Hirdetés
-
LOGOUT.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el!
HA KÉRDEZEL, EZEKRE AZ ADATOKRA SZÜKSÉGÜNK LESZ:
Új hozzászólás Aktív témák
-
zöldfülű
csendes tag
válasz Beba Snake #90194 üzenetére
Köszönöm Irodai munka és játék viszonylagos mértékben. Irodai munka viszont semmi extra, nagyjából átlagos használat. Rákeresek az alaplapra ( tuninghoz nem értek.. így az nálam tuti kimarad)
[ Szerkesztve ]
"Az ember egy kupacba gyűjti össze élete minden hibáját. Így hozza létre a szörnyet, amit végzetnek nevez" John Homes
-
Pkc83
őstag
válasz Beba Snake #90254 üzenetére
-
palfitom
félisten
válasz Beba Snake #90254 üzenetére
Betettem az Összefoglalóba.
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
Hauptmann
addikt
válasz Beba Snake #90266 üzenetére
De mi ez a HT dolog 9xxx-nél? Tiltva van?
-
pandras83
senior tag
válasz Beba Snake #90305 üzenetére
Gen4 nvme csatira gondoltam, csak elírtam. Tudtommal az nincs az említett chipsetes lapokon
Cyberfuck Patchrunner
-
Bigemperor
senior tag
válasz Beba Snake #90314 üzenetére
Igen, és mindenkinek köszönöm a választ.
A helyzet az, hogy már megrendeltem egy helyről több mással együtt, viszont csúszik a szállítás, ott kb. 8e ft a difi és 58760 a sima verzió.[ Szerkesztve ]
-
BerserkGuts
őstag
válasz Beba Snake #90305 üzenetére
DDR5 sincsen még ha ennyire futurisztikus gépet akar xD
bár ha már hosszútávra tervezne valaki azt nem 2020-ban érdemes sajnos majd 2022-ben pci-e4.0 és DDR5 lesz a barátja onnan 5-6év nem probléma
de most nekiállni építeni ilyen hosszú távra már rossz időzítés leszHa a multat nézzük a DDR4 jó sokáig húzta kb 8év
[ Szerkesztve ]
12600KF/ROG Strix 4070ti/ROG Strix B660/Noctua NH-D15S/ROG Strix AuraEdition 850W/SamsungOdysseyG7 32" 1440p/ThermaltakeTower900/RazerViper8K/F4-3200C14D-16GFX(FlareX)/Kingston A2000
-
palfitom
félisten
válasz Beba Snake #90330 üzenetére
Az adatlapja szerint van: "SAPPHIRE RX580 4GB"
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
veterán
válasz Beba Snake #90330 üzenetére
Másrészt a 2400G-nek és a 3400G-nek olyan iszonyatos indokolatlan felára van a 2200G és 3200G APU-khoz képest, hogy abszolút no go.
a 2200G és 3200G 30 körül megy, a 2400G meg a 3400G pedig már 50 magasságában ami még a 2600-nál is drágább, majdnem 3600-at kapsz érte.
És hidd el amihez kevés a 4c/4t meg a vega8 oda a 4c/8t vega11 sem valószínű hogy elég lesz.
Reálisan félúton kellene lennie a 8szálas apuknak a 4szálasok (30ezer)és a 2600 (40ezer)közt, max 1600AF ára (36) körül.https://tinyurl.com/rasoapro
-
Edorn
senior tag
válasz Beba Snake #90336 üzenetére
Köszönöm!
Egy HyperX 16GB Fury DDR4 3466MHz CL16 KIT HX434C16FB3K2/16 memóriát néztem ki hozzá, de akkor a proci nem fogja befolyásolni a kompatibilitást ezek szerint... De azért ellenőriztem, hogy a Matisse listán (remélem ezt kell néznem ennél a procinál) szerepel, hogy kompatibilis (by A-XMP OC MODE).
[ Szerkesztve ]
AMD Ryzen 5 5600 3.50GHz AM4, SAPPHIRE PULSE RX 6650 XT 8GB, EX2220 (1920x1080), crucial MX500 SSD, CRUCIAL 16GB Ballistix DDR4 3200MHz, MSI B450 GAMING PLUS | Tárhely, domain: https://nokturn.hu
-
Pkc83
őstag
válasz Beba Snake #90348 üzenetére
Nyilván Apu-t csak annak érdemes venni akinek egyáltalán
nem játékra kell , vagy csak jó régi alacsony igényü gamekhez kell. -
VirsLee
Topikgazda
válasz Beba Snake #90535 üzenetére
-
kolopele
nagyúr
válasz Beba Snake #90537 üzenetére
Nem azt mondtam, hogy nekem kellene, csak láthatod, még a 10 évvel ezelőtti procik is eladhatóak, kevesebbért egy 3300X is bármikor, mindig vannak olyanok, aki olcsóbb procit keresnek, csak egy adott játékkal játszanak, stb. Nekik teljesen oké lehet egy ilyen proci, ahogy még egy Intel I5 2500 is. Azt mondjuk viszont nem értem, a 3400G mivel jobb, mint egy 3300X. Talán te is a saját istállódat nézed? Még ha ott a 2400G szerepel is, különbség mondhatni nulla. Most jöjjek elő én is akkor a sajátommal? Ez nem így megy.
[ Szerkesztve ]
-
KAMELOT
titán
-
kolopele
nagyúr
válasz Beba Snake #90541 üzenetére
Komolyabb játékokra nem való IGP. Minecraft-ozni, Fortnite - ozni lehet velük, de pl. egy Detroit Become Human már a 2080 Ti - met is képes megfektetni. Egyébként meg amennyibe a 2400g kerül, annyiért kapsz már egy 2600 - at , kicsivel többért meg 3600 - at is, de akkor már kell mellé egy jó kártya.
[ Szerkesztve ]
-
VirsLee
Topikgazda
válasz Beba Snake #90539 üzenetére
Állj meg egy kicsit gondolkodni. Ne csak gépelj megállás nélkül.
Ha egy 2080Ti esetében 1080p-ben elhanyagolható a különbség a két processzor között, akkor egy 1650super esetén nem lesz még mérhető különbség se.Egy kiegyensúlyozott géphez a régi népi bölcsesség alapján nem veszünk ugyanolyan drága processzort, mint vga-t, mert akkor kevesebb lesz az fps, mintha olcsóbb procit vennénk és a drágább vga-t ugyanabból az összegből. Szóval nem kell ész nélkül összevásárolni mindent. Olcsóbb proci, 1650 super helyett 1660 super és sokkal több lesz az fps a végére.
Képzeld nem is olyan rég cseréltem le a 2600-at egy 3300X-re. Sokkal magasabb órajelen fut, ami nekem fontos a régi játékok miatt. Magasabb az IPC, ami szintén hasznos. A 2600-zal rendszeresen megakadt a játék, ha sok egység volt. Ezzel most már sokkal simábban fut. Elolvastam néhány tesztet, megvettem, és ha az ember nem a +150k-s kártyához keres procit, akkor még ajánlani is tudom. Mi ezzel a Te problmád?
-
palfitom
félisten
válasz Beba Snake #90641 üzenetére
Elfogyott, de már érkezik az új...
-
M4T4D0R
tag
válasz Beba Snake #90709 üzenetére
Szerintem azért mert még intel álomban alszanak.
Sokáig fogta vissza az intel mesterségesen a processzorok fejlődését holott simán tudott volna többet is adni. Csak abba nincs annyi lé.
Régen a 4/8 volt az i7. Most az az i3.[ Szerkesztve ]
-
palfitom
félisten
válasz Beba Snake #90729 üzenetére
Volt, és lesz is.
"Nem biztos, hogy érdemes mindig ennyire szorgalmasnak lenni" - Nem kellene tele OFF-olni a topikot!
Halál unalmas állandóan ide visszatérni...
Én is voltam katona, szívesen is beszélgetek róla, de ebben a topikban nincs helye.Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
hokuszpk
nagyúr
válasz Beba Snake #90733 üzenetére
biztos tulzasbavittuk.
ezuton kerem e hozzaszolas torleset is.
* 10 perc mulva, hogy aki olvassa, az meg elolvashassa.Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
BerserkGuts
őstag
válasz Beba Snake #90729 üzenetére
nekem is volt 2400G nem tudom hova tenni a fake virtuális szálait bár lehet csak hanyag voltam tesztnél mert 1060 és gtx1050-nél erősebb kártyával nem volt alkalmam tesztelni sajnos akkor de nem volt semmi különbség 4/4 4/8 .
2080ti-vel se nagyon van elvileg +-10fps
Az Fx procira egy régebbi teszt van csak ami single player és csak 1080ti a csúcskártya viszont legalább alaposan megnézték 0.1%-ig és a húzott kategórát nem az alap 8350-et
[ Szerkesztve ]
12600KF/ROG Strix 4070ti/ROG Strix B660/Noctua NH-D15S/ROG Strix AuraEdition 850W/SamsungOdysseyG7 32" 1440p/ThermaltakeTower900/RazerViper8K/F4-3200C14D-16GFX(FlareX)/Kingston A2000
-
M4T4D0R
tag
válasz Beba Snake #90800 üzenetére
Jogos.
Ezért írtam írja le mi van a gépében mert látatlanban hiába ajánlgatunk...
[ Szerkesztve ]
-
zorzy4
addikt
válasz Beba Snake #90809 üzenetére
Van de csak mert ingyen kaptam, és picit erősebb mit az intel hd2000. Radeon r5 230. Nyilván ezt nem érdemes egy mostani processzorba integrálttal összevetni.
A világon csak kétfajta ember létezik, jó és rossz. Mobilmementók!
-
VirsLee
Topikgazda
válasz Beba Snake #90860 üzenetére
Idén július vagy augusztus lesz az, nem jövő tavasz. Már töltögetnek fel benchmarkokat a 4700g-ről.
-
VirsLee
Topikgazda
válasz Beba Snake #90862 üzenetére
Desktop is meg APU is.
Tessék
Szerintem a vermeer-rel kevered, ami a zen3 magos proci lesz és év vége felé várható. A zen2 apu viszont már a spájzban van. -
VirsLee
Topikgazda
válasz Beba Snake #90864 üzenetére
A cikkben ott van a lista, hogy milyen modellek várhatóak. Továbbá azt is írják, hogy 21-én jelentik be, addig minden infó vagy szivárogtatás, vagy pletyka. Mindenesetre sok helyen sok benchmark van már fent, így a megjelenés biztosan nem következő év tavaszán lesz Nem is tudom ezt miből vizionáltad A pro és nem pro modellek között pedig nem várható eltérés.
(#90865) BerserkGuts: a G proci mindig egy generációnyi mag hátrányban van, szóval ahogy lent is látszik a 3400G hozza a 2600X teljesítményét egy szálon. Ez nem volt titok sose
Mindenesetre az előzetes pletykák alapján jónak tűnik, csak kár, hogy ebbe is vega került...
-
KAMELOT
titán
válasz Beba Snake #90873 üzenetére
Azért az nagyon nem mindegy, hogy 4-6-8 vagy több magos a cpu, mint az sem milyen a vezérlő az alaplapon és a driver sem. Aztán a game hogyan van megírva.
Sok tényező szól bele a dolgokba. Sok teszt nem tér ki a dolgokra, ezért a PCX nagyon jó be tudja mutatni, sajnos csak pár kombinációt.V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
M4T4D0R
tag
Sajnos ez nem igaz. A BF 1 re egy i7 8700k a jó választás. Ismerősömnek 7700k ja volt, amit lecserélt egy 6850k ra és sokat javult a teljesitménye. BF 1 be 6/12, BF V be pedig 8/16 az ajánlott kategória. Borzalmasan processzor igényes a két játék. De ez igaz más újabb játékokra is. Én már nem is vennék 6/12 nél kisebb processzort játékra. Ez a minimum számomra, de hamarosan inkább 8/16 lesz a minimum számomra.
Amikor én váltottam 8600k ról 8700k ra ég és föld volt a kettő.
A cinebench szerintem arra alkalmas, hogy mi van a processzorba, ez az az alkalmazás ami leginkább meg tudja mutatni, hogy mire képes. A többi ilyen program függ a technológiáktól és a támogatottságoktól.
PCX: én is jókat szoktam nevetni rajtuk. Nem normálisak az biztos...
[ Szerkesztve ]
-
BerserkGuts
őstag
ez akkori időben bőven jó összehasonlításra 1080ti volt a csúcskártya és még csak az intel is 8-as szériánál járt ez nem mostani de a tesztalany is akkor 10éves most még több de legalább egy szép nagy időben tudsz gondolkozni 10-év nem kevés addig van aki 10x cserél van aki 1x
-
Orgi
addikt
válasz Beba Snake #90972 üzenetére
Köszi az ajánlást, szimpatikus... a 3300 azért lenne jó, mert az 7500-ról azért előrelépés lenne és ott lenne a modern, sokáig fejleszthető alaplap is alatta... De alapvetően költséghatékonyan én is kb ezt az általad írt kombót preferálnám.
[ Szerkesztve ]
-
palfitom
félisten
válasz Beba Snake #90972 üzenetére
"Az Összefoglaló szerint kérdezz, PLS!" mondatomat a másik, ajánlott topikra értettem (ezért írtam a topik-ajánlás után)
-
BerserkGuts
őstag
válasz Beba Snake #90976 üzenetére
PCI-E 4.-et meg mi használja? Pár év múlva minden meg majd meglepődsz az 500GB-os játékokon és a dupla sebességen amit a 3 tudott
-
BerserkGuts
őstag
válasz Beba Snake #90991 üzenetére
Ha te paszinászra használod akkor neked nem is kell pc
Aki meg gondolkodni is tud hamar kitalalja miről szól majd a jövőben minek is kell neki pcie4.0 lesz az uj szabvány amin jobban megy a 4k játék majd és előbb is tölti be a 500GB-os játékokat
[ Szerkesztve ]
-
Viktor77
titán
-
fauv
őstag
válasz Beba Snake #91006 üzenetére
Tök jól megy ez most is, csak mivel régen vettem ezért gondoltam arra, hogy ideje frissíteni, egy jobb konfigra.
Win 10-el használja az asszony, nem a 7-el. -
KAMELOT
titán
válasz Beba Snake #91058 üzenetére
Legolcsóbb megoldás az aktív ventis hűtés a vrm-re.
Műanyag díszek csak odafojtják a meleget.V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
hobizoli
nagyúr
válasz Beba Snake #91058 üzenetére
+30% mag kerne +70% kakaot?
ne rohogtess mar ezzel
erdekes matek, foleg hogy gyarilag 2x annyi core sem ker linealisan 2x annyi powerttöbb drón kell ;P
-
Malibutomi
nagyúr
válasz Beba Snake #91074 üzenetére
Hat eleg nagy ugras volt az tuti.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
KERÜLJÜK A "HIT-VITÁKAT"!
Ez egy szakmai fórum, ahol nincs helye elvakult fanatizmusnak.
Az ilyen hozzászólások törlésre kerülnek!
KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el az Összefoglalót!
- Teszt AMD Ryzen XT: extra teljesítmény?
- Teszt Mit tud a Zen 2 az olcsóbb szegmensben?
- Teszt Szép touché, AMD: bemutatkoznak a Zen 2-es processzorok
- Teszt AMD Ryzen – a második menet
- Teszt Coffee Lake processzorteszt: LGA1151 újratöltve
- Teszt Ryzen 3, i5, i3 és Pentium – körkép az alsóházban
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Hír CES 2022: jócskán bővült lefelé az új Core sorozat
- Hír A régebbi DRM-ekkel gondjai lehetnek az Alder Lake CPU-knak
- Hír Keveri a Rocket és Comet Lake-et az Intel 11. Core generációja
- Hír Leleplezte az új generációs asztali processzorcsaládját az Intel
- Hír Töltelékfejlesztéssel fedi le a 7 nm csúszását az Intel
- Hír Kiengedte a tóból a régóta dédelgetett tigrisét az Intel
- Hír Hardveres szintre viszi a malware-ek elleni védekezést az Intel