Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- oriic: A TOP 10 legtöbb hozzászólással rendelkező PH! felhasználó
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- GoodSpeed: ASUS TUF Gaming VG27AQ - finomhangolása
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
zsinnyegtet #20085 üzenetére
Nem lehet.
-
zsinnyegtet
aktív tag
Értem és köszi.
Mondjuk tegnap egész nap szakadt a hó, páratartalom bőven 80% felett volt és ehhez jött a 0 fok környéke.
Na majd kiderül, hogy mi lesz a helyzet -5 -10 fokban...annál hidegebb időben nem szeretném tesztelni bár gondolom nagy kárt nem csinál magában legfeljebb nem fűt vagy egyszerűen el sem indul ezzel is saját magát védve. -
pjen
félisten
válasz
zsinnyegtet #20085 üzenetére
Ez attól is függ mennyire párás a levegő.Száraz hidegben kevesebbet olvaszt.
-
zsinnyegtet
aktív tag
Köszi a választ. Akkor most már ezt is tudom, hogy ez két külön dolog.
Külön lehetne/kellene fűteni a tálcát illetve kültéri egység hőcserélőjének környékét?
Akkor ha jól sejtem ez a kb 4 óra le fog negyedelődni a most jósolt vastagon fagyos időben?Lauda
Nem szeretném megakadályozni csak gondoltam lehetNE azon segíteni, hogy le se jegesedjen.Bocs a láma kérdésekért csak próbálok tanulni.
-
válasz
zsinnyegtet #20082 üzenetére
Ez a természetes működése. Ne is akard megakadályozni.
-
pjen
félisten
válasz
zsinnyegtet #20082 üzenetére
Még az jó is ha csak 4 oránként áll le.A csepp tálca fűtés az egy másik dolog.
-
zsinnyegtet
aktív tag
Üdv!
Adott egy Samsung Smart Inverteres klímaberendezés (AR12HSSDBWKNEU). A tavaly Ősszel vásárolt házunkkal együtt kaptuk.
Sajnos csórikám fűtés közben ahogy jönnek az esti 0 fokok kb 4 óránként leáll 10-12 percre jégteleníteni magát de egyébként szuper jól üzemel.
A kérdésem az lenne, hogy kb mekkora költséggel járna egy fűtőszál illetve egy ehhez kapcsolt termosztát beépítése ami segítene ezt megakadályozni?
Gondolom ezt a csepegtető tálca környékére lenne tanácsos elhelyezni...vagy nem?Köszönöm a tanácsokat, ötleteket és az esetleges tapasztalatokat.
Péter -
HoryThePooh
aktív tag
válasz
Juleshu #20080 üzenetére
Szia!
Szerintem azért se válaszol senki mert nem ismerik ezt a típust, vagy nem létezik, Daikin FTX25A.
Neten néztem, ott se találtam, szerintem csak elírás. Pontosítsd kérlek. FTX után kell legyen egy betű még
FTXB vagy FTXK stb.Egyértelmű, hogy 10e különbséggel mindenki a nagyobb teljesítményűt ajánlja sztem. Hacsak nem 10m3 körüli helyiségbe kell mert akkor felesleg.
-
Juleshu
tag
válasz
Juleshu #20072 üzenetére
Erre esetleg tudna valaki valami hasznosat válaszolni?
Lassan választanom kéne... de továbbra sem tudom a típusok jelzésének jelentését (mikori gyártmány, mennyire "zajosak", energiafelvétel, egyáltalán, az adott típus mennyire megbízhatónak számít, stb.)Előre is köszönöm.
-
windy
tag
válasz
légkondit #20077 üzenetére
Lehet, hogy igazad van, de igazából nem érdekel, hogy melyik OEM gyártó terméke. Semmi indokot nem tudok felhozni mellette, hogy miért vegye meg bárki is. Ugyanolyan, mint sz összes többi noname, és mivel pontosan tudom, hogy ki hozza be az országba (nem klímás cég), így nálam semmiképpen sem tartozik az ajánlott kategóriába.
-
windy
tag
Semmiképpen nem lehet összehasonlítani az RCoolt a Daikinnal. Egy noname készülék, mely talán Gree, talán Chigo, vagy Midea gyárban készül (nem tudom, mert nem ismerem) egy projekcég beimportál belőle néhány konténerrel, aztán egy-két év és el is felejtik. Nem lesz hozzá sem alkatrész, sem szervíz, semmi. Majd lehet találgatni, hogy melyik eredeti gyártó panelja illik bele, ha kisül a vezérlés, a klímaszerelők zöme csak széttárja majd a kezeit, és cserét fog javasolni. Számtalan ilyen eset volt az utóbbi években a noname klímákkal.
Olvass egy cseppet vissza, és már érted is, hogy miért ugyanaz az ára a Daikinnak, mint az RCoolnak....
-
Zeki
nagyúr
Az van, hogy a Daikin eszetlenül engedte lenyomni a klímái áráit, ez már oda vezetett tavaly is, hogy kínai szarokkal hasonlítgatták össze, és pár érdekelt klímás ajánlgatta is, mert a kínai belépősökön nagyobb volt a haszon. Sokkal nagyobb.
A Daikin az Daikin.
A Mitsubishi nem engedte elszállni az árakat lefele, drágább is.
A Panasonic belépősök műanyag burkolatát szidják a szerelők, hogy vacak, vékony, besárgulós.
Ilyen rcool meg noname társai HIÁBA tudnak leírásra sokat. Működés közben nem a sok feature számít , hanem a csendesség, megbízhatóság, hatásfok.
Nálunk a házzal együtt egy sinclair dual split van, rakat extrával hogy beszarsz, de sem a Daikin, sem a Mitsubishi nyomában sem érhet, mert a régi házunkban azok voltak.Nem a parasztvakító extráktól lesz jó egy klíma.
Amúgy meg mind wifizhető, csak egy kis kütyü kell hozzá. Kínából nem drága. -
lacam
aktív tag
Nagyon furának találom.
Az RCOOL a GREE de még egy Daikin klíma is körülbelül ugyanazon az áron megy (ár.ker.ső szerint)
Létezhet az, hogy az RCOOL és a GREE minőségben felér egy Daikin-nal, vagy ez a széria (FTXB35C / RXB35C) gyengébb és a GREE szintjén van.
Rettentő jó feature-nek tartom a wifi-s megoldást, de ennek hiányát is elviselem, ha minőségi készülék (Daikin -az nem wifis) valóban ilyen, ritka holló ( olcsón jó)
Ha ezzel a Daikinnal problémák szoktak lenni (esetleg hosszútávon várható vele geb.sz) akkor Gree Lomo Plus vagy RCOOL Display 12... most úgy gondolom, hogy ez a 3 az, ami közül tudnék/kellene választanom
(30nm / 250-es belmagasság)
Illetve a karbantartás árát nem ismerem. Egy szűrő csere, vagy valami kötelező "biszbasz", amit fél évente cserélni kell...na egy ilyen el tud tántorítani egy márkától. Nincs még klímám, sosem volt vele tapasztalatom, ezért jártatom a szám, és próbálok info morzsákat gyűjtögetni.
-
kgyuri7
csendes tag
Új fejleményként, némi ráhatással a gyártó képviselete részéről, 3. alkalommal is ránézett a tisztelt szerelő úr, csak most alaposabban. Mama elmondása szerint valamit állított a kültérin a szerelő, most egyelőre csendben van.
Sajnálatos módon, mikor mi szóltunk a szerelőnek kb. 2 perc alatt hülyének nézett, aztán távozott, mert még sok helyre kell mennie telepíteni...
-
Juleshu
tag
Sziasztok.
Kicsit beleolvasva a topikba és néhány beszélgetésbe úgy tűnik, jó helyen vagyok.
Összefoglaló elolvasva, kis nyomozás megtörtént, a részletekkel meg a típusjelzésekkel vagyok csak elmaradva.
Egyelőre egy gyors kérdésem lenne, hogy evvel az ajánlattal nem nagyon lövök mellé (értsd minőséget választok).Ez az ajánlat:
Gree Lomo 3,5 kW
Gree Lomo 3,5 kW
Panasonic KE25TKE
Panasonic KE35TKE
Daikin FTX25A
Daikin FTX35AÉn a
Daikin FTX25A-t vagy a Daikin FTX35A-t választanám. (nyilván el kell döntenem kell-e a nagyobb teljesítmény, kb. 10ezer ft a különbség).Valami amit tudni kéne az adott típusról? FTX A megbízható széria?
Esetleg Gree (azt tudom, hogy kínai és ebbéli helyzetéből kifolyólag egyesek szerint még a legvállalhatóbb és ajánlható márka) és a Panasonic említett típusairól valami tapasztalat, infó?
-
lacam
aktív tag
Sziasztok
Klímát szereltetnék egy 30nm-es (250cm-es belmagasság) szobába.
Kaptam is egy elég kedvező árajánlatot, viszont a gép, amit hoznának számomra elég ismeretlen és az igazság az, hogy a google sem túl bőbeszédű a típussal kapcsolatban.
A paraméterei meggyőzőek, a dizájnja tetszetős, ámbátor nem vagyok teljesen nyugodt az ügyben, hogy a neve ilyen szinten ismeretlen még a google -nek is.
A Gree -ről, a Comfee-ről már hallottam, de a kivitelező "Prémium" kategóriának illetve "Gree"-ként emlegeti.... RCOOL
RCOOL Display illetve RCOOL Prime ami között döntenem kellene...de mivel fűtésre nem használnám (illetve külsőleg jobban tetszik, valamint a wifi-előkészítés miatt, képes lehetek távolról elindítani a készüléket) a Display ami közelebb áll a szívemhez....de akkor is RCOOL. Még egy véleményt egy review-t nem tudok olvasni róla....persze a reklámszövegen túl.
Használtok Ti RCOOL klímát? Japán kompresszor? Otthoni, ritka használatra megfelelő lehet? (nem fogom szétnyüstölni, az fix.....jobban parázok én a villanyszámlától (de ha muszáj akkor muszáj alapon be fogom természetesen kapcsolni, hisz azért van
)
Édesapámnál LG inverteres van, apósomnál Comfee, hiba nélkül mennek évek óta, nem vagyok a kínaiak ellen (sőőt, hisz pénzem nincs a márkásabb/nagyobbra, inkább a kínaiak felé húzok) de ezt az RCOOL-t nem ismerem. Ha ez tényleg (prémium) Gree, akkor nem lesz probléma....remélem.
Köszönöm
-
hape60
aktív tag
Sziasztok, hosszú töprengés után valószínűleg a PANASONIC Compact TZ25TKE -t fogom megrendelni. Valakinek van véleménye róla? Főleg a nyári meleg miatt lesz, de érdekel a fűtés is, elsősorban az átmeneti időben. Van ebben valami leolvasztás a mínusz fokokban?
-
tibibi
őstag
most nem akciós a whirpool
Érdemes elolvasni Béla írásait
az elégedett vásárló
-
Vackor1
tag
Elnézést, lehet volt már szó róla, de képtelenség ennyi hsz-t végigolvasni , néhány gyors kérdés :
- Multi klímát érdemes venni , két - vagy triót három - egymás fölötti helyiség hűtésére ? mi az értelme a duo vagy akár a trió klímának ? árban jobb vagy a működése jobb/megbízhatóbb ? mik a hátrányai a sima , több darab klímával szemben ?
- Fisher márka mennyire megbízható , illetve melyik típus az ajánlott tapasztalatok ! alapján ?
- ill. 20-30 nm és 3 méter alatti belmagasság esetén mekkora teljesítményűre van szükség, aminek nem kell max. teljesítményem mennie , amitől - véleményem szerint, de lehet tévedek , megköszönöm ebben a gondolatomban is a véleményeket - tovább fog működni ?
- És az utolsó : egy kis panziószerűségbe szeretném felszereltetni , milyen megoldások vannak arra , hogy szükség esetén kintről én is tudjam vezérelni a működésüket ? Siófok környékén tudtok ajánlani jó szakembert ?
Mindenki válaszát előre is köszönöm, további kellemes napot kívánok !
Új hozzászólás Aktív témák
- Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTD 8v 120Le 2009
- Jó állapotú Kona Shred / Pike 454 dual-air 110mm-140mm / Shimano Deore felszereltség!
- Új, bontatlan Tesla Smart Floodlight Battery Camera + Tesla 5W napelemmel - 1,5 év garival! -
- ROLLEREK: ÚJ, Újszerű, Használt 30+ db listát tudok küldeni
- Tchibo Esperto Caffe szemes kv föző hibátlan működéssel
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- Samsung Galaxy Z Flip 5 256GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- ÚJ Lenovo Yoga Slim 7 - 14.5" 3K OLED Érintő 90Hz - Snapdragon X Elite - 32GB - 1TB - 2,5+év gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest