- Fórumok
- Digitális fényképezés
- Milyen digitális videókamerát?
- (kiemelt téma)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
14100 - 14001
15029 - 15001 15000 - 14901 14900 - 14801 14800 - 14701 14700 - 14601 14600 - 14501 14500 - 14401 14400 - 14301 14300 - 14201 14200 - 14101 14100 - 14001 14000 - 13901 13900 - 13801 13800 - 13701 13700 - 13601 13600 - 13501 13500 - 13401 13400 - 13301 13300 - 13201 13200 - 13101 13100 - 13001 13000 - 12901 12900 - 12801 12800 - 12701 12700 - 12601 12600 - 12501 12500 - 12401 12400 - 12301 12300 - 12201 12200 - 12101 12100 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ottó58
senior tag
-
aznem
tag
Nekem kimaradtak a 55" crt -k (projektoros TV-k?). Az milyen felbontást kezelt?
Mikor dolgoztam vele, 24" Fuji (spva) 1920x1200 monitor és 42" LG (1920x1080) LCD-n néztem vissza.A már említett HVR-Z7 vel rögzítettem, egy részét HDMI kimeneten 1920x1080 25p és másik részét a CF (HVR-MRC1) rögzítőre 1440x1080 25p -ben. Ezt kellett összehozni, a végeredménynél -a szoftveres átalakítás után én nem láttam szembetűnő különbséget.
"HD és FHD rögzítést igenis észrevettem."
Ezt nem tudom értelmezni, max találgatni.Ha HD (1280x720) és FHD (1920x1080) anyagok közti különbséget 1920x1080-ban visszanézni, azt persze, az emberek többsége látja. De itt nem erről volt szó!
"Én tapasztalatból szoktam a hsz-eket írni!"
Ennek bizonnyal mindenki örül
@Gyöször:
Általánosságban, én is az mpc-t látom színhelyesebbnek. Nálam nincs ilyen mértékű különbség, a vlc kicsit "melegebb" színű. Feltételezem a megjelenítő, videó-kártya, aktuális drivere, színprofil és hogy azt miként kezeli a lejátszó-program is közrejátszik. -
BogyóBP
veterán
-
Gyöször
senior tag
-
Ottó58
senior tag
"Azért, mert HDV-nél (1440x1080) nem kocka alakúak a pixelek, megfelelő programmal átalakítva nem szabad különbséget észrevenned FHD-hez képest."- 55"-os crt-re igaz. Attól függ, min nézed.
Nekem volt Sony kamerám, HD és FHD rögzítést igenis észrevettem.Én tapasztalatból szoktam a hsz-eket írni!
-
BogyóBP
veterán
-
Sz.Péter
tag
-
aznem
tag
Remek készülék, funkcionalitásban is messze meghaladja a konzumer eszközöket!
Talán nem a megfelelő válaszokra koncentráltál!
Ha TV-n nézve megfelelő a képe (bár nem írtad, feltételezem HDMI-n küldted a képet a TV-re), akkor nem lesz ott gond.
Premiere, sajnos soha nem kezelte tökéletesen a HDV formátumot. Szedd le Pinnacle studio (14 fölötti), vagy valamelyik klónjával pl. cyberlink powerdirector-al. És ebben is alakítsd át FHD formátumra, utána szerkesztheted nyugodtan premiere -ben.
Azért, mert HDV-nél (1440x1080) nem kocka alakúak a pixelek, megfelelő programmal átalakítva nem szabad különbséget észrevenned FHD-hez képest.
Nagyobb kategóriás HVR-Z7-nél a HDMI -n alapban FHD a kimenet.
Praktikus lenne külső rögzítőt alkalmaznod a kazettával szinkronban, vagy helyett, ha megteheted. Atomos, Blackmagic használt eszközök szoktak lenni jó árban a különböző oldalak apróhirdetései közt.
PC-n a lejátszó programok közt is vannak különbségek. MPC-HC igényli a legkisebb erőforrást, alapértelmezetten (mert a beállításoknál módosítható, mint a többi program is) deinerlacedben játssza a interlaced anyagokat, ezért az élességből valamelyest veszít. VLC-n szebb az interlaced anyag lejátszása, mert valami hibrid algoritmussal oldja meg, de kis recék jelentkeznek nagyobb mozgásnál.
Persze mindennél van jobb, könnyebb, 50-60 (p), 120 fps-t kezelő eszköz
-
BogyóBP
veterán
-
Ottó58
senior tag
-
Sz.Péter
tag
-
Geresics
addikt
-
BogyóBP
veterán
-
Geresics
addikt
-
BogyóBP
veterán
Van ajánlott kamera mostanság? 100-120 körül? Ami nem olajfestményt rögzit.
-
Geresics
addikt
-
Iginotus
addikt
KFA2 mint VGA gyártó mennyire meg bizható? 1060 át vennék 60NNH7DSL9CK pontosan ezt két venti semmi extra.
-
Falovas
aktív tag
-
huppancs89
tag
-
Sz.Péter
tag
-
Geresics
addikt
jajj, de kis gonoszak vagytok, kik erre jártok!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Most épp a Panasonic V180/V380-akat nézegettem, de "csak" 50 FPS-t tudnak 1080p mellett...

-
huppancs89
tag
Te ott állsz az üzletben, éppen levennéd a polcról ezt a fost, amit talán inkább díszítésnek tettek oda, hogy feldobja a mellette lévő kamerák hatásszögét. Majd amikor meglát az eladó, mondja magában, hogy: "Na, persze megint a legbelsőt akarja kipróbálni, most majd pakolhatok vissza utána...mi? azt akarja megvenni?....ez nem normális..."
Majd oda megy, és rácsap a kezedre, hogy "teszed vissza rögtön azt a szart a helyére!"
- ööö..elnézést videókamerát szerettem volna venni!
- Hát akkor miért nem azt csinálja?....

-
huppancs89
tag
-
Watt25
veterán
-
BogyóBP
veterán
-
Nagya21
addikt
-
BogyóBP
veterán
-
Watt25
veterán
50i ben rögzit ami ha jól veszem ki 60 váltott sort jelent
Mármint másodpercenkénti 50 félképet akartál, írni, ugye?
Lehet koszos a kazetta fej?
Uhhh... Digitális technika... Vagy van kép, vagy nincs. (Esetleg szétesik.) De nem lesz homályos. (Legalább is nem az áttöltés miatt.)
A kapcsolat term. firewire en keresztül megy
Vagyis egy-az-egyben azt kapod a gépen, amit a kamera rögzít.
PC re áttöltve viszont már homályos és agyontömörített anyagot veszek át
Nem inkább csak deinterlace nélkül nézed az interlace felvételt progresszív megjelenítőn? Fésűs a kép oldalirányú svenkelésnél?
Feltételezem de csak feltételezem hogy deinterlace után a 50i ből 25p lesz vagy hasonlo
Attól függ, mit csinálsz vele.
Érdemes venni egy dekódoló egységet?
??? -
BogyóBP
veterán
Szisztok. Van egy Sony HDR-FX1000 es félprofi? videokamerám ez ugyebár 1440x1080 50i ben rögzit ami ha jól veszem ki 60 váltott sort jelent. A kérdésem az hogy mi határozza meg a felvett video minőségét PC re való átvitel után? Úgy vettem észre hogy a felvett anyagot TV-n megnézve teljesen jónak vélem PC re áttöltve viszont már homályos és agyontömörített anyagot veszek át aminek nem örülök..A kapcsolat term. firewire en keresztül megy Adobe Premier Pro CC ben, HDV projectként. Valami ötlet van amit még nem probáltam? Vagy hogy mi lehet a gond? Lehet koszos a kazetta fej? Feltételezem de csak feltételezem hogy deinterlace után a 50i ből 25p lesz vagy hasonlo. Érdemes venni egy dekódoló egységet? A gépem most jelenleg egy I3 as Skylake procival megy egy Nvidia 1050ti társaságában de probáltuk FX 8350 Amd RX 560 környezetben is és semmi változás.
Róla volna szó:

-
Ottó58
senior tag
-
Falovas
aktív tag
Te is áldozata vagy a saját naivságodnak, és a hozzá nem értésednek. Ez a kamerának mondott valami egy vicc. 48 megapixel !!!
Ember, még a márkás kamerákat is kb. 20 Megával kínálják , és az már nagyon jó.
Interpolált 4K , az meg mi a búbánatnak ????
Fix objektív egy kézi kamerának látszó valamire????
Minek??? Semmi zoom, nagyon jó!
Nagy csoportos óvodásnak ballagásra kiváló ajándék lehet, hagy játsszon vele...semmi több.... -
tecsu
addikt
Nem a legjobb dolog az árról minőségre következtetni, de az összefüggést tagadni még rosszabb. ;-)
Eleve csúsztató, szalmabáb-érvelés a hozzászólásod, hiszen huppancs89 nem arra utalt, hogy "két azonos minőségű termék esetén a drágább jobb", hanem hogy ennyire olcsón nem lehet jó minőség. Ez óriási különbség, amit csak készakarva vagy meglehetősen csekély intelligenciával megáldottan lehet összekeverni.
-
Geresics
addikt
"A kinézete és az ára elárul mindent."
Imádom az ilyen hozzászólásokat... Gratulálok, Te is áldozata vagy egy fogalomnak, amit úgy hívnak a közgazdaságtanban (igazából pénzügyben), hogy a "a pénz értékteremtő hatása", ami kb. azt jelenti, hogy a vevő két azonos minőségű termék esetén azt hiszi, hogy a drágább jobb...Amúgy ha lenne képstabilizátor a gépben, akkor még talán érdekelne is, de így nem...
-
huppancs89
tag
-
Falovas
aktív tag
-
Geresics
addikt
-
Sz.Péter
tag
-
Geresics
addikt
"Ilyen noném hajóaljban összerakott szarokkal én vigyáznék."
Van egy olyan érzésem, hogy nincs még saját tapasztalatod a márkával (pláne nem ezzel a kamerával). Kár. Így kénytelen leszek magam keresni valós tapasztalat alapján alkotott véleményeket, felvételeket, stb... -
B-L-A-C-K
titán
-
huppancs89
tag
Ilyen noném hajóaljban összerakott szarokkal én vigyáznék.
Egy nyereményjátékon nyertem vmi vízalatti "gigaturbóXtribeF8 turbó spitfire" kamerát, FULLHD 60p, vízálló 200méterig, azt már az utcán szétesett a képe...
Erdőn vagy részlet dazdagabb helyen meg se mertem próbálni.
Egy Pana V750 után igazi rémálom, el is adtam a rákba...Lehet hogy tud 4K felbontást, de jobban jársz egy minőségi FULLHD kamerával.
-
Geresics
addikt
Sziasztok,
van itt egy Andoer 4K 1080P 48MP WiFi Digital Video Camera. Ezt nagy hülyeség volna megvenni?
Alapvetően motoros filmek készítéséhez használnám (nem motorozás közben, arra van 2 SONY akciókamerám), 1080@60-ban, a 4K nem nagyon érdekel jelenleg... -
3ristol
csendes tag
Szerintetek mennyire gondolkodjam 4k -ban? Mennyire lenne para így 2017/18 -ban ha "csak" fullhd kamerát vennék?

-
Sz.Péter
tag
-
3ristol
csendes tag
Sziasztok!
Kinéztem egy kamerát és most úgy tűnik meg is tudnám venni de kétségek merültek fel

JVC GC-PX100 Ő lenne az áldozat. Kicsit régi technika és hát most láttam egy Olympus OM-D E-M10 Mark II -t. Ügye elég új cucc. Nekem főként videózásra kellene de persze ha lehet vele fotózni az sem sértés. Szóval szívesen vennék némi segítséget a választásban esetleg másik kamera típust hasonló árkategóriában. Nem árt ha tud timelapse funkciót, esetleg high FPS -t, de utóbbi nem lényeg. Ohh igen és mindenképpen szeretném ha lehetne hozzá csatolni külső mikrofont. Ehhez kapcsolódna a következő kérdésem: interjúknál mi a mondás? Külső kamera mikrofon vagy külön hangrögzítő/diktafon? Az sem árt ha gyengébb fényben is jó videót készít, ha esetleg vlogolásra kerülne a sor

Előre is köszi!
-
Szatib
csendes tag
Sziasztok!
Vettem egy Sony fdr ax33-mas kamerát. Horgászvideók készítésére szeretném használni, eddig egy Nikon D5300-as Dslr gépet használtam (https://www.youtube.com/watch?v=NlMzmF57_us&t=626s). Ma kipróbáltam a Sonyt, és sajnos egyáltalán nem vagyok megelégedve a videóminőséggel... a youtube-os teszt videókhoz képest sokkal gyengébb minőséget produkált...Én vagyok béna, esetleg a fényviszonyokkal volt a gond, vagy valóban csak az ára szép ennek a kamerának?
Köszi! -
golahe
csendes tag
-
Watt25
veterán
-
Watt25
veterán
-
golahe
csendes tag
-
Watt25
veterán
-
golahe
csendes tag
Sziasztok!
Én jelnyelvi videókat készítek. Eddig telefonnal tettem ezt, de legutóbb mikor gyorsabb jelelésre voltam kényszerülve, már nagyon elmosódott a kéznél a kép, ami ugye jelen esetben a leglényegesebb információt nyújtja. Ezért szeretnék kamerát vásárolni, de fogalmam sincs milyen lenne nekem az ideális. Max 100.e ft összegig szeretném ha ajánlanátok tipusokat, esetleg elmondanátok , hogy milyen adatokat figyeljek.
NAGYON SZÉPEN KÖSZÖNÖM ELŐRE IS! -
huppancs89
tag
Engem leginkább az zavar az 50 Mb-esben, hogy 11 percnél "elvágja" a videót, és ugrik a hang. És ha éppen ott mondtál valamit, azt nagyon nehéz összetenni.
Az én kamerámon, V750 látható a különbség 28-és 50 között nyersanyagban, de konvertálva, szerkesztve meg feltöltve már annyira nem. -
Watt25
veterán
-
nasinas
tag
Őőőőőő, bocsi, szóval a felettem lévő hozzászólásomat tekintsétek tárgytalannak, időközben rájöttem, hogy a feszegetett kérdés nem igazán fontos.
Még minddig a fizika a lényeg, azaz a szenzor és az optika...
Panasonic V770 lesz a választásom, a nagyobb szenzor miatt.
( Ha csak nincs jobb ajánlat azóta, kb annyiért )Azért ha van valakinek gyakorlati tapasztalata, írhatna arról, hogy az 50 Mb-es MP4 és a 28Mb-es AVCHD között mi a gyakorlati különbség, azon túl hogy nyilván a nagy bitráta nagy tárhelyet kér,melyik csilivilibb, melyiknek marad szebb a képe szerkesztés és esetleg konvertálás után is.
Jó jó tudom, majd próbáljam ki.....

Köszi!

-
nasinas
tag
Sziasztok!
Valamikor réges-régen, de nem egy távoli galaxisban, egy Canon 750i kamerával kezdtem, ez még DV szalagos volt és SD, aztán jött a Panasonic HDC-SD60, ami már full HD volt ,igaz csak 50i, viszont AVCHD formátumban rögzített 17 Mb/sec bitrátával akár.
Idén nyáron egy új, Lamax X10 Taurus sportkamerával vettem fel burgaszi nyaralásomat, ami meglepően szép videót alkotott MP4 formátumban, 50p természetesen és jó nagy bitráta. ( A kamcsi amúgy natív 4K-t is tud 30p-vel, de az még nem érdekel, mert nincs hozzá se tévém, se monitorom ).
Csak hát az a marha széles látószög, ugye, hááááát, szóval tudtam előre és a vártnál sokkal kevésbé zavaró, de csak nem hagy nyugodni , na. Bár van benne kézremegés korrekció is, de nem az igazi, egy olyan 80-120 ezer Ft körül kapható stabilizátor kellett volna még, csak hát ugye az meg jóval drágább, mint maga a sportkamera volt a maga 74 ezer forintjával. ( Jancsó Gergely fotós vlogjában láttam, hogy milyen fasza full HD videókat gyárt GoPro 4-essel meg ilyen drága stabilizátorral, innen jött az ötlet. )Most majdnem vettem egy Sony CX 405-öst de hála a jó égnek elolvastam pár oldalt itt. És azonnal letettem róla, szomorúan konstatálva, hogy a gyártók pont a képminőségen spórolnak a sok extra, és részben valójában nem igazán szükséges tudás villogtatása érdekében.
Szóval: azt örömmel tapasztaltam, hogy a Lamax jobb videót csinált mint az említett régi Pana, noha ránézésre jóval egyszerűbb az optika, és arra gondoltam, hogy tán a jó nagy bitráta miatt oly csili-vili a kép ( persze főleg jó fények mellett ).
Ezért tetszett meg hirtelen a Sony CX - 405, mert azt írták, hogy az XAVC S formátumban bazi nagy bitrátával rögzít, és írták is, hogy a magas igények meg minden....
Na most itt a fórumban egy társunk ajánlott egy Panát, aminek utódja a Panasonic HC-V380, ami árban jó lenne, és ahogy nézegettem a bitrátákat, egy kicsit elbizonytalanodtam.
50i-ben ugyanúgy 17 Mb/sec, mint a régi SD60-as Panán, 50p-ben 28 Mb/sec AVCHD-ben, de MP4-ben 50 Mb/sec rátát tud az 50p-s felvételkor, amire felcsillant a szemem.Kérdésem: igaz-e a sejtésem vagy teljesen vakvágány ( hülyeség
) , hogy ugye más formátum az MP4 meg az AVCHD, ha jól sejtem más a tömörítési eljárása (vagy hasonlója), szóval felmerült, hogy lehet-e, hogy amit az MP4 egy jó magas bitrátával tud képminőségben, azt az AVCHD alacsonyabb bitrátával is hozza, vagy sem.
Mert ha igen, akkor önmagában a magas bitráta még nem minden, viszont ha nem, akkor áááá, ez kell nekem ( ha csak le nem beszéltek róla ).A kérdés azért merült fel, mert amit az XAVC S-ről olvastam, valami ilyesmiről szólt, hogy a Sony formátuma kisebb rátával több adatot képes átvinni, vagyis csilivili.
Köszönöm előre is az okosításokat !

-
tecsu
addikt
Bár legtöbbünk nem tudja megvenni, azért mégis a hónap leglényegesebb videós híre, hogy hamarosan (a hónap végén) megjelenik az új Panasonic profi kézikamera: AU-EVA1.
A B&H-nál 7345 USD-ért lehet előrendelni EVF, objektív, mikrofon stb. nélkül.
Dokumentumfilmek, videoklipek kedvelt kamerája lehet a nemrég megjelent
Canon C200 kihívójaként.
A nyers specifikációkat összehasonlítva a Panasonic letolja a Canont a pályáról, de a videó minősége és a használhatóság, vagyis egy komoly összehasonlító teszt fogja majd eldönteni melyik a "jobb".- S 35mm 5.7K sensor
- Dual Native ISO
- 4K 60fps
- EF Lens mount
- 10-bit, 4:2:2 processingMeglehetősen impresszív.
Tudjuk, idővel pedig ezek a képességek nagyrésze leszivárog az amatőr gépekhez is. -
Tibor691
tag
Sziasztok!
Szüleimnek van egy kiválóan működő 2011-es Sony HRV-CX360VE kamerája, ami akkor 166eFt volt.. Magunknak is szeretnék venni egy minimum ezt a képminőséget produkáló kamerát. FX (25Mbps, 1920x1080, 50i AVC .mts formátumban szoktam felvenni, amit konvertálás nélkül mkv konténerbe teszek archiválás céljából.
Sony szalonban beszéltem egy szakértővel, aki elmondta, hogy a cx625-ös talán eléri a 360-as képminőségét, mert elég komoly spórolás van a Sony-nál is, a trend most az, hogy .mp4 dual rögzítés - wifi kapcsolat - kép-video megosztás megoldások fontosabbak, mint a képminőség. Gondolkodtam még 4K kamerában, természetesen csak Full HD rögzítésre. Az ax33-ról lebeszélt a szakember, az egy nagyon nem sikerült modell, ax53 viszont már jó alternatívája a 360-nak.
Egyik webshopon megvettem a cx625-öst, hát határozottan gyengébb minőségű képet rögzít, mint a 360-as. Lehet, hogy visszaküldés lesz a vége.Valakinek esetleg van már tapasztalata, arról hogy a cx625-nál van-e jobb minőségű felvételt készítő más gyártó Full HD kamerája 100-150eFt közötti áron. A cx625-t 124eFt-ért vettem.
-
Rysystem
csendes tag
Sziasztok!
Körbe néztem a topicban és az én kérdésem is hasonló, mint amit Blackstar_hu ír: kamera, stream adásokhoz, csak én, még jóval olcsóbban szeretném megvenni (jóval 10E Ft alatti áron), csak nem akarom, hogy a minőség rovására menjen. Nekem fontos, hogy jó legyen a stream adásokhoz - a felbontása: fullHD és lehetőleg legyen LED világítása is. Legolcsóbban csak a Trust eLight-ot találtam, ami az Árukeresőn, 8.000 Ft-ért láttam (legolcsóbban).
Ti miket ajánlotok?
Én viszont nem ragaszkodok a Trust márkához és külföldi rendelés is szóba jöhet, viszont...
... amiket találtam, (Ft-ba átszámolva) 5E alatt, azok valahogy nem voltak kellően jók. Hiába írták a HD-t, mikor a dinamikus felbontásban, maximum a 640x480 szerepel. Bár ennél, már a FullHD is adva van. -
tecsu
addikt
Érdemes összehasonlítani a specifikációkat.
Majd - ha még mindig nehéz dönteni - a kézikönyveket.14038-ra: Hát akkor a szimmetrikus XLR csatit a kamerán található szimmetrikus XLR bemenetbe kell dugni.

-
huppancs89
tag
-
huppancs89
tag
Bocs, nem említettem, hogy nem az enyémhez lenne, hanem a cégeshez, ehhez, tehát van rajta ilyen kimenet!

Lényeg, hogy meguntunk szarakodni a kábelekkel, ezért kéne ilyen megoldás.Kint forgatnánk, erdőben, utcán, étteremben és oda azért gáz húzni magunk után 10 méter kábelt és erre keressük a legjobb megoldást.

-
tecsu
addikt
Szia!
Ahhoz még kell venned egy ilyet, ha a kamerádon nincs profi hang bemenet. (Ha lenne, nem kérdeznél, ugye.) Vagy vehetsz hozzá egy keverőpultot vagy valamilyen számítógépes interface-t, esetleg egy (hang)felvevőt - ami nem olcsó dolog. Nem is említetted a rögzíteni kívánt sávok számát...
A Sennheiser, Shure, Audio Technica, Rodes és Sony az elterjedtebb márkák ebben a kategóriában, de gondold át, hogy biztosan kell-e neked a vezetéknélküliség, mert vezetékes rendszert jóval olcsóbban kiépíthetsz, továbbra is lavalier mikrofonokat felhasználva. A legtöbb vezetékes nem szimmetrikus XLR, hanem egyszerű jack-dugós kivitelű, amit közvetlenül a kamerádra csatlakoztathatsz. -
tecsu
addikt
-
Watt25
veterán
Ez egyszerűen és általánosságban egyszerűen nem igaz. Igen is számít az, hogy pl. a MindigTV alig több, mint 1Mbit/s-mal tolja az SD csatornákat. (Igaz, legalább nem MPEG2-ben.) Az soha nem lesz olyan szép, mint egy 80eFt-os HD-s kamera újratömörítetlen képe. A MindigTV SD adása nem más, mint pixelhalmaz.
Az senkit nem hat meg, hogy a műsor nyersanyaga gyönyörű, mert azt ma már kb. senki nem látja, míg a saját HD-s kamerám nyers felvételét látom. -
huppancs89
tag
Viszont most nekem lenne egy kérdésem!
Egy vezeték nélküli microportot akarok venni, illetve 2db-t, pl ezt.
Csak nem értem mi ez a nagy "cucc", ami hozzá van
És mit kell dugni a kamera mikrofonjába?
Annyi kéne, hogy microport az emberre és a kamerába dugni a másik cuccost... Ilyet valakit tudna nekem linkelni? olyan max 100.000-ig? -
tecsu
addikt
-
Watt25
veterán
-
tecsu
addikt
Nem a stream, hanem a videó minőségéről van szó. Konkrétan arról, hogy egy mozifilm, vagy tévéprogram profi felvétele és utómunkája még SD körülmények között is jobbnak tűnik, mint egy home made HD videó - sok esetben. Persze ez összetett dolog, de a nyers fölvételeket tekintve is felmerül az adott probléma.
-
huppancs89
tag
-
Watt25
veterán
80ezer forintért csak a képpont szám lesz meg amit ígérnek, de az SD TV adás minősége is erősen odaver neki.
Azért ez elég erős túlzás szerintem. (Már csak azért is, mert nagy átlagban a kábelszolgáltatók jobbik esetben nagy átlagban 4Mbit/s körül tolják az SD adókat MPEG2-ben... Műholdasokról, MindigTV-ről nem is beszélve... Emiatt tuti nem igaz, amit mondasz.) -
Gyöször
senior tag
Az a baj, hogy nekem volt cx405 és azonnal visszaküldtem. Még nagyon próba videó se sok készült. Ennél a 240 biztos nem jobb, mert olcsóbb. PJ810et vettem helyette, de az is elég gáz minőségű videókat rögzít.
Szerintem 80ezer Ft nem az a kategória amit ember jó érzéssel megvesz, csak ár ügyileg, mert úgy gondolod, hogy ennyit rászánsz és JÓ lesz... Minőségben messze távol van attól amit az ember kompromisszumokkal (!) elképzel.Ember azt mondja, hogy full HD és akkor olyasmit képzel el amit a TVben lát mikor HD adást néz. 80ezer forintért csak a képpont szám lesz meg amit ígérnek, de az SD TV adás minősége is erősen odaver neki. Asszonynak vettem egy mobilt valami 40 ezerért, tökmindegy mit, na annak szebb képe van mint a CX405nek, csak tudjad tartani ne mozogjon dekát se. Meg persze nincs zoom, satöbbi, de tudsz vele telefonálni fényképezni, ha lesz wifis kávéfőző akkor kávét is főz
)A poén az, hogy a PJ810em azért nem annyira rosszul videózik, de amit fényképez, annál egy csiga is szebbet hány...
Ezt már egyébként többször leírtuk, mindig vita lett belőle, nem vitaindítónak írtam, hanem hogy olvassatok vissza, nézzetek tesztvideót yútúbon ami pont nem ajánlott de nézzetek, fórumozzatok, meg kérdezzetek még itt. Egyébként többet egybehangzó véleménye szerint pana 920, csak nem tudom lehet-e még kapni, viszont 200ezer volt. Én picit bánom nem azt vettem. Viszont jókat kivetítőzünk a PJmmel gyerkőcnek.
-
huppancs89
tag
-
slayer007
tag
Köszi, de nincs valami újabb modell? 2014-es, gondolom van 2016/2017es hasonló ár/érték arányban, valószínűleg a techológiai fejlődés miatt valamivel többet is tudhat ugyanazon árért.
-
huppancs89
tag
-
slayer007
tag
Sziasztok!
Szeretnék vásárolni egy videókamerát, célja főként utazások rögzítése, abszolút családi célra. Full HD-ban elfogadható minőséget szeretnék, és azért érteni is lehessen ha valaki beszél egy kicsit szeles hegyvidéken is.
8-10 nap alatt 12-15 óra videó felvétele lenne a cél.
Teljesen laikus vagyok, még életemben nem kameráztam. A cél az lenne, hogy kényelmesen lehessen cipelni akár hegyvidéki túrákra is, pici esőben azért ne menjen tönkre és a kezemre fel lehessen csatolni, hogy nehogy véletlen leejtsem. A videó tárolására ha mást nem SD kártyán képes legyen, ne kelljen minden este az aznap rögzített videót alvás helyett átpakolgatnom a laptopra.
Mindezt úgy szeretném elérni, hogy a lehető legkevesebbet költök rá, hiszen abszolút csak ilyen hobbi célból lenne az egész. Megörökíteni a nászutat, ilyenek. Nem is tudok árat mondani, mivel nem értek hozzá, majd Ti megmondjátok erre mi az alkalmas belépőszint, aztán meglátjuk mennyire fog ez fájni a családi kasszának.
Köszi előre is!
-
McSzaby
őstag
Sziasztok,
1080p/60fps kamerán gondolkozok 80e alatt használtan. Hobbi célokra kellene, semmi komolyra, rendezvényekre. Párhuzamosan nézem a fényképezőket is, de ezeket is meg akarnám vizsgálni előtte.
Mit ajánlotok ebben a kategóriában?
-
tecsu
addikt
-
Ottó58
senior tag
-
tecsu
addikt
Ezt találtam még, a konkrét kérdéssel kapcsolatban.
-
Viharlord
csendes tag
-
tecsu
addikt
Szerintem 4K-hoz a 3,2 GHz-es i5-ös nagyon gyenge, bár szerkesztés és szerkesztés között óriási különbség van ugye. Az egyik véglet, ha csak ey logót raksz a videóra, illetve ha vágod, konvertálás nélkül; a másik, ha Industrial Light and Magic-szintű munkálatokat végzel. De én 4K-hoz erős gépet vennék, vagy maradnék a HD-nál.
-
Viharlord
csendes tag
Hali! Sony féle xavc-s formátumú inputot szerkesztettek már? Ha igen, akkor milyen progival? Plusz kérdés: 4k videó vágásához egy i5ös, 3,2 GhHzes proci mennyire szűk?
-
Blackstar_hu
csendes tag
Sziasztok!
Live stream videók készítéséhez szeretnék kamerát venni. Belső térben lenne használva. Talán fontos lehet, de 6 különböző oldalon szeretnék egyszerre stream-elni, 1280 * 720-as felbontásban legalább 24 fps mellett. Nem kell, hogy akkumulátoros legyen, mivel számítógépre csatlakozna. Milyen eszközt javasolnátok mondjuk max 100K értékben. Sajnos nem nagyon értek a területhez.
-
Janusz001
őstag
75k -nál van jobb készülék pana hc v380 -nál? Csak családi kamerázáshoz kellene, semmi komoly. Gondolom mobil és fényképezőgép kamera funkciójánál így is fényévek jobb lesz.
-
lev@bps
csendes tag
Sziasztok,
Canon HF-G30 tulajokat keresek - ha valakinek ilyen van, légyszi jelentkezzen itt privátban vagy az info@budapestscenes.com címen!
Köszi!
-
Vegyigyümi
tag
Sziasztok!
Ajándékba vennék családon belül FHD videókamerát.
Rávaló: max 100E.
Nem nagyon értek hozzá, ezért kérdezem, hogy a Pana HC-V380 ebben az ársávban mennyire jó választás?
Most Edigi: 88E - t kér érte.
A képstabi nagyon jónak tűnik benne.Köszi.
-
piocasember
tag
Ha valakit esetleg érdekel egy SONY HDR-CX160E HD kamera, akkor húszezer forintért eladó! [link]
-
Kindax
csendes tag
-
Falovas
aktív tag
-
Kindax
csendes tag
Igen, viszont zoom tartományban már 1 blende a különbség ( 2,8 vs 3,6 ). Azt tudom, hogy fotózásnál nagyon sokat számít, komoly különbség van a 2,8-as és az f4-es obim között. Feltételezem a videózásban is ez a helyzet.
Tehát akkor inkább lehet úgy kellene kérdeznem, hogy az f 3,6 itt elég-e a fényszegény körülményekhez?
-
Falovas
aktív tag
-
Peddy789
őstag
Helo, kezdo vloggernek milyen kamera az ami mar ugy turheto minosegben csinal videot, tehat jobb mint a telefonok ?
Valakitol halottam hogy inkabb a mikrofon az amit erdemes elosszor beszerezni? Valami tipp tanacs vagy van jobb topik ere?
-
Kindax
csendes tag
Sziasztok,
A segítségeteket szeretném kérni! Eredetileg egy Panasonic HC-X920 -as kamerát szerettem volna vásárolni, de kiderült, hogy az országban már az utolsó helyen sem lehet rendelni.
Helyette a Panasonic HC-VX980 EP-t ajánlották. Családi felvételekhez keresek kamerát, de éppen azért választottam volna az előzőt, mert ahogy itt is olvasta, KEVÉS FÉNYBEN is jól teljesített.
Szóval nekem egyáltalán nem a 4K a fontos, sokkal de sokkal fontosabb, hogy jó fényereje legyen és szobában , gyengén megvilágított helyen se vérezzen el!
Tudnátok segíteni? :-) Ha azt mondjátok, hogy az amit ajánlottak nem igazán működik csak napos időben, akkor szívesen vennék ajánlatokat ami hozza a fenti kritériumokat.
Előre is nagyon köszönöm a segítségeteket!
-
KL48
tag
Az , hogy "mesterséges fényviszonyok" szintén nem egy kategória, tehát nem választási szempont. A kameráknak mindegy, hogy a nap süt, vagy a lámpáid, csak pontos fehéregyensúly beállításra és alapban minél több fényre van szüksége a jó minőségű felvételhez. Ami megfontolandó lenne vásárlási kategória szempontjából az a kevés fény (világítani nem lehet helyzet) problematika. Megoldása: Panasonic HC-X920 -nál kezdődik. Ennek van külső mikrofon csatlakozója is. A pénzed viszont ilyen igényekre nagyon kevés.
-
huan
őstag
Sziasztok!
Digitális videókamera vásárlás előtt állok, de amatőrként segítséget kérnék, milyet válasszak:
- Melyik márka preferáltabb valamiért?
- MOS vagy CMOS -szenzorral szereltet érdemes venni?
- éjszakai fény, infra lehetőség nagyban drágítja a kamerát?
- max.80ezer Ft-ba gondolkodom.Tudnátok ajánlani olyat, amit ebből ki lehet hozni és a legjobban megéri?
Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
-
14100 - 14001
15029 - 15001 15000 - 14901 14900 - 14801 14800 - 14701 14700 - 14601 14600 - 14501 14500 - 14401 14400 - 14301 14300 - 14201 14200 - 14101 14100 - 14001 14000 - 13901 13900 - 13801 13800 - 13701 13700 - 13601 13600 - 13501 13500 - 13401 13400 - 13301 13300 - 13201 13200 - 13101 13100 - 13001 13000 - 12901 12900 - 12801 12800 - 12701 12700 - 12601 12600 - 12501 12500 - 12401 12400 - 12301 12300 - 12201 12200 - 12101 12100 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Digitális fényképezés
- Milyen digitális videókamerát?
- (kiemelt téma)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- E-book olvasók
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Bittorrent topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Nem annyira csodás az ASUS csodakábele
- További aktív témák...
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E780 - i7-640M I 8GB I 160GB I Nvidia I 15,6" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Kuriózum: Ozark Trail (amerikai) fejlámpa 600 lumen
- ASUS TUF Gaming F16 Laptop! i7-14650HX / RTX 5060 / 16GB DDR5 / 1TB NVMe! BeszámítOK
- Samsung Galaxy A52 / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Ember, még a márkás kamerákat is kb. 20 Megával kínálják , és az már nagyon jó.

... van itthon pár refi.

) , hogy ugye más formátum az MP4 meg az AVCHD, ha jól sejtem más a tömörítési eljárása (vagy hasonlója), szóval felmerült, hogy lehet-e, hogy amit az MP4 egy jó magas bitrátával tud képminőségben, azt az AVCHD alacsonyabb bitrátával is hozza, vagy sem.