Hirdetés

2020. november 24., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-09-10 11:07:49

LOGOUT.hu

Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! :) Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#25) Szten Márs válasza pacorro (#16) üzenetére


Szten Márs
nagyúr

Mint ahogy Mercutio kollega is említette, a Pentax használók valahogy nem érzik úgy, hogy szar lenne a jpg, pedig valahogy ők - mi - látják/átjuk nap, mint nap, hogy mit is tudnak ezek a gépek jpg-ben és mit RAW-ban...

Én speciel az utóbbi időben áttértem a RAW + JPG-re, szóval eléggé jól látom a különbségeket, és igen, persze, pixelszintű élességben sokkal jobbat ki lehet hozni RAW-ból, viszont azért igen nagy méretű nyomat kell, hogy észrevegyük a különbséget, a monitoron pedig pixelvadászkodni kell, amit speciel én nem tartok annyira követendő útnak, bár sokan hobbyként űzik. Mindenesetre erős croppokhoz, vagy igazán nagyméretű papírképekhez jobb RAW-ot használni emiatt, ez egyértelmű. A jpg feldolgozás színei, színdinamikája, tónusai, kontrasztja viszont példás, és RAW-ból igen sokszor igen nehezen tudok hasonlót kihozni, mint amit a K10D jpg feldolgozó algoritmusa elémtol. Márpedig ezek azok a tulajdonságok, amit az ember mérettől függetlenül jól lát, amihez nem kell A/3-as nyomat, vagy sokszoros belenagyítás a monitoron - magyarán a legtöbb felhasználásra tökéletes munkát végez a JPG készítő algoritmus, ahova meg már kevés, oda az ember, legalábbis szerintem, amúgy is RAW-ot használ.

KTTech:
De fura, én pont az olcsó továbbépítkezés miatt is használok Pentaxot :U

[ Szerkesztve ]

Nobody exists on purpose, nobody belongs anywhere, everybody's gonna die... come watch TV!

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.