Hirdetés
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
McReay
aktív tag
Sziasztok!
Korábban kérdeztem tőletek, hogy 4. emeleti lakásomba milyen klímát tudnátok ajánlani.
Mivel a héten jön a villanyszerelő és idén nem biztos, hogy belefér a felújítás mellett a klíma beszerzése, szeretném, ha legalább egy leállás elő lenne készítve a leendő készülék számára, ezzel is elősegítve a későbbi szerelést.
Mit gondoltok az alábbi elképzelés alapján az étkezőt és a hálót egy 3,5kW-os klíma le tudja hűteni kellőképpen? (a klíma kül- és beltéri leendő helyét a két piros jelöléssel szemléltettem)
-
windy
tag
Kicsit megpróbálom helyretenni, árnyalni ezt a Gree dolgot. Sokan tényleg azt hiszik, az, hogy valamire odaírják, hogy Gree gyártmány, akkor az már valamiféle garancia a minőségre. Hát ez egy kicsit nem így van. A Gree gyártó igazából semmiben nem különbözik a többi kínai gyártótól, úgymint a Midea, Haier, Hisense, stb. Pár évvel ezelőtt mi azért kezdtünk el vele foglalkozni, mert a magyaroszági képviselet az egyik legtisztességesebb importőr volt az összes kínai terméket behozó közül, és a garanciális feltételek, amiket nyújtottak, elég alapot adtak arra, hogy letegyük mellettük a voksunkat. A gépeik minősége egy centit sem volt jobb, mint pl a Mideáé, csak a garis hibák kezelése volt zökkenőmentesebb. Akkoriban egyébként még a Genex is importálta a Gree-t A készülékek minősége egyébként akkortól javult jelentősen, amikor a Daikinnal szorosabb együttműködést kötöttek, és a minőség-ellenőrzést megerősítették. Vannak nekik is sikermodelljeik, mint pl. a Comfort inverter, ami a japánokhoz közelítő minimális meghibásodási aránnyal rendelkezik. De azért vannak gyengébb sorozatok is, pl. a Trend, vagy a multi gépeik sem olyan színvonalúak, mint pl. egy Toshiba. Ezek a dolgok kizárólag a Gree nevű saját márkás gépekre igazak. A mindenféle más néven forgalomba hozott gépek csak annyira jó minőségűek, mint amennyit a megrendelő kifizet. Tehát hiába döngeti a mellét bárki is, hogy az ő gépe Gree gyártmány és ezért biztosan jó, ez messze nem így van. Mág akkor sincs így, ha mondjuk Daikin csoport tagja (pl. Airfel) nemhogy a Gree-é. Elég logikusan gondolkodni: Miért lenne drágább a Gree név alatt futó termék, mint mondjuk a Nord, ha ugyanazt a minőséget és adatokat tudná. Vajon miért nincs egyik noname gép sem fenn az Eurovent honlapján, hogy az adatok, amikkel forgalomba hozzák, tényleg igazak-e? Így ellenőrizhetetlen az egész, olyan gépet sóznak rá a vásárlóra, amilyet akarnak.
Szóval meg lehet venni az olcsó név nélküli klónokat, csak ne várjuk tőlük ugyanazt a minőséget, mint az eredeti gyártó márkanévvel ellátott termékétől.
-
Frenky89
addikt
Köszi! Megkérdezem őket is.
(#10922) csemberlen: Tavaly úgymond kényszermegoldásként egy 3,1kW-os mobil-split fújta felfelé a hideget lentről és teljesen elviselhető volt a dolog, kivéve persze a hangorkánt, amit generált. Ez csak azért írom, hogy esetleg kiderüljön, hogy nem 21°C-ban szeretnénk "fagyoskodni", hanem jó lenne néha aludni, amikor kint 40°C-ok vannak hetekig.
A kültéri elhelyezését és a konkrét termék kiválasztását firtató kérdéseimet illetően van-e esetleg valami tanácsotok?
-
Zeki
nagyúr
válasz
Reaper04 #10928 üzenetére
Beírtam a gugliba a nevét+ tipust, csak magyar nyelvű találat volt.
Egy újabb termék, amit valaki megrendelt a Gree-től, hogy ő most legyártat vele a magyar piacra egy konténernyit, egy hülye névvel, és ebből lesz biznisz?
Ez nekem nem garancia semmire. A cég is akármikor eltűnhet a piacról.
Utolsó létszámadat: 2 fő.Ettől még lehet jó is meg rossz is.
Szerencsére nekem nem kell döntenem.
---
Ja, hogy a gree honlapján is ott van a csudaklassz név.
Nem tudom van-e valakinek sok éves tapasztalata eme márkával.... mert csak az a mérvadó. -
Reaper04
aktív tag
Köszi az infót.
Másik, a gree saját oldalán is írja h az ő márkája.
Hazai forgalmazó: FNJ Proimpex
De ha van rá 3 év gari, akkor addig minimum biztosítaniuk kell az "utánpótlást", vagy nem?
Még lehet hozzá venni +2 évet is.Ennyire nem megbízhatóak ezek ? :S
-
Zeki
nagyúr
válasz
Reaper04 #10926 üzenetére
Az a baj a noname cuccokkal, hogy az adatokban azt hazudnak amit akarnak.
Aztán kérdés az alkatrész.
Ha csak ilyen símán lehetne trükközni a dual klíma létrehozásásal, valszeg már olvastam volna, és mások is csinálnák.
De csináltasd azzal, aki ezt valakinek ilyen ügyesen megcsinálta. Egyből ki fog derülni a kamuzás. -
Reaper04
aktív tag
Sziasztok!
Kis segítséget szeretnék kérni Tőletek.
Szeretnék alternatív fűtést létrehozni a házunkba (55nm, 1 légterű)
De kb 30 nm-t fűtenénk.Inverteres klímára gondoltunk, ami fűtésre is jó.
3,5 kw (A+) környékén nézegettünk ,SCOP 4 értékkel.Találtam többfélét.
Olcsóbbat-drágábbat.Van egy ilyen:
"Tosot" inverteres split klíma. 3,2kw hűtő (A++) és 3,4kw (A+) fűtő kapacitás
SEER 6,1, SCOP 4
3 év garanciaNoname, de olvasgattam és írták több helyen hogy a Gree egyik leányvállalata és az ő kompresszoruk is van benne (talán G10 ... )
Most ez 110 ezer forintSzerintetek megéri a készülék az árát?
Érdemes lenen megvenni?Másik kérdésem:
Olvastam már valahol hogy multi klímát lehet csinálni sima solo klímából is.
Egy sima kültéri meg kettő beltéri, párhuzamba kötve.
Amelyik éppen megy, annak küldi a hideget-meleget a rendszer. Az megy teljes hatásfokkal,
ha meg mindkettő akkor meg feleződik a teljesítmény.Ennek van valamilyen valóságalapja?
Okoz/okozhat e valamilyen galibát ez a bekötés, vagy használati mód?Válaszotok várom és előre is köszi!
Üdv: Dave
-
Frenky89
addikt
válasz
csemberlen #10920 üzenetére
Oké, bocs, azt hittem a méretezés miatt kérdezed.
A tetőtéri előtérbe kerülne.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- SEAGATE ST6000NM0034 6TB 7.2k SAS HDD, nettó 15747Ft + ÁFA, 1 év garancia
- Samsung S23 128GB Fekete /+AJÁNDÉK ÜVEGFÓLIÁVAL/normál állapotban / 12 hónap jótállással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest