- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
-
LOGOUT
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
melan
senior tag
Tervezem egy UHD Tv beszerzését, és egy kérdésre keresem a választ:
milyen jelentős eltérés van a Samsung UE49MU6452 és az 50MU6122 között? Az ár kb 40e-60e Ft-os eltérést mutat, de nem tudom, minek köszönhető?
/Természetesen az elhanyagolható méretbeli eltéréstől eltekintve. A leírásokban csak annyit találtam, hogy az egyik dimming, a másik super dimming stb, azért gondolom ennél többről van szó.../ -
hellpeter
csendes újonc
válasz
frizso #19294 üzenetére
150e mondjuk a max.
filmezésre, tv-zésre, youtube, napközben arrol jönne a zene, videoklippek, teloról tükrözném rá a cuccost, ilyenek. 4x5ös kockaház nappalijába lesz, tehát relative van helye 3-4 méterre van a kanapé+fotel. uhd-hez nem ragaszkodok, sem xbox one x-em, se ps 4 prom, nincs, nincs is tervben a beszerzése(pc forever).
Olyan tv-t szeretnék amit egy ideig nem kel lcserélgetni, a fenti multimédiás dolgokkal elboldogul. Media marktba nézegettem am, onnan lenne beszerezve 10hós-, 0ás thm-es hitel miatt.
43 colos minimum legyen, 49 ami még éppen elfér. -
frizso
senior tag
-
frizso
senior tag
válasz
Mr President #19291 üzenetére
Jó teszek mindegyik ajánlott, de ezt a szemgyilkos tesztet is érdemes lefuttatni.
Azt mindenképp tartsd szem előtt, hogy egy garancia nélküli használt LED Tv vásárlás mindig lutri.
Nem azt mondom, hogy a garancia lejárta után potenciálisan el fog romlani a TV, de azt érdemes számításba venni, hogy ezeket a modern LED TV-ket már nem 10 évre tervezték! -
hellpeter
csendes újonc
Sziasztok, új (és első saját) tv-m venném most meg és vacillálok pár versenyzőn, segítsetek kérlek
- LG 43 UJ634V 4K
- LG 43 UJ6307 4K
- LG 49 LJ624VMinden pro-kontra vélemény érdekelne roluk, pl a két 43'as között mi a különbség(azon kivül h media marktba kb 10e az árkülönbség) ill ha a 49 colos többet tud-e, vagy jobb e?
A 4k-hoz nem ragaszkodok, tehát ha a 49es hozza a kisebb méretüek teljesitményét, akkor szuper volna nekem.Smart részét youtube-ra, telorol való tükrözésre, ilyenekre használnám.
Előre is köszönöm a segitségeteket.Ui: ha ezeknél márkában tudtok jobb alternativát, akkor az is érdekel, teccenek árban a blaupunktok pl, de ugy hallottam h az lg smart oprendszere a legjobb és a legidőtállobb.
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz
arnicode #19277 üzenetére
Ezer bocsánat. Szemre kalibráltam ugyanazt a képet megnyitva egy gyárilag kalibrált BenQ PD2500Q-n és a tévén. Addig állítgattam, amit a leginkább nem hasonlított a két két egymásra. Több anyaggal is megnéztem utána, ha az árnyalatok nem stimmeltek, finomítottam rajta. Ennyi.
-
frizso
senior tag
válasz
Santaroka #19288 üzenetére
500 körül már érdemes lenne egy LG OLED Tv-t venned, de ezekbe ilyen áron még nincs 3D.
Jóval 500 alatt van, de minden paraméternek megfelel és nagyon ajánlott a Panasonic VIERA TX-58EX780E.
-
Santaroka
csendes tag
Üdv!
TV vásárlás elején vagyok. Valami komolyabbat szeretnék. Amit szeretnék, hogy legyen:
- 3D
- 4K
- nem szeretnék íveltet.
Méret és árkategória: nagyjából 55-65 coll között szeretnék találni valamit, és 500.000 Ft érték környéke, ha van értelme fölé is mehet valamennyivel.Várom a segítségetek és előre is köszönöm,
P -
frizso
senior tag
válasz
-Bandi- #19270 üzenetére
A dolog csak akkor jár garancia vesztéssel, ha valami mást is elállítasz a TV-n!!!
Nem kell hozzányúlni máshoz csak a Samsung fórumban megosztott videót kell követni.
A másik fórumban pár ember már jelezte, hogy megcsinálta a módosítást és működik.Természetesen ez csak egy opció, nem kell kihasználni, ha nem szeretnéd
-
frizso
senior tag
válasz
Mr President #19278 üzenetére
Hang teszt, hogy nem recseg ropog, torzít-e a Tv hangja (ehhez vigyél pár zenét).
Képtesztnél mindenképp csinálj pár kimerevített videós képtesztet (youtube-on is van ilyen), hogy a kijelző pixelhibáit meg tudd nézni, illetve a fekete/fehér teszten jól látható, hogy mennyire jó még a Tv háttér világítása (felhősödés tesztelése).
A képtesztek közben hallgasd a TV, hogy nincs-e rendellenes hangja (zizegés, halk sípolás... stb.) Ez jelezheti a benne lévő alkatrészek öregedését, vagy nem megfelelő működését.Sajnos, hogy komolyan meggyőződj a TV hibátlan működéséről több órás tesztelésre lenne szükség, de erre gondolom nem lesz lehetőséged.
-
eisento
addikt
Sziasztok!
Aposek tvt akarnak venni
55os meretben
Ez jo lehet nekik?
https://www.mediamarkt.hu/hu/product/_samsung-ue55mu6122-4k-uhd-smart-led-televízió-1244537.htmlMiert van ez learazva 310000-rol? Vmi elbaszott szeria?
Esetleg ilyen arban lg 55-os meretben? -
Mr President
senior tag
Használt tv vásárlásakor milyen teszteket érdemes elvégezni? Vannak ajánlott videók, képek amikkel tesztelni lehet a tv kijelzőjét? Pl amik youtube-on elérhetőek azok megfelelőek? Esetleg van e ajánlott amit érdemes megnézni?
-
arnicode
tag
válasz
Alvin_ti4200 #19271 üzenetére
Ez a "be is kalibráltam" és "kalibrált" beállítások... ugy jön le mintha lenne kalibráló szoftvered és színmérőd!
Van? Nincs? Szemre ment, szubjektív? Illik hozzátenni, hogy ezek a te beállításaid, vagy professzionális műszeres, mert akkor hiteles referencia...
Szóval mi a helyzet? Mert szegény #csenor kollega már be is izgult... -
amadeus11
senior tag
Hello!
Ismerősömnek keressük a legjobb tévét 200 ezer alatt. Feltételek: 50 col körül, VA panel, magas kontraszt. Jó mozgásmegjelenítés, minimum interpoláció, de jó lenne ha lenne benne használható BFI is. Van ilyen??? -
darthdenes
tag
válasz
#20221952 #19263 üzenetére
Lassan 1 hónapja próbálok én is valami alternatívát találni a pana 50x60ra ami az utolsó hdready plazma volt. Természetesen bankkártyámat megóvnám ahogy csak lehet. Ezért oled nem fér bele. Marad a led. Így vetőttem erre a topikra. Viszont ennek a topiknak nincs igazából gazdája vagy megmondó embere. Irreális is lenne elvárni a sok száz darab készülék tükrében. Az itteni kollégák max saját készülékük alapján mondhatnak véleményt. Ami ugye kétes, ugyanis öndicséret büdös, valamint nem szereti beismerni az ember ha rába....tt egy tv vásárlásával. A prohardveres fórumukon Janos666 valamint Bbéci lehet az, akinek irányadó lehet a véleménye. Előbbi évek óta kalibrál a fene tudja hány készüléken van túl, az utóbbi versenyző pedig tesztelő ( talán ) vagy valamilyen munkatársa lehet egy szórakoztató elektronikai weboldalnak. Jelenleg őket tartom csak irányadónak, ha véleményről van szó. De ne feledjük, hogy azért az erősen subjektív is lehet. A többi lelkes amatőr címet üti meg. Áruházakban nem igazán lehet messze menő következtetéseket levonni, így az itt véleményező kollégák is valamilyen írott forrás alapján hozhatnak véleményt egy adott készülékről ( feltéve ha nem a sajátjáról ír). Más alternatívaként marad a net böngészése és tesztek keresése. Neked szerencséd volt, ugyanis egy remek brit oldal gorcső alá vette a kiszemelt tv-det. Igencsak jó eredményt ért el. Jó fekete, nem zavaró felhősödés (az adott modelnél) korrekt mozgásmegjelenítés kikapcsolt rásegítésnél. Ellenben a technologiát jellemző szar betekintési szöggel. Az oldal szerint jó tv. A linkelt webshopban korrekt áron van 3 év garival. Van alternatívája? Szerintem nincs. Vedd meg és írd meg a tapasztalataidat. Lehetőleg korrektül és segítsd fórum társadat a döntésben.
Az általad linkelt cikk miatt felvettem alternatívaként az én választási lehetőségeimbe ( Panasonic ex 700, ex780, Sony x85 vagy x90 illetve Lg oled A7) a Hisense ezen modeljét (talán nem csak a márkát kell megfizetnem) Vagy nem stresszelek és nézek egy használt felső kategóriás plazmát, ami lemossa ezt az egeszét a fenébe képminőség tekintetében kisebb áron
-
csenor
senior tag
válasz
Alvin_ti4200 #19271 üzenetére
De jó.
Ilyen kalibráció kellene enyémhez is 49MU6452. -
calevara
csendes tag
Sziasztok!
Van valakinek 65-ös LG UH950-es szeriás tvje? Vagy vélemény róla?
-
Santaroka
csendes tag
Üdv!
TV vásárlás elején vagyok. Valami komolyabbat szeretnék. Amit szeretnék, hogy legyen:
- 3D
- 4K
- nem szeretnék íveltet.
Méret és árkategória: nagyjából 55-65 coll között szeretnék találni valamit, és 500.000 Ft érték környéke, ha van értelme fölé is mehet valamennyivel.Várom a segítségetek és előre is köszönöm,
P -
Alvin_ti4200
félisten
Philips 49PUS7502 update:
A TV múlt héten ismét kapott egy nagyobb frissítést és immáron 7.0-ás Androidon száguld (gyorsabbnak érződik és átgondoltabb/letisztultabb az Androidos menü itt-ott). Automatikusan felkerült továbbá az Amazon Prime az appok közé, a YouTube-on pedig folyamatosabbnak érződnek a 4K/60fps videók.
Miután a múltkori MM-es sztori után úgy döntöttem, hogy megtartom a TV-t (és milyen jól tettem így utólag), be is kalibráltam. A részletes beállításokat erre találjátok.
-
Keksz03
senior tag
Sziasztok!
PS4 Pro-hoz szeretnék TV-t venni, TV adást soha nem fogok nézni rajta max PC lesz még rákötve.
A két Samsung közül melyiket érdemes ilyen célú felhasználásra amit fent írtam? Képminőségben van számottevő különbség ami indokolná a felárat?
UE43MU6102KXXH
UE40MU6452UXXH
Előre is köszönöm!
-
Zoza24
senior tag
Sziasztok!
Samsung vagy LG tv-n gondolkozom a 150-200 ezres kategóriában. Első körben 43 colos tévéket nézegettem. Találtam is egy jelöltet, LG 43UJ7507 formájában. Bár csak 40 colos (és az egyetlen problémám vele ez), beszállt a ringbe a SAMSUNG is a 40MU6472-es számú versenyzőjével. Jelenleg eközött a két modell között vacilálok és nem tudok nyertest avatni. A problémám a Samsunggal mindössze az, hogy 40 colos csak, nekem az a + 7-8 cm számítana. Az LG-t azért nem merem nyugodt szívvel megvenni mert IPS panel és gyakorlatilag csak filmnézésre használnám, teljesen szemben a tv-vel. Bár tisztában vagyok vele, hogy nekem egy VA paneles tv lenne az igazi, mégis a kérdésem az lenne, hogy mindennapi használatban (többnyire sötétebb szoba, tv-vel szemben ülve) tényleg olyan szembeötlő-e a különbség a VA és az IPS között? Kíváncsi lennék a tapasztalataitokra, mert amennyiben elenyésző/nem számottevő/megszokható a differencia, úgy előbb kötnék kompromisszumot a panel kapcsán mint a méretben.
A segítséget előre köszönöm!
-
einfuhlung
csendes tag
válasz
einfuhlung #19266 üzenetére
-
einfuhlung
csendes tag
üdv
ha jól olvastam az alábbi tv az ajánlott kategóriába tartozik:
https://edigital.hu/led-televizio/samsung-ue50mu6102kxxh-uhd-smart-led-televizio-p486437
esetleg ebben a kategóriában van jobb vétel? (elsődleges szempont a tv adások képminősége)
-
SunMount3r
nagyúr
Hello!
Az "olcsó" 32"-os kategóriában van most valami best buy? Nézegettem az LG 32LJ500V és a Samsung UE32M5002AKXXH modelleket, de nem bánnám, ha lenne valami használható a max 55K-s kategóriában is.
Az meg még jobb lenne, ha lenne analóg (jack) audio kimenete.
Köszi!
-
Moleman
addikt
Sziasztok, 40-43"-os Full HD tévét szeretnék venni, megjártam a boltokat, de nehéz a döntés.
Játékra és filmnézésre használnám, számítógéppel összedugva. A hálózaton keresztül történő asztalmegosztás előny lenne, nem tudom, mennyire megvalósítható.Alapvetően az LG-hez húzna a szívem, úgy indultam neki, de a 43LJ624V képe nagyon alulmaradt a mellette kiállított Samsung UE43M5502-vel szemben (bár lehet, hogy csak direkt rosszul volt beállítva, hogy a Samsungot nyomják, nem tudom). Hogy még jobban összezavarjanak, egy másik helyen egymás mellett volt egy 43LJ594 és az UE43M5502, tévéadással, és ott az LG-nek voltak élénkebb színei. A talp szélessége miatt viszont a Samsungot sokkal jobbanel tudom helyezni.
Műszaki adatok alapján így a Samsung UE43M5572-re esne a választás, nincs valami komoly ellenérv vele szemben, élőben sajnos sehol nem tudtam megnézni. Az okostávirányító mellett adnak hozzá normálisat is?
Köszi!
-
StLui
veterán
válasz
klepto #19253 üzenetére
Ami szerinted tény, azt rosszul tudod, kellene áfát fizetned, ha nem ezt teszed súlyosan hibázol! Nincs különbség, hogy milyen céllal vásároltad kintről a terméket. Bizonyos összeghatárig lehetősége van az alanyi mentes vállalkozásnak bruttóban vásárolni, de akkor a kinti áfát fizeted meg, és itthon nincs teendőd
-
T1OK3
kezdő
válasz
csenor #19239 üzenetére
A MM-ban mentek a piros MM reklámok a tv-ken, ennek meg egy Sony-nak voltak kiemelkedő piros szinei. A többi tv-n inkább narancssárgás volt.
Továbbra sem tudok dönteni 170e Ft-ért mi volna a legjobb vétel 40"-50" között. Jó kép minőségen kívül nem nagyon vannak más igények.
Tovább nehezíti a kérdést, hogy a nappaliban van már egy oled tv., így az LCD választás nehézkes. -
KDavid17
aktív tag
Sziasztok!
70 ezer körül szerintetek milyen tv-t lenne érdemes venni? Az ár miatt így akkor 32"-os kéne, illetve olyan, aminek elég jó a válaszideje. Leginkább sorozat, illetve filmnézésre használnám, néha rákötném gépre.
Ezekről mi a véleményetek?
Lg 32 Lj 500v
samsung v32f390few -
amen68
újonc
Sziasztok!
Eladtam Samsung 55, 6200-as tvmet, nagyobb méretre szeretnék váltani. Amik felmerültek alternatívaként, sorrendben:1. Philips 65 PUS 6412 (330eft)
2. Samsung UE 65 MU 6102 (367eft)
3. LG 65 UJ 634V (347eft)
4. Philips 65 PUS 6162 (300eft)Vélemények?
-
esox
senior tag
Pénteken megérkezett az LG OLED 55B7-V. Hát kb azóta van tátva a szám, pedig egy igencsak jó plazma volt az elődje (Pana G30) tehát láttam már szép feketét és élethű színeket. De ez a tévé atom...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- VoLTE/VoWiFi
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Vicces videók
- Kingdom Come: Deliverance II teszt
- AliExpress tapasztalatok
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- sziku69: Szólánc.
- SSD kibeszélő
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest