- Fórumok
- Digitális fényképezés
- Milyen digitális videókamerát?
- (kiemelt téma)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- gerner1
- Gurulunk, WAZE?!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
doktor úr
aktív tag
-
doktor úr
aktív tag
-
doktor úr
aktív tag
-
doktor úr
aktív tag
-
doktor úr
aktív tag
-
doktor úr
aktív tag
Így van. Készítettem rövid felvételeket, felpakolom valahová, hogy meg tudjátok nézni, valaki már kérte. Gyenge képe van kevés fény mellett.
-
doktor úr
aktív tag
-
doktor úr
aktív tag
Számoljunk: egy órányi DV anyag kb. 12 GB. Egy 1 TB-os külső vinyó legyen mondjuk 24 ezer Ft, kb. 80 óra felvétel tárolható rajta. Így kb. 300 Ft-ba kerül egy órányi DV anyag tárolása. Egy 60 perces miniDV kazetta kb. 600 Ft, tehát a winchesteres tárolás simán megéri (bár hosszú távon a szalag biztonságosabb archiválási módszer). AVCHD esetén nem ilyen egyszerű a dolog, hiszen nincs szalagon az anyag, itt a HDD az elérhető legjobb alternatíva - szerintem. Ráadásul fajlagosan még olcsóbban jöhet ki (pl. a most nálam lévő kamera felvételére kb. 200 Ft/óra).
-
doktor úr
aktív tag
-
doktor úr
aktív tag
-
doktor úr
aktív tag
-
doktor úr
aktív tag
-
doktor úr
aktív tag
-
doktor úr
aktív tag
-
doktor úr
aktív tag
-
doktor úr
aktív tag
-
doktor úr
aktív tag
-
doktor úr
aktív tag
-
doktor úr
aktív tag
-
doktor úr
aktív tag
A 80 ezres FullHD az az olcsó kategória (főleg abban, amire használni akarod). A 25 ezres az a gagyi. Igazából egyik kategória sem alkalmas amatőr rövidfilmek készítésére, legalábbis egy bizonyos tudásszint felett (hidd el, ha komolyan gondolod, hamar eléred azt a szintet).
Ha lesz egy kis időm, körülnézek a kínálatban, melyik a legolcsóbb, amelyet már ajánlanak. -
doktor úr
aktív tag
-
doktor úr
aktív tag
-
doktor úr
aktív tag
-
doktor úr
aktív tag
-
doktor úr
aktív tag
-
doktor úr
aktív tag
-
doktor úr
aktív tag
100k-s kamerával (pláne elsőre) nehogy nekifuss egy esküvőnek! Nagy-nagy csalódás lesz, nemcsak neked, hanem az ifjú párnak is!
-
doktor úr
aktív tag
-
doktor úr
aktív tag
-
doktor úr
aktív tag
-
doktor úr
aktív tag
-
doktor úr
aktív tag
Én tuti nem vásárolnék ott, mert
1. a garanciára vonatkozó kitételek enyhén szólva is nevetségesek. Kb. "kifizeted, aztán boldogulj, ahogy tudsz". Csakis az eladó jóindulatán múlik, hogy gond esetén segít-e. Még adásvételi sincs, amelyben rögzíteni lehetne a garis feltételeket. Érdemes elolvasni a tájékoztatókat: "magánszemélyek részére a megrendelt termék(ek) szállítólevelén a küldéskor a terméknek nem a teljes értéke van feltüntetve", stb.
2. Semmi elérés a "céghez".
3. Japánból származó cuccok, tehát NTSC szabványúak. Ettől még persze használhatóak itt is, de lehetnek problémák (főleg régebbi TV-ken).
A döntés persze a Tied, a fentiek vs. a jó árak (mondjuk pl. a Pentax k200d drágább, mint sok itthoni boltban). -
doktor úr
aktív tag
-
doktor úr
aktív tag
-
doktor úr
aktív tag
-
doktor úr
aktív tag
Végre megjött a kisz drágaszágom

Ez egy adapter, amellyel videókamerákhoz fotóobjektíveket lehet passzítani. A képen egy HV30 - DOF adapter - Canon FD 35-105 kombo van
A koncepció lényege a fotós mélységélesség - amely videókamerákkal elérhetetlen - visszanyerése. Példa ITT. Sajnos nem én készítettem... Videó az oldal közepe táján, alatta screenshot-ok.
Csak hogy lássátok, van élet a marokkamerákon túl is - mégis azokat használva, nem csillagászati árakon. -
doktor úr
aktív tag
-
doktor úr
aktív tag
-
doktor úr
aktív tag
Teszteket leginkább a Camcorderinfo.com-on találhatsz.
Nekem még nem volt szerencsém HDD-s kamerához, így tapasztalatokról sem tudok beszámolni, de nézelődj a linkelt oldalon, az árakról meg mondjuk ITT tájékozódhatsz.MÁS:
Én az augusztusban megjelenő JVC GZ-HD40-re leszek kíváncsi... kapcsolható AVCHD és HDV rögzítés
Meglátjuk. MOD: Közben látom, néhány helyen már tesztelgetik is. -
doktor úr
aktív tag
-
doktor úr
aktív tag
-
doktor úr
aktív tag
1. Nem normális, de ez van
A HV20/30-ban csak zársebesség (shutter) vagy rekesz- (iris) előválasztást tudsz beállítani, viszont van rajta expozíció-korrekció (pontos neve most nem ugrik be, és nincs előttem a kamera), azzal utána tudod állítani. Próbáltam fotós nyelven fogalmazni 
2. nem tudom... biztos van.
3. ez feladatfüggő, ugyanakkor talán kevésbé látványos, mint a fotózásban. Próbálj csak gyors mozgást különböző shutter beállítással felvenni, és majd látod a különbséget!
4. Nem tudom, hogy létezik-e 43/77-es menetátalakító, gyanítom, hogy nincs ilyen
-
doktor úr
aktív tag
-
doktor úr
aktív tag
-
doktor úr
aktív tag
-
doktor úr
aktív tag
-
doktor úr
aktív tag
Ilyen célra csak olyat vegyél, amin van mikrofon bemenet. Sőt, olyat, amelyen a jelszintet állítani is tudod. Az viszont nem ez az árkategória... Vagy vedd fel a hangot külön, és illeszd össze a képpel utólag. Pici pénzért kapsz kiváló minőségben rögzítő Minidisc felvevőt itt a piacon. Persze ez már némi tudást és odafigyelést igényel.
-
doktor úr
aktív tag
-
doktor úr
aktív tag
-
doktor úr
aktív tag
-
doktor úr
aktív tag
Csak pár oldalt kell visszaolvasni.
Alapvető infók: [link]
Ebben az árkategóriában a HD kamerát felejtsd el. A legolcsóbb, amit kapsz, az a Sanyo Xacti HD-1000 (150k körül).
Ha miniDV-t vennél, akkor a Pana GS 320/330 kiváló választás ennyiért, flash memóriásból pedig talán a Canon FS10 vagy FS100. Én személy szerint DVD-set nem vennék, de ez magánvélemény. A merevlemezes kamerákat meg nem ismerem.
3CCD-set vegyél, vagy CMOS érzékelőset.
Ha egy kicsit is megy az angol, akkor ajánlott oldal (ha mást nem, a tesztábrákat és a gépek kinézetét, elrendezését, pontszámát meg tudod nézni): camcorderinfo.com
Minden típusnak van előnye és hátránya, de ezt tényleg kitárgyaltuk kb. 500 hozzászóláson belül. Ha ennyi pénzt ráköltesz, akkor szerintem egy kis olvasást megér a dolog. -
doktor úr
aktív tag
-
doktor úr
aktív tag
-
doktor úr
aktív tag
-
doktor úr
aktív tag
A kereteket kéne megszabni: nyilván úgy kellene létrehozni az egészet, hogy közösségi alkotás legyen. Hol alakítsuk ki a GYIK-ot(et): itt, a logout-on, kvázi blog formájában csiszolgatnánk, aztán egyszercsak beindítjuk máshol mint GYIK, vagy esetleg a saját oldalamon (jelenleg Joomla motoros) valami FAQ szerkesztővel? Vagy máshogy? Javasoljatok, nem szeretném, ha elhalna a dolog.
-
doktor úr
aktív tag
-
doktor úr
aktív tag
-
doktor úr
aktív tag
Milyen videókamerára van szükségem? - alapvető tanácsok. Dönteni Neked kell, de azt vedd figyelembe, hogy ebben az árkategóriában a HDD-s és a memóriakártyás modellek csak ideális fényviszonyok között készítenek (viszonylag) jó képet, amint csökken a fénymennyiség, úgy zuhan(!) a minőség is! Már kitárgyaltuk itt párszor, hogy ilyen árban a miniDV adja a legszebb képet - persze a formátum és a hordozó sajátosságaival számolni kell.
-
doktor úr
aktív tag
-
doktor úr
aktív tag
-
doktor úr
aktív tag
-
doktor úr
aktív tag
-
doktor úr
aktív tag
-
doktor úr
aktív tag
-
doktor úr
aktív tag
-
doktor úr
aktív tag
-
doktor úr
aktív tag
-
doktor úr
aktív tag
-
doktor úr
aktív tag
Persze, a HDV "kiforrottabb", de most nem is erről beszélünk, nem a formátumok jövőjéről, hanem a jelen állapotról. A HF10 érzékelője kisebb, mint a HG10-é vagy a HV20-é, ami nem sok jót ígér szvsz. Majd meglátjuk, hogy a megemelt bitráta mennyit számít. (17 Mbps, szemben a HG10 15 Mbps-ával. A HDV 25 Mbps, de az más tészta.) Szóval én maradok a kazettás HDV-nél, ezzel együtt azt mondom, hogy házi használatra nyugodtan lehet már venni AVCHD kamerát. Elég nagy a kínálat, lehet válogatni, csak aki kamerát akar venni, alaposan nézzen körül, és tudja, hogy mi számít neki.
Szerk.: elírás.
-
doktor úr
aktív tag
-
doktor úr
aktív tag
-
doktor úr
aktív tag
Ebben az árkategóriában inkább a Canon HV30-ra szavaznék (miniDV kazettán DV vagy HDV felvétel).
a felvett anyag kevés helyet foglal, könnyű szerkeszteni és gyorsan lehet capture-ölni - 1 óra DV vagy HDV anyag számítógépbe átjátszva kb. 12GB. Szalagról "valós időben" tudod átjátszani a felvételeidet, tehát 1 órányi felvétel bejátszása 1 óráig tart
Könnyű szerkeszteni... technikai értelemben igen. Mondjuk kevésbé komplikált, mint az AVCHD anyagokat. -
doktor úr
aktív tag
Ennyi a HD felirat...
Na jó, hivatalosan "továbbfejlesztett adatréteg" van rajta, ami mééééééég stabilabb adatfolyamot biztosít (mint a fogkrém, amely mindig sokkkkkal jobban fehérít). De hidd el, a sima miniDV kazettára is tudsz teljesen ugyanolyan HDV felvételt készíteni, mintha HDV kazettára dolgoznál. Egy éve dolgozom így, semmi gond nem volt eddig. -
doktor úr
aktív tag
1. Semmilyen minőségvesztés nincs, ugyanolyan HDV felvétel lesz. A "HDV" kazetták szabványban nem különböznek a mezei miniDV-től.
2. Erre nem tudok pontos választ, mert 3-nál többször nem vettem rá egyik kazettámra sem, én egyszer használom mind, aztán elteszem a kazettát az archívumba. De szerintem 3-4 alkalomnál többször nem érdemes próbálkozni.
3. Egyértelműen nem. (Az olcsó TDK kazettákat viszont kerüld.) -
doktor úr
aktív tag
Olvass vissza pár oldalt, minden kérdésedet boncolgattuk már, többször is. Ne kapkodd el, pláne, ha igényesebb munkát szeretnél végezni a kamerával. Írd össze az igényeidet, úgy keresgélj! Én a leírtak fényében a miniDV-s megoldást javaslom.
Nagyon alapvető tanácsok kameravásárláshoz: [link] -
doktor úr
aktív tag
-
doktor úr
aktív tag
-
doktor úr
aktív tag
Ezekre a kérdésekre korábban már válaszoltunk. A kazettára nem érdemes 2-3 alkalomnál többször venni, de aki igazán óvatos, csak egyszer vesz rá.
Szoftver: szerintem érdemes letöltögetni a demókat és kipróbálni őket. Kezdőknek én a Pinnacle Studio plus-t szoktam javasolni, nem drága, magyar nyelvű, és eddigi tapasztalataim alapján stabil is. Mások a Ulead Videostudio-t ajánlják, és biztosan kapsz még itt tippeket. -
doktor úr
aktív tag
-
doktor úr
aktív tag
Tényleg a legjobb, ha próbálgatod: kapcsolj különböző felvételi módokba, illetve a shutter-t állítsd kézire, és különböző értékeken filmezz gyors mozgást és "álló" témákat! Meglátod, mindnek kicsit más lesz az atmoszférája, a hangulata. Szerintem először így tapasztalgasd ki, aztán olvass utána, mert akkor már jöhet a homlokracsapás ("ja, hát akkor ezért volt...")
Innen már rajtad múlik a dolog. 
-
doktor úr
aktív tag
-
doktor úr
aktív tag
-
doktor úr
aktív tag
-
doktor úr
aktív tag
-
doktor úr
aktív tag
-
doktor úr
aktív tag
-
doktor úr
aktív tag
Az a gond, hogy ezt a témát már végignyálaztuk párszor. Olvass vissza, és meglátod

-
doktor úr
aktív tag
-
doktor úr
aktív tag
-
doktor úr
aktív tag
"elsőnek minidv kamót akartam venni és azt mondják hogy az nem olyan szépen vesz fel" - ezt ki mondta neked? Az illető keverte a szezont a fazonnal. Ha már tényleg át akarod gondolni, hogy mit veszel (nagyon helyesen), akkor ne arra alapozz, hogy "valaki mondta", hanem olvass utána! Pl. ITT, vagy sokkal-sokkal egyszerűbben ITT.
-
doktor úr
aktív tag
-
doktor úr
aktív tag
-
doktor úr
aktív tag
Ez a kompresszió, kamera próbálja a gyengébb hangokat felerősíteni, egy szintre hozni. Minden olcsóbb kamera ilyen, általában ki se lehet kapcsolni. Ezt a típust nem ismerem, nézd át a menüjét (Audió részt), hátha ennél ki lehet.
MOD: most találtam: "There is no control over the automatic gain control (AGC) or microphone level." Úgyhogy sajnos ez úgy tűnik, automatikus. -
doktor úr
aktív tag
-
doktor úr
aktív tag
-
doktor úr
aktív tag
-
doktor úr
aktív tag
-
doktor úr
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Digitális fényképezés
- Milyen digitális videókamerát?
- (kiemelt téma)
- Babszem kamerarendszer kerül az iPhone 18 Pro előlapjára
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- Motoros topic
- Lightyear - befektetési app
- Gép az emberben: Replaced teszt
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- BestBuy ruhás topik
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- Filmvilág
- További aktív témák...
- Akció!!! Sosemhasznált! HP OmniBook 5 i7-1355U 16GB 512GB 16" FHD+ Gar.: 1 év
- Lenovo T495s Ryzen 7 pro 3700U, 16GB RAM, 512GB SSD, jó akku, számla, garancia
- Lenovo Legion 9 16" 3.2K Mini LED Laptop! i9-13980HX / RTX 4090 / 32GB DDR5 / 2TB NVMe! BeszámítOK
- Windows 10 / 11 Pro Retail aktiváló kulcs Azonnal szállítással, számlával, garanciával!
- Asus ROG Strix G16 Notebook! i9-14900HX / RTX 4060 / 16GB DDR5 / 1TB NVMe! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Canonhoz és Sonyhoz vagyok szokva, így nehezen áll a a kezemre, felvételeket még nem is nagyon készítettem vele. Ha konkrétan kíváncsi vagy valamire, megnézem neked rajta.

és nem sokkal tud többet.
Meglátjuk. MOD: Közben látom, néhány helyen már tesztelgetik is.
a vélhetően ratyi képminőségről nem is beszélve.

Innen már rajtad múlik a dolog.