Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Spórolj magadnak és másoknak időt, olvasd el az összefoglalót, és annak megfelelően kérdezz!
Aki nem hajlandó elolvasni az összefoglalót, erre bökjön rá:
----> Ajánlott házak adatbázisa <--- frissítve 2024 szeptember
Ha kérdeznél, ennyit írj meg:
1. Mennyit szánsz a házra
2. Mi megy bele (legalább alaplap, CPU hűtő)
3. Bármi más ami Neked fontos (RGB, oldalablak, szín stb)
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz Kristof9094 #39036 üzenetére
Ha 25-öd van rá, ne az N200-at nézegesd, vannak betegségei és a hűtése is csapnivaló.
Én asszem a PS07 Silverstone-t venném meg. mATX, kitűnő szellőzés,
egy kicsit a csavarok alól pattog a festék, de ez nem látszik. Van fehérben is -
törölt tag
válasz Kristof9094 #39042 üzenetére
FRACTAL Design Core 3000 USB3
ZALMAN Z11, Z9, U3
Cooler Master RC 692 usb3
XIGMATEK Midgard II
CORSAIR Carbide 300R
ezek mind jól hűtenek, minőségi masszív házak.A 120P Coolink venti hangos lesz, csak úgy mondom.
Az 1201-es jobb, halkabb. -
MrPetya19
addikt
válasz Kristof9094 #39042 üzenetére
Ha matx, akkor még ott az arc mini is.
,,Az Epöl térképei Kelet-Európában sivatagot mutatnak." Bog
-
törölt tag
válasz Kristof9094 #39050 üzenetére
A 300-ast jobbnak vélem a Shinobi-nál, bár utóbbi sem rossz, csak nincs benne gumis HDD felfogatás és SSD tartó sem. Emiatt csúnyább benne a szerelés és merevlemeztől függően akár rezonálhat is. Ja és soft touch-os, gumis borítású a külseje, ha ez számít.
A 800 rpm-es Coolink-ek is biztosan jók, lényegében ugyanaz mint az 1200 rpm-es kicsit halkítva.
-
Fernet
senior tag
válasz Kristof9094 #39050 üzenetére
+1 a Corsair 300R-re. Nemrég vettem egyet és nagyon meg vagyok vele elégedve. Könnyű szerelni, bőven elfér benne minden. Egyedül az első ventit szereltem át, hogy a HDD blokkot hűtse. (ShellKretor leírása sokat segített a döntésben) Szerintem nem bánod meg ha ezt választod.
-
Fernet
senior tag
válasz Kristof9094 #39053 üzenetére
Olvastad a tesztet róla? Megtalálsz benne mindent. Én ez alapján döntöttem a 300R mellett. A másik esélyes a Zalman Z9 volt, de végül a Corsair lett a befutó. Masszív ház, nem nyeklik-nyaklik, de túl sok hasonlítási alapom nincs. Előtte egy olcsó asus házam volt amihez képest ez egy álom.
-
Fernet
senior tag
válasz Kristof9094 #39055 üzenetére
Nem szedem szét gyakran, de 4-5 levételen azért már túl vagyok és nincs vele semmi gond, nem deformálódik, stb. Persze biztos van ennél masszívabb ház, de amire nekem kell arra bőven megfelel.
-
törölt tag
válasz Kristof9094 #39053 üzenetére
Akár 6 db 140-es venti is belefér.
14-es ventit én igazán ajánlani nem tudok, egyrészt azért sem, mert a Thermalright TY141-es az egész jó, de már nem nagyon kapható és el sem fér egymás mellett sok esetben. Hasonlóképp a Scythe egyik 14-es ventije is ilyen alakú, szerintem az sem fér el egymás mellett.
Másrészt méréseim szerint - bár többet azt képzelik - nem jobb, avagy nem hűt jobban és nem szállít több levegőt bármelyik 14-es venti, bármelyik 12-essel összehasonlítva.
Szóval simán megveheted az 1200 rpm-es Coolink-et, többre mégy vele, mint egy 14-essel. Az legalább biztosan halk és jól is hűt. Hasonlóképpen jó még a BItfenix Spectre PWM is, ha 4 tűs kell.
[ Szerkesztve ]
-
tranceplanet
addikt
válasz Kristof9094 #40545 üzenetére
1.
Ez a Dead silence teljesen más kategória, ilyen Prodigy kb. , HTPC-nek jó, de másra nem igazán.
" Könnyű döntések-->Nehéz élet ; Nehéz döntések-->Könnyű élet " - Válassz!
-
törölt tag
válasz Kristof9094 #42624 üzenetére
Amelyik ATX-es, az ATX-el és mATX-el is szerelhető
Amelyik csak mATX-es, abba csak mATX-et lehet szerelni, ATX-et nem.
MIvel hogy az ATX az nagyobb és ne férne bele...
A tápegység mérete szintén a háztól függ. -
Burt1793
veterán
válasz Kristof9094 #46299 üzenetére
A hozzászólást, amire reagáltál már csak heccelésből írtam, természetesen értem amit mond, nincs semmi bajom vele.
De ezzel a résszel nem értek teljesen egyet:
"Mi van akkor ha a te speciális konfigod a ds5ben valamiért jobban érzi magát? lehet, hogy az enyém meg az r4-ben vagy másban tud jobban hűlni.
Ha nekem ilyen mondat hagyta volna el a számat hő és áramlástanon, szívinfarktust kapott volna a tisztelt Tanár Úr.
A házak összehasonlításakor kizárólag akkor kaphatunk reális képet, amennyiben ugyanazon körülmények között végezzük a méréseket, ugyanazon konfigurációval."Simán lehet, hogy az én konfigom ebben a két házban más eredményt ad (kisebb vagy nagyobb különbséget), mivel máshol van a procihűtő, a vga, nincs venti a psu, sok a hdd. A levegő máshogy jár, lehet, hogy jobban kevésbé akadályozza az útját a sok hardver.
De ennek semmi köze ehhez a két házhoz, csak úgy megemlítettem.
És az is rendjén van, hogy egyféle konfiggal tesztel.(#46300) samu000: 5 és 7 voltos állásban csendesek a ventik, a 12-esen viszont eléggé behangosodnak. De idle menetben simán elég az 5V.
[ Szerkesztve ]
-
Burt1793
veterán
válasz Kristof9094 #46302 üzenetére
Ezzel: "Ha nekem ilyen mondat hagyta volna el a számat hő és áramlástanon, szívinfarktust kapott volna a tisztelt Tanár Úr."
-
Burt1793
veterán
válasz Kristof9094 #46304 üzenetére
Túl van tárgyalva. Nem is erre gondoltam, szóval hagyjuk.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Kristof9094 #46308 üzenetére
persze, ez igy van.
csak azt akartam mondani, hogy ha van ket azonos konfig, akkor egyikhez lehet egyik haz a jobb, masikhoz pedig a masik. pl ha megnezed silentpcreview is pont emiatt tesztel ket konfiggal, egyik HTPCseknek, masik meg halk gamereknek. es az o metodikajuk se mindenhato, pl a Cosmos2nel remekul konstataltak, hogy igazabol 400-450Wot eszik a nagyobb rendszer es ott meg nem jon ki a tulmeretezett nagytorony elonye.
ShellKretor: te irtad, hogy nem gyari allapotot mer, en csak reflektaltam erre. akkor viszont van gyari ventis eredmeny is, regebben ahogy neztem ez nem mindig volt meg (de lehet rosszul emlekszem).
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
bluyoo
nagyúr
válasz Kristof9094 #46543 üzenetére
(#46546) Burt1793
(#46547) patomi
Megvan az Intelnek, és az AMD-nek is a saját előnye. Mint ahogy a vízhűtésnek, és a léghűtésnek is megvan. Ugyan úgy, mint a hangszigetelt házaknak és az inkább a szellőzést az előtérbe helyező házaknak is ...
Szerintem ne harapdáljuk tovább egymás torkát![ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
RVR400
veterán
válasz Kristof9094 #46564 üzenetére
Teljes mértékig igazad van, mert én nem kezdek téríteni egy HÁZ-akkal foglalkozó topicban, amikor valaki beírja, hogy Intelt akar venni, a következő hozzászólásban nem kezdek el FAN-ozni sem senkit, aztán pedig nem magyarázom meg, hogy sokkal jobb egy 50%-kal drágább procit megvenni, mikor teljesítményben 20% különbség van, csak azért, mert azon az általam favorizált gyártó logója szerepel.
De továbbra is teljesen igazad lehet: az én nem létező modorom a probléma.(#46566) bluyoo:
Találós kérdés. Ezt vajon ki írta?
"és maradtatok volna csendben hithű AMD-s lovagok"
Legalább ilyenkor vennéd észre, amit csinálsz.
[ Szerkesztve ]
-
RVR400
veterán
válasz Kristof9094 #46567 üzenetére
AMD alaplapok kezdőknek.
Részemről tényleg befejezem, mert ez egyre viccesebb.
-
RVR400
veterán
válasz Kristof9094 #46570 üzenetére
Tehát a 3470-ed és a lapod árából most lenne egy "gagyi" 8320-ad egy fasza alaplappal. Értem én.
Ha beleolvasol a szaktopicba, akkor azt is látod, hogy ezt a megállapítást már én több mint 1 éve megtettem ott, kihangsúlyozva, hogy csak 8 magos FX-ek esetében van ez így. Persze, aki 13e-ért vesz lapot egy 40e Ft fölötti procihoz, annak ez annyit jelent, hogy drágább a másik...
-
Because
őstag
válasz Kristof9094 #46785 üzenetére
miről beszélsz? Arc Mini-ről váltottam a Core 1000-re és akinek lehet csak javaslom! ennél jobban sose érezte magát az i5 3570 és a gtx660. kívül-belül tökéletes az a ház (személyes vélemény és igények), ezek mellett matx az matx méret nem pedig egy batár mint pl. az Arc Minim volt
[ Szerkesztve ]
-
Potzee
addikt
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz Kristof9094 #48584 üzenetére
Uram én semmit nem akarok attől a hától
(#48576) Bacusuz hsz igényeiről beszélünk
[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
Bacusuz
addikt
válasz Kristof9094 #48625 üzenetére
persze
egy hx650w táp megy bele mert az maradt...hahahah
megnézem a kábelmenedzsmentetet is majdÜDV! Bacusuz. Veszélyes környéken lakom. Ahányszor becsukom az ablakot, mindig odacsukom valaki kezét.
-
törölt tag
válasz Kristof9094 #48676 üzenetére
A hűtés és az ár nincs egyenes arányosságban.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz Kristof9094 #48744 üzenetére
ha elég "erősen" feszegeted, akkor szinte mindegyiket tudod mozgatni...
a hőfokok úgyis elárulják ha nem jól tetted volna fel...és egyébként sem egészséges agyon húzni a csavarokat, csak annyira amennyire kézzel kényelmesen meg tudod szorítani, szerintem...
[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz Kristof9094 #48746 üzenetére
hát ha csak egy venti van a házban, akkor szerintem ez normális érték. javaslok hátulra is egy ventit ami kiszívja a meleg levegőt a házból...
bár ez nem ezen topik témája...[ Szerkesztve ]
-
shield
őstag
Semmi jelentősége, a rugók úgyis a megfelelő helyzetben tartják.
Ahogy már előrébb írták, csak érzéssel húzni a csavarokat.[ Szerkesztve ]
S.T.A.L.K.E.R. és modok: http://users.atw.hu/stalkermods-hun -- http://www.shieldstalker.nhely.hu
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
Szerintem normális érték, terhelés alatt mennyi?
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz Kristof9094 #48752 üzenetére
Az teljesen rendben van.
-
haladó
tag
válasz Kristof9094 #49345 üzenetére
És ez a ház?
Fractal Design Define MiniPróbálnék inkább alacsonyabb és szélesebb házat találni (és persze jól szellőzőt) a torony helyett, csak sajna igen borsos az áruk
[ Szerkesztve ]
-
w333
félisten
Minden megoldható ... még 2X GTX670 is Link !
Egy nagyobb ház biztosan jobb, kábelezés ügyesen megoldható !
iPhone 13 Pro Max & iPhone SE
-
patomi
őstag
Kérdezd már meg ShellKretort, hogy szerinte a CM N200 micsoda, ami most az aláírásodban van.... Minden csak nézőpont kérdése.
10 éve azt sem tudtuk, hogy ilyen szó létezik "kábelmenedzsment" mégsem volt jellemző,hogy sorban égtek le a gépek, sőt a ventiket sem pakoltuk marékszámra a házakba.... Persze a korral haladni kell valamelyest.Fékezz ballal és fasza gyerek vagy :)
-
CM Hungary
Hivatalos
válasz Kristof9094 #49763 üzenetére
A házra szerettem volna a hangsúlyt fektetni, nem a bizonyos webáruházra. My bad...
-
ngabor94
tag
válasz Kristof9094 #50600 üzenetére
alkatrászek az i5 4570, giga gtx750ti, talán egy mATx lap, de jobb lenne egy ATX ház ha esetleg később cserélném, egy wd 1t vinyó, egy sima snassz táp, meg a dvd meghajtó. Extra kivánság talán annyi hogy legyen valami alap hűtése gyárilag beszerelt ventivel. Árat meg fent emlitettem 5-7, max 10k.
-
Adams15
aktív tag
válasz Kristof9094 #50625 üzenetére
Köszönöm a gyors választ, esetleg csak egy centivel alacsonyabb alternatívát is tudtok mondani? Le fogom majd mérni, hogy mekkora fér el pontosan, de a mostani házam alapján ez lehet h már pont nem fér be a magassága miatt.
-
DavideX
aktív tag
válasz Kristof9094 #50897 üzenetére
Nem igazán fér be a VGA most néztem. Max 30cm-t írnak, és a 970 wf3 31,2cm...
-
törölt tag
válasz Kristof9094 #50930 üzenetére
"Core 1000 amúgy is egy hulladék"
Miért?
-
törölt tag
válasz Kristof9094 #50932 üzenetére
Nálam 4-est kapott stabilitást illetően 5-ös skálán, ami jónak számít. Hozzáteszem már majdnem 150 db házat leteszteltem, szóval van össze hasonlítási alapom. Az anyagvastagsága 0,65-ös, ami valóban nem tartozik a legvastagabbak közé, de nem is a legvékonyabb (a Corsair Spec 01 pl. 0,5-ös csak). Oldallemez deformációt én nem tapasztaltam, lehet egyedi eset. A HDD felfogatás gumibakos, én semmi botrányt nem tapasztaltam ezzel kapcsolatban. Az első ventilátor nálam 45 decibelre mért, nekem az nem volt hangos, de mondjuk ez szubjektív, kinek mi az. Ami a többi felsorolt dolgot illeti, igaz, de egy 9 ezer Ft-os mATX-es háztól nem nagyon lehet elvárni többet.
-
Shev acm7
tag
válasz Kristof9094 #50934 üzenetére
Köszi szépen mindkettőtöknek a véleményt, így aztán tényleg van lehetőségem sok szempont szerint összehasonlítani a házakat! ;-)
Saját részemről annyit tudok még hozzátenni, hogy talán a hűtés a legkevésbé fontos, mert a tervezett konfig nem egy erőmű, ami alapján most az N200-as tűnik optimális választásnak.
Akkor viszont feldobnék még egy kérdést ugyanebben a témában: CM N200 vs. Bitfenix Neos? -
törölt tag
válasz Kristof9094 #50934 üzenetére
"stabilitás... minden régi ház 5/5 lenne, vagyis értelmét veszti az összehasonlítás."
Konkrétan pl. milyen házakra gondolsz?
"Lemezvastagság: Erre nem tudok mit írni, botrányos."
A Cooler Master N200 anyagvastagsága vékonyabb, 0,6 mm, most akkor hogy van ez?
-
törölt tag
válasz Kristof9094 #50937 üzenetére
Szerintem az anyagvastagság és az anyagminőség az két különböző dolgot jelent. Lehet vastag lemezből egy ház, de attól szerintem még lehet gyenge anyagminőségű és adott esetben instabil is.
Az igaz, hogy az N200 hátlapjában van egy "domborítás", de ez önmagában még nincs 100%-al hatással a ház stabilitására, ami egyébként nálam rosszabb mint az FD1k-é, csak 3-as.
"A Deluxe házam (Pentium 4 te csodás) az egy atombunker volt hozzá képest"
Lehetséges, hogy nem vagy tisztában a mai házak stabilitásával. Én pl. több tucat házat fel tudnék sorolni, melyek instabilabbak és sok esetben még drágábbak is, mint az FD1k.
-
törölt tag
válasz Kristof9094 #50939 üzenetére
Az eszmecsere hangvételének iránya miatt köszönöm, de nem kívánok a folytatásban részt venni. Remélem nem haragszol.
-
mrgergoke
aktív tag
válasz Kristof9094 #51024 üzenetére
Nem értek egyelőre a vízhűtésekhez egyáltalán, mert sosem gondolkoztam még benne. Viszont ha folytatom a jelenlegi tendenciát, akkor előbb-utóbb úgyis eljutok oda, hogy tényleg nem lesz elég a léghűtés. Egy kis tuningra mindjárt olyan procihő lesz, hogy még ez a batár nagy hűtő sem tud vele mihez kezdeni, 1 perc alatt 80 fok fölé megyünk erős kereszthuzat mellett.
Mivel nem értek hozzá, nem tudom, mit értesz játékvíz, meg épített hűtés alatt. A vízhűtés lesz egyébként a legutolsó dolog, amit megveszek, HA megveszek. Különösebb építésbe egyébként nem kezdenék, mert korántsem vagyok elég rutinos ahhoz, hogy szétberheljek egy házat, majd abból olyan valamit kreáljak, ami szép, egyben van, és működik is. Sokkal inkább kész elemekből dolgoznék, amin már csak csiszolni kell és összedobni, nem igényel nagy mérnöki melót.https://rendeljkinait.hu/
-
Bjørgersson
félisten
válasz Kristof9094 #51081 üzenetére
Mi volt vele a gondod?
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility...
-
Bjørgersson
félisten
válasz Kristof9094 #51085 üzenetére
Már nem azért, de kb. 2 perc utánajárással ezt mind kideríthetted volna vásárlás előtt.
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility...
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz Kristof9094 #51087 üzenetére
De lehet, hogy javítottak rajta a megjelenése óta.
-
Bjørgersson
félisten
válasz Kristof9094 #51087 üzenetére
Jaj, de magára vette valaki. Mert gondoltam, megtudok valami újat is a házról.
-
Bjørgersson
félisten
válasz Kristof9094 #51090 üzenetére
Ha újraterveznék rajta ezeket a 'hibákat', valószínűleg legalább másfélszer ennyibe kerülne. Akkor meg az lenne a baj.
-
partymaci
aktív tag
válasz Kristof9094 #51085 üzenetére
Majd elválik, kipróbálom, a venti előbb utóbb megadja magát minden házban. Menedzsment nem zavar, éljen a kreativitás :-) a lényeg hogy ne zörögjön, az meg drága házban is előjön ha rossz a felfogatás.
kovy29: nem igérek semmi biztosat de megpróbálok egy bejegyzést kreálni.
[ Szerkesztve ]
Ha nincs elég bajod, vegyél számítógépet!
-
Bjørgersson
félisten
válasz Kristof9094 #51090 üzenetére
18e Ft talán?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest