- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
-
LOGOUT
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kolakola
tag
Sziasztok,
a notebooksystem.hu megbízható oldal? Van valakinek tapasztalata velük kapcsolatban?
Köszi
kolakola -
nodar86
csendes tag
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Most, még márciusban(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
120-130k körül (max 150k)(3) Felhasználás? (irodai munka, iskola, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb.)
Egyetemi feladatok, programozás. Tudjon virtualizálni hardveresen (VT-x v. amdV) ugyan-e miatt legyen 8gb memóriája, vagy legyen bővíthető (az esetleg pluszba vásárolandó memóriát nem kell belevenni az árba)(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Nem igazán. maximum a 2000-res évek roller coaster tycoon/ age of empiresét(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
Jobb felbontás persze előny, főleg szövegeket fogok nézni, úgyhogy ami ahhoz jó, sajnos ehhez nem értek(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Napi 2x 10 perc bkv, szóval nem sokat. Előadókban nem mindig jellemző a konnektor megléte, úgyhogy bírjon legalább 6 inkább több órát az aksi(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
nem kell rá előre semmi, azért vigyen el egy win7-8at, de főleg ubuntu alatt lesz használva(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
optikai nem kell, sok hely se kell, ssd preferált de 120gb már bőven sok(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
nem igazán, usb3 jó lenne, de nem szempont(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
mindkettő, használtnál az aksi ne legyen túl halottElőre is köszönöm
-
fridaycs
tag
Sziasztok!
Laptop vásárlásában kérném a segítségeteket:
március vége, április eleje.
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
180e
(3) Felhasználás? (irodai munka, iskola, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb.)
net, film, pici játék de max ilyen hidden objects félék.
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
hidden objects félék
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
15.6", matt
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
nem nagyon hordoznám, max üdülésre
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Win7 vagy 8.1
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
lehet SSD van asztali gép is, azon tudom tárolni az adatokat, 4 GB RAM, kellene optikai meghajtó.
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
HDMI vagy DP
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
inkább újAhogy olvasgattam itt a HSZ-eket, ebben a kategóriában a Fujitsu A544-et és a HP ProBook 450-et ajánljátok.
Ezek tetszenek is, csak nem tudok dönteni, hogy elég-e az i3 proci, ha SSD van benne?
Pl. van/vagy lesz márciusban olyan Fujitsu, amiben 128-as SSD van 4000M i3 proci mellett.. -
(2) Hát persze, miért is tudnék megkülönböztetni egy 32 bites OS-t egy 64-estől?!
Valójában 4 gigát 32 biten is meg lehet címezni, persze mindenféle címtérfoglalásos komplikáció miatt a gyakorlatban csak kevesebbet. De 3 gigánál ott is többet kellett volna látni. Amúgy 32 és 64 bitet is próbáltuk (ha már group licence). Viszont a gond nem ez volt, hanem a mobility radeon 3xxx (? - már nem emlékszem pontosan), ami lenyúlt egy gigát (de úgy, hogy emlékeim szerint a BIOS is 3-at mutatott alapból), és amiből az előre telepített vista vissza bírta szerezni a nagy részét, egy sima w7 meg nem. Supportot mi nem próbáltuk, de külföldi fórumok szerint mások igen, megoldás ott sem lett, és mivel hivatalosan nincs win7 support, még csak reklamálni lehet...
(3) Igen, de az állítás az volt, hogy a legtöbb laptop vásárló lapos tévéhez akar csatlakozni, nem profi monitorhoz.
(6) Ezt értsem úgy, hogy laptop "elektronika" várható élettartama nem függ az üzemidőtől (örökifjú), vagy úgy, hogy nem függ attól, hogy idle-ben vagy full load-ban megy?(#87985) Dhampir: Szerintem nem egy laptoptulaj lesz, aki a közeli kisváros egy szem számtech boltjában veszi 5500-ért (tapasztalat). Mondjuk 500-ért én se tudnék venni, hacsak bontóból nem.
-
törölt tag
Szerintem a Display Port igenis szempont egy időtállóbb megoldást kereső vásárlónak, én pl. nagyon sokat nem tervezek költeni laptopra, de ha már vennék a jövőben, a DP elengedhetetlen lenne, DVI-re, HDMI-re alakítható és a legújabb DP 1.3 speckó már engedi a HDMI 2.0-t is, pl. 4K tartalom 60 fps-en. Nem mintha nagyon kéne, csak ha már 6-7 évre veszek laptopot (ahogy még mindig használom a 6 éves Fujitsu-Siemens Core2-es ex céges csodámat), lehet nem árt egy DP a notiba.
Egy DP++
-
Ubul86
őstag
off:
Lehet tudni valami pontosabb infót a 124900 ft- os (esetleg kicsit drágább) alap Fuji A544 érkezéséről a laptopszalonba? Mára lett igérve.
-
(2) Nem 32 bites wint kellene felrakni... (3) A legmodernebb digitális videó port, profi monitorokon van, hdmire meg át lehet lakítani, de fordítva szopás. (5) Consumerben végképp nincs, egy használt T420-ba meg van msata, az már elég. (6) Nem ez hülyeség, elkok nincsenek benne, ha túl melegszik a gép attól helyben megdögölhet, de attól, hogy régen melegen használták nem.
-
válasz
szabonagyur #87943 üzenetére
Azért az irományomból csak kiderült, hogy volt laptopom évekig?! És most is van a környezetemben egy tucatnyi, és természetesen néhányat használok is időnként, nemrég egyet még szerelnem is kellett (+SSD ill. HDD-ODD cserebere, + W7->W8->W8.1 upgrade -- mondjuk a PC építéssel szemben ezt nem annyira élveztem.
) Persze ez (is) tökéletesen érdektelen abból a szempontból, hogy zöldségeket írok-e vagy sem...
Röviden: (1) A hozzászólásomnak a használt-új szembeállítás volt a témája (nem a konzumer-üzleti), a célja pedig, annak illusztrálása, hogy mit gondol(hat) végig egy laikus, amikor újat akar. (2) Sw upgrade: Pl. (ex)laptopom (TravelMate) Vistaval jött, W7 felment rá, de a 4 giga ramból csak 3 maradt (plusz egyéb apróságok). De biztos nem általános. (3) Displayport: én tudom mi az, de nem én vagyok a tipikus laptop vásárló
, ill. plusz költséget jelent. (4) Gari: nem ezt mondtam? (aksi nem lesz garanciális, jótállás, helyett szavatosság, meg a gyártó saját feltételei.) (5) m.2: nem ezt mondtam? (használt gépben nem nagyon van (még), esetleg mSata.) (6) Ja, az első rész arról szólt, hogy attól mert makulátlan egy (használt) gép, még üzemelhetett sokat, ami az elektronika élettartamát negatívan befolyásolja. Vagy nem?
"Ja az új gép nagyon tervezhető, főleg ha a szerviz fél év után megvonja a garit és ennyi, még alkatrész sincs hozzá." Erről, légy olyan kedves, írj még pár mondatot, mert ezt nem teljesen értem: ezek szerint a Dell három meg a HP öt éves garija sem sokat ér a gyakorlatban!?
-
-
Pocok256
veterán
válasz
spyduck #87980 üzenetére
Nope
Rendes SSd ről mert ugye vostro nem tud rendesen bootolni uefiből msata helyről, ezért vagy gyorsítótárként használod a 128 as ssd t (winfos saját cuccával vagy külön erre írt programokkal) vagy pedig te magad írod át a MBR helyét
Magyarul a boot vinyorol kezdődik de SSD n folytatódik majd
-
Khelben
nagyúr
Ennyiért ilyen igényekkel használt gépet keresel, igaz?
Újban a Probook 650 belecsúszik 300-ba, de ebben nincs még ssd és nem 14-es. IPS meg főleg nincs.
-
spyduck
nagyúr
válasz
szabonagyur #87879 üzenetére
2014-2015-ben eddig 1db hibás Pavilion-t nem láttam és elmondom, h nem keveset adtunk el belőle. Nekem sem annyira jön be, de egyelőre nagyon úgy néz ki, h jól sikerültek. Szétszedni kicsit nehézkes, de így a 30. szétszerelése után azt mondom már, h gyerekjáték
-
FX9
tag
hello, strapabiro uzleti gepet keresek, mi lenne az alabbi igenyeknek a legmegfelelobb?
- uj, 250-300k
- web, mail, skype
- jatek nem lesz
- 14" (ha nincs, akkor esetleg 15,4"), 1368x768 feletti felbontas legyen, IPS elony
- hetente lesz hordozva
- win8.1
- min 128gb ssd es 4gb ram, odd nem kell
- rendes akksi, tisztesseges uzemido
- dell, hp, lenovo, toshiba.
- taskakoszi
-
válasz
Nincs név #87963 üzenetére
Nincs laptop amin minden fullosan fut fullHD-ban, vagy ilyen 5 kilós egy millás szörnyetegek. De szoktuk is mondani, hogy 860m ~ HD7770 vagyis rém gyenge.
(#87959) Pocok256 Az air nem subnoti inkább ultrabook, és nem is egy kategória egy X220-al, még a 13-as PRO ami talán, de az is rosszabb minőség.
-
Nincs név
tag
válasz
Pocok256 #87959 üzenetére
Ne haragudj, a késztetés csupán a személyes véleményem volt. De azért ne csinálj úgy, mintha nettó hülyeséget írnék le. Az én 3 éves gépem minden játékot elfuttat fullosan ma is és volt nagyjából 180. Egy laptop tud ilyet? És ha igen akkor hol kezdődik az ára.. De persze akinek a hordozhatóság alapfeltétel ott kár erről beszélni ezt én is tudom.
-
thomasa
senior tag
válasz
Pocok256 #87959 üzenetére
Átlagos felhasználásra keresek szülőknek új notebookot, mail, skype, net, video-ra.
Cpu: i3 4xxx-es széria
Kijelző 15,6"
Súly 2 kg körül
Ár: 120e körül (+ op)
A többi adat lényegtelen.Ilyet néztem ki, szerintetek megbízható?
ASUS X555LD-XO269DMik a menők ebben a kategóriában?
Köszi előre is. -
Pocok256
veterán
válasz
Nincs név #87957 üzenetére
Akkor én most megfogom a laptopom és kidobom az ablakon ! Hiába volt ajánlott és hiába tökéletes mind a mai napig játékra és munkára is. Komolyan milyen belső késztetést érzel, hogy hülyeséget osszál meg az itt információt váró emberekkel ?
(#87953) Eperkutyus
Típustól függ.(#87960) ivana
Azért egy macbook airt én jobban prefarálok, de na -
Ézsau
újonc
válasz
szabonagyur #87954 üzenetére
Értem, azért köszönöm. Egyébként a játékot leszámítva az eredetileg kinézett HP gép elég lehet officera, böngészésre és autocadre?
Külső monitoron használva mennyire melegedne fel a gép, ha közben futna az autocad is?
-
Nincs név
tag
A bf3 nem egy gépigény szegény játék ahhoz már kell vas, itt pedig azért erősen előjön az, hogy a laptopok nem erre valók. Vannak persze "gamer" laptopok de szerintem olyat nagyon senki nem fog ajánlani. Szerintem ha játszani akarsz akkor ne vegyél laptopot, de persze tudom ez nem mindig kivitelezhető.
-
demerion
tag
(#87952) Ézsau
Amin eldöcögne mediumon, 1366*768 felbontásban az minimum egy NVS 5400m vagy ennek teljesítményben kb megfelelő vga (6650m, illyennel próbáltam, 540m vagy ehhez közel álló kártyák). Valószínűleg nem lesz olcsó.
-
Primary92
senior tag
Sürgősen kellene vennem egy üzleti gépet 100000 körül.
Két gép tetszik.
Az X220 vagy az E6220 jobb választás? (ugyanolyan proci, ram, stb)Allincomp.eu-ról mik a vélemények?
-
szabonagyur
félisten
(#87952) Ézsau
Én sem tudok válaszolni neked, szóval így....
Jelenleg nincs olyan gép azon az oldalon amin menne, de az is biztos, hogy nem olcsó egy olyan üzleti gép még használtam sem.
-
törölt tag
Pocok256 köszi ! (Nem tudok válaszolni "érvénytelen adatok" hibaüzenet miatt, csak újat írni, ez épp egy ph bug vagy mi..?)
Ventillátor zajról van vmi preferenciája a tisztelt utazóközönségnek itt ? Van márka, ami jobban zümmög, mint a többi, vagy kifejezetten halk ventijű példányok (akkor is, amikor 100%-on a CPU) ?
-
Ézsau
újonc
válasz
szabonagyur #87949 üzenetére
Mivel nem értek a notebookokhoz inkább írom máshogy: mennyi lenne egy olyan használt üzleti gép, amin, legalább medium beállításon elmegy a bf3?
-
törölt tag
Köszi !
Másik kérdés: mi a különbség subnotebook, ultrabook és netbook között ?
Mondjuk melyik kellene nekem, ha:
- nem akarok tablet szerű szétszedhető izét (tehát classic notit keresek)
- van display portja, hdmi-je és minimum 1 USB3-ja
- kicsi (akár nagyon kicsi is)
- 8-16G RAM
- jó akksiidő
- CPU-ból elég egy i3-i5, de semmi Atom, ULV és ilyenek, külső monitoron Photoshop-oznék néha, alap retusra elég egy szolíd CPU is, amúgy meg irodai dolog lenne, FB, Gmail, ilyesmik.Én úgy láttam eddig, hogy ez egy subnotebook lenne, nem ? Netbook túl kis teljesítmény, ultrabook méregdrága. De lehet tévedek. Vmi low-cost kisgépet keresek, amiben van közepes kraft, de nem a csillagos ég az ára.
-
törölt tag
Sziasztok Szakik !
Nem vagyok teljesen lami a technikához, de egy kis "statisztika" érdekelne: meghibásodásra lényegesen hajlamosabb egy laptop, dedikált ATi/nVidia GPU-val szerelve, mint nélkülük, tehát csak a CPU-ba integrált Intel HD-val ? (i-s szériás kb. mai gépekről beszélek). Egy eladó ilyesmit hablatyolt nekem, hogy ő az Intel HD-t preferálja, ha nem kell gaming stb, mert sok laptopot dedikált-GPU bajokkal visznek szervizbe + a fogyi is kedvezőbb a CPU-s megoldásban.
Igaz ez ?
Gondolom, a komplexitása is kisebb egy CPU-ba integrált megoldásnak, tehát már papíron is megbízhatóbb, hogyne. De annyira számottevően több a dedikált GPU-s meghibásodás, hogy megérje ezzel külön foglalkozni ?
-
szabonagyur
félisten
Szia
Légyszíves ne flamelj, de azt minimum OFF-ba kéne rakni.
Fúúúú ember te mennyi hülyeséget hordtál össze, egy részére reagálok...
Az első bekezdéseddel nem is értem mit akarsz kihozni, egy laptop ami megy éjjel nappal terhelve hideg sosem lesz.
Ezekhez a használt gépekhez akkor is lesz alkatrész amikor a megvásárolt új konzumer cuccodról épp, hogy lejár a garancia.
A garanciás hozzáállásod ahogy van hülyeség, remélem tudod, hogy a pixelhiba új gép esetében sem egyből csere vagy garancia alap. Ehhez hozzá jön még, hogy a akksira általában 1 év gari van, és a konzumerek esetében a szerviz sokkal tágabban értelmezi a "mi a hibás és mi nem" kérdést.
Nem feltétlenül kaptak több terhelést az üzleti gépek, és nem minden cég foglalkozik annyit a géppel mint te gondolod
Az üzleti gépekhez van driver támogatás, az újonnan kijövő konzumerre az esetek nagyon nagy részében csak az adott OS támogatott, se előtte se utána, tehát itt nettó marhaságot sikerült leírnod. Nézz meg egy mostani új konzumert, hogy hányhoz van Win7 driver, vagy hányhoz lesz Win10.
Az általad említett újdonság mint a m2 az új gépek nagyon nagy részében most sem található meg, csak az üzletikben. USB port az új gépekben ha 4 van már sokat mondok, régiekben is van ennyi. A display port pedig megnyugtatlak sokkal fejlettebb mint a HDMI.
Ja az új gép nagyon tervezhető, főleg ha a szerviz fél év után megvonja a garit és ennyi, még alkatrész sincs hozzá.
De ezeket a hülyeségeket mind el lehet neked nézni, hiszen sosem volt laptopod
-
Primary92
senior tag
Sziasztok!
100000 forint körül "irodai" célra keresek használt üzleti gépet.
Az X220 vagy az E6220 jobb választás? (ugyanolyan proci, ram, stb)Allincomp.eu-ról mik a vélemények?
-
Akkor most jöjjön egy kis FUD.
(Hozzátéve rögtön, hogy (1) nincs laptopom, (2) nem különösebben értek hozzá, (3) a használt piacot pláne nem ismerem, (4) nemrég beszéltem rá valakit, hogy új 450 G2 helyett vegyen inkább normálisabb használt gépet...
)
"Én ma vettem egy HP elitebook 8540w-t [...]től, a testvérem újnak nézte, szóval tényleg remek állapotban van. Szóval ez még szerintem simán el fog menni 3-4 évig. [...]"
Egyszer használtam laptopot hosszabb ideig az egyik munkahelyemen. Igazi üzleti gép volt: fém ház, profi billentyűzet, track point, stb. Kb. egy éves korában került hozzám újszerű állapotban és három év múlva ugyanilyen újszerű állapotban adtam le. Ennek persze az volt az oka, hogy kvázi PC-ként funkcionált: évente párszor ugyan költözött, de egyébként csak ült az íróasztalon a külső monitor/billentyűzet/egér társaságában. Ezekre persze nagy szükség is volt: a gép napi 12-24 órát ment elég intenzív használattal, a háza nem csak állandóan meleg volt, hanem néha kimondottan forró, a venti szünet nélkül ment, a merevlemez pedig majdhogynem többet tartózkodott az 55 fok feletti sávban, mint alatta. Természetesen a gép a négy év alatt takarítva vagy egyéb módon karbantartva nem volt. Nem tudom mi lett a sorsa, de nem róttam volna fel neki, ha rövid időn belül beadta volna a kulcsot...
"Ha sikerülne ezt a - egyébként majd mindenkire jellemző - "új fétist" levetkőzni, nagyon jó áron lehet nagyon jó konfigokat találni [...]"
Azért a használt gép vásárlás sem fenékig tejfel.
Először is, csodák nincsenek: pl. az "egy belépő szintű új konzumer gép árából jó minőségű, használt üzleti gépet vehetünk, akár garanciával is" kijelentést úgy kell érteni, hogy belépő üzleti gépet egy-két év garanciával, vagy közepes minőségű üzleti gépet legfeljebb néhány hónap garanciával, és így tovább egészen a csúcsminőségű üzleti gépet lejárt terméktámogatással (se sw, se alkatrész) változatig.
Ha van is valamilyen maradék gyári garancia/szavatosság/jótállás, a legjobb részekről (pixhelhiba-, aksi-, csere- és egyéb garanciák) általában már lemaradtunk, a használt laptopokra adott bolti garancia pedig remek dolog, de azért az csak bolti garancia (bizonytalan, járulékos költségei vannak, nem szakszerviz lesz).
Igaz, hogy az üzleti gépek sokkal nagyobb terhelést bírnak, mint a konzumerek, de sokkal nagyobb terhelést is kap(hat)tak korábban (l. fent). A céges gépeknél ehhez tegyük hozzá, hogy a karbantartás (takarítás, stb.) ismeretlen fogalom (legalábbis én még életemben nem láttam olyan céget, ahol ilyet csináltak volna...), és alighanem az otthoni gépek többségénél is ez a helyzet.
A használt gépeknél gyakran le kell mondani a hasznos újdonságokról (pl. m.2 vs. drive bay, brrrr...) Az extra funkciók pedig gyakran elavultak, vagy háztáji használatkor feleslegesek vagy inkább zavaróak: express card, firewire meg soros port helyett inkább több usb kéne, display port helyett hdmi, 7200-as merevlemez helyett inkább 5400-as (SSD mellé), és a nagyfelbontású kijelzőnek sem mindenki örül...
Egy üzleti célú gépnél máshol vannak a hangsúlyok, mint amire otthoni felhasználásnál lenne szükség. (Zajszint, multimédia, stb.) Az újabb szoftverek nem biztos, hogy (csont nélkül) mennek a régi vason (win7/win8/win10?)
Új gépből egyszerűbb választani: kevesebb féle van, mind egyféle állapotú (új
), és akár hónapokig is gondolkozhatunk (még mindig lesz). Használt gépből sokkal több féle van, ráadásul fel kellene tudnunk mérni az állapotát, és az igazán jó vételek már nem lesznek meg, mire utánanézünk. Ha pedig valami gond lenne, az MM-ban egyszerűbb verni az asztalt, mint Kovács úrral vagy X Bt-vel leboltolni.
Végezetül egy új gép tervezhetőbb kiadás: ha X összegem van és abból új gépet veszek, akkor két vagy három évig mindenképp lesz gép, még ha közben szívni is kell a szervizzel. Használtnál erősen javasolt az X egy (jelentős) részét félretenni, mert a következő két-három évben lehet, hogy költeni kell rá, vagy éppenséggel le kell cserélni. (És ez különösen fontos ha tényleg kicentizett a költségvetés, azaz itt is igaz, hogy valójában használt dolgokat annak éri meg igazán venni, akinek telne újra is.)
-
Ézsau
újonc
válasz
Pocok256 #87936 üzenetére
Azt hittem, hogy az a VGA erősebb darab benne.
Az úgy nem jó, akkor mit ajánlanál helyette, (ha lehet használtan és üzleti gépet) ami natív felbontásban legalább medium beállításokon elffuttatja a bf3-at? Árban 100.000 közelében maradva.
Khelben: a háztól az autóig, az autótól pedig az irodáig ki lehet bírni ezt a súlyt.
-
Ézsau
újonc
Sziasztok!
Ezt a gépet néztem ki: [link]
Általános célokon kívül (netezés, állandó üzemelés) mennyire felel meg ez mai játékok futtatására? (bf 3)
Külső monitoron használnánk itthon, ez mennyire terhelné meg a gépet? Valamint napi hordozásban lenne hétköznap, ezt mennyire bírná? Megoldható ezzel a géppel az is, hogy nagyobb HDD és SSD legyen benne egyszerre? -
Karkarosz
csendes tag
válasz
szabonagyur #87932 üzenetére
1. Mm, oké, köszönöm a segítséget.
2. A linkelt laptopszalonnál pl ha kérek plussz SSD-t a laptopba rendeléskor, akkor csak mellécsomagolják, vagy bele is rakják és úgy küldik el?
-
szabonagyur
félisten
válasz
Karkarosz #87931 üzenetére
Látom sikerült csak megtalálnod azt amit mondtam, hogy ne keress meg. Bízok benne a reklámfetisiszták előjönnek megint, de most linkelek neked egyet amire gondoltam:[link]
A kinézett gépek felejtősek, gyengék, a radium mellé még kétes bolt.1. gép: nem bonyolult, csak van egy ilyen szolgáltatása a boltnak, hogy SSD-t is belerak ha kéred. Ez a dolog sok esetben hasznos, mivel vannak olyan hulladék gépek amiket jobb ha a bolt szed szét, mivel otthon tuti törés, de lehet a boltban is. Ennél a gépnél te is ki tudod.
Másrészt sokan vannak akiket nem érdekel a csere meg installálás, kifizetik hogy egyből működő gépük legyen. -
Karkarosz
csendes tag
válasz
szabonagyur #87930 üzenetére
1. gép: Ok, akkor itt úgylátom nekem az 551 lehet a díjnyertes. Keresztkérdés: Az ok, hogy az SSD egy nagyon hasznos dolog, de van bolt ahol írják, hogy x összegért belerakják és felinstallálják... Ennyire bonyolult egy SSD-t belerakni egy notebookba? Ilyennel még nem volt dolgom, ezért kérdem..
-
szabonagyur
félisten
válasz
Karkarosz #87929 üzenetére
2. gép: ha 150 a határ akkor egyetlen HP455 van 150-ért, nem tudom minek jött szóba a 180-as egyáltalán, 130-ért pedig nincs HP 455, te valami mást nézel
1. gép: egyszerűen nincsen más ami játékos gép és jó lenne. Ami van még másik ott használhatatlan a gari így nem ajánlott egyáltalán, több pénzért szintén Asus G551 lenne ami nem sokkal több és ennyi. Dell-nek ilyen szintű gépe kb AW szinten van.
Használt játék gépeknél meg nem nagyon van semmi, max az említett Asus-ok pár hetesen, esetleg a korábbi kiadások, csak ugye játékos gépnél mindig kérdés, hogy minek akarja eladni valaki 1 évesen vagy mit kaptak azok a gépek már az élettől.Ha csak hardvert nézed van alternatív csak az közel sem minden.
-
Karkarosz
csendes tag
válasz
szabonagyur #87928 üzenetére
2. gép közbe nézegetem a HP-t, de találtam több különböző cpu-val és vidkarival is, nyilván más-más árakon 130tól 180ig. Asszem kicsit elvesztem ennek a laptopnak a részleteiben
1. jólvan-jól, nem kell morcinak lenni, csak nehéz volt elhinni... Mennyivel kéne többet költeni a történetre, hogy legyen még választási lehetőség? Vagy az már horribilis emelés? Valamint írtam, hogy szóba jöhet használt is (nemtom ezeket honnan varázsoljátok elő mondjuk) olyan nincs a környéken? Vagy az a gond, hogy még pár hétig nem aktuális a vétel..?
-
Karkarosz
csendes tag
válasz
szabonagyur #87913 üzenetére
A 2. elvárásaihoz ajánlott két masina közül gondolom a HP a jobb azért.. A fent nevezett játékot garantáltan bírni fogja?
Az 1.höz... Azt láttam, hogy az N550-t ajánlgatjátok mindenkinek, de tényleg totálisan nincsen semmilyen más alternatíva? Se egy Toshiba, se Dell, semmi? Anno 2,5 éve pl a Satellite L850-U is 200körül mozgott..
-
válasz
Máté94 #87924 üzenetére
Wtf! Attól, hogy a hdd-n van az mbr és az a boot eszköz még be tudja tölteni az os-t az ssd-ről, a hdd-ről csak nagyon keveset olvas ilyenkor, ajánlom neked a pc bootfolyamat áttekintését, mert látszik, hogy nem érted a dolgot.
Egyébként az általad linkelt ipon teszt is ezt írja...
-
-
Pocok256
veterán
-
szabonagyur
félisten
válasz
Pocok256 #87917 üzenetére
Ahogy írta a kolléga le tud mondani a játékról, tehát amit írtam gép megfelelő számára, illetve ha 15-ös kell akkor 15-öst írunk neki, 1,5kg sem volt kitétel.
Ha szabadon lehetne akkor meg egy Dell E7440-et ajánlanék neki mert az valóban jó minőség és hordozáshoz kiváló
-
Pocok256
veterán
Ha kell a craft márpedig azt írta, hogy kell akkor nincs választás ezt kell venni és ennyi.
Szabonagyur.: Oké nem ér ennyit persze hogy nem. Csak éppen alternatívája nincs. Mondj egy gépet ami ugyanezt tudja mint ez amit linkeltem? Nincs ilyen. Szóval akkor a kereslet kínálat szerint ér ennyit.Hol találsz M es procit rendes VGA val hordozható méretben és 1,5 kg alatt ? Mindezt üzleti gépeknek megfelelő minőségben és 300k alatt ?
-
Pocok256
veterán
válasz
doctorur #87908 üzenetére
Számodra ez a tökéletes gép nem 15 hanem 14, de szerintem bevállalható kompromisszum. van benne msata hely így ssd vel bővíthető. Játékra korlátozottan alkalmas, általad említett game 1366*768 ban lazán elfut. Könnyű cipelni és mivel vostro egész jól bírja a strapát is
-
Karkarosz
csendes tag
Sziasztok!
Két különböző személynek két különböző configot keresek, ezért írok ilyen hosszan.. Tehát:
Április-május környéke
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
200 ezer Ft (nagyon nagyon max 230ig)
(3) Felhasználás? (irodai munka, iskola, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb.)
Főként játékokra (meg nyilván torrent, netezés, etc)
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
StarCraft 2, D3, valamint a most kijövő újabb játékok is jó lenne ha elpöcögnének rajta, nyilván ezeknél a játékélmény lenne már az elsődleges, nem a kinézet.
15,6", matt, nem matt, nem mérvadó
Nagyjából évente 3-4szer, kocsiban, táskában, nem használva menet közben
Ha nincs, úgy ócsóbb, a többit én megoldom úgyis
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
min. 500 GB tárhely, esetleg egy kisebb SSD az op rendszernek, de nem életbevágó, 8GB Ram (vagy 4-6 de bővíthetően), optikai nem létszükséglet
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
HDMI, jack, kb ennyi. Ha NINCS webkamja, az előny. Nem kell kristálytiszta hangszóró, úgyis vagy fülesről lesz használva, vagy hangfallal, vagy mute
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Mivel a teljesítmény fontos, de az ár korlátozott, így megfelelő garanciával akár használt is lehet.A másik masina picit egyszerűbb:
Május-június környéke
120 ezer Ft (nagyon nagyon max 150ig)
Főként internet, némi MMO játék (meg nyilván torrent, netezés, etc)
TERA Online-al játszik a párom, ezt szeretné szép grafon, akadás mentesen pörgetni.
15,6", matt, nem matt, nem mérvadó
Nagyjából évente 3-4szer, kocsiban, táskában, nem használva menet közben
Ha nincs, úgy ócsóbb, a többit én megoldom úgyis
min. 500 GB tárhely, esetleg egy kisebb SSD az op rendszernek, de nem életbevágó, min 4GB Ram, optikai nem létszükséglet
HDMI, jack, kb ennyi. Ha NINCS webkamja, az előny.
Csak új.Előre is köszi!
-
szabonagyur
félisten
válasz
doctorur #87910 üzenetére
A folyamatosan cipelést, nyit-zár biztosan nem, illetve nem tudom te hogy vagy vele de a 15,6 annyira nem cipelős gép de ez a te dolgod.
Ha kizárjuk a játékot én mindenképp valamelyik Dell Latitude esetleg üzleti HP-t néznék, mindenképpen M-s i5-el, mivel az U-s ilyen szempontból elég gyenge.
Pl. HP 650 i5 4200M-el, FHD felbontás szintén jó a sok excelhez, de a fotókat nem ezen szerkeszteném.
Én ezt venném, mivel a Dell gépek csak U-s procikkal vannak ennyiért most. -
doctorur
tag
válasz
szabonagyur #87909 üzenetére
Ezek szerint az Asus zsanérja nem bírná?
Mert ha nem, akkor le tudok mondani a játékról.
Ebben az esetben mi a javasolt? -
doctorur
tag
Már elég régen elkezdtem olvasni a topicot, de még mindig nem jutottam döntésre a vásárlandó gép személyében. Remélem, hogy a jó irányba tudtok terelni!
Előre is köszi a segítséget!
1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Április
300.000 Ft-ig
Jellemzően irodai felhasználás. Sok excel, elég nagy méretű fájlokkal, sok sor, rengeteg adat, szóval sokat kell számolnia.
A játék nem priorítás, de nem mennék a Dunának, ha elketyegne rajta az MW3.
15,6 és matt
Sokat cipelem a gépet és néha utazás közben is nyitogatom. A zsanérnak nagyon pöpecnek kell lennie, mert sokat nyitogatom.
Ha van, akkor jó, ha nincs, akkor majd teszek rá.
Sok adattal dolgozom, ezért minimum 500gb, egy ssd-hdd kombó lenne a legjobb
billentyű háttérvilágítás jól jönne
kizárólag új gép, jó garival -
szabakaa
aktív tag
válasz
szabonagyur #87904 üzenetére
Háát... a 3542 nagyon gagyi sajnos. A háza, a zsanérja, touchpad. Nem buli. Annyit hozzátennék, hogy már lehet telepíteni az AMD drivert, a Dell jóváhagyása nélkül. Nekem is az Omega van fent, holott hivatalosan csak a 13.352 van.
-
szabonagyur
félisten
válasz
szabakaa #87903 üzenetére
Ez az új széria lett ilyen nagyon túlárazva, az előtte levő jobb árazásban volt, ott 200e körül már volt a 8850M ami 2 éve igen jónak számított főleg FHD kijelzővel csak ugye akkor is az AMD drivere... vagyis inkább a Dell hülyesége, hogy nem enged külsős drivert használni.
De amúgy ha valaki nagyon ragaszkodik a 200e maximum árhoz meg a játékhoz a 3542 lehet ajánlott kategória csak ugye a túlárazás...
-
szabakaa
aktív tag
válasz
szabonagyur #87902 üzenetére
Az AMD-s résszel teljesen egyetértek, az tényleg nevetséges.
A túlárazottságban is van valami, talán meg kell fizetni a nevet és a garanciát. Köszönöm a válaszokat egyébként!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nintendo Switch 2
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- sziku69: Szólánc.
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen notebookot vegyek?
- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
- Stellar Blade
- További aktív témák...
- Dell Precision 7680 Eco FHD+ 13600HX 14C / 16G D5 / 1T G4 workstation
- HP Elitebook 840 G3 laptop (15,6FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Magyar/Win11)
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman Z1 Seasonic 650W
- Felújított laptopok Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 15" 2018 i9 9850HK 32GB 500GB 560X 4GB garanciával hibátlan működéssel
- Crucial 240GB SSD eladó
- AKCIÓ! HP ZBook Firefly 14 G9 üzleti notebook- i7 1255U 32GB RAM 512GB SSD nVidia T550 4GB Win11
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest