Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő. / ~ / Szakmai jellegű kérdésekkel privát üzenetben NE keressetek! Ezeknek a fórumon a helyük!
Új hozzászólás Aktív témák
-
easy...rider
őstag
Totál nem értek egyet a tesztel
Volt már nálam mindkettőből, és szerintem egyszerűen nem jók a mérések. Ha ki tudnád próbálni mindkettőt sztem te is velem értenél 1et.
Mans20
Ha úgy vízszintes hogy lefele fúj akkor nincs gond, ha felfele, akkor a gravitáció kintebb húzza a csapágyazásból a lapátokat a tengellyel és már nem olyan stabil.fallenag87
De előre teheted a gyári ventit amit a házhoz kaptál (lehet már egyszer írtam, nem emlékszem)[ Szerkesztve ]
-
Ribi
nagyúr
válasz easy...rider #36690 üzenetére
Én nem ragasztanám le a 3-as helyet, mert rontani nem ront a szellőzésen. Meleg felfele megy és minél több helyen tud távozni annál jobb
-
Asbee
veterán
Nekem a régi cm házamban 955be-n volt freezer 13 pro. Felső tápos volt hátul volt egy venti meg elöl és igazából semmi gond nem volt, pedig húzva is volt. Hőfokok is rendben voltak igaz nem volt szétfeszelve. A táp így melegebb levegőt kap de ha nem határon üzemel akkor annak se gond.
-
Mans20
addikt
válasz easy...rider #36693 üzenetére
Úgy tudom a folyadékcsapágyas nem lesz hangosabb vízszintbe,meg szerintem elég ha max 1000-ren forognak.
-
Steelmanus
addikt
válasz Steven88 #36689 üzenetére
Alpenföhn GrosClockner RevB Itt egy osszahasonlito teszt, bar ebben nem szerepel a CM Hyper. Olvashatod a konfigot is amivel teszteltek.
-
Ribi
nagyúr
válasz fallenag87 #36691 üzenetére
Csak 1 féle képp lehet felrakni. Ha belül van, akkor szív kifele.
Amúgy mint mondtam lehet nem is kapsz, valamint rosszabb mint az alap F12.
Itt egy teszt.
Táblázatból jól látszik, hogy hangosabb és kevesebb légmozgatása is van. Valamint előre nem fogod tudni felszerelni.
Én is ilyet akartam, de nem lehetett kapni és hát nem is jó.
Mint előttem írták egyetlen pozitívum ezek szerint, hogy fektetve is csendes.
Mondjuk a tápokba is fektetve vannak a ventik és azok halkak.
Illetve a PRO majdnem 2 centivel magasabb. Egyes házakban gond lehet, mert a felső venti alatt szinte 0 hely van az alaplapig. Kb pont 25mm-t hagynak ahova befér 1 normál venti.[ Szerkesztve ]
-
easy...rider
őstag
Előre sajnos nem. Ez az egy hibája ennek a kialakításnak. Oda másmilyet kell nézned. Az F12 sima, ár/érték arány szempontjából jó lehet oda.
Lehet jól fogalmaztál, csak én szoktam gyorsan végigfutni az üziket és ez lehet kimaradtMans20
Mert jobb, meg mert a sima zajos fektetve, épp úgy mint sok más venti. Az egyik kivétel ez alól az F12 PRO.[ Szerkesztve ]
-
Mans20
addikt
Miért nem a simát veszed?azt bárhogy betudod tenni.
-
fallenag87
csendes tag
válasz easy...rider #36690 üzenetére
Köszönöm, igazán szép rajz!
Lehet rosszul fogalmaztam, arra gondolok hogy az AC F12 pro-t fel lehet előre is szerelni úgy hogy befele szívjon meg hátulra is hogy kifele fujjon? Lehet buta kérdés de eddig nem volt plusz hűtőm a házba soha és nem tudom
-
easy...rider
őstag
válasz fallenag87 #36688 üzenetére
1 és 2 kifelé, 3 lefedve, 4 befelé (a 4. nem feltétlen de gyárilag úgytom van ott egy venti amit leszabályzol akkor nem lesz zajos)
[ Szerkesztve ]
-
Steven88
tag
Sziasztok
Szerintetek melyik lenne jobb hűtő?
Alpenföhn GrosClockner RevB (olcsóbb) vagy Cooler Master Hyper 212 Evoi5 3570re lenne, de ha tudtok jobbat 10k-ért az jó lenne.
Előre is köszönöm.
-
fallenag87
csendes tag
válasz easy...rider #36676 üzenetére
Elolvastam a cikket, ez alapján már biztos hogy ilyet veszek, a TC-ről leteszek ha azt mondod nem olyan megbízható , gondolom 1500 max fordulat is bőven elég ha lesz két ilyen benn.
Akkor az eddigiek alapján nekem a Arctic F12 Pro PWM jó lesz, a hátlapra és a felső 2 hely közül a hátsóra a másikat meg leragasztva.A másik kérdésem még az lenne, hogy ez felszerelhető szívni és fujni is egyaránt?
Gyárilag van egy hűtő hátul a házba meglátjuk az hogy muzsikál, oldalra és előre szerintem rakni fogok így nyárra mindenképp valamit.[ Szerkesztve ]
-
Steelmanus
addikt
válasz Winchester95 #36685 üzenetére
Mas valasztasod nincs, a huto hatrafele fujja a levegot, a tap a kihuzasra ugyis rasegit.
Lehet lemaradtam valamirol, de egyaltalan van perforacio a haz tetejen, mert akkor a valasz is targytalan.Megeloztek.
[ Szerkesztve ]
-
easy...rider
őstag
válasz Peace007 #36682 üzenetére
A freezer 13 PRO nem ajánlott neked annyira ha kicsit visszaolvasol meglátod miért, de a többi jó erről a listáról
A Scythe Mine 2 ennyiért megéri!Reno7
Neked is ajánlom még a Scythe Mine 2-t ha online vásárláson gondolkodsz. Ha nem akkor AC-től ott van még a Freezer XTREME Rev. 2.Ha van huzata a gépeteknek hátul akkor igazából nem kell aggódni annyira a attól hogy felfele fújja a levegőt. Inkább az hogy mennyire lóg rá a ramokra. De általában az 1. slotot takarják csak el, és csak akkor gond ha magas a ramod.
Peti198506
Akkor vedd le a házad oldalát aszt' kész
Persze klasszisokkal jobb mint az intel tákolmányok.[ Szerkesztve ]
-
Winchester95
őstag
válasz easy...rider #36672 üzenetére
És ha mondjuk úgy marad az egész ahogy van mert kurvára nincs pénzem még egy ventire sem?Akkor hogyan rakjam fel a hűtőt?
Az előbb linkelt hűtő csak jobb mint egy gyári INTEL rézmagos nem? -
Dusee
őstag
válasz easy...rider #36661 üzenetére
ezt nem tudtam, köszi az infót
akkor beruházok egy mx4-re, nem ártana a procinak meg a gpunak egy újra pasztázás. -
Peace007
csendes tag
Sziasztok! Vettem egy Asrock 970 extreme 4 es alaplapot AMD FX 8120 as procival de a gyári hűtőjétől nem vagyok elszállva! van valakinek tapasztalata milyen hűtő illik igazán hozzá? későbbi tuningolni is akarom! köszi előre is
Asrock 970 Extreme 4, AMD FX 8120, 8GB DDR3 1600MHZ, Chieftec CTG-500, Radeon HD 5670 1GB DDR5,
-
Ribi
nagyúr
válasz easy...rider #36679 üzenetére
Ezen a képen külön jól látszik mennyi értelme van a nagy tűtőnek. Főleg ha rosszul van fordítva. Jó ha a középső 2 pipe kap valamit a magból.
[ Szerkesztve ]
-
Reno7
senior tag
Sajna nincs venti a tetején csak egy kis nyílás 0 légmozgással. A ház Speeze EE-7202B.
My SHAMAN is so overpowerd, I once cast a frostshock in Summerspring, now its called Winterspring.
-
easy...rider
őstag
Sajna Intel ezt elspórolta az Ivy Bridge-nél. Gondolkodtam hogy leírjam e, mert ez ilyen hipotézis jellegű, szóval nincs bizonyítva, de mivel Ivy magja a kupak alatt kisebb meg nem adja úgy át a hőt, ezért sztem felesleges a 8 hőcsöves hűtőket megvenni, mert a két szélső hőcső már nem sokat számít. A 6 hőcsővel szereltek bőven jók.
Meg talán a közvetlen hőcsöves érintkezés se olyan jó, lehet jobb ha réz tömbben vannak a hőcsövek, úgy talán egymásnak is jobban átadják a hőt. Nem túl pontosan fogalmazok, meg ez már tényleg csak a TALÁN kategóriaReno7
Jókra gondoltál, ha apróról veszed akkor Alpenföhn megéri. A házadnak elég xar a hátsó szellőzése, oda tegyél nagyobb ventit. Nem kell aggódnod nem a tápba fogja fújni, tudod fordítani tudtommal, így is és úgy is állhat (függőlegesen és vízszintesen).[ Szerkesztve ]
-
Jakuu
őstag
válasz #63463168 #36627 üzenetére
Mondtam en hogy nem kell megijedni tole. Raadasul nem hiszem hogy vannala jobb bepattintos huto, ami neked kellett.
"Megvettem az Artic Freezer 13 PRO CO "bepattintós" hűtőt a PCX-nél. Nekem tetszik, csak ajánlani tudom.
A Cyberlink Powerdirector 10-el HD rendereléskor, tuninggal spékelve az i5-2500K procim a korábbi 86 C helyett most max. 63 C., miközben a venti 1135 ford/p körül fordul, egyáltalán nem hallani zajt, belevész a HDD hangja mögé. Alapon 32 C a proci hőmérséklete." -
easy...rider
őstag
válasz easy...rider #36673 üzenetére
Ez lemaradt: Arctic Cooling F12 és F12 Pro mini-ventiteszt itt láthatod az elosztót
-
Ribi
nagyúr
válasz easy...rider #36672 üzenetére
Főleg, hogy az Ivy szarul adja át a hőt és kis területen.
Van esetleg valami cooler teszt Ivy procival?
(teszteket nézegetve, 4,2-4,4Ghz-n járatott Ivyk mind 62-65 között voltak bordától függetlenül)[ Szerkesztve ]
-
Reno7
senior tag
Sziasztok
Egy AMD X4 955 BE processzoromhoz szeretnék hűtőt venni kb 10-11k értékben, a gondom az hogy egy régi és kicsi házam van ami így néz ki:kép1 kép2, ARCTIC COOLING Freezer 13 PRO és az Alpenföhn Brocken-t néztem ki, de úgy tudom hogy ezek felfelé fújják a meleget tápba, meg az sem biztos hogy beférne...szerintetek van valami alternatíva? Vagy házat is kell vennem?My SHAMAN is so overpowerd, I once cast a frostshock in Summerspring, now its called Winterspring.
-
easy...rider
őstag
válasz fallenag87 #36667 üzenetére
Akkor az pont odafér ha meg van a ház, meg az alaplap, akkor műanyag vonalzóval ki tudod mérni az alaplap meg a ház oldala között a távolságot amiből tudsz viszonyítani.
A TC verzió nem biztos hogy a legjobb választás, volt aki panaszkodott rá. Azt nem tudom hogy ő volt e a béna, vagy a venti nem volt jó, de nem úgy szabályozta ahogy kellett volna állítólag. Alaplapok tudnak szabályozni, két ventit meg a gyári elosztóval egybe tudsz dugni és úgy az alaplapra és akkor mindkettő ugyanazt kapja. -
easy...rider
őstag
válasz Winchester95 #36665 üzenetére
Ha nem tuningolsz akkor nem lesz gond. talán enyhe tuning is beleférhet.
A ház szellőztetésén javíts kicsit, szerintem is tegyél hátra egy plusz ventit. A VGA melegét az majd elvezeti. Az oldalán lévő jobb lenne ha lentebb fújna hogy a VGA körül mozgassa a levegőt. Ezért talán meggondolandó azt a ventit áttenni előre.KingKongáska
Az egy morcos hűtő. Én nem költenék rá ennyit, de a te pénzed
Ha gondolod ezt nézd végig ebben rengeteg hűtő össze van hasonlítva, csak elég időigényes végigmazsolázni: [link][ Szerkesztve ]
-
Steelmanus
addikt
válasz Winchester95 #36665 üzenetére
Tegyel a haz hatsoreszebe - ha van ra lehetoseged - egy csendes 12 cm-es hazhutot, majd szereld fel ugy hogy hatrafele fujja a levegot. Amugy nekem is majdnem ilyen hutom van,
Freezer 64 Pro PWM mar nagyon regi darab, de azert birja a strapat mert keramia csapagyazasa van.
Az en velemyem az hogy ez a huto nagyon sovany a konfigodhoz, kar volt megvenni, kiveve abban az esetben ha a zaja nem zavar. A 92 mm-es ventikkel szerelt hutok max 1100 RPM-is halkak felette mar eros szelzaj keletkezik, en mar csak tudom, direkt Votage szabalyzason van a BIOS-ban mert PWM szabalyozasnal 1400 RPM ala nem esik a fordulat, es igy mar zavaroan hangos. Nekem csak egy 3 magos AMD Athlon II X3 450-et hut am a VGA-am csak egy 4670 ami 65 W-os TDP-vel rendelkezik passziv hutesu de tettem ra egy 8 cm-es Noctua hutot a bordara, igy maxon sem haladja meg az 51 fokot a kari full terhelesen sem. A Tied pedig innen indul.
A hazban van meg elol egy Swift2 1201 600 RPM, hatul Swift2 1200 800 RPM es egy Chieftec CTG-500-80P tap ami hangtalan mert tul van meretezve jelenleg gondolva a kesobbiekre nameg hogy hazat szeretnek cserelni, es ar/ertek aranyban ennek vannak eleg hosszu kabelei az alsotapos hazhoz.Most vettem eszre hogy irtal privatot, elnezest kerek de ha hamarabb olvasom akkor lebeszeltelek volna.
-
Ribi
nagyúr
válasz fallenag87 #36667 üzenetére
F12 Pro jó, csak nem biztos, hogy fogsz találni jó áron. Én vártam rá 2 hetet aztán lemondtam és lett swif2.
-
Pityu.
nagyúr
válasz Winchester95 #36633 üzenetére
Azt a forrófejű gpu-t kéne lehűteni,milyen videókártyád van?
Javítva,olvastam,vagy egy új kártyát kéne szerezned vagy egy jobb hűtőt rá.
A freezer nem rossz hűtő szerintem jobb mint az a titan
[ Szerkesztve ]
Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.
-
fallenag87
csendes tag
válasz easy...rider #36662 üzenetére
Köszönöm a gyors választ
Most néztem utána mennyi helyem lenne a cpu hűtőnek:
Shinobi Window maximum CPU cooler height = 165mm
HR-02 - Magasság 162mm
Kicsit neccesAz Ac F12 Pro jol hangzik, nem is drága, láttam van belőle TC verzio ami 500 fordulattal tud többet +5db -ért, ezt még átgondolom.
-
KingKongáska
csendes tag
válasz easy...rider #36664 üzenetére
nem igen tudtam választani a hűtők közül. Sok jóféle hűtö van. Úgy döntöttem,hogy noctua NH-D14-t veszek. Sok jót írnak róla. Ivy procik eléggé melegedősek és kb. 4,2-4,5 ghz-ig húznám a procit!
-
Winchester95
őstag
Hi.Q6600 B3-as procihoz rendeltem egy Ilyen procihűtőt+pasztát.
Szerintetek hogyan rakjam majd fel?Hátul a gépben nincs venti.Felül ugye ott a táp ami ventis.
Alul a VGA van ami melegszik azért nagyon.(Főleg ilyen melegben)
Ház oldalán meg egy Plexi van amin van egy venti.Ez kb az alaplap, proci,vga közé esik.
Máskülönben mit gondoltok a Hűtésről?Elég lesz a Quadhoz? -
easy...rider
őstag
válasz KingKongáska #36663 üzenetére
Igaz is, neked elég széles házad van. Tuningban mennyire gondolkodsz? Ha szeretnél azt is akkor talán érdemes elgondolkodni egy Macho-n. Nálad még egyszerűbb is mert az alaplapot nem kell kiszerelned a házad miatt, hogy ki van vágva a hátlap.
Jó lenne tudni hogy mennyit szánnál a hűtőre.
-
KingKongáska
csendes tag
válasz easy...rider #36661 üzenetére
köszönöm! A ház corsair carbide 300R. Biztos elfér benne a hűtö.
-
easy...rider
őstag
válasz fallenag87 #36660 üzenetére
Scythe Mine 2 van most jó árban Merlinnél, vagy Ninja 3. Ha elfér akkor ThermalTake HR-02 Macho.
A hátsó meg a hátsó felső fújja kifelé. Felül 2 nek is van hely, én vagy 2 ventit tennék minimumon, vagy 1-et és a másik helyet pedig belülről leragasztanám hogy ne szívjon ott be levegőt. Mert ezzel az elrendezéssel "vákuum" (alacsonyabb nyomás) lesz a házon belül és ahol tud majd szívja be a levegőt és a jobb szellőzős érdekében inkább alulról szívjon be levegőt mint felülről (önmaga mellől) amit majd egyből ki is fúj.Ha fektetve teszel ventit, azt nem mindegyik szereti. egyet tudok ami nem problémázik rajta az az AC F12 PRO. A Coolink SWIF2-nek (meg sok más ventinek is) például fura csapágy hangja lesz felfele fújó állapotban.
Dusee
Jó az MX4[ Szerkesztve ]
-
easy...rider
őstag
AM2, AM2+ AM3, AM3+ ugyan az lefogatás szempontjából
Ha jól tudom akkor még az FM1 is kompatibilisKingKongáska
Az AC hűtőket könnyen be fogod tudni szerelni. Ha esetleg gondolkodsz passzív használaton akkor AC Freezer Xtreme is jó lehet csak a házad szellőzzön jól
Ha nem akarod bonyolítani akkor AC Freezer 13 Pro. Itt a talpánál is van egy venti, amre néha panaszkodnak h hangos, de azt akár ki is kapcsolhatod ha nem tudnád szabályozni. A szerepe annak annyi hogy az alaplapi bordákat szellőztesse.[ Szerkesztve ]
-
fallenag87
csendes tag
Üdv! Bitfenix Shinobi házba szeretnék hűtőt venni asrock 970 Ex3 lapra. 960T unlockolt procit kéne hűtenie árban max 15k lenne rá.
Ha jol láttam a házon hátul is felül is van venti hely, mindegy merre fujná a prociról, vagy hogy lenne jobb? -
KingKongáska
csendes tag
válasz easy...rider #36657 üzenetére
köszönöm! ezek közül melyiket ajánlod?? könnyű beszerelhetőség,halk.. stb.
-
Dusee
őstag
üdv!
eléggé off, de csak azért is megkérdezem
ASUS SilentKnight II aluhoz van am3+ lefogató, vagy vehetek másik hűtőt?
illetve mx4 pasztáról mik a vélemények?
köszi -
easy...rider
őstag
válasz KingKongáska #36650 üzenetére
fentebb kicsivel linkeltem pár hűtőt. néz meg azokat is. Xigmatek ventik korábban nem voltak valami jók, igaz ezt a típust nem ismerem.
-
crus90
tag
válasz Tothgera30 #36655 üzenetére
Helló küldtem neked 1 Pü-t.!
Az élet túl rövid ahhoz, hogy átlagos legyél.
-
Tothgera30
Ármester
Úgy néz ki, lassan elkészülök a tesztekkel, már csak meg írni és fényképezni kellene. Végül a K2-t fogom eladni, ha kell valakinek, írjon pü-t.
IDLE 3C fok különbség a K2 javára, terhelés alatt viszont változhat a felállás, bekapcsolt felső ventivel a D14 nyer 1C-al, viszont házszellőzés nélkül 2-3 C különbség simán van, persze papírforma szerint.
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
Mardel
őstag
válasz KingKongáska #36652 üzenetére
Ennél többet nem kell tudni. Csak azt, hogy a víz nedves és kék az ég. Meg hogy a vérapó mindig a helyén van és egyre erősebb.
-
Mardel
őstag
válasz KingKongáska #36650 üzenetére
Jobb és olcsobb nincs.
Olcsóbb van és nem annyira marad el tőle.
Imho Xigmatek Aegir.Ennél többet nem kell tudni. Csak azt, hogy a víz nedves és kék az ég. Meg hogy a vérapó mindig a helyén van és egyre erősebb.
-
KingKongáska
csendes tag
szép estét! cpu: INTEL Core i5-3570K 3.40GHz 1155
alaplap: ASUS Maximus V GENE microATX
videókártya: ASUS ENGTX560 DCII TOP/2DI/1GD5 PCIE
memória 8GB: CORSAIR 8192MB Vengeance Low Profile DDR3 1600MHz CL9 KIT 2x4GB
ház: CORSAIR Carbide Series 300R Fekete - microATX méretbenez lenne a konfigom! a kérdésem az,hogy milyen cpu hűtöt vegyek,ami elfér ebbe a házba a ramok mellett. itt van egy videó. kb. ez a gépem van,csak a ház más. [link] ebbe Noctua NH-D14 hűtö van. van ennél jobb és olcsóbb hűtö?
-
Mans20
addikt
Múltkor írtam a i5 2400 hőfokokat amin a brocken van,plusz mx2 kence,kikapcsoltam a takarékot így alapórajelen megy,[link] akkor ennek kb hány foknak kéne lennie?revoltec sixty 3 tésztaszűrő házba van és egy 14 es venti fúj előről.
-
Asbee
veterán
válasz Winchester95 #36645 üzenetére
Akkor mégis...
-
Winchester95
őstag
válasz Steelmanus #36644 üzenetére
Semmi gond csak szarul volt rárakva a hűtés
-
Steelmanus
addikt
Ha errol a CPU hutorol irtal akkor ne csodalkozz, TTC-NH01TB/932/PW
92x92x32mm fan
12VDC
0.35A
4.2W
3500±10%RPM
800~3500 RPM(tolerance± 10%RPM)
52.44CFM
6.78mmH₂O
< 29dBAMax fordulaton is nagyon kicsi a legszallitasa, nameg a lapra fujja a forro levegot.
-
olta
aktív tag
Na, nehezen, de viszonylag jo arban beszereztem egy ilyet. Remelem, hogy azert a Matterhorn 93C-jat azert fogja tudni hozni, mert kulonben fejbelovom magam
-
Winchester95
őstag
Elvileg sikerül beszereznem egy ilyen hűtőt:
Ez már jó lesz a Quadra nem?Paszta is lesz hozzá.3GHZ-t csak ki tudom vele préselni úgy hogy nem fog zúgni minta porszívó és nem fog felrobbanni a gép nem? -
Mardel
őstag
válasz Winchester95 #36635 üzenetére
Újonnan meg egy ezressel drágább.
[ Szerkesztve ]
Ennél többet nem kell tudni. Csak azt, hogy a víz nedves és kék az ég. Meg hogy a vérapó mindig a helyén van és egyre erősebb.
-
Winchester95
őstag
Kevés paszta van rajta az tény.
Hűtő felrakása 100% hogy jó.2X is megnéztem szétszedtem a biztonság kedvéért.
Stabil mindenhol....
Ha nem is lenne rajta paszta akkor is annyi a minimum hogy alapjáraton használni lehessen.DE ezt nem lehet.ZÚG MAXON Megy a fordulatszám MINDIG akárhogyan állítom+Nem is hűti a procit.Bekapcsolásnál már sípol is hogy overtemperature vagymi. -
IreN!CuS
őstag
Most a csendes is legyen , ne is legyen drága , ne is legyen meleg és ne legyen több 3k-nál tudod ,hogy lehetetlen.
3k-ért én nem tudok semmit sem ajánlani bocs,nézz aprón hátha belefutsz valami normális hűtőbe,de nagyon kicsi rá az esélyes.
Néztél tesztet mielőtt megvetted a mostani hűtőt,vagy elég volt az,hogy oda volt írva,hogy jó q6600ra?
Ház hátuljára lehet érdemes lenne berakni egy ventilátort még akkor is ha szét van szedve.Asbee nem is gondoltam erre,miután megláttam azt a hűtőt,de lehet neked lesz igazad.
[ Szerkesztve ]
Smoke weed Everyday :D / Aki beperelte magát és nyert / ".....A fiú barát akkor is barát marad ha berakja ...""Go for the eyes Boo, GO FOR THE EYES!! RrraaaAAGHGHH!!!"
-
Asbee
veterán
Pasztázás hűtő felrakása biztos jó?
-
Winchester95
őstag
válasz IreN!CuS #36634 üzenetére
ac freezer pro 7 lett volna a linken.
Ez a proci B3-as.
Nekem volt egy G0 Intel gyári rézmagos hűtővel.Normális feszen ment 3,2GHZ-t stabilan anno.Nyáron....
Ezzel meg használni sem lehet???Nehogymár...Vegyek rá 10k-s hűtést?Ki fizeti nekem ki?
Sima 3GHZ-n akarnám járatni a procit.+ne legyen hangja a hűtésnek.A hőfok pedig normál tartományban maradjon.Szóval ne legyen kritikus....
ac freezer pro 7 nem fele meg?Vagy írjatok már valami hűtést 3k körül.Max 3k.GPU egy ati radeon Sapphire 4870 512mb halk kártya de viszont magas a hőmérséklet..
Colorsit multimédiás (piros,fekete ház.lcd kijelzős+1venti a gpu és a cpu hűtő között a ház oldalán.(plexin)
De most pl szét van szedve a gép szóval......
De még mindig nem tudom felfogni hogy most mi a frász van...Egy gyári rézmagos hűtés jobb mint ez?vagy mi ? -
IreN!CuS
őstag
Hát képek alapján nem túl tápos az biztos plusz hozzá jön egy forró fejű proci és kész a melegedés.A q6600-nak 105w max TDP van megadva míg a e7600-nak 65w max TDP remélem érzed a különbséget.
Haverom küzdött anno q6600-al igaz ő tuningolta is,de a nyári melegben a hyper tx2 hűtő nem bírta,nem hogy az ami neked van.
Szánj rá 8-10kt és azért már jó hűtőt kapsz Alpenföhn Brocken
Link nem jó,és a procinak semmi baja
És ahogy a képet elnézem a GPU sem az ideális hőtartományban van,milyen házad van?
[ Szerkesztve ]
Smoke weed Everyday :D / Aki beperelte magát és nyert / ".....A fiú barát akkor is barát marad ha berakja ...""Go for the eyes Boo, GO FOR THE EYES!! RrraaaAAGHGHH!!!"
-
Winchester95
őstag
Hi.
Adott egy Q6600 Proci.Asus P5QL Pro Alaplap.
Egy ilyen hűtő:
Alapjáraton járatva 82fok körül van.(Előtte e7600 volt benne azt lehűtőtte normálisan.Azon is kevés paszta volt.Viszont ott is pörgött maxon 3500rpm körül és rohadt hangos volt) Ezt létezik hogy nem tudja lehűteni amikor a honlapon oda is van írva hogy q6600 hoz?Elemet kivettem az alaplapból és volt már teljes formázás+windows telepítés is utána.
Nem értem mi lehet a gond.Mindjárt kidobom ezt a hűtőt a picsába......És erre fizettem rá 1500Ft ot+gyári hűtés....
Létezik hogy ennyire szar legyen egy hűtés?Még a gyárinál is rosszabb?Esetleg egy ilyen CPU hűtő jó lenne hozzá?
[link]Mást nem tudok elképzelni max az hogy a proci rossz?
[ Szerkesztve ]
-
crus90
tag
válasz Merlinclub #36629 üzenetére
Sajnos a FPU is be fuccsolt.
kép --> link
[ Szerkesztve ]
-
crus90
tag
válasz Merlinclub #36629 üzenetére
mhh, ezzel a FPU-val megpróbálom hátha ki írja a hőmérsékletet a magoknak. Amd phenom II x4 965be c3as van de valamiért egyik program sem írja ki csak --->
-
Kephamos
addikt
válasz easy...rider #36623 üzenetére
Thx!
-
törölt tag
Megvettem az Artic Freezer 13 PRO CO "bepattintós" hűtőt a PCX-nél. Nekem tetszik, csak ajánlani tudom.
A Cyberlink Powerdirector 10-el HD rendereléskor, tuninggal spékelve az i5-2500K procim a korábbi 86 C helyett most max. 63 C., miközben a venti 1135 ford/p körül fordul, egyáltalán nem hallani zajt, belevész a HDD hangja mögé. Alapon 32 C a proci hőmérséklete.Milyen játék(demo)t ajánlanátok amivel tesztelhetném?
-
Repsol600
addikt
Sziasztok!
A Scythe Ninja 3 hűtő jó az 1155-ös foglalathoz? -
Kephamos
addikt
Üdv!
Egy CM Hyper N520 elfér a kb. 10 éves cm centurion felsőtápos házamban? Az adatlapomon lévő lappra menne+ lesz hozzá egy MSI 6780 Hawk. Elég nagydarabnak tűnnek ezek az alkatrészek. Nem fognak összeakadni? -
Pityu.
nagyúr
válasz IreN!CuS #36617 üzenetére
Igen igen ezek a ramok már nem férnének alá,olyasmit kell venni mint az enyém és semmi gond vagy a ventilátort átrakni mondjuk a hűtő ház vége felőli oldalra
easy...rider
Egyenlőre most a cooler master ventiket leszabályoztam 75%-ra az kb olyan 800 as fordulat így halkak
-
easy...rider
őstag
-
IreN!CuS
őstag
válasz AndrewTdi #36616 üzenetére
Pár eredményt tudnál mutatni,érdekelne mit tud az a hűtő?
Pityu.Az okés,de a legtöbb ramon nagyobb hűtőborda van lásd [link] És akkor nem fér be a hűtő alá a ram.
[ Szerkesztve ]
-
AndrewTdi
addikt
válasz easy...rider #36614 üzenetére
Köszönöm.
Most egy Dark Rock Prom van, de ez sajnos nem fér el, ha benne akarom hagyni a vinyórackeket.
-
easy...rider
őstag
válasz Tengri #36611 üzenetére
Szerintem felesleges annyit költeni de te tudod
Én Macho párti vagyok ha elfér és azt megkapod 13~14 körül. Ha nincs hely akkor nézd meg a többit amit előzőleg ajánlottam.
IreN!CuS is ajánlott pár BE QUIET! hűtőt, ezek is jók lehetnek, de ezeket nem ismerem ezért nem tudok róluk nyilatkozni, de hallottam már pár helyen hogy egész jók. Én drágállom őket.[ Szerkesztve ]
-
easy...rider
őstag
válasz AndrewTdi #36610 üzenetére
Arctic Cooling Freezer 13 Pro
Arctic Cooling Freezer Xtreme Rev.2Scythe Mine 2
Scythe Ninja 3
Scythe Mugen 2 Rev.BEKL Alpenföhn Himalaya
Alpenföhn Brocken hardveraprórólEgész széles a házad, szerintem nem lenne gond a hűtő magasságával. Macho passzívan elviszi ha jól szellőzik a házad. Mármint ha hátul is van benne egy jó venti.
[ Szerkesztve ]
-
IreN!CuS
őstag
válasz Tengri #36611 üzenetére
Alpenföhn K2
Noctua nh-d14
BE QUIET! Dark Rock pro 2
Thermalright HR-02 Macho
BE QUIET! Dark Rock 2
Gelid Gx 7 (meglepőn jól ment a PH-s tesztben,de pár hónapja nem lehet itthon beszerezni)(Ausztriában/Szlovákiában láttam egy-egy boltban.És messze a legolcsóbb a felsoroltak közül a Brocken-el együtt)
Cooler Master Hyper 612S (Pityu. most vett,tud bővebben nyilatkozni róla)
Alpenföhn BrockenPár teszt
Alpenföhn K2 - A csúcs - Konklúzió, ranglista
Öt termetes processzorhűtő
be quiet! Dark Rock Pro 2 Dual Tower CPU Cooler ReviewIlletve kérdés milyen és mennyi ramod van,mert van pár hűtő ami rálóg a ram slotra/okra
[ Szerkesztve ]
-
easy...rider
őstag
válasz Pityu. #36607 üzenetére
Őszinte leszek, ezt a gyártót nem ismerem. A régi motoros gyártókban bízok inkább. De az Alpenfohn is jókat csinál annak ellenére hogy nincs régen a szakmában.
http://www.youtube.com/watch?v=wYQXIvGuJwQ&listHa van lehetőséged menj be a boltba és hallgasd meg. Általában ki lehet őket próbálni, nem szoktak problémázni rajta. Nyugodtan leszabályozhatod a ventiket. Milyen házad van amúgy meg milyen ventik?
-
Tengri
senior tag
válasz IreN!CuS #36600 üzenetére
Én max 20k körül gondolkodtam. Esetleg 25k.
"Aki tud és tudja, hogy tud, az veszélyes, attól óvakodjatok! Aki nem tud és tudja, hogy nem tud, az okos azt tanítsátok! Aki tud és nem tudja, hogy tud, az bölcs, attól tanuljatok! Aki nem tud és nem tudja, hogy nem tud, azt hagyjátok békén..."
-
AndrewTdi
addikt
Sziasztok!
Ha arról lenne szó, hogy Silverstone TJ08-E-be keresek halk mégis viszonylag jó hatásfokú hűtőt úgy, hogy a házból ne kelljen kivennem semmit, hogy elférjen a hűtő, mit ajánlanátok?
3770K-t hűtenék vele, nem valószínű, hogy tuningolnám.Corsair hydro széria mennyire lehet jó választás erre? Esetleg mi mást ajánlanátok?
-
Merlinclub
senior tag
válasz Steelmanus #36603 üzenetére
Ha Scythe, akkor inkább Mine 2, és olcsóbb a másik kettőnél! [link]
[ Szerkesztve ]
-
Pityu.
nagyúr
Három hűtőventilátor van a gépemben 2db 120mm meg 1db 140mm ha az összeset leszabályzom 800as fordulatra melegedhet a ház jobban,mert így maxon egy kettőnek idegesítő a hangja
-
Pityu.
nagyúr
válasz easy...rider #36605 üzenetére
A közeli boltban csak ezek vannak ezek nem olyanjók?
vagy még ilyet is találtam
SHARKOON 14CM SILENT
sőt a másik boltban találtam ilyet Scythe Slip Stream 140mm
[ Szerkesztve ]
-
easy...rider
őstag
válasz Pityu. #36604 üzenetére
Scythe Slip Stream 140mm
Ha van rá keret akkor meg Alpenföhn Wing Boost 140mm. Nagyon jó ventiÉn nem szoktam szeretni a cooler master hűtőket mert a ventiknek a zaja nem tetszik. Maga a hűtő kialakítás az rendben van, csak ventiket nem tudják megcsinálni. Lehet a fentebb Korbel78-nek ajánlott hűtőknél már más a szitu.
[ Szerkesztve ]
-
Pityu.
nagyúr
Nem pont ide tartozik de lenne egy kérdésem,nekem ugye bár coolert master 690 II Advanced házam van,és az első 140mm es ventilátor kicsit zakatolós hangú és arra gondoltam cserélném,egy ventilátor márka jutott eszembe a noctua,de az legaláb 4500ft tud valaki ajánlani olcsóbbat de jót néztem pl Bitfenix Spectre márkát,ugyew az lenne a lényeg hogy csendes legyen és jól hűtsön,bár lehet az is a bajom hogy túl érzékeny a fülem
-
Steelmanus
addikt
válasz Tengri #36599 üzenetére
Peldaul a Scythe Mugen 3 vagy egy kicsit olcsobb a Scythe Mugen 2 Rev.B SCMG-2100
Vagy ahogy Pityu. irta, Cooler Master Hyper 612SŐ most vette nagyon meg van elegedve vele.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Nők, nőügyek (18+)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Filmvilág
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Path of Exile 2
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- Google Pixel topik
- Elemlámpa, zseblámpa
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest