Hirdetés
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el!
HA KÉRDEZEL, EZEKRE AZ ADATOKRA SZÜKSÉGÜNK LESZ:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
válasz JHONNY 79 #17652 üzenetére
Érezhetően nem lenne gyorsabb DDR3-tól sem. Az órajel meg nem minden, kb pariban van a két proci. Ezért írtam, hogy ha olcsóbban kijösz ha csak Q9400-et veszel akkor azzal sem jársz rosszul mi több spórolsz is és sebességben is ott lesz ahol AMD-vel lennél.
#nincsbennetarcsi
-
tomatos
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék gyorsítani a gépemen, mit javasoltok?
Gép: C2D8200@3Ghz, Gigabyte P35-DS-3L, 2x1GB 800Mhz RAM, Gigabyte GS250 1GB és jelenleg Win7 Ultimate fut.
Érdemes befektetni most i7-be későbbi bővítés miatt vagy vegyek valami négymagos cpu-t és esetleg egy normálisabb lapot vagy még várjak az egésszel 1-2 hónapot? Játszani is
játszok vele (autós játékok inkább), meg programozok is VS-val.Ja és itt pár hozzászólással feljebb olvastam: Érdemes lenne váltani AMD-re, bár nem bízom benne egyáltalán?
köszi a segítséget
[ Szerkesztve ]
Ha nem írnék vissza 24órán belül adatok közt megtalálod a számom! Viberen üzenetekre is válaszolok! Email címemet használhatod Hangoutsnál!
-
CheaterBandi
tag
Hello! mit érdemes vennem:
Intel Core 2 E8500Ghz 3.16ghz (2 magos) VS Intel Core I5-750 2.66Ghz (4 magos)
Az új ram , új alaplap nem érdekes az I5 miatt mert mindenképpen veszek azt is. KB 2 évig semmit nem akarok cserélni főleg játékra használnám melyik vegyem a két proci közül ?a választ előre is köszi[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz CheaterBandi #17655 üzenetére
Egyértelmű i750, ha nem számít a +ktg az alaplap miatt. Tuningolni is jól lehet és +ban persze a 4mag.
Egyébként melyiket érdemesebb beszerezni x4 965-t, vagy 955-t?
Tuningolva lesz, szóval igazából abból a szempontból érdekel, hogy érdemes-e a többletkiadás a 965-re, vagy ugyanaddig húzható fel kb a kisebb proci is. -
vzsryl
nagyúr
Alap órajelen nem egy kategória a két proci. Q9550 és Q9650-el van pariban a Phenom II 955. A Q9400 meg a Phenom II 920/25-el inkább.
(#17654) tomatos: Szia!
Ha olyan játékkal játszol, ami komolyan profitál a négy magból (1 kezemen meg tudom számolni ezeket), és ha ez a VS is 2-nél több szálon fut, akkor megéri a váltás, minden más esetben nagyjából ugyanolyan gyors maradna a rendszered, mint most.
A helyedben inkább a Ram-on bővítenék, és még meghúznám kicsit a procit. Ha játékokban nem nyújt megfelelő teljesítményt a géped, akkor meg a VGA-t kell cserélned. Milyen felbontásban játszol, és milyen játékokkal?(#17655) CheaterBandi: Hali!
Ez a két proci nagyon nem egy kategória, hiába hasonló az áruk. Az i5 750 2-nél több szálas alkalmazásokban sokkal gyorsabb, négy szálasban akár kétszer is gyorsabb tud lenni. Az órajel különbség ellenére is előnyben van az i5 a Nahalem architektúra miatt.
Egyébként ezek közül egyiket sem tudnád fejleszteni két év múlva. A E8500 helyett rakhatnál pl Q9550-et az s775-ös lapba, de még az a proci is gyengébb az i5 750-nél. Az LGA1156-os lapba meg nem érkezik erősebb proci az i7 870-nél, és arra meg nagyon nem érné meg a váltás, mert alig pár %-al erősebb a 750-nél azonos órajelen.
Ha a későbbiekben szeretnéd fejleszteni, akkor Intel LGA1366+i7-ben vagy AMD AM3-ban kell gondolkodnod.(#17656) Szenya3: Ugyanaz a két proci, csak a 965-nek gyárilag 1-el magasabbra van állítva a szorzója, de ezt Te is meg tudod tenni a 955-el, mert az is Black Edition (szorzózármentes).
[ Szerkesztve ]
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
sigmoid
tag
Helló!
Létezik ma az Intelnek olyan 775-ös foglalatba való processzora, ami megelégszik passzív hűtéssel?
(Olyannal, ami elfér egy barebone házban.)
...s elindulnék Nagy Szellemként rendet rakni a világban
-
hfrici
aktív tag
Üdv!
Intel Pentium E2140 Dual Core Processort meddig lehet húzni gyári hűtővel,biztonságosan? -
kicsigeri
senior tag
válasz sigmoid #17658 üzenetére
Persze, csak jól alul kell feszelni a procit. Duál magos cerka gondolok itt az E3200 re vagy esetleg az E5200 de 1V nál semmi féle képpen ne kapjon többet. Nekem az 5200-öm az 0,96V ment alapon, és passzívan nem ment 45 fok felé terhelve, de a házban volt még venti. Teljesen passzívat szerintem nem lehet csinálni, mert ha nincs légáramlás akkor a nincs az a borda ami elegendő hőt ad le.
-
kicsigeri
senior tag
válasz hfrici #17663 üzenetére
Maxolni szeretnél, ahoz meg nem is elegendő a fent említett 2 proci, ha csak nem szeretnék 6-8 órát várni egy képre. Legalább egy Q9300 as prociba gondolkozz, én most szeretnék nekiállni a maxnak, mert az Artlantis nem tud eléggé fotorelasztikus képet csinálni. Én a helyedben biztos nem gondolkoznék passzív gépben, nincs értelme, mert ha nincs aktív hűtés kisseb a teljesítmény ergó lassabb a munkavégzés. Ha kell segítek összeálítani egy gépet ami megfelelő maxra.
-
tomatos
aktív tag
válasz vzsryl #17657 üzenetére
vzsryl: Köszi az infokat, akkor inkább veszek 1066Mhzes ramokat, 2x2 gigát és lehet cserélek VGA-t, kinéztem már magamnak a 5770-et ezt jó áron adják és elég jó, vagy még megvárom az NVIDIA kártyáit hátha lesz valami érdemes.
Felbontás a játékokban: 1280x1024 (19"-es 4:3-as monitor ennyit bír), játékok, vegyes, elsősorban autós, Shift, régi NFS-ek, SimBim játékok és a Dirt2 ha kijön. A Shift natív felbontáson bekapcsolva mindent átlagban 30fps-el megy (20-60fps között ugrál, Frapsal nézve), na a Dirt2 az szaggatni fog az tuti.
Ha nem írnék vissza 24órán belül adatok közt megtalálod a számom! Viberen üzenetekre is válaszolok! Email címemet használhatod Hangoutsnál!
-
pspfan11
csendes tag
Sziasztok!
Gyors segítségre lenne szükségem!
Ezt a procit: Intel Core 2 Duo E7400 2.8GHz 3 MB cache BOX
érdemes lenne lecserélni erre a procira: Intel Core 2 Quad Q8200 2.33GHz 4MB cache
főként játékra használnám!
[ Szerkesztve ]
-
kicsigeri
senior tag
válasz pspfan11 #17668 üzenetére
Mert nem minden játék használja még a 4 magot, hanem a magasabb órajelet támogatja. Meg az az 1 mega + ceche nem sokat számít. Meg ha esetleg véletlenül úgy járnál mint én hogy én aztán sohase tuning, már alapon nem is használik semmit se. Csak is húzva, mért mennyen alapon, ha húzva is úgyan olyan jól elmegy és az égy egy atta világon semmi baja se lesz. A Q8XXX széria igen egy gyengécske sorozat lett. Ha azt írtad volna hogy Q9XXX akkor azt mondtam volna hogy igen cseréld le, de Q8XXX re még véletlenül se.
-
pspfan11
csendes tag
válasz kicsigeri #17669 üzenetére
Meddig lehetne húzni őket?
Bár azt semmi tudom, hogy kell húzni a procit, meg hogy meddig lehetne?
Leírnád (priviben is jöhet), hogy milyen progi kell a tunninghoz és hogyan kell húzni a procit, vagy linkelnél valami ultra részletes leírást.
Amúgy köszi mindennemű segítséget!
Mod: Jó, látom van a proci tunning-nak külön topicja, azért bármilyen hasznos tanácsot elfogadok!
[ Szerkesztve ]
-
pspfan11
csendes tag
kicsigeri & zoo8800:
Köszönöm a segítségeteket!
[ Szerkesztve ]
-
sigmoid
tag
válasz kicsigeri #17661 üzenetére
Helló!
Az alulfeszezéshez gondolom az órajelet is vissza kell venni hogy stabil maradjon... Jellemzően mennyivel?
Passzív hűtőbordát milyet ajánlasz?
(A táp ventije mindenképp csinál majd némi áramlást, de nem tudom amellé rakok-e plusz ventilátort. Egy Shuttle K45-ös ház a jelölt.)
...s elindulnék Nagy Szellemként rendet rakni a világban
-
leyo76
senior tag
Sziasztok!
Új procit szeretnék venni és kettő típusra szűkítettem a kört:
AMD AM3 Athlon II X4 620
AMD AM3 Phenom II X2 545
A kettő közül melyiket lenne érdemesebb megvenni. Ha lehet olyanok válaszoljanak akiknek van némi tapasztalatuk a fent említett procikkal és ha lehet akkor az okát írjátok meg. Segítséget előre is köszönöm!
-
Cheater666
csendes tag
Hello!Melyik Konfigurációt Vennétek a Helyemben?
GIGABYTE GA-EX58-UD3R 42e + Intel Core 2 i7-920 2.66Ghz 64e
VS
ASUS MAXIMUS III FORMULA 60e + Intel Core 2 i5-750 2.66Ghz 45eKössz előre a választ!
[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
válasz tomatos #17665 üzenetére
Ne vegyél erősebb VGA-t. Ezen a felbontáson nem limitál be egy g92b-s GPU, csak a Crysis-nél és GTA4-nél...
A Dirt2-höz azért kellhet a Hd5xxx-es Ati, mert az DX11-es, mint a játék is, de attól még jó lesz a mostani kártyád is a max. beállításokhoz ezen a felbontáson. Legalábbis a gépigénye elvileg nem lesz magas, csak a DX11-hez kellhet DX11-es kártya. Viszont ebben a játékban nem tesz hozzá sokat a látványhoz a DX11. Láttam már néhány DX11-et bemutató videót a játékkal kapcsolatban, és nem túl feltűnő a dolog.Ha valahol limitet tapasztalsz, akkor húzz még a procidon, mert ezen a felbontáson ilyen VGA mellett 3Ghz-en is be tud limitálni az E8200.
(#17679) leyo76: Szia!
Rövid távra, játékokhoz Phenom II. Hosszú távra szinte bármihez sokkal inkább az Athlon II 620.
(#17680) Cheater666: Hali!
Az elsőt javaslom a fejleszthetőség miatt. De alaplapból vagy UD4-et vagy Asrock X58 Extreme-t ajánlok a több memória foglalat miatt. És az Asrock-tól ne ijedj meg, mert brutálisan jól sikerült, még az Asus P6T-t is lenyomja tuningban.
Logout-os cikk.megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
Qru
MODERÁTOR
válasz Cheater666 #17680 üzenetére
i7-re még egy szavazat. Asrock Extrem jöhet lapnak, elég jól sikerült deszka. Vagy UD4P ha Gigánál maradnál.
#nincsbennetarcsi
-
Qru
MODERÁTOR
válasz sigmoid #17678 üzenetére
Nem feltétlenül. Ha csak kis mértékben csökkented a feszt akkor nem kell az órajelet visszavenned. Minél kevesebbet eszik a proci annál jobban visszavehető a fesze. Ennek mértékét ki kell tesztelned, ugyan úgy változó, mint hogy pl egy E5200-nek mennyi fesz kell 3GHz-hez. Van amelyiknek több van amelyiknek kevesebb.
Passzív üzemre kicsi házba Scythe Samurai ZZ-t ajánlom. Egy házvetivel támogatva a full passzív ZZ igen jól megy. Haver most vett ilyet és a 3,2re húzott E8000-ese 45-48 fokos terhelve. Ha közel lesz a táp ventije lehet még a házhűtőt is elhagyhatod mellőle...
#nincsbennetarcsi
-
vzsryl
nagyúr
válasz leyo76 #17684 üzenetére
A technika a több mag kihasználtsága felé halad, és nem a minél magasabb órajel elérése felé.
A Kétmagos Phenom II a max. két szálat használó alkalmazásokban gyorsabb az Athlon II 620-nál, de 2-nél több szálnál már fordul a kocka, és komoly előnyre tud szert tenni az Athlon II.
Egyébként mindkét proci jól húzható, tehát játékokhoz tökéletesen elegendőek tudnak lenni, a négymagos még GTA4-hez és ARMA2-höz is.megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
Reaper04
aktív tag
Sziasztok!
Valami olyasmi rémlett korábbról, hogy gyenge cpu és erős vga nem barátok egymással. Így gondoltam tőletek rákérdezek : Egy AMD Phenom II 545 x2 3Ghz-es procihoz vennék egy gigabyte 4890-et. Amit meg szeretnék tudni, hogy a proci "bírni fogja" a vga-t ?
Vagy inkább gondolkodjak x4-en ?Válaszotok előre is köszi!
Üdv: Dave -
ATi89
csendes tag
Hy all!
Segitséget szeretnék kérni még pedig azzal kapcsolatban hogy a következő deszkámba milyen cpu vegyek [link]
Ami a legmagasabb órajelű.
Választ Ellőre is köszönöm.Jellenlegi konf:
AMD 4200 x2
2x1gb drr2 corsair 1066mhz (800-on használom a deszka miatt)
4830(800sp) -
Matyko78
csendes tag
Sziasztok :-)
Tanácsot szeretnék kérni, mit érdemes venni. A processzor komoly renderelési munkát végezne. Ezzel a hardver résszel annyira nem vagyok toppon.
Intel Xeon E5420 2,5Ghz LGA771 Processzor
Intel Core 2 Quad Q9650 3,0GHz LGA775 Processzor
Intel Core i7 2.80GHz 8MB dobozos Socket 1156 i7-860
Valaki legyenszives adjon tanácsot kérem. Jelenleg egy egymagos 5-6 éves csodám van :-)
Ideje nyugdíjba mennie :-)) Jelenlegi munkámat 8 hónapig renderelné :-)))A válasz előre köszönöm.
-
Konor
csendes tag
Sziasztok kéne egy kis help
vacilálok most milyen procct vegyekválasztás: core 2 quad Q8200 vagy E7500
vagy athlon II X4 620
vagy phenom II X4 925 (amd oldalán csak 920-as találtam lehet hogy ez is az csak félre írták
vagy esetleg phenom II X4 945 ez megéri e a többlet pénzt?amdbe ebbe menne: GIGA-BYTE GA-MA785GT-UD3H
intel meg ezzel menne: ASUS P5P43TD PRO vagy P5Q3DDR 3 rammal menne az egész
Ati 4850-nel
és játszogatni kellene
előre is köszi a tanácsokat
ja most E7400-van ettől kéne gyorsabba giga/X4 945 felé húz a szívem
[ Szerkesztve ]
-
Qru
MODERÁTOR
válasz Matyko78 #17693 üzenetére
Milyen lapod van, mennyit szánnál az egészre és mire használnád a gépet/procit?
Konor: Játékra még elég egy 2 magos proci, pl E8400/E8500, ebben az esetben lapot sem kéne cserélned meg ramot sem. Ha hosszabb távon gondolkozol és/vagy sokat tömörítesz renderelsz akkor jöhet a Q9650 mert szintén nem kéne lapot/ramot cserélned (bár nem tudni milyen lapod van most).
#nincsbennetarcsi
-
Konor
csendes tag
Qru
most egy P5Q3 van de azt most el tudnám adni jó pénzért hozzá elvinnék a E7400-asomat ami benne van
az E8400-már drágább mint a X4 945 azért is gondolkoztam AMD-be mert az újakról jókat hallottam
az 920-asra rájöttem hogy az az AM2-es a 925 meg az AM3-as ami már DDR3-at is kezel
a ramom megvan mert az marad a régiből Geil 2X1Gb DDR3 4Gb volt a felét eladtam ezért néztem olyan lapkát ami DDR-3as hogy ne kelljen új ramot vennem
hát nem tudom mi legyen de holnapig el kellene döntsem
X4 925 jó lehet mert akkor még pénzem is maradna .....
de megfontolandó
bár ha a E8400-ig elmegyek akkor képbe kerülhet egy AMD Black edition X4 955 vagy intel Q8400vidikártyám eladtam most egy tarcsi 7800GTX van benne de előbb utóbb ATI lesz benne 4850 az esélyes... ezek fényébe is maradjak az intel vonalon?
-
Qru
MODERÁTOR
Aham, így már mindjárt más a leányzó fekvése. Ha jó áron elviszik akkor szabadulj meg tőlük, AMD korszerűbb és hosszútávon egy 3-4 magos AMD agyonveri a 2 magos Core-okat. Egyre több alkalmazás fog profitálni a minél több magból.
Arról nem is beszélve, hogy a Core2-es architektúra alig profitál vmit a DDR3-as ramból. Phenom-nál már azért van értelme a DDR3-nak.
Milyen procit, az attól is függ, hogy lesz-e tuning.#nincsbennetarcsi
-
Konor
csendes tag
Qru THX akkor mindenképp eladom
nézegettem még egy phenom II X3 720 Black editiont ami még jobb árba és talán még tuningolható is egy kicsit mert attól sem zárkózom el ugyan nem 4magos de főleg játszogatok csak FPS meg WOW esetleg GTA4 ha mondjuk ilyen 3GHz-re vagy 3.2-re fel lehetne húzni akkor játékba nem nagyon venném észre hogy nincs annyi mag ha úgyis a többség csak 2 magot használ nem?
az kérdés hogy az a lap amit írtam az giga az jó lenne e a tuninghoz.... a 790-es ről olvastam hogy az nem az igazi nem tom hogy a 785 az mennyire barátja a tuningnak bár ha black edition akkor végülis szorzót elég piszkálni és nem kell az fsb-t az egyekbe emelni ha jól gondolom azt meg csak tudja az a lap is talán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
KERÜLJÜK A "HIT-VITÁKAT"!
Ez egy szakmai fórum, ahol nincs helye elvakult fanatizmusnak.
Az ilyen hozzászólások törlésre kerülnek!
KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el az Összefoglalót!
- Teszt AMD Ryzen XT: extra teljesítmény?
- Teszt Mit tud a Zen 2 az olcsóbb szegmensben?
- Teszt Szép touché, AMD: bemutatkoznak a Zen 2-es processzorok
- Teszt AMD Ryzen – a második menet
- Teszt Coffee Lake processzorteszt: LGA1151 újratöltve
- Teszt Ryzen 3, i5, i3 és Pentium – körkép az alsóházban
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Hír CES 2022: jócskán bővült lefelé az új Core sorozat
- Hír A régebbi DRM-ekkel gondjai lehetnek az Alder Lake CPU-knak
- Hír Keveri a Rocket és Comet Lake-et az Intel 11. Core generációja
- Hír Leleplezte az új generációs asztali processzorcsaládját az Intel
- Hír Töltelékfejlesztéssel fedi le a 7 nm csúszását az Intel
- Hír Kiengedte a tóból a régóta dédelgetett tigrisét az Intel
- Hír Hardveres szintre viszi a malware-ek elleni védekezést az Intel