyerek #171393 üzenetére
Ingyen 5-10FPS akárhogy is nézem, nem rossz, főleg úgy, hogy alulfeszelve is lehet tuningolni, szóval akár a gyári fogyasztás alatt is lehetsz.
No Sana No Life
-
-
Grave_444
nagyúr
válasz PuMbA #171397 üzenetére
Azért nem feltétlen vannak kicentizve, sőt.
Nálam nem az első kártya gyárilag 1080mV körül kap, ami elég sok, mert ~875-900mV körül tudja ugyanazt az órajelet tartani. Fogyasztásban azért számottevő a különbség.
Tuning esetén pedig nyilván helyzet függő. Az se mindegy mennyi FPS-nél kapunk +10-et.Az tény, hogy régen a HD5850 kártyám +50% GPU OC-t bírt.
725MHz-ről 1090-ig stabil volt, így megelőzve az 5870-et.[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz Grave_444 #171398 üzenetére
Ez így van, de a kérdező teljesítménynövelés céljából akarta azt a plusz 25W-ot. Pár lényegtelen fps-nél többet nem fog tudni kicsikarni.
"Az se mindegy mennyi FPS-nél kapunk +10-et."
Nem 30fps-nél fogsz kapni, mivel ma már egyáltalán nincsenek +20-30-40%-os tuningok, mint régen Akkor senki se venné ennyire a csúcs kártyákat, ha ekkora tuning működne.
[ Szerkesztve ]
-
Grave_444
nagyúr
válasz PuMbA #171399 üzenetére
Persze értem, arra akartam célozni finomhangolással nem éri el a TDP limitet a kártya, így lehet a feszültség-órajel aránnyal próbálkozni és +150-200MHz-et kipréselni akár még a gyárihoz képest kisebb fogyasztással.
Az eredeti kérdésre válaszolna nyilván egy limit módosítás nem okozna semmi javulást.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Techpowerup VGA tesztek /VGA teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Az AMD grafikus feldolgozó egységek listája
Az Nvidia grafikus feldolgozó egységek listája
Az Intel/Intel Arc grafikus feldolgozó egységek listája
5+1 kritikus dolog, amire oda kell figyelned használt videókártya vásárlásánál
Videókártya tesztelések a King's Tech-től, amely nemcsak szórakoztató, de egyben tanulságos is
- Palit RTX 2060 Super 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- AMD RX 7900 XTX 24GB EKWB EK-Quantum Vector 2 D-RGB Nickel + Plexi Vizesblokkal Garancia!
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- Nvidia Quadro M2000/ P2000/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 12Gb
- Nvidia GTX1080 Founders Edition
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest