Hirdetés
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Fűzzük össze a szavakat :)
- MárkaLánc
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Digitális Állampolgárság Program
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Habio
csendes tag
Sziasztok
Klímát szeretnék egy kb 32 m2-es nappaliba. Sok az ablak. A szerelő ezt a két klímát ajánlotta (gondolom ezt forgalmazza).
1: Toshiba RAS-B13N3KV2-E1
2: GREE comfort plusz GWH12KFVéleménye valakinek? Vagy nézzek más tipusu klíma után?
-
Zeki
nagyúr
válasz szunyog199 #9296 üzenetére
Mitsubishi, Fujitsu okésak. A nagyker is.
Igen, kint is megoldható. De kihívsz egy szakit, és felmér, ajánl, elmondja. -
szunyog199
tag
Értem. És egyébként melyek azok a klíma márkák még (Daikinon kívűl) amelyek megbízhatóak, ár érték arányban elfogadhatóak. Mint mondottam, hálószobába szeretném, inverteres kivitelben. Mivel a szobát teljesen fel fogjuk újítani ezért arra gondoltam, hogy a pára elvezető csövet, a 2 rézcsövet és áramot a kültéri egységhez a falba vésve vezettetném el. Egyáltalán ez klíma szerelésnél megoldható? Vagy érdemesebb falon kívül csatornába vinni?
-
BlacKSouL
addikt
válasz luckyman #9293 üzenetére
Ez tényleg tudja az automatikus vízszintes légterelést? Igen ahogy már kiderítetted.
Ezt nem sok klíma tudja, igaz? Meglepő módon nem, van olyan gyártó, akinél már a középkategóriában is benne van, van amelyiknél nincs, csak a felsőben.
Van jelentősége ennek a gyakorlatban? Az függ a felszerelés helyétől, és a használati módtól. Egy vízszintesen folyamatosan legyező befúvás egyenletesebben elosztva hűti/fűti az adott helységet, a helységen kívül már minimális lehet a jelentősége, azonban ha úgy van felszerelve, ami gyakori lehet, hogy a falnak nem a közepére, hanem valamelyik széléhez van közel, akkor a faltól elfelé beállítva fog a szoba közepe felé fújni. Ha pedig távolabbi helységekbe is átfújjuk a levegőt vele, akkor gyorsabb a légmozgás, ha a határoló nyílászáró irányába állítjuk. Mindenkinek magának kell tudnia, hogy a fentiek az ő esetében jelentőséggel bírnak-e vagy sem.
Samunak ez a típusa is beleesik a "koreait inkább ne" kategóriába? Vagy ez vállalható? Vagy még nincs vele sok tapasztalat? Ezt majd a statisztikailag relevánsabbak megírják. Nekem a miénkkel jók a tapasztalataim, még a garanciálisan történt javítás ellenére is. mod: de ahogy írtam, a miénk egy generációval előbbi csúcsmodell, nem feltétlenül összehasonlítható.[ Szerkesztve ]
Aláírás (nem kötelező megadni)
-
pjen
félisten
válasz Acheron #9259 üzenetére
A helyét kilehet építeni előre.Például a Hensel nek van kombi óra szekrénye 1-3 fázisra.A basic ot kell keresni,árban sokkal jobb,de a Csatári is biztos gyárt.A vezetékezést is meg lehet előre csinálni a művek csak felteszi az órát és le plombálja ahol kell.Előe órát nem adnak csak a megfelelő klímához adnak H tarifát.
Luckyman:az én panáimon is kézzel kell viz szintesen állítani a lapátokat pedig nem a legalja modell.
[ Szerkesztve ]
-
luckyman
aktív tag
válasz BlacKSouL #9289 üzenetére
Pedig a kérdés nagyjából ez volt, csak szerkesztési időn belül találtam hozzá egy használatit, abban manuálisan, a lamellákat birizgálva mutatták. Ez lett a vastag betűs. Mondjuk ha csak a csúcsmodellben van, akkora felárat nem biztos, hogy ér ( mármint nekem, aki a kínálat aljáról mazsolázgat ).
[ Szerkesztve ]
-
BlacKSouL
addikt
válasz luckyman #9284 üzenetére
Én speciel nem értem a kérdést. Van két gomb a távirányítón. Az egyiket megnyomom, akkor elkezd föl-le-föl-le legyezni a légterelő. Van egy másik gomb, azt megnyomom, akkor elkezd vízszintesen legyezni jobbra-balra. Bármelyik gombot megnyomom mégegyszer, akkor az éppen adott pozícióban megáll. Újra megnyomva újra megindul.
Ez mondjuk a miénkre igaz. Az egy régebbi Samsung csúcsmodell.Aláírás (nem kötelező megadni)
-
Zeki
nagyúr
válasz szunyog199 #9287 üzenetére
Noname. Valami kínai akárki cég gyártja bérbe. Alkatrész, szervíz, megbízhatóság hosszabb távon kérdéses.
Tegyél hozzá, vegyél Daikin klímát.
FTXV35 vagy az újabb FTXB35 (ez a cseheknél készül). -
Zeki
nagyúr
válasz szunyog199 #9285 üzenetére
Ott hagyd a whirlpoolt, ahol van.
-
szunyog199
tag
Sziasztok!
Klíma vásárlás előtt állok. Tavasszal szeretnénk a háló szobánkat felújítani és ezzel egy úttal egy klímát is beszereltetni. Kinéztem egy típust ami viszonylag elég jó árban van, kérdésem az lenne, hogy mik a tapasztalatok a Whirlpool típusú klímákkal? Whirlpool SPIW 412 típusról lenne szó.
Köszi!
-
luckyman
aktív tag
válasz EZoli752 #9279 üzenetére
Ez tényleg tudja az automatikus vízszintes légterelést? ( Nem tudja, csak manuálisan, azt pedig gondolom mindegyik tudja ) Ezt nem sok klíma tudja, igaz? Van jelentősége ennek a gyakorlatban? Samunak ez a típusa is beleesik a "koreait inkább ne" kategóriába? Vagy ez vállalható? Vagy még nincs vele sok tapasztalat?
[ Szerkesztve ]
-
csibor
addikt
válasz zsebibali #9281 üzenetére
Nekem ilyenem is van Fujitsu ASYG07LECA. 20 nm fűt be. Erre a méretre tökéletes. A másik Fujitsu ASYG09LECA 40nm-re 2 nagyobb., meg két kisebb helységet kifűt. lassan 4 hónap tapasztalat alapján elfogadható a tudása. Ha tudsz ilyet szerezni szerintem neked már elég lenne. 6K-val került többe mint a 07-es. Hűtéshez majd nyáron tudok hozzászólni. 3 év garanciával számolj, mert a 10 évnek azért komoly feltételei vannak.
-
Zeki
nagyúr
válasz zsebibali #9281 üzenetére
Jó nagy marha a szerelőd, már megbocsáss! Illetve a 2kw-os még jobb is mert komfortosabban hűti majd le a levegőt. (nem olyan hirtelen) - aki ilyenre képes, semmit sem vennék tőle, mert ki tudja még miben csillogtatja meg a tudását?
A 3.5 kW-os Daikin ftxb már okés gép. Az sem hűti le olyan hirtelen a szobát, ha nem akarod... és igazából nem a lehűtés az érdekes, mert azt akármelyik megtudja gyorsan csinálni, hiszen leveszed a hőt, és felveszed a venti fordulatot, aztán "adjad neki öcsém!" , hanem a szinten tartás. Ezért inverteres.
-
zsebibali
csendes tag
köszi a választ.
laikusként, de józan ésszel :-) én is kevésnek érzem a 2kw-ot.
A szakember erre azt mondta, hogy elviszi és nem érezném meg egy klímánál, hogy 2 vagy 2,5 kw-os. Illetve a 2kw-os még jobb is mert komfortosabban hűti majd le a levegőt. (nem olyan hirtelen)Ma viszont egy másik szerelő Daikin RXB25/FTX25-ot ajánlott 210 ezerért. (szereléssel) Vagy szerinte lehetne még ugyanebből 3,5 kw-os is 220-ért. (de csak azért, hogy akkor a földszinten is lehetne érezni a hatásából.
Szóval most az alábbi opcióim vannak:
Fujitsu ASYG07LECA 2kw 200e 10év gari
Fisher FSAI-PM-90 2,5kw 210e 6év gari
Daikin FTXB25/ RXB25 2,5kw 210e 3év gari
Daikin FTXB25/ RXB25 3,5kw 220e 3év gariMinőség alapján melyik lenne jobb?
Fujitsu-ból a fenti 2kw-osnál nagyobb teljesítményűt tudnál ajánlani ilyen árkategóriában?
Illetve még milyen márkából/típusból ajánlatos nézelődni?
Gree-t illetve Nord-ot érdemes nézegetni, vagy messze kerüljem? Egyik szerelő azt is ajánlotta ha olcsóbbat szeretnék.Egyébként a 2,5 kw-os teljesítménynél nagyobbat érdemes nézni, ha az is megfelelő? nem számít a klímáknál túlméretezés? (Árban ugyanis nincs nagy különbség egy 2,5kw vagy 3,5kw teljesítmény között)
[ Szerkesztve ]
-
EZoli752
tag
Samsung AR12HSSDBWKNEU - nál van már jobb klíma?
-
-
zsebibali
csendes tag
Sziasztok,
Egy családi ház 25m2-es tetőteres (erkélyajtós) szobájába szeretnék klímát.
Két típust ajánlott egy szakember:General line FUJITSU ASYG 07 LECA 200ezerért
Fisher FSAI PM 90 215 ezerértMindkét ár szereléssel együtt.
Szerintetek melyiket lenne nekem megfelelő.
Ő az elsőt ajánlotta jobban.Ja és a Fujitsu-ra 10 év a fisherre 5 év jótállást ad ha évente karbantartja 7 ezer ft-ért.
-
Zedroxine
tag
Sziasztok teljesen hozzá nem értőként fordulok hozzátok, és nem egyből szakikat kérek meg, mert nektek biztosan nem a pénzemre fáj a fogatok.
Szóval adott egy 57nm-es panellakás (3.emelet) ezt szeretném nyáron kellemes hőmérsékletűre hűteni.Nyilván, ajtók és falak, és a lakás kialakításából kifolyólag nem lesz mindenhol egyenletes. Ha lehet akkor annak csak örülök. Viszont a lényeg hogy 2 szobát is kellemesen hűthetővé kéne varázsolni. Az egyik egy nagyobb ~25nm a másik egy kisebb ~10nm-es szoba. Induljunk ki a két szobából vagy ki lehet indulni a teljes lakás hűtésének projektjéből?
Létezik olyan hogy 2 beltéri egységet kapcsolunk 1 kültérire?Van valami "biblia" féle? Ahol utána járhatok hogy mi is kell nekem?
A segítségeteket előre is nagyon köszönömPUBG: WonderMonkey ||"Én normális vagyok, a hangok is ezt mondták"
-
BB9360
aktív tag
Üdv!
Édesanyám lakásfelújít, és közben kitalálta, hogy klímát is rakat. Én mondtam neki, hogy Daikint vegyen, de hallgasson a klímaszerelőre. Ő is Daikint javasolt, ezt: FTXV25AB, elvileg 140k most az ára. A beépítést megcsinálják neki.Kb. 30nm nyitott térben lesz. Szerintetek van ennél jobb megoldás? A zaj és az esztétikum (minél kevésbé legyen látható - tudom, ez nem erről szól, de anyu sem fiatal már... ) szintén szempont!
Nagyon köszönöm!
-
windy
tag
válasz dgabor80 #9260 üzenetére
Gyakorlatilag bármelyik japán klímaberendezés megfelelhet az igényeidnek. Mondjuk gyári képviselete hazánkban csak a Daikinnak van, de a Mitsubishi és a Fujitsu is megfelelő supportot ad a készülékeihez az én tapasztalataim szerint. Mondjuk azt nem állíthatom, hogy túl sok tapasztalat lenne ezen a téren, mert nagyon kevés hibás gépbe futunk bele, pont ezért szeretjük a japán márkákat.
Ha az árakat is nézzük, akkor a Daikin és a Mitsu talán a legvonzóbb, ezeknek eléggé lenn vannak az áraik, így az ár-érték arányuk kiváló.
-
dgabor80
tag
Sziasztok,
Nagyon köszönöm a válaszokat, tudnátok ajánlani modellt is? Mik lennének a japán gyártmányok?
Sajnos a 200-220 e. amit erre tudunk szánni, így lehet hogy ebből csak 3,5 kw-os fog kijönni...
Garanciában illetve magyarországi szervizben/alkatrészben ki a jó?„Nem kell megtenned, a túlélés nem kötelező.” W. E. Deming
-
Acheron
őstag
Sziasztok!
Bár a felszerelendő klíma típusa és kivitelezője még nem dőlt el, de amennyire lehet, szeretném előkészíteni a "terepet". Arra gondoltam, hogy a klímaberendezés tervezett telepítési helye fölé a padlástérben kiépíttetek egy kötési pontot, külön kismegszakítóra kötve. A kiépítést úgy szeretném megoldani, hogy később (vagy akár rögtön) H tarifa szerinti mérőre lehessen kötni, emiatt regisztrált villanyszerelőt bíznék meg ezzel. Ehhez kapcsolódóan két kérdésem van (hátha valaki már megküzdött a kérdéskörrel):
Lehet -e a H tarifa szerinti mérőórát már a telepítés előtt felszereltetni, hogy a készüléket már egyből erre az ágra köthesse a telepítő,
vagy ha nem, lehet -e már eleve úgy kábeleztetni, hogy a későbbi mérőóra felszerelés már csak minimális munkával járjon?
Vagy a külön mérőóra felszereléssel együtt külön kábelezik is a berendezést, biztosítandó, hogy biztosan ne legyen más fogyasztó azon az ágon?
Köszönöm a válaszokat! -
BlacKSouL
addikt
Hát ha azt akarod megtudni, hogy maga a ventilátor mennyit fogyaszt önmagában a 4-féle fordulaton, akkor maxon kb. 30 W, közepes kb. 24W, alacsony kb. 18W, és csendes/éjszakai kb. 12W. Szóval fogyasztás különbség az szinte elhanyagolható. Mindazonáltal ha megy a kompresszor, akkor a szoftvertől függően ezer paramétert néz és változtat a gép, így előfordulhat olyan eset, mint pl. nekünk is néha, hogy tartós 1-es fokozaton összességében kevesebbet fogyasztott, mint csendes módban. Ne kérdezd miért. De az esetek 80%-ában a csendesben kevesebb lehet a fogyasztás, és nem egyértelműen a ventilátor miatt.
És igen, konnektorba dugható fogyasztásmérő igen hasznos dolog, folyamatosan tudja nézni az ember a valós fogyasztást.
[ Szerkesztve ]
-
windy
tag
válasz dgabor80 #9254 üzenetére
Az 50 nm-re (gondolom normál 270 körüli belmagasságnál) az általános ökölszámok szerint szükséges az 5 kW-os készülék. Természetesen sok függ a helyiség hőterhelésétől, benapozottságától, a bent tartózkodók számától, stb. Egy dologtól nem függ, hogy a ".....legújabb 2015 ös modellek már sokkal jobb hatásfokkal működnek, így azokból elég lehet a 3,5 kw ....", mert ez nem igaz, a 2015-ös 3,5 kW-os gépek is ugyanannyi teljesítménnyel hűtenek, mint a 2010-esek, vagy 2005-ösök. Valaki nagyon hozzáértő volt
A másik dolog viszont a komfort. Normál belmagasságnál az 5 kW-os készülék olyan légmozgást, huzatot generál, hogy pont az a komfort vész el, ami miatt a klímát szeretnéd. Ezért én legritkább esetben ajánlok ilyen helyre 5 kW teljesítményű készüléket. Inkább két 2,5-est, az árban is hasonló. A másik lehetőség, hogy némileg alul van méretezve a készülék, kicsit többet megy a kompresszor, némileg nehezebben hűti le a lakást, főleg, amikor kinn tényleg 40 fok közelében jár a hőmérséklet.
Tehát a válaszom, igen, lehet, hogy elég lesz a 3,5 kW is, főleg ahhoz, hogy elviselhetőbbé tegye a hőséget, de a fentieket mindenképpen figyelembe véve dönts. Ja, és vegyél inkább japán gépet, jobban jársz, mint a koreaival.
-
dgabor80
tag
Sziasztok, a segítségeteket szeretném kérni,
egy 50 nm-es nappali-konyha-étkező teret kellene lehűteni. Nagy ablak csak árnyékolt van, nagy fa illetve előtető miatt. A nagy melegben 28-30 fokig megy fel a hőmérséklet.
Eddig az "általános" megközelítés alapján 5 kw körüli alap gépeket néztem (főleg akciósat), de az egyik klímás akit hívtam, azt mondta a legújabb 2015 ös modellek már sokkal jobb hatásfokkal működnek, így azokból elég lehet a 3,5 kw is, főleg ha 25 fok alá nem szeretnénk menni.
P.: LG Advance plus P12RL.Elképzelhető hogy elég lesz?
Szeretném kicsit elviselhetőbbé tenni a nyári meleget, de nem tudok sokkal 200 e fölé menni.
Mi a véleményetek, illetve mit tudtok javasolni? Tényleg annyit számít az évjárat is?
„Nem kell megtenned, a túlélés nem kötelező.” W. E. Deming
-
fulton
addikt
Nincs valaki aki meg tudná mérni pl mennyit fogyaszt a klíma ha vissza vesszük "csendes fokozatra? pl az alacsony, vagy autofan módhoz képest) a ventit", huzat hatás miatt venném le. 15m2 a szobám, hát kiváncsi leszek mennyire tudja fent tartani ilyen -6 -7 kinti mellett a belső 20 fokot. Most 24 fokra állítottam.
Csak kiváncsi lennék mennyit fogyszt így az "autofan" hoz képest.
Egyébként LTCA09 gép.
[ Szerkesztve ]
-
windy
tag
válasz #46372352 #9245 üzenetére
Egy-kétezer Daikin klíma már átment a kezünkön, de gyári büdössel még nem találkoztunk. A Hitachinál volt egy évjárat, ahol a beltériben használt epoxi ragasztó vízzel érintkezve orrfacsaró bűzt eregetett magából. Ez már a legelső működéskor érezhető volt, és sajnos az importőr nem tudott a jelenséggel mit kezdeni. De ez már régen volt, azóta nem hallottam ilyen hibáról.
-
vizipok74
csendes tag
Sziasztok!
Használt klímára is lehet H tarifát kérni? Értelemszerűen ha az adatai alapján teljesíti a kritériumot.
-
windy
tag
válasz Mezga Aladár #9242 üzenetére
Természetesen.
Az FTXB/RXB sorozat a gyártó belépő modelje, a paletta alap kiépítettség, alap szolgáltatások, minőségben is belépő szint.
Az FTX/RX sorozat már a komfortmodell, jobb energiahatékonyság, minőségibb összeszerelés, motoros függőleges légterelés, Wifi, jobb kompresszor, heti időzítő, alacsonyabb zajszintek
-
Mezga Aladár
veterán
Üdv.
Tudja valaki mi a különbség a daikin FTXB35C/RXB35C vs FTX35/RX35 között.
[ Szerkesztve ]
-
windy
tag
válasz luckyman #9234 üzenetére
A honlapot megpróbáljuk naprakészen tartani, de ez nem mindig könnyű. Mivel nem vagyunk akkora cég, hogy saját webmestert foglalkoztassunk alkalmazottként, így kénytelenek vagyunk vállalkozással szerződve építeni a honlapot. Ez azzal jár, hogy nem mindig tudunk egyik napról a másikra javítani, változtatni, a másik pedig ha hibát fedezünk fel, akkor is meg kell várni, amíg a hozzáértő kijavítja. Mi nem vagyunk webáruház, nem profilunk a netes értékesítés, a honlapunkat leginkább tájékoztatásra használjuk. Ez persze nem azt jelenti, hogy a netes vevők le lennének tojva, de ha az árainkat megnézed, akkor elhiheted, hogy azok, akik a neten szeretnének klímát rendelni, azok biztosan nem tőlünk fognak, mert az árgépen és az árukeresőn sokkal alacsonyabb árakkal dolgozó webáruházakat találhatnak. Ja és nálunk még az sincs kiírva, hogy hívjon a még jobb árakért.
A weboldalunk kezdőlapján lévő akció azért van kinn, mert - bár a központi Daikin akciónak már régen vége - de nekünk van még abból a készülékből, és amíg van raktáron, addig nem emeljük vissza az árát, hanem továbbra is akciósan adjuk. Viszont ezt fel kell tüntetnünk, mert a forgalmazóval érvényben lévő szerződésünk alapján másként nem hirdethetnénk ezen az áron.
Egyébként igen sok kis klímás cégnél igenis a tulajdonos (aki sokszor a szerelő is) tartja úgy-ahogy naprakészen a weboldalt is, mert így gazdaságos.
"Ez az egész klímás biznisz picit fura különben is. Hogy lehet, hogy mindenki megadja az árakat, de odaírják, hogy kedvezőbb árakért érdeklődjön a delikvens. Kivétel nélkül minden oldalon, minden kereskedő. Pofára megy? Vagy csalás van mögötte? Más árat kapok, ha egy navos és más árat, ha egy digis e-mailről érdeklődök? Akit lehet, lehúzunk, akit nem lehet annyira, azt kevésbé? Ha mindenki olcsóbban adja amúgy is, miért nem azt adják meg egyből? Nem értem."
Akkor megpróbálom elmagyarázni:
Vannak olyan márkák, amelyek megpróbálják szabályozni, hogy az interneten milyen áron lehet megjeleníteni egyes klímaberendezéseket. Erről is lehetne sokat társalogni, hogy erre miért van szükség, de ebbe most nem mennék bele, rengeteg vita folyik a szakmán belül erről. Így láthatod, hogy pl. a Gree komfort inverter 2,5 kW-os készüléket a cégek nagy része 154 ezer forintért adja. Ez az ár, amit az importőr ajánlott fogyasztói árként megjelölt. Persze lehetne ezt 149.000 forintért is adni, sőt 145.000-ért is, csak ez oda vezet, hogy ha egy bizonyos árszint alá csúszik, akkor már nem éri meg vele foglalkozni. Ezt jellemzően a kis cégek, webáruházak okozzák, amelyek nem is csinálnak jelentős forgalmat, igazából csak a zavarosban halásznak. Ismerek olyan fiatal srácot, aki a Havanna lakótelepen a fél szobájából működtet klímás - meg még több más - webáruházat, semmilyen szolgáltatást nem tesz a kereskedés mellé, nincs szinte semmilyen költsége, viszont a legalacsonyabb árakon értékesít, így generál annyi forgalmat, hogy nyáron összeszed belőle párszázezer forintot. A nagyobb, komolyabb klímás szakcégek viszont lényegesen nagyobb költséggel dolgoznak, hiszen szerelőket, üzletkötőket, esetleg mérnököket tartanak el, raktároznak, bemutatóteremmel rendelkeznek, stb. így nem tudnának az ilyen néhány százalékos árréssel fennmaradni. Az adott márka szempontjából sem előnyös, ha nagyon megcsúszik a terméküknek az ára, mert akkor a viszonteladók elfordulnak tőlük, és azok a nagyobb cégek, amelyek tényleg komolyabb forgalmat csinálnak más márkák termékeit fogják forgalmazni. Tudni kell, hogy egy márka forgalmának csak egy kisebb részét adja a lakossági splitklíma-piac, általában jelentősebb a közületi, céges projektekből származó forgalom. Nagyobb hasznot is hoz, és lényegesen kevesebb a probléma is, mint a több ezer lakossági géppel. Ezért néhány márkaképviselet megpróbálja a lakossági gépek árait is azon a szinten tartani, amivel meg tudja tartani a viszonteladóit, mert így nem veszti el a nagyobb jövedelmet hozó közületi piacát.
A webes árak sok esetben a nagyker árhoz annyira közel kerültek már, hogy egyszerűen a kisker már nem tud belőle engedni egy ezrest sem. E miatt sokszor kerül olyan helyzetbe a kereskedő, hogy esetleg egy nagyobb rendelés esetén (pl. 15-20 iroda klimatizálására) sem tud engedményt adni, holott a vevő jogosnak érezné, hogy ha ő ilyen sok készüléket rendel, akkor kapja olcsóbban, mint az, aki egyet vesz. Ezzel a jelenlegi webes értékesítési környezetben egyáltalán nem lehet mit kezdeni, csak akkor, ha a honlapon némileg magasabb áron szerepeltetjük a készülékeket.
-
fulton
addikt
Egyébként azon gondolkodom, milyen jól mondták akik, hogy egy háznak sokkal jobb ha folyamatosan meleg, mintha minden nap hagyjuk lehülni 10 fokra pl, aztán felfüteni...mivel a falak át sem tudnak igazán melegedni.
Érdekes mód most hogy megvan a klíma, pl felfűtöm 23 fokra. Vagy legyen ez a mult este mikor begyujtottunk volt vagy 25 fok a szobában, a klímát belőttem 20 fokra, és reggel mikor felébredtem még mindig 22 fokot mutatott a hőmérő. Holott régen, reggel 7 kor már csak 15 fok volt és érezhetően rideg/hideg ház.
2 napja megy a klíma.Az is érdekes mai nap már azt is tudja hogy ebben a módban : heat/20 fok/autofan hogy szinte alig megy (alacsony fordulaton), ez a full csendes állapotban teker (szinte hangja sincs) és mégis 22 fokot tart a szobában.
Akkor ilyenkor nem igen eszik sokat igaz? mert szerintem ez esetben nem, Egész nap párszor kapcsolt csak rá alacsony forulatra (hangjából ítélve). Egész nap csendes módban ment (éppen hogy adta a levegőt finoman), magyarán ezt látta jónak az elektronika + a kültrinek abszolut semmi hangja egész nap.
Akkor ez esetben nem igaz az hogy többet eszik jól mondom?Az akkor lenne helyes állítás, ha pl fűteném fel a lakást, és manuálisan beállítom a csendes módot. Mivel akkor melegebb levegőt kell fújnia a hatás elérése érdekében.
[ Szerkesztve ]
-
fulton
addikt
Ezek a klímák fűtés alatt nagyon szárítják a levegőt?
Ma mikor felkeltem, bár lehet nem miatta, mert előző este semmi bajom nem volt, nagyon fájt a torkom, és ilyen szárazos érzetem volt.
-
Zeki
nagyúr
válasz luckyman #9234 üzenetére
Van a LISTAÁR.
Ezt kellene HIVATALOSAN mindenkinek kirakni.
Ebből jöhet le aztán a személyes árajánlat kedvezménye.---
Azért érdemes mindent ugyanattól venni/igénybe venni, hogy ne legyen egymásra mutogatás, ha beüt a gebasz.
Feltelepíti x cég, de y céget hívsz ki évenként karbantartani. Ha elromlik, ki megy ki javítani? x vagy y cég? És mi gátolja meg x céget hogy azt mondja, y cég karbantartása okozta a bajt, vagy y céget, hogy x cég telepítése? És miért javítaná ingyen y cég a géped, ha neki abból sosem volt haszna?Vagy az általam linkelt cég 5 év garanciát ad a telepítésre is. Vagyis ha olyan hiba van, amit a telepítés okozhatott, akkor ingyen javítják. Most ha mást hívsz ki karbantartani, aki úgymond belenyúl a rendszerbe, mondhatják hogy ez a telepítési garancia ugrott.
-----
Mivel nincs két azonos szobám ,egyazon főfal mellett 2 különböző klímával, így a légszállítás dologban nem tudok válaszolni.
-
luckyman
aktív tag
Igen, gondoltam, hogy papíron azt adnak meg, amit akarnak, de valamin csak el kell indulni.
Amire még senki nem válaszolt, ez a picit gyengébb hűtőteljesítmény érezhető, érzékelhető e egyáltalán, valamint a kisebb légszállítás előny vagy hátrány? ( csak hűtés érdekel )Amúgy a weboldal ügyben nem értek veled egyet. Nem hiszem, hogy a telepítést végző szakember vagy akár a cég tulajdonosa tartja naprakészen az oldalt, ha ez így van, akkor ott gond van. Ha meg a netes vevők le vannak tojva, akkor minek a weboldal? Amit linkeltél oldal, az pont az egyik ilyen nem naprakész akármi.
Ez az egész klímás biznisz picit fura különben is. Hogy lehet, hogy mindenki megadja az árakat, de odaírják, hogy kedvezőbb árakért érdeklődjön a delikvens. Kivétel nélkül minden oldalon, minden kereskedő. Pofára megy? Vagy csalás van mögötte? Más árat kapok, ha egy navos és más árat, ha egy digis e-mailről érdeklődök? Akit lehet, lehúzunk, akit nem lehet annyira, azt kevésbé? Ha mindenki olcsóbban adja amúgy is, miért nem azt adják meg egyből? Nem értem.
És még egy dolog. Azt látom már, hogy lehetőleg attól kell venni, aki telepíti is, a gari végett. A karbantartást is azzal a céggel kell végeztetni, vagy az mindegy? Ha mást hívok minden évben, akkor ugrik a gari?
[ Szerkesztve ]
-
Male
nagyúr
Ez az adatbázis már jól működik?
Csak mert akik nekem csinálták, azoknak az adószáma alapján azt mondja, hogy "hűtőközeg értékesítésére és vásárlására jogosult", és "berendezések értékesítésére és vásárlására jogosult". Mellé kiírja az F-Gáz azonosítójukat. A kiírt F-Gáz azonosítóra keresve meg azt mondja, hogy "A megadott kártyaszám nem található az adatbázisban."
Most akkor az adatbázis melyik fele mond igazat -
Zeki
nagyúr
válasz luckyman #9230 üzenetére
Lehet dilemmázni még éveken át. Azután közben nem veszel semmit, csak dilemmázgatsz.
Nekem 3.5kW-os Daikinom van. Az alatta lévő hűtő zaja elnyomja annak a "zaját" legkisebb fordulaton. Kb eggyel nagyobb fordulaton egál vele. Ha meg nem zúg a hűtő, akkor sem hangos. Alig hallani. Van egy 2.5kW-os Mitsubishim is, az hangosabb picivel a legkisebb fordulaton. De lehet azért, mert jobban tolja a levegőt.
Igazából nem érdekel. Amikor kell, akkor úgyis megy. A 3 gyerekem otthon minden zajt sokszorosan lepipál.
Papíron lehetnek mindenféle decibelek, de a valóságban meghallva már lehet változik az ember véleménye.
Pl ezért is jó a Pannonklíma bemutatóterme. Be vannak üzemelve a klímák.Az meg hogy ki mikor frissíti a weboldalát, egy dolog. Lehet nem ér rá, mert annyira tele van melóval így is.
Lehet hogy direkt hagyja bent a kifutott tipusokat, hogy a keresőkből megtalálják.Klímát attól kell venni akivel fel is szerelteted, szépen számlával. És annak a cégnek benne kell lenni a Klímavédelmi Hatóság adatbázisában, aztán meg legyen vele kapcsolatban sok-sok évre visszamenőlegesen egy nagy kazal referencia. Ugye az sem árt, ha nem úgy váltogatja a cége székhelyét mint más az alsógatyáját.
Akkor kisebb a mellényúlás esélye, ráadásul valószínűleg már igencsak képben van a klímákkal is, és nem csak 1 típusra akar rábeszélni mindenáron. Tavaly valakinél a Samsung volt a mindenre jó megoldás.
[ Szerkesztve ]
-
csibor
addikt
-
luckyman
aktív tag
Egy külföldi oldalon találtam egy katalógust az ftxb-c sorozatról, az a 21dB csak a 20-as és 25-ös készülékekre igaz, a 35-ös már 23dB. Nem értem miért jó, hogy a hazai klímások weboldalai fals infókat közölnek. Találtam olyan oldalt is, amelyik egy éve nem frissült, tavaly nyárig meg tavaszig élő akciók vannak feltüntetve. Az ilyenekbe hogy bízzon meg az ember?
Egyébként ahogy nézegettem, lehet, hogy az a brutál légszállítás tök felesleges otthoni környezetben. Viszont a Daikin előnye fogytán. Előbb a teljesítmény, a leszabályozás, most meg a zajszint. Hát nem tudom. A zaj meg a leszabályozás emészthető, de a kisebb hűtő teljesítmény nem hátrány? Vagy csak papíron kisebb, nem kell nagyon hinni a katalógus adatoknak? Többet semmiképp nem szánok rá, de nem akarok azon se rágódni ha az egyiket végre kiválasztom, hogy mi lett volna ha... -
Acheron
őstag
válasz jagertibi #9226 üzenetére
Amennyire én látom most a keresgélés után, a Zen kb az SF tudását hozza, jobb energiahatékonysági adatokkal és (szerintem) egész ütős design -al, mindezt kb az FH árán. Az FH tudásban és hatékonyságban is komolyabb, de design -ban a Zen előnyben van. Véleményem szerint mind nagyon jó készülék, egyéni preferencia kérdése, kinek mi a fontosabb, melyik jön be jobban.
-
jagertibi
aktív tag
Úgy nézem akkor lehet én se nyúlok majd mellé, egy Mitsubishi MSZ-EF25VE2B ZEN -t néztem ki.
-
windy
tag
válasz Acheron #9222 üzenetére
Írtam választ neked, de sajnos valami oknál fogva elveszett. A lényege egyébként nagyjából az volt, amire te is jutottál, nagyjából ezeket a gépeket ajánlottam én is. A Mitsu SF sorozat brutális, szerintem, aki ebben az árkategóriában is gondolkodik, az egyik legjobb választás. Minden nyalánkság benne benne van, az adatai pedig lenyűgözőek. Piszok csendes mind a kültéri és mind a beltéri is, és a minősége a gépnek kifogástalan.
-
Acheron
őstag
Különálló légtisztító van már, ettől a klímában még lehet, ártani nem fog. Egyidejűleg a kettőt nem nagyon szeretném működtetni.
Megnéztem az ajánlott modelleket. Ezek közül valóban a Mitsubishi FH35 modellje a legmeggyőzőbb. Ezzel a Daikin FTXS modellje lehet pariban, de az magasabb árú. Hétfőn kérek erre is ajánlatot a potenciális kivitelezőktől, mivel csak netes árakat láttam, és a telepítői árak egy kicsivel jobbaknak tűnnek ezeknél.
A további sorrend nagyjából Mitsu FS, Fuji LTCA (bár az ezüst szín miatt ez alighanem kiesik), Daikin FTX35K, Fuji LUCA, Fuji LMCA. Mielőtt megkövezne valaki, mindez nem minőségi, hanem az én preferenciáimnak megfelelő ár / érték alapon.
Mondjuk, ha ezek között valamiért nem jutok dűlőre, akkor nem keresek köztes modellt, hanem visszamegyek az alap Daikin -hoz (FTXB35C), mert ár érték arányban az eddig látottak közül azt látom a legjobbnak.
Kíváncsi vagyok az FH35 árára, nem lehetetlen, hogy olcsóbban kijön, mint az LTCA -
Male
nagyúr
Mert csak egy órát mért, és azt szorozta fel 24-el... ha belekerült egy leolvasztás, az olyan, mintha naponta 24-szer csinálná. Ráadásul néha utána maxon nyomja, láttam már ilyenkor 1700W-ot is a mérőn (dőlt is belőle a meleg ), aztán persze visszavesz, de egy rövid idejű mérést ez nagyon eltorzít.
-
Male
nagyúr
Gondolom mert kevesen nyomatják 25 fokra a szobát vele :S
Nekem programozva így megy:
0:50: 18 fok
9:00: 19 fok
13:30: 20 fok
23:00: 19 fok
Szenzor OFF, Economy OFF
Nekem így a max 11,6 kWh volt egy napra a múltkori hidegben (Jan 4 - 5). 40nm mínusz a fürdő. (bár az előszobába elég kevés megy ki, ott pár fokkal hidegebb van) -> egy áramszünet miatt elképzelhető, hogy nem ment a program, és konstans 19 fokra volt állítva :STe most 1 órát mértél, és azt szoroztad fel? Mert az úgy nem mérvadó, csinál egy leolvasztást abban az órában, és máris sokkal több a fogyi.
9211-re: Amikor fűt, akkor nem, amikor már csak keringeti (figyeli csak a hőfokot a leírás szerint), akkor nekem lemegy arra a szintre is, bár ez elég ritka.
Ha már erről a típusról megy a kérdezgetés: Nincs valami megoldás rá, hogy tudjam épp mire van állítva? Mert a távirányító nem mérvadó, ha pl heti program van, de van egy áramszünet ( az órát elfelejti ilyenkor a leírás szerint, és az utolsó beállítással megy tovább... nem értem, egy kis kondi vagy egy gombelem miért nem fért bele az árába , már ha a leírásnak igaza van ). Írnak valami opcionális vezetékes szabályozóról, de a neten nem látok sehol ilyesmit. Létezik tényleg? Kb mennyiért, és miket tud? Valakinek van erről infója?
-
fulton
addikt
Még annyit, hogy akinek ltca van, ez autofan üzemmódban sose szabályoz le a frodulat 21dB-s szuper csendes üzemmódra? Nekem egesz nap alacsony fordulaton ment. De sose szupercsendes hangal. Az csak akkor ha manuálisan az autofan helyett "csendes" venti fordulatot allitok be. De jo lenne ha leszabalyozna magától is ha elérte a homersekletet.
-
fulton
addikt
Olyan adatokat olvasok, gondoltam mar rakerdek. Van egy szoba 16m2. Ebben egy fujitsu LTCA09, ami egyelore nappali aramra van kötve. Mindent kilőttem a hálózatról, hűtőt gepet mindent. Csak a klíma ment.
Kint 0, -1 fok. Szobában 25 fok volt bellitva mar felmelegített szoba.
0,6 kWh evett meg. Vagyis 14,4 kWh egy nap, de este még hidegebb van igy gondolom még. Tobb.
A gep autofan/fűtés/25fok/sensor. Modban van. A venti folyamatosan megy alacsony fordulatonNem sok ez? Itt olvastam olyan kevés adatokat hogy...meg ez 16m2 szoba csak..
[ Szerkesztve ]
-
luckyman
aktív tag
válasz luckyman #9200 üzenetére
Jól gondolom vagy sem, hogy a légszállítási paraméter is fontos lehet, ha egy tagolt területet szeretnék hűteni? Mert akkor a Daikin ( ~560 m3 ) ebben is alatta teljesít a másik kettőnek, nem is kicsit, míg a Panasonic 750 m3-t tud.
Ki lehet e jelenteni, hogy a három közül a Panasonic lenne a legjobb választás, vagy ezek pusztán számok és marketing, a gyakorlatban elenyésző vagy csekély jelentőséggel? -
Zeki
nagyúr
válasz luckyman #9202 üzenetére
Akkor neked nem is kell a legjobban leszabályzós, mert erre úgysem lesz lehetősége a klímának.
Acheron
Ha fontos a levegő tisztítása, akkor arra pl Daikin levegőtisztító jó megoldás.
A klímákban csak ilyen marketing légtisztítás van, hogy elmondhassák, ilyet is tud.
Van amelyikben szűrő van, van amelyik ionokat szór szét, van amelyikben plazma szűrő van.
Egy normális légtisztítóban meg mind megvan, sőt, több is. És sokkal nagyobb felületen.[ Szerkesztve ]
-
Male
nagyúr
Úgy néz ki, eladnám a régi klímámat.... tudom, ez nem beárazós topic, de jobb ötletem nincs, hol kérdezzem meg: Fisher FSAI-Pro-120AE1 a pontos típusa (3.2kW-os inverteres hűtő-fűtő split klíma). 2013-as gyártású, 2015-be már alig volt használva ( pár napot ment ), tehát max két évet ment eddig ( nem tudom a gyártás után mikor került felszerelésre ).
Annyi nyűgje van, hogy ahogy fel van most szerelve, a burkolat egy ponton be tud rezonálni bizonyos helyzetekben. (szerintem újra felrakva ez nem fog jelentkezni)
Távirányítója megvan, hibátlanul működik. Jelenleg fel van szerelve nálam, így a leszerelés költsége a vevőt terhelné, cserébe nem zsákbamacska, kipróbálható vásárlás előtt.A kérdés, hogy ilyen feltételekkel kb milyen áron lehet ezt eladni, mi lenne a reális? ( sajnos tippem sincs )
[ Szerkesztve ]
-
Acheron
őstag
Egészen pontosan miben lehetne definiálni ennek a három gépnek, illetve a FUJI LTCA -nak az előnyét a FTXB35C -hez képpest azon túl, hogy műszakilag jobban összerakott, tartósabb alkatrészek (ha ez elmondható), stb. A párommal el szeretném dönteni a hétvégén, melyiket válasszuk. A drágábbak is beleférnek, de csak ha ésszerű érv szól mellettük. Pl nekem fontos lehet a levegő tisztítás minél hatékonyabb módja (sajnos hajlamos vagyok allergiára), friss levegő (pl ionizálás - ezt pl nem látom az egyébként nagyon szimpatikus Mitsu modellben)), hatékony szagtalanítás (egylégteres nappali - konyha). Viszont azt látom, hogy már az alap Daikinban -is van fotokatalitikus tisztító.?
Köszönöm, ha tudtok segíteni a döntésben - kissé tanácstalan vagyok, és jövő hét elején szeretném megrendelni a kivitelezést. -
luckyman
aktív tag
válasz BlacKSouL #9201 üzenetére
Magyarul az a jobb, amelyik jobban leszabályoz? Mert a kínai meg a Pana lemennek 0.8-ig, míg a Daikin 1.1-ig.
Ide kb délig süt a nap, de akkor már nem kap telibe. Viszont vasbeton épület, és jó lenne, ha a kisebbik szobában is lehetne érezni a hatását. Ami nem lesz egyszerű, mert 2 ajtó és egy rövid közlekedő van köztük, de hátha. Ezért akarok 3.5kW-t, amúgy elég lenne a legkisebb is. A nappal is húzós a vasbetonban, de az igazi szenvedés az éjszaka.[ Szerkesztve ]
-
BlacKSouL
addikt
válasz luckyman #9200 üzenetére
Amikor nincs nagy hőség, de nagy a páratartalom, a szoba már lehűlt, az inverteres klíma visszaszabályoz a legalacsonyabbra. Ha így is túl hideg lesz, kikapcsol. Onnantól kvázi on/off módban megy, de nem mindegy, hogy 0-200 W (hálózatból felvett teljesítmény) között kapcsolgat, vagy 0-150 W között. Mert ugye így a folyamatos 200W már túl sok a szintentartáshoz, a 150 meg éppen elég lenne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Bundle topik
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- TCL LCD és LED TV-k
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva