- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Dany007: Kiakasztó frissítések
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Fűtés és hűtés klímával, napelem segítségével
- [K2]: A vagyonvédelmi rendszerszerelővé válás rögös útja
- btz: Internet fejlesztés országosan!
-
LOGOUT
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
nem feltétlenül kell felújítottnak lennie, az nagyon nem igaz h ezek kidobott gépek, egy részük lestrapált, vannak olyanok is amik újszerűek, azokat v dokkolón használták vagy tartalékos játékosok voltak, láttam már pár raklappal, van szórás
és sok bolt van ami nem foglalkozik csak újszerű vagy minimális használati nyomú gépekel, vannak kereskedők akik meg összes minőséggel foglalkoznak -
mathgery
aktív tag
Sziasztok!
Az alábbi paraméterekkel keresek gépet egy hölgy ismerősnek (Ő ilyesmiket nézett:1 , 2 )
(1) Mostanában
(2) 110 k -120 k között
(3) irodai programok, film
(4) -
(5) 15.6"
(6) Hordozva lenne
(7) Win
(8) 1 TB, 4Gb memória, nem baj ha van optikai meghajtó
(9) -
(10) Csak újKöszönöm előre is a segítséget!
-
Frawly
veterán
Már pedig vagy rászánod az időt (egy nap), felutazol, megnézed a választékot, vagy megrendeled online, és akkor 15 napon belül indoklás nélkül visszaküldheted (távollévők között létrejött szerződéstől való elállás jogilag), ha nem tetszik, visszacsomagolod a gépet a dobozába, és csak egy postázási költséget buksz rajta. Felhívhatod a laptopsystem-et vagy az emporiumot hogy az általad megadott keretből melyek azok a gépek, amelyeket ajánlani tudnak meg a legjobb állapotban vannak. Nem lesz érdekük szart rádsózni.
Az X220, X230 sem rossz 12 colos kis gépek, amit itt előttem ajánlottak, egyedül arra vigyázz, hogy az X-es ThinkPadeket megfelelően erős procival kell venni, mivel a proci rá van forrasztva az alaplapra, és nem cserélhető, csak alaplapostól. Mondjuk én az én X220-amhoz, ami i5-tel jött, lőttem egy i7-es procis alaplapot olcsóért az eBayen, de akkor is jobb olyan gépet venni, ami később is bővíthető, és akár MQ-s vagy HQ-s, valódi 4 magos, 8 szálas proci is belemehet később a plusz RAM és SSD mellé. Persze ezek régi gépek, 85k-ért talán újabb generációsakat is kapsz. Nézelődni kell, a használt gép olyan műfaj, amit nem szabad elsietni, ki is kell fogni, persze nem nehéz, ha nem kapkod az ember. Elég sok ilyen gép van a piacon, csak szemfülesnek kell lenni, és jó helyeken kell nézelődni, nem kell hozzá túl nagy szerencse.
-
törölt tag
válasz
PandaMonium #134388 üzenetére
Egy asztali i3 6100 mennyi előnye van egy i5 7200u procival szemben úgy,hogy magasabb órajelen is megy kb 30%?
-
Frawly
veterán
válasz
Ezt írtam egy másik kollégának én is az U-s vs. M-es procikkal kapcsolatban. Szerintem még egy sima M-es, 2 magos, 4 szálas i5-i7 proci is elég a legtöbb átlag felhasználónak, talán még overkill is, ha csak netezésre, filmnézésre van használva a gép. Nem hogy a MQ, meg a HQ-s proci.
-
Frawly
veterán
válasz
Dhampir #134387 üzenetére
Lehet nálam az számított, hogy kis fogyasztású, energiatakarékos, 5400 rpm-es HDD volt. Olyan lassan futott róla minden, hogy kínszenvedés volt, pedig nem vagyok türelmetlen, szokva vagyok gyenge gépekhez. Mondom, főleg akkor jött ki, amikor bebootolt a rendszer, és tekerte a frissítéseket, persze akkor is tekerte jó pár percig, ha nem voltak frissítések, és végül nem talált semmit, vagy csak a Windows Defenderhez frissült az adatbázis. Egyszerűen használhatatlan volt a gép, pedig jogtiszta, nem belakott, szinte szűz Win 10 Prof x64-ről beszélünk, amit kizárólag 1-2 offline játékra használok (azokra, amik Linux alatt nem futnának jól, csak erre az esetre van tartva egy játszós gép). Nem arról volt szó, hogy csacsin ül az ember, hanem nettó használhatatlan volt tőle a gép. Linux alatt sem volt villám paripa, de mivel az nem tekeri annyira intenzíven a lemezt, meg a fájlrendszerei is fejlettebbek, ezért azzal nem volt használhatatlan. Egy olcsó SATA3-as SSD-től hihetetlenül megtáltosodott a gép, 3 mp-es linuxos és 6 mp-es Win10-es bootidők vannak, programok azonnal indulnak pöccre, stb.. Ebből az a tanulság, hogy SSD-re nem szabad sajnálni, ma már kvázi kötelező, főleg, ha laptopon Win10-ezik az ember.
-
ZiD
tag
Sziasztok,
Bár csak karácsonyra lenne, de szeretnék ajándék laptopot venni, és lövésem sincs merre induljak, nekem ez a PC-vel ellentétben teljesen ismeretlen terep
A felhasználás nagy %-ban otthoni multimédiás+munka lenne. Utóbbi kimerül excel, word, ppt és egyéb általános office termékek használatában.
Viszont fő szempont lenne egy megbízható, gyors, és viszonylag időtálló rendszer, ami miatt valószínű én túlméreteztem a kívánt konfigotAz én szemembe ez lenne a tuti:
15,6-os IPS fullHD kijelző. Matt,
SSD 512Gb,
i5 proci(ez nem tudom, mennyire indokolt, lövésem sincs ezeknek a prociknak a teljesítményéről)
8 Gb RAM
És ha lenne valami dedikált VGA, sztem az lenne a legtutibbMinderre 200K körül szánnék, ha van ilyen egyáltalán. De jöhetnének márkák, termékcsaládok, amik körül érdemes szemezgetni.
Nagyon köszi,
Üdv, Gábor -
kekesj
tag
válasz
köszi, a 13 elírás, tudom hogy i3. használt gépeket hasonlítok össze, újat nem veszek
-
PandaMonium
őstag
válasz
kekesj #134386 üzenetére
Furcsa, hogy több generációval korábbi CPU-kat hasonlítgatsz össze, más generációsakkal (egyébként az általad írt porcesszorok i3-asak, nem 13-asak
), ez nem teljesen korrekt így. De, hogy választ adjak a kérdésedre igen, az asztali gépekbe szánt processzorok jellemzően jóval erősebbek.
A laptopokba szánt U végződésű processzorok ún. "ultra low voltage" kiadások, ~15W TDP-re lettek tervezve, hogy ne termeljenek sok hőt és ne zabálják az akksit. Ezzel szemben egy asztali processzorba ami 50-70-90W TDP-re lett tervezve nyilván több tranzisztor rakható, aminek egyenes kihatása van a teljesítményre is.
Ha erőműre van szükséged nem érdemes laptopban gondolkodni, de az átlag ember igényeit (nem szerver, renderfarm, vagy 4K játék esetén) egy HQ/MQ-s laptop proci teljesen kielégíti.
-
Dhampir
félisten
válasz
Frawly #134359 üzenetére
A következő masinákon futtatok Windows 10 Pro 64-bites operációs rendszert már régóta:
Thinkpad T510
i5-..., 4 GB DDR3, HDD... (pillanatnyilag nem tudom megnézni)HP ProBook 6570b
i5-3230M, 8 GB DDR3, Toshiba MQ01ACF032 320 GB 7200 RPM HDDTermészetesen SSD "versenyparipa" még jobb lenne, de aki hosszú ideig ügetett csacsin, az már hozzászokott.
-
kekesj
tag
válasz
Tikakukac #134384 üzenetére
a kérdésem lényegében off de mégsem teljesen
cpu-kat hasonlítottam össze
lehetséges hogy egy asztali 13-4130 nagyjából azonos egy mobil i76600U-val?
ill. az asztali 13-2120 simán egyenértékű egy 15-3340m mobil processzorral?
az oldalon ilyen értékek jöttek ki.
ekkora különbségek vannak asztali ill. mobil m/u processzorok között? -
Chaser
legenda
a több ezerből egy nem igaz, de 100-ból max 5 az igen, szervizeltem már belőlük eleget
akku külön történet, ha gyárit akarsz annak szép ára van újan, sokszor érdemes használt újszerűt venni, modelltől függ mekkora választék van belőle, voltak gépek amikhez gombokért mentek az újszerű gyári akkuk is, van amelyikhez meg drága az is
ugy. akkuval én meg nem foglalkoznék ha csak nem muszáj nagyon -
Eraah
tag
válasz
Tikakukac #134377 üzenetére
Probook 450 g4 - 185k-ért láttam legolcsóbb helyen. (Intel Core i3-7100U (2 x 2.40GHz, 3MB Cache), 15.6" FULL HD (1920x1080) LED matt, 4GB DDR4 2133MHz, 500 GB SATA 5400rpm, Intel HD Graphics 620, )
Hol érdemes nézelődni ahol 170k-ért adják, még ezt kérlek mondd már meg.
Köszönöm.
-
psg5
veterán
válasz
Tikakukac #134372 üzenetére
Persze nyilván elenyésző a garantálthoz közeli működésű
és csak azért írják oda, hogy a több ezerből ha egynél előfordul ne legyen gondjuk
Vagyis lehet "ezek mind kidobált gépek", miatti mellényúlás, hibák előfordulása, de legalább az aksi nagy valószínűséggel rendben lesz (főleg ha újat veszek bele).
Jaj és még véletlenül se trollkodásnak vedd, hogy ilyeneket írok, nehogy borix kollega megszóljon megint
Viccen kivül: nem kötözködésként írok ilyenkor.(#134375) Chaser: Köszönöm! Ezt sokan ajánlották olvastam, nézem is őket.
-
Chaser
legenda
ha 12" akkor 2570p, elég olcsón megkapod, 9 cellás akkuval húzza 8-10 órán át is
kéz alól is veheted ha személyesen meg tudod nézni vagy leinformálható az emberke, de ahhoz tudni kell mit kell tesztelni
egyik legmegbízhatóbb bolt, nyilván máshol van drágábban és olcsóbban isszerk: és vehetsz náluk + garanciát is korrekt áron, ha megnyugtat h nem csak fél év van a gépre - sztem nem feltétlen éri meg, ezeknek kicsi a meghibásodási arányuk, de ezt mindenki maga tudja -
-
Skizz
addikt
Sziasztok
ASUS UX303UB-R4111T vállalható darab? Minőségre. összeszerelésre. Teljesítmény nem lényeg, mert irodai munkára lenne.
ja, és esetleg a Zenbook Flip-ekről mi az általános minőségbeli vélemény?
köszi
-
Tikakukac
titán
Az egyik oldalon megzavart az alábbi tájékoztatás a használt üzletiről: "Monitorok és laptopok esetében maximum három pixelhiba észlelhető, a laptopok töltővel rendelkeznek, akkumlátoraik legalább 30 percig működnek."
Igaz mondtátok, hogy végülis egy új aksi is így belefér a keretbe...Ha értelmezed, akkor látod, hogy ez nem a max idő, ez a garantált. Nekem rakat használt gépem volt amiket 95% feletti akkuval hoztam el, nem kell oda akkucsere, akkor ha tutit akarsz anélkül hozod el vagy eleve olyat veszel ami rendben van.
Ha van konkrét géped, akkor kérsz rá egy battery resetet aztán meg egy power manager füles scr shotot. Problem solved.
-
Tikakukac
titán
válasz
Eraah #134368 üzenetére
Valami méret kéne kijelzőben és tömeg kellene, mert ha nem fér bele a 15" akkor baj van.
psg5: Teljesen mindegy hol veszed, az általam ismert 3 legnagyobb bolt is csinált már bizonyost a szájából rendesen, így teljesen mindegy, a nagykerrel lehessen rendezni ha gondod van fél évig legalább aztán csók. Hamis álmokat ne kergessünk, ezek mind kidobált gépek, egyszer vezettem vissza magánszemélynek vásárolt monitort, amit az eladó amgának vett és nagyon minden. Na, az is ugyanaz volt, mint a többi a nagykerben, csak átvert. Dettó nagyon régi boltos kolléga.
X220-x230 körül nézelődnék, ha van egy tutira nem megölt darab akkor IPS-el is akár.
-
psg5
veterán
Tovább is mennék:
max 14", de inkább 11-12". Kizárólag office alkalmazásokra (nyilván egy kis netezés is) (néha jegyzetelés. Film-játék: nem.
Keret max 85k
Aksi sokáig bírja (min.6-7 óra)
Mostanában venném.
Sokat lesz hordozva (egyetemi célokra)
Tárhely nem számít csak gyorsan kezelje a felhőt
Fenti feltételekkel mit és hol érdemes/szabad használt üzletit?Ja és nem találom visszafele, hogy állítólag egyszer már össze lett itt szedve, hogy hol érdemes az ilyen notikat és milyeneket venni. Amennyiben valaki emlékszik és segítene, annak köszönöm.
Szerk.:
Az egyik oldalon megzavart az alábbi tájékoztatás a használt üzletiről: "Monitorok és laptopok esetében maximum három pixelhiba észlelhető, a laptopok töltővel rendelkeznek, akkumlátoraik legalább 30 percig működnek."
Igaz mondtátok, hogy végülis egy új aksi is így belefér a keretbe... -
Eraah
tag
Sziasztok!
Nemrégiben kaptam segítséget laptop vásárlással kapcsolatban egy ismerősömnek, az a tipp az bevált, ezt köszönöm mégegyszer.
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Következő 2-3 hét(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
150-170 ezer Ft.(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
Internetezés, filmnézés, videónézés. Lánynak lesz, játék nem jellemző(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
Film miatt a kerethez képest vállalaható kijelző.(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Lesz hordozva, jó lenne olyan ami nem nehéz.(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Windows de az van.(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
Nincsenek ilyen kívánságai. Én SSD-t javasolnék. Kis SSD rendszernek, és alapvető programoknak. Nagyobb a filmeknek, egyéb képeknek stb.(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
Ne legyen túl nehéz.(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
ÚjKöszönöm szépen a segítséget!
-
Tikakukac
titán
Behúzott kézifékkel gyorsasági futamra indulni. Nagyjából ezt szeretnéd továbbra is az új gépektől 85 ropiból.
Arról már nem is beszélek mekkora a diffi egy asztali gép és egy noti között érzésben mikor használod. Előbbinél ha bajod van cseréled amire neked jó, notinál, ezen az árszinten kétlem, hogy moddolgatni fogsz vagy van miből, mert falnak mész.
-
psg5
veterán
Sziasztok!
Keretet nem tudjuk 85k fölé vinni, így nagy valószínűséggel megyek a használt üzleti irányba.
Azonban egy kérdés még nem hagy nyugodni:
Az alábbi gépet használjuk 4GB Ram-val, jelenleg otthon.
GIGABYTE GA-880GM-UD2H
AMD Phenom II X4 965 3.40GHz AM3 BOX Black Edition
SAPPHIRE 11201-17-20G HD7770 1GB GDDR5 GHZKérdésem, hogy egy N3350-es vagy N3060-as procival szerelt noti vagy tablet ehhez képest hol áll?
Annyiból érdekes, hogy a fenti PC "sebességét", betöltését, használati élményét jelenleg elfogadhatónak tartom vagyis ha nem rosszabb tőle az "érzés" akkor azért - és itt elnézést azoktól akik trollnak vagy döntésképtelennek tartanak, tőlük nem is várok választ - elgondolkodnék mégis az újként vásárlásban. -
JDMKid
tag
Sziasztok!
Barátnőm számára keresnék netezős-filmnézős laptopot.
A követelmények a következők lennének:
1. mostanában kellene
2. 135e ft
3. otthoni felhasználás, netezés, filmnézés, semmi más
4. játék nem lesz
5. lehetőleg legyen FHD, és 15,6"-os méret
6. csak otthon lesz használva, hordozva nagyon ritkán
7. mindegy, a win-t támogassa
8. SSD nem követelmény
9. HDMI, webcam
10. csak új lehetEzt a két opciót találtam a fórumos ajánlások alapján:
Olcsóbb változat
Kicsit drágábbA kérdés, hogy érdemes-e +10e ért Radeon R5 M430-es videokártyát venni bele, nyújt-e ennyivel többet, mint az integrált intel?
Illetve, hogy a HP 250 G5 jó választás-e a fentiek alapján? -
Khelben
nagyúr
válasz
hrabaafocus #134356 üzenetére
Ezt ide: [link]
-
Chaser
legenda
válasz
hrabaafocus #134356 üzenetére
nem sokért, értelmesebb 14-es üzletiek sandy vonalon már 50 alatt is vannak kéz alatt, üzletből se sokkal drágábbak, pk t420, e6420, 8460p
van egyébként notebook beárazós topik - ha rám hallgatsz felrakod 50-ért és ha kérik 45-ért oda adod -
ez az ár persze akkor érvényes ha hibátlan minden benne -
hrabaafocus
csendes tag
Sziasztok az lenne a kérdésem, hogy ezt a laptopot mennyiért tudnám eladni! -saját-
Eladó Acer Travelmate 8473 MS2333 laptopom nagyobb gépre váltás miatt. 3 éves, tökéletes állapotban, pár apróbb, alig észrevehető karc a touchpad környékén.
Átvehető személyesen is vagy postázva akár, utóbbinál a postaköltség a vásárlót terheli.
Specifikációk:
-Graphics Card: Intel HD Graphics 3000
-CPU: Intel i5-2450M Dual-Core Processor 2.5 GHz
-RAM: 4GB DDR3 SDRAM 1066 MHz
-HDD: 500 GB 7200rpm
-OS: Windows 10 Home 64 bitVálaszokat előre is köszönöm!
-
flashtomi
csendes tag
Sziasztok!
Notebook vásárlás előtt állok 3,5 év után lecserélném lenovo Y500-as gépemet. Amit alapból kinéztem egy ASUS GL502VM [link] , de a gamer noti topicban nem ajánlották a GL sorozatot és úgy látom itt sem ajánlottak.
Dell 7577-et érdemes lehet kivárni? Szeretném kikérni a véleményeteket hogy hasonló tulajdonságokkal milyen notebookot ajánlanátok helyette.
(1). Nem sürgős de még idén szeretném lecserélni.
(2). max 450k
(3). Java fejlesztőként dolgozom emellett hobby szinten 3D tervezéssel és nyomtatással foglalkozom és természetesen játékra is szeretném használni.
(4). Ha játszok főleg MMO-k jönnek szóban, de jó lenne ha nem okoznának neki gondot az egyéb játékok sem.
(5). 15,6 vagy 17,3 fullHD IPS
(6). Havi 1-2 alkalommal lenne hordozva
(7). Nincs jelentősége max ha + gari jár vele.
(8). SSD mindenképpen (min 128gb de jó ha több) a HDD 1TB, 16GB RAM optikai meghajtó nem kell.
(9) HDMI mindenképpen.
(10) Első sorban új gépet szeretnék minél több garanciával mert legalább 4 évig nem szeretnék ismét cserélni, de használt is szóba jöhet ha rendelkezik kellő mennyiségű garival.A válaszokat és a segítséget előre is köszönöm.
-
Khelben
nagyúr
válasz
levente222 #134351 üzenetére
Már leírtam a lehetőségeket, amikből szerintem választani tudsz. Többet nem tudok hozzátenni. Az Asus N551 akkor volt jó gép, amikor a mediamarktban 215k-ért árulták. Annyit megért otthoni light-os használatra.
-
törölt tag
Nem kaptál itt rossz válaszokat mindenki a javadat akarta,hogy jól járj csak te voltál magad ellen.
Ha 85-100K a keret akkor használtba érdemes gondolkodni de ha mindenképpen újat akarsz akkor sincs semmi gond de akkor 160-180k rá kell szánni legfeljebb kihozod részletre. -
levente222
tag
válasz
Khelben #134343 üzenetére
És ez amiről beszéltél az pl azzal jár,hogy az akksi hamar lemerül hétköznapi használat mellett? Ha egy Gtx950M-es kártyával is megelégednék, akkor esetleg tudnál egy gépet ajánlani ami megfelelően mobilis? Továbbá én elég elfogult vagyok az Asus mellet ebben a kategóriában (elsősorban esztétikailag szebbek az Asus gépei szerintem). Van olyan márka amire mindenképpen érdemes lenne odafigyelnem?
-
Frawly
veterán
Igen, a méretére célzott. Mondjuk nekem nincs bajom a szabvány 15,6 colos mérettel, de sokkal jobban szeretem a 12-14 colos gépeket, főleg a 12-eseket, sokat hordozni jobb, főleg egyetemi előadásokra. Bár attól is függ, hogy mekkora az a billentyűzetméret, ami neked kényelmes gépelésre, meg kijelzőből mennyire jön be a kisebb méret, bár ha táblagépben gondolkodsz, akkor nem lenne gond.
Az általad linkelt Dell Inspiron a minőségén túl főleg a prociban hibádzik, ezt eltaláltad. Nem az a baj, hogy csak Pentium van benne, mert pl. a G-s penyák asztaliban nem is rosszak, de ez egy N-es ultramobil penya, mindössze 6W-os TDP-vel (amiből még a GPU is levesz), frekije nagyon durván megvágva, 4 maghoz kevés cache-sel. Ezt a procit 4-5 éves M-es Core i-akárhányas procik (35W-os TDP-vel) állva hagyják, meg pl. támogatják a 16 giga RAM-ot, ami később még jól jöhet, meg ilyesmik. Ennek az N-es Pentiumnak csak a 14nm csíkszélesség, ultra alacsony fogyasztás az előnye, meg talán GPU-teljesítményben tartja magát a 4-5 éves procikba integrált GPU-kkel (plusz egy előnye még van, támogat hardveres x265-ös kódolást 4K-ig), de minden másban egy fos. Lehet végül is, hogy egyetemi jegyzetelést ez is kibír ilyen táblagép-pótléknak, ha mindenképp újat akarsz, akkor nem sok alternatívád van.
Ami még bajom van vele, hogy HDD van benne, és mobil HDD-k Win10-zel használhatatlanok, annyira lassúak. Ha Win10-ezni akarsz, akkor csakis üzleti gép SSD-vel bővítve. Win7, Linux elmegy HDD-vel is. Win8 nálam kimaradt, azt még nem láttam HDD-ről futni.
-
psg5
veterán
válasz
Tikakukac #134344 üzenetére
Koszi mindenkinek!
Nos vagy emelem a keretet vagy tul nagy kompromisszumot kotok vagy tenyleg hasznalt lesz.(#134345) borix: azert ne tulozzunk...en is mondhatnam hogy a te felvetesedhez nalam nem talaltal táptalajt vagy mert nem volt eros erved az altalam felvetett ellen, ezért trollozol le, már bocs..siman meggyoztek a tobbiek..
-
-
Khelben
nagyúr
válasz
levente222 #134339 üzenetére
Otthoni multimédiás gépek. Nem hordozásra lettek kitalálva és nem napi 8-10 óra igénybevételre. A specikben megtalálod a súlyát, úgy rémlik 2,5 kg körül vannak. És nagyon oda kell figyelni, mert nem mindegyikben van ips és a boltok sem mindig írják ki jól. Megbízhatóság átlagos, a szerviz is.
(#134342) psg5 : a kopás? Meg a használhatatlan billentyűzet? Ez nem garanciális, hiszen nem romlott el, gyárilag ilyen. A zsanértörés meg attól függ, ha épp olyan szervizt fogsz ki, aki rád keni hogy biztos erőltetted, akkor pech. Az is pech, ha pont a garancia lejárta után adja meg magát.
-
Khelben
nagyúr
No ezt nem értem.?:
Hát akkor hogy írjam le... Nem mindegy, hogy párnával vágnak fejbe vagy vaslapáttal, igaz? A 85k-s új gép anyaga kb. a teszkós tejfölöspohár ellenállását képes kifejteni. Elkezded táskában hordozni és két hét alatt lekopik a sarka. Elkezded nyitogatni és fél év múlva elenged a zsanér, kezedben marad a kijelző. Véletlenül ráteszed a mobilod és behorpad a fedlap. Elkezdesz gépelni rajta és a zörgő gombok fel-le ugrálnak a hullámzó gépházban. Menj be egy mediamarktba és tapogass meg egy ilyen gépet. Garantáltan elmegy tőle a kedved.
-
törölt tag
válasz
levente222 #134339 üzenetére
ASUS N552 nagyon dicsérik főleg a hűtés terén csak közelebb van 300k mint 200k ami a keret volt.
Szerintem ez jó vétel lenne.[link] -
PowerBuldog
veterán
Sziasztok
A jelenlegi asztali gépem szeretném esetlegesen lecserelni egy laptopra. Szóval az lenne a kérdés, hogy milyen gép lenne az ami minimum ugyan ezt a szintet hozná mint az alábbi konfig:
G4560
16gb ram
Gtx 1050
Ssd +hdd
A monitorjaim maradnának így nem lenne rossz 2 vga kimenet
Mivel egyenlőre csak nézelődök minden lehetőség érdekel ami ezt megütné. Ár most másodlagos. -
Frawly
veterán
Nem nagyon számít, hogy 5 éves konstrukció némelyik. USB3, SATA3 nem mindig van rajtuk, de többségükön van. A 2-3. generációs M-es (M=mobil) i5-i7-es procik még erősebbek is, mint a 4-6. generációs U-s i5-i7-es társaik, mert utóbbiak jobban le vannak gyengítve a 15 W-os fogyasztás miatt (U=ultralow voltage), cserébe jobban kímélik az aksit, meg beszerelhetők papírvékony ultrabookokba is, ahol csak lófütyi hűtésnek jut hely. Az AMD nem volt versenyben jó ideig, az Intel ült a babérjain, nem nagyon fejlődtek a procik, pláne nem mobil fronton, ment a tik-tak-kozásos bullshit. Asztali Intel-prociknál is csak kb. 30% teljesítménykülönbség van csak a 2-3. és 6-7. generáció között. Az, hogy ezek a régi gépek DDR3-as RAM-mal jönnek megint nem hátrány, nem érzed a különbséget a DDR4 ellenében, sőt, még olcsóbb is a DDR3-as RAM, ha bővíteni akarod.
Új gépnek én két előnyét látom: az újabb Intel procikban erősebb a GPU (ami fontos lehet, ha nincs a gépben normális dedikált kártya), meg a kijelzők talán fejlődtek valamit, főleg felbontásban. Meg néha fel vannak szerelve 3.1-es USB-vel meg NVMe-s SSD is fogadnak, de ez utóbbi megint felesleges átlag felhasználáskor, nem érzed gyorsabbnak a SATA3-as SSD-nél. Persze ezek is csak a felsőkategóriás notiknál igazak, nem abban az ársávban, amelyben te nézelődsz. Cserébe viszont az újabb notiknak szarabb az anyaghasználatuk nagy átlagban, gyengébb a hűtésük, pocsékabb a billentyűzet. Na, meg drágábbak. Hatványozottan igaz ez az alsó-középkategóriára.
Nyilván meg kell válogatni, hogy mit veszel használtban, milyen állapotban van, mennyire van felújítva. Ha Bp-i vagy, érdemes bekukkantani ezekbe a boltokba, megfogdosni néhányat. Nem muszáj pont a laptopsystem-ben meg az említettekben venni, az Emporiumban, meg hasonlókban is nézelődhetsz, amelyikben jobban bízol vagy közelebb van.
-
Tikakukac
titán
Igen, a méretet.
Vannak ott bajok. Tabba tökéletes lesz. Nyitogatni PDF-et esetleg beleírni nem nagyon. Sajna suli megörvendeztet majd érdekes szitukkal, mikor 30 doksi van megnyitva.
Rosszul gondolkozom?
Nem egyedi eset. Ezekből lesznek azok a szopótengerek amiket most 1 hét alatt kellett gatyába raknom. Úgy-ahogy. Ezekből 3 ember ugrott bele ugyanabba, kettő hitelre is.
most komolyan tobb doksi megfekteti ezeket a gépeket??
Pár csudi PDF, háttérben nyilván futni fog böngésző is és igen, jönnek a laggok.
-
psg5
veterán
válasz
#20584850 #134330 üzenetére
No de a felhasznalasi igenyeimhez elegendő ha jol értem...plussz ha a 4-5 éves konstrukcio is csak ennyit tud akkor minek vegyek hasznaltat? A kinezet pont nem érdekel (legalabbis a legkevesebbet nyomja a latba).
Rosszul gondolkozom?Pl ez minden szempontbol jonak tunik a leiras alapjan.
(#134332) Tikakukac: most komolyan tobb doksi megfekteti ezeket a gépeket??
-
törölt tag
Hogy ha ilyen árkategóriában gondolkodol az újonnan vett géped teljesítményben nem lesz előrébb mint egy használt 4-5 éves üzleti gép.
Pluszban a 4-5 éves üzleti gépek még mindig úgy néznek ki mint ha újak lennének ezzel szemben az új géped amiket nézegettél 1 év múlva fog úgy kinézni mint ha 5-6 éves lenne. -
psg5
veterán
Ezek és a hasonló ketyerék sem vállalhatóak?
-
psg5
veterán
válasz
Khelben #134327 üzenetére
"Ennek pont semmi köze a bolthoz, hiszen ott csak a gyártótól bejövő cuccot adják tovább."
Nyilván,de írtam is, hogy jogilag mi a helyzet, no de az csak akkor válik esedékessé ha gond van a cuccal (vagy valami szállítási gubanc vagy hasonló van)...és ahogy írtam szubjektíven nálunk nem volt idáig.
Egyébként pedig a legtöbb webáruház a gyártól bejövő cuccot adja vagyis ebben nincs különbség az üzeletek közt.No ezt nem értem.?:
"Az előbb linkelt 2570p-vel apró forgácsokra tudod verni ezt a Dellt és közben egy karcolás sem lesz a HP-n. És nem beszéltünk a kényelemről, a billentyűzetről, a hűtésről, a bővíthetőségről, stb stb stb, sorolhatnám reggelig." -
Khelben
nagyúr
az egyetlen bolt ahonnan műszaki terméket vásárlova a termékkel nem volt gondunk
Ennek pont semmi köze a bolthoz, hiszen ott csak a gyártótól bejövő cuccot adják tovább. Az előbb linkelt 2570p-vel apró forgácsokra tudod verni ezt a Dellt és közben egy karcolás sem lesz a HP-n. És nem beszéltünk a kényelemről, a billentyűzetről, a hűtésről, a bővíthetőségről, stb stb stb, sorolhatnám reggelig.
-
Prowler
senior tag
Azért az értékelések nem semmik.
"A rendelés után gyorsan megkaptam az akciós laptopot. Sajnos rövid használat után, nem működött. A hibát jeleztem, gyorsan intézték ügyem. Minden egyes eseményről értesítettek (megérkezett...). Nem tudták javítani, így új laptopot kaptam. Korrekt, gyors ügyintézés. Köszönöm! A laptoppal nagyon elégedett vagyok."
-
psg5
veterán
válasz
Tikakukac #134323 üzenetére
A kamion a méretet jelenti?
Itt a baj a cpu-n van? Merthogy a többiben mintha nem maradna el a 4-5 éves használtaktól. Vagy rosszul látom?#134324) Khelben : Abszolúte tisztában vagyok vele, hogy román cég lévén még jogilag is nehéz őket megfogni ha valamit rosszul csinálna, vagy nem magyar jogintézmények szerint járnak el, azonban az utóbbi 4 év távlatából az egyetlen bolt ahonnan műszaki terméket vásárlova a termékkel nem volt gondunk. Szubjektív.
-
-
Tikakukac
titán
Nem hiszem. Már ezt én is végigjártam.
Meg kell venni akkor a használtat akksi nélkül és veszel bele gyárit. Vagy eleve azzal kéred. Vagy megnézed mielőtt megveszed. Általában azok szoktak nagyon rossz véleménnyel lenni a témáról, akik belenyúltak, mert vagy nem vittek magukkal hozzáértő embert vagy eleve bajos géept néztek ki.
-
Prowler
senior tag
válasz
Frawly #134316 üzenetére
Én csak igazolni tudom Frawly kollégát, használt Dell Latitude (üzleti széria) laptopot vettem, 3. gen. i5-tel, 8 GB RAM-mal és háttérvilágítós billentyűzettel kemény 65 pénzért. Legnagyobb meglepetésemre a nagyobbik gyári akksival jött (87 W), kamu nélkül 4-4,5 órát vidáman elmegy róla bármikor, akksi elhasználódása 4%-os.
Nem kell félni a használt gépektől, csak jó forrásból kell venni. Az meg a másik, hogy legrosszabb esetben 60-ért veszel egy gépet, 10-15ért egy új akksit és még mindig kereten belül vagy, plusz van egy használható géped...Laptopsystem pl. szokott garanciát vállalni a használt gépekre is. Egyes üzleti gépeken pedig még akár gyári garancia is lehet, annak ellenére, hogy használtan veszed.
-
Frawly
veterán
Ezeknek a használt gépeknek a zöme céges lízingből kerül vissza, nincsenek agyonhasználva. Ha meg mégis, akkor felújítják, pl. tesznek bele utángyártott aksit (vagy új palmrest vagy tapipad, vagy épp mi van elkopva, tönkremenve benne), ami még tisztességesen használható. Nyilván nem 5 éves aksival gondolta ezeket senki használni. Mondom, jó, esztétikailag is megfelelő állapotban árulják őket, rendes akkuidővel.
Ha meg egyetemen kell jegyzetelni, akkor papír, ceruza helyett érdemes lenne megtanulni egyénileg hobbiból a gépírást, jó befektetés egy életre, még chateléskor, fórumozáskor, faszbukozáskor is jól jöhet, nem kell hozzá titkárnőnek lenni, hogy hasznosítsd. Vannak ingyenes, gépírást oktató oldalak. Sokkal hatékonyabb, mint kézzel firkálni meg tablettel ökörködni. Tabletnél a tapiképernyőzés nagyon nem hatékony jegyzetelésre, max. ha BT-os billentyűzettel használod.
Először én is kételkedtem ezekben a használt gépekben, mikor másik fórumokon nekem ajánlgatták, de nem bántam meg, hogy én is ilyet vettem, azóta már több ilyen gépet is vettem, mind használt üzleti noti, ki is bővítettem őket (kimaxolt RAM, SSD, stb.), és még tartalék gépem is van, ha az egyikkel probléma lenne (amíg megérkezik bele az online rendelt cserealkatrész, amit itthon kicserélek magam), addig használom a másikat. Az egyiket olyan jó állapotban vettem, hogy ránézésre teljesen új, egyetlen karc vagy kopás nem volt rajta (mivel külföldön élek, ezért csak az eBay, Amazon, stb. játszott), csak az utángyártott aksi, töltő, és utólag belerakott nagyobb HDD árulkodott róla, hogy felújított a gép. A másik gép is újszerű állapotban volt, minimális, 1-2, nem zavaró karcolással a tetején, amúgy teljesen hibátlanul működik. Ráadásul ezeknek az üzleti gépeknek az OS támogatottsága is elég jó, bármelyik Windowst, Linuxot elviszik, mert vannak hozzájuk rendesen driverek, ez is kimondottan előny az olcsóbb új gépekhez képest. Plusz a hűtésük is jobb, ezeknek nem számít, ha az ágyban felejted, és el vannak takarva a szellőzőnyílások, meg ölbe véve sem éget.
-
Conga
csendes tag
Oké legyen
(1) Mostanában
(2) 500£ változó ma kb 165.000Ft
(3) Film,net..
(4) -
(5) 1920x1080 matt.
(6) Nem lesz sokat hordozva.
(7) Windows kellene.
(8) HDD
(9) -
(10) Új gép.
Szóval amit linkeltem ha sikerült az 529£ belefér ha jó a gép. HP Pavilion 15-cc542na -
psg5
veterán
válasz
Tikakukac #134312 üzenetére
Tudom nem ide való de ha droidos tabletet nézek (az ugye arban lejjebb van) billentyuzettel azzal sem leszek hosszabbtavra elorebb a felhasznalasi korulmenyeimet tekintve?
134313) Frawly: mondjuk azt nagyon kétkedve fogadom (de elhiszem) hogy alug hasznalt aksik vannak ezekben, nyilvan nem 1-2 hetes hasznalt laptopot ad le egy cég vagy joember.
Egyaltalan nem lenne jatek csak office alkalmazasok és net. -
Frawly
veterán
A felújított használt gépekben új vagy alig használt aksi szokott lenni, ami nem csak hogy megtartja a töltöttséget, de tisztességes ideig is használható terheléstől függően. Mondom, nézegesd körbe ezeket a használt gépes boltokat.
Sokkal jobban jársz ilyen 2-3. generációs i5-ös, 8 giga RAM-os géppel (néha i7 vagy SSD is belefér a 85k-s keretbe), mint az újonnan vett celeronos meg atomos, 2 giga RAM-os, újnak csúfolt hulladékkal, aminek lehet nagyobb lesz akksiról az üzemideje, cserébe nem használható semmire, mert még a faszbuk is megakassza. Aztán ha még lesz rá keret később, lehet az üzleti gépekbe olcsón vadászni i7-es procit (arra figyelni kell, hogy ne olyan üzleti gépet vegyél, amibe bele van forrasztva, bár néha még akkor is olcsón cserélhető, csak alaplappal együtt kell venni az erősebb procit), + RAM-ot, meg SSD-t, és évekig használható géped lesz, ha nem akarsz játszani a legújabb játékcímekkel.
-
psg5
veterán
válasz
Khelben #134307 üzenetére
Koszi mindkettotoknek.
Én meg azt hittem beljebb vagyok
Igazabol alapvetoen egyetemi jegyzetelésre terveztem (bár tobbsegeben papir toll lesz). Csupán gondoltam hogy az office hasznalatra, jegyzetelésre és netre elegendő lehet egy ilyen "alja" is.
#134308) Frawly:
Nekem ez a hasznalt nem jott be idaig semmiben. Tuti hogy aksiban mellenyulnek és szívnek a folyamatos merulessel...#134310) Tikakukac:
Nos nehez lesz igy. Pedig azt gondoltam volna hogy a 2in1 hibrid csodak pont ezt segitenék. -
Frawly
veterán
Mindenképp használt üzleti lapost vegyél ekkora keretből (ThinkPad, Latitude, Elitebook és hasonlók), nem kérdés. Nem kell tőlük tartani, egy csomó bolt (laptopsystems, laptop oázis, computer imperium, maresus és még egy rakat más bolt, ha visszaolvasol, össze lettek ezek többször szedve név szerint a topikban, talán az ajánlóba is bekerülhetnének) árulja őket számlával, garanciával, a legtöbb jó állapotban van, vagy felújítva, nem úgy kell elképzelni, hogy Jóska Pistától kell venni szétkopott állapotban rizikósan olyan gépet, aminek a bele szét van hullva. Megbízhatóbbak, strapabíróbbak, könnyebben szerelhetőek, javíthatók és bővíthetőek, és nem utolsó sorban hardverben sokkal erősebbek a használt üzleti gépek, mint az olcsó, új konzumer notik, amik már újkorukban is hulladékok.
-
Khelben
nagyúr
Az Asus X sorozatának egy értelme van: rossz példaként lehet felhozni kb. minden laptopos témakörben. Hűtés, anyaghasználat, megbízhatóság, tartósság mind olyan dolgok, amiket hírből sem ismer.
(#134306) psg5 : a tabletek általában androidosok, ami teljesen más dolog, teljesen más felhasználási területtel. Win-es tabletet szintén nem kapsz normálisat 85-ért, mert szar lesz használni a lassúsága miatt. De tablet ügyben keresd meg a tabletes topicot, ott tudnak segíteni.
-
Khelben
nagyúr
A legolcsóbb normális gép, ami 15,6 alatti, a HP Probook 430 G4, 200k körül. Az alatt csak a szemét van 12-es meg 13-as gépekből. 85-ért még 15,6-osból sem tudok normálisat, mert a legolcsóbb i3-as gép a HP 250 130k körül indul. Ha jót akarsz, ennyiért használt gépet veszel, pl. HP 2570p-t.
-
psg5
veterán
Sziasztok!
Új célok, új feltételek:
max 15", de inkább 11-12". Kizárólag office alkalmazásokra (nyilván egy kis netezés is) (néha jegyzetelés. Film-játék nem.
Keret max 85k
Aksi sokáig bírja, power bankról tölthető legyen.
Jöhet akár 2in1 is ha minőségi.
Mostanában venném.
Sokat lesz hordozva (egyetemi célokra)
Tárhely nem számít csak gyorsan kezelje a felhőt.
Csak új.
Mit javasoltok? -
Khelben
nagyúr
válasz
Grande Ale #134299 üzenetére
Akkor HP 250 G5
(#134301) Pros : ha a játék hangsúlyos, akkor tegyél hozzá még 10k-t és ezt a Paviliont vedd. Ha nem, akkor gyúrj rá az erősebb cpu-ra és a fullhd kijelzőre aztán később veszel bele a hdd mellé egy ssd-t.
-
Pros
tag
válasz
Khelben #134298 üzenetére
Szia a 134281es hozzászólásomban leirtam mi a célom, de érdemben nem jött válasz ezért irtam egy konkrét típust amin gondolkodok.
net, film, táblázat készités, és dota2 csgo stb amit használok itthon és munkahelyen. Ehez nem tudom elég e az i3+r5 430 a 4gb ram ugye később bővithető. Ssd 256gb elég és jobban kell mint a nagy tárhely az van itthon.
Új hozzászólás Aktív témák
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Gitáros topic
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- AliExpress tapasztalatok
- Házimozi belépő szinten
- Autós topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4)
- Mini-ITX
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- LG 34WQ75X-B - 34" Ívelt IPS Panel - 3440x1440 2K QHD - 60Hz 5ms - FreeSync - USB Type-C 90W
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel