Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- oriic: A TOP 10 legtöbb hozzászólással rendelkező PH! felhasználó
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- GoodSpeed: ASUS TUF Gaming VG27AQ - finomhangolása
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fecniii
tag
válasz
asha07lcc #27190 üzenetére
ehhez az RM cucchoz gondolom ugyanúgy kell a wifi modul csak ez ki tudja váltani a szar gyári appokat ha jól értem? ez a mini elég kis cuki valami, de majd még megnézem mivel tud többet a pro.
Sajnos mind a fujitsu mind az ajánlott pana költségkereten felül van, 350ig tudok elmenni a gép árával mert szereléssel együtt az már 400 és eredetileg 350-nél meg akartam állni szereléssel együtt. a kinézett modellek szerintetek nem tudnák befűteni ezt a légteret? a dolgozót meg tudom támogatni a cirkóval annak van ajtaja le tudom választani a klímázott tértől, és általában ott is csak este dolgozok.
-
LanyUs
senior tag
Jegesedés teszt
Tegnap 1 órát járattam -3-ban FTXF 3,5kw. A csepptálca alján van a szokásos pattintós műanyag szűkítő és toldva egy 20 cm-es cső. Arra lettem figyelmes, hogy a cső végén kilóg a jég és a cső 1/4-e már befagyott. Lekaptam a derékszögű műanyagot a 20 cm-es csővel és bizony a derékszögben már állt a jégkása, ami feltartotta a kicsöpögő vizet -> vissza se tettem a szűkítőt már, hanem a széles fém csepptálca nyíláson eresztem a vizet. Többen írták már itt ezt a megoldást
-
tboy72
aktív tag
válasz
DeFranco #27188 üzenetére
Kis melóval meg lehet oldani hogy mindent (is) tudjon és még a dzsunkabalra szerveren sem fut át az adat.
Apropó!
Azt nem tudja valaki, hogy a Daikin FTX25j3-on hogyan lehetne kikapcsolni a visszajelző pittyegést?
Este elég zavaró, ha akkor akarom állítgatni, amikor a csald már alszik. -
LanyUs
senior tag
válasz
kasza blanka #27180 üzenetére
Zúgásra pl. tökéletes példa: Daikin Sensira 3,5 kw a családi ház falán max. fűtés üzemmódban lábazati rögzítéssel ( földtől 30 cm ) minimálisan rezeg. Belülről csendesen teszi a dolgát, szinte semmi nem hallatszik. Viszont: egy kisméretű téglás melléképületen max. fordulaton zavaróan búgat a szobát és a gumibakok ellenére elég nagy a rezonancia. Közepes és minimális tartományban már rendben van. ( a fuji lmca 4,0 kw még hangosabb volt ). Az a családi ház falát is "szétkapta" brutális hangorkánnal maxon.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
asha07lcc #27184 üzenetére
...elég korlátozott funkcionalitással. messze nem tudnak annyit mint egy rendes wifi modul rendes applikációval, plusz teljesen kontrollálhatatlan hogy milyen dzsunka délkeletpakisztáni botnetcsíra szerveren fut át a kommunikáció aminek egyébként szélesre tárod a helyi hálózatod tűzfalát.
ha ló nincs jó a szamár is, de ha 7k lenne egy dzsunka 3rd party eszköz és 15k a gyári modul akkor simán megvenném a gyárit.
-
tibibi
őstag
válasz
kasza blanka #27180 üzenetére
A legegyszerűbb az lenne ha felmennél, megkérdeznéd és szólnál neki ,hogy zavaró! Én biztos agyvérzést kapnék egy folyamatosan zúgó hangtól.
-
windy
tag
-
DeFranco
nagyúr
válasz
tobi'' #27178 üzenetére
nincs 25 fok a lakásban, én alapvetően annak a pártján állok hogy nem kell mindent túfűteni, valami rosszul mér vagy a klíma vagy a hőmérő, vagy egy méteren ekkora hőmérséklet esés van.
de mondom mi nem foglalkozunk ezzel, klíma, meleget csinál, csendesen teszi a dolgát, csíny letudva.
-
Gömbike
senior tag
válasz
Old FatBoy #27166 üzenetére
Ha beállítom 20 fokra, akkor miután elérte, továbbra is forog. De azt vettem észre, ha a külső hőmérséklet +10 Celsius körül van, akkor viszont megáll a forgás bent, miután elérte a beltéri levegője a beállított hőmérsékletet.
-
kasza blanka
aktív tag
Kérdés:
Miért használ valaki (felettem lakó) távfűtéses panelben megállás nélkül ilyenkor klímát?
Fűtésre??? Nincs egyedi mérés, tehát nem tud sehogy se spórolni. Nem lehet hideg nála, mert minden oldalról fűtve van, és ugyanazon az emeleten lakó havernál le vannak tekerve a radiátorok, mert különben meleg lenne.
Nem tudom elképzelni: vagy megy a fűtés és a klímával ellensúlyozza ahelyett, hogy a thermoszelepet lecsavarná? Párátlanítani is felesleges (hacsak nem a műanyagra cserélt ablakai miatt kell).Eddig folyt a kültérijéből a víz az erkélyünkre, szólva lett neki, az most nincs. Viszont a lakás bizonyos pontjain állandó zúgás van (érdekes, mert arrébb lépsz egyet és ott alig hallod) ami ilyen androidos appal, teló mikrofonon keresztül mérve 105Hz és -90 -75dB közötti.
Megállás nélkül 0-24-ben forog a kültéri neki, ami az erkély oldalfalára van felszerelve, az meg hozza be a zúgást az egész lakásba. Még nyáron sem ment neki állandóan...
-
Fecniii
tag
Sziasztok!
Most veszünk új lakást és a földszint nappali étkező konyha dolgozó kb 60m2 nagyjából 1 légtér arra jutottam hogy az egészet egy 5kW-os klímával kellene lehűteni illetve fűteni, így a meglévő cirkó csak az emeleti hálókat fűtené ahol úgyis csak alszunk. Édesapámnak van egy 10+ éves 10kW-os Hitachi multiklímája meg egy kb 3 éves másik Hitachi, mind a kettő tökletesen és gond nélkül teszi a dolgát. Így először nem is nagyon gondolkodtam, hogy más márkát nézzek, mind addig amíg a klímás (klíma commando) akit felhívtam nem mondta azt, hogy nem javasolja rossz alkatrész ellátotság miatt és inkább javasol egy nagyjából azonos árú Daikint.
Jelenleg ott tartok hogy 3 kinézett klíma van és abban kérném a segítséget hogy melyiket vegyem meg. A hűtőközeg mind a 3 esetében R-32 és mindegyik WiFi-s.
Hitachi RAK-50PED / RAC-50WED Economy eredeileg kinézett
Daikin Sensira FTXF50A/RXF50A klímás által javasolt
Panasonic KIT-FZ50-UKE StandardA fogyasztás tekintetében a hitachi a legjobb átlagban, viszotn ahogy olvastam elég sok panasz van a wifis csatlakozásával, a daikin talán egy fokkal jobb ebben bár itt is van panasz bőven, amúgy mindkettőnél lehet heti programozást is csinálni, a Panát nem tudom milyen még most kezdtem el ismerkedni vele. A szűrőkön valahogy nem tudtam eligazodni jó lenne ha ebben is jó lenne.
Hozzáértők véleményét, javaslatát várom.köszönöm.
-
tobi''
tag
válasz
Old FatBoy #27165 üzenetére
Nálam két Mitsu FH25VE és egy drágább Daikin klíma van. A Daikin nehezen akar megállni, inkább hűvösebb levegővel próbálja tartani a hőmérsékletet, ami nem jó a komfortérzetnek a szobában tartózkodóknak. A mitsu klímák sűrűn megállnak, komfortos meleget adnak, auto venti fokozaton is 20db alatt teszik dolgukat, a kültéri is extra csendes folyamatos üzem mellett (az is gyakran megáll plusz hiába van a Daikinon csendes üzemmód, bőven hangosabb)...szóval ha jól tartja a szoba hőmérsékletét nálad, akkor örülhetsz, mert valószínűleg a klímád komfortosabb meleget ad, mint az egyéb típusok. Szerintem gyűjteni is kellene valahol listába ezeket a klímákat, mert ezek után én senkinek se ajánlanám fűtésre a folyamatosan üzemelőket.
-
pityesz1
csendes tag
Sziasztok! Az alábbi típust max milyen minuszokban ajánlatos még használni? https://www.klimadepo.hu/gree-trend-inverter-gwh12ma-oldalfali-inverteres-klima-857?utm_source=arukereso&utm_medium=cpp&utm_campaign=direct_link
-
tibibi
őstag
Egy teljesen laikus összehasonlítás -1 fokban az első a daikin kmjv a második a gree gwh12kf
mind a kettő 24 fokra állítva és kint [link] a daikin és gree a gree szerintem zavarná a szomszédot egy társasházban -
válasz
Old FatBoy #27168 üzenetére
FTXP leall ha a legkisebb fokozatu kompresszor is sok a futesnel... Nálam még most - 2 foknál is néha leall mikor kint 5 fok volt akkor ki be kapcsolt...
-
netpok2
csendes tag
válasz
Old FatBoy #27168 üzenetére
Nem áll le, nagyon lassan forog.
-
nTom
aktív tag
válasz
2,5KW-os hitachi RPD, nem áll le a beltéri ventije, szinte észrevehetetlenül keringeti tovább a levegőt.
Ez tuti, mert ha begyújtok a kazánba, bőven a klímahőfok felett vagyok, a venti folyamatosan megy -
netpok2
csendes tag
válasz
Bocsi, nem tudom miért olvastam az üzenetedben hűtés üzemmódot, nem is értettem teljesen miért akarsz hűteni.
Az enyém (Daikin FTX35J3) csak visszaveszi a legkisebbre amikor elérte, de nem jellemző, hogy leáll, mert 180w felvett teljesítményig visszaszabályoz. Ha hazaértem megnézem hogy teljesen leállítja-e a ventilátort ha kikapcsolja a kompresszort.
Leolvasztásnál leállítja, +8 fokban is indíthat akár leolvasztási ciklust, ha nagy a páratartalom, mert ha elég nagy teljesítményen jár a kompresszor akkor visszahűti a hőcserélőt mínuszba. Igazából mínuszokban sokkal kevesebb pára van a levegőben, így plusz pár fokban keletkezik a legtöbb víz a kültériben.
-
-
Old FatBoy
aktív tag
válasz
netpok2 #27162 üzenetére
Köszi de ugyanitt írja: FŰTÉS ÜZEMMÓD
Ha a helységben lévő hőmérséklet alacsonyabb mint a beállított hőmérséklet, akkor
a kompresszor üzemel. Ha magasabb, a kompresszor és a kültéri egység ventilátor
motor áll, és csak a beltéri ventilátor motor üzemel. A légterelő motor vízszintesre
állítja a légterelő lemezeket.
A forgalmazó szerint ez hibás leírás:Igen, a gép helyesen működik, fűtés üzemben leállítja a ventilátort, mert így a kifújt szobahőmérsékletű levegőt az ember hideglevegőként érzékelné. A kezelésiben leírtak, miszerint tovább fut a ventilátor, nem helyes.
Arra lettem volna kíváncsi, hogy a ti klímátoknál ez miként működik?/mindegy milyen márkájú/. -
netpok2
csendes tag
válasz
Old FatBoy #27161 üzenetére
Elméletileg van valami energy saving funkciója, a távirányítón $ jellel jelöli, az CLOCK és TEMP gombok egyszerre nyomásával lehet állítani, nézd meg hogy megjelenik/eltűnik-e valami a távirányítón és hogy ez megoldja-e.
használati útmutató 15. oldal
Ezek csak tippek, nincs ilyen készülékem.
-
Old FatBoy
aktív tag
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy az normális jelenség ha fűtés üzemben a kívánt hőmérséklet elérése után a beltéri ventilátora leáll?
Továbbá a kívánt hőmérséklet elérése előtt többször is leáll és csak pár perc után indul újra./nem mínuszokban,hanem +3 +8 körül próbáltam 22 fok kívánt hőmérséklettel.
Gree Amber klímáról van szó.
Ismerőseim váltig állítják, hogy nálluk utánna is kis fordulaton de folyamatosan keringeti a helyiség levegőjét. -
válasz
TeeJay #27148 üzenetére
nekem 3 FTXP20-as (elvileg 2 kw-os) van rákötve egy C16-ra... most raktam 3 wifis fogyasztásmérőt a klímára (mert elegem lett hogy a Daikin app néha elfelejti a korábbi fogyasztásokat... - erre jött frissítés és azóta nálam nem felejtett még
a Daikin app se) így 30 fokra felvéve jelenleg max 800W-ot fogyasztott a klíma tehát a 3 klíma egyszerre - ilyen nem volt - maximum 10,5 A-es csúcsot tudna...
Sajnos csak 1,5-es vezeték van ezért ha a csúcsok nagy hidegben fentebb mennek akkor lehet, hogy csak 2 klímát fogunk használni a 3-ból... + ha lesz festés akkor a doboztól (addig van 2,5-es vezeték - remélem) újra húzom a vezetéket csak ahhoz a dobozt majd ki kell bontani ...
-
LanyUs
senior tag
válasz
LanyUs #27135 üzenetére
Ezt még utoljára linkelem, mert az egészség felmerült a hungarocell és gyapot kérdéskörben [link]. Egészség szóra rákeresve ott a hsz-ek közepén a gyár válasza: "Az Európai Unió kémiai szabályozási rendszere, a REACH, HBCD (hexabróm-ciklododekan) tűzgátló anyagot tartalmazó anyagot tartalmazó alapanyag felhasználását, a hőszigetelő anyagok gyártásához 2015. augusztus 21. után nem teszi lehetővé. Ennek megfelelően az Austrotherm Kft. győri, gyöngyösi és szekszárdi gyáraiban ezen dátumtól a polisztirol hőszigetelő anyagok gyártásánál kizárólag HBCD mentes, úgynevezett polimer égésgátlót tartalmazó alapanyagot használ fel." Tehát, aki most megveszi elviekben nincs félnivaló. A téma viszont összekapcsolódik szervesen a klímával való fűtéshez is, mert a cél a lehető legalacsonyabb fogyasztás elérése.
-
knightba
csendes tag
válasz
netpok2 #27151 üzenetére
igen, én is pont ezen töröm még az agyamat, mivel tavasszal vizesblokk felújítás is napirenden van, ráadásul a lefolyócsőig kb fele olyan hosszal megoldható a dolog
ez is lehet gravitációs, ugye?
tehát bevésetek a falba a kondenzvíz csőnek egy lejtős elvezetést, a csövet pedig beköttetem a lefolyóba
a gáz és villanyvezetéket pedig úgy vezettetem a kültéribe ahogy nekem tetszik
és akkor nem kell pumpa
egyébként egy daikin FTXF35A készülékről lenne szó -
netpok2
csendes tag
válasz
knightba #27145 üzenetére
Ha esetleg olyan helyen van a klíma akkor másik lehetőség, hogy nem ki hanem másik útvonalon például wc tartályba vezeted a cseppvizet.
asha07lcc: A hangot csak feltételeztem, biztos van amelyik halk csak lehet nem a legolcsóbb, a túlcsorduló cseppvizet meg a daikinom alapján mondtam, hogy valószínűleg nem "gond" (mármint a készülék szempontjából), mert nyáron valami dög valószínűleg belemászott a csőbe és a csöpögésen kívül nem okozott gondot, utánaküldtem egy liter vizet, megoldotta. Kösz az infót minden nap tanul valamit az ember.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Haditechnika, harcászat
- Cyberpunk 2077
- Politika
- Intel Core i3 / i5 / i7 8xxx "Coffee Lake" és i5 / i7 / i9 9xxx “Coffee Lake Refresh” (LGA1151)
- Energiaital topic
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Futás, futópályák
- Hamarosan érkezhet a Western Digital kis híján 15 GB/s-os SSD-je
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Watch5 Pro,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- LG OLED Televíziók: ÁRZUHANÁS -30%
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Nothing Phone 2 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Lenovo Thinkcentre M920S Brand számítógép - i5 9500 8GB RAM 512GB SSD 630 IGP Win 10
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest