-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
golfvariant
aktív tag
Sziasztok
Van egy Daikin kültéri klímám, de nagyon hangos a kültéri egység, ez mennyire normális?
Köszi
Dani -
golfvariant
aktív tag
Megbízható klímaszerelőt tudnátok ajánlani? Valószínűleg csak egy mókuskereket kell cserélni a beltériben. (Samsung)
-
golfvariant
aktív tag
Mókuskerék ciripelő hangot ad, ezt lehet javítani, vagy csak teljes beltéri egység cseréje játszik?
-
golfvariant
aktív tag
Sziasztok.
Ezt a klima csövezéses hibát úgy kell értelmezni, hogy a beltéri és kültéri csövezésnél a legmélyebb pont nem lehet alacsonyabban mint a kültéribe a kivezetési pont?Nekünk új építésű lakásban a padlóban vitték el a csövezést... a kiallas termeszetesen fentebb, 20-30cm magassagaban...
[ Szerkesztve ]
-
golfvariant
aktív tag
Megint csak egy oldalú választ adtál, tudnál válaszolni arra, hogy az alábbiak minek számítanak?
- Kaspókból csepegő víz
- Szétrohadt ereszekből csepeg, eső esetén patakokban folyó víz
- Erkély felmosásakor a lecseppenő vízTipikusan azok szoktak panaszkodni a klímákra (hangjára vagy a kondenzvízre), akiknek nincs, mert nem telik rá/bérlik a lakást és nem engedi a tulajdonos/egyszerűen allergiásak rá.
Ha valakinek a kib****ott kondenzvíz a legnagyobb problémája, akkor könyörgöm nézzen már szét. Full retardált, igénytelen mindenki. Mindenhol szemét, cigicsikk és kőműves "actimel" hever az utcán.
Meg lehet nézni, mennyi lusta ember közlekedik feleslegesen autóval, mert 2 km-t kellene megtennie tömegközlekedéssel a munkahelyére. Ezért napi 1 órát ül az autóban a hungárián, ami koptatja a gumit, a féket, égeti az üzemanyagot. Az egészségre gyakorolt hatását már kb ismerjük, az épületek is feketék lesznek tőle, de ez senkit nem érdekel, mert "mivel vigyem a gyereket az iskolába, nem vagyok proli, hogy BKV-val járjak"
Félreértés ne essék, nekem is van autóm, de csak vidékre járok vele, Pestre max nagy bevásárláshoz veszem elő.
Tehát ha valakinek az aránylag tiszta kondenzvízzel van baja, ami az utcára csöpög, azt nagyon tudom sajnálni -
golfvariant
aktív tag
válasz kleinguru #31913 üzenetére
Egyszer nálunk is bepróbálkozott a közösképviselő, mert zavarta az egyik lakót az utcára csepegő kondenzvíz (bejárattól 1.5 méterre). Állítólag a tulajdonos feljelentést akart tenni, mert ez így szabályellenes.
Próbáltom összefoglalni a lényeget:
- Mutasson egy jogszabályt arra, ami alapján nem folyhat a kondenzvíz közterületre.
- Ha valaki jobban meg tudja oldani, saját felelősségére megpróbálhatja megvalósítani álmai elképzelését, de ha ebből kifolyólag bármilyen baja lesz a klímának, akkor azt rá fogok terhelni
- Több tulajdonosnál utcára van kivezetve a kondenzvíz, csak én lakom a bejárat fölött. Ha nekik lehet nekem is lehet csepegtetni a fal mellé 10cm-re.
- Jeleztem, hogy a kondenzvíz az tiszta. Míg az erkélyeken rendszeresen öntözött virágok és egyéb növények túlöntözése miatti vízfolyásból van elegem. Nem egyszer csöpögött már földes víz a ruhámra. Tehát ha a klímám vize zavar, akkor tiltsuk be a növényeket is[ Szerkesztve ]
-
golfvariant
aktív tag
Klímát keresnék az új lakásomba. Nem kell az óriási teljesítmény 3,5kW elég lenne, észak-nyugati fekvésű lakás.
Amit szeretnék:
1) Halk és problémamentes működés.
2) Komolyabb fagyban se menjen szabadságra a fűtés. Fűtőszál csak a kültéri kondenzvíz elvezetőjéhez kell, vagy a beltéri és kültéri között is? Falba épített vezeték miatt utóbbi nehezen lenne kivitelezhető.
3) Jó hatékonyság
4) Nem hátrány ha távolról is tudnám működtetni.Melyik márkában lenne érdemes nézelődni?
[ Szerkesztve ]
-
golfvariant
aktív tag
válasz bakszazsolt #25515 üzenetére
Az elmúlt 5 évben nem csinált ilyet vagy ha mégis, akkor nem tűnt fel...
-
golfvariant
aktív tag
Az utóbbi 1-2 hónapban a klímámban érdekes módon megy a ventilátor.
Percenként 1-2 alkalommal fél másodpercre jobban felpörög a venti, kb úgy mintha max fordulatra kapcsolna, de tényleg csak pár tized/fél másodpercre.
Ha valaki tapasztalt ilyet, megírhatná mi lehet a probléma, illetve hogy lehet javítani -
golfvariant
aktív tag
Még aznap írtam nekik egy visszafogott hangvételű levelet, másnap hívott a főnök, hogy ő maga jön majd megoldani a problémát.
Tegnap kijöttek, megállapították a szivárgás helyét és elvileg megszüntették a szivárgást. Illetve 1 év garanciát vállaltak arra, hogy ha ismét elszökne a gáz akkor térítés mentesen cserélik az összes csövet.
Nem szeretném leírni a cég nevét, utólag nézve tényleg korrektek voltak.
-
golfvariant
aktív tag
Azt mondtak ez termeszetes, hogy 2-3 ev alatt elfogy a gaz. Hiaba mondtam nekik hogy elotte heten 24 fokra allitott klimaval meg huvos volt, aztan egyik naprol a masikra kb megszunt a hutes...
Tegnap este felhuztam magam megirtam nekik emailbe a problemat, elvileg kijonnek es sajat koltsegen megoldjak a problemat...
A belteri altal kibocsajtott hanghoz mit szolsz? Hallani lehet egyaltalan a nehol magas frekvencias hangot, nehol mely morgast?
-
golfvariant
aktív tag
Hello,
3 éves klíma ilyen hangot ad (min ventilátor fokozaton): akusztikai élmény
Ezzel mit lehet szerintetek tenni?A másik dolog, hogy 2 hete lett feltöltve gázzal a kültéri, erre ma már csak 16 fokon érezhető a légkondi hatása...
Vélemények?
Új hozzászólás Aktív témák
- One mobilszolgáltatások
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- iPhone-t használók OFF topikja
- Suzuki topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Óvodások homokozója
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest