Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
-
QwErTy42
addikt
válasz Energie X #117361 üzenetére
Szia,
A Fujitsu A555G-t tudom ajánlani.
(#117352) DummyBoy Szia,
HP Probook 430G2 vagy Asus Zenbook UX305CA.
Előbbi kicsit minőségibb, erősebb procival, jobb garanciális háttérrel viszont elég fakó kis kijelzővel..
Utóbbi könnyebb, csajosabb, szebb kijelzővel, ugyanakkor gyengébb procival..[ Szerkesztve ]
...oktalan embert észérvekkel meggyőzni nem lehet...
-
Chaser
legenda
válasz Energie X #132397 üzenetére
ha üzleti gép kell és ips - dokkoló kb csak üzletin van - nem sok minden van, dellektől nézném meg a 14-es szériákat, hp-ból a 840g2-től felfelé, a hp-kat ismerem is, ezekbe biztosan tudsz két ssd.t is rakni, van egy 2,5-es és egy talán pcie ssd csati, de azt passzolom most pontosan milyen, lehet az is m2-es, ez utóbbi esélyesebb
dvd újabb gépekben ekkora méretnél főleg már nem nagyon van, szóval 2,5" 2db sata helre nem sok esély van, ha hdd-t is akarsz ssd-t eladod és veszel m2 csatisat, ennyi
ramokat most passzolom, g3-asakban már biztos ddr4 van, g2-ben még talán ddr3, de lv ram kell, ha régebbi géped van és még nem lv ramos újabba nem lesz jó nagy eséllyel
játék értelemszerűen annyi lesz amit az adott gép igp-je elbírszerk: akom-nak ment, valamiért a ph motor ide címezte, többször is próbáltam
[ Szerkesztve ]
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Khelben
nagyúr
válasz Energie X #141786 üzenetére
Azt, hogy pont ugyanolyan, mint a többi konzumer gép. Addig biztos az élete, amíg van rá garancia. Garanciaidőn túl általában gazdasági totálkár, tehát többe kerül a javítás, mint amennyit ér a gép.
(#141787) andreijj : HP 250 G6, Dell Vostro 3568. 150-ből mindkettő kijön fullhd kijelzővel. 8 GB ram és ssd viszont nem fog beleférni, max utólag.
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
válasz Energie X #158385 üzenetére
Mert ha a nagykernél 6 hetes várólista van valamire és a hulladék forint és a gyártás miatti extra költségek miatt nem bírják olcsóbban adni, akkor a kisker nyeljen be gépenként 10-20-30-40-50k pénzt?
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Tikakukac
titán
válasz Energie X #158834 üzenetére
Jó meglátás. Van amikor csak lusta a pali, de az a linkelt gép egyfelől aprós, tehát linket ki kéne moderáltatni, másfelől foltos a kijelző. Van nálam 1 kis apró foltos kijelzővel gép ami 1 év után még 5-öt kitermelt
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
fordjee
aktív tag
válasz Energie X #159633 üzenetére
Asus g531gt-al264, (van sötét változatban is, bolt nem mindegyik ajánlott) most pont 300 megbízható helyről, Win nélkül. Win-t pár ezer forintért tud venni. I5 csak, de i7 és i5 között játékban nincs túl nagy különbség. Vga 1650 , az nem a legjobb, 1660Ti jobb lenne, de az jóval drágább. A többivel, ami 300ig van, nem járna jól, kazán mindegyik, vagy a garanciája kaki, ez a legjobb választás, ha max. 300 van rá. Pár ezret muszáj hozzá tenni, minőségben kb. minden más jóval alatta van.
fordjee
-
blue_23
senior tag
válasz Energie X #159637 üzenetére
Dell G5 is jó, Nitro viszont felejtős játékra.
(#159636) Chereiose: Benne lévő dvga (mx110) nem sok mindenre elég, kicsit jobb, mint az új generációban lévő integrált. Ezzel a laptoppal ne nagyon gondolkozz játékban, nem arra van kitalálva, ez összességében elmondható a könnyű laptopokről, nincs hely a hűtésnek. Aknakereső, sok éves játékok futtathatók, erőforrásigényesebbet viszont nem mernék, mert elfő.
[ Szerkesztve ]
Asus G531 Scar III, 240 Hz, i7-9750H, RTX2060
-
fordjee
aktív tag
válasz Energie X #159637 üzenetére
Gamer laptopok legkényesebb része a melegedés és az ezzel járó teljesítmény vesztés. Mindegyik melegszik, kivéve az "igazi" gamer laptopokat, de azok jóval drágábbak.
Viszont az nem mindegy, hogy mennyire.
Asus azért ajánlott, mert egy újra pasztázás után elfogadható lesz a hűtése. Dell G5-öt nem ismerem, de szokták azt is ajánlani.
Nitronak, Msi Gf sorozatnak, Asus tuf sorozatnak gyenge a hűtése nagyon. Lenovonak úgy tudom, talán elmegy, de ott meg a garancia katasztrófa.
Egyébként pasztázni mindegyiket ajánlott vásárlás után. Megcsinálják szervizben, nem kell otthon.fordjee
-
Silverboy
aktív tag
válasz Energie X #168900 üzenetére
Szép szóval élve a Consumer Inspirion és Dell Gamer Inspirion csodák G3 G5 G7 pl. gépeken felül, a Vostrohoz adnak vagy vehető (ezt én se tudom pontossan, de szerintem Dell Supporton lekérdezhető) azon felül mindenhez járt eddig mind magán mind céges vásárlás esetében.
(Igen, Alienware-hez meg főkép, de az más liga)
#168896 gago1975
Én is ezt mondtam, csak konyhanyelven
#168902 Dhampir
Arra én is kiváncsi vagyok, mert szeretném elkerülni 100000000km körzetben.
SylwerStone #168905
Én úgy fogalmaznék, hogy nincs jobb vagy rosszabb már egyértelműen. Én Durontól - Rizsáig AMD-s voltam, Megéltem a Athlon bukást, a FX befürdést, Phenom II-ot szerettem . Kvázi 14-15 éves hátrányt az AMD az elkényelmesedő Intelre ráverte konkrétan, most vannak pariban, hogy mit hoz a jövő? Mart Marty McFly megmondjá. Mint régen "Barton vs Northwood"„Nem lehet csak úgy hiperűrsebességre váltani. Ha nincsenek pontos koordinátáink, a végén még nekimegyünk egy bolygónak vagy egy szupernóvának! Aztán akkor jóccakát!”
-
veterán
-
CARNIVAL
csendes tag
válasz Energie X #176141 üzenetére
Én nem értek egyet azzal, hogy ezek a fajta laptopok élből alkalmatlanok játékra.
Néztem pár külföldi tesztet és teljesítmény illetve hőfok probléma nem igazán áll fenn. Egyedül a kijelző minősége, teljesítménye az ami nagyon ködös, emiatt nehéz döntenem.
Esetleg a Dell 3525 tényleg problémás lehet, mert az csak 1 ventivel rendelkezik, viszont csábitó a 120Hz-es kijelzője
Az Acer aspire 5 A515-57/Vero, MSI modern 15 A11MU, ezek mind dupla ventis, hőcsöves hűtéssel jönnek. Elég nehéz dönteni mivel nincs élő tapasztalatom, első laptopom is lesz, ha veszek. Acer Vero-t is pl. 100% SRGB-vel reklámozzák pedig csak 60%-al rendelkezik, az összes tesztelőnél ezt láttam, ami nem is baj csak akkor legyen elég gyors és alkalmas játékra. Jó lenne valami élő tapasztalati infó valakitől, hogy melyik laptop típus kijelzője alkalmas arra, hogy játszak rajta. Tök jó lenne, ha egy boltban ki lehetne ezt próbálni, milyen rajta játszani. -
CARNIVAL
csendes tag
válasz Energie X #176145 üzenetére
Én azt olvastam ki tőletek, hogy ezek multimédiás gépek és játékra ne vegyek ilyet. Ennek oka szerintetek a gyenge GPU és hűtés. Tele van a youtube is videókkal ahol duplaventis multimédiás laptopokat mutatnak be. 2 ventis megoldás bőven elég hűtés IGP-vel (gamer laptop sincs ilyen jól lehűtve, arányokat nézve). Mostani IGP teljesitménye nekem elég. Gamer laptopnál is előfordulhatnak hűtési problémák, ez nem kategória függő.
Nem tudom mi az a Adobe SRGB, mert erről nem találtam infót. SRGB van, meg Adobe RGB.
Ha valaki azt reklámozza 100% SRGB tud akkor elvárom, hogy tudja. 100%SRGB alap dolog az asztali monitornál, TV-nél, ehhez vagyok hozzá szokva. Én nem ragaszkodom a 100%-hoz, feltételnek a gyorsaságot írtam, mert játéknál hiába van 100%, ha ezt beárnyékolja más probléma. Egyébként rájöttem mi okozza a problémát az Acer Veronál, a 14" 100% SRGB-vel rendelkezik, a 15" viszont mást kapott, 51-66% körülit. Pontosan azért hoztam fel ezt a példát, hátha valaki megtudja magyarázni miért 100%-nak árulják. -
memorix
aktív tag
válasz Energie X #180507 üzenetére
Inkább ilyet vegyél, picit drágább de jó és imádni fogod:
(200eft alatti gépeket felejtsd el, neked 300eft körüli kell.)
ASUS Zenbook 14X UM5401QA OLED NumberPad - Ryzen 5 5600H, 14, 512 GB, 16GB, Radeon Graphics, Win11, ASUS védőtok 299eft
14" (2880x1800) OLED 90Hz 550nits , Pantone ValidatedWiFi: 802.11ax
USB csatlakozók: USB 3.2 Type A (Gen2) + 2 x USB 3.2 Type C (Gen2)
Kártyaolvasó: micro SD
HDMI: 2.0
Webkamera: HD 720p
BlueTooth: 5.0
Ujjlenyomat olvasó: Ujjlenyomat olvasó
TPM:
Súly: 1.4 kg
Burkolat: Alumínium burkolat[ Szerkesztve ]
-
memorix
aktív tag
válasz Energie X #180510 üzenetére
pl : ASUS VivoBook 15 X1504ZA - i5-1235U, 15.6FULL HD, 512 GB, 16GB, Iris Xe Graphics ,Wattóra: 42 Wh 199eft
16GB DDR4 3200MHz
15.6" FULL HD (1920x1080) LED matt 220nits, 45% NTSC
Kijelző 220 nit -s . A leggagyibb kijelzővel, nagyon sőtét, fakó szinek, nem szem kimélős kijelző. Tönkre szeretnéd tenni a szemed? Gyenge aksi, gyenge anyag használat.
AMD Ryzen 5 5600H vs Intel Core i3-1215U
Ha megnézed Az I5 job specifikácival rendelkezik. De csak akkor ha DUAL 2x 8 GB ram van ott és az is ha magasabb 5200 MHz van szerelve. Ha megnézed a legtöbb specifikációt ha egyáltalán kiírják csalódni fogsz. Ennél gyengébb RAM szerelik a 200eFT alatti laptopokat. Igy a teszt eredménye se valós amit a fenti linken látsz. Az intel a magasabb dual ram sebeségből profitálna. De nem fogsz sürün olyat találni ahol 5200 rammal szerelnék. Ha pedig mégis, az nem a 200eFT körüli kategoria és ott már van jobb ajánlat is többnyire...
Ami neked kell az CPU igényes , amit ajánlottam az pont jó lenne erre... de te tudod... érdemes -e sporolni a szemeden vagy sem ... -
memorix
aktív tag
Amúgy van ilyen ajánlat is :
Fél év múlva minden drágább lesz...(Nézd a fényerőséget 350nit, 100%SRGB = szinhűség... , RAM sebbesség 6400Mhz, súly, aksi méret,stb..)
1) LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 512 GB, 16GB, Radeon 660M 249eft
16" (2560x1600) LED matt IPS 350nits, 100% sRGB
16GB DDR5 6400MHz
WiFi: 802.11ax
USB csatlakozók: 2 x USB 3.2 Type A (Gen1) + USB-C 2.0 + USB 3.2 Type C (Gen2)
Kártyaolvasó: 4in1
HDMI: 2.0
Webkamera: FHD IR
BlueTooth: 5.1
TPM: 2.0
Súly: 1.92 kg
Burkolat: Alumínium
Szín: Cloud Grey
Üzemidő (óra): 14
Wattóra: 75 WhMost akciós.
2) LENOVO YOGA Pro 7 14 - Ryzen 5 7535HS, 14.5, 512 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics + LENOVO Premium Care 299eft
14.5" (2560x1600) LED matt IPS 90Hz 350nits, Dolby Vision,, 100% sRGB
16GB DDR5 6400MHzWiFi: 802.11ax
USB csatlakozók: USB 3.2 Type A (Gen1) + USB 3.2 Type C (Gen2) + USB 4
HDMI: , up to 4K/60Hz
Webkamera: FHD IR
BlueTooth: 5.1
TPM: 2.0
Súly: 1.49 kg
Burkolat: Alumínium burkolat
Szín: Storm Grey
Egyebek: mil-std-810H katonai szabvány
Üzemidő (óra): 14
Wattóra: 73 Wh[ Szerkesztve ]
-
gaborbol
őstag
Csinaltam egy videot ahol a HP EliteBook 840 G6 (Intel I5-8365u) laptopomat hasonlitom ossze a vegen egy filleres, uj Dell Inspiron ( i3-1215U) laptoppal. Egymagos tesztben, tobbmagos tesztben, integralt video teszten zip fajl teszt, bootolas windowsba, bongeszo mozgatas, az i3 kb ketszer gyorsabb amint a gen8 i5, es kb 30-50%kkal gyorsabb mint a Gen10 ntel Core i5-10210U.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Lenovo / Dell / HP laptop, notebook töltő, adapter OUTLET
- Macbook Pro M1 2020 megkímélt magyar billentyűzet 12 hónap szavatosság számlával!
- T14 Gen1 14" FHD IPS Ryzen 5 PRO 4650U 16GB 256GB NVMe ujjlolv gar
- Új, bontatlan Macbook Air Retina M2 13" 2022 Gray, 8GB RAM/256GB SSD/magyar bill./apple garacia
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest