Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  Milyen videókártyát? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-03-05 17:45:35

LOGOUT.hu

Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#124540) koko52 válasza kolopele (#124534) üzenetére


koko52
veterán

Felső házban is van ellenfele ami jobb is ha PC-ről beszélünk (3900X).
De a PC nem olyan fontos mint a szerver vagy a konzol piac. Nos az EPYC azt hiszem dupla sebességet kínál jóval olcsóbban, jóval kevesebb fogyasztással az Intel csúcs Xeon procijánál. Ezt már kár is hasonlítani, itt nem beszélhetünk versenytársról. Mivel most jelent meg még nem mutatkozik a piacon számokban, de az hogy a Google és hasonló kis cégek bejelentették hogy erre váltanak az sok mindent elárul.
A konzolokban pedig szintén AMD CPU és VGA lesz ez is fix.
Az Intel ezeken a vonalakon óriási bajban van ha tetszik hanem. És siralmas nézni a vergődésüket is. Pl 10.gen jön asztalra 5.1-5.2 Ghz-el 14+++nm-en nulla IPC növekedéssel és új foglalattal (no comment). Aztán ott a mobil 10.gen ami 10nm és megmutatta, hogy nem tudják hozni a nagy Ghz számokat (4,1ghz 1 magra pár másodpercig). Itt az IPC növekedés hozott hangyányi növekedést (15%-ot) az 5 évvel ezelőtti Sky lake-hez képest. Még az előző gen. Whisky-re is alig tudott hozni, azt is csak úgy hogy alap órajelen hagyták. Ha meghúzzák a whisky jobban teljesít és oda a 10nm-es csoda.
Szóval kár ilyeneket írni, hogy Intel ügyel a felső körökre, nem, nem tud az a hajó már elúszott. És most jön a java 5nm-en jövőre, aztán a 3nm akkor mikor Intel a 10nm-t prognosztizálja.

A VGA most bontakozik, meglátjuk. Én ha most vennék sajnos még mindig csak Nvidiát nézném. Az 5700 XT-t még nem láttam árukeresőn 3. partyban. A gyári meg ezzel a hőfokkal nekem nem okés. A 2060-amat lecserélném rá, ha értelmes kártyák jönnek. E felett pedig egyértelmű Nvidia van. Sajnos. Ezért fél milla egy kártya.

"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  Milyen videókártyát? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.