Hirdetés
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- iRiver: Prehistorik 2 - Retró Játékpercek! 1. rész
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- localhost: Radírgumi hatás [Törölt topicok emlékhelye]
- Victoryus: Thomson 43UC6306 tv
- Algieba: Hulladéktermelés művészi szinten, mert megérdemlem
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
mh197
őstag
válasz
eagleberg #25146 üzenetére
Na, akkor jól belefutottunk ebbe...
Hát én szerintem ezt a morajló hangot megszokni nem tudom, ráadásul a háló falán van..
A wifi meg valszeg hardware változtatás miatt nem megy. Az ügyfélszolgálatuk rögtön mondta, hogy tudnak a problémáról, nem is kellett részletezni.. Szép.. -
-
eagleberg
tag
Nekünk van ilyen klímánk.
Olvas csak vissza, én is írtam hasonlóról. itt a fórumban.
Minket nem zavar, vagy már megszoktuk.
A wifi nekünk megy, tud csatlakozni, tudom irányítani bárhonnan bármikor.
Méri a fogyasztást is, bár szerintem azt rosszul mert túl alacsony értékeket mutat.
Lehet hogy időközben változtattak a klímán csak a szoftveren nem.
Úgy látom hogy amit most árulnak annak ez a típusszáma: Whirlpool SPIW 312 A3WF/1
De nekünk meg olyan van aminek nincs a végén '/1' jelzés: Whirlpool SPIW 312 A3WF -
Télen mikor alapból hangosabbak a klímák nálunk 3 Daikin FTXP20 ment egyszerre, s minimális morajlást lehetett csak hallani...
- 2 tetőkonzolos (ezek hallatszódtak minimálisan, mert csak 15 cm szigetelőanyag van a padláson jelenleg... így nem nagyon van mi elnyelje a hangot
- a falra szerelt (30-as fal 10cm szigetelésen át 0 hangja van...) Ez az emeleten van az udvaron csak a levegő susogását lehet hallani...LG klímáról engem lebeszéltek... bár lent a nappaliba várhatóan mégis az lesz (mert alacsonyan van a kiállás és csak az LG-nek van nem hagyományos splitt beltérije ami még néz is ki valahogy
), bár kérdéses, hogy kell-e mert 27,5 foknál melegebb még nem volt lent... (nálunk 25-26 az ideális) Ha a fenti szobák ajtaját nem csuknánk (ahol a 3 daikin klíma van) akkor lent 26 foknál nem lenne melegebb...
-
e.vid
senior tag
válasz
bakszazsolt #25139 üzenetére
Írta, hogy gumibakon van a kültéri.
-
mh197
őstag
Röviden összefoglalva:
- gumibakot már tettem közé, A35-ös, és ha ez még kevés lenne polisztirol 2 cm szivacs is van mindkét oldalán a gumibaknak.
- A telepítés helye már adott, vakolat alá ment a cső. Különben végső esetben azt tenném odébb.
- Telepítést a Whirlpool márkaszervíz végezte, a Prémium Klímaszervíz Kft. Edigitalos vásárlás volt a gép.
- Nem néztem utána ki gyártja a klímát, de arra sem gondoltam, hogy egy Whirlpool ilyen morajló hangot adjon.
- A wifi nem megy rajta, ok, de ezzel mit tudnak csinálni? Le kell szedni a klímát és visszavinni a boltba..Hát max ősszel akkor eljátszom, mert most biztos októberre cserélnék.. Max ha nem akkor fogyasztóvédelem, és helyette veszek egy normális gépet addig is.
- Daikin vagy LG lehet jobb lett volna, de kérdés, hogy azoknak a kültérije is rezonál-e így? Beleönteni az egészbe plusz 200 ezret, és a végén ugyanolyan lesz, nem túl jó bolt.. Tapasztalat? Melyik típusnak a legcsendesebb a kültérije?
- Az kimaradt, hogy a csőben megvan a pukli is, amilyennek kell lenni, tehát nem ott rezeg be. Inkább olyan mintha a gép moraja szűrődne át a falon a szobába. -
bakszazsolt
csendes tag
Szia. Első körben gumibakot tegyél a konzol és a klíma közé, mind a 4 sarkára. És még lehet a konzol és a fal közé is gumi alátétet, úgy hogy egy a konzol és fal közé, a másik gumikarika a csavar feje ás a konzol között, de ez már nehezebben megoldható, főleg felszerelés után. A gumibak az esetek 90% elég, és ha jól telepítették, nem feszül a cső, akkor simán beszerelhető alá, de ha friss telepítés vagy nem szeretsz szerelgetni, akkor hívd ki a telepítést végző klímást....
-
erdey_a
addikt
a készüléket Wifisként árulják, de a Whirlpool app nem tudja csatlakoztatni a klímát, nem ismeri fel. Ügyfélszolgálat szerint a problémát jelezték az olasz gyártó felé, de "megoldása 2 hónapja nincs, lehet nem is lesz…"
ez hibás teljesítés. állj el a vásárlástól.
rezegni meg minden rezeg, ami forog. hogy ebből mennyi hallatszik bent, az nyilván függ a felszerelés módjától is (gumibakok megléte), de szerintem a falazattól is. nálunk van vagy 40 centis fal kistéglából, azon 10 centi polisztirol szigetelés, nem is hallom a kültérit, pedig kívül "morajlik" meg rezeg is az adott fordulat függvényében
-
mh197
őstag
A kültéri egységek zajszintjéről érdeklődöm. Várároltam egy Whirlpool SPIW 312 A3WF készüléket. A kültéri a hálószoba falára lett felhelyezve. A ház családi ház, 38 cm blokktéglából. Az a gond a klímával, hogy a kültéri egy alacsony frekvenciás zajt kelt benn a hálóban. Természetesen az inverter fordulatszám változásával a zaj frekvenciája is változik, de elég zavaró. A konzol a kültérihez a ház falára van erősítve, azon már gumibakokra cseréltük a klíma alatti tartókat,a kültériben nem rezeg semmi, de kint meghallgatva ezt az alacsony frekvenciás zajt ott is produkálja.
Létezhet az, hogy ez típus jellemző? Más kültérik morajlása is ennyire behallatszik? Egyáltalán más kültérikben is ilyen hangosan morajlik a kompresszor?
Milyen típus lenne az – ha van ilyen – aminek nincs ennyire erős rezgése a kültériben? Melyik a leghalkabb ilyen szempontból? LG vagy Daikin típusból esetleg?
Mellesleg aki az említett Whirlpool típust veszi, készüljön fel rá, hogy a készüléket Wifisként árulják, de a Whirlpool app nem tudja csatlakoztatni a klímát, nem ismeri fel. Ügyfélszolgálat szerint a problémát jelezték az olasz gyártó felé, de megoldása 2 hónapja nincs, lehet nem is lesz…
-
Agostino
addikt
válasz
bakszazsolt #25132 üzenetére
tök jó ötlet, látok benne rációt. bármelyik páramentesítő megfelel, vagy vannak összetevők, amelyekre érdemes figyelni?
-
bakszazsolt
csendes tag
válasz
boroskarcsi #25130 üzenetére
Még ezt is javaslom, vagy hasonló páramentesítő szert, ami vékony film réteget képez a felületen és jobban lecsepeg a kondenzvíz.
Még a dohányzás tud tapadó réteget létrehozni a hőcserélőn, ez arra is jó.... -
boroskarcsi
tag
válasz
bakszazsolt #25128 üzenetére
Köszönöm a kimerítő választ.
holnap veszek esőlepergetőt, kipróbálom remélem javítani fogja a szitut.
nemrég értem haza, a 3 légkondi szinte egész nap ment, most nincs szag.
.
nyitva minden belső ajtó, pár helyen leeresztett redőnnyel bukóra ablak -ugyan így kicsit az utcát is hűtjük, - de mindhárom légkondi alapon van, épphogy megy, tartják a hőfokot (lejjebb vettem most 24-re).
család boldogmeg én is.
-
bakszazsolt
csendes tag
válasz
boroskarcsi #25127 üzenetére
Szia, nekem van a távirányítón autó Clean gomb, ha bekapcsolt állapotba benyomom, akkor a kikapcsolás után még megy venti módban 20-30 perc, vagy ha kikapcsolt állapotban nyomom meg akkor a távirányító kijelzőjét be se kapcsolja, csak elindul a klíma venti módban 20-30 perc kb. De aha ilyen nincs akkor sima venti mód is jó....
drágább klímák hőcserélőjén olyan bevonat van, hogy könnyebben lecseppenjen róla. Egy időben lehetett kapni CLIN páramentesítő ablak tisztítót , az kb 2 hétig kitartott, és pár fújás újra. De mivel nem kaptam ilyet, ezért vettem eső lepergető folyadékot, autó szélvédőhöz valót, ez és víz keverékével fújtam be, kb 1 havonta ismétlem, így sokkal jobb, de nem tökéletes, előfordul így is a büdös, de akkor kicsit lejjebb veszem a hőt, főleg akkor ha nincs olyan meleg és nem tud már hűteni a klíma. Gondolom azért annyi idő, mert kell neki, hogy lehűtse a lakást, és leszabályozzon, leálljon a kompresszor. És ennyi idő kell neki, hogy koncentrálódjanak az illatanyagok a lamellán, ami még nehezebben csöppen le, ha van sok kondenzvíz, jó párás a levegő az lemossa, de ha kevés rajta marad. És amint elkezd felmelegedni a hőcserélő, elpárolognak az illatanyagok, kb 15C felet. Remélem tudtam segíteni, és várom a tapasztalataidat, vagy kérdésedet ha van még. üdv
-
boroskarcsi
tag
válasz
bakszazsolt #25122 üzenetére
NAGY Köszönöm!
így már értem. Valóban akkor lesz büdös amikor "leáll", mert elérte a hőfokot.
Megcsinálom amiket írtál, bár ha lejjebb veszem a hőfokot (most 26-ra van állítva) 24-re pl. azt is el fogja érni előbb-utóbb és akkor újra jön a szag...
ki- meg bekapcsolgatni nem tudom, mert este lefekszem, beállítom "fenyőfára" és szunya...és a büdösre ébredek.akkor felkel-kikapcs-szellőztet -na ezzel a meleg be is jött, pont nem volt értelme bekapcsolni.
a terelő középen vagy felfelé áll, mivel szekrény fölött van, így lefelé sose állítom, mert a szekrény tetejét érné telibe.
Szárítás alatt mit értesz? csak sima ventilátort vagy a "csepp" jelű módot?
-
bakszazsolt
csendes tag
válasz
Mezga Aladár #25124 üzenetére
Víz és alkohol (gyógyszertári) keveréke is jó, jobb mint a Domestos, hypo, sósav, vízkőoldó, vagy ne adj isten, lúgos mosószer, mosogató, zsíroldó, mert azok korrodálják vagy megmarják a hőcserélő lamellákat és nem tud elcseppenni tőle a kondenzvíz, mert érdes a felülete és nagy a tapadási szilárdsága ez miatt, és ettől még büdösebb lesz majd, ha leáll a hűtés, de megy a venti.
A jó Klíma innen indul, kb 400K az ára :MITSUBISHI MSZ/MUZ-FH35VE DELUXE
de más japán márkát is írhatok 400K értékben, vagy majdnem, olyan minőségben kínai kb 250K-tól (3,5KW)
Alatta árban majdnem mind egyforma, kinek mi tetszik.... -
bakszazsolt
csendes tag
-
Mezga Aladár
veterán
válasz
bakszazsolt #25122 üzenetére
Ez a clin egy varázsszer mindenre jó.
-
Met
nagyúr
Na hogy kicsit ON is legyen.
Voltak ma melóhelyen klímát szerelni mert a 4 közül az egyik beltériből csöpög a víz.
A helyzetet nehezíti hogy a csövek a házfalon a szigetelés mögött lettek elvezetve és lent egy helyen van egy cső kivezetve a kondenzvíznek az összes klímának.
Lent abba a csőbe beletúrt, nem volt eldugulva mert folyt a víz belőle, fent a beltéri csepptálcájába is bele turkált valamennyit (szerintem semmit). Beleöntöttünk 2 kis üveg vizet elfolyt rendesen.
Most nem csöpög.Hogy ez a Samsung mekkora sz@r, nyekliknyaklik a burkolat, leveszed az előlapot, lecsavarozod a burkolatot de levenni nem tudod mert valami vezetékeket is le kellene húzni.
-
bakszazsolt
csendes tag
válasz
boroskarcsi #25068 üzenetére
Szia! A klíma büdösödés akkor szokott jelentkezni, ha nem tul magas a páratartalom, és jobban tudnak koncentrálódni a kevés kondenzvízben az illat anyagok (szagok), ha magas a páratartalom akkor folyamatosan csepeg le úgymond leöblítve magáról a szagokat is.Ha a Klímád teljesítménye még nagyobb is mint kellene a helységhez, és eléri a beállított hőmérsékletet, akkor a kompresszor (inverter) már nem tud lejjebb szabályozni, ezért leáll, így megszűnik a hőcserélő hűtése és elpárolog róla a szagos kondenzvíz, ezt érzed. Amit tehetsz: kicsit lejjebb veszed a hőmérsékletet, ergo tovább megy a klíma nem áll le a hűtés. Nálam ez 25C ról 24C levételt jelentett, ott megszűnt a jelenség. A másik ha van lehetőséged egy ventilátorral kifújni más helyiségbe egy kis hideget, úgy is később áll le a hűtés. A harmadik amikor megáll a kompresszor, és már nem hűt, vagyis kezd büdös lenni, kikapcsolod, és akkor kapcsolod vissza ha kell. Főleg akkor nagyon büdös ha lefelé, függőlegesen áll a légáramlat fixen, mert nem keveri a szoba teljes levegőjét, csak maga alatt és előbb eléri a beállított hőmérsékletet. Hétvégén ajánlott kiszárítás után, ami kb 30 perc, befújni CLIN alkoholos ablak tisztítóval, úgy hogy előtte a szűrőket kiveszed terméseztessen, a hőcserélő teljes felületét kb 8-10 nyomás, majd kb 1-2 perc várakozás után, újra szárítani kb 5 perc, így sokáig szagmentes marad.
-
F-ECT$
titán
válasz
bakszazsolt #25115 üzenetére
2 szót ki kéne tiltani mert a fórum 75% erről szól, az egyik a KÍNAI a másik a JAPÁN
Inkább a hamis képet kellene megszüntetni, azaz attól, hogy valami kínai még lehet jó, illetve attól, hogy valami japán, még el tud romlani.Örüljön neki aki meg tudta venni a drága Japán klímát
Azért olyan hű de nagy különbség nincs árban. Persze van Daikin 800e Ft-ért is, de van belépő modellje a 170-200e Ft-os ársávban, ahol a Gree-k is mozognak. Ha ehhez még hozzáveszed a telepítés fix 50-70e Ft-os díját, akkor tényleg alig pár % lesz a különbség a teljes költséget figyelembe véve.Nem ettől lesz nagyobb a szerszámotok
Ezzel egyetértek. -
Zeki
nagyúr
Itt ti ugyanazok vagytok akiknek szövegértelmezési bajaik vannak?
Beszarok tőletek komolyan!
Nem attól szar valami hogy kínai!
Ahogy nem attól, ha indiai!
Ellenben ha maguk fejlesztik, és nem készen kapják vagy épp lopják a know-howt, akkor bizony sokszor nem olyan minőségű, mint ott, ahol évtizedek óta komoly időt, pénzt, tudást ölnek abba a projektbe.
Talán nem véletlen nem tolonganak az EU-ban kínai autók.Az hogy mondjuk telefonban sikerült 1-2 cégnek, az nagyszerű. De attól MÉG klímában nem járnak ott, ahol a nem belépős japánok. Talán, mondom talán a belépős japán szintet hozzák. Bár a tartósságra úgyis csak sok év múlva derül fény. Aztán most lehet megint jól nemérteni, meg kötözködni.
Ja, és a nagy oroszok sem bírnak még mindig normális széria autót gyártani, pedig már évtizedek óta csinálják. Pedig elég nagy ország.
Attól hogy itt van pár nagyonkínai fan, attól még nem lesz jó minden ami a kínai.
Magam is hoztam példát, hogy 6000W-os xenont nem tudnak úgy gyártani, hogy jó legyen, hogy tetves 3 hónap garanciát kibírja hiba nélkül . De csak nyomjátok itt az értetlen hülyét, hogy de tudnának, ha akarnának, ha úgy rendelné tőlük valaki. HÁT NEM TUDNAK!Na részemről ennyi, mert a hócipőm tele veletek. Megyek medencézni a gyerekeimmel.
-
Cufter
tag
Sziasztok!
Egyrészt köszi a PannonKlímának a rendkívül gyors (1napon belüli!) telepítést.
A klímához jött a wifis jeladó és az Daikin Online Controller is.
Az IFTTT appal lehet vele varázsolni, hogy milyen triggerek esedtén kapcsoljon. Sajnos olyat nem találtam, hogy a klíma külső szenzora legyen a trigger. Van erre javaslatotok? -
válasz
bakszazsolt #25115 üzenetére
Gyakran fordítva van. Aki kínait vesz, az kezdi el isteníteni a kínait és egy szintre hozni/fölé emelni a japánokkal/nak.
-
bakszazsolt
csendes tag
Sziasztok, régóta olvasom a fórumot, szerintem 2 szót ki kéne tiltani mert a fórum 75% erről szól, az egyik a KÍNAI a másik a JAPÁN. Örüljön neki aki meg tudta venni a drága Japán klímát, de ne szidja azt akinek "csak Kínaira" telik. Nem ettől lesz nagyobb a szerszámotok....
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
bajnokpityu #25085 üzenetére
Szerintem hívj ki egy két klímást felmérni a helyszínt.
Konkrét típust majd ők ajánlanak, de oda én egy 2,5 kW-ost választanék, ami széles 'spektrumban' tudja visszavenni/leszabalyozni hogy abban a kisszobaba ne legyen túl hideg, szerintemA split klíma java része tudja a vízszintes legaramlast, de hogy amiket leirtal, igényeket tudja is, szerintem nem lesz olcsó...
A Toshiba ami nekem van, nagyon vissza tudja venni a teljesítményt a beltéri hangja csak full ventilátor fokozatban hallható. -
Nem egészen értem, hogy mire akarsz végül kilikadni. Minden szar, amit kínában gyártanak? Csak az szar, amit a kínaiak fejlesztenek ki? Ha bármelyik igen, mi alapján állítod? Az pedig, hogy valaki járt japán gyárban és ott megfelelő a minőségellenőrzés, nem jelenti azt, hogy máshol rosszabb.
Kínai meg a tartós és magas minőség.... hehe...
Attól rosszabb, hogy nem tudják hogyan kell, ha nem kapják meg a pontos iránymutatást, amit a nem kínai ember mérnökei kitaláltak.
A kínai gyáros BMW nem rosszabb, de a kínai gyáros saját fejlesztésű autó, rosszabb.
Senki sem állította azt sem, hogy a kínai klíma japán lesz a marketingtől.
-
oszy
veterán
válasz
bakszazsolt #25109 üzenetére
De jó ötlet!
Köszi!
-
-
Kátai
senior tag
Tegnap vettem észre először,hogy ismételt bekapcsolás után hűtés módban csak a beltéri megy a kültéri meg nem.Előtte a nejem elment otthonról és lekapcsolta a hűtést és mikor visszajött(1 óra múlva) lett megint bekapcsolva és akkor a vettem észre ,hogy nem megy a kültéri csak a benti egység.A szoba hőmérséklete magasabb volt (26C) mint ami be lett állítva (25C) a klíma távirányítójával. Lehet ez automata szárítás?Klíma típusa Fujitsu ASYG 12 LLCC. A használati útmutatóban nem találtam ilyen funkciót.
-
z123456789
addikt
Sziasztok!
Nem pont a témába vág, de nem tudna valaki ajánlani klíma szerelőt Győr környékén? Nem fúj hideget, illetve a kültéri egység mintha nem akarna dolgozni, beindulni.
Hálás lennék bármilyen telefonszámért. (Google-t már végig telefonáltam, légyszi ne onnan ajánljatok, csak olyat aki nagy eséllyel ráér, és nem csak saját egységet szervizel.
)
Köszönöm.
-
Bacusuz
őstag
válasz
-secret- #25103 üzenetére
A fuji klímámnál a 2,5kw és a 3,5kw ára közt kb 15e ft difi volt.
Én biztosan a nagyobbat venném, főleg ahogy írtad több hűtő is dolgozik, melyek plusz hőt termelnek a helyiségben.Ha viszont túl sok meleget fújnak akkor jobban utánanéznék a méretezésnek.
Tegnap voltam egy üzletben egy hűtőpult mellett, akkora mennyiségű meleget fujt be mint a klímám hideget. -
F-ECT$
titán
válasz
-secret- #25089 üzenetére
Mekkora a keret?
Szerelés: nem feltétlenül a márka képviselet szerel (sőt), de mindenképp olyan céget érdemes hívni, aki megbízható, mert bármi gond esetén nekik kell majd jelezni a hibát, és ők jönnek majd évente karban tartani is.
Ekkora méretre általában elég egy 2.5 kW-os készülék akár hűtésre, akár fűtésre kell.
A megbízható márkák 150e körül indulnak, 200e körül meg már a legnagyobb nevű cégeknek is vannak termékeik.
A szerelés 50-70e Ft ha a kültéri és a beltéri között nem kell 4m-nél hosszabb csőhosszal számolni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor Magic7 Lite / 8/ 512 GB / Gyárifüggetlen / 12hó Garancia
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest