- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
-
LOGOUT
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
-
csixy
addikt
válasz
Benőke #173212 üzenetére
Jól össze van rakva. Az UEFI implementációja kib@szott durva. A linux telepítőt kiröhögi. Win11 atomstabil. Már él benne az m2 SSD is, Most fogom kicserélni az egy darab ddr4-es ramot 8gigásra. 1920x1080-as felbontása van. A nejemnek tökéletes lesz böngészésre , letöltésre, irogatásra, egy kis alagutas munkahelylátogatásra. Az eddig 10éve használt már bomló zsanérú Acer Aspre E1 531-es noti helyett.
-
fogtunder
nagyúr
válasz
Benőke #173184 üzenetére
hogyne lenne, a G14-en is tudja az egyik a Type-C port a kettőből, illetve ugyanez támogat Power Deliveryt is 100W-ig. Thundebolt nincs, mert az az Intel szabadalma, ezért a TB kiegészítők működése vagylagos.
tudom, hogy szűk a kör, nagyjából be is lőttem, hogy mi az, ami megfelelhet, de simán el tudom képzelni, hogy elmentem valami mellett. -
arcitec
addikt
válasz
Benőke #173074 üzenetére
Nem akarom offolni a topikot, de hát nem fedi a valóságot az állításod. Egyértelműen leírtam simán megy nálam - és szerintem másnál is- 8GB rammal. Igaz ez új gép win11-el és nem az alja. pl mos böngésző nyitva youtube, word, excel és 6,2GB van használatban. Ha kell ott a gyorsítótárazás, egy jó ssd-nél nehogy már a lapozást észre vegyed. Akkor ott valami csak nem kerek, vagy gyenge. Annyit még, végszóként, azért talán nem véletlen hogy a 8GB gépek szép számmal vannak. Az tény ellenben, hogy lehet olyan felhasználás ahova több ram kellhet, de az nem átlagos office felhasználás. Részemről ennyi és mindenki olyat vesz amilyet akar.
-
arcitec
addikt
válasz
Benőke #173068 üzenetére
16GB office-ra? Nálam 16GB a pc-be van, amin játékok is mennek és soha nem volt kihasználva. Elmérted ezt nem kicsit. Vagy esetleg tán elírtad?
Meg alant is minden hol az van írva elég a 8 és eleddig nekem sem volt gondom, pedig jó 2 hónapja használom officera....
Persze jobb a 16, de az SSD-re könnyedén kirakja ha szükséges. -
stellaz
veterán
válasz
Benőke #173068 üzenetére
Köszi. Az OLED panel nekem vonzó, mert sötétben szeretek alacsony fényerőnél dolgozni, úgy meg a kontraszt nagyon visszaesik sima kijelzőnél.
Igazából van jó monitor otthon, a laptop inkább csak akkor kellene, amikor a gyerektől nem férek a géphez, vagy nem akarok a nagy monitorral világítani.
Most néztem az apróban egy új dell optiplex gépet, az elég optimálisan kiváltaná az eddig asztali gépként használt laptopot (meg az bővíthető is), az meg bár régi, meg kicsit gagyi, de van benne 8 GB + egy 256-os SSD, lehet az is jó lesz este prüntyögni rajta, vagy oda tudom adni a gyereknek scratchelni. -
-
válasz
Benőke #173048 üzenetére
Spectre az egy nagy állat tégla
?????? láttál már Spectre-t?
A világ legvékonyabb notebookja pl. az ami a Feleségemnek van. Szval nem egy nagy állat tégla, annyi szent.
Nem lesz almája mindnekinek, mert szar a szoftverkörnyezet, drága és egy csomó itthon megszokott dolog nem megy rajta. Tudod hányan állnak át almáról envyre, spectrére csak az én ügyfeleim közül?.....
-
válasz
Benőke #173024 üzenetére
Az idősebbik fiam balkezes, és simán a jobbal használja az egeret. Nem is láttam még balkezeseket ballal egerezni
Nem hiszem, hogy ez az oka. Ha a touchpad méretére gondolsz, egy Spectre vagy Envy TP-ja akkora, mint a fél palmrest, mint Almáéknál. De akkor is egy érintésérzékeny valami, nincs visszajelzés, nincs súlya, tömege, mint egy prémium egérnek (itt most nem Mickey Mouse-ra gondolok
). Egy olcsó egér se jobb, mert egyszerűen nem érzed a visszacsatolást. Nekem Logitech MX1100-asom van vagy 15 éve, már a második, örültem, hogy anno tudtam venni egyet ami új volt de évekig állt valakinél az ágyneműtartóban.
Kipróbáltam többet is, 20-30 ezreseket akkor, és egyik sem tudta azt amit ez.
Lehet, hogy én vagyok maradi így lassan 50 évesen, de az tény, hogy a régebbi dolgok jobban meg voltak csinálva. Ez igaz a billentyűzetekre is, amit írtál.
-
Dhampir
félisten
válasz
Benőke #172851 üzenetére
Van egy Home-os és egy Prof-os verzió belőle, és azért i5 alá csak akkor, ha nincs más.
#172854) sunavlys
Notebookokban is elérhető a csendes játék, természetesen jelentős teljesítménycsökkenés árán.
A G15 széria néhány dologban - sajnos nem minden tulajdonságában, de ezért is relatíve olcsóbb - az Alienware jellemzőiből kapott ezt-azt (például az alaplapot).
A hűtése annyiban mókás, hogy a felső burkolat felé helyezték el a ventiket (fordított szerelés) és ennek feltehetően az volt a fő oka, hogy a billentyűzet fölötti rácsokon is be tudja szívni a hatékonyabb hűtéshez szükséges friss levegőt.
-
válasz
Benőke #172347 üzenetére
Fujitsu LifeBook U7511 laptop szerintem teljesíteni tudja azt, amit szeretnél, mert az 15,6 colos kijelzővel rendelkezik. Nekem 14 colos Fujitsu LifeBook U7411 laptopom van és még a GTA Online játék is akadozás nélkül megy rajta.
-
opr
nagyúr
válasz
Benőke #172347 üzenetére
Ehhez nagyon hasonlo kovetelmenyek miatt kerdeztem itt korabban a frame.work laptoppal kapcsolatos tapasztalatokat. Ugyan itt nem kaptam valaszt, de kozben kiolvastam az internetet, engem nagyon meggyozott, lanyom fogja kapni az erosen korosodo elitebookja helyett.
-
hallador
addikt
válasz
Benőke #157645 üzenetére
Nekem is van 5440-en, és röpke kétszer volt alaplapcsere, egy kijelzőcsere, 3 billentyűzetcsere, mert előjött a szokásos dell betegség a lenyomsz egy billentyűt, és beragad.
Arról nem beszélve, hogy az 5440 volt az utolsó olyan 5000-es széria amiben cd rom volt, és az 5000-es széria mindig is műanyag volt, úgy mindene, hajlik mint a fene. Az az az elődjei is masszívak voltak, csak azoknak a zsanérjai szerettek törni, ha hordozni kezdte az ember.
Az utódja (5450) már masszívabb volt, csak az meg olyan nehéz, mint a sár, mert műanyag az egész, ahogyan minden Latitude 5000 azóta is.
Szóval a nagy számol törvénye alapján és a Dell üzleti vonalát, 6000/7000-es széria alatt hanyagolnám, főleg használtan. Arról nem beszélve, hogy a 7000-es széria kezdetén az alaplap csere napi rutin volt.Persze, ha asztalon használjuk, akkor kimegy a világból, de ha egy Latitude 5000-et elkezded úgy használni, mint egy integrátor mérnök, szerverszobába be, ki, nagy üzemekben rack szekrényekben használgatva, akkor az 5000-nek hamar rossz vége lehet.
Szóval szép szép, de annyira nem jó. Amióta a Dell kezdi bevezetni, hogy USA-ba gyártat, a termékei Európában elérhetetlenül drágák lettek. Egy Latitude 5000-es széria annyiba kerül, mint másból egy Valódi Enterprise business gép. Ennyiért van EliteBook is. Ameddig egy Latitude 7000 alapmodell 500000 Ft alatt nincs. 540000-ért teletömött EliteBook i7, 32 GB kapható Magyarországon, Latitude-ből egy 5000, ami hát hogy is mondjam, nem rossz, de nem ennyiért.
-
Tikakukac
titán
válasz
Benőke #157640 üzenetére
Áhá. Gondolod te. Esetek többségében nem megy az a gép sehova még a városból sem nagyon. Helyben vannak meghebrákolva, aztán lesz ami lesz.
Vagy ami ki van küldve... láttál már ilyen román szervizes munkalapot majd ehhez illő nulla munkát? Priviben azom is van. Jó szórakozás -
McJoker
tag
válasz
Benőke #157610 üzenetére
Szia! Nem vagyok nagy szaki, de májusban vettem egy Dell G5 5587-et (i5-8300H, GTX 1050 Ti). Általában single player játszom pár órát, Witcher3, Mortal Kombat X, NFS Heat van most a terítéken. Nekem élvezhető mindegyik rajta még ha TV-re rakom hdmi kábellel is. Játék alatt persze a ventik mennek, mint állat, nem is halk, de cserébe nem fő le. Alapjáraton, netezés, filmezés stb. alatt halknak és hűvösnek mondhatom a gépet.
SSD-t, RAM-ot, HDD-t garancia vesztés nélkül otthon cserélhetsz, 1 csavar a hátlap.
Az én felhasználásom mellett (pl. nem hordozom, nem hajtogatom a kijelzőt sokat) meg vagyok elégedve a G5-tel. -
-
törölt tag
válasz
Benőke #157601 üzenetére
Szia. Dell G5, esetleg ha találsz, Acer Predator Helios 300. Ha W10-el előretelepített gépet szeretnél, számolj azzal, hogy ráfizetsz +35-40k-t (ami ugye maga a W10). SSD-vel + memóriával tudod később is bővíteni. 256 GB-os SSD-vel, GTX 1660 Ti-vel kapható gép ebben a keretben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Vicces képek
- Milyen videókártyát?
- iPhone topik
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Motoros topic
- További aktív témák...
- HP Elitebook 840 G3 laptop (15,6FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Magyar/Win11)
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Lenovo ThinkCentre M910q Mini PC / i7 7gen/8GB RAM/240GB M2 SSD/12 hónap jótállással
- Samsung Galaxy S10+ 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ProArt Z790-CREATOR WIFI alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest