- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
-
LOGOUT
Vagy legalább az ajánlott egerek listáját nézd át!
Aktuális hozzád illő legjobb ajánlatokért pedig kérdezz bátran itt a fórumban!
Forma összehasonlító oldalak: RTINGS, EloShapes
Gyakori fogások: Reddit
Hirdetni tilos a fórumban, használd a Hardveraprót!
Utoljára frissítve: 2021. 11. 25.
Amennyiben billentyűzetet keresel: Milyen billentyűzetet vegyek?
Egér / egérpad beárazás: PERIFÉRIA beárazás
-
(rögzített hozzászólás)
Mielőtt ajánlást kérnél az alábbi kérdésekre válaszolj:
1 - Mennyi a keret?
2 - Használtpiac játszik?
3 - Külföldi rendelés játszik (Maxgaming, ebay, amazon)?
4 - Mire használnád az egeret?
5 - Hogyan fogod az egeret (palm / claw / fingertip)?
6 - Mekkora kezed van? Tenyér tövétől középsőujj végéig + szélesség, cm-ben.
7 - Milyen egered volt korábban?
8 - Egyéb igények (plusz gombok, RGB, stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
Casanova* #91467 üzenetére
Akkor ott valami hiba van. Rajzolj egy egyszerű lineáris görbét, és teljesen konzisztens eredményt kapsz.
Már ha gyorsulás alatt azt érted, hogy a mozdulat sebességével együtt nő adott távon a pointer által megtett út.
"Logi eger is szinten 25600 dpi. Igy jatszok most."
Jézusom. Az minden, csak nem precíz vagy anomáliáktól mentes. Az ajánlott maximum 2000 cpi, kivéve néhány egeret, ahol még a 3200 is korrekt.
Amúgy egy videót én is megnéznék, mert ilyen felbontástól az a maradék kevéske életkedvem is elmenne. -
nubreed
veterán
-
-
PAtr0n
addikt
válasz
Casanova* #89443 üzenetére
Egérpadokba eddig nem nagyon ástam bele magam.
Egy ideje a Hama Urage-t használom, semmi bajom vele, sima szövet, de nekem bevállt: [link]
Aztán lehet, hogy egyszer beruházok egy Razer padba is. nekem ami most FPS game, az az Apex amit rendszeresen játszok, ott 800/2 a beállítás G305-nél, de pl. Razer Orochival ez kb 800/1,6. -
PAtr0n
addikt
válasz
Casanova* #89441 üzenetére
Nem is értem amikor fikázzák itt a Razer synapse-t. Szerintem nem bonyolult, nem feleslegesen csicsás. Jó, a Logi-é letisztultabb, de simán jó a Razer féle is.
Sok beállítást próbáltam már, de nekem a sok e-sportoló által használt 800dpi átlag 2 körüli ingame sens a legkényelmesebb.
Játszottam egy ideig 400dpi-vel, de az meg már nagyon rángatós, ahogy te is írtad.
Viszont az 1600 már sok, főleg, hogy ingame sens átlag 1,5-2 között mozgok).
1600, ingame 6?Milyen game ez?
-
NightGT
senior tag
válasz
Casanova* #89433 üzenetére
Pár hónapja használom, irtam is róla egy hosszút. A héj anyaga/bevonata nekem bejött, nem csúszik, jó fogni izzadós kézzel is. A switchek Kailh GM 4.0ák benne, nehezen összekeverhető bármilyen Omronnal
Nagyon is taktilis, egy lehelletnyivel keményebb mint ami tökéletes lenne (az a GM 8.0) - bár én tettem alátétet a jobbklikk alá, mint az egereim 90%án, az segitett neki. Kábel kicsit merevebb a mostanában megszokottnál, de nem vészes.
Görgő encoder (sokat használom, mint egy noob) puha, de nem pontatlan - az lehet, hogy cserés lesz pár hónap múlva... -
Rebelf
aktív tag
válasz
Casanova* #89387 üzenetére
Kb akkora nekem is a kezem, volt 305-d, palmozol te is, és jobbnak mondod fogásra, hát a végén megtaláltam én is az egerem
a hati S könnyűségét kerestem top szenzorral szintén DE normális gombokkal, és kényelemmel. Nem is tudom kiknek jó a hati S fogásra, talán 8 éves kínai esportolóknak
Megmondom őszintén a gpxs gombjain még aggódom , bár azt hiszem rtings en olvastam korábban hogy még rövidebb úton jár mint g305, na ha így van meg is érkeztem
meg legyen puha,mert a kailh 8.0 katasztrófa,bírjon is 80 millió kattintást. na majd holnap kiderül , elvileg kiszállítják a rágcsálót.
-
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
Casanova* #89174 üzenetére
"Superlight egeremnek sincs semmi baja"
Most még.
Nekem is csak 7 hónap után nyekkent meg a GPW bal klikkje. Fel is b@szott volna, ha fizettem volna az egérért.
A 2002-es MX300-amban meg még az eredetiek voltak (hibátlanul), mikor tavaly év végén D2F-01F-ekre lettek cserélve.
Tartósság és minőség szempontjából ez már nem az a Logi, mint régen volt. Az is elgondolkodtató, hogy már az utolsó kínai dzsunka is Kailhokkal, meg TTC Goldokkal jön, és még egy GPXS-be is Omron (20M)-eket raknak. Nem is értem...
-
PAtr0n
addikt
válasz
Casanova* #89071 üzenetére
Ja szóval csak akkor aktiválódik, ha speckó pad van beállítva. Bár nem tudom ez mennyire befolyásolja szofveresen a kurzor mozgását, 4-esen pl, már érezhetően lassul a húzás, tényleg alig van L OD, 8-ason kb olyan mint tapefix-el.
Na mind1, hagyom így, aztán meglátjuk. Köszi!
ferni:
Neked is köszi! -
PAtr0n
addikt
válasz
Casanova* #89040 üzenetére
No, 2 napja használom, kézrevaló nagyon, a grip-ek baromi jók, a LOD viszont katasztrófa, feltettem ma az update-et, szerintem egy csapásra semmi se változott, ezért tapefix-eltem a szenzort, most már használható.
Viszont mintha nem lennék vele annyir apontos, persze más szenzor van benne mint a G305-ben, a 800dpi nem ugyanaz mint ebben, valszeg finomhangolni kellene.Adok még neki időt, mert baromi jónak találom, grippel a fogás szuper, már csak azt tudem elmondani mint a Viper Mini-nél, nagyon kellene belőle elemes verzió, szar már visszaszokni a madzagra, hiába paracord, érzem és kész.
-
ferni
őstag
válasz
Casanova* #89031 üzenetére
Nincs a DeathAdder v2 Minihez gyárilag grip?
Benne kéne lennie a kiskönyvben.Én is ezzel tolom most, megnézem hosszabbtávon mennyire segíti az aimot ez a pici ergo az eddigi ambi egerekhez képest, kíváncsi leszek rá.
Nagyon nagy + az egérnek.
Ha jó a forma, akkor adja nagyon, ennyire kicsi ergo nincs is másik nagyon, engem nagyon meglepett eddig. -
PAtr0n
addikt
válasz
Casanova* #89031 üzenetére
Na, a DA minit még ki fogom próbálni én is. A DA elite-t nagyon sokáig nyúztam, akkoriban még azt hittem az a jó ha a kezemet kitölti az egér teljesen.
Aztán megjött az Orochi meg a G305, és be kellett látnom, nekem a kicsi a kényelmes a már leírtak miatt. Igazából nekem a Vipera Mini-vel sincs bajom, a lod-ja se zavar annyira, a kábele sem, de akkor legyen már egy DA mini is. -
PAtr0n
addikt
válasz
Casanova* #89004 üzenetére
Szerintem minőségi darab, az összeszerelés + anyaghasználat nagyon rendben van, a forma nyilván szubjektív, de nekem rohadtul kézre illik, mondjuk a mérete miatt főleg claw vagy max fingertip fogásra kényelmes.
Aki claw-ba fogja az egeret (mint pl én is), és szereti a mozgást finomkorrigálni ujjal is, nem csak csuklóval/alkarral, annak szerintem nem fog csalódást okozni.
Mondjuk én most inkább a G305-öt nyúzom, valahogy azzal találtam meg a pontos beállítást célzásra. Talpak lecserélve (orochin-is) Tiger e-sports-ra, G305-nél a kapcsolók Kailh GM 8.0-ra, annak nagyon pocsékak a kínai omronjai.De imádom mind2 egeret, már csak egy Viper Mini wireless kéne, ha létezne.
-
Zaied
addikt
válasz
Casanova* #88916 üzenetére
Casanova*
Az említett talpaknál jobb, a ház is masszívabb. Nincs az a kongó bongó hang, halkabb működés, ajándék full szett griptape.
Szóval ott olyan mintha vennél egy kicsi DA V2-t.A Vipernél érzed hogy ezt azt lespóroltak, lebutítottak a nagy tesóhoz képest és a 8-10ezres árat indokoltnak érzed.
Evil Snowman
A G-HUB is erre "fejlődik" szerintem. A SS Engine meg már ilyen is. -
milan07
tag
válasz
Casanova* #88919 üzenetére
Egyébként hol lehet corepadet olcsón venni? Itthon 3200 forint a legolcsóbb.
Megpróbálom gariztatni, bár már bőven lejárt a 2 hét, van bármi esély?
Aztán eladom, mert a synapse 3 nagyon gyász. Ja egyébként alternatív valóságban élek, voltam olyan hülye, hogy azt hittem a razer is tud normális szoftvert csinálni.Ilyen állapotban mennyiért lehetne eladni? Ma reggel vettem használatba.
-
milan07
tag
válasz
Casanova* #88906 üzenetére
De akkor ezt lehet gariztatni?
"A szenzor körüli műanyag nem is érintkezik a paddal,vagy alig" Egy kicsit máshogy fogalmaztál. EGyébként a szenzort miért jó félig leragasztani? Ha én ezt megcsinálnám, akkor fél nap alatt lejönne róla a ragasztó, és összekenné a padot.
-
ferni
őstag
válasz
Casanova* #88831 üzenetére
Kérlek, hasonlítsd össze az 1600 dpi 5 sensit a 400 dpi 20 sensivel, hogy ugyanakkorát fordulsz-e 360°ban ha az egérpad bal szélétől elmész a jobb széléig az egérrel.
Konkrét egérfajtát írj, ne márkát pls.
Sztem dpi deviation lesz, fix nem ugyanakkora a két sensid, hiába papíron ugyanannyinak kéne lenni.
De már azt se értem miről beszélünk annyira abszurd a dolog, szóval hagyjuk inkább
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
Casanova* #88819 üzenetére
"400 dpi a legjobb fps játékokba."
Egyáltalán nem. Száz százalékig egyén és preferencia függő, de persze van objektív optimum, ám az semmiképpen sem a 400 cpi (lásd lejjebb). Attól is függ egyén szintjén, hogy milyen sensitivity-t, esetleg fogást haszálsz. Tipikusan az alacsony sensis, palmos/karból játszó egyének szeretik a 400-at, mert úgy kevésbé finoman lehet mikrokorrekciókat végezni, mint fingertippel/claw grippel, így előny kovácsolódik abból, hogy egy hüvelyken kevesebb mintavételezési pont (counts) van, hiszen nincs hatással minden egyes mikroszkopikus rezdülésed a célkereszt mozgására (értsd "stabilabb" a célzás).
A másik oldalon a medium és high sens van, ahol sokkal-sokkal kisebb távolságokon mozog az egér, ezért a trajektória makulátlan követéséhez nagy előnyt jelent a magasabb szenzorfelbontás (értsd több mintavételezési pont hüvelykenként); a 400-nak itt esélye sincs a 800/1200/1600/1800 cpi-vel szemben. Az sem feltétlenül mellékes, hogy a magasabb cpi értékeknek mérhetően kevesebb a szenzorkésése, bár a 3200 cpi feletti tartományban már elenyészőek a különbségek; a sweet spot jelenleg az 1600 cpi.
Persze az sem mindegy, milyen felbontással megy a monitorod (meg hogy hány monitorod van). Full HD-n és fölötte már kissé kontraporduktív a 400 cpi, ha meg a Windows egércsúszkát állítod el az ajánlott 6/11-ről, azért lesz pontatlanabb; a sox pixel szereti, ha hüvelykenként több mintavételezési pont van 400-nál – legalábbis akkor, ha kedveled a precizitást. A legtöbben azért használják még mindig ezt, mert 100 évvel ezelőtt megszokták, netán karos/palmos emberek (vagy azt látták, hogy 10-ből 7 CS pro úgy nyomja).
"1600 dpi vel sokkal jobban felhúznak a fegyók,mint 400 dpi vel."
Fogalmam sincs, hogy ebben a formában ez mit jelent (pedig CoD-oztam eleget), de szinte kizártnak tartom, hogy a szenzor felbontása bármilyen hatást kifejt a szórás szimulációjára, szerintem csak valami user dolog lehet.
-
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
Casanova* #88770 üzenetére
"Hát ez nem egy hero szenzor."
De az ára sem annyi.
Egyébként tapefix, és volt gond, nincs gond.
tl;dr: Egy kis darabka átlátszatlan szigszalaggal kitakarod a szenzor egy részét (értelemszerűen nem a lencsét), oszt annyi. Érdekes amúgy, mert én utálom a magas LoD-ot, de AquaControl+ paddal nem kellett hekkelni. Esetleg egy surface calibration profilt is beállíthatsz neki. Vagy ez vagy a tapefix, de az utóbbi garantáltan megoldja a problémát.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
Casanova* #88767 üzenetére
Használd azt, amelyiket megszoktad, de egyébként nincs okod, hogy ne 1000-en menjen.
Nem top szenzor, de jó lesz az. Nem az lesz a szűk keresztmetszet.
-------------------------------------------------------------
(#88766) Eugene Roe: Ja, Pixelben van, de gondolom, már te is megnézted.
-------------------------------------------------------------
(#88768) IT user: Annyiból bőven megvehetted volna azokat a Kailh kapcsolókat is.
Amúgy meg továbbra is Razer Viper Mini/Razer Deathadder V2 Mini, ha értelmeset akarsz. Ennél olcsóbb, amire érdemes is pénzt kiadni, nem lesz. -
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
Casanova* #88663 üzenetére
yw
"52 grammos Logi G305-öt mindenképp beruházok majd."
Az készreszerelve 200 euró lesz, mod kitben meg 90, viszont amellé a hiányzó elektronika miatt még kell venned egy G305-öt (ez a 7,5 grammos Energizer Lithium AAA mikro ceruzával + egy darabka alufóliával 82 gramm), ami ~15k, ha újonnan zsákolod be.
Ennél olcsóbban legfeljebb akkor tudod megoldani, ha veszel tervrajzot 3D nyomtatáshoz (jellemzően pár ezer forint), és kinyomtatod magad, de azok között is nagy a szórás, érdemes fizetés előtt jól körülnézni.
Ahhoz a fentebb megmutatott, gombelemes moddal megfejelt narancs csodához már csak két TTC Gold Dustproof kapcsoló, meg egy szettnyi zafír kristály tappancs kell, és huhú van. Élném rendesen.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
Casanova* #88661 üzenetére
Hát, végülis alapvető fizika. Minél kisebb a tömeg, annál kevesebb az egér tehetetlensége, ergo kisebb erőkifejtés kell a mozdulat elindításához és megállításához. A tartós használat sokkal kevésbé fárasztó (az ízületeknek egyébként nem mindegy ám, hogy 60 vagy 110 grammot mozgat állandóan, gyakorta akár 2-4 m/s-os sebességgel is), az ember jóval inkább a keze meghosszabbításaként érzékeli az eszközt, mintsem pointert mozgató, fizikai tárgyként.
Vannak, akik szeretik, ha picit nehezebb a cucc, mert ezt a tehetetlenséget stabilizátorként használják a kevésbé pontos mozdulataik kompenzálására, de manapság már kb. senki sem nyomul 80 grammnál nehezebbel, legalábbis azok küzül, akik komolyan gondolják a puffogtatást. Nagyon ritka az olyan, aki igen, de azok is általában csak azért, mert korábban nagyon megszoktak egy nehezebb rágácsálót, nagyon bevált nekik, és nem akarnak kísérletezni (pl. MX518 ---> MX518 Legendary).
Ami biztos, hogy nekem már soha nem lesz 50 grammnál nehezebb dögöm mainnek (kivéve, ha tudok gubázni egy 52 grammos Logi G305-öt; az az egy még belefér), és nem csak azért mert tropán vannak a kezeim, és már a 70 grammos jószág is viszonylag rövid időn belül diszkomfort érzést indukál (a nehezebbek meg egyenesen hasogató fájdalmat, tekintve, hogy állandóan repozicionálom az egeret), hanem azért is, mert hiányozna a légiesség.
Mondjuk egy ~64 grammos G-Wolves Hati M Classic vagy egy ~70 grammos Endgame Gear XM1r (amik egyébként már könnyűnek számítanak) után is valami elképesztő differencia kézbe venni egy 48-50 grammos modellt (pl. Pulsar Xlite, G-Wolves Skoll Mini, G-Wolves Skoll Hati S); ezt az érzést egyeszerűen nem tudja nyújtani a nehezebb. A magam részéről meg úgy vagyok, hogy nyugodtan mehet még lejjebb a tömeg, 40-45 gramm környékére is, sőt!
-
Evil Snowman
őstag
válasz
Casanova* #88655 üzenetére
Ha neked vagy esetleg ismerősödnek van 3D nyomtatója, akkor ez alapján lehet nyomtatni hozzá házat és a DPI gomb is megmarad.
Top Cover: Logitech G305 Top Cover w/ Hex Pattern by amphibiousParakeet - Thingiverse
Bottom plate: g305 bottom plate with hex holes by whuu - Thingiverse
LR 44 bracket for battery mod: Logitech g305 LR44 bracket by FrizzleFry - ThingiverseItt meg egy videó a végleges eredményről: You Must Do This Mod - Logitech G305 Weight Reduction - YouTube
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
Casanova* #88598 üzenetére
A linket nem néztem meg, de a gondolom, a Wingman Force Feedback egérről van szó. Tudtál vele mindenféle felületeket szimulálni (pl. jég), be lehetett állítani tömeget a parancsikonokonak, és hasonlók. Egérnek nyilván csapnivaló, de jópofa játékszer, viszont Win 98 kell hozzá.
Néhány éve volt egy fenn aprón, dobozosan 7 pénzért, de sajna lecsúsztam róla. -
Janoo_07
aktív tag
válasz
Casanova* #88532 üzenetére
Nálam 3 hete van egy S-es carpio 2.0. Karácsonyra kaptam egy L-est ami nagy volt, de gyorsan meg lett oldva hogy S legyen helyette. Elég jó fej az ügyfélszolgálatuk.
Én mindenkinek csak ajánlani tudom, bár az alap ára kicsit dárga 30EUR, de ha többet vesz az ember ismerőssel ott már vannak kedvezények.
Én amúgy munkára használom egy G703-as egérrel egész nap, egy ASUS speed egérpad van alatta, amin csodásan siklik. A csuklóm sem fáj mostanában. Bár kell egy kis idő mire megszokja az ember
. Szóval valóban jó.
Vegyétek.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
Casanova* #87821 üzenetére
"Glorious XL3 egérpadot használok. Pont ilyet használ Huskerrs is. Több videón top 1 egérpad."
Lehet, hogy Artisant, PureTrakot vagy Allsopot még nem látott a srác.
Az egyik ok, amiért a legtöbb régi pro 400 cpi-t használ, az az, hogy akkoriban csak az volt (vagy ha már nem, akkor alacsony értéken nem jitterelt vagy ott volt megfelelő a perfect control, ami mára irreleváns, mert kb. az Avago ADNS-3090 után már nincs olyan, hogy natív szenzor felbontás), teljesen hozzászokott, és ha működik neki, miért váltana? A fiatalabbak jó része csak utánozza őket.
High senshez azért nem csodás, mert a kis mozdulatokhoz kevés a mintavételezési pont (játszható, persze, de magasabb cpi-vel érezhetően jobb), ezért nem látsz olyan érzékenységgel játszó playereket 400-zal. Low sensnél meg pont ezért sima, mert az alacsony érték nem erősíti fel a pontatlanságaidat a sok mintavételezési ponttal (szóval valójában pontatlanabb a mozgásod lekövetésében), mondhatni Parkinsont átlagol
, és mivel a CS:GO-t a legtöbben lowon nyomják, ezért sem akarnak annyira váltani.
A legegyszerűbb az, hogy ha beállítod azt a cpi-t, ami desktopon teljességgel komfortos, aztán ahhoz lövöd be a játékbeli sensit. Egér/egérpad terén ugyanez; ha azért rendszeresen eltöltesz jópár órát játékkal, akkor ki kell próbálni minél többet, és megtalálni a személyes Nirvanát ahelyett, hogy azt néznéd, hogy 1337z0r m3g4p0wner professzor mit használ (és ha megtaláltad, akkor bevásárolni belőle tartalékot azokra az időkre, amikor már nem lehet majd kapni...). Ihletet meríteni nyilván lehet, megeshet, hogy jó irányba állít be a további nézelődéshez, de ezek rendkívül szubjektív dolgok.
"Nem hinném,mert akkor reklámozná."
Amúgy elég az reklámnak, hogy a streamet nézve kiböki a szemed, hogy mi van a kezei alatt. Látod, most is példálózol vele; fogalmam sincs ki ez az ember, nem tudom, hogy szabadon választ-e vagy beleszólnak valamennyire a dologba (talán ez manapság már annyira nem divat), de ha az utóbbi, akkor láthatóan elérték a céljukat. : >
-
Vanir
veterán
válasz
Casanova* #75222 üzenetére
Ez egy személyes, szubjektív top 40 az úriembertől, aki vagy 5 éve tesztelget egereket, és a mai napig nem rak semmiféle tudományosságot vagy valódi tesztet a bemutatóiba. Két pozitívumot lehet a videóival kapcsolatban felhozni: az egyik, hogy szépen körbemutogatja az egereket, a másik, hogy a valódi tömegüket is leméri. Aztán úgy ennyiben ki is fulladt. Human benchmark? Ne röhögtessük már egymást...
Az oldala, meg a top 40-es listája, meg maga a csávó is milliárdszor ki lett amúgy már tárgyalva itt...
-
-
Vanir
veterán
válasz
Casanova* #75077 üzenetére
Régebbi és/vagy gyengébb szenzoroknál lehetséges, hogy a CPI emelésével hamarabb jön elő jitter, csökken a PCS, de ezek már nem fordulnak elő nagy általánosságban manapság.
Ami modern, magas minőségű, minden-lépcső-natív szenzoroknál is lehetséges, az a smoothing (és ennek következtében némi input lag) bekapcsolása bizonyos CPI értékek átlépése után. PMW3360-nál ez általában 2000 felett, 3389 és annak variánsainál ~1900 és afelett jön be. Ez a smoothing alapjáraton nem jellemző a 3310, 3320, 3325, 3327-re, kivéve, ha a firmware-rel elcsesztek valamit. Általában 2-3 ms-ről beszélünk, ami még mindig nem eget rengető, de emiatt szoktuk ajánlani szenzortól függően általában a kétezres lépcsőt maximumnak.
Az említett Aby v2-ben legjobb tudomásom szerint nincs smoothing, és bőven jól tartja magát legalább 2000 CPI-ig, aztán utána kezd lájtosan jitterelni. -
Cs1csó
titán
válasz
Casanova* #75073 üzenetére
Egy Razer Abyssus 2014-el tolom 1400DPI-n (van játék ahol lejjebb veszem) az elején nekem is gyors volt de utálom rángatni az egeret - kevés helyem is van - úgyhogy ez maradt.
Van egy régi notim "konyhai gép" van, hogy ott gépészkedem és egy olcsó genius egér van hozzá lassabb, pontatlanabb stb. de ha sokat ülök előtte majd később megyek a "nagy" gép elé akkor az elején vicces mert piszok gyors össze vissza szalad a kurzor kell pár perc mire újra megszokom a sebességet
Arra jöttem rá kb. mindegy mit használsz - pl. a legfölöslegesebb az egér súlyozás, egyszerűen meg kell szokni a súlyát és kész - a lényeg hogy valamennyire minőségi egér legyen, a fogási stílusodnak és a kezed méretének megfelelő legyen az alakja, mérete és meg fogod szokni.
Sokat bénáztam én is az elején volt "gémer" egerem ergonomikus, és elég nagy aztán jobban beleástam a témába és rájöttem nekem milyen egér kell:
- viszonylag kicsi
- ambidextorus - szimmetrikus
- plusz oldalsó gombok nem szükségesek
- a súly mindegy, mondjuk közepes, ne legyen túl nehéz
- a sebessége legalább 1200DPI legyen (3-4 ezer nem kell)
- ne legyen túl dárga 20k alatt lehetőleg legjobb 10-15k között -
ADAM1337
nagyúr
válasz
Casanova* #74812 üzenetére
Már így van indítva, de discord pl megöli a fülest mindig, vagy kireseteli a profilt, már ott is kukáztam, hogy ne ismerjen semmit fel ne állítson át világítást, de 3 eszköz felett lehasalt mindig.
Most már csak 2-vel kell megbirkoznia, g510 meg g430as fülessel.Kovát most G440-en is kipróbálom, bár a talpa nem egy időtálló cuccnak tűnik.
-
-
Redneck
nagyúr
válasz
Casanova* #73974 üzenetére
Köszi a tippet de kihagynám. Volt klántársam 3db DeathAddert gariztatott, mikrokapcsoló hibával. Pár hónapot bírtak csak, pedig nem egy vadállat. Igaz ismerek olyat is akinek ezer éves és semmi baja, de inkább nem.
Kipróbálom a G102-t, ha nem jön be elállok és maradok a G400/MX 518 vonalon.
kemotox:
Nem ezért nincs, csak eddig nem kellett. Van virtuális Mastercardom, azt használom online fizetésre, viszont a chargeback egyszerűbb Paypallal. Nem ez az akadály, de ha nem muszáj nem adok ki 2x annyi pénzt egérre, főleg hogy a mai Logitech nem ugyanaz a minőség mint a régi. Kipróbálnám a kisebb, könnyebb egeret, plusz a G400-on cserélek talpakat és kábelt is, ergo nem feltétlenül kell ugyanilyen új. -
Casanova*
veterán
-
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topik összefoglalót!
- ÚJ AMD Ryzen 5 3600 4.2GHz Socket AM4 BOX Processzor - Áfás számla & garancia
- ÚJ AMD Ryzen 5 5600X 4.6GHz Socket AM4 OEM Processzor - Áfás számla & garancia
- AMD Ryzen 7 7800X3D Processzor - Készletről Azonnal - Áfás Számla & Garancia
- Asus TUF Gaming B650M-Plus DDR5 AM5 Alaplap - Számla & Ingyenes Szállítás
- Gigabyte 850W 80+ Gold P850GM Full Modular - Számla & Ingyenes Szállítás
- Xbox Ultimate előfizetések
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" HD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- ASUS 18W USB ADAPTER