Hirdetés
-
LOGOUT.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el!
HA KÉRDEZEL, EZEKRE AZ ADATOKRA SZÜKSÉGÜNK LESZ:
Új hozzászólás Aktív témák
-
elfelejtette
veterán
-
palfitom
félisten
válasz John Rose #78853 üzenetére
Nem látom értelmét.
Proci-erőben nem sokkal kapnál többet, s a VGA-d sokkal erősebb az IGP-nél.
Majd ha lesz pénz egy új VGA-ra is, akkor válts platformot.Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
stratova
veterán
válasz John Rose #80441 üzenetére
No ez meg nekem hasznos infó. Eszerint napi használatban is teljesen oké a legkisebb normál 4 magos, az enyémnél lényegesen erősebb CPU után is. Jó "hallani", mert én bár tologatom az FM2 (7850K) platformcserét, fél szemmel azért a CPU/lap körképet figyelem.
Gratula a három gyerkőchöz, nálunk párom még nem akar duplázni pedig egy tesó jó társaság lenne, a kis trónörökösnek. -
kolopele
nagyúr
válasz John Rose #80457 üzenetére
Gratulálok, nekem két iker fiam van, sajnos az élet úgy hozta hogy nem lehetett több, pedig 4 volt a terv, de a komplikációk miatt a kettőnek is nagyon kellett örülni végül. Nem az a célom hogy bárkit rábeszéljek a legdrágább procira vagy bármire, csak olykor elszáll velem az a bizonyos és magamból indulok ki, bár szerintem ezzel nem vagyok egyedül. Mindenkinek a saját igényei, ill. a pénztárcája szerint kell választania.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz John Rose #80828 üzenetére
Úgy látom sokat kell még fejlődniük a játékoknak és szoftvereknek ehhez a régi/új trendhez.
Sajnos meglátszik hogy az Intel túl hosszú időre hanyagolta a HT-t. Pedig a P4 640-em nagyon jól skálázódott akkor amikor a bizonyos játék kihasználta a 2 magot. Letiltott HT-val csak dőcögött, de bekapcsolva szárnyra kelt.[ Szerkesztve ]
-
Beba Snake
aktív tag
válasz John Rose #91473 üzenetére
Ha annyiért meg tudod venni, akkor igen. Ha az 1600-ra kell ráfizetni, akkor meg nagyon nem.
1600 + 30k --- szo-szo...
Lap milyen? Zen2-t kajáló BIOS legyen rajta.
Szigorú a stílusom, mint a lópokróc. Nem miattad, nem ellened. A sündisznó is tüskés b@ssza meg a ló! Aki meg belém rúg, azt székely módra visszaadom!
-
veterán
válasz John Rose #91473 üzenetére
Az sem mindegy uj vagy használt és mikori.
Használtként is jó ár mivel 55 körül szokták feltenni.
Viszont ha egy év körüli ki tudja mit kapott, nem-e azért adják el mert rossz tuningpéldány (eleve az első szériásak több száz MHz-el kevesebbet tudnak) kevesebb a gari is.
Egy új 60-63 ezer forintos biztosan tudja 6 magon a 4.2-t, 3 év gari van rá és nem kapott extrém feszt sem.https://tinyurl.com/rasoapro
-
-
törölt tag
válasz John Rose #98430 üzenetére
5600G-re én is szívesen lecserélném az R5 1600AF-emet. (Majd a maradékot megkapná az öcsém Athlon II X4 640 helyett.)
Kos havában vásárolj! Március 21. - április 20.
(Egyébként ápr. 20.-án van a "Sikertelen festőművészek világnapja". Szeretek olyankor betolni 1-2-3 Unimukkot, mert már "Dolfi bácsi" nincs közöttünk. )[ Szerkesztve ]
-
VirsLee
Topikgazda
válasz John Rose #98503 üzenetére
Nézd, ez egy kicsit fura szituáció. Nagyon felhasználás függő, hogy mit érdemes venni. 6 magos helyett visszamenni 4 magosra néhány helyen hátrányos lehet. Persze a 6 magos procid már 5 éves. Az a teljesítmény, amit egy 12100f tud, az elérhető a Te alaplapodban is másik procival Én a helyedben várnék még egy kicsit, mert amíg ilyen agyatlan alaplap árak vannak, addig rendszer szinten nagyon nem olcsó a dolog.
B550 Mortar 40k vs B660 Mortar 70k
B550 Aorus Pro 57k vs Z690 Aorus Pro 126k
B550M-HDV 17k vs B660M-HDV 39k -
carl18
addikt
válasz John Rose #98704 üzenetére
Igen, nekem is az i3 lett volna a Befutó, csak valahogy nem vette be a gyomrom a túlárazott hurkalé H610-es alaplapokat. XD
Hát attól függ mire szeretnéd használni, nálam minden játék gond nélkül ment Ryzen 5 1600/RX 570 mellet 60 hz esetén. Egy dolog fogott ki csak rajta a starcraft 2, de ha valaki nem játszik ezzel, akkor nem biztos szűkség van ilyen magas egy szálas teljesítményre.
Az i3-12100 meg nagyon lazán kihajt egy GTX 960-at.
Bár pár címet írhatnál, hogy be tudjam sacolni mivel fogsz rajta játszani.
Meg én úgy manapság arra jöttem rá nem csak a magok száma számít, sokkal többet hozz a magonkénti teljesítmény. Például sok-sok alkalmazásnál jobban jár az ember egy erős 4 magossal, mint egy gyengébb 6 magossal.
De a Ryzen 5 3600 vs i3-12100 tesztjében is az jött le, hogy a magasabb egyszálas teljesítmény még keveseb mag mellet is jobban teljesít.
Abba meg bele se merek gondolni, 4-5 év múlva mit fog nyújtani egy 65 wattos Core i3-as processzor. Még ha csak 4/8 szálas is lesz, lehet simán gurit majd CInebench R20 alatt 4500-6000 pontot. Szóval vannak elképzeléseim.Hiába szúr, itt Ryzen a úr!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
KERÜLJÜK A "HIT-VITÁKAT"!
Ez egy szakmai fórum, ahol nincs helye elvakult fanatizmusnak.
Az ilyen hozzászólások törlésre kerülnek!
KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el az Összefoglalót!
- Teszt AMD Ryzen XT: extra teljesítmény?
- Teszt Mit tud a Zen 2 az olcsóbb szegmensben?
- Teszt Szép touché, AMD: bemutatkoznak a Zen 2-es processzorok
- Teszt AMD Ryzen – a második menet
- Teszt Coffee Lake processzorteszt: LGA1151 újratöltve
- Teszt Ryzen 3, i5, i3 és Pentium – körkép az alsóházban
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Hír CES 2022: jócskán bővült lefelé az új Core sorozat
- Hír A régebbi DRM-ekkel gondjai lehetnek az Alder Lake CPU-knak
- Hír Keveri a Rocket és Comet Lake-et az Intel 11. Core generációja
- Hír Leleplezte az új generációs asztali processzorcsaládját az Intel
- Hír Töltelékfejlesztéssel fedi le a 7 nm csúszását az Intel
- Hír Kiengedte a tóból a régóta dédelgetett tigrisét az Intel
- Hír Hardveres szintre viszi a malware-ek elleni védekezést az Intel
- AMD-RYZEN-9-5950x , ASUS TUF Gaming B550M-Plus , 32GB 3600MHz DDR4 RAM G.Skill Ripjaws Félgép!
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs