Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- ldave: New Game Blitz - 2026
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- weiss: Autó költségek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT

Vagy legalább az ajánlott egerek listáját nézd át! (4 éve frissült utoljára, a rögzített postban lévő kérdéseket megválaszolva tudunk segíteni a megfelelő egér kiválasztásában)
Aktuális hozzád illő legjobb ajánlatokért pedig kérdezz bátran itt a fórumban!
Forma összehasonlító oldalak: RTINGS, EloShapes
Gyakori fogások: Reddit
Hirdetni tilos a fórumban, használd a Hardveraprót!
Utoljára frissítve: 2021. 11. 25.
Amennyiben billentyűzetet keresel: Milyen billentyűzetet vegyek?
Egér / egérpad beárazás: PERIFÉRIA beárazás
-
(rögzített hozzászólás)
Mielőtt ajánlást kérnél az alábbi kérdésekre válaszolj:
1 - Mennyi a keret?
2 - Használtpiac játszik?
3 - Külföldi rendelés játszik (Maxgaming, ebay, amazon)?
4 - Mire használnád az egeret?
5 - Hogyan fogod az egeret (palm / claw / fingertip)?
6 - Mekkora kezed van? Tenyér tövétől középsőujj végéig + szélesség, cm-ben.
7 - Milyen egered volt korábban?
8 - Egyéb igények (plusz gombok, RGB, stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
Zaied
üzenetére
Az.
Szerintem el is engedem egy időre ezt a topikot megint. Fárasztó ám leírni több százszor ugyanazt, mindezt ingyen és bérmentve, pusztán jófejségből, hogy aztán időről időre menjen a pultból kikapkodás a nagy semmin, by random ofc.
Hasznosabban vagy szórakoztatóbb módon is el tudom tölteni az időt, főleg, hogy a COVID óta nagy itt az öröm, mert alsó hangon napi 10-14, de van, hogy 16 órában folyamatosan, megállás nélkül tépik az agyamat, de olyan szinten, hogy 2,5 év alatt szó szerint megőszültem.
Kinek kell ez?
-
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
Freeman007
üzenetére
A helyzet az, hogy egy egér használata jóval több, mint a nyers specifikációk.
Meg aztán ott van az is, hogy a legtöbb modern és fullos maus kizárólag wirelessben létezik, legfeljebb csak tudod vezetékesen is használni (gyakorta alacsonyabb, "csak" 1000 Hz-es polling rate-tel). -
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
RafaelEKH
üzenetére
Ha fizeted, rendelhetjük is. Őszinte baráti kézfogást tudok adni cserébe.

Na jó, egy harmincassal be tudok szállni, hogy ne érezd magad annyira feszélyezve.
Amúgy a true álom az egy 35 grammos G305, Alps encoderrel, Huano Black Shell Pink Dot kapcsolókkal, gombelemmel/akkuval és UHMW-PE pötty talpakkal. Lehetőleg homokfúvott szénszálas kompozitból, mert akkor nem kell rá grip tape. 1000 Hz bőven elég, (bármelyik) HERO szenzor/Lightspeed maradhat. Lukacsok tökmindegy, de ha lehet választani, akkor nincsenek.
^^
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
arnes
üzenetére
Az egy fingertip only cucc, az utolsó tizedgrammig optimalizálva, top-top komponensekből. Egy work of art, amit két német srác csinál, kézzel rak össze, és küldés előtt minden egyes darabot alaposan kitesztelnek.

Ha esetleg rendelsz Keebmatot, dohatsz nyugodtan egy privit, mert én is akarok még egyet!

-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
Permet Elek
üzenetére
Amíg nem wireless, addig mehet, miért ne? Nem pihetoll, de ettől függetlenül nekem bejött.
Esetleg vaskosabb tappancsokat nem árthat venni hozzá.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
Freeman007
üzenetére
Jó, hát egy Basilisknél mi nem plusz tömeg? Az mindenhogy egy féltégla.

Amúgy vannak már wirelessek 30 gramm alatt is, és a modern 2,4 GHz-es rádiók gyakorlatilag vezetékes szintet hoznak (és akkor még a 4000/8000 Hz-es implementációkról nem beszéltünk).
-
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
-FreaK-
üzenetére
"Alapvetően az optikai jobb, mert tartósabb (nem lesz dupla klikkes) és kisebb a latency (ez elhanyagolható)"
Már ha szereted a klikk feeljét, és nem akarsz utólag variálni. Mert azt nem nagyon fogsz tudni.
Optikai helyett a klasszikus hot swap sokkal jobb vonal lenne imo.
"A vezetékességet kellene elengedni, egyetlen érv sem szól mellette manapság."
1) ár (nem mindenkinek jó a tizenezer forintos VXE)
2) biztos nem lesz interferencia (egyáltalán nem jellemző, de előfordulhat)
3) jó bungee-val és kábellel közel wireless élmény hozható – nem mindenkinek kell wireless, bár manapság egyre kisebb a vezetékes választék -
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
prime_adam
üzenetére
Nem véletlenül nem írtam ezeket.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
fasundiszno
üzenetére
Ha mindenáron betárcsázós telefon kell, akkor Razer Naga X.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
fasundiszno
üzenetére
Nem tudom érthetőbben írni, amit korábban írtam.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
prime_adam
üzenetére
Keychron M6, és kb. ennyi.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
fasundiszno
üzenetére
Nehéz, masszívan túlárazott, nem csúcskategóriás wireless. Én hanyagolnám.
Ez remekül összefoglalja:
-
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
milan07
üzenetére
"Honnan emlékszel rá, hogy viper minim van?"
Te írtad.
"és a viper minihez képest jó nagy fejlődés."
Valós használatra lefordítva nagyjából nulla. Kb. semmi értelme nem volt kivezetni a Viper Minit, és behozni helyette a Cobrát.
"Optikai kapcsolót honnan érdemes rendelni?"
Fogalmam sincs, nem vettem még optikai kapcsolót. Gondolom, onnan, ahol találsz, érted. Viszont ahogy fentebb is írták, a középső gomb nem optikai.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
FireKeeper
üzenetére
Ja, hogy a görgője, azon átsiklottam.
"a LED és az érzékelő az egér PCB-n van"
Nem szedtem szét még a Razert, de más is implementálta így?
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
milan07
üzenetére
A Viper Mini után nem kis visszalépés a G102/G203. Szerintem felejtsd el! Meg úgy általában a Logitechet.
Optikai kapcsolót kell bele venni, és ugyanannyiért forrasztják be, mint a nem optikait.
Ha minden áron új egér kell, akkor Xtrfy M42 vagy Razer Cobra, oszt jó napot. De még az is lehet, hogy eladom az alig használt Viper Minimet, mert csak a polcon ül a dobozában. FOXPOST-tal együtt egy kerek 10-esbe vihető.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
"Az anyaga picit érdesebb felületű, mert ennek a sima felülete 1-2 év alatt elkopott oldalt és a bal gombnál is"
Erre találták fel a grip tape-et.Szóval ha szereted az egeret, vegyél rá egy Corepad grip tape szettet, kb. 3500 forintért, oszt annyi. Sokkal jobb lesz megfogni.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
Woodcutt3R
üzenetére
Yeah, well not the base modded DeathAdder V3 anyhow.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
Woodcutt3R
üzenetére
Valóban egyre redundánsabb. 43 grammról indultunk.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
Pál úr
üzenetére
"palm-ot szeretem, de max. fingertip"
Döntsük el, hogy melyik, mert szöges ellentétei egymásnak, és gyökeresen más egerek valók hozzájuk!
Ha palm, akkor Zowie EC1-C vagy Razer DeathAdder V3.
Ha fingertip, akkor Xtrfy M42 (a középen kimagasodó tenyértámaszával, merthogy kettő jár hozzá), Xtrfy MZ1 vagy Endgame Gear OP1, esetleg Razer Cobra.
Amúgy manapság az összes jobb cégnek (De nem mindnek! Corsair és SteelSeries felejtős, az ASUS-nál csak a SpeedNova rádiós cuccok pipa stb.) olyan 2,4 GHz-es rádiója van, ami effektíve vezetékes szintű reszponzivitást nyújt (ex-versenyzői szemmel is). Illetve ha nem elemeset veszel, ami egy kihalófélben lévő állatfaj, akkor a wirelesst is tudod vezetékes módban használni.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
Roland861010
üzenetére
Esetleg Razer Pro Glide vagy Gigantus, a kellő méretben. Ezek sem drágák.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
Roland861010
üzenetére
A jó pad nem olcsó (kivéve, ha PureTrakot veszel, de ott meg a szállítás dobja meg eléggé), a jó deskpad meg inkább nem kicsit drága (kivéve, ha PureTrakot... a többit tudod).

Ami itthonról decensnek és olcsónak mondható a kategóriában, az az Endgame Gear MPC-890-es Cordurája 11-13 pénzért. Még talán a Pulsar Paracontrol XXL sem fosvirág, és az tényleg filléres. Ha fél marék szotyiért akarnék venni valamit, akkor inkább azt dobnám kosárba, nem az MSI-t.
Egyébként meg Lethal Gaming Gear Pro szériás XXL padok, poliuretán habszivacságy alappal (garantáltan nem fog 1 mm-t sem elmozdulni, és jó puha), de az ilyen 45-50 rongy, az meg már örökéletű üvegpad ár.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
Roland861010
üzenetére
Kb. annyira, mint az ára.
Ilyen összegért itthon/újonnan még M-es méretben sem veszel korrektet, nemhogy deskpadban (az eredeti árára vonatkoztatva).
A csupasz asztallapnál nyilván jobb.
De az egérpadoknak van külön topikja.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
A vakvilágba előre rendelgetés és a csúszások miatti kefefogyasztás helyett inkább vegyen mán valaki egy HTR Prót, gyűlölje meg, majd pár nap múltán adja mán tovább ide féláron.
kplsthx
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
Synthwave
üzenetére
Illetve még az ASUS-nak is van pár jó egere:
ROG Keris (wired)
ROG Keris AimPoint
ROG Keris II Ace
ROG Gladius III (wired)
ROG Gladius III AimPoint
ROG Harpe Ace
ROG Harpe Ace Mini
ROG Harpe Ace Extreme (de ha ennyi pénzed van, inkább add nekem, mindenki jobban jár
)
ROG Strix Impact III
ROG Strix Impact III Wireless
TUF Gaming M3 Gen II
TUF Gaming M4 (wired) -
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
Synthwave
üzenetére
Aztán ha ezeknél a gyártóknál biztosan nincs semmi, akkor Keychron, esetleg Razer, de nem Basiliskek, és az utóbbi időben vannak QC gondok a csúcsegereikkel.
Ha meg fogalmad sincs, hogy mi lenne a jó, akkor két szék közül a földre helyett Logitech G PRO X Superlight + 3rd party talpak. -
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
Mydgard
üzenetére
Engedd el a féltégla kitételt, és Keychron M7. Aztán használod kábellel, bár nem tudom, miért tennél ilyet.
Esetleg M6.
"A 3Dconnexiont nem is említetted."
Mert nem gyárt olyan egeret, ami ne lenne a kukába való.
"Az "igényesek" mit vesznek?"
Pulsar, Lamzu, Endgame Gear, Vaxee, Zowie, Xtrfy, G-Wolves, Zaunkoenig. -
Synthwave
HÁZIGAZDA
A két oldalgombon nekem is pgup/pgdwn van. Mondjuk nem használom így sem túl sokat. Lehet, át is rakom a hátsót delete-re.
-------------------------------------------------------------------
(#103325) Csandi: Az a legkényelmesebb, és a mozdítás sebességével kontrollálod a görgetés tempóját, de nem minden applikációban működik.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
cadgers
üzenetére
Egyik se.
Azok az egerek a fingertip grip antitézisei. Kisebb méretű, szimmetrikus eszközök valók hozzá.
Vezetékkel mondjuk
Xtrfy M42, a középen kimagasodó tenyértámasszal
Xtrfy MZ1
Razer Viper Mini/Razer CobraDe a szabadon futó görgővel kb. a potenciális lehetőségek 99 százalékát kivágod a képletből.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
Szellem.
üzenetére
Valóban, a limitáltat összemostam az exkluzívval, mint árigazoló faktort, amit nem kellett volna, de utána pontosítottam, és a személyes ízlést/anyagi vezérelveket is messzire helyeztem a kiindulási ponttól, már a legelején, így nem értem, hogy miért van ez még mindig napirenden.
"enyhén szórakoztató, de leginkább fájdalmas"
Nem, nem szórakoztató, csak fájdalmas. Engem legalábbis nem szórakoztat.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
Szellem.
üzenetére
"A limitálnak semmi köze ahhoz, hogy milyen módszerrel gyártják."
Nincs, de az exkluzív árnak már annál több. ~40-50 százalékos árréssel nem volt szégyenlős a ceruza némi festékért és egy figuráért (ami még csak nem is [link]
) , egy már amúgy sem olcsó eszköznél (ami szerintem olyan 100-110 dollár körül lesz normál kiadásban)."Ezt csak Te gondolod így."
Azért mégsem, ha azzal szembesülök, hogy kinek mi tetszik, meg kinek mi mennyit ér meg, kinek milyen mély a zsebe, meg, ó, biztos az irigység, és az árról nyilatkozni félkegyelmű dolog egy hardverajánló topikban (lol...), mely feltevések mindent alárendelnek a személyes ízlésnek. Azaz a szubjektív áhítatnak.
Ez egy szakmai topik, van és kell is helyének lennie az árnak, és hogy miért ennyi az annyi. Nem azon akadtam ki, hogy valakinek tetszik vagy meg akarja venni (ha krőzüs lennék, én is fizetnék öt, meg hat számjegyű összegeket PVC modellekért és bármiegyéb, funkcionálisan teljesen haszontalan kutyafülékért, érted), hanem azon, hogy úgy lett ez leközvetítve, mintha teljesen normális lenne az, hogy ennyit kérnek érte, és akinek (joggal) nem tetszik, az hülye.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
Evil Snowman
üzenetére
"Abba az okfejtésbe már bele sem akartam menni, hogy az 1500 db az nem limitált."
Az jó, mert senki nem állított ilyet. Azt írtam, hogy az is tömeggyártott. És az. Gépek rakják össze, gyártósoron.
"Senkit nem érdekel, hogy SZERINTED drága a felhasznált alkatrészekhez képest."
Ahogy az sem érdekel senkit, hogy ki mire költi a pénzét. Engem legalábbis biztosan nem. Ugye.
"de ezek szerint nem volt érthető amit írtam,"
Igen, ez a problémám gyökere. Mert még mindig a farzsebben turkálás és a szubjektív áhítat igazolása megy.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
Evil Snowman
üzenetére
Igen, továbbra sem (pirossal nem lehet kiemelni és bekarikázni?) arról van szó, hogy kinek mire mennyi pénze van.
Nem gondoltam volna, hogy ez ennyire bonyolult koncepció, de úgy látszik, mégis...
"Minden más szempontot (anyaghasználat, szenzor, kapcsolók, akku idő, vezetékes, vezték nélküli, etc.) nyugodtan ki lehet vesézni, pro-kontra érveket felhozni, ----> de az áron vitatkozni nettó butaság."
Ugye azért látjuk a paradoxont? Minek elemezek ki bármit, ha utána nem helyezem el a piacon? Egy hardverajánló topikban.
"Vagy akkor most én is dőljek a kardomba, ha rátenyerelek most a BUY gombra, mert egyesek szerint drága?"
Amíg nem az én pénzem, felőlem arra költöd, amire akarod. Vegyél hármat, aztán törj össze kettőt, érted; most erre mit lehet mondani?
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
Szellem.
üzenetére
Ez egy nagyon kényelmes hozzáállás, pedig komolyan érdekelne, hogy milyen észérveket tudsz felsorolni, és hogy pontosan miben, illetve miért nincs igazam. Ennek semmi köze a keresetekhez vagy hogy kinek mi tetszik, akkor is kisírnám, ha nettó 1,5 milliót vinnék haza minden hónapban. Ha már szakmai topik.
A valós értéket nem érdekli a szubjektum, és a "Milyen egeret válasszak" címszóval igenis lényeges az ár. Ha számodra nem, akkor örülj neki, de ez egyéni részlet. Ne állítsuk már be úgy, hogy ez a pénzmennyiség teljesen normális dolog annak fényében, hogy mit kap az egyszeri user...
"Ettől még nekem tetszik az egér (ahogy más is) és meg fogom venni ennyi pénzért."
Senki sem áll az utadba. Nem erről beszéltünk.
------------------------------------------------------------
(#103242) koxx: "Bezzeg a razer viper v3 pronal senki nem fanyalgott, hogy 77ezer ft"
Szerintem annál is írtam, hogy gáz, de ha nem, akkor most írom.
A szénszálas ROG is nevetséges annyiért, de úgy rémlik, hogy annál is megemlítettem, hogy elgurult a gyógyszer.
------------------------------------------------------------
(#103245) RafaelEKH: Na, akkor már vannak ketten. Gondolom, ott sem százezrével gyártják az egereket. Viszont a CF-nél van, ami igazolja legalább nagyjából az igen magas árat.
Mármint DA v3 méretű cucc 45 grammal és wireless 8K-val azért nem piskóta, és a szénszálas kompozit is költségesebb móka, mint a fröccsöntött műanyag. Ettől még ez is drága, de technikai szempontból sokkal jobban értelmet lehet neki adni (és még így is olcsóbb, mint a Pulsar).
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
Szellem.
üzenetére
"Akkor vegyel Te is 10-ert egeret."
Most látom. Te is?
A másik én lennék?

A 10 az itt a csak most polcon lévő egerek számának a fele.
És egy ~45-50 000-be kerülő darabot mainelek (legalábbis amikor megjelent és hozzájutottam, annyi volt).Arról vagyok híres, hogy Dagobert vagyok, ha perifériákról van szó, és csak a TESCO-ban vagy bolhapiacon vásárolok. Azért ennyire ne szálljanak el az érzelmek!

-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Beteg ár. Ezt senki sem vitatja. De a Pulsarral ellentétben megmagyarázható, és ha végiggondolod, ezt szerintem belátod te is.
"Elallasi gari az alap kb barhol"
Nem tudom, én még más egér termékoldalán soha nem láttam, pedig az elmúlt ~17 évben megfordultam itt-ott a témában. Meg próbáld meg érvényesíteni. Aztán vagy szerencséd lesz, vagy nem. De nem is ez volt a mondanóm lényege, ugye.
"tokmindegy hogy keszul."
Nagyon nem mindegy, de nem baj. Hogyan is lehetne az? A kontextus fontos. Ettől nem lesz valaminek a kiértékelése felszínes, így kerülnek a valós helyükre a dolgok.
-----------------------------------------------------------
(#103229) Szellem.: Amit pontosan tudok, az az, hogy megkezdődött a Pulsar shill.
Mondom ezt úgy, hogy imádom az Xlite V1-et."És a 75-öt honnan számoltad ki?"
Nem volt nehéz. A nettó 160 dollárt átváltottam forintba, és hozzáadtam a forgalmi adót.
"Összehasonlítva egy Logitechel"
Nem tudtam, hogy a Logilol időközben mérce lett. A cég, ahol az az alapeljárás, hogy valós érték x 2 = árcédula, és teszünk rá, hogy mit akar a community, de tán még support is csak akkor lesz, ha van épp hozzá kedvünk.
Ezekkel az egyre szaporodó, teljesen elb@szott árakkal kezd elszállni a realitásérzéketek...
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Igen.
KETTŐ ember csinálja, az utolsó TIZEDGRAMMIG optimalizált tervezéssel (amiben benne van a forma, NYÁK, kábel és minden egyéb) TOP anyagokkal + komponensekkel és rendkívül szigorú toleranciákkal, KÉZZEL van összeszerelve, gondosan, EGYESÉVEL ki van tesztelve küldés előtt, és a garanciát kiegészíti 30 napos, kérdés nélküli pénzvisszafizetés.
Ezt hívják exkluzívnak, nem egy tömeggyártott valamit, ami az előző (jegyzem, közel sem eredeti; helló, EC2) generációt egy ecsetvonással feljavítja, ráhúz egy csiricsáré köntöst, meg bedob a dobozba egy nagyfejű babát.
Na ugye.

-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
Szellem.
üzenetére
Jajj, hagyjuk már ezt, mintha nem tudnám pontosan kb. 2002-ig visszamenőleg, hogy mi mennyit ér...

75k egy tömeggyártott egérért (igen, 1500 darab az tömeg) nevetséges. Legalább 4x gramm? Persze, hogy nem. Ahogy szépnek sem nevezném, de ez már ízlés dolga.
Azért a cuccért kb. 40k lenne a reális (és nem, ez sem kevés pénz egy EGÉRÉRT). A limited legyen 50 az elborultaknak.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
Evil Snowman
üzenetére
Hogyne.
Egy Viper Mini SE, fehérben. 300 dollárért.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
M4T4D0R
üzenetére
"Egyetlen baja van a Superlight-nak, hogy dupla klikkel."
Meg alapból szemétbe való talpakkal jön, 2024-ben a Logi nem ismeri a paracord fogalmát, a szoftver sem egy álom, és túlárazott, de ha kicsit feljebb olvasol, akkor láthatod, hogy miért nincs annyira forszírozva itt.
"sajnos Superlight 2 re már sajnálom a pénzt"
Jól teszed."800dpi, általában 1.6 szorzóval"
Ha legalább 1080p-t használsz, akkor jobban jársz 1600 cpi-vel. Mérhetően alacsonyabb motion delay, és egy leheletnyivel precízebb a több mintavételezési pont miatt. (Egyébként cpi, mint counts per inch; dpi-je, azaz dot per inch-e szkennereknek és nyomtatóknak van, csak hibásan ez terjedt el a köztudatban.)Mondjuk
Xtrfy M42 Wireless (a középen kimagasodó tenyértámasszal)
Xtrfy MZ1 Wireless
Endgame Gear OP1we
Pulsar X2/X2 v2 mini
Lamzu Atlantis Mini
Vagy hozzáraksz még egy jó adag pénzt, és Zowie FK2-DW. -
Synthwave
HÁZIGAZDA
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
abridabri
üzenetére
Szponzorok, beidegződés/megszokás, könnyű pótolhatóság. Plusz sokuknak lövése sincs a hardverekről vagy a piac mélyvízéről, csak játszanak.
Persze nyilván vannak olyan is köztük, akik amúgy is azt nyúznák. Egy pro teljesen más szempontok alapján választ perifériákat, mint a nem pro, éppen ezért nem igazán mérvadó, hogy mit használnak. Hány CS pro használ még mindig B-, netán A-szériás Zowie-t? Pedig réges régen kint van a C, CW, és most már itt a D is, ezek pedig sokkal jobbak. See? Az EC2 is egy ilyen dolog. 10-15 éve azzal a szériával nyomul, sikeres, így egészen pontosan nulla oka van arra, hogy kipróbáljon mást. Ultrakonzervatív bagázs. Ha megnézel egy Apex Legendset vagy Valorantot, ott már nem lesz ennyire siralmas a választék.
A GPW/GPX egy nagyon semleges forma, a legtöbben valószínűleg találnak rajta legalább viszonylag kényelmes fogást, kézmérettől és fogási stílustól függetlenül. Jack of all trades, master of none, és pont emiatt sokan jó eséllyel jóval személyreszabottabb modellt vehetnek maguknak, ha tudják, hogy was ist los.
A Logit akkor kell venni, ha már próbáltál ezt-azt, és biztosan tudod, hogy imádod a formáját. Vagy akkor, ha fogalmad sincs, hogy mit kellene venned, mi passzolna hozzád – de erre van ez a topik, és 10-ből 8-szor (9,5-szer?) nem Logi lesz a válasz.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
Valkűr
üzenetére
"És mi az a kis 4K reciever amit szinten külön meglehet venni? Arra szükség van vagy mire jó az"
A legegyszerűbbel indítunk. Ha nincs 360 vagy több Hz-es monitorod, akkor teljesen felesleges a számodra, csak árnövelő faktor, és jóval gyorsabban fog merülni az akku.
-------------------------------------------------
(#103097) dqdb: Keebmat Premium Felt Edition, kutyafüle, macskafarka. És egy 2 forint 13 fillért érő egér.

-------------------------------------------------
(#103109) abridabri: Mert a Logi-féle modus operandi a valós érték x 2 = árcédula. És nem csak egérben. Meg néha több az, mint x 2. -
Synthwave
HÁZIGAZDA
"A "kicsit baltával faragták" meg akkor hálálja meg a (nem) olcsóbb árat, amikor bedurran a csuklód tőle, mert szemre tervezték (=lopták) a formát"
Igen, az MX 140 grammjától biztos nem 5 perc használat után kezdene hasogatni a kezem. Lehet, hogy elég lenne 3 is.
Sajna.Nem lopták, saját formája van. Ettől függetlenül jó tudni, hogy ennyire képben vagy a Keychron formatervezési modus operandijával, és emellett egyszer sem volt a kezedben, de ez nem gátol meg a légből kapott, kerek perec kijelentések posztolásában. Az érzelmek és a csúsztatás, ugye.

"Az az M6 gamer egérnek alkalmatlan,"
Miért is? Csak mert hardveresen minden adott out of the box, hogy world rank #1-re puffogtasd vele magad két irodázás között. Felsőkategóriás szenzor pipa, kellőképp reszponzív rádió pipa, nem hulladék mikrokapcsolók pipa, decens tappancsok pipa. A méret/fogás meg 110 százalékig egyéni részlet.
"ergonomikus egérnek meg bumszli"
Kisebb, mint az MX.
"és ennyi pénzért már normális egeret is lehet kapni, ami neked és nekem is megfelelne."
Na de láthatólag nem így van.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
"Vagyis gyakorlatilag egy áron vannak."
Ha feleannyiért menne az MX, mint az M6, akkor is gáz lenne, de legalább nagyjából azon az árszinten lenne, amit talán megér.
"Az általad felsorolt szempontok kinek mi, az "ezer éves, fos szenzor" gyakorlatilag a mindegy kategória irodai felhasználásnál,"
Nem tudom, engem már elv szintjén is bánt, hogy valamiért komoly $$$-t pengetek, és belül egy kétfilléres fos van, mert jóvanaz, úccsetűnikfölaparasztnak volt a dizájnfilozófia magja.
"a kevésbé reszponzív wireless nem tudom, mire vonatkozik egy irodai egérnél ami működik"
A gyengébb reszponzivitásra. Mondjuk ha valami ratyi, 60 Hz-es képernyő előtt ül az ember, akkor a monitor input lagja már hajlamos elmaszkolni az effélét. De egyébként ezen túllépve itt is beüt az, hogy komoly $$$-ért komoly techet várok.
"mert ez már nem szakmai vélemény, maximum érzelmi."
De, ez maximálisan szakmai vélemény. A posztban nem érzelmek álltak az MX 3S-sel szemben, hanem szakmai megvetés. A kettő nagyon nem ugyanaz. Kettőnk közül te nem tudsz elvonatkoztatni a fixa ideáktól, nem én (hiszen úgy ajánlom a szabadon futó görgős M6-ot, hogy a magam részéről soha nem használnám tartósan, akkor sem, ha bruttó 500 forintba kerülne, mivel számomra minden off, ami 45 grammnál nehezebb, teljesen mindegy, hogy ágyba hozza-e reggel a kávét vagy sem).
Egyébként vannak szubjektív preferenciák, és emiatt szubjektív favoritok, de az alacsonyabb tömeg objektíven jobb. Egyszerű fizika. Tehát nem érzelmi.
Az eszköz kevesebb energiabefektetéssel mozgatható egységnyi távon, és könnyebb a mozdulat megállítása vagy az irányváltás, mivel nem kell annyit harcolni a test tehetetlensége ellen. Ebből kifolyólag az ízületi terhelés is alacsonyabb, tehát még egészségmegőrzési szempontból (vagy a potenciálisan kialakult helyzet tovább nem rontása miatt) is jobb.
Plusz a rendkívül puha padok nem süppednek úgy alatta, tehát nem lesz méginkább vánszorgós az amúgy sem épp fürge egérkezelés. Meg a könnyebbet hajlamosabb az ember kevésbé rátehénkedve használni, ami a talpak elkopását késlelteti, de ez már kb. a kákán is csomót része a történetnek.
A picit magasabb tömeg azoknak jó, akik a kezük pontatlanságát kompenzálják a nagyobb tehetetlenséggel, de ~80 gramm felett már ez is kontraproduktív.
"Köszi a burkolt lehülyézést..."
Fölösleges beleképzelni a mondandómba olyat, ami nincs benne. Ha le akarlak hülyézni, akkor azt írom. A "jobb érzésű körök" alatt azokat értem, akik teljesen, naprakészen képben vannak a témában, sok évre/akár évtizedre visszamenően, és ha kérdezik őket, akkor nem hasraütés vagy totális szubjektum alapján ajánlanak valamit.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
"Viszont én nem szeretem az olyasfajta érvelést, amikor úgy favorizáljuk az egyiket, hogy annak a gyengeségeivel együtt lehet élni, miközben a másiknál minden apróság súlyos vétek."
Azért az árért valóban az. A hardveres specek fényében konkrétan nevetséges, de nem baj. Merthogy huszon-harmincakárhányezres egérben mindentől függetlenül pls ne legyen:
-ezer éves, fos szenzor, amit egy 8-10 000 forintos egérben is szégyellnék
-málló burkolat
-vezetékes szintnél kevésbé reszponzív wireless
-abszolút hulladék talpak
-horgászónnal kiöntött belsőJobb érzésű körökben a talpak kivételével (filléres tétel egy jó) ez mind eléggé dealbreaker dolog, teljesen mindegy, hogy milyen szoftveres háttér van mögötte vagy meddig bírja az akksija (ami amúgy szintén cserélhető komponens).
A Logitech piachoz és igényekhez való hozzáállása egyébként remekül megfigyelhető az előbb posztolt G PRO 2 Lightspeednél is, és amíg tonnaszámra vannak, akik így is veszik, ez nem is fog változni. 2018-tól kezdve egy meredek leejtő, ezzel az új, témában teljességgel inkompetens CEO-val meg pláne (de már előtte is általános mélyrepülésbe kezdett).
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
Szellem.
üzenetére
Mert van rajta a jobb oldalon is két gomb, mint a legelső G PRO Wirelessen, így még egy bőrt le lehet húzni ugyanarról a generációról.
De az, hogy annyira lusták voltak, hogy egy az egyben az új elektronikát rakták bele, és az idén 6 éves hordozó platformon semmit nem fejlesztettek, elég nevetséges. A maga 80 grammjával. De passzol a cégimidzshez, ami a babérokon tohonya fetrengés közepette megejtett, pofátlan lehúzás volna.

-
Synthwave
HÁZIGAZDA
"és mint kiderült a beszélgetésben, a szakértők is tévednek vagy általánosítanak."
Nekem teljesen más jött le, hiszen még olyan is el akarta hantolni, akinek van/volt MX-e, és emellé van extenzív tapasztalata modern cuccokkal (több tucat modellel), ráadásul napi szinten képben van a piaccal.
Egyébként a Keychron kb. az összes létező metrikában kettéhugyozza a Logit, kevesebb, mint féláron (vagy kétharmad áron, attól függően, hol veszed). Felsőkategóriás komponensekből építkezik egy tudásához mérten nagyon barátságos árszinten, nem egy abszolút bazalttömb, plusz a Type-A mellett egy Type-C vevő is jár hozzá, és még a talpai sem azonnal a kukába valóak.
Legfeljebb a szoftveres hátteret tekintve gyengébb, de ez meg egy olyan dolog, hogy áthidalható (meg azért a Logi sem akkora ász benne). Persze ez abból is ered, hogy a Keychron inkább a PnP állíthatóságra koncentrál. Ja, meg az akkuideje kevesebb, de amúgy az is 600 mAh-s benne, szóval egyáltalán nem kicsi, visszavett polling rate-tel nem kell 2-3 naponta töltögetni. Ha kényelmesen meg tudod fogni, ötször különb eszköz, mint az MX.
Just sayin, de nekem nyóc, gl. -
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
pandras83
üzenetére
Szerintem nem akarsz MSI egeret venni.
A S.T.A.L.K.E.R. 2 miatt mehet a vitrinbe, de igen könnyen meglehet, hogy játszani jobban jársz mással.-FreaK- a (#103019)-ben elég jól összefoglalta.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
"Én egyedül csak azt kifogásolom, amikor egy topikban megy a svájci bicska effektus, és egy termék vagy termékkör van ráhúzva az összes felhasználási modellre, épp csak azért, mert a topiklakók mást nem használnak. De ez nem csak itt fordul elő, hanem kb mindenhol."
Na, de ha olyanok, akik napi kapcsolatban vannak a dologgal és kenik-vágják a témát, ezt csinálják, akkor annak lehet, hogy jó oka van, nem?
Amúgy tényleg nem értem a küzdést. Veszel egy M6-ot szabadon futó görgővel, kipróbálod, ha nem tetszik, 14 napon belül elállsz. Ha meg tetszik, akkor nem kell semmit cserélgetni, elég lesz egy egér az asztalon. Ennyi igazából a történet."az MX Master 3S minőségi problémáira,"
Nem csak a minőséggel vannak problémák. Azzal is, hogy legalsó polcos hardverkomponensek felsőpolcos áron vannak árulva, egy dögnehéz kasztniban, amin még a talpakon is fillérszexuáltak.
----------------------------------------------------------------------
(#103009) krono.: "Nem azt mondom, hogy nem lehet kényelmes, de valamiért az ergo gaming egerek is ugyanazt a formát nyújtják, csak kicsit terebélyesebbek oldalra, nem lesz tőle természetesebb a csuklód tartása, mint pl egy vertikális egéren, vagy akár az MX Masteren."
Ez akkor bukik meg, ha emelgeted/repozicionálod az egeret. Ilyenkor rengeteget számít a tömeg, főleg tartós használatnál. Akár 10-20 grammok is, lazán.
14 éve romon vannak az ízületeim, egy ceruzát nem tudok 10 percig fogni diszkomfort érzés nélkül, és így mondom azt, hogy ergonómiailag az összes bálna és vertikális egér kuka, legfeljebb csak ront a helyzeten. Az utóbbinál ott van persze, hogy a csuklód természetesebb szögben áll, csak a fene megette az egészet, mikor meg kell emelni az eszközt. És nem láttam még olyan vertikálist, ami ne lenne legalább féltégla.Ha kb. soha nem emelgeted az egeret, működhet
(bár a magam részéről nehezen tudom elképzelni, hogy hogy lehet úgy gördülékenyen használni)
.Illetve nem feltétlenül attól kényelmes egy egér használata, mert az egész tenyered rajta pihen. Az egyik legkomfortosabb (top 5-ben szerintem benne van) számomra például a fingertip only G-Wolves HSK Stardust, pedig 20,2 x 10,5 cm-es kezem van. Viszont a cucc Hyperglide teflonnal, minőségi padon szó szerint effortless a maga 38 grammjával, és az ujjaknak sem kell feszülniük. Értsd, a komfort túlmutat a nagy méreten és az "ergo" formán.
"De mondjuk a Razert nem láttam az utóbbi időben ennyire változatos módon elküldve a búsba, pedig a Viper V3 Pro kerül 70ezerbe (igaz top tech), és a legutóbbi CS lanon egy rakás tech szünet volt, mert random megállt a tracking egy fél másodpercre, és talán még egeret is cseréltek Niko-nál."
Tudod mit? Részemről a Razer is elmehet a búsba.

Mellesleg különb beviteli eszközöket gyárt, mint a Logi, valamennyire talán még érdekli, hogy mit akar a nép, és bár a szoftvere ennek is egy túlspilázott bloatware, legalább működik. Meg a support, ugye.
G-Wolves, Pulsar, Xtrfy, Sprime és Zaunkoenig ftw. Talán még a Keychron és a Pwnage is belefér.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Köszi, de bőven van kötelező írnivalóm az elkövetkező hetekre. Meg ingyen nem is szokásom, és az eS-nél még csak az sincs, hogy olyan, amit potenciálisan használnék, mert egy jó 20 grammal meghaladja az ingerküszöböt.

A következő blogos iromány majd a Keychron Q8 lesz, szerintem már csak valamikor jövőre, ha megjönnek a szürke, sárgaréz plate-es clicky build két vesét és egy májat kóstáló
Zeal Clickiez kapcsolói. A fekete, POM plate-es taktilisben Bsun Ruben Hornet Tactile-ok, a kék, CF plate-es lineárisban meg 14 mm@55 gF-es single stage Geon rugókkal felturbózott KiiBOOM Topazok vannak, és így szépen összeáll a triumvirátus, hehe.
Mondjuk leginkább a barebone részéről lesz benne szó, mint platform. -
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
Ezustroka
üzenetére
Én hozzáraknék még 6-7 pénzt akkor már, és Sprime PM1. A kézméreteddel szerintem kényelmes lenne palmhoz.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Első körben maximum 3200 cpi-t, hogy anomáliamentes legyen a szenzor. Nincs olyan, ami 6400-on legalább egy kicsit ne jitterelne. Meg különben is értelmetlen ekkora felbontás. Érzékenységet a játékban állítunk. Windowsban meg a 3200 is kb. 5 cm a padon, két FHD-s monitoron átlóban. A Windows csúszka középen, rámutatás pontosságának javítása off.
Aztán egy Xtrfy M42-t, a kettő közül azzal a tenyértámaszával, amelyik jobban bejön. Esetleg Xtrfy MZ1.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topik összefoglalót!
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Vicces képek
- Eredeti játékok OFF topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- World of Warships
- CES 2026: Kojima segítségével tesz minden korábbi notebookot elavulttá az ASUS
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- OnePlus 15 - van plusz energia
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- További aktív témák...
- Eladó Apple iPhone 14 Pro Max 128GB / 12 hó jótállás
- Microsoft Surface Laptop 4 13.5" Ryzen 5 4680U 6magos! 16GB 512GB 1 év garancia
- Új Steelseries Arctis Nova pro vezetékes gamer fejhallgató
- iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4052, 94% Akkumulátor
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

)

) , egy már amúgy sem olcsó eszköznél (ami szerintem olyan 100-110 dollár körül lesz normál kiadásban).

A S.T.A.L.K.E.R. 2 miatt mehet a vitrinbe, de igen könnyen meglehet, hogy játszani jobban jársz mással.