Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- ldave: New Game Blitz - 2026
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- weiss: Autó költségek
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 12 – Ecetek és zsiradékok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- leslieke: leslieke farmerzsebe
Új hozzászólás Aktív témák
-
johnjohn
addikt
válasz
scapegt
üzenetére
Akkor csak annyit, hogy ebben az árkategóriában mindegy, átlagos képminőségre, dadogó autófókuszra, kevesebb fénynél zajos képekre, és nehézkes utómunkára számíthatsz.
Ami az egyikben kevésbé jelentkezik az a másikban jobban, valami másnak a rovására.
Azzal, hogy kár lecserélni arra céloztam, hogy amit lecserélsz egy elég tisztességes képminőségű MiniDv kamera, és azt a minőséget nem az általad kiválasztott árkategóriával érdemes kiváltani.Marketingmaszlag amit ezekről a kamerákról írnak, tapasztalatból mondom, a munkám során gyakran hoznak videofelvételeket utómunkára különböző HD kamerákkal rögzítve, a legtöbb nagyon gyér minőségű.A Youtube és hasonló tesztvideók legtöbbször tömörített, butított vackok. -
scapegt
őstag
válasz
johnjohn
üzenetére
Miért lenne kár lecserélni? Nincs már kedvem bíbelődni a kazikkal + az lcd tv-n sem igazán szép a képe, olyan kb mint az analóg tv műsoré...egy nagyvolumenű nyaralást nem épp ezzel szeretnék felvenni.
Most már csak azon vacilálok, hogy melyik legyen:
JVC GZ HM-355 vagy
Sony CX116eMelyiket ajánlanátok? mindkettőnek van belső 8 giga memóriája, ez számomra fontos és elég is. Youtube-on néztem tesztivdeot mindkettőtől, de egyformák kb...nem tudok dönteni...
-
Nagya21
addikt
válasz
scapegt
üzenetére
Hali!!
Én is lecseréltem az analóg JVC s-vhs-c kamerámat egy hdd-s, SD-s gz-mg330-as JVC-re(nagyon alkalmi vétel volt tavaly 37000-ért
), de sztem az analógnak jobb volt a képe. Viszont kezelhetőség szempontjábol(másolás kiirás mentés) ez utóbbi a jobb.(meghát haladni kell a korral, lassan már vhs-c kazit se kapni)
Üdv Nagya -
scapegt
őstag
sziasztok
Töröm a fejem egy JVC GZ-HM335-ös vételén jövő héten, ezért eladó lesz valószínűleg a 2005-ben vásárolt Panasonic NV-GS75-ös 3CCD-s (kazettás MiniDV) kamerám. 1,7 megapixeles, van hozzá kb 12 db kazettám, egy hatalmas pótakksi, 1 db 3.000,- ft-ért vett tisztítókazette és minden tartozék. Az akksik máig tökéletesen üzemelnek. A kamera makulátlan állapotban van, nem sokat használtam az 5 év alatt. A papírjai is megvannak és minden egyéb amit adtak hozzá. Akit érdekel esetleg, privizzen.
-
jancsika86
csendes tag
Sziasztok!
Videókamera vásárlás előtt állok és a Panasonic Sd-60-as kamerával szemezgetek. Néztem youtubon videót amit ezzel készítettek, az alapján nyerő, illetve a tulajdonságai is jók nekem. Az lenne a kérdésem, tudna valaki adni nekem egy olyan linket ahova ezzel a kamerával készült videó van feltöltve. Mert a youtubos minőség nem az igazi.
Segítségeteket köszönöm!Üdv:Jancsika
-
akyyy
senior tag
Hv30-as kamerára szeretnék egy halszemoptikát. azért valami olcsóbbat ha lehet. milyet ajánlotok ?
-
TheCif
tag
Sziasztok!
Úgy néz ki eladósorba kerül Canon HF200-as kamerám. Ha valakit érdekel esetleg:
[link] -
djnice
veterán
válasz
üzenetére
Mindenképp érdemes, ha szánsz rá ennyit. Esetleg nézd meg még a JVC GZ-HM550-ast, igaz az nem tud 1080p-t de nagyon jó az is kevés fényben.
Canon-ban csak a 200e felettiek jók, vagy ha találsz még HF100-ast az is jó választás.
Sony-ból pedig jó ár/érték arányban van a HDR-CX305. -
Unsign
tag
Sziasztok kedves fórumozók!
Ha esetleg kamerát szeretnétek venni és nem szívesen adnátok ki több pénzt 100e ft-nál, (ami normális HD kamera esetében szinte lehetetlen) akkor keressetek meg, mert eladó az alábbi Panasonic Full Hd készülék. Amit tudni kell róla, hogy nagyon keveset használt, hibátlan, mondhatni gyári állapotban van. A garit még megnézem, de most 1,5 éves.Priviben várom az érdeklődőket. de itt is kérdezhettek.
Panasonic HDC-SX5 (Leica Dicomar objektív, 3CCD)
pl
[link]Akit zavartam, attól elnézést!
Üdv!
-
vén
csendes tag
Asszem értem

Van itt videó a 70(78).as optikai zoom-ról, és még ennél sem remeg túlságosan.
Az összes kategóriatársánál már 20-as-nál élvezhetetlen.Teszt: http://www.youtube.com/results?search_query=panasonic+sdr+s50&aq=f
Az első, háza érdekes, de a holdasat is nézzétek meg.Engem igazából az 1/8-is ccd zavar, mert a többi kiszemeltnek 1/6-os van.
pl.Sony DCR SX 33EAdatok:http://www.panasonic.hu/html/hu_HU/Term%C3%A9kek/Videokamer%C3%A1k/Standard+felbont%C3%A1s%C3%BA+%28SD%29+videokamer%C3%A1k/SDR-S50/specifications/4510377/index.html?trackInfo=true
Vélemény?
-
AmunRa
senior tag
Ha vágni szeretnéd kell az erős gép.
Ha lejátszani, akkor vagy egy quad proci kell ami nem olyan drága. Vagy olyan kártya ami támogatja a HD videók lejátszását.
Ha konvertálod a videot mi értelme van a HD-nak?
Mert ha ismerősöknek DVD-re átrakod megértem, de ha magadnak veszed, akkor ha a HD filmet mindig konvertálod, akkor nem kell HD.
Azért jó a HD kamera, mert 2-3 év múlva bánni fogod, hogy nem HD-ban rögzítettél. Ha kisgyerek van, akkor 20 év múlva nem jobb HD-t nézni?
Akkor már nem lehet visszamenni az időben és a nagy felbontású TV-n nem lesz olyan élvezhető a kép.Nekem 2óra felvétel 16GB legjobb felbontásban. 1080i-ben. Váltott soros.
Van márkás kamera ami nem HD miliőkért is.
A78-as zoom szerintem már digitális és rontja a képet. Lesz vagy 2 pixel a felvételen.

20x zoomnál kis kézmozgás is elviszi már a képet.
Jobb állványra rakni. Zoom nélkül se lehet stabilan tartani a képet, nekem nem sikerült 15 perc után már minden bajom volt.Közben ránéztem 70x optikai zoomot ír. Nem tudom, hogy értelme. Mindenki dönte el maga.
-
vén
csendes tag
Sziasztok!
Alább válasz nélkül maradtam,. megpróbálom még egyszer a segítségeteket kérni:
Nem is tudom hol kezdjem: látom, hogy a full HD-t ajánljátok, de mi van olyakor, ha gyenge a gép. ill minek is kell erős számítógép???? Át kell konvertálni a Hd felvételeket? Kicsit kusza még ez nekem

Mennyivel több helyet foglal a HD videó?
Van olyan márkás kamera ami a HD felvételen kívül tud alacsonyabb felbontásban is dolgozni?
Látom, hogy már az alap SD Panasonic( sdr s50) is optikai képstabilizátorral rendelkezik, és 78-as zoom-mal, a nála sokkal drágább és más márkájú készülékeke sem mindig tudják ezeket a paramétereket. Miért van ez?
Bocs a sok kérdésért.,előre is köszi a választ.
-
AmunRa
senior tag
válasz
sirarcheer
üzenetére
A TM60-ban fix a 16G memo, de lehet bővíteni. +64GB SDHC-val.
-
djxp01
senior tag
1.Camielo H30 Class6-os kártyát olvas, de Class10-et is ?
2.Camileo H30-at szeretnék venni, és pár videónál láttam hogy gyorsabb mozgásoknál hullámzik a kép, ez mennyire észrevehető , és mennyire van jelen ennél a kameránál?
3.16gb-os kártyára, hány percnyi 1080p videó fér fel?
4. Garanciát mennyit adnak rá általában a boltok? Vagy van rá Toshiba garancia is ha lejár a bolti ?
-
AmunRa
senior tag
válasz
sirarcheer
üzenetére
Érdemes, mert azzal biztos fog menni és nem sokkal olcsóbb más 16G memó sem, ami nem biztos, hogy tuti lesz. Nekem aznap kellett a gyerek ovi évzáróját felvenni és biztosra mentem. Időm sincs mászkálni több helyre. Nekem jobb volt e miatt a TM-60.
Viszont az SD-ből kiszedhető a memo. Ha befosna a kamera vagy ellopják, és nem gépben tárolod nem veszik el az adat. Ami sokszor nem pótolható és pénzért sem vehető. -
djnice
veterán
Semmi értelme manapság SD kamerát venni, majd 1-2 év múlva bánni fogod, 100-ért a fentebb említett JVC HD kamerával sokkal jobban jársz, még akkor is ha a végeredményt SD-be konvertálod egyelőre. A kiindulási alap meg ne a jelenleg legrosszabb minőséget nyújtó szolgáltató legyen, ha ezen múlna az emberek TV vásárlási kedve akkor nyugodtan maradhatna mindenki a 4:3-mas CRT-nél.
-
sirarcheer
senior tag
Köszönöm a válaszokat.
A SD-60-as felé hajlok a látószög miatt.
Érdemes a TM-60-st venni belőle? Ebben van 16 GB SDHC kártya alapból.
Vagy külön vegyek Panasonic SDHC-t? -
djnice
veterán
válasz
sirarcheer
üzenetére
140-ig bezárólag e két típusnál nincs jobb választás, esetleg ha találsz ennyiért Canon HF100-at, bár kétlem, akkor az még szóba jöhet.
A Panasonic SD60 előnye a JVC-hez képest a nagyobb látószög, az optikai képstabilizátor, hátránya viszont beltérben a zajosabb képminőség és árban is drágább. -
Tibiajax
nagyúr
válasz
sirarcheer
üzenetére
SD-60.
-
sirarcheer
senior tag
Sziasztok!
Én is kameravásárlás előtt állok.
Visszaolvastam, és elolvastam a HD-s cikket.
De amit ti ajánlottatok
Panasonic SD-60 és JVC GZ HM-335 is FullHD kamera.
Én 140.000 Ft szánnék rá, sokat lenne használva, mert a lányom felnövését, és más családi eseményeket szeretnék dokumentálni.
Fenti két típuson kívül melyiket ajánljátok?
(A HD nem létszükséglet, a kamera minősége, kezelhetősége fontosabb.)
Segítségetek előre is köszönöm. -
djnice
veterán
Aki most szándékozik HD kamerát venni és kb 100.000 Ft-ot szán rá, akkor a legjobb választás a JVC GZ-HM335.
Mind felbontásban, mind kevés fénynél készült felvételek esetében veri a hasonló árban lévő társait (Canon, Sony, Panasonic).
Ennyi pénzért best buy, egyetlen hátránya van a nagylátószög induló értéke, de ez a Canon-ra is igaz. -
Peethy
őstag
[link]
valaki? -
johnjohn
addikt
Ha nem volna nehéz kérdés, nem kellett volna kérdezned, illetve ha már kérdezted, kaptál volna rá választ. Mindhárom kvázi belépő kategória, nagyjából elfogadható képminőséggel, már ami a nappali felvételeket illeti, és minden gép ebben az árkategóriában mesterségesen le van butítva minden szempontból.A gyártók szándékosan nem készítenek "csodát" ebben a szegmensben. Vedd őket kézbe, és amelyik jobban tetszik vedd meg.
-
rumos14
nagyúr
válasz
csatahajós
üzenetére
sztem teljesen jó. még kvázi nagylátószöggel is bír.
-
Bári
tag
Köszönöm a Tanácsot, de akkor kiábrándítalak. Az otthoni gép jelenleg olyan, hogy a Zone Alarm vírusirtót is alig viszi. Azzal tutira nem fogok tudni vágni. A laptopnak hosszú távon meg nem tesz jót.
Igazából egy jó öreg családi kamera felváltása a cél. JVC analóg videokamera, de már hangos a mechanika és rosszak a szalagok. A cél az, hogy 100.000 HUF alatt tudjuk beszerezni egy jó, olcsó és használható készüléket. Évente átlag 3-szor használjuk, vagy néha csak 1-szer egy évben. A vágást, mivel nekem erre nincs sem időm, sem kedvem édesapám szokta csinálni, így a csoda vágószoftverek nem jöhetnek szóba, illetve pót hardverbe történő beruházás sem lehetséges. Nagy LCD TV-be addig nem igazán szeretnék beruházni, amíg a D*gi nem ad csak PAL szabványban.
Potenciális lehetőségek:
Panasonics SDR-H80:
[link]
Sony DCR-SR58E:
[link]
JVC Everio GZ-MG750:
[link]
Ezek közül melyiket és miért? 120.000 Ft-ot csak azért mert HD és sokkal nagyobb hardver és sokkal nagyobb utómunka kell hozzá nem adnék ki. -
vén
csendes tag
Sziasztok!
Családi kamerának szeretnék egy memóriakártyásat venni. SD-ben gondolkodom, mert jelenleg nem tudom kihasználni a HD előnyeit, meg gyenge a számítógép is. Ezek közül melyiket ajánljátok?
Sony DCR SX 34E
Canon Legria FS 306
JVC Everio GZ MS 215
Panasonic SDR S50vagy ha jobbat tudtok...
Esetleg ha tudtok olyan HD kamerát amit lehet kisebb felbontásban használni, akkor esetleg belefektetek annyit.
Köszi a segítséget.
-
AmunRa
senior tag
Szia!
Szerintem HD-t vegyél. Később, ha visszanézed megbánod, hogy alacsonyabb a felbontás. Nekem volt egy SONY DV kamerám és a mostani LCD Plazma képernyőkön nem elég a felbontása. Pedig csaj egy 27" 720 soros TV-n néztem.
Jelenleg biztos nehezebb a vágás és a felvétel tárolása, de pár év múlva nem lesz gond. -
smatte
tag
Sziasztok!
Kamerát keresek 70-80e Ft körül.
SD kártyásban gondolkodom és még abban sem vagyok biztos, hogy kell-e nekem a HD felbontás, mivel csak hobbicélra, utazáshoz kellene az élmények megörökítésére.
A HD-vel az a bajom, hogy sokat fogyaszt és zabálja a memóriát/tárhelyet...emiatt inkább egy jó minőségű SD érdekelne.
De ha valaki ellenvéleményen van, bátran megírhatja, szívesen venném!
Köszönöm! -
Bári
tag
Helló Mindenkinek!
Édesapám szeretne egy új családi videókamerát. azonban én semmit nem tudok a kamerákról, csak fényképezni szoktam, az valamiért jobban tetszik, ez van. Ezért szeretnék segítséget legalább a választási szempontokban. A kamerát nagyjából nyugalmi időszakban, ha nincs baba, esküvő, ballagás.... Évente talán 3-4 alkalommal használjuk, így a professzionális vágás, meg hú de drága dolgok igazából nem fontosak. Fényképezőnél nálam a megapixel és az optikai zoom számított, bár így utólag jó lett volna egy optikai képstabilizátor. De jöjjenek a bennem felmerült kérdések:
- Ha a mai SD kamerák közül választok egyet, az már most elavult? Mennyire nehéz szerkeszteni (valószínű nekem kell majd csinálni)?
- Miért csak 0,8 Mpix az érzékelő felbontása, produkál ez így olyan képet, mint az analóg kamera?
- Ma inkább érdemes egy HD kamerába beruházni, mint egy SD kamerába? Mi a kettő között a különbség?
Tudom, valószín már leírták a választ valahol, így ha linket küld valaki az is elég. -
bfoto
csendes tag
Melyik a legolcsobb digitalis kamera, amin mar van analog audio- es videobemenet?
-
AmunRa
senior tag
Sziasztok!
Megvettem a tm60-at. HD film vágáshoz mi a gépigény? -
Mandarinn
senior tag
válasz
csatahajós
üzenetére
Az SD60 kiváló ár/érték aránnyal rendelkezik. Ilyen áron nem lehet jobbat venni véleményem szerint, maximum használtan. Nagyon sok tesztet néztem róla és ki is próbáltam mert én is érdekelt voltam a témában.
-
Peethy
őstag
Sziasztok!
Mi a véleményetek a Canon Legria S200-ról? Rövidfilmeket szeretnék készíteni, a lehető legjobb minőségben, és az érzékelő mérete nagyon csábító az S200-nál.
Másrészt: mit gondoltok arról, hogy fényképezővel kamerázni? Sok helyen látom, hogy Canon 5D MKII-vel készült videókat töltenek fel, és gyönyörű képe van, tegyükfel egy Nikon D90-el is el lehetne érni egy viszonlag jó képminőséget (pl a hasonló árkategóriájú videokamerákhoz képest)?
Köszi!
-
csatahajós
senior tag
válasz
csatahajós
üzenetére
Hmm közben nézelődtem, végül is az SD60 az ami most szimpi, annak a CCD-je is kellő méretűnek tűnik, arról mit mondotok?
-
doktor úr
aktív tag
válasz
csatahajós
üzenetére
Továbbra sem tudok egyebet mondani... kérem kapcsolja ki. [link]
-
johnjohn
addikt
válasz
csatahajós
üzenetére
Nagy vonalakban az árkategória, a Full HD, és a nagy optikai zoom a buktató, egyébként minden stimmel. Ez így együtt kompromisszumos megoldást fog szülni.

-
csatahajós
senior tag
Sziasztok!
Kamera ajánlást szeretnék kérni tőletek olyan 80-90k-s árkategóriában és ha lehetséges FullHD-set és minél nagyobb optikai zoommal.
Milyen márkát ajánlotok? Mik a buktatók nagy vonalakban? Milyen memóriakártya típust érdemes az ajánlott kamerához használni?
Tippeket előre is köszi
-
bfoto
csendes tag
válasz
doktor úr
üzenetére
Kdenlive. Kozben arra jottem ra, hogy hiaba valasztom a progressziv modot menteskor, ha a beallitasoknal 720x576 50i van kivalasztva, mindenkeppen valtottsoros lesz a kimenet. Progresszivbol csak 640x480 25p modot tudok valasztani, az jo gepen is. A masik gond, hogy az asztali DVD lejatszon csak vob formatumban nezheto, amugy ott is csikoz meg szaggat is.
-
bfoto
csendes tag
Samsung SMX-C10 kameraval van egy kis problemam. A kamerabol H.264-es tomoritesu MP4 fajlok jonnek kie (PAL). Ha ezeket szerkesztem es konvertalom (MPEG2-re), vizszintes csikok jelennek meg rajtuk gyorsabb mozgas eseten. Latszolag minden rendben, 50 felkep masodpercenkent a bemenet es a kimenet is. Progressziv es valtottsoros modban is jelentkezik a problema. Mi okozhatja?
-
hdanesz
őstag
Sziasztok!
Full HD kamerát szeretnék venni, egy jó ideje nézelődöm már a neten.
Két típus maradt. Dettó ugyanolyan áron tudnám beszerezni őket. Az egyik JVC Everio GZ-HM300 a másik pedig Samsung HMX-H200.Melyiket éri meg szerintetek megvenni?
Előre is köszönöm! -
eros50
csendes tag
Na én egy kicsit még körülnéztem ebben az ügyben.
Érdemes elolvasni az értékeléseket.
http://www.edigital.hu/Nagyfelbontasu_videokamera/Toshiba_Camileo_X100_videokamera_fekete-p51871.html?bid=&partner=# -
Ötvös
csendes tag
Sziasztok!
Régóta olvasom a fórumot, köszönöm szépen az eddigi infókat is. Én is kamera vásárlásán gondolkodom. A camcorderinfo listáján a Sanyo Xacti VPC-HD2000 igen előkelő helyen áll és a fenti kamerával kapcsolatos fórumozók közül valaki említi ezt:
http://sanyo.com/xacti/english/products/vpc_fh1/spec.html
Hasonló paraméterekkel rendelkezik, mint a HD2000 csak egy 30-cassal olcsóbb. Kérdésem, hogy szerintetek ez a low price kategóriában mennyire lenne jó vétel? Már csak azért is kérdem, mert a régi fórumozók szerint ugye inkább egy jó SD, mint egy butított HD cam... (első blikkre nem találtam egy az egyben összehasonlítást a kettőről, ha valaki talál azt megköszönném)
További kérdésem, hogy az Amazonon keresztül vásárolt-e már valaki? Egyáltalán szállítanak ide? Emiatt kérdezem, illetve hasonló van forgalomban itthon?
http://www.thecamcorderreview.com/mofoto-500gb-portable-video-storage-device/
Köszi,
Ötvös -
eros50
csendes tag
Sziasztok.
Aki ért a kamerákhoz az mind elment nyaralni?
Ebben a kategóriában ez milyen: SANYO XACTI CG20 HD
-
istvanmarton
csendes tag
Nyilvánosan is meg szeretném köszönni ati.borsosnak, hogy elküldte a Panasonic NV-DX1 haszálati útmutatóját.

A fórumozók közt van valakinek ebből a típusból? Ha igen, szeretném a kapcsolatot felvenni vele. -
eros50
csendes tag
Szisztok.
Én is kamera vásárlás előtt állok.Végig olvastam a hozzászólásokat,de nekem is az véleményem,hogy nincs megfelelő tapasztalat a kamera ügyben.Nincsenek igazán jó tesztek.Nekem van egy hagyományos JVC kamerám,de HD szeretnék és most 70000 ft. többett nem tudok erre szánni.A szempont az,hogy szép képet csináljon.Az nem nagy problém ha az autómata főkusza nem is a legjobb.Na ezek után kiváncsi vagyok mit mondtok?
Köszi előre is a tippeket. -
istvanmarton
csendes tag
No hálistennek látszik, hogy újonc vagyok, 2-szer adtam be egy kis változtatással ugyanazt a szöveget. A második a végleges

-
istvanmarton
csendes tag
Sziasztok.Most regisztráltam és olvasgattam a témákat.
Két dolog van, ami megfogott elsőre: nekem egy ősrégi 3CCD-s kamerám van: Panasonic NV-DX1-es.
Ezen nincs, -akkor még nem is foglalkoztak vele- LCD kijelző. Mini DV-s, és gyönyörű felvételeket csinál. Azonban még mindig vannak rajta olyan funkciók, amit nem ismerek, és aminek a használatához gépkönyv kellene, az azonban nekem nem volt. Ha valaki tudna benne segíteni, megköszönném. Nem tudom, nem zárt ajtókat döngetek-e, mert ebből a típusbál talán néhány van az országban, de hátha mégis szerencsém lenne.A másik dolog: bármilyen kamerából lehet DVD-re másolni közvetlenül számítógép nélkül, ha van DVD íród. Ha bármilyen olcsó analóg felvevőd van, bejátszod a DVD írón keresztül a TV-be, közben elindítod a felvételt és egy az egyben felveszi. Gyengébb DVD felvevőt már elfogadható áron lehet venni.
Ha mégis számítógépen akarod megírni, pár ezer Ft-ért lehet venni egy un. Video DVR-t, amihez analóg csatlakoztatással kapcsolhatod a kamerát, és USB-be dugva beviszi a kamera képét és hangot a számítógépbe. Van hozzá egy ULEAD 10-es szerkesztő program, amivel még meg is vághatod, átszerkesztheted a filmedet.
A nem 3CCD-s kameráknak egy nagy hátrányuk van: csak nagyon jó fényviszonyok mellett készítenek jó képeket. Az áruk viszont sokkal szolidabb. -
istvanmarton
csendes tag
Sziasztok.Most regisztráltam és olvasgattam a témákat.
Két dolog van, ami megfogott elsőre: nekem egy ősrégi 3CCD-s kamerám van ? Panasonic NV-DX1-es.
Ezen nincs, akkor még nem is foglalkoztak az LCD kijelzővel. Mini DV-s és gyönyörű felvételeket csinál. Azonban még mindig vannak rajta olyan funkciók, amit nem ismerek, és aminek a használatához gépkönyv kellene, az azonban nekem nem volt. Ha valaki tudna benne segíteni, megköszönném. Nem tudom, nem zárt ajtókat döngetek-e, mert ebből a típusbál talán néhány van az országban, de hátha mégis szerencsém lenne.
A másik dolog: bármilyen kamerából lehet DVD-re másolni közvetlenül számítógép nélkül, ha van DVD íród. Ha bármilyen olcsó analóg felvevőd van, bejátszod a felvevőn keresztül a TV-be, közben elindítod a felvételt és egy az egyben felveszi. Gyengébb DVD felvevőt már elfogadható áron lehet venni.
Ha mégis számítógépen akarod megírni, pár ezer Ft-ért lehet venni egy un. Video DVR-t, amihez analóg csatlakoztatással kapcsolhatod a kamerát, és USB-be dugva beviszi a kamera képét és hangot a számítógépbe. Van hozzá egy ULEAD 10-es szerkesztő program, amivel még meg is vághatod, átszerkesztheted a filmedet.
A nem 3CCD-s kameráknak egy nagy hátrányuk van: csak nagyon jó fényviszonyok mellett készítenek jó képeket. -
Palika71
őstag
válasz
TheReMiXeR
üzenetére
Még a Pana HDC-SD60.
De szerintem ha valahol kézbe tudnád venni őket, akkor lehet, hogy könnyebben döntenél.
Szerintem ha ebből a háromból választasz, akkor nem nyúlsz mellé egyikkel sem. -
Palika71
őstag
válasz
TheReMiXeR
üzenetére
Marha jól néz ki. Kamera nélkül még hokizni is jó.

-
camalot
tag
Melyik éri meg jobban? [link]
-
balifongsm
csendes tag
sziasztok!kamerát vennék,de mivel csak nyaralásra venném, meg néha kirándulásokra ezért csak olcsó jöhet szóba!Toshibából tetszik az S10 , S20 , H20 és a P30!
ezek közül melyiket érdemesebb? többet nem akarok költeni rá mert lehet évente 3-4 szer lesz csak használva!
Új hozzászólás Aktív témák
- Hardcore café
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Autós topik
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Gyúrósok ide!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Peugeot, Citroën topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4143
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
), de sztem az analógnak jobb volt a képe. Viszont kezelhetőség szempontjábol(másolás kiirás mentés) ez utóbbi a jobb.(meghát haladni kell a korral, lassan már vhs-c kazit se kapni)