Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Vagy legalább az ajánlott egerek listáját nézd át!
Aktuális hozzád illő legjobb ajánlatokért pedig kérdezz bátran itt a fórumban!
Forma összehasonlító oldalak: RTINGS, EloShapes
Gyakori fogások: Reddit
Hirdetni tilos a fórumban, használd a Hardveraprót!
Utoljára frissítve: 2021. 11. 25.
Amennyiben billentyűzetet keresel: Milyen billentyűzetet vegyek?
Egér / egérpad beárazás: PERIFÉRIA beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
yorgashx
tag
válasz Rick3D #78276 üzenetére
Szia!
ribizly válasza nagyszerű, de a fogás függvényében én még a sima Razer Viper-t is ajánlanám. Sokáig kerültem a gyártót, mint a pestist, de az elmúlt egy év szinte minden egerét kipróbáltam, és a Viper tényleg rohadt jól sikerült. Amazon/ebay olykor wireless verziót is ki lehet fogni 35-ért. -
yorgashx
tag
válasz milan07 #78299 üzenetére
Általában azt vettem észre, hogy vagy a 102 vagy a 203 áll kézre egy-egy embernek, mind a kettő ritkán. A 203 egy árnyalatnyit talán drágább (és gondolom ehhez a mizériához nincs kedved 23 nap után), de egyébként mindkettő remek minőségű, top szenzorral. Amint Sz4bolcs azt mondotta: új egérrel mindenkinek szar az aim-je eleinte (mínusz kivétel )
-
yorgashx
tag
válasz ∂яσнυη #78408 üzenetére
Szerintem a kifurkálós trend leginkább a FinalMouse-zal indult, de aztán - lévén, hogy egy egyszerű, magától értetődő módozat a könnyebb egér elérésére - sorra átvették tőlük.
Pontosan ez - illetve ennek a hiánya - az egyik oka, hogy a Razer Viper lett a kedvencem (szenzor mostanra sok "tökéletes" van, a kapcsolók meg... persze nagyon jók ezek az opto-mechanikus kapcsolók is, de azért épp elég tökéletes a többi is).
-
yorgashx
tag
Omron Logitech egerek mind simán bírták 3+ évig. Razer Viper-ért (es egyelőre a V2-kért) is voksolnék előre is. Csak simán érezni lehet. Gombjai a steel és zowie-knak is bírták, de más gondok voltak velük.
-
yorgashx
tag
Egyébként bárhol kalandozol, szembe jön veled, hogy a Razer hírhedten rossz minőségű termékeket gyártott idáig.
Lényegében most a Viperek sok, amiről lassan ki lehet jelenteni, hogy tényleg jók (az, hogy tartós még nem biztos, de egyelőre valószínű). A V2-kről ugyanez feltételezhető, és a Huntsman Elite (TE) az a bill, amit úgy néz, sikeresen összeraktak. -
yorgashx
tag
Inkább úgy mondanám a Huntsman legalább nem egy kritikán aluli, szarul összerakott mechanikus wannabe, hanem a maga saját terméke, jól összeszerelve.
Mondjuk az ég világon semmiért nem cserélném le a Varmilo-ra, de esetleg el tudom képzelni, hogy gamer szemmel lehet appeal-je. Nem úgy, mint a többi billentyűzet tőlük... Tehát mindenképpen úgy látom, hogy kezd komoly produktumot is leírni a cég beviteli eszköz fronton. -
yorgashx
tag
válasz HDAdriano #89252 üzenetére
A szenzorokról nem sokat beszélnék, mindegyik a listában a nagyon jótól a (közel) tökéletesig helyezkedik el, jelenleg a közép kategóriától kezdve felesleges erről beszélni.
Razer Viper 8K - Az egyetlen igazán jó Razer egér (mármint a Viper széria), bár a 8k talán felesleges és kicsit parasztvakítás, amikor még egy szuperember reakcióideje is 100-asával értelmezhető csak, az, hogy 1ms vagy 1/8-ad az input latency eléggé értelmezhetetlen; ehhez képest elég nagy a felár rajta
Dream Machines DM1 FPS - Nagyon szolid termék, bár már eljár felette az idő lassan (leginkább a súlyban könnyebb egerek javára eldőlni látszó harcban)
Logitech G502 HERO - Sokak számára abszolút kedvenc (sok gomb, jó szenzor, ergonomikus forma, még ha kicsit biztonságos is), bestseller egér, de kompetitív körökben (pláne FPS, de sokszor MOBA kategóriában is) totál elkerülik, leginkább a súlya miatt, ami messze kirí a többiektől, de jellemzően a plusz gombok mínuszt érnek a nagyon gyors reakcióidőt igénylő játékoknál
Razer DeathAdder V2 (2020) - A V2 széria jól sikerült, ettől függetlenül kicsit túl biztonsági design; az a "mindenkinek megfelelő de senkinek nem optimális" kategória szerintem
SteelSeries Rival 310 - jó forma, közepes plusz méret, jó gombok, kicsit nehéz, oldalsó gripek hajlamosak a vetemedésre (nem a textúra, az illesztés inkább)
Logitech G Pro HERO - Egyszerű de jó, ugyanakkor az árcédulája miatt inkább ajánlanám a G102/203 kombót, igazából sok pluszt nem tesz hozzá
SteelSeries Sensei 310 - Ez már tényleg kezd nehéz lenni, számomra csak hátrányai vannak a Rival-lal szemben (nagy, nehéz, nem ergonomikus)
Razer Mamba Elite - Sokak által kedvelt, általam egyáltalán nem, alig használtam, sok egyebet nem tudok róla mondani
SteelSeries Rival 600 - Nem ajánlom, drága ahhoz, amit ad, és a feature-ök nagy része igazából felesleges parasztvakítás
Logitech G403 HERO - Használható, de a mezőny leggyengébbike, és a G102/203, Viper mini 10 ezer környékén köröket ver rá; ha pedig valakinek valami tetszik róla, az inkább akkor az 502-t vegye, ami minden tekintetben felette áll.A személyes top 10-emben egyébként a felsoroltakból talán egyedül a Razer Viper kapna helyet, a többi nem. Néhány, amit még ajánlanék: G Pro Wireless X Superlight, Fnatic Bolt, Aerox 3, a Zygen Vaxee-k, illetve - ez már erősen egyéni, mivel a formájuk nem igazán mindenkinek tetszik, de lehet, hogy éppen ez a forma adja meg a pluszt keveseknek -, a Logitech G303 és az Xtrfy MZ1. Utóbbi (sajnos) lyukacsos, de a formája a kisebb egerek kedvelőinél lehet akár telitalálat is!
[ Szerkesztve ]
-
yorgashx
tag
válasz SunMount3r #89255 üzenetére
G502: minden, ami a G402 + jó szenzor és jobb anyaghasználat (plusz vitatható, de általánosságban elfogadott, hogy jobb fogás, bár ez szubjektív lehet, de ezt nem akarom kiírni a többi esetben újra), noha jóval nehezebb. Viper jobb szenzor, jobb talpak, sokkal könnyebb, jobb anyaghasználat, tartósabb, jobb kapcsolók és forma. G102/203 jobb forma, sokkal olcsóbb, könnyebb.
Basszus, nem törlöm ki most már, de én 402-t hittem hirtelen a 403 helyett.
Tehát a G403 egy nagyon jó egér, a fenti listán a második helyre helyezném. Sok hátránya nincs, néhányan a biztonságos formáját emelik ki, mint a kiemelkedés esélyeit elfojtó tényező, személyes használat során a fő gombok visszajelzését nem szerettem (illetve a talpat, de az cserélhető), az oldalsó gombok viszont - számomra - telitalálat voltak, amit alig egy-két egér mondhat el.
[ Szerkesztve ]
-
yorgashx
tag
válasz TheProb #89257 üzenetére
A Kone Prot én valahogy sosem értettem, csak kipróbálni volt egy nálam, de a formája miatt kicsit nehéz megfogni, a grip sem igen jó, nem mértem, de mini teszt során feltűnően sokat hagyott ki a szenzor is valamiért, a kattintások üresnek és erőtlennek hatnak, nincs megfelelő visszajelzésük, a vezeték nem elég flexibilis, a vezeték nélküli pedig indokolatlanul nehezebb, mint a vezetékes.
Látok egy esetleges v2-ben még lehetőséget, de a jelenlegi formájában én nem ajánlanám. Illetve mondhatnám úgy, hogy bármit keresel egy egérben, tudnék mást ajánlani helyette.Ennyiért a Viper 8k-val szerintem mindenképp jól jártál (pláne, hogy már magában is jobb egérnek tartom sokkal). Sőt, a különbözetből még talpat és esetlegesen grip tape-et is tudsz venni hozzá, ezekkel pedig már tényleg top.
[ Szerkesztve ]
-
yorgashx
tag
válasz 4nick8 #89260 üzenetére
MZ1 30 980 Ft helyett 13 990 Ft!
Aki még nem próbálta, mindenképp megéri most, szerintem egyik, ha nem a legjobb egér (sajnos lyukacsos, amit nem nagyon bírok hosszú) lehet sokaknak, ha karom / ujjhegy fogják az egeret. 10/10, csak ajánlani tudom. Leszámítva a lyukakat (és azt, hogy nem vezetéknélküli) talán a legjobb egér, ami a kezemben volt valaha.
-
yorgashx
tag
válasz 4nick8 #89265 üzenetére
Pedig kidobtam ~120-at már egerekre az elmúlt két hónapban, erre itt van ez, és ki kell próbálnom Vezetékesben szerettem, de így vezeték nélkül egy kis grip társaságában szerintem meg kell barátkozzak azzal az így már nem érezhető lyukacsossággal...
https://xtrfy.com/mice/mz1-wireless/?d=5e2fd5407c3f07cc60cfa78e3eef7786
-
yorgashx
tag
A Viper mininél(ezzel én nem is számolnék) meg jobb opció a DA mini.
Ezzel én vitába szállnék, szerintem a legjobb mini egér simán a Viper Mini, a formája nagyon kiad egy jó karom vagy fingertip fogást, míg a DA azért kissé túl tenyérre megy ahhoz.
"Illetve van olyan 50-60 gramm közötti egér, amit még tudnál ajánlani, de "teli-műanyag" a burkolata, nem lyuggatott"
Csak a G Pro X Superlight és a Prime mini és a Viper mini jut hirtelen eszembe.
-
yorgashx
tag
Fnatic Bolt-ot egyébként valaki próbálta már?
Szerintem nagyon jól sikerült darab, szinte mindenben a csúcsot képviseli... az egyetlen gond az, hogy csak szinte, de kiemelkedni nem emelkedik ki.
Mindentől függetlenül ajánlanám, egyik legjobb vezeték nélküli egér (szerintem) jelenleg a piacon. -
yorgashx
tag
A forma, az a fránya forma!
Számomra a Viper formája nagyon jó volt, igazán nagy ziccert hagytak ki azzal, hogy ambidextrous. Szerintem. A gyűrűs- és kisujj azon az oldalon sajnos nem úgy helyezkedik, ahogy kell.
A másik, ami nagyon kiemelkedik szerintem, az a G303. Sajnos a Shroud edition nagyobb, mint az eredeti, így hiába könnyű és top mindene, az én tenyerem számára nem az igazi teljesen, holott egy-két dolog olyan nosztalgikusan jó érzés még így is, amit tízen éve sírok vissza...
Aztán ott az MZ1, ami még a szokásos formáktól eltérő pozitív visszajelzéseket ad számomra. Sajnos a lyukas test nekem hátrány (zavarja az ujjaimat), valamint az anyaghasználat megmagyarázhatatlan módon nem tetszik.Tökéletes egér csak egyén számára létezhet, de még úgy is csak elméleti síkon legtöbbször sajnos :D
-
yorgashx
tag
válasz PAtr0n #89444 üzenetére
Skypad paddal én igazából nem tapasztalok eltérést egerek érzékenysége között. Nekem cm-re ugyanaz a 360 fok Razer Viperrel, Endgame Gear XM1-gyel, Logitech G303/G Próval, most a Fnatic Bolttal is. Minimálisat maximum, az, hogy 2/800 az egyiken, 1,6/800 a másikon számomra meglepő.
(BTW nekem 1,8/800)
-
yorgashx
tag
válasz gyuribácsi88 #89455 üzenetére
Egész normális áron szállítják, amúgy nem lehet kapni. Tényleg top egér, és választható, hogy Bluetooth vagy nem
-
yorgashx
tag
Ez a Viper V2 160 eurós árával engem is kivégez, pedig kell :D Most vettem három hónapon belül az MZ1-em, G303-am és Fnatic Boltom... Nem kell valakinek a bolti ár 70-75 százalékáért? :D
-
yorgashx
tag
Ma megjött a Razer Viper V2, és tudtam egy kicsit - 8 órát - tesztelni.
Hihetetlenül jó számomra, ami bajom volt a Viperrel tökéletesen kijavították, sőt!
A GPX, Bolt, számos Endgame, más Logi, Xtrfy és társai mellett most érzem először azt, hogy tényleg találtam egy olyan egeret, ami tökéletes számomra, és egyel fentebbi szint. -
yorgashx
tag
válasz Evil Snowman #89498 üzenetére
Néhány nap múlva tervezem. [kép]
-
yorgashx
tag
válasz Synthwave #89558 üzenetére
Ha tudod szerkeszteni, kitörölheted a hirdetés részét
A fényképet direkt úgy csináltam, hogy kijöjjön, de tény és való, hogy az anyaga (sima, nem az érdes, kicsit hasonlatos az Endgame Gear-hez) hajlamosabb az indokoltnál a fényesedére.
A talpakra számítottam, hogy kopnak üvegen, de azért a legtöbb valamire való egér jobban bírta. Már készenlétben tartottam a jobb talpak rendelését, amikor végül a leváltása mellett döntöttem, így viszont ugrott.
(Gondoltam a 70% még egy reális ár egy hónap használatért és ~fél év mínusz garanciáért, de lehet, hogy lejjebb kellene vinnem...) -
yorgashx
tag
válasz -FreaK- #89576 üzenetére
Ezt a Viper Ultimate-re? Nekem is volt, lecseréltem V2-re, és ott elég sokat javítottak a kapcsolón (gen 1 volt a sima RVU-ban, a későbbi Viper Ultimate kapott gen2 kapcsolót, de a gen3 már tényleg jó). Tehát mindenképpen ajánlom, ha a Viper tetszett, ez mindenben köröket ver rá.
-
yorgashx
tag
-
yorgashx
tag
Nem tudom, egyesek hogy használják az egeret, én sem bírom a lyukacsos egeret, de egy év használat után összesen egy kis por volt benne.
-
yorgashx
tag
válasz Synthwave #89670 üzenetére
Egyébként neked mi a tapasztalatod Ducky billekkel? Tudom, van rá külön topik, de mégis érdekel. (Plusz ott mostanra kicsit... túl magas szinten benne vannak a srácok :D )
Nekem három volt, mind chatterelni kezdett előbb-utóbb, de fel éven belül. Pedig nagyon vigyáztam rájuk, meg a.porfogó is rajtuk volt :( -
yorgashx
tag
válasz Synthwave #89678 üzenetére
Igen, próbáltam mindent, amit tudtam.
Nem tudom a Varmilo mit csinál máshogy, de az lassan 3 éve, többet lefedés nélkül mint lefedve tökéletes, még egy futó pillanatig sem találkoztam chatteringgel. Viszont az összes többi Cherry kapcsolós (Asus Strix, TUF, Ducky-k, Corsair, adott ki, kisebb-nagyobb márkák) inkább előbb, mint utóbb megadta magát. El is gondolkodtam azon, hogy miért mondják őket strapabírónak, holott egy mezei membrános azért évekig elvan, ha nem évtizedekig.
Na mindegy, én a magam részéről minimál büzséből a Razer opto-mechanikusában csalódtam kellemeset, ha kell a prémiumabb érzés (de még ésszerű kerettel), akkor Varmilo vagy Leopold, maximum amit áldozok rá az a Keychron volt, ~150-ben állt meg, később (vagy hiba esetén) pedig arra cserélem a kapcsolókat és a kupakokat, amire szeretném. A lényeg számomra is az, hogy NE legyen ABS
Viszont a Ducky-tól még most is várok egy Ducky Wireless egeret, az első próbálkozásuk egész jó lett, csak úgy érzem, a megérdemeltnél jobban eltemették. Ha kicsit ráfeküdnének szerintem összehoznának ők is hamar egy top közeli egeret. -
yorgashx
tag
válasz egymegegy1 #89706 üzenetére
Kinézet alapján azt mondanám, hogy a Skoll palm/claw, a Hati fingertip vagy claw.
-
yorgashx
tag
válasz Viharlovag #89788 üzenetére
Xtrfy MZ1, Razer Viper (jelenleg ha még annyi, akkor az Ultimate is belefér a keretbe), G Wolves HSK egerek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topik összefoglalót!
- Projektor topic
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Realme 8 - az igazi nyolcas
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Facebook és Messenger
- War Thunder - MMO Combat Game
- iPhone topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szólánc.
- További aktív témák...
- HP EliteBook 845 G8 Tartós Fémházas Laptop 14" -60% Ryzen 5 Pro 5650U 6mag 16/512 FHD IPS Matt LTE
- HP EliteBook 845 G7 Fémházas Laptop 14" -45%Ryzen 5 PRO 4650U 16/512 FHD IPS SURE VIEW
- HP Elitebook 840 G8 i5 1145G7 / 32GB / 512GB / hibátlan!
- Nethome Plus, klíma wifi modul
- LG OLED55C12LA 2 ÉV GYÁRI GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest