Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
thomasvold
őstag
Sziasztok!
Hogy áll a Dell U2412M és az LG IPS277L-BN csatározás?
Ugyanis e kettő közül szeretnék választani a jövő héten Elsősorban mozizásra és játékra kellene. Pivot mód és forgatás annyira nem lényeges nekem és kb. 1 méterről nézem a monitort,ha gép előtt ülök, kb 2, 2 és fél méterről,ha filmezek.
Olvastam sok hozzászólást, de nem tudok még dönteni, egyedül a full HD felbontás zavar a 27"-osnál, szerintetek, ha 1 méterről nézem, akkor nem annyira feltűnőek a pixelek?
Üdv T.
-
thomasvold
őstag
válasz stranger28 #34102 üzenetére
stranger28, Khelben: Köszönöm szépen
-
thomasvold
őstag
válasz triluan #34105 üzenetére
Szia!
50-50%-ban mindkettőre. Írtam,hogy 2, 2 és fél méter távolságból lenne róla mozizva. Maximum ketten néznénk, tehát a betekintési szögekkel nem igazán lenne baj. 40%-ban FPS, 60%-ban HOG játékokkal játszanék rajta. Kivétel Starcraft 2, ezt napi szinten tolom általában.
Ejjj, te meg azt mondod, a Dell-t vegyem Igen, én is attól félek,hogy a full HD nem lesz elég akkora méretre. De írtam,hogy napi szinten használva kb. 1 méterről nézném a monitort. Ott is annyira feltűnő lenne?
[ Szerkesztve ]
-
thomasvold
őstag
válasz thomasvold #34107 üzenetére
Vagy még gyűjtsek egy kicsit és vegyek U2713HM-et? Igen, tudom. Brutál videokártya kell hozzá. Radeon 7950 (70)-et tervezek venni, csak kihajtaná valamennyire.
[ Szerkesztve ]
-
thomasvold
őstag
válasz BomiBoogie #34111 üzenetére
Egyébként is 7950-et terveztem venni, legalább tudom,hogy elég lesz akkora felbontásra A számítógépasztal meg nem gond,egyedi tervezésű, úgyhogy elfér rajta a 27"-os úgy, hogy még a gép is mellette van az asztalon (microATX).
-
thomasvold
őstag
válasz stranger28 #34118 üzenetére
-
thomasvold
őstag
Erről a monitorról mi a véleményetek? Jókat írnak róla: LG27EA33V
Külföldi tesztet nem találok róla, de még yotube-os videót is alig.
-
thomasvold
őstag
válasz #41635072 #34207 üzenetére
Nekem is megjött az U2412M. Nekem nem recseg-ropog. Meg sem nyikkan. Bevilágítás nagyon-nagyon minimális, sokkal rosszabbra számítottam. Ha nem vizsgálom tüzetesen,észre sem veszem. A színhűsége (színezettsége) láttán, még mindig keresem az állam, pedig még fel sem tettem a színprofilt. Nemsokára azt is megejtem. Nem bánom, hogy nem az U2312HM-et vettem. Azt hiszem, egy nagyon válogatott példányt kaptam Köszönet érte Nyugdíjas fórumtársnak.
-
thomasvold
őstag
válasz Arthuro_Adam #34241 üzenetére
A felbontás. 1920X1200. Van még különbség közöttük,de ezt majd a szakértők leírják esetleg
[ Szerkesztve ]
-
thomasvold
őstag
válasz ripjaw88 #34295 üzenetére
Remélem, kicserélik. De készülj fel, 75%, hogy nem fogják. Vagy bekérik és elküldik szervízbe, várhatsz rá sok ideig. Én is ennek a típusnak a 27"-os verzióját akartam venni,de jó,hogy nem azt vettem.
Vagy pedig minden indoklás nélkül visszaküldöd és kötelesek visszatéríteni az árát. Ha még 8 napon belül vagy a vásárlással.
[ Szerkesztve ]
-
thomasvold
őstag
Nekem a Dell előtt, egy Samsung 2253BW volt,amit az öcsémnek adtam. Szerencsémre nem volt rajta pixelhiba,azóta is frankón működik, szóval nem fürödtem be vele, de azt tényleg koca módjára vettem meg. Most pedig 2 hónapig egy 17"-os Samsung CRT-t használtam
[ Szerkesztve ]
-
thomasvold
őstag
válasz Forestgreen #34375 üzenetére
Dell U2312HMMost látom, hogy 24"-os, sorry
Szebb képet ad, bár olvastam itt már olyat, hogy némely TN paneles szebb képet ad Az tuti, hogy az én TN panelesemtől fényévekben jobb a Dell, amire cseréltem. A betekintési szögek sokkalta jobbak.
[ Szerkesztve ]
-
thomasvold
őstag
válasz Forestgreen #34377 üzenetére
Nos, én nem vagyok szakértő, vannak itt páran,akik ezt pontosabban meg tudják mondani neked majd,ha erre járnak. De úgy tudom,a Dell-nek sokkal jobb az elektronikája. Sőt, ha Dell-t veszel némely üzletekben, akiknek tagjai erre járnak néha, válogatott monitorokat adnak el neked kalibrálva és átnézve, kicsi felár ellenében. Én is így vettem a Dell U2412M-emet és nem csalódtam benne. Éppen valamelyik nap az egyik kollega linkelt egy képet, aki az I..N-tól rendelt egy LG monitort, hogy akkor bevilágítással rendelkezik, hogy el voltam halva rajta. Keresd vissza képet. Azt hiszem tegnap,vagy tegnap előtt linkelte.
Még egy dolog,ami a Dell mellett szól. A garanciája. Olyan garival rendelkezik,hogy ha meghibásodik a monitorod, akkor nem javítják,meg bevizsgálják, várva rá heteket (hónapokat) Hanem hozzák neked házhoz az újat és viszik el a régit. Azért ez sem mindegy.
[ Szerkesztve ]
-
thomasvold
őstag
válasz Forestgreen #34379 üzenetére
Pontosan úgy van,ahogy vond fórumtárs mondja. Van egy központi Dell szám, felhívod és intéznek mindent, hozzák az újat,viszik a rosszat. Elvileg mindegy hol veszed meg, de a hivatalos forgalmazóknál, amiből itt kettőt szoktak ajánlani , még olcsóbb. Az sem elhanyagolandó,hogy hozzáértő kezek nyúlnak hozzá és vállalnak neked rá nem csak 3 nap pixelgaranciát,hanem többet is. Na és persze a kalibrálás. Persze kicsi felárért. Mindenképpen megéri,mert amennyivel többért vennéd meg a P.X és I..N-nál, a hivatalos forgalmazóknál már be is kalibrálják neked és vállalnak rá garanciát, de más szemszögből is megvizsgálják a monitort, hogy biztosan hibátlan példányt kapjál. Sőt, ha személyesen mész be hozzájuk, akkor közösen tudjátok átnézni és azt veszed meg,amelyik neked szimpatikusabb. Nagyon rugalmasak és segítőkészek.
Én is a Dell U2412M-et javasolnám, de azért én kicsit elfogult is vagyok, nagyon jó példányt kaptam. Nekem legalábbis tökéletes. A filmezéssel sincs vele bajom, ezelőtt is 16:10-es képarányú monitorom volt (Samsung 2253BW), ezen most sem változtattam.
-
thomasvold
őstag
válasz Forestgreen #34385 üzenetére
Attól nagyságrendekkel jobb lesz egy IPS paneles. Kevesebbet is fog fogyasztani, mert ugye LED-es és szebb színek,jobb betekintési szögek. A Dell-nél még pluszban a jobb elektronika és az egyedülálló garanciája.
-
thomasvold
őstag
-
thomasvold
őstag
válasz BomiBoogie #34789 üzenetére
Ezt tisztelettel vitatnám. Nekem az U2412M előtt is 16:10-es monitorom volt, nagyon sok játékkal játszottam, szinte mindennel és egynek sem volt baja a 16:10-es képaránnyal, mindegyik felismerte. A régebbi játékok is. Bár nem tudom mit értesz régebbi játékok alatt, a DOS-os Prince of Persia-t biztos nem ismerné fel ebben a képarányban Én soha nem vennék 16:9-es képarányú monitort, nekem megéri a plusz pixel a ráfizetést, a filmeknél pedig nem zavar az alul-felül fekete csík, de ez persze másnak zavaró lehet. Visszatérve az U2412M-hez, a szakik szerint is szebb a képe, mint az U2312HM-nek. Az ő meglátásukra hagyatkozom, nem láttam egymás mellett a két monitort.
-
thomasvold
őstag
válasz BomiBoogie #34800 üzenetére
Az érdekes. Szerintem az úgy van, hogy mindig a monitorod natív felbontását hozza maximum a játék az opciókon belül. Ha rátennél egy 1920X1200-as felbontásút nem azt lehetne állítani a játékban? Nekem volt már így, igaz nem a Vice City-nél és nem is 1920X1200-ban. Egy 16:9-es, 1920X1080-as felbontású monitoron néztem a Crysis 2-t, ott 1920X1080-at lehetett állítani max. Aztán volt rajta egy 16:10-es képarányú 1680X1050-es 22"-os, ott pedig ezt a felbontást lehetett állítani maximum. Nem jelenített meg sem 1920X1080-at, sem 1920X1200-at. Lehet, hogy 1920X1200-nál már másképp van, de nem hinném.
-
thomasvold
őstag
válasz BomiBoogie #34826 üzenetére
-
thomasvold
őstag
Sziasztok!
Cserélném a Dell U2412M monitoromat egy nagyobb méretű 4K-s monitorra. Két jelentkezőre szűkítettem a kört, viszont árban kis különbség van a kettő között, kb. 40 ezer ft, ami már azért az egyik szempont. 50-50% filmnézésre és játékra lenne használva.
Első versenyző a Philips BDM4065UC
Második versenyző pedig az LG 34UM95A philips mellett szól a nagyobb kijelző, (attól most tekintsünk el, hogy az LG 21:9-es, az nem annyira szempont, se pozitív, se negatív hatással nincs a választásra) viszonylag nagyobb felbontás és az ár, mivel cirka 40 ezer forinttal olcsóbb, mint az LG. Ami negatív lehet, az az, hogy VA paneles az LG IPS-ével szemben. Azért írom, hogy "lehet" negatív, mert nem tudom, hogy mennyire rosszabb, esetleg jobb az IPS paneltól. Egy valamirevaló tesztet láttam, amin az tűnt fel, hogy kicsit fakóbbak a színei mint az IPS-nek. A feketéje jobbnak tűnt. Betekintési szöge kb. egyforma. Ami még előny lehet, hogy nincs IPS glow.
Az LG mellett végülis csak az szól, hogy IPS panel és 3 nap pixelhiba garancia. Dilemma nálam ez az IPS vs. VA dolog, szóval hozzáértők segítségét szívesen venném, esetleg ha van köztetek olyan, aki már szemmel látta a két panel közötti különbséget.
Köszönöm a segítséget!
Üdv T.
[ Szerkesztve ]
-
thomasvold
őstag
Sziasztok!
Egy DELL U2412M-ről váltanék nagyobbra, 32"-ban gondolkodom. 1/3 arányban film/játék/böngészés lenne, de a 34"-tól kicsit ódzkodom. Kicsit böngészgettem a topikot, többek közt említve van a BENQ BL3200PT és a PHILIPS BDM3270QP.
A keret kb. 140k lenne. A BENQ-nál olvastam függőleges sávosodást, akinek van ilyen monitor, meg tudná erősíteni, hogy ezt javították-e? Tudnátok még ajánlani hasonló kaliberű, ajánlott monitorokat a megadott árban?
Köszönöm szépen a válaszokat.
-
thomasvold
őstag
Sziasztok!
Egy DELL U2412M-ről váltanék nagyobbra, 32"-ban gondolkodom. 1/3 arányban film/játék/böngészés lenne, de a 34"-tól kicsit ódzkodom. Kicsit böngészgettem a topikot, többek közt említve van a BENQ BL3200PT és a PHILIPS BDM3270QP.
A keret kb. 140k lenne. A BENQ-nál olvastam függőleges sávosodást, akinek van ilyen monitor, meg tudná erősíteni, hogy ezt javították-e? Tudnátok még ajánlani hasonló kaliberű, ajánlott monitorokat a megadott árban?
Köszönöm szépen a válaszokat.
-
thomasvold
őstag
Brekk, HP Omen lesz esetleg nálatok? Jövő héten vennék monitort, de még nem tudom melyik legyen. Ami biztos: 32", VA panel, max olyan 180 ezer körül. Van pár kiszemelt, jövő héten elmegyek megnézem őket élőben, ha lehetséges. Erre a HP Omen-re épp most találtam rá, de nálatok nem látom.
-
thomasvold
őstag
A valós 10 bit és a 8 bit+FRC-n érdemes rágódni? Van számottevő különbség a kettő között?
-
thomasvold
őstag
válasz warezxts #80019 üzenetére
Nem rossz a VA, én most vettem tőlük egyet, megnéztem több VA-s panellel szerelt monitort összehasonlítva IPS-el. Amit észrevettem, hogy VA és VA között is van különbség, pedig elvileg ugyanaz a panel van mindegyikben. A színértékeket mindegyik monitornál egyformára lőttük be és mégis. Szóval aki VA-ban gondolkodik, meg kell nézni élőben. Ha nem vagy fanatikus játékos, szvsz. teljesen jó.
[ Szerkesztve ]
-
-
thomasvold
őstag
válasz retfirg #81337 üzenetére
Nekem mindig is IPS monitorom volt. Legutóbbi egy Dell U2412M. Most váltottam VA panelesre, mind színekben, mind betekintési szögben jobb a VA panelesem. Az IPS monitor oldalról már szürke és fakó volt, míg a VA paneles színekben ugyanolyan mint szemből. Minimális kontraszt változás van, még teljesen oldalról nézve is. Vagy nagyon jót fogtam ki vagy nagyon nagy a hype amögött, hogy a VA paneles monitorok hagynak kívánni valót maguk után. Nekem felüdülés volt az IPS után. Hozzátartozik, hogy én több VA panelesből választottam a sivatagos boltból.
[ Szerkesztve ]
-
thomasvold
őstag
válasz phoenix1989 #81409 üzenetére
Én is Dell U2412M-ről váltottam VA panelre és nagyon nem bántam meg.
-
thomasvold
őstag
válasz phoenix1989 #81418 üzenetére
Nekem mindig IPS monitorjaim voltak, nem egy. Az utolsó egy Dell U2412M. Élőben megnéztem és egyáltalán nincs alapja annak, hogy rosszabb a VA panel. Másabb. Nekem speciel sokkal jobb.
Egy válogatott példány jutott hozzám Brekk jóvoltából a sivatagos boltból. Mindenben jobb, mint az IPS panelesem. A színei nemcsak hogy szebbek mint a Dell-é, de oldalról sem veszít a színeiből. Míg az IPS panelesem oldalról már szürke és a színeiből is vesztett ( teljesen oldalról nézve, kis szögben), addig a VA panelesnél egy leheletnyi kontraszt vesztés van, semmi szürkeség, fakóság. Bevilágítás egyáltalán nincs, kontraszt kiváló. Filmezésre legjobb és játékoknál is tökéletes, sokkal meggyőzőbb, élvezhetőbb. A fekete az fekete és nem szürke.
Melegedési problémáról nem tudok nyilatkozni érdemben. Megtapizva maga a monitor egész napos használat után is hideg, még csak nem is langyos. De ha meleg lenne sem zavarna, nem azért vettem, hogy egész nap a tenyerem rajta tartsam.
Ez egyéni vélemény, csak azt írom, amit sok évnyi IPS monitor használat után tapasztaltam. Szintén hozzátartozik az, hogy én több monitorból válogattam ki a nekem megfelelőt. Hidd el, hogy érdemes összevetni szemtől-szemben egy IPS mellett, még az is lehet, hogy megváltozik a véleményed. -
thomasvold
őstag
válasz phoenix1989 #81420 üzenetére
Ugyanaz, mint neked Dell U2412M. A sivatagos boltból, ahol kalibrálták is. Amiket írtam, azok IPS panelre jellemző hibák. Azon belül is panele válogatja, hol kisebb, hol nagyobb mértékben.
(#81422) phoenix1989 : Akkor nagyon jó példányod van, ne cseréld le...
[ Szerkesztve ]
-
thomasvold
őstag
válasz phoenix1989 #81426 üzenetére
Meg fognak kövezni, vigyázz mit beszélsz
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- Windows 10
- Spórolós topik
- Megérkezett a Poco M6 Pro 4G
- Xbox tulajok OFF topicja
- Felmerült az Intel és az AMD egyesülése
- Xbox Series X|S
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- További aktív témák...
- Alienware 500hz
- LG 34GL750-B ultrawide monitor
- A++ kategória! DELL P2418HZm - 24" IPS / 1920x1080 / MATT / pivot / win hello face // GARANCIA +SZLA
- 31.5" 2K QHD AORUS FI32Q G-Sync Super Speed (SS) IPS Panel 170Hz HDR400 + HLG Valós 1ms Garancia
- LG 27QP88D-P Dual Ergo Monitor Szett!2x27"/IPS/2560x1440/HDR/Type-C/Dual Ergo Kar/
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest