Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-01-26 22:29:50

LOGOUT.hu

Fontos: aki OKOSTELEFONT szeretne, kérem, fáradjon át ide: [link]!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#50148) cocka válasza meroly (#50146) üzenetére


cocka
veterán

Kiegészítés, csak hogy picit világosabb legyen az előző poszt.

Az smseket úgy nyeli be, hogy nem menthetsz a simre egyetlen smst sem. Bejövőt SEM! A simen lévőket beolvassa és elosztogatja, hogy SIM1 és SIM2, de az újonnan érkezőket csak névlegesen nevezi el, hogy SIM1, SIM2, valójában a mentés a telefon memóriájába történik, függetlenül attól, hogy SIM1-et és SIM2-t ír ki az üzenet mellé. (magyarul parasztvakítás)
Alcatelnél ez qrva szépen le van kezelve, sőt még azt is kiválaszthatod, hogy hova mentse a telefon a kimenő ill. bejövő smseidet. Telefon vagy SIM1, SIM2. Plusz a memóriaállapotnál lekérdezhető a SIM valós tárhelye. Mindez ugye azért jó, mert egyik telóról átvihetők a másikra így az üzeneteid.

Na most a Nokia 130-nál mindez nincs. Miután a teló memóriája sehogyan sem menthető, memkarira sem menthetők az smsek, így ez bukta.

BT csak teló és teló közt megy, BT dongle-lel működésképtelen. Az Alcatelre legalább PC-ről lehet küldeni telefonra (fordítva sajnos fogalmam sincs hogy kell működésre bírni).

A videolejátszásról annyit, hogy az ugye édeskevés, hogy leírják, hogy támogatja az MP4-et. Hurrá és azonbelül milyen fajta kódolási sémát. Na ennek kisakkozása tartott el egy ideig.

Ja a másik vicc a SIM2 kivétele. Annyi eszük volt hogy a SIM1 foglalatnál hagytak egy kis rést, amin keresztül hátulról megtolható a SIM kártya kifelé, de a SIM2-nél ez nincs ott. Szóval a kivét emiatt különösen parádés.

Ja meg ilyenek, hogy háttérkép sem módosítható. Képnézegető sincs, bár usbn keresztül elvileg feltölthetők rá fájlok.

A stoppert és az időzítést kikukázták.

Na mindegy, szóval a lényeg az, hogy rengeteg olyan funkciót tettek bele, ami hasznos lenne ha normálisan működne. De legalább ugyanennyi idióta korlátozást is beletettek, amik így már-már az idiótizmus határát súrolják. Aztán persze meg lehet itt mindent magyarázni, hogy de hát ebben pont az a jó, hogy... Aztán az egésznek az a vége, hogy hát nem is olyan rossz telefon ez és mentegetjük a gyártót, hogy márpedig ezt így jól gondolták ki.

A másik a support. Kiadják a telefont x firmware-rel világszerte, majd amikor az arab lefrissíti a telóját abban a hiszemben, hogy jobb lesz, gördülékenyebb stb.. akkor azzal szembesül, hogy hopp eltűnt az arab nyelv a telójáról. (ez az MS fórumán le van írva, hogy a csávó ezen problémázik, hogy bukta az anyanyelvét a telójáról az fw update miatt)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.