Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Kérdezés előtt olvasd el az összefoglalót, de minimum a "Gyakran feltett kérdések" bekezdést!
A topik célja, hogy segítsen eligazodni a hálózati adattárak piacán. Mivel a NAS-sal kapcsolatos igények rendkívül sokfélék lehetnek, a lehetséges megoldások között is igen komoly eltérés lehet árban, teljesítményben, kényelemben és rugalmasságban egyaránt.
Az összefoglalóban összegyűjtöttük a legfontosabb alapinformációkat, és az egyes lehetőségek rövid bemutatásával igyekszünk segíteni, milyen irányba induljon el a leendő NAS-tulajdonos.
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz Lalikiraly #12408 üzenetére
az az érzésem, hogy összetéveszted a Zyxel NSA 310-zel - a linkelt NAS-ról szinte semmi info nincs a topikban.
ezért a specifikus kérdésekre is nehéz válaszolni - nem tudni, mennyit fogyaszt, miből áll a beüzemelése, ill. van-e standby módja.
áramtalanítás előtt a NAS-t illik leállítani, ez minden készülékre igaz.
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
nagyúr
válasz Lalikiraly #12438 üzenetére
akkor nem értem, hol olvastál jókat róla én azt látom, hogy nemigen van vele tapasztalat.
a WD Green nem ideális NAS-ba a 8 másodperces fejparkolási idő miatt - át lehet állítani max. 300 sec-re, de az némi parancssorozást igényel.
az áramtalanítás (ha shutdown után történik) nem árt az eszköznek, viszont 1-2 perces bootidővel lehet számolni.
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
Tonyk
veterán
válasz Lalikiraly #12498 üzenetére
WD RED
Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
Multibit
nagyúr
válasz Lalikiraly #12501 üzenetére
Éppen, hogy a Greent és a Redet érinti! De nem minden Greent és nem minden Redet
Az 5400 RPM-es vinyók bőven megfelelnek az általad felsorolt célokra. No para!(#12502) hunaqua:
[link] - tehát a 200-as netedet nem fogja kihajtani. Ami szerintem nem is baj, marad sávszélesség más egyéb tevékenységre[ Szerkesztve ]
-
Tonyk
veterán
válasz Lalikiraly #12504 üzenetére
Teljesen mindegy, hogy benne van vagy nincs, 1 paranccsal kikapcsolható RED esetében. Green esetében csak 5 percre tolható ki ha jól emléxem.
-
Dave™
nagyúr
válasz Lalikiraly #12530 üzenetére
Nem tudom mi újság konzumer fronton, de van "szerencsém" a Seagate Constellation Enterprise SATA 1TB hddkhez, na azok hullanak mint a legyek. Ettől lehet a többi megbízható, csak nekem sajnos beégett a látványuk, ezért veszek továbbra is WDt (ahogyan már sok éve). Illetve tekintsd meg ezt a képet: https://www.backblaze.com/blog/wp-content/uploads/2014/01/blog-fail-drives-manufacture.jpg
-
Rick4
félisten
válasz Lalikiraly #12530 üzenetére
Pont van egy ilyen pipeline 1tb-osom és nem akarom megtartani...
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
válasz Lalikiraly #12668 üzenetére
Közben megoldottam Csak a windowsban kellett hozzáadni mint meghajtót
Lalikirály nem szép ember; de Gavallér!!!
-
Tonyk
veterán
válasz Lalikiraly #12678 üzenetére
"láttatok már olyat, hogy a vinyó megadja magát a nasban pedig 1 napos a dög és két óra után kipurca? "
Sőt láttunk már olyat, hogy 0 másodperces winyó el sem indul, de olyat is hogy a 10 éves még mindig megy. Ez ilyen. Lehet 1 nap, lehet 1 hónap, lehet 1 év után fog megmakkani. Ez ilyen játék.
-
Rick4
félisten
válasz Lalikiraly #12678 üzenetére
Nem erről beszélek napok óta?
Ha hajtod, semmi garancia nincs, hogy ma még jó volt, holnap meg vége, de magad látod, még új vinyónak is adatik meg ilyesmi...49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Kami11
őstag
válasz Lalikiraly #12748 üzenetére
Én a WD Redet ajánlanám, az kifejezetten NAS-ba való és nem sokkal drágább.
Szerk. Közben olvasom 1TB-os vinyóról van szó, az árkülönbözet 3000Ft., ha nem gond akkor inkább Red.[ Szerkesztve ]
A cukrász a selejtet habbal takarja be, a kőműves habarccsal, az orvos meg földdel.
-
válasz Lalikiraly #12786 üzenetére
Na sikerült kicseréltetnem a vinyót egy kis ráfizetéssel egy WD Blue ra és tökéletesen működik a NAS...
-
válasz Lalikiraly #12852 üzenetére
Na megis van részben oldva
-
Ákinard
aktív tag
válasz Lalikiraly #12857 üzenetére
de minek 100 torrentet futtatni? Egy hónap alatt annyi filmet tud ma már letölteni az ember ami megnézéshez egy élet is kevés? De nem?
Magánvélemény:
A torrent egész rendszere arra épül, hogy megosztják az emberek a tartalmakat. Ha mindenki úgy gondolkodna, hogy nem futtat 100 torrentet mert minek? Elég az utolsó 10-et akkor rettentően gyorsan kihalnának a torrentek a legjobb oldalakról is.
Én 230 torrentet tartok a kliensben, átlag 25-öt tölt is visszafelé, most épp 19-et, a max 40 körül volt.
A 230 torr csak elenyésző része film, van program, ebook miegymás. A filmek/dokufilmek/természettudományi sorozatrészek egy részét még nem láttam, csak meghallom/olvasok róla megnézem fent van-e , fent van, lehúzom, aztán unalmasabb pillanataimban válogatok a médialejátszóval kedvemre. És van amit meg is tartok... Pl nagyon sajnálom, hogy 3-4 éve még nagy szó volt (nekem legalábbis) a nagy tárhely, és rengeteg sorozat első évadjai már sehol nem bukkannak fel, amit annó "maximum letöltöm újra" jelszóval kitöröltem -
félisten
válasz Lalikiraly #13372 üzenetére
Ha a NAS hardveresen alkalmas rá, akkor nem gond a WOL -- szerintem a mostaniaknál ez már triviális, de nézd meg az aktuális típusnál. (Az én régi Netgearem p. még nem tudja, de már 6 éves...)
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
félisten
válasz Lalikiraly #13375 üzenetére
Nem tudom, hogy melyik márkáról/típusról van szó, ráadásul nincsenek igazán konkrét ismereteim. Nyomkodtam mostanában néhány Zyxel/Synology/Netgear NAS-t, és mintha mindegyikben láttam volna olyan beállítási lehetőséget, ami szerint nagyon visszavett állapotból lehetett őket munkára fogni. De sajnos itt véget is ér a tudományom.
Üdv: MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
Alex91
félisten
válasz Lalikiraly #13379 üzenetére
De a nas-t egyebkent kivulrol elered? Ha nem alszik, akkor tudod hasznalni?
Ja, latom elered. Keresni kellene egy wake on lan progit arra a gepre, amirol el kivanod erni a nas-t.
[ Szerkesztve ]
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
Tonyk
veterán
válasz Lalikiraly #13382 üzenetére
00:00:00:00:00:30 -as MAC -re próbáld
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légkondit a lakásba?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Lexus, Toyota topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- PlayStation 5
- Gaming notebook topik
- Milyen házat vegyek?
- Synology NAS
- További aktív témák...
- ASUS ROG G15 - Ryzen 7 6800H - 16GB DDR5 - RTX 3060 (140W) - 15,6" 300Hz - Csere PS 5 PRO -ra
- Apple Magic Trackpad Érintőpad Fekete (MMMP3Z/A), Újszerű, Garancia: 2025.06
- PlayStation 4 Kontroller
- GARANCIÁS! GAMER PC - MSI Z790 ATX, I5 13600KF, RTX 3050, 32GB DRR5, 500GB NVME, Corsair 1000W
- Imperium Ryzen 5 Phoenix 8000 PC Ryzen 5-8600G, A620TUF, 16GB DDR5 RAM, 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest