Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Vagy legalább az ajánlott egerek listáját nézd át!
Aktuális hozzád illő legjobb ajánlatokért pedig kérdezz bátran itt a fórumban!
Forma összehasonlító oldalak: RTINGS, EloShapes
Gyakori fogások: Reddit
Hirdetni tilos a fórumban, használd a Hardveraprót!
Utoljára frissítve: 2021. 11. 25.
Amennyiben billentyűzetet keresel: Milyen billentyűzetet vegyek?
Egér / egérpad beárazás: PERIFÉRIA beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
ferni
őstag
Üdv.
Jó pár napja olvasgatok egér témában, eléggé beleástam magam.
Végül úgy néz ki, hogy Zowie egeret szeretnék venni.
Tenyerem 19 cm hosszú, 11 széles, tehát a hosszához képest szélesebb az átlagnál.
Amit kinéztem és fő favorit az a Zowie FK1, de van bármi esély, hogy az FK2 is jó lenne, vagy ahhoz már nagyon-nagyon széles a tenyerem?
FK1+ már valószínűleg túl nagy lenne?
Illetve van bárkinek bármi tapasztalata ezek White/Fehér verziójával? Mennyivel másabb/jobb azoknak a felülete?
EC szériát is nézegettem, de annyira nem tűntek meggyőzőnek, mint az FK, se az EC1-A/EC2-A, se az újabb EC1-B/EC2-B, de várok szívesen érveket miért lehet ez jobb, mint az FK.
CS:GOhoz lesz amúgy véve.
CM Storm Swift-RX L egérpad meg egy Cougar Bunker Mouse Bungee már úton van hozzá.
Egér majd szombaton lesz végleg eldöntve.[ Szerkesztve ]
-
ferni
őstag
Hát elmentem megtapogatni a Zowie FK1et, Zowie FK2t és a Zowie EC2-A-t.
19 cm hosszú, 11 cm széles a tenyerem és azt gondoltam esélytelen, hogy jó lesz az FK2, mert túl kicsi lesz.
Kezdtem az FK1gyel emiatt, ami 128 mm hosszú és egyszerűen túl hosszúnak éreztem és nem volt kényelmes.
Jött az EC2-A, aminél nem jött át ez az ergo alak, túlságosan meg volt döntve a kezem, nagy volt a hupli.
EC1-Bt meg se próbáltam már emiatt, az már tényleg túl nagy lett volna.
Aztán jött az FK2, ami csak 124mm hosszú és sokkal kényelmesebb volt, mint az FK1 emiatt.
Majd ha kipróbálgattam írok róla, fogásra tetszett.Amit akartam ezzel mondani, hogy látatlanba nem lehet eldönteni melyik egér jó az embernek, nekem kb esélytelennek tűnt az FK2, méretek miatt, mégis az lett a befutó, meg minden egérfogás is egyedi meg kéz is.
Mostantól 100% hogy próba nélkül soha nem fogok egeret rendelni.
Nagyjából be lehet lőni kézméret meg fogás alapján, de eldönteni csak próbával szabad.[ Szerkesztve ]
-
ferni
őstag
válasz Mr.Kr$B #72379 üzenetére
Pesten a Pixelt néztem, de mivel Tatabánya környékén lakom és itt van egy KonzolVilág megdumáltam velük, hogy rendeljék le ezt a 4 Zowie egeret magukhoz Pestről, megnézem őket és amelyik tetszik és kényelmes azt megveszem.
Azt mondták megoldható és meg tudjuk ezt csinálni.
Szóval 4et lerendeltek a nevemre, FK2t megvettem, a másik 3at meg visszaviszik.És van náluk azért elég sok egér meg KonzolVilágból is elég sok van Szeretem őket nagyon, PS4 miatt is érdeltek nekem, régen itt csak 576 volt, de szintekkel jobbak.
Egér meg valami parádés eddig, lehet szidni a Zowiekat, de FPSre elképesztőek.
Cooler Master Storm Swift-RX Large egérpaddal valami csoda, mintha új játékkal játszanék annyival jobb vele a CS:GO. -
ferni
őstag
válasz sodokan #72464 üzenetére
Egerek esetében a forma az egyik legfontosabb dolog.
Ebben pedig a legjobb a Zowie.
Minden másban jobbak a riválisok, de ebben Zowie nagyon jó és annyira nem rossz a többi része, hogy váltsanak miatta.
Nincs rajta plusz 600 gomb, csak amennyi kell a CSre is, nem világít feleslegesen, nincs semmi program hozzá, ami kell a működéséhez, bedugod azt megy, de DPIt meg polling ratet így is tudsz rajta állítani.Tökéletes CSre.
Én most vettem egy Zowie FK2t, eddig nagyon tetszik. -
ferni
őstag
Üdv, emagon akciós volt a Razer Viper Mini és megvettem.
FPS-hez kellett, Zowie FK2 volt eddig.
Nagyon tetszik eddig.
19/10es a kezem, szóval nem olyan kicsi, mégis tökéletesen passzol hozzá.
Nem gondoltam volna, de rengeteget számít, hogy Lightweight az egér, sokkal jobb vele játszani.
FPSnél nagy előny sztem.Lassan jön a Glorious Model D- is, aki ergo egeret keres lehet érdemes várni rá.
-
ferni
őstag
Nem tudom látta-e valaki, de még olcsóbb lett a rufusznál az Endgame XM1.
[link]
Ez még a v1 verzió, de hát ennyiért baszki ajándék, nevetségesen olcsó, nagyon beragadhatott nekik a készleten. Top1 szenzor, a klikk is parádé, pedig ezen még fejlesztettek is, főleg az RGB verzión, ahol Kahli switch van már benne.
Corepad Skatet rendeljetek hozzá, van az is a honlapon, 2000 csak és kapni fogtok nevetségesen olcsón egy nagyon jó egeret.Nekem FK2t váltotta most, barátkozok még vele, de tetszik eddig nagyon.
Viszont akinek kicsi a keze, annak nem ajánlom. 19/10 nem árt hozzá minimum.Razer Viper Minim is volt, de ott a klikk nagyon rossz lett meg az egésznek nem tetszett a minősége, de a klikk volt, ami betette a kaput meg keskeny is volt.
[ Szerkesztve ]
-
ferni
őstag
válasz copass #81934 üzenetére
huh.... Minőségre nagyon jó az Xtrfy M4, egy rossz szót nem tudok rá mondani, stabil, egyben van, jó a klikkje, viszont a formája nagyon elszabott.... baloldala belül nagyon bent van, nekem egyáltalán nem adta, itt porosodik nálam, pedig nem tudom azt mondani rá, hogy rossz egér.
Ezt a gearsearch oldalon nem is látszik annyira.Viszont most jön majd az Xtrfy M42, ugyanaz, mint az M4 csak normális formával és 2 db hátsó résszel, amit lehet cserélni és más alakja lesz az egérnek hátul.
[link]
ez garantáltan jó egér lesz.az meg, hogy alacsonyabb az egér és lentebb van a görgője pozitívum, nekem sokkal könnyebb az alacsonyabb egérrel célzoni, ezért is jó az FK2 is.
[link]
Itt RJN beszél a gombok magasságáról az egérnél és én is érzem ,hogy sokat számít, ezért is válaszottam az XM1et, mert ez is egész lent van, mint az FK2-n.Van EC-2, FK2, Xtrfy M4, Razer Viper Mini, Logitech G Pro Wired, XM1 meg egy régi Razer Abyssus 2000 a kollekcióban, van tapasztalat....
[ Szerkesztve ]
-
ferni
őstag
Esport és Esport között is nagy a különbség ám.
CSGO-ban 85-90g-nál nehezebb egeret nem igen használnak és ez már nagyon a teteje.
Saját sportpszichológusuk van a csapatoknak, dietetikusuk, rendszeres testmozgásra is ugyanúgy odafigyelnek. Nagyon komoly dolgok mennek már a top szcénában.Az hogy milyen nehéz az egér nem attól függ ki mennyire erős, egyszerűen nem optimális egy nehezebb egér még egy egész slow paced FPS-re se, mint a CSGO, nem hogy egy sokkal pörgősebb játékra. Ezek tények.
-
ferni
őstag
válasz Riccsiz_h #82017 üzenetére
Mi a fene????
Enyém hibátlan volt, 100%os volt, az ég világon semmi probléma, fullos quality.Ez biztos nem így jött ki a cégtől.
Ez bontva volt.
Nem is értem.
Az a karc lehetetlen, hogy dobozon keresztül lenne.
És ezek a talpak is rendesen oda vannak ragasztva, tuti nem estek le maguktól.
Hajszárítózni kell, hogy lejöjjenek.[ Szerkesztve ]
-
ferni
őstag
válasz NightGT #82058 üzenetére
Persze, játékfüggő is a dolog, egy CSGOt nagyon kevesen tudnak magas sensivel top szinten játszani.
Ha van egy nagy, 40-45 centi széles egérpadod és elrántod a széléig az egeret középről az átlag akkor fordul 180°-ot vele.... Csak hogy értsétek mire is kell itt gondolni...
Most el lehet ezt képzelni, mikor bemész egy sitera, ahol kb 8 helyen lehet az enemy és mindent ki kell tisztázni a legkevesebb idő alatt, úgy hogy bárhol ott lehet és bármikor lőhetned kell és még a Crosshair placementedre is figyelned kell közben, hogy tartsd végig fejmagasságban -
ferni
őstag
válasz Banderos #82278 üzenetére
teljesen más az alakjuk.
Mind a kettő Zowie alakját másolja, ami nem baj, mert abban nagyon erős a Zowie, a D az a Zowie EC-szériát, az O pedig a Zowie FK szériát.
https://gearsearch.gg/shape?Glorious=Model%20O&Glorious=Model%20DO az ambis egér, tehát szimmetrikus a formája, míg a D ergonomikus.
[ Szerkesztve ]
-
ferni
őstag
Hát igen, a Finalmouse nagyon úttörő volt, kb miattuk tart itt a mai egér vonal meg kínálat, súlyra meg küllemre is.
Anno, ha olyan egeret akartál nem volt más csak ők.
De kijönni 2020ban egy EC másolattal és ennyit kérni érte, úgy hogy 83g az egér.....
Elhiszem, hogy olyan a switch, hogy leopom magamat, mert ezért ennyi az egér, de ne vicceljünk már ....Pár évet elcsúsztak az árazással, ennyire nem lehet jó az a switch, hiába van úgy előadva, mintha szüzek fonnák aranyból.
Túl nagy már a kínálat minőségi egerekből egész olcsón, a mi szerencsénkre
[ Szerkesztve ]
-
ferni
őstag
Megnéztem, nincs már csak az újabb egerekhez, marad az ebay vagy amazon, ott van ilyen sidegrip.
Vagy még te magad tudsz oda gripet tenni, van Lizard Skin, lehet venni itt Magyarországon is egérre, körbe kell vágni és kész.
Más az anyaga, de grip az grip, ez nem kopik el olyan gyorsan az tuti.[ Szerkesztve ]
-
ferni
őstag
válasz dudLee #82473 üzenetére
csak megemlítette, kétlem, hogy árulnának majd, hát senki nem forgalmazza őket kb a világon, nem hiszem, hogy majd pont a pixel fog nekiállni, pluszban rengeteg fajta is van.
csak tőlük szoktak rendelni Japánból, csak hát drága nagyon + a szállítási költség.....
pedig kipróbálnám nagyon, mert nagyon szét van szopkodva, ennyi ember meg nem tévedhet.[ Szerkesztve ]
-
ferni
őstag
válasz pilipi #82497 üzenetére
Ennyit röhögve megérnek.
Nekem van egy Logitech G Pro vezetékes verzió, ugye ennek olyan az alakja, mint a 305nek és igen csak jó egér, masszív, klikk is rendben és az alakjához is hozzá lehet szokni, sőt egyenesen jónak mondanám.Ár-értékben nagyon jó a G203, főleg ennyiért, előbb venném, mint egy Viper Minit.
Nekem jobban fekszenek az alacsonyabb egerek, pl FK2, de ha valaki azt mondaná mostantól ezzel kéne játszanom nem esnék kétségbe.
[ Szerkesztve ]
-
ferni
őstag
Hát a szenzorral baj nem lesz, FK2ben is ez van és hiába vettem új egereket, újabb szenzorokkal ott sose érezzem javulást.
Vicces mikor veszel 5 egeret és utána is ugyanazzal játszol, mint előtte.....
fLeSs
Tudsz küldeni képet légyszi ezek hogy is néznek ki?
El se tudom képzelni.[ Szerkesztve ]
-
ferni
őstag
1. Zowie FK2
2. Endgame Gear XM1
3. Logitech G Pro Wired
4. Zowie EC2/Xtrfy M4Plusz még a Razer Viper Mini, de róla semmi jót nem tudok írni sajna.
[ Szerkesztve ]
-
ferni
őstag
válasz PR0JECTNR56 #82563 üzenetére
Az USB C csatlakozó nehezebb több mint egy grammal, mint a sima és mivel itt minden gramm számít, ezért is lett ez.
A másik, hogy gondolom olcsóbb is a Logitechnek, de itt a súly volt a lényeg.
Meg olvastam még pár dolgot, de azok már nem jutnak eszembe.De nem értem miért ekkora probléma ez, nagyon jó ezekben már az akksi, fent hagyod néha-néha egy éjszaka töltőn azt sose merül le.
Elhiszem, hogy zavaró lehet sokaknak, de közel sem akkora probléma, mint ahogy az be van állítva.[ Szerkesztve ]
-
ferni
őstag
Hát a Zowie FK2 részében én meg egyetértek vele, mikor fingertipen használtam nekem is folyamat hozzáért a tenyeremhez, ezért kezdtem el új egereket keresni. Kézméret ugyanez.
Most hozzáér a tenyerem a hátuljához, úgy játszok vele, de én értem miről beszél, ez tényleg egy létező probléma.
-
ferni
őstag
Én nagyon Viper Mini ellen vagyok.
2 db-om is van, szétszedtem párszor őket, tanulmányoztam is eleget, borzasztó a build, maga a top shell szerkezete van elbaszva, nincs benne elég anyag. Félelmetesen rossz sztem.
Jobb klikk a top shell szerkezetéből adódóan nálam mindig másabb/rosszabb mint a bal. Azok az optical switchek meg borzasztóak gyerekek, én nem tudom, hogy szeretheti őket valaki. Elején még jók, de már nem tudom használni egyiket se, olyan rosszak lettek.v2-es Optical Switchek állítólag már jobbak, de azok nem kerültek bele a Minibe tudtommal most se.
Olcsó az egér, de én biztos nem vennék ilyet, az összes egerem stabilabb, jobb tartósabb, sajnos nagyon látszik a Viper Minin miért is olcsó.
Synapse is.... Hagyjuk is, az se hiányzik.
[ Szerkesztve ]
-
ferni
őstag
RocketJumpNinja tervezett egy egeret, az Xtrfy gondozásában
Hát baszki, engem ez lehet érdekelni fog, low profile, pont amit szeretek.
-
ferni
őstag
válasz Synthwave #82980 üzenetére
Én semmi különbséget nem érzek a szenzoroknál, ha már vannak egy szinten.
3310-est nyúzok és semmi javulást nem észleltem még a 3389nél se.
De ez lehet csak az én hibám.M4-et meg óvatosan venni, kevés embernek fekszik igazán az alakja, de akinek bejön, annak nagyon.
[ Szerkesztve ]
-
ferni
őstag
válasz copass #82984 üzenetére
nem hiszem, hogy baromság lenne, amit írok, de ha így gondolod, akkor legyen úgy, sztem pont te vagy kisebbségben a véleményeddel, nem én.
Túl agresszív a hüvelykoldalon a bemélyedés, túlságosan bemegy ott az egér alakja és ez rengeteg, de tényleg rengeteg embernél tette nem élvezhetővé az amúgy nagyon jó egeret, mert másba én se tudok belekötni rajta.
Attól, hogy valami ergonomikus még rohadtul nem lesz mindenkinek kényelmes, főleg nem az M4, ami ergo alakhoz képest elég extrém.
Én is ambi egérrel játszok, mert kényelmesebbek nekem, mint az ergo egerek. -
ferni
őstag
Ergokhoz képest mondom extrémnek, ergok mindig a biztonságos alakra mennek rá, amik mindenkinek megfelelnek, ehhez képest az M4 elég nagyot kockáztatott az alakjával és sokaknak nem jött át a dolog. Menj fel egy redditre vagy youtubera és olvass véleményeket az M4ről.
A RVM-nél meg egyszerűen a topshell szerkezete gyenge, így értettem az anyag hiányzik belőle.
Rossz a konstrukció, főleg a jobb klikk nem az igazi, mozognak a részek, ahol kattintassz vele, én bármit csináltam vele nem tudtam egy konzisztens érzést kihozni egyik Miniből se (2 Mini és egy M4 lapul a fiókban), mert egy idő után mindig elment az a crispy érzet belőle, a jobb klikknél még gyakrabban. Nagyon rossz volt a klikk egy ideig mindig jó volt, aztán már rohadtul nem.Egyik egeremnél se volt még csak hasonló problémám se, elhiszem, hogy lightweight, meg olcsó, de azért ne már.
De forgassátok ki az ember szavait, ahelyett hogy megértenétek azt
[ Szerkesztve ]
-
ferni
őstag
válasz copass #83000 üzenetére
Razer Viper Mini
[link] [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link]
A top shell maga stabil, nem az a baj, maga amire felfekszik az ujjad, a klikkek vannak sztem elbaszottul kialakítva, ahogy mozog fel-le, nem stabil az egész, azért is van/volt ennyi embernek baja vele.M4-hez nem tudok ennyit keresgélni, nem akarok elcsépelt lenni és RJN videót hozni, de ő is beszélt arról, amiről én tapasztaltam az alakról [link]
reddit [link]
itt egy másik reddit értékelés, ami dícséri a formát, mert neki bevált, de sok review megemlítette, hogy nem az igazi sokaknak."Second was that many of the reviews criticized the hump near the thumb. Personally I love it.
It supports the groove around my thumb perfectly and offers good comfort and helps me control the mouse better. Also helps to fill the palm."
[link]De amúgy annyit akartam csak mondani, hogy érdemes kipróbálni a formát az M4-en vásárlás előtt, mert sokakat meglephet, mert amúgy maga az egér 10/10es, nem tudok belekötni és nagyon szeretem amúgy, csak a formán számomra és jó pár ember számára nagyon nem lett jó a hüvelykujjjas rész.
A hozzákapott billentyűt mai napig használom, az az ESC-em azóta is.
Tény, visszaolvasva elég meredeken fogalmaztam elsőrem ezt elismerem, de érdemes tényleg kipróbálni a formát először, mert amúgy nagyon jó egér, M42t próbálás nélkül merném ajánlani bárkinek annyira meggyőzött az M4 minősége. -
-
ferni
őstag
válasz abridabri #83019 üzenetére
Igazából ezt 240Hz-es Monitorral ajánlják minimum meg ugye van már 360Hz is, ugye ezekhez nem árt ennyi FPS is a játékban Plusz egy nvidia Reflex se árt hozzá, ami ugye az a Low Latency cumó.
Azalatt sokan majdnem teljesen feleslegesnek tartják.Elég overkill még ez a technológia, sok játék nem is tudja mit akar ezzel az ember, ha rádugja, de 2000Hz-et tud minden játék normálisan.
Ez a jövő, durva hogy már létezik, de most még elég high-end csak a felhasználása, de elképesztő, hogy már ez is van. -
ferni
őstag
Jaja, ezer a max most, de pl Full HDban vagy nagyobb felbontásban 240-360 FPSnél, az új Reflex technológiával már sokkal simább az egér mozgása ezzel, sokkal több visszajelzés jön az egérből, emiatt smoothabb is lesz az egér mozgása. Valami ilyesmit kell elképzelni.
Még overkill a dolog, sok értelme nincs, de ez lesz a jövő.
[ Szerkesztve ]
-
ferni
őstag
Szia, pont most futottam bele egy reddit posztba, ami erről ír.
[link]
Röviden és tömören Prodigyt vegyél, a LightSync rosszabb."WTF?!?!?!
"A Zowie FK1 egy szimmetrikus egér, ami 7 gombos de csak 5öt használ, attól függ melyik kézre van beállítva."
Ahogy nézem a ZA11 manual-t ott is ez van.
Ilyet se láttam még. Szemre szimetrikus, kézre nem.
Ettől még jó mert ball kéz hüvelykel kezelhető a plusz 2 gomb csak hát.... fura megoldás. "Zowie FK2 egeret nyúzok már elég sok ideje.
Amúgy félelmetes mennyire nincs útban a jobboldali két gomb, még ha rá is teszem az ujjam, mintha ott se lenne majdnem.Igazából ezeket főleg FPS játékokra tervezték eredetileg, Zowie a CS:GOban az egyik legnagyobb márka a mai napig.
FK meg az EC szériát is profi játékosokkal tervezték.
Az FK az Filip Kubski, vagyis ismeretebb nevén NEO-t, az EC széria meg Emil
Christensen, Heatont jelenti.
Ezért van ez az oldalsó gombos dolog is, mert CS-ben nem kell az a plusz 2 gomb, hogy mindkettő oldalt működjön. Szerintem megoldható lehetett volna, de ehhez az egérhez nincs szoftver (egyik legjobb tulajdonsága) és nem akarták túlbonyolítani (pont ez ennek a márkának a lényege, ezért is imádom), mert anélkül nehéz ilyeneket állítgatni. Így csak simán csináltak egy balkezeseknek is egy opciót. De egyszerre sajnos/nem sajnos tényleg nem megy mindkét oldalt a plusz gombokDe az új kiadásaik, az FK1-B meg a ZA11-B ott már nincsenek is a jobb oldalán gombok.
Ja és létezik FK1+ is, az még nagyobb, mint az FK1.
[ Szerkesztve ]
-
ferni
őstag
de mire kell főleg?
ez az egyik legfontosabb kérdés
mert én pl FPS játékokkal játszok, most épp Valorant, ehhez meg kb elengedhetetlen egy jó egér, szenzor itt már alap, hogy jó, amiket mi ajánlunk, de ha csak böngészni akarsz meg internetezni semmi értelme a 20 ezres egérnek."G305 milyen szenzor van benne?"
Logitechnek a sajátja, Hero szenzornak hívják, az jó bármire már.
Egy szint felett már nem sok újat tud mutatni egy szenzor, amit egy átlag ember észrevesz, de az a minimum kell bele.[ Szerkesztve ]
-
ferni
őstag
Én is csak olvastam nem egyszer ezt, aztán lehet nem igaz.
Valami egérgyártó válaszolt hozzászólásban redditen miért jobb és kényelmesebb nekik a micro, pl kisebb helyet is foglal, olcsóbb, könnyebb, de másra már nem emlékszem, pedig írtak még pár dolgot, mikor feljött a téma.[ Szerkesztve ]
-
ferni
őstag
válasz Roland861010 #83220 üzenetére
Mi a kézméreted?
-
ferni
őstag
válasz Roland861010 #83228 üzenetére
Ez elég nagy egérnek tűnik a kezedre.
Ezt tuti palmba fogod.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topik összefoglalót!
- Apple asztali gépek
- Tömeges letartóztatás volt Dél-Koreában az ország legnagyobb kriptocsalása miatt
- Milyen okostelefont vegyek?
- Politika
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Nintendo Switch
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- TCL LCD és LED TV-k
- Elektromos cigaretta 🔞
- AliExpress tapasztalatok
- További aktív témák...
- DJI Mavic 2 Pro drón két távirányítóval- 2 akku +Smart Controller +szűrőkészlet +táska +landing pad
- GAMER PC: Új i7-12700KF/14700 -Új RTX 4060 - Új 16/32GB DDR4 - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- S24 Ultra 512GB (Sárga)
- Intel Core i9 14900K OEM / 36 hónap jótállás /27%-os ÁFÁ-s számlával/HATALMAS AKCIÓ KÉSZLET ELEJÉIG
- Lenovo / Dell / HP laptop, notebook töltő, adapter OUTLET
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest