Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája – egy Ikea-horror igaz története
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Rap, Hip-hop 90'
- bb0t: Gyilkos szénhidrátok, avagy hogyan fogytam önsanyargatás nélkül 16 kg-ot
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- hcl: Mér' nem mér?
-
LOGOUT
Ajánlott ingyenes Windows programok

Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
cigam
titán
Létezik olyan program/plugin amivel a facebook-os (élő)videókat le tudom menteni?
-
cigam
titán
válasz
totron
üzenetére
Pl. PhotoFiltre
- Kijelölöd mi maradjon élesen.
- CTRL+I-vel megfordítod a kijelölést
- Szűrők ->Elmosás->Gauss elmosás
Kész:
-
cigam
titán
Maga az outlook is tud ilyet, ill. egy kukkantást megér a mailstore home
-
cigam
titán
... olyan egyszerű és gyors mint a WordPad, de ingyenes, portable, és tartalmaz teljes értékű magyar helyesírásellenörzőt.
-
cigam
titán
Igen, de egyszerre csak pár óra képeit tudom egyesével levadászni. Mikor alszom dolgozom,... nem tudok ott ülni és kattintgatni.
Ezért kellene valami automata képlopó. Addig eljutottam, hogy a http://fr.sat24.com/image?type=visual5HDComplete linken már csak a nagyfelbontású képet mutatja, de nem biztos hogy mindegyik képkockát elérem így. -
cigam
titán
A sat24.com oldalon elérhető műholdas képeket hogyan tudnám automatizálva letölteni?
Egy több napos akár egy hetet / hónapot felőlelő videót gyártanék belőle. -
cigam
titán
válasz
bluemirage
üzenetére
Köszi még1x a tippet! A 2. pause nem is kell, W10 alatt nem okoz gondot, az xcopy megvárja míg beolvassa a lemezt. Egész jól bevált, csak lemez cserekor automatikusan kézzel be is csukom a tálcát

-
cigam
titán
válasz
bluemirage
üzenetére
Köszi a tippet! Gondoltam a batch fájlos megoldásra, de ott akadtam el, hogy mi fogja érzékelni, hogy becsuktam a tálcát?
A te megoldásodban pedig x másodpercem van a cserére(vagy egy + gombnyomás a batch scriptben). Ezzel meg az a gondom, hogy ha éppen nem vagyok ott csereberélni, akkor ugyanazt akarja másolni.
Azért holnap kipróbálom, hátha... -
cigam
titán
Rengeteg CD/DVD-t kellene visszamásolnom a gépre. Létezik olyan program, aminek megadom, hogy melyik könyvtárba másolja a lemez teljes tartalmát, majd folyamatosan kéri a lemezeket. ha végzettt a lemez bemásolásával, kinyitja az ajtót, majd mikor becsukom az ajtót, a folytatja a következő lemez másolását. Nekem csak annyi dolgom legyen, hogy a lemezeket cserélgetem.
-
cigam
titán
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Azért az meglep, hogy fHD a kijelződ, de nem játsza le a fHD youtube videókat.
-
cigam
titán
válasz
DrojDtroll
üzenetére
Egszerre, vagy egymás után? Ha fixre állítod a pendrive-ok betüjelét akkor a batch is megfelel:
copy x e:\
copy x f:\
...Minden másra ott a zentimo
-
cigam
titán
nem tudom komolyan venni
Nem az a kérdés, hogy mi a véleményed róla. Ez nem a pc360 megmondja a tutit topik. Természetesen felvázolhatsz neki alternatívákat, ami szerinted egyszerübb praktikusabb, jobb. De ha ő ragaszkodik az elképzeléséhez, hát csinálja úgy, és abban segíts neki ha tudsz.
-
cigam
titán
Létezik ingyenes közösségi média kezelő? Olyan progi kellene, aminek megadom a fiókom adatait (facebook, Google+, Twitter,...) Beírom a közlendőmet, legyen az link kép, szöveg, bármi, és azt fellövi mindenhova.
Videó esetén pl. feltölti a youtube-ra, és a feltöltött youtube videó linkjét lövi fel az oldalakra. -
cigam
titán
Fogadd el hogy meghalt. A flash meghajtók meghibásodásának tipikus tünete, hogy varázsütésre csak olvashatóvá válnak.
Ha jóféle pendrive, akkor irány a bolt, és gariban kicserélik.Persze átmehetsz a másik topikba is. De meglepne, ha megoldást találnátok rá.
-
cigam
titán
Ennek így se füle se farka. Ahhoz, hogy hozzáférj ismerni kell a fiókod jelszavát. Ha szerveroldalon kell kinyitni, akkor el kell árulnod a titkosító kulcsot, vagyis pont azt csinálod amit el kell kerülni, megadod a titkosító kulcsot egy harmadik félnek.
Amúgy a Steganos Safe kezeli a felhőszolgáltatások titkosítását. 1-2 régebbi verziója időnként promócióban elérhető 1-2 napig ingyenesen.
-
cigam
titán
Ha már csak a hangot kell visszatenni, akkor az elején amíg egyben van, mentsd le a neked tetsző hangsávot. Aztán ha összetrükközted a videókat(eleje+közepe+vége), akkor visszateszed a korábban lementett eredeti hangsávot, és úgy mented le. Így tuti lesz hangja is.
(Bár ez inkább már a videókonvertálás/szerkesztés topik témája, ha van ilyen)
-
cigam
titán
Össze tudok fűzni két különböző típusú file-t?
Nem. Ezért is írtam, hogy olyan formátumban (codec, bitráta, egyébb paraméterek) mentsd el, amilyenbe az eredeti is van. Ha a kettő egyezik, csak akkor tudod újrakódolás nélkül összefűzni a kettőt.
Ez elég babra munka (kideríteni az összes fontos paraméterét, és találni egy olyan enkódert ami le is tudja azt gyártani), és nem is biztos, hogy sikerül, de egy pár próbát megér a dolog.Amikor össze illeszted (pl. avidemux-ban append), egyből kiderül, hogy eltaláltad-e a paramétereket. Ha engedte összefűzni, akkor már csak stream copy-val ki kell írnod kedvenc konténeredbe, és lecsekkolni, hogy a médialejátszód mit szól hozzá.
-
cigam
titán
Teljesen mindegy, hogy minek nevezed, ezt csak újrakódolással tudod megoldani. Levágod az elejét, végét, ezeket úsztatod, majd ugyanazokkal a paraméterekkel enkódolod, amilyen az eredeti stream is. Ekkor össze tudod fűzni a fadel-t részeket a "főműsorral".
Vagy mégis hogyan képzeled a fel/le úsztatást úgy, hogy a stream érintetlen maradna?
-
cigam
titán
válasz
dellfanboy
üzenetére
Igen, meg kell osztanod vele. Jobb felső sarok:

-
cigam
titán
-
cigam
titán
válasz
theuprising
üzenetére
---
Házi videók nyilvántartására kellene egy kis program(adatbázis).
Mikor készült, kikkel, hol, stb... Amiket eddig találtam azok nem tudtak magyarul, és inkább mozi adatbázisok voltak (pl. internetről letöltött film adatokkal, borítókkal)
Van rá tipp/megoldás? -
cigam
titán
De miért nem adsz meg neki dátumot?
Pl.csak azokat a fájlokat mozgatja át, ami ma 12:00:00 előtt keletkezett.Vagy pl. a synkron ezen opciója nem azt csinálja ami neked kel?
Move contents to folder 2, leaving folder 1 emptyThis feature replaces the synchronisation with moving the contents of the first folder into the second one. That means that files and folders in the first folder will be synced with the files in the second folder or copied to the second folder (if they don't exist there) and then deleted from the first folder, leaving the first folder empty and the second folder up to date.
Sőt! egy ügyesen felparaméterezett robocopy is jó lehet.
-
cigam
titán
Olyan programot/megoldást keresek, ami egy szó(töredéket) képes megkeresni több fájlban (pl. log-ok), majd az egész sort amiben a keresett kifejezés megtalálta másolja át egy fájlba, vagy jelenítse meg ezeket a sorokat, hogy az egészet kimásolhassam egy szövegfájlba.
-
cigam
titán
válasz
greggorius
üzenetére
-
cigam
titán
válasz
adamssss
üzenetére
... és poirot
Az opneshot már Windows, és OS X alól is elérhető (a béta verzió), nem csak linux alatt használható. Rengeteg howto videót találni hozzá a súgó is elég tömören leírja mi merre.
Szintén ingyen elérhető a Shotcut, ott is rengeteg oktató videó érhtő el a manuel mellé.
Fizetős is akad bőven, de mindegyikhez (az ingyenesekhez, és a fizetősőkhöz is ) tanulni kell jó sok mindent.
Megnézheted a Sony Movie Studio, vagy az Abobe Premier Elements kiadásait.
-
cigam
titán
válasz
tylerddd
üzenetére
Esetleg a szolgáltatódnak kicsi túlvállalta magát. Nem tudja a megnövekedett ügyfélforgalmat kiszolgálni. Ugye az nem nagyon feltűnő, ha egy weboldal 1-2(tized) másodpercel később jelenik meg, de a sok nagyobb sávszélesség igényű streamet már nem tudják kiszolgálni.
Nekik is írd meg a problémádat -
cigam
titán
válasz
tylerddd
üzenetére
Nincs ilyen. Ahhoz hogy megmérhesd, le kell foglalnod a teljes rendelkezésedre álló sebességet. Ekkor nem marad 1 bit sem más programoknak, ill. ha közben megy a torrent az HBO, a bármi, az mind mind levesz ebből a mérésből, így fals eredményt kapsz.
Milyen szolgáltatón keresztül kapcsolódsz? Esetleg a modemjének kapcsolati adataiból következtetni lehet merre keres a hibát.
Ugye nem wifi-n kapcsolódsz? -
cigam
titán
válasz
Sidorovich
üzenetére
az egyetlen teljesen ingyenes által készített ISO-t pedig nem sikerült lejátszanom.
Melyik volt az, hogyan csináltad?
Itt egy ingyenes promo a megfelelő programmal

-
cigam
titán
válasz
AeSDé Team
üzenetére
Ha diák vagy akkor kérj licence-et az iskolától, de pl. egy Office365 sem akkora érvágás, és a legfrissebb office használatát biztosítja legálisan. Nem mellesleg kapsz 1TB OneDrive tárhelyet, és havi 60perc Skype időt.
Sőt. Vannak olyan Windows-os tabletek, amikhez adnak 1 év office365 előfizetés, így a tablet gyakorlatilag ingyen van ;-) -
cigam
titán
Létezik olyan program ami a belső hálózat mac cím alapján azonosítja az eszközt, és a lehető legtöbb infót kinyeri az eszközről? (ip cím, eszköz neve, stb...)
-
-
cigam
titán
válasz
w.miki
üzenetére
Lehet ezt már itt kéne megvitatni.
Nem írtad le milyen programmal, milyen beállításokkal. Ezen részletek nélkül mégis milyen válaszra számítasz?
Nem mellesleg a PAL felbontás 720x576, tehát az a 704-es videó már eleve nem szabványos. Gyakran nehezen tűrik/rosszul kezelik ezeket az extrém (szabványoktól eltérő) felbontásokat a konverterek. Ez nem olyan mint a képek esetén, hogy bármekkora méretű lehet.
-
cigam
titán
válasz
maestro87
üzenetére
Próbáld ki a TEncoder-t. Van benne rengeteg előre beállított profil. Ha mázlid van, a tied is benne van.
Az hogy mit játszik a TV-d elfelejtetted pontosítani. Az mkv csak egy konténer. Belül akármilyen kódekkel tömörített képe/hang/felirat lehet.
Pontosan mit szeretnél olyan aprólékosan felparaméterezni? Ha azt szeretnéd, hogy "ne babráljon semmit", akkor miért akarod megadni pl. a videó pixeleinek méretarányát(pixel aspect ratio)?
Azt már próbáltad hogy pl. avidemux-al az mpg stream-et beteszed az mkv konténerbe?
-
cigam
titán
-
cigam
titán
válasz
bluemirage
üzenetére
Miért pont én?

Én értettem, teljesen jól leírtad. Azon kívűl, hogy melyik ujjamat harapjam meg (egy albumhoz állítom be, vagy dalonként) teljesen jó módszer. Viszont "csak" kivezérlést maximalizálja, de nem módosítja az energiatartalmát. Pedig a hangerőérzet az energiaszintel van összefüggésben (RMS). Ehhez pedig már komolyabb plugin ill beállítás szükséges. Ha a foobar kezeli a VST plugin-eket, érdemes eljátszani pl. ezzel. -
cigam
titán
Zoom Player is tud hasonlót.
-
cigam
titán
ne hagyd nethez a programot, se a telepítőt, és kapcsold ki az automatikusan induló frissítő service-t telepítés után
Ejj ez a kettősmérce... Másnak meg szóvá teszed ha PUP programot ajánl.
n+1 tiszta, körültekintést nem igénylő programot ajánlhattál volna. pl. TEncoder, vagy pl. avidemux, amivel le is tudja vágni a sallangot az elejéről/végéről.
-
cigam
titán
válasz
Willie
üzenetére
Kapcsold ki, hogy az egér felébreszthesse a gépet.
-
cigam
titán
-
cigam
titán
Hogy hogy teljesen automatikusra?
-
cigam
titán
Csak halkan jegyzem meg, hogy a Windows-os gépek 99%-án gyárilag ott a wmp, nem kell ehhez külső programot telepíteni.
Csak egy másik irányból közelítettem meg. Nem tudtam, hogy tilos hozzászólni a Ti megoldásotok után.
-
cigam
titán
Nem egyszerübb egy komplett médiakezelőt ajánlani? amolyan all in one-t ilyen esetben? Értem én hogy az audiófülek szent grálja az eac és a foobar, de nem mindenkinek van rá igénye tehetsége.
A windows mediaplayer, az iTunes, az Ashampoo Music Studio 6,... mind tud magyarul, tud cd-t grabbelni, kitölti a metaadatokat, és borítót is. Ha felismeri. Ha nem akkor, kézzel kitölthető módosítható. -
cigam
titán
A nod-ban is van szülői felügyelet.
-
cigam
titán
Pedig ott a magyar leírás Windows-ra az első linkemen.
A hálózati kapcsolat beállításainak konfigurálása Windows operációs rendszerbenGEPESZ66
Gépben csinálj egy teljes formázást, ill a Nero CD DVD speed-el végig olvashatod a lemezt. Van neki egy surface scan füle, és - a HDD felület tesztekhez hasonlóan - szektorról szektorra végigolvassa azt.
-
cigam
titán
Ugyanez, csak a gépen átírva a DNS címet. Így csak az adott gép lesz lekorlátozva.
Az újabb Windows-okban van(vagy telepíthető) gyerekfelügyelet opció. Azokat is érdemes átnézni. Miket futtathat, és mikor, stb...
+ a Védelmi programok "nagyobb" kiadásaiban is van szülői felügyelet funkció amivel kedvedreszivathatodkorlátozhatod a csemetéd. Ha leírod pontosan milyen védelem kellene, akkor vagy itt vagy a milyen víruskergetőt vegyek topikban tuti kapsz még 1-2 tippet. -
cigam
titán
Akkor csak a norton DNS legyen aktív, a másik szolgáltató IP-it vedd ki onnan. Azért nem működik mert, első körben az első címtől kérdezi meg, az pedig nem a norton DNS-e, így nem is tudja tiltani azt.
Csak 2 sor legyen kitöltve, és ezek legyenek:
199.85.126.30
199.85.127.30 -
cigam
titán
Hol állítottad be? Mi nem sikerül?
Ha azt akarod, hogy minden gépeden tiltva legyen, akkor a router beállításaiban írd felül a wan port DNS beállításait. Ez minden routernél máshol van, a manual viszont biztos leírja.
Ha pedig csak egy gépen akarod tiltani, akkor a hálózati beállításokban kell egyedire állítani a DNS névfeloldást. -
cigam
titán
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Árváltozás + játék DVD: Watch Dogs Deadsec Edititon
- PC Game Pass előfizetés
- Árváltozás+játék!The Witcher 2 Assassins of Kings Collector's Edition
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / Rog RX580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- 6 GB-osGeForce GTX 1660 SUPER (OEM HP)
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I NBD Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)