- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Okos Otthon kezdőknek
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2025 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
b05styp
tag
Hali!
Beszereztem egy i5-3570K procit egy Z77-es lapba. Szeretném stabilan 4,5ön járatni a procit amikor szükséges neki, és ehhez szeretnék egy megfelelő hűtést. Az egyik választásom a Corsair H60 nevű vízhűtés lenne, jó véleményeket olvastam róla, tetszik hogy kicsi és látványos. Másik választásom esetleg egy CM Hyper 212 Evo lenne, előző quad-omon egy sima 212 volt és nagyon szerettem mert szépen hűtött. Mi a véleményetek, melyiket ajánlanátok ill ha nem ezeket akkor mit? köszi
-
jookomak
őstag
válasz
Merlinclub #40998 üzenetére
Múltkor írtad, hogy lesz ventilátor teszt. Az hogy áll? Lesz belőle valami?
-
cekkk
veterán
Tudnátok mondani nekem olyan programokat amivel a ventit lehet szabályozni win alól?
-
winfier
senior tag
Hali!
3570K-ra melyik lenne a jobb? Természetesen nem alapon menne majd a proci.
Esetleg passzívban üzemet is kipróbálnék.Thermalright HR-02 Macho
Alpenföhn HimalayaKöszönöm
-
Gulyopapa
addikt
Üdv !
Kérdés : molex csati >>> piros-fekete-fekete-sárga vezeték megy bele ... melyik 2-őt kell kihúzni hogy 6V-ot kapjak ?
Valamelyik 2 szélsőt de nem tudom melyiket ( vagy a piros-feketét vagy sárga-feketét )... illetve milyen progival lehet meglesni a cpu hőmérsékletét akár játék közben is ?
Köszönöm !
-
ifjabbf
csendes tag
sziasztok,
Egy amd phenomII x4 965em van,hozzá egy cooler master hyper tx3 evo hűtőm. játék közben a processzor hőmérséklete 25c ről kb 35cre felmegy, de a hűtőbordák közben egyáltalán(vagy alig) melegednek fel.
Lehet, hogy kevés hővezetőpasztát tettem fel(pedig megvolt az egy borsónyi), és emiatt nem megy át a hűtőre a hő? -
törölt tag
Hello!
Ha W7 az OS, akkor gondolom a Balanced (Kiegyensúlyozott) energiasémát használod. Azzal csak az a probléma, hogy már a legkisebb terhelés mellett is maximum órajelre állítja a procit, és odakeni neki a maximum VCore-t. Emiatt pörög feleslegesen a ventilátor (hőmérsékleten ez nem feltétlenül látszik). Próbáld meg átállítani Energy Saver (Energiatakarékos magyarul, ha minden igaz) sémára.
-
cekkk
veterán
Sziasztok!
Van egy Scythe Big Shuriken 2 proci hűtőm.
Kérdésem pedig az lenne, hogy az előző wint telepítésnél a biosban is az írta ki a wentinél hogy ilyen 40-50-100 rmp, most meg pörgeti folyamatosan 650 körül, amikor a proci 20 fokos, az első telepítésnél volt, hogy ilyenkor le is áll a venti, most miért nem ál le? Minden ugyan úgy van a biosba mint eddig volt.
De működés közben is ez volt, ha csak a tálca látszott vagy a program akkor szépen alig pörgött, most meg valamitől folyamatosan nagy sebességgel pörgeti magát. -
Üdv!
Vettem egy remek 8150-es FX procit és nehezen tudom meghűteni rendesen, még csak állandó max turbó fesz és freki mellett is nagyon gyorsan elmelegszik Prime95-ös terhelés mellett.Jól látható, hogy jelenlegi hűtőm (valamihely kissebb hőcsöves Zalman hűtő talán ez lehet az) a keletkező hő elvezetésével nem bír, hiába támogatja meg egy 12 cm-es ventilátor a gép hátulján. A gépház egy Chieftec GIGA GX-01B-OP, amiben azért elég jó a szellőzés.
Alpenföhn Matterhorn Pure Edition - 120 mm-re gondoltam, ez mennyire jó féle? Esetleg valaki elfogadható áron tud ennél jobbat ajánlani?
-
s3toraph
senior tag
Sziasztok!
Platformváltás van nálam folyamatban, tanácsot kérnék hogy a leendő AMD A6-3620-amhoz a mostani CM Hyper TX2 elég lenne-e? Ha nem akkor mit ajánlotok max. 5-6e Ft körül? Én EKL Cold Towert és AC Freezer 13PRO-t néztem HA-n.
A gépen főleg netezek, filmezek, játék csak alkalmi, de olyan hűtés kell ami bírni fogja azt is ha meghúzom egy kicsit az APU-t (fogok néha videót szerkeszteni, meg hasonlóak). Ami még fontos hogy hatékony legyen, lehetőleg halk ventivel (mondjuk le lesz szabályozva, de ne "ordítson" max. fordulaton se).
(A TX2-n most egy AC F9 venti van, ez minimumra szabályozva (AC MX2 pasztával) film, netezés közben 45 fok alatt tartotta az E8400-emet 3GHz-en.)Üdv
-
Gulyopapa
addikt
Esetleg valami olcsóbb vízhűtés ?
Tényleg ezek jobbak mint egy JÓ léghűtés, vagy nem mindenképp ... -
Gulyopapa
addikt
üdv !
3770-re vettem egy CM Hyper TX3-at de karcsúnak bizonyul ... mit ajánlotok helyette ( 4,3 ghz-ig tuning is lenne ) ?
köszönöm ! -
ablack
senior tag
Sziasztok,
Egy 4 magosított AMD Phenom II X2 550 processzorra szeretnék hűtőt venni a gyári helyett. Lehetőleg olyan hűtőt szeretnék ami a gyárinál halkabb és rá lehet rakni az alaplapon gyárilag lévő mőanyag processzor körül lévő keretre.
-
kovimre
tag
Sziasztok! Proci hűtőt szeretnék cserélni, de nem tudom melyiket válasszam. A proci i7-2600, a gyári ventivel 49-50 fok körül van annak 1800-2000-es fordulata mellett. De ez nekem már hangos. A fő szempont, hogy csendes legyen. Freezer 13Pro-t néztem ki, tetszik a külön kis ventilátora. De, ahogy itt olvasom egy idő után megadja magát. Nos mit ajánlotok?
-
-
Real_Gabe
tag
Sziasztok!
Most újítottam a számítógépem egy Asus Sabretooth 990FX Rev 2. alaplappal és AMD FX8350 procival.
A ház egy Aero Cool Mastige 25, ami 20cm széles,de van az oldallapján egy marha nagy venti, ami egy jó 5cm-t belóg a házba.A régi inteles gépemet egy Asus Silent Square hűtötte, ami a gyári adatok szerint 14cm magas és éppen rá tudtam tenni az oldallapot.
Szóval a kérdésem az lenne, hogy tudtok-e ajánlani nekem egy jó hűtőt egy AMD FX8350-es procira, ami nem magasabb 14cm-nél és esetleg egy enyhe tuningot (100-200MHz) jól bírna és halk is.
Max. 12 000Ft-ot szánnék rá. (esetleg hardveraprón használtat)
Nézegettem az Arctic Freezer 13 OC-t, de állítólag van nála jobb ebben az árkategóriában.
Köszönöm szépen a segítséget!
-
Cole86
senior tag
válasz
Malibutomi #40963 üzenetére
Kösz főnők. Majd kipròbálom úgy is.. Lehet jobb lenne 1 kicsivel.
-
kromatika
veterán
-
feco100
tag
válasz
Valkűr #40960 üzenetére
Köszi!
Meg is rendelem szerintem
Egyébként mennyire halk? Esetleg az Matterhorn halkabb tőle? Mert a Thermalright jobban tetszik külsőre de a Matterhorn viszont tud alacsonyabb fordulatszámot is. Nálam viszont a halkság lenne a fő szempont. Viszont tuning nem lesz tutira. -
Valkűr
addikt
válasz
moxifloxacin #40957 üzenetére
Nem volt mér stressz teszt, de eddig 36 fölé nem ment maxon sem. Átlagban olyan 22-23 fokos, de ugye ebben a szobahőmérséklet is benne van..
-
Valkűr
addikt
válasz
moxifloxacin #40954 üzenetére
Én egy Zalman CNPS11X Extreme CPU hűtőt vettem mellé...
-
feco100
tag
Sziasztok!
Halkítás és hűtés szempontjából milyen hűtőt ajánlotok? 10k körül szánnék rá.
Egy i5 3470-et kellene hűvösen tartani, de viszonylag minél halkabban. Max. 160 mm magasság fér be a házba.
Ezeket nézegettem [link], [link], [link], [link]
Esetleg más alternatíva? Szeretném ha minél halkabb lenne
Előre is köszi a segítséget!Üdv.
-
moxifloxacin
csendes tag
Sziasztok!
Fx-8350-es processzorhoz és geil evo corsa ramokhoz milyen hűtőt ajánlotok max 4.2ghz-en használom.
-
Freemen
csendes tag
A Thermalright True Spirit 120 M képes hűteni egy tuningolt a10-5800k processzort, ami egy MSI FM2-A85XA-G65 lapban csücsül 4x4GB Kingston Hyperx Predator memória mellett egy TT Chaser mk-1 házban. Esetleg egyéb alternatíva a szűk hely miatt, a hűtési teljesítmény a fontos.
-
freaghill
őstag
Erre a configra milyen CPU hűtőt ajánlanátok? Később lesz tuning is valószínűleg.
Alaplap: ASROCK H77 Pro4/MVP - 23.305 Ft
Intel® Core™ i5-3570K - 54.750 Ft
VGA: ASUS HD7970-DC2-3GD5 HD7970 3GB GDDR5 PCIE - 111.416 Ft
Memória: CORSAIR 8192MB Vengeance LP DDR3 1600MHz CL9 KIT - 11.303 Ft
SSD: OCZ 128GB SATA3 2,5" Agility 4 - 26.022 Ft
HDD: WD 1500GB Caviar Green 5400rpm 64MB SATA3 - 23.813 Ft
Táp: FSP Aurum Gold 550W - 26.340 Ft
Össz.: 276.878 Ft
CORSAIR Carbide Series 300R - 27.102 Ft -
-
Cole86
senior tag
válasz
Merlinclub #40941 üzenetére
Megjött a Merlinclub által küldött Alpenföhn Brocken, korrektül becsomagolva, 2db gyári ventilátorral rendeltem, nem bántam meg!
A felszerelése eléggé nehézkes vagy inkább idő igényes, (de melyik nagyobb toronynak nem
) elsőre nem sikerült tökéletesen lefogatni.. csavarhúzóval még külön rá kellett fogni jó párszor és még így sem veszi át a hőt teljesen a borda, a közvetlen hőcsövek ellenére.. A gyári pasztát használtam ami hozzá jár, gondolom egy Mx-2/4el talán még nyerhetnék 1-2fokot..
Mindenesetre egy GELID-GX 7, ami ugye megközelíti és van amikor be is előzi a legendás NH-D14et, szóval ehhez képest teljesen hasonló hőfokokat produkált , igaz 2 ventilátorral, de a borda éppen ,h csak langyos lett, ebből arra következtettem ,h nem tökéletes a felfogatása/pasztázása még így sem illetve ,h van még benne tartalék.. 4000mhzen egy I7 920DO 1,22v feszen. max 80fokos magokkal és 66fokos kupakhővel. Nyáron a gelid pár fokkal melegebb volt 1 ventivel ,de szerintem korrekt eredmény.
2ventilátor elég ha közepes fordulaton megy vagy akár minimumon, a borda így sem melegszik föl, elképesztő kivitelezés.
Ezúton is köszönöm Merlin közvetlenségét és segítőkészségét,rugalmasságát!
Bátran ajánlom mindenkinek, kiváló termékek, kiváló áron egy korrekt eladótól .
szerk : Malibutomi : Eléggé jól tudok már pasztázni ,de ezt még nem hallottam.. olyat már igen ,h elkenni mindenféle segéd eszközzel nem szabad, mivel buborékos lehet és levesz a hatás fokból.. a cpura kell a paszta középre egy borsónyi max és utána rá a borda és utána nem szabad már lekapni vagy mozgatni nagyon.. ekkora nem kap+levegőt és nem lesznek benne oxigén bubik amik rontanak a hőátadó képességén. (persze ennél a szerencsétlen lefogatónál nem olyan egyszerű ezt megoldani, gyakorlás és pár alkalom kell hozzá egy olyan szerencsés flótásnak pl, mint én..
-
krezna
tag
válasz
krezna #40933 üzenetére
Valaki ötlet erre: Szaisztok! van egy remek FM-1 es AMD A8-3870 APU -s 8 Gb-os gépem, kissé kicsike helyen. Normál körülmények közt szinte halktalan, FIFA és Filmek közben ellenben a gyári hűtő pörög, mint az állat. Nagyon nem akarnék rá sokat költeni, de szívesen cserélném halkabbra. Nagy nyúzásnak nincs kitéve a gép. Valami kis olcsó hütőt ajánlanátok? köszi
-
menyoronc
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy asrock 970 extreme 4 alaplap, egy fx6100 proci, thermalright macho 120 ami tud 600-1500 rpm, hátul egy AC pwm 12 cm ami tud 400-1500 rpm és elől egy artic f8 pwm 8cm ami tud 700-2000 rpm.
A biosban és az asrock extreme tuning utilityben viszont az istennek se tudom lejjebb venni egy bizonyos szintnél a ventiket pedig tudnának lassabban pörögni.
Most pl 1 óra prime95 után 50 fokos a proci a következő beállítások mellett.
Proci hűtő 1100 rpm
hátsó venti 830 rpm
első venti 1500 rpmDe ennél lejjebb egyáltalán nem tudom levenni a fordulatszámokat még terhelés nélkül sem!
Ok h ez terhelés alatt ennyi, kell is, de netezés alatt minek menjen ennyin??
A hátsó ventinek van egy 4pines csatija illetve egy másik adapter amibe belehet dugni a proci venti csatiját és így rádugni az alaplapra a 4pines cpu fan csatiba. Itt van egy kis leírás erről [link]
illetve egy kép a csatiról [link]
a hátsó venti másik vezetéke a power fan connectorba van dugva ami 3 pines, a másik vezetéke a proci hűtőjével a 4 pines cpu fan connectorba.
A hátsó ventinek csak 4 pines csatija van, azt rádughatom a 3 pinesre? Mert ezt még meglehet próbálni szerintem.
Most az első venti a leghangosabb, pedig az 4 pines chassis fan connector csatiba van dugva és van egy másik vezetéke ami meg egy 3 pines chassis fan connectorba.Előre is köszönöm a segítségeteket!
-
Brutus880
tag
Mit gondoltok erről? :[link]
-
vtomi2
őstag
válasz
Merlinclub #40941 üzenetére
Mind a 2 tetszik, csak az a baj, hogy még nem kapható nálunk, de nem nagy baj, mert úgyis csak karácsonyi szünetben fogom befejezni a gépet, addig meg van idő.
-
Merlinclub
senior tag
válasz
vtomi2 #40938 üzenetére
vagy az új True 120 M
Zajra lehet, hogy a Macho 120 a jobb választás... -
vtomi2
őstag
Sziasztok!
Minél halkabb hűtőt keresnék, ami elfér 150-155mm-en. Egy AMD FM 2-es foglalatra kellene, hátrafújó állapotban. Hátul a munkáját segítené még egy 120-as venti is.
Árban olyan 10-15K-ban gondolkodom, de ha akad jobb is picit drágábban, akkor azt is belinkelhetitek. -
Villy
tag
válasz
Beretvás #40905 üzenetére
Ami még felmerült bennem, hogy nem lenne jobb döntés egy Alpenföhn Matterhorn Pure Edition a Alpenföhn Brocken helyett?
-
krezna
tag
Szaisztok! van egy remek FM-1 es AMD A8-3870 APU -s 8 Gb-os gépem, kissé kicsike helyen. Normál körülmények közt szinte halktalan, FIFA és Filmek közben ellenben a gyári hűtő pörög, mint az állat. Nagyon nem akarnék rá sokat költeni, de szívesen cserélném halkabbra. Nagy nyúzásnak nincs kitéve a gép. Valami kis olcsó hütőt ajánlanátok? köszi
-
Brutus880
tag
Szerintetek erre a ventilátorra érdemes beruházni? [link]
Mert akkor ezekre cserélném le a Thermaltake Mk-1 házból a gyári ventiket. -
kromatika
veterán
válasz
SylverR #40926 üzenetére
szia.az általad kinézet két hűtő nem igazán egy kategória főleg árban.csendes konfighoz nem igazán vennék 9cm-es ventivel szerelt hűtőt.Alpenfoehn Sella helyett allig drágább a 12 cm-es Xigmatek Gaia SD1283[link] halkabb és jobban is hűt,főleg az általad óhajtott 1000 RPM körül.A Spire Thermax Eclipse II. meg nem ér 15 000FT-ot.Olcsóbban ha a hang is fontos akkor 12 ért Scythe Ninja 3 vagy Thermalright HR-02 Macho,és még az Alpenföhn Pure. Ezek 1000RPM körül szinte hangtalanok,és elegek a procidhoz, húzva is.
-
SylverR
senior tag
Sziasztok!
Kérdéssel fordulnék hozzátok.
Éppen egy új gép építését tervezem, és majd szeretnék egy normális hűtést a gyári helyett.
A kinézett APU, egy A8-5600K, amit vagy a gyári beállításokkal, vagy 4 ghz-en konstans járatva üzemeltetném. (ez attól függ, hogy a gyári beállítással mennyire felel meg a céljaimnak, illetve mennyire problémás a húzás) RAM-oknál van még annyi, hogy lehet megpróbálok 2400-on járatni egy Kingston Beast kitet mondjuk.Két CPU hűtőt néztem ki eddig, az egyik a Alpenfoehn Sella, a másik a Spire Thermax Eclipse II.
Alpenfoehn-t nézem inkább, mivel olcsóbb, meg jobban is tetszik, de kérdéses letudja-e hűteni rendesen?
A célom egy viszonylag csendes konfig, mely nyáron ilyen 1000 RPM mellett max. 50-60 fok környékén vinné loadon. -
-
Tompie
őstag
Új gép vásárlása előtt állok és ilyen házat akarok venni, egy AMD FM2 konfiggal. Már ajánlottak egy ilyen hűtőt, de ha jól látom a méretei miatt az nem férne be. A ház tesztje alapján max. 17cm magas hűtő fér el, az A30 pedig 18.7cm. Az lenne a kérdésem, hogy egy ilyen procihoz milyen csendes, hatékony hűtőt ajánlotok ami befér ebbe a házba(17cm)?
köszi
ui: ár kb. 10k +- 1000Ft -
Brutus880
tag
Nah ez egy komoly hűtés
[link]
-
fogtunder
nagyúr
válasz
Merlinclub #40908 üzenetére
-
Brutus880
tag
Szerintetek erre a ventilátorra érdemes beruházni? [link]
Mert akkor ezekre cserélném le a Thermaltake Mk-1 házból a gyári ventiket. -
Cold5
senior tag
Sziasztok,
Giga F2A75M-D3H
A8-5600K
Corsair Vengeance 1866 (2X4GB) később még 2X4GB
Chieftec CT-01B ház
Hexa 400W tápEhhez szeretnék valami CPU hűtőt ami halk és elférnek mellette a RAM-ok!
Köszönöm!
-
salieven
aktív tag
FX-6100-ra keresnék hűtőt és 1 Thermaltake Commander MS-I házba kéne rakni a cuccost. A következőket néztem ki szerintetek melyik lenne a legjobb rá hogy alacsonyan tartsa a hőfokot?
Cooler Master Hyper 212
Cooler Master Hyper 412 Slim
Arctic Cooling Freezer 13 PRO
ALPENFOEHN Matterhorn Pure EditionCorsair H60 (ez csak nagyon végleges esetben de én úgy olvastam itt a topicban elég 1 erős léghűtő is nem kell vizezni)
Másik kérdés mi az a TDP érték és mennyire számít ez?
-
Ifju
aktív tag
Sziasztok!
Core i7 3770S-re (65W TDP) szeretnék egy "hangtalan" és jó hűtőt 10k környékén. Mi a megoldás?
-
fogtunder
nagyúr
sziasztok,
tervezem, hogy összerakok otthonra egy fileservert, aminek az alapjául egy athlon II X2 250u proci szolgálna (15W TDP), ezt szeretném passzívan lehűteni egy sharkoon MS120 házban. mivel nem egy komoly teljesítményről beszélünk, a költséghatékonyság a cél, légyszi ajánljatok valamit, jópár éve nincs asztali gépem, elvesztettem a fonalat.
-
Villy
tag
Sziasztok!
Egy i7 2600-ra szeretnék hűtőt, de nem tudok dönteni a következők közül:
Noctua NH-U9B SE2
Alpenföhn Brocken
Szerintetek melyik lenne a jobb döntés?
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Anime filmek és sorozatok
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Akvarisztika
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Friss videón az Industria II
- További aktív témák...
- Új Dell 13 XPS 9315 Touch 4K+ HDR DolbyVision i7-1250U 10mag 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 Garancia
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest