- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Okos Otthon kezdőknek
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2025 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
HeavyToys
senior tag
válasz
Malibutomi #41296 üzenetére
Köszönöm a segítséget és nem mindenáron akarok költeni, de ha már itt tartunk, akkor ha nagyjából van róla adatotok, hogy azonos körülmények között ez a K2 hány fokkal lenne hatékonyabb a Brochen-nél?
Nekem szimpi a Brochen is, de ha sok a különbség, akkor áldozok a nagyobbra.
-
apevia
aktív tag
Én erre esküszöm
Be quiet dark rock pro c1, meg éri az árát!!
-
hadogabi1
senior tag
válasz
Malibutomi #41296 üzenetére
Hali akkor most brocken vagy THERMALRIGHT MACHO REV.A BW? érvek ellenérvek?
Erre a kettőre szűkült
érdekel az melyik halkabb melyiknek jobb a hűtése stb igazából az ára majdnem ugyanannyi plusz minusz 1-2 ezer ft
-
agressiv
addikt
válasz
HeavyToys #41288 üzenetére
Így van
Ha egyszer tényleg ennyire jó, próbáltam már néhányat és vándorolt is a PH-s emberek között és tényleg. Ebben a kategóriában kizárólagos alternatíva, ami tényleg jobb nála nem csak "hivatalos" tesztek szerint az már a 15+-os kategóriát súrolja, ráadásul azok sem mindíg.
-
HeavyToys
senior tag
Sziasztok!
Adott egy NZXT Elite 210-es házam. Szeretnék bele jobb CPU hűtőt venni, első körben az Arctic A30-as merült fel, 8,5 k-ért hozzá tudnék jutni, a kérdésem az lenne, hogy a Thermalright Venomous X Silent Edition jobb megoldás lenne-e 13k-ért, mint a fent említett verzió, az ár/érték arányt is beleszámítva.
A cél az lenne, hogy minél alacsonyabb hőmérsékleten és lehető leghalkabban tudjak hűteni egy durván 100W TDP-vel rendelkező CPU-t. Max keretem kb 15-16 k lenne rá.
Köszönöm előre is!
Üdv mindenkinek!
-
agressiv
addikt
válasz
Gulyopapa #41279 üzenetére
Igen, a halkság eléggé relatív szokott lenni.
Valaki azt állítja, hogy a vinyó hangja abszolút lényegtelen, de én például jónéhányból válogattam ki a vinyómat ami 5400RPM-es és így is megőrülök tőle, mert az az egyetlen ami hallható, pedig gumibakokkal van berögzítve stb stb.
Bozig, igen.
-
Gulyopapa
addikt
válasz
agressiv #41277 üzenetére
De jó i7 3770-re 4.3 GHz-ig.
A ventillátor marad 800 körül ami gyakorlatilag nem hallható.
Amúgy ez a halk hűtő nem halk hűtő vicces dolog mert nem mindegy a teljes PC hangja szempontjából a VGA és a táp hangja sem ( nálam pl mindkettő nagyon halk még terhelve is )
TEhát hiába veszel nagyol halk coolert ha a másik kettő zajos mint állat ... -
agressiv
addikt
Pontosan, de valamiért sikerült úgy megoldani, hogy mindkettőt teljesítse. Az extrém tuning alatt tényleg extrémet értettem, én 920-as I7-et hűtöttem 4GHz-en megfeszelve két yate loon ventilátorral amik max 1200-at pörögtek, de csakis sűtős program közben pörgött fel, renderelés vagy bármi normál használat mellett nem.
Tehát még erre is jó a Brocken, de 4.5 5GHz-es 2600K tuningnál már elvérzik.
Persze ennyi pénzért ez még megbocsátható neki. -
agressiv
addikt
Ez így nem igaz!
Mivel a Brocken-nek nincs lezárva széle, nagyon jól áramlik levegő és, ha megnézed a teszteket, az alacsony és max fordulat közötti különbség a brockennél a legkevesebb, ami azt jelenti, hogy alacsony fordulaton jól dolgozik. A Brockken-nek éppp az a lényege, hogy nem kell rajta szénnépörgetni a ventilátort, extrém tuning esetében pedig így is úgy is kevés.
-
Qru
MODERÁTOR
Más a borda szerkezete. A Ninja csendes üzemre tervezett, ritkán lamellázott bordájú. Kisebb a hőleadó felület, viszont kisebb légellenálást is kelt ezáltal halkabb.
A Broki sűrűn lamelázzott, nagyobb hőladófelület viszont cserébe nagyobb a légellenállása ezért hangosabb lesz azonos ventifordulaton is.
Neked kell döntened, hogy a halkságra vagy a teljesaítményre mész rá inkább.
-
Casanova*
veterán
szasztok! Milyen hűtöt ajánltok i5 3570k procira? Keret kb. 7-10 ezer ft. Mi most best buy cpu hűtö? Visszaolvastam pár kommentet. Tehát a brocken hűtö.
-
hitman,
őstag
Sziasztok
10k körül van olyan hűtő ami jobb mint egy Ac freezer 13 pro?
Vagy úgy is kérdezhetném mi most a best buy 10k körül?
-
titi1000
csendes tag
Köszöntem szépen!
Valóban igazatok volt. Egyrészt a használt hűtő miatt, a csavarmentes rögzítésnek elhasználódásának következtében, nem hiszem, hogy rendesen be voltak pattintva a rögzítések, valamint a paszta hiánya is (utánanézés után) valóban nagy hátrányt jelentett.
Megoldva ezeket eddig nem sikerült 45°C fölé melegítenem -
titi1000
csendes tag
Köszöntem szépen mindkettőtöknek!
Valóban igazatok volt. Egyrészt a használt hűtő miatt, a csavarmentes rögzítésnek elhasználódásának következtében, nem hiszem, hogy rendesen be voltak pattintva a rögzítések, valamint a paszta hiánya is (utánanézés után) valóban nagy hátrányt jelentett.
Megoldva ezeket eddig nem sikerült 45°C fölé melegítenem -
khorvat
senior tag
Hi!
Rég jártam már erre, most lenne egy kérdésem adott a következő hűtő:
Scythe Mugen 2 Rev. B
Alaplap váltás miatt egy ASUS SABERTOOTH 990FX R2.0 AM3+ -hoz szeretném használni, jól gondolom, hogy nem lesz gond a felfogatásával, illetve a hűtési teljesítmény is elegendő lesz egy FX-8350 CPU-hoz?
A ház jól szellőző HAF 922-es lesz. -
Maotun
őstag
válasz
hadogabi1 #41254 üzenetére
Hogy nehezebb legyen dönteni: [ez is jó]
-
hadogabi1
senior tag
Na átnéztem mindent holnap fogom megrendelni szerintem a hűtőt 3 lehetséges jelölt maradt
Thermalright Macho Rev.A BW
Alpenföhn Brocken
ALPENFÖHN MATTERHORN PURE EDITIONSzerintetek melyik maradjon érveket és ellenérveket kérek. Igazából a macho felé húz a szívem
Ja még valami ez a merlin hardver megbízható bolt? Mert még sosem rendeltem innen de most úgynézki innen fogok. Köszi előre is. Üdv.
-
apevia
aktív tag
igazad van . de jó áron volt akkor
.
-
apevia
aktív tag
Sziasztok! nekem is Corsair Vengeance 8GB 1600MHz Black CMZ8GX3M1A1600C10 Ramom van .
És az a gondom ,hogy nem minden cpu hűtőt tudok be rakni ! pedig vannak amik kifejezetten tetszenek ! pl Be quiet ! és a Noctua. de sikerült találni egyet ami még éppen hogy beférne ! az egyik ami nagyon tetszik az a Be quiet Dark Rock Advanced C1 a másik pedig a Be quiet Dark Rock 2 , csak nem tudom el dönteni hogy melyiket vegyem ! kb 2-3e ft a különbség. szerintetek
vagy ha tudtok nekem mondani hasonló hűtőket akkor szívesen meg hallgatom a tippeket !
Cm690es házba lenne (ref 1)és plexis úgy hogy érdekel a kinézete is ezért gondolkodom Be quiet ! és Noctuában ! -
marec1122
senior tag
na megint próbálkozom egyet. alaplap 1 fajtára ment vissza.
ilyen lap, ilyen memóriával. Milyen lehet a cpu hűtő??Legalább 3 lehetőség legyen -
southernsun
tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem. HTPC építését tervezem. Ehhez kérnék segítséget a proci hűtő kiválasztásához.
Max. magassága 135mm lehet a hűtőnek. Proci AMD A8 5500K amire menni fog. Legfőbb szempont hogy minél halkabb legyen, akár passzív. Van egy ajánlatom Scythe Big Shuriken 2 Rev B típusra.
Kérnék egyéb alternatívákat, ha tud vki, ossza meg velem légyszi -
titi1000
csendes tag
Sziasztok!
Tudom, hogy nem a legjobb helyre írok, de a problémámmal foglalkozó topic nem igazán aktív.
Tehát a segítségeteket kérem.
Tegnap raktam össze a gépem, és az i7 2600-as procim ( non K) rohadtul melegszik.
Bekapcsoláskor BIOS-ban már 93°C -t ír ki
Alapjáraton terhelés nélkül lemegy 65°C -ra, de csinálok valamit egyből felmegy 90 köré. (Ez azért gond, mert a szakdogámhoz eléggé számolásigényes feladatokat kellene vele végeznem, amik valszeg100% osan terhelnék sok percen keresztül...)
A BIOS-t ma frissítettem, a ventik mennek. Pasztázni nem pasztáztam, de úgy tudom, hogy az csak pár fokot jelentene.Mi lehet a gond? Van ötletetek?
Előre is köszönöm!A config így néz ki:
HÁZ: No name 3x8 cm venti
TÁP: FSP HEXA 500
CPU: i7 2600
CPU hűtő: CM Hyper TX3
LAP: Ascrock Z77 Pro3
RAM: Corsair Vengeance 8 GB
GPU: Ati Firepro v4900
SSD SATA3 250GB -
Merlinclub
senior tag
-
jookomak
őstag
válasz
hadogabi1 #41234 üzenetére
Nem vetném el a thermalright macho-t sem, főleg ha nem lesz tuning. Az egyik leghalkabb hűtő. Vagy ott van még a true spirit, amihez a nagyon tuti ty-140 venti van. Sőt, így a kettőt elnézve a true-t választanám, szerelni is könnyebb, mint a macsót.
20k fölötti kategóriába a silver arrow a tuti. -
Gulyopapa
addikt
Info a Brockenhez: 4.3 GHz-en Crysis 2 full HD-ban minden fullon így adódnak a mag hőmérsékletek : 61, 62, 58, 60
BF3-ban ( minden ultra, 4,3 GHz ) : 61, 62, 58, 60
Alap órajelen ( 3,4 GHz ) 10 fokkal kisebb értékek adódnak. -
ati888
senior tag
Hello!
Lecseréltem LGA775-ös foglalatú gépemet egy 1155-ös foglalatúra. Van egy Arctic Cooling Freezer 7 procihűtőm, amit megtartottam, hogy jó lesz az újra is, de nem bírom feltenni rá. Én vagyok ennyire béna vagy nem is lehet rátenni???
ati
-
hadogabi1
senior tag
Sziasztok kérnék egy kis segítséget tx3-ról váltok és vannak lehetséges jelöltek is.
Thermaltake frio
SCYTHE Mugen 3 PCHG Edition
EKL Alpenföhn Brocken
esetleg más ilyen 10-14 körül max?
Vagy ha nagyon jó év végi prémium lenne és elmenne az eszem és raknék rá egy 20k körüli hűtőt akkor mit ajánlanátok? Noctua nh-d14 , thermaltake frio extreme, dark rock pro-2, thermalrigh silver arrow ?
Válaszokat előre is köszi. 2500k- lesz hűtve sosincs húzva mert nem igénylem a proci húzást leginkább netezésre használom néha játék de ahhoz meg elég. memóriák low profilosak házba befér a legmagasabb hűtő is thermaltake overseer rx-i.Válaszokat köszönöm előre is.
-
mackosajt
addikt
válasz
Merlinclub #41211 üzenetére
FX-8120, perpill nincs még húzva, de eddig a freezer 7 pro bf3 alatt 55-ig engedte szaladni.
Most a Brocken 33 fokon megállítja. Enyhe változás?Ja, és a lapban a magas hűtős ramok is elférnek mellette, igaz, ez csak lentről felfelé irányban szerelve igaz, másképp nem is lehet. Biztos ami biztos én átraktam 2-4 slotba a ramokat, nehogy ciceregjen a borda a bordával.
-
Brutus880
tag
Erről az újdonságról mi a véleményetek?
Akasa
-
salieven
aktív tag
-
L1ZRRR
senior tag
válasz
Merlinclub #41221 üzenetére
Egyébként erről mi a véleményed?
Hozza a D14 teljesítményét? -
salieven
aktív tag
Na megjött ma a CM Hyper 412 SLIM hűtőm a kis FX-6100 és már fel is szereltem. Alapfokok fényévekkel jobbak több mint 10 fokos enyhülve. Eddig alap hűtővel ugye olyan 52 fokos volt mostanival a fent említett hűtővel viszont csak 38-39 1 óra használat után netezve meg stb.
[Íme beszerelve már nincs is annyi hely a RAM-oknál de még bőven elférünk]
Csak ajánlani tudom nagyon jó kis hűtő ár/érték arányban is ott van.
-
erikjoee
tag
Sziasztok! Már régebben (kb5-6éve) egy 775-ös foglalatú cpu-út és vettem rá egy coolermaster hűtőt! Kétborda van rajta és egy nagy ventilátor és kéken világít! Sajnos nem tudom a pontos adatait! Szerintetek rá lehetne e rakni egy i7-es-re? 2011-es foglalat!
-
marec1122
senior tag
sziasztok!
mivel ez a kérdés elévülőben van hadd kérdezzem meg hogy melyek azok az am3+ foglalatra jó proci hűtők amik alá beférnek ezek a magas profilú memóriák.
-
Zebu
addikt
i5-3450-re milyen olcsó és halk hűtőt ajánlanátok? Bár valójában nagyon a gyárit sem hallom!
-
kovimre
tag
Köszönöm a válaszokat. Még egy kérdés, Alpenföhn Brocken-t válasszam Freezer i30 CO-val szemben is?
-
kromatika
veterán
ár értékben az egyik legjobb választás XIGMATEK GAIA SD1283
.nem hogy I3-hoz,hanem esetleg későiekben I5 höz is elég,alap feszes tuningal.
gubisadam.igen mind két hűtő sokkal jobb ,és megéri cserélni. brocken halk,matti rev b nagyon halk,és még szóba jöhet NINJA 3 vagy Thermalrigt Macho.Ezek extra halkak.
-
ZiD
tag
Hello,
Erről a Xigmatek-ről vélemény?
[link]
I3-hoz, főleg filmre, minimális játék, de azok se grafikai csodák -
djdaniel
senior tag
válasz
Merlinclub #41211 üzenetére
tx3 tényleg nem valami jó, tőled kellet volna vennem ekl hűtőt.
Ilyen kábelod van ? -
Gulyopapa
addikt
válasz
kovimre #41203 üzenetére
Brocken : tegnap szereltem be, 800-ön pörög, közelről hallatszik de alig.
Egy közepes coolerhez képest ( CM TX3 ) 13-15 fokot nyertem.
A stockhoz képest többet fogsz ...
Viszont figyelni kell a ramokra ( nekem a ramok fölé lóg de elférnek alatta ) illetve a ház szélességére, mert nekem a CM 690-esben 1 cm maradt az oldalfaltól. -
gubisadam
aktív tag
Sziasztok,
Jelenleg egy Arctic freezer 13 pro lim.edt-em van. Szerintetek megérné lecserélni egy ALPENFÖHN BROCKEN-re, esetleg Matterhorn-ra? Jelentene-e halkulást és jobb hűtést? Ez is jól hűt, de néha kicsit hangos
I5-2500K alá lenne, sima, de lehet hogy később emelt órajelre is.Milyen más hűtőt ajánlanátok még ami hasonló áron megvásárolható?
Köszi a segítséget előre is!
-
kovimre
tag
Sziasztok! Alpenföhn Brocken hűtő mennyire csendes? i7-2600-ra szeretném kb. közepes CPU használat mellett. A gyári nagyon pörög és hangos.
-
ZiD
tag
Bocs, most nézem a méreteket: méretek: SZ 143 mm x M 137 mm x H 152 mm
Ez azért jóval szélesebb mint az előzőTeljesen más kategóriába evezve: a Arctic Cooling Freezer 7 Pro rev.2 teljesen elvetendő?
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Battlefield 6 - Bemutatkozik a többjátékos mód
- Újabb magyar banknál elérhető a Xiaomi Pay
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Jogász topic
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- A Redmi 15 5G-t power bankként is lehet majd használni
- Arcfelismerő topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- További aktív témák...
- Akció! Sérült! Corsair Icue 5000X RGB Számítógépház! Olvass leírást!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- AKCIÓ! EZÜST! RITKASÁG! Surface Pro 11 Qualcomm Snapdragon X Elite 16GB 512GB OLED 120Hz Gar!
- 2 TB-os Kingston NV3 M.2 SSD - 6000 MB/s olvasás
- Lenovo IdeaPad 3 17ITL6 - 17.3" HD+ Intel 6305 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest