Hirdetés
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél!
-
LOGOUT
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. december
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
márkaspecifikus topikok: (Asus, TP-Link, Cudy, Xiaomi, Mikrotik stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
micimacko
üzenetére
A TP-Link-nek két féle mesh eszköz sorozata van:
1; OneMesh: Itt egy router mellé lehet tenni repeater-t vagy Powerline eszközt node-nak és csak wifi-s kapcsolat használható az eszközök összekötésére.
2; Deco: Itt csak Deco egységek sorolhatóak mesh hálózatba és van lehetőség wifi-s és kábeles kapcsolat kialakításéra is.
A két rendszer nem kompatibilis egymással!Az Asus AiMesh megoldása teljesen nyitott, minden kompatibilis eszköz beszervezhető a hálózatba, akár elsődleges, akár másodlagos egységnek és van lehetőség minden esetben wifi-s és kábeles kapcsolatra.
-
dkess
őstag
válasz
micimacko
üzenetére
Biztos, hogy nem fog menni. OneMesh -t támogató router mellé nem rakhatsz másik routert - maximum ezt támogató repeatert vagy Powerline adaptert (mindkettő drágább, mint a neki nagyjából megfeleltethető router).
Nem mellesleg ethernet backhaul sem támogatott sehogysem ...
-
-szabi-
addikt
válasz
micimacko
üzenetére
Esetleg digis topikban nincs erről valami, mások mit tapasztaltak nagyobb sebességre váltásnál?
Mivel új szerződést gondolom nem fogsz kötni marad a máshol történő próba, mint lehetőség.
-
Quqesz
nagyúr
válasz
micimacko
üzenetére
Diginet 1000, Huawei modem
Én ezt csináltam:
Ethernet bedug a WAn csatiba, majd 220V bedug. A balról 4-ik led narancs színben felvillant, majd a bal első led zölden villogott.
Gép bekapcsol, 192...... beír böngészőbe és új jelszóval beléptem. Ott végigvittem amiket kért, közben balról négy led zölden világított, aztán volt egy frissítés, ami után újraindult és azóta megy. Hozzáteszem én a wifi részét használom, a Lan részét nem
Firmware 1.0.9
Hv 1.0Mértem utána egy speedtestet és 260 körül volt a sebesség le és fel is.
-
-
válasz
micimacko
üzenetére
Ha nem kell 5 GHz-s wifi akkor N18U.
A TP-Link gyárilag AC-s eszköz, az N56U csak CFW alatt.Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?
Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz?
Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná?
Mennyi lenne a beszerzésre?
Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben?
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Corsair Vengeance White RGB 2x16Gb 6000 cl36 bontatlan/új eladó (XMP/Expo)
- Dell Latitude 7290- I5 7 gen - 8Gb -256Gb
- Nikon D750 + 50mm f/1.4G + 24-120mm f/4G + Lowepro Mini Trekker AW szett
- GAMER PC - TUF B450, Ryzen5 5600x, Rtx 3070 8gb, 32gb DDR4, 1 TB Nvme
- Nikon AF-P DX Nikkor 70-300mm F4.5-6.3G ED VR
- Új, Aktiválatlan iPhone 16 Pro (256 GB) (rendelhető)
- Bomba ár! Dell Latitude 5410 - i5-10GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Xiaomi 15 / 12/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Apple iPhone Air Space Black 256 GB Használt, újszerű 100% akku / 7 ciklus 2026. 09.25
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Dr.NX