Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Spórolj magadnak és másoknak időt, olvasd el az összefoglalót, és annak megfelelően kérdezz!
Aki nem hajlandó elolvasni az összefoglalót, erre bökjön rá:
----> Ajánlott házak adatbázisa <--- frissítve 2024 szeptember
Ha kérdeznél, ennyit írj meg:
1. Mennyit szánsz a házra
2. Mi megy bele (legalább alaplap, CPU hűtő)
3. Bármi más ami Neked fontos (RGB, oldalablak, szín stb)
Új hozzászólás Aktív témák
-
shifty!
senior tag
Sziasztok!
Egy HP EliteDesk G1 800-as, torony kivitelű házból költöznék valami szebb és igényesebb megoldásba, ami monjduk már az asztalra is felkerülhetne.
A fő komponensek:
- gyári microATX-es alaplap
- i5-4590 CPU gyári hűtővel (nem tervezem cserélni)
- GIGABYTE RX 460 WindForce 2X OC VGA (H=37 L=191 W=111 mm)
- D-Link DWA-556 PCIe WiFI kártya
- 1x Kingston UV400 2.5" SSD + 1x Samsung HM320 2.5" HDD, utóbbit idővel nagyobb 3.5"-os adathordozóra tervezem cserélni.Árban nem szeretnék elszállni, 15-20e ft között megállnék, ha lehet, alatta.
Kritérium annyi lenne, hogy a lehető legkisebb méretben megfelelő szellőzéssel (70%-ban játékra van használva) egy olyan házat találjak, amii lehetőleg "szimmetrikus" elrendezésű, tehát az alaplap vízszintesen legyen beszerelve, így ha a gépháznak van plexis/üveges oldala, azt szemből nézve a jobb oldallapnak lehessen behelyezni, mert a gép a fal mellé kerülne, a fal meg nem szeretné nézni, de én igenKöszönöm előre is!
Powerty and hunger kills // Invisible, evil disease
-
shifty!
senior tag
válasz DoItYourself #67379 üzenetére
Jogos a kérdés, de direkt megbontottam az oldalát, és bemerészkedtem egy mérőszalaggal. Standard, 244x244mm-es lap.
-
shifty!
senior tag
Bocsánat, nem türelmetlenségből, csak úgy látom kimaradt eddig.
A korábbi kérdésemre van valakinek ajánlása?Powerty and hunger kills // Invisible, evil disease
-
shifty!
senior tag
válasz fogtunder #67431 üzenetére
Erről a típusról mi a vélemény?
Elvileg megfelel, lévén mATX standardos, a minőségére kiváncsi lennék, hátha van valakinek tapasztalata.Powerty and hunger kills // Invisible, evil disease
-
shifty!
senior tag
válasz fogtunder #67441 üzenetére
&BogyóBP Köszi a visszajelzést. Most tértem vissza több évnyi laposozás után az asztali világba, kiindulási alapnak egy szép és szépen berendezhető házat szeretnék. Mivel nagyon sok alkatrész nem fog cserélődni és nincsenek nagy igényeim, szerintem ez lesz az ideális kezdés.
-
shifty!
senior tag
válasz fogtunder #67443 üzenetére
Mindkettő tetszik, és árban sincsenek felette sokkal a keretnek, de azt nem tudom megváltoztatni, hogy a ház az asztalon balra lesz a falnál, 90°-kal beforgatni, hogy az ablak felém nézzen nincs helyem, mert az asztallap keskeny, teljesen zárt kivitelt meg nem tennék fel az asztalra. Ezek miatt kerestem fekvő alaplapos, variálható oldallapos házat, és egy Logoutos teszt alapján ez megfelelne ezeknek a kritériumoknak.
-
shifty!
senior tag
Sziasztok,
Lassan eljutok a tényleges vásárlásig, addig hánytam-vetettem a dolgot, amíg arra jutottam hogy nem kell az a fordított elrendezés hogy jobbra ablakos a dolog, nem akarok spécizni, egy értelmesebb belépő szintű házat keresek inkább. Három jelöltre szűkítettem le a dolgot, kitétel hogy fehér legyen a ház: Bitfenix Nova, CM MasterBox Q300L , Bitfenix Neos.
Ebben az árkategóriában, fehér, nem ablakos ha van más tipp szivesen fogadom, illetve ezek közötti tapaszatlatokat is várnám, melyiknek mi a rákfenéje.
Köszi
-
shifty!
senior tag
válasz fogtunder #67807 üzenetére
Sziasztok,
A venti témára reagálva: barátnőmnek megépítettük az álomgépet, de olyan hangja van mint egy porszívónak. Corsair Carbide Spec-3 ház, elöl 2 gyári venti, felül a vízhűtás 120as radiján egy ID-Cooling PL12025 venti, hátul is egy ilyen típusú. Mivel az alaplapon csak 2 db 4lábas ventitáp van, az első kettő és a felső-hátsó molex-re van összekötve hogy tápot kapjon, valszeg ezért teljes fordulaton mennek, bár az első kettő gyári még így is jóval halkabb.
Van erre valami tanács, mit lehet tenni?
Köszi!Powerty and hunger kills // Invisible, evil disease
-
shifty!
senior tag
Sziasztok,
Korábban írtam aztán nem szántam el magam gépházra, mostmár nagyon költöznék.
i5-4590, 4x2GB DDR3 1600 MHz, Gigabyte RX460 2ventis, 300W HP gyári táp jön vele (idôvel cserés,tudom), 2x2.5" meghajtók.
Phanteks Eclipse P300, vagy NZXT S340 az ajanlottabb? Egy árkategoria, tetszik mindkettő, előnyt élvez a halkabb működés, ezek az alkatrészek nem fűtenek be annyira.
Tervezett bővítés nVidia 1060, 1 db 3.5"-os HDD.Köszi!
-
shifty!
senior tag
válasz TheHessian #68145 üzenetére
A megfordított házra amúgy a legjobb megoldás amit találtam, értelmes áron:
Én is kerestem ilye kb fél éve, de már letettem róla, inkább egy jobban szellőző valami.
[ Szerkesztve ]
-
shifty!
senior tag
válasz enginev3.0 #68212 üzenetére
-
shifty!
senior tag
válasz Mr.Csizmás #68495 üzenetére
Szia,
Én a héten vettem egy Zalman Z1 Plust az alzánál, kb. 12e ft volt.
Gyárilag 2 elülső kék ledes venti, előttük rácsos kivitel porszűrésre alkalmas bár picit nagy lyukmérettel, hátul egy nem ledes, de elég halk venti, mindhárom Zalman.
Alul a tápnál porszűrős, elég jó anyagvastagsággal dolgozik, 3 db 2.5"/3.5"-os műanyag tálcás SSD/HDD felfogató, plusz az alaplapi tálcára még egy 2.5"-os felmehet csavarral, ODD-nek is van hely bár én nem használom.
Összeségében elégedett vagyok vele, nagyon halk, ellenére annak hogy a 2 első ledes venti MOLEX-en kap áramot, az ára pedig egész baráti volt amikor megvettem, nem tudom, akciós-e még.
[ Szerkesztve ]
-
shifty!
senior tag
válasz Mr.Csizmás #68508 üzenetére
Kettővel alattad írtam pár sort, íme újra
-
shifty!
senior tag
Sziasztok,
Lépésről-lépésre gépfelújítást tervezek, és mivel van, ami a következő konfigba is költözik, nem akarom megfőzni őket.
Jelenleg egy i5-4590 dolgozik gyári hűtésével, SAPPHIRE PULSE RX 570 4GB kártyával, 2 SSD + 1 2,5" HDD.
Ezek most egy Zalman Z1 Neo-ban sülnek csendben, a konfig játék alatt 70-75 °C, mindenképp változtatandó állapot.
Első lépésnek azt gondoltam, CM MB511 házba költözni, a CPU-ra a gyári helyett egy CM MasterLiquid 120 Lite menne, ez megmaradna a platformváltás után is.
A tervezett kövi egy R5 2600 lenne, a többi (deszka, RAM kivételével) maradna.
Erre a tervre megfelel az MB511 (tetszik és értelmes áron van szerintem)?
Ryzenes felhasználói tapasztalat esetleg ilyen kompakt hűtéssel van?
-
shifty!
senior tag
Királylány, egy bajom, hogy a mostani alaplapon szumma 2 db 4-pin FAN csati van...
Abból egyet megeszik a kompakthűtés szivattyúja, egyet a radin lévő venti, és itt kifújt a lehetőségek tárháza - vagy molex-csatis régebbi ventiket használok, amik gondolom a molex betáp miatt nem szabályzottak, és fullon fognak pörögni. Jól sejtem?
-
shifty!
senior tag
válasz kalapacsolok #71212 üzenetére
Brand vékonykliensek között érdemes körbenézni, valószínűleg ilyen igényre jobban jársz azzal, mint egy építetttel.
-
shifty!
senior tag
válasz kalapacsolok #71214 üzenetére
Fáradjunk át a releváns topicba
-
shifty!
senior tag
Sziasztok,
Nem tudom, jó topic-e, talán itt gyűlik össze a legtöbb info és tapasztalat.
Költözünk, költözés után ki kell költöztetnem a játszós PC-met a nappaliba, szeretném egy oda illő házb bújtatni az évek alatt összeszedett gépemet.
Kinéztem a Jonsbo G3 HTPC házat,ennél jobb-elegánsabb opciót nem találok, ami árban sincs elszállva.
Egy dolog nem tiszta számomra, bár paraméterek alapján elvileg stimmelne: szerintetek befér-e magasságában és hosszában egy Zotac AMP GTX1070 ebbe a házba? Igazából szerintem ez az egy szűk keresztmetszet lenne, youtube-on néztem összeszerelési videókat, de nem láttam hasonló méretű kártyával mérvadó videót.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Robotporszívók
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Magisk
- DUNE médialejátszók topicja
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Milyen NAS-t vegyek?
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.