Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő. / ~ / Szakmai jellegű kérdésekkel privát üzenetben NE keressetek! Ezeknek a fórumon a helyük!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Steelmanus
addikt
válasz Silentfrog #36799 üzenetére
Akkor nem kerdes, Scythe NINJA MINI, remelem easy...rider nem haragszik hogy belekottyantok.
-
Silentfrog
veterán
válasz easy...rider #36793 üzenetére
Köszönöm a válaszokat,de ne haragudjatok,szerintem egy cpu hűtőnél elég egyszerű megállapitani,hogy melyik a jobb teljesitményű.
Ha processzorról kérdezek akkor bizonyára sokkal többet irnék háttérinformációt.
Tudom,hogy 10-15 ezer között mit érdemes venni,de sajnos nem áll módomban csak a használt piacon nézelődni és a két leirt hűtők kevesebbe kerül használtam nit egy CM tx 3,és mivel ezeket néztem,ki amik biztos "erősebbek" mint a jelenlegi ezért volt ez a kettő ami választási alternativát kinált![ Szerkesztve ]
-
crus90
tag
válasz Mardel #36784 üzenetére
Mardel kérdésedre itt a válasz. Igen alapon semmi tunying még. Nem volt még rá idő majd ha minden jól megy ma.
[ Szerkesztve ]
Az élet túl rövid ahhoz, hogy átlagos legyél.
-
crus90
tag
válasz Pityu. #36785 üzenetére
Nem költekezek nagyon. Csak sikerült eladni a régi cuccokat így hó végén és kicsit tettem mellé és lényegesebben jobb lett. Hűtést is azért vettem ilyet mert ha tényleg jó akkor ez ki böjtöl engem míg élek.! Minden-féle lefogató van hozzá, garancia is sok a ventikre. Még 2011-es lefogatót is kaptam hozzá.! Még 1x köszönöm tothgera30 fórumtársnak, mert külön kérésre elküldte nekem a hűtést.!
[ Szerkesztve ]
-
crus90
tag
válasz easy...rider #36793 üzenetére
mennyire igazad van.! Ha jól bele gondolok tényleg ezzel sokat nem segítettem.. De tudni kellene pontosan hogy milyen cpu-ra kellene milyen házikóba.! Elnézést ha kicsit okoskodónak tűntem, csak pár haverom is azzal a kérdéssel kereset meg hogy 2-3 hűtés közül melyiket. Amíg 1500-2000ft.-al drágább egy azoknál jóval komolyabb hűtés. Új, nem használt.
-
crus90
tag
válasz seederking #36794 üzenetére
Apám.... Huu... Nem gyenge xDD azért már 80-fok sem kevés.!! Főleg ha forgott szerencsétlen gyári venti annyira hogy ki keljen kötni az asztal lábához hogy ellne szálljon. Akkor a paszta is már meg kötött biztos.
[ Szerkesztve ]
-
seederking
őstag
Gondoltam ezt a "látványt" megosztom veletek
Ismerősöm megkért,hogy nézzem + a fia gépét mert valami gond van vele.
Nos elhoztam,Biosból való kilépés után helikopter üzemmódban akart elindulni a masina.Restart majd Bios Enter-t követően egy 80C fokos Cpu temperature fogadott Gondoltam szétszedem a cpu hűtőt (amire a házban rengeteg por is okot adott) és ez fogadott a hűtő majd a venti levétele után....
[link]
[link]lájkoljátok...
[ Szerkesztve ]
-
easy...rider
őstag
válasz crus90 #36792 üzenetére
Én se venném meg ezek közül 1iket se, de az is lehet hogy ő se, csak haverjával összevesztek, hogy melyik a jobb, aztán fogadtak 1 rekesz sörben és most rajtunk áll ki nyer.
Az a baj sok kérdéssel hogy nem tudod mizu Rengeteg olyan kérdés van, hogy nincs normálisan feltéve, aztán nem lehet rá normálisan válaszolni.
De lehet őt valamiért tényleg csak ez a kettő érdekli, mert mondjuk épp ez a kettő van a polcán elfekvőben, amiket ingyen kapott, és nem tudja melyiket tegye be a gépébe. Biztos van valami ok, csak nem tudjuk, de amíg szerinte nem fontos a kérdésbe beleírni a szituációt, addig annyiban tudsz segíteni amennyit kérdez
[ Szerkesztve ]
-
crus90
tag
válasz easy...rider #36791 üzenetére
Igen azt értem, de nem értem hogy miért pont ez a 2-ő?? Miért nem költ kicsivel többet és akkor már komolyat vesz. Pontosan nem vagyok tisztába milyen árban vannak ez a 2 hűtő, de én komolyabbat vennék.
-
easy...rider
őstag
válasz crus90 #36790 üzenetére
Hát ezzel nem segítettél
Azért nem segítünk mert nem tudjuk a választ. Ha passzív akkor Ninja 2, vagy Corador DS (igaz a mostani árának a felét éri, régebben kb annyiba is került), vagy Freezer XTREME. Azért ajánlom ezeket, mert úgy tűnik nekem használt piacon keresget az emberünk.
Viszont én se tudtam megmondani neki a kérdésére a választ hogy melyik a jobb a kettő közül
Az Asusról viszont nem olvastam jókat, ezért én azt hanyagolnám, főleg passzív használatnél, túl sűrűnek látom a lamellásást ami meg a passzív és a minimumventis használat ellensége. -
crus90
tag
válasz Silentfrog #36787 üzenetére
Helló segítek ha nem akarnak.
Én mindenféle képen csak vennék akkor ventiset vennék. Az a biztos.!
De miért nem veszel komolyabbat?Az élet túl rövid ahhoz, hogy átlagos legyél.
-
easy...rider
őstag
Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev. 2 ha nem, vagy szolid tuningot terveztek. Ez 5000~6000Ft
szepsy
Neked is a fentit ajánlanám, ha kicsit többet költenél akkor ezek közül csemegézz. Ár érték arányban kb egyformák. Szóval több lóvéért, jobbat kapsz A Mine 2 most nagyon jó ennyi pénzért.Mardel
Hagyjuk inkább, nincs kedvem vitázni. -
Silentfrog
veterán
-
crus90
tag
Sziasztok megjött a híres Alpenföhn K2. Komoly hűtés le esett az kicsit.
De hogy lássatok ti is egy tesztet.. Max 1054rpm / átlag 779rpm ----> Kép 100% terhelés alatt sem pörög fel a venti.
Amd Phenom II X4 965Be proci.
Alapon 34fokos 400rpm-en.
[ Szerkesztve ]
-
Mardel
őstag
válasz easy...rider #36723 üzenetére
Nehéz volt venni a fáradtságot és utána nézni másiknak, inkább leálltál "kötözködni"...
Ennél itt írják, hogy tesztelték a hűtőket.
Kicsit komolyabban mint az összerakosgatom egy pasztával egy asztalon és megnézem egy hőmérséklet kijelzős progival."The point of synthetic thermal testing is to remove the variations in heat loads generated by a CPU, as heat production is interconnected with its moment-by-moment processing work load. From our experience, synthetic thermal testing provides a more accurate and reproducible sets of results than testing with actual processors running in a system environment."
Ez Merlinnek is megy, hogy lehet annál a phenonmál szar a TX3 de letesztelted intel-el?
Nem minden proci egyformán melegedik.
Mint ahogy írják is az idézett szövegben, hogy miért jobb és pontosabb egy szintetikus teszt.[ Szerkesztve ]
Ennél többet nem kell tudni. Csak azt, hogy a víz nedves és kék az ég. Meg hogy a vérapó mindig a helyén van és egyre erősebb.
-
-
easy...rider
őstag
válasz Tempileul #36771 üzenetére
jo valasztas mindketto ha nem akarsz jobban tuningolni. sajnos osszehasonlito teszt nincs. talan az i30 jobb lehet picivel, vagy egyforma csak kicsit olcsobb. de kinezetre a 13 pro szebb sztem meg azon van lent is egy kicsi venti ami az alaplapi bordakat szellozteti
[ Szerkesztve ]
-
olta
aktív tag
Megoldodott a melegedes problemam. Annyi biztos, hogy nem a huvosebb fajtabol valo a processzorom, de elozo hofokokhoz kepest maga az alom Roviden annyit, hogy ebben a melegben nem tudtam 4,5 Ghz-en hasznalni a processzort egy Matterhorn Rev B-vel, mivel 100C-on lekapcsolt a gep. Az uj huto erejet eleg jol tukrozi, hogy minimum 20C-ot hozott a Matterhornon 4,5 Ghz-en, ami azert nem keves. Megneztem meg 4Ghz 1.2v-tal, ahol 16C az uj huto elonye. Aki hasonloan jo arban hozza tud jutni(17k), annak nagyon ajanlott vetel. (Azert van 2 Matterhornom, mert jokat olvastam rola korabban, es ki akartam zarni a hutohibat, ezert vettem megegyet)
Es a vegere par kep:
hutok
felszerelve1
felszerelve2
felszerelve34ghz matterhorn
4ghz phanteks
4,5ghz matterhorn jol latszik, hogy ~ 2 perc kellett elernie a 98C-t, majd itt leallitottam
4,5ghz phanteksAz en reszemrol nagyon ajanlott vetel.
-
Stillxone
csendes tag
OOO bakker ettől a választól tartottam jó lenne ha legalább csak 1 üzletbe lehet kapni
Azt tudtam hogy az 1155 1156 az ugyanaz csak jó lenne ha 1 db bolt is forgalmazná
Senki nem tudd egy boltot se mondani ?? -
easy...rider
őstag
válasz Stillxone #36772 üzenetére
sajnos ez szokott lenni a regebbi hutokkel.
775 a legkisebb lyuktavolsagu, 1155=1156 ezek egyformak es kicsit nagyobbak a 775nel, 1366 pedig a legnagyobb. szoval sajnos olyan kell ami passzol. nallam scythe ninja 2 van es hasonlo cipoben jartam.
ha tudsz barkacsolni akkor megprobalhatod atalakitani a 1366 lefogatot mert abbol kisebbet lehet csinalni.[ Szerkesztve ]
-
Silentfrog
veterán
Gyors kérdés.
Melyik a jobb?Asus Silent Square vs Scythe Ninja mini?
/alacsony fordulatos ventillátor illetve passziv használat mellett / -
Stillxone
csendes tag
Sziasztok! Remélem tudd valaki segíteni ebben problémába!
A lényeg,hogy összetudtam kapirgálni annyi pénzt hogy egy Asus P8z68v GEN 3
meg egy intel i5 3450 kijön, ez 1155 foglalat, ez mind szép és remek !
DE itt van elásva a kutya ! nekem van Cooler Master Z600 Noctua ventivel minden pöpec ezt még 2009 vettem összesen 20ért amitől nem akarok megválni.
Már néztem mindent ! Tudom is mi kell hozzá hogy jó legyen.http://www.coolermaster.com/product.php?product_id=6630&fb_source=message
Ez kell rá,amit ugye nem lehet kapni sehol !
Ehhez nincs oda írva de kompatibilis az 1155 el is
van 1 másik ami csak kifejezetten 1366 ra való
vagyis így van hirdetve de az előzőből lejött hogy 1366,1156,1155,775 re az jó de az teljesen más szerkezet. cooler master hivatalos oldalán nem is találtam olyat.http://kockafejek.unas.hu/spd/115100009/Cooler_Master_s1366_CPU_huto_adapter_Azonosito
ez jó lenne az 1155 ös foglalatra szerintetek ? más megoldás ? bocsi hogy ilyen széttépős kérdéssel zaklatok itt mindenkit,de nem akarok hűtőt cserélni.
Előre is köszi a segítséget ! -
Tempileul
tag
-
rigo88
aktív tag
kicsit off mivel ramhűtőről kérdeznék, bocsi.
annak a zalman ramhűtőnek a nevét keresem, ami viszonylag régi tipus, és kiírta valahogy lézerrel vagy nemtom hogy a hőmérsékletet meg talán h zalman miközben forgott.ja de hogy még legyen kicsit on is:
van egy zalman 9500am, 775re használtam, de most am3+ra kéne. milyen átalakítót keressek hozzá? amit kaptam hozzá zacsit abban - valószínűleg - nem lesz megfelelő, bár még a lap nem ért ide amit vettem.[ Szerkesztve ]
Dirr
-
Steelmanus
addikt
válasz szepsy #36768 üzenetére
Ezek alapjan CM Elite 335 minden olyan huto belefer ami 160 mm alatt van, vagy kicsivel 1-2 mm felette van.
A Manualban ez jobban lathato, de direkt bekopizom a Specifikacio kepet is, mert a legbiztosabb ha sajat maga meri meg az ember.Amennyiben igy van akkor jo valasztas lehet meg a Triglav is. Ujabb tervezes.
Arat nem irtal, de ez meg picivel olcsobb is. Ez ala az ár ala ma mar nem erdemes menni, kiveve ha hasznalt cuccut is bevallalsz.
[ Szerkesztve ]
-
szepsy
senior tag
válasz Steelmanus #36767 üzenetére
CM elite 335
-
Steelmanus
addikt
válasz szepsy #36766 üzenetére
Mennyi az a "olcso" ? Milyen hazad van, nehogy valaki olyat ajanljon ami nem fer bele a hazba. a magassaga miatt. Esetleg ez? Alpenföhn GrosClockner
[ Szerkesztve ]
-
szepsy
senior tag
Hali.
Halk hűtő kellene AMD Phenom II X4 965-re, gyári óra jel.
Nagyon hangos ilyen nagy melegben...
Még a passzív hűtőn is elgondolkoztam, de az drágább ugye? -
IreN!CuS
őstag
válasz headhunter #36756 üzenetére
Dark Rock 2 a sima nem a pro is érdekes lehet,ne hagyd ki a listából szerintem.
siriq Alpenföhn Brocken használt ~8 k új ~11 k elsőre ez ugrott be.Esetleg Cm Hyper 412S
[ Szerkesztve ]
Smoke weed Everyday :D / Aki beperelte magát és nyert / ".....A fiú barát akkor is barát marad ha berakja ...""Go for the eyes Boo, GO FOR THE EYES!! RrraaaAAGHGHH!!!"
-
Vegitaa
senior tag
válasz easy...rider #36760 üzenetére
Egy 775-ös, 3400MHz P4-re lenne.
Azért ez a szimpatikus, mivel lefele nyomja a levegőt, s így az alaplapi cuccok is hűtve lennének.
-
siriq
őstag
Hali
Egy Q6600-s procire kellene huto. Max 10 ezer, optimalis 5000 forint. Nem az en gepem. Csak teszteltuk a cpu-t mert egyszeruen lagolt bf3 nal. IBT teljesen megfagyasztotta a gepet, egyszeruen tulmelegszik. Szoval ha van javaslat akkor varom.
Meg mindig nincs 1000 oras BF3 nev, kozben mar masok is erdeklodnek utana... Mar bevallottan nincs 1000 ora neki... Varjunk Dec 31-ig a Mantle-a.
-
easy...rider
őstag
válasz headhunter #36756 üzenetére
Ha ezek közül kell választani, akkor én a DARK ROCK ADVANCED-et választanám.
Milyen procira menne?
Vegitaa
Hol tervezed használni?[ Szerkesztve ]
-
aszti93
aktív tag
-
Steelmanus
addikt
válasz aszti93 #36755 üzenetére
Igaz, de sokra akkor sem mesz vele ha terheles nelkul probalod meg, mert a talapzat hidegebb nem lesz mint a kornyezeti homerseklet vm. ha mar a tobb hocso kozul egy is rossz akkor latszolag minden tokeletes terheletlenul, viszont hajszalrepedes esetem a rossz hocso mar nem uzemel. Erre gondoltam a BIOS-ban csak kepkent tudtam lementeni allitsd Performance-re, es Tégy meg egy probat.
[ Szerkesztve ]
-
Vegitaa
senior tag
Üdv!
Van valakinek tapasztalata a Noctua NHC12PSE14-ről?
-
headhunter
addikt
3 közül, melyik a legjobb ár/érték arányban?
-
aszti93
aktív tag
válasz Steelmanus #36754 üzenetére
szétbontani a hűtőt azért nem szeretném. az optimal opciót kiprúbálom. és ha rádugom a hűtőt ventistül a régi p3-as gépemre akkor az a talapzatnak hidegnek kellene lennie igaz?
de nem cpu hűtőként hanem házhűtőként dugnám rá.Üdv.: Aszti
-
Steelmanus
addikt
válasz aszti93 #36748 üzenetére
A kepen amit betettel a (#36742) aszti93 hsz.-ba ott lathato, es Optimal opcion van.
Ez azt jelenti hogy ugyan latod a prociventi fordulatat mennyit bir forogni, viszont amikor bootol a geped es betolt az OS, utanna visszavesz a fordulatbol anyira amennyire a BIOS irok optimalisnak allitanak be, lehet az akar az eredeti 50%-a is.
Ezzal nem azt mondom hogy esetleg fizikailag nem serult a hutod, esetleg rosszul van felszerelve - azt a gumialatetes dolgot nem ertem - de akkor legalabb ezt a lehetoseget is kiprobaltad, mielott eldobnad a hutot.
W7 alatt erdemes lenne megnezni a valodi ford.szamot pl egy AIDA64 akar Trial verzioval is.[ Szerkesztve ]
-
aszti93
aktív tag
nem tudtok valakit aki ért a hűtőkhöz, hogy esetleg meg tudná nézni, hogy van e vmi baja?
Üdv.: Aszti
-
Steven88
tag
válasz Tothgera30 #36750 üzenetére
Köszönöm
Tudom nem ide tartozik de ezt: Arctic MX-2 8g (1090 ft) érdemes megvenni hozzá?
Nem értek a pasztákhoz.Valamilyen ventit tudtok ajánlani gépházba (14cm, 1500ft max-ba)?
Előre is köszönöm a választ.
[ Szerkesztve ]
-
Steven88
tag
Sziasztok
Találtam egy új lehetőséget. Merjem megvenni ezt ?
Kecsegtető ajánlat csak nem tudom, hogy adnának e hozzá minden tartozékot.Választ előre is köszönöm.
-
aszti93
aktív tag
válasz Steelmanus #36747 üzenetére
mik azok az optimal értékek és hol találom meg őket? a bios-on belül.
-
Steelmanus
addikt
válasz aszti93 #36742 üzenetére
A BIOS-ban az Optimal erteknel milyen opciok vannak meg? Most nem akarom letolteni a lapod Manual-at, azert kerdem, lehet Max-ra kellene allitani. Vagy High, szoval ilyesmi.
(#36745) syler123 43 fokos alapjáraton. A magok azok melegebbek. Azok 55-58 fokosak, Talan forditva, a magok hője osszeadodik, igy a magoknak alacsonyabb hofokot kell mutatnia mint amit a kupakon , vagy a BIOS-ban amit latsz.
-
pupasz
csendes tag
Sziasztok!
AMD FX-6200-on szeretnék légkavarót lecserélni.
Olyan hűtőt keresek, aminél a ventillátor a lapra fúj.
Mindenképpen fontos lenne, hogy ilyen melegben is (32+ fok a szobában) megbírkózzon feladatával, és ezt a lehető leghalkabban tegye.
A ház elég széles, szóval a magassággal nem lehet probléma.Eddig a Scythe Grand Kama Cross-t nézegettem. Az ingerküszöb az árnál nagyjából ez a szint (12k).
Ha esetleg tudnátok más típust javasolni, megköszönném.
P.
-
syler123
veterán
Valami baj van azzal a hűtővel, mert nekem a q8200-as gyári hűtővel, és feszekkel 43 fokos alapjáraton. A magok azok melegebbek. Azok 55-58 fokosak, de nem is mennek nagyon fel.
-
easy...rider
őstag
válasz aszti93 #36742 üzenetére
Ez nem magas érték sőt még egész jó is.
Írtad hogy maga a hűtő sem meleg, ezért vagy user error, vagy a hűtő meghibásodott, esetleg sérült és a hőcső kilyukadt. Nincs más ötletem.
Szedd szét és rakd össze újra ha még nem csináltad meg. Még azt megpróbálhatod hogy elfekteted a gépházat és ha úgy normalizálódnak a hőmérsékletek, akkor a felfogatással van valami. -
easy...rider
őstag
válasz Amartus #36739 üzenetére
Én ajánlanám még a Freezer 13 PRO hűtőt. Azt sajnos nem tudom hogy Triglav VS Freezer 13 PRO összehasonlításból melyik nyerne, erről talán Merlin kolléga jobban tudna nyilatkozni.
Szerintem szánd rá azt a kis pluszt és felejtsd el a Freezer 7 pro-t és a Civetta-t.
10-esért szerintem most a Scythe Mine 2 best buy.
Köszi Merlin![ Szerkesztve ]
-
Amartus
senior tag
i5 3750-re vagy 3550-re milyen hűtőt/hűtőket érdemes venni a gyári helyett? Nincs tuning, halk, hűvös, megbízható működés az elvárt.
Alpenföhn-t és Arctic Cooling-et néztem eddig. Civetta, Triglav, Freezer 7 pro szimpatikusak.Istenem, tele van csillagokkal...
-
kromatika
veterán
válasz Merlinclub #36737 üzenetére
+1.Az a teszt egy vicc.Hyper TX jobb a Himalayanal? Lehetetlen.
-
Merlinclub
senior tag
válasz easy...rider #36723 üzenetére
A Hyper TX3 EVO a 9centis coolerek közt az egyetlen volt, ami nem tudott 1500-on megfogni egy 6 magos Phenomot a legutóbbi tesztemben
Mindezt a Sella, Civetta, Loki, Zalman CNPS5X Performance, EKL Cold Tower, Freezer 13 megoldotta simán. Ergo mind jobb a Himalayanál?Ha a Hyper TX jobb a Himalayanal, akkor elmegyek Budapestre, felmászok a Gellért hegyen a Szabadságszoborra, és trombitaszó mellett lepippantom magam!
Johet az AKTIV meg a Fókusz stáb is! -
aszti93
aktív tag
válasz easy...rider #36733 üzenetére
mindent úgy csináltam ahogy írtad. megtakarítottam mindent wd40-nel aztán letöröltem róla. se a proci, se a hűtő noncs megsérülve és átlósan szoktam meghúzni a csavarokat. az nem lehet hogy magasan van a hűtő egy kicsit?
-
easy...rider
őstag
válasz aszti93 #36732 üzenetére
Alaposan tisztítsd meg a proci felületét, meg a borda alját is. Nézd meg nem került e oda valami ami miatt nem fekszik fel a hűtés. A procit is nézd meg hogy a helyén van e rendesen. A hűtő talpát is nézd meg nincs e megsérülve, ami miatt nem sík, vagy nem fekszik rá a procira.
Ha van elég időd, energiád, akkor talán alaplap kiszerelés is érdemes lehet hogy jól meg tudd nézni hogy is teszed fel a hűtőt, aztán hűtőstől vissza a gépbe.
Amikor felszereled, a csavarokat átlósan húzd meg és mindegyiken egyszerre csak kicsit teker.
[ Szerkesztve ]
-
IreN!CuS
őstag
válasz aszti93 #36730 üzenetére
Akkor szinte biztos,hogy nincs rajta rendesen szerintem,ha 63 fokos a proci jó esetben a borda is igencsak meleg lesz
[ Szerkesztve ]
Smoke weed Everyday :D / Aki beperelte magát és nyert / ".....A fiú barát akkor is barát marad ha berakja ...""Go for the eyes Boo, GO FOR THE EYES!! RrraaaAAGHGHH!!!"
-
aszti93
aktív tag
a borda egyáltalán nem meleg a kezemnek.
-
aszti93
aktív tag
válasz Steelmanus #36727 üzenetére
1300 a max fordulata +/- 10%, a bios 1350-et mér. és egyenlőre még nincs fent a windows, most csinálom a pendrive-os telepítőt.
-
aszti93
aktív tag
igen, az oldallap nélkül is ilyen. és auto-ra van állítva minden. ja és a srác akitől vettem az alaplapot mintha azt mondta volna hogy a proci egy kicsit nagyobb feszen megy mint kéne.
na ezt meg is kérdezem tőle.
szerk.: és az elszineződés jelenthet vmit? a hűtésre kkihathat? (azt tudom hogy hogykeletkezhetett)
[ Szerkesztve ]
-
aszti93
aktív tag
sziasztok.
Van egy q8200-as procim és rá egy CM Hyper 212-m, az lenne a gondom hogy a proci hőmérséklete 63°C-ról indul. hogyan tudnám lejjebb szorítani a hőmérsékletetét? A hyper212-n egy Xigmatek venti van (1300 ford./perc), továbbá a ház elejében egy 800-as fordulató ledes 12cm-es venti (befelé fúj) és a ház hátuljában egy szintén 800-as Coolink swif 2 venti (kifelé fúj) van. mx3 hűtőpasztát hsználok.
ja a hűtő alján, a réztalpon fel véltem fedezni egy kis elszineződést. Ez lehet a rossz hűtés okózója?
A hűtőm egy CM hyper 212 és egy Xilence hűtő van rajta ami 1300-as fordulattal pörög. A polírozás esetleg megoldaná a problémát?
A válaszokat előre is köszönöm.
-
easy...rider
őstag
válasz Mardel #36722 üzenetére
És te hiszel enne a "tesztnek"?
Ez vagy teljesen hülyeség, vagy én nagyon nem értem mi akar ez lenni.Ezek az eredmények nem lehetnek valósak!
Intel gyári hűtő - 81C°
Alpenföhn Himalaya - 75C°
Cooler Master Hyper TX3 - 74C°
Scythe Ninja 3 - 55C°
Xigmatek Aegir - 51C°
Prolimatech Super Mega - 51C°[ Szerkesztve ]
-
Mardel
őstag
válasz easy...rider #36657 üzenetére
Egyéb tesztekben alig van különbség a Noctua NH-D14-től.
Legalább nézd meg, mielőtt lebeszéled róla...
Ennél többet nem kell tudni. Csak azt, hogy a víz nedves és kék az ég. Meg hogy a vérapó mindig a helyén van és egyre erősebb.
-
easy...rider
őstag
válasz IreN!CuS #36717 üzenetére
Félpasszív teszt a proci egy Core i7 920 kicsit alulfeszelve, olyan 100-110W TDP-vel
A Macho melett ott van a Megahalems is.
-
IreN!CuS
őstag
válasz Tothgera30 #36718 üzenetére
Kettő közül -amiket linkeltem- ha passzívat nézzük melyik lehet a jobb?Persze a mostani cpu-t mindkettő simán hűtené passzívan,de gondolni kell a jövőre is
Mondjuk a Prolimatech-re nem találtam max TDP megjelölést a hivatalos honlapon,sem a logout-os "mini" tesztben sem.
[ Szerkesztve ]
-
IreN!CuS
őstag
válasz Tothgera30 #36713 üzenetére
Arról van valami lista/infó/tapasztalat ,hogy a macsó 2 mely procikat/mi a max TDP amit letud hűteni passzívban(hátul/felül 12cmes leszabályzott ventilátorral támogatva)
Vagy mondjuk ez PROLIMATECH Megahalems
[ Szerkesztve ]
-
scope2007
addikt
köszi az ajánlásokat. Otthon átnézem őket Pc-n
CUBE AIM SLX 29" + SEAT LEON 1P 2.0 PD-TDiiiiiiiiiiiiiiiiii
-
Creep
tag
válasz easy...rider #36714 üzenetére
A 212+ egész jó halk ventilátor van.Bolti ára most 10k körül van.
De a ThermalRight HR-01 egy már elég régi borda.Használtan kb egy ár értékben vannak.
Egy összehasonlítás alap kellene,sajnos még olyan oldalt nem láttam amiben processzor hűtőket mérnek össze "tudásilag".Privátra válaszólj.
-
easy...rider
őstag
válasz scope2007 #36710 üzenetére
Döntsd el melyik a szimpi. ár/ teljesítményben kb azonosak, igaz jelenleg a Scythe Mine 2 ami a legjobban megéri.
Creep
Nekem volt néhány rossz tapasztalatom CM ventikkel, ezért meghallgatnám milyen a hangja mielőtt megveszem. Az áruk hogy alakul? Mert anélkül nehéz eldönteni melyik éri meg jobban[ Szerkesztve ]
-
Tothgera30
Ármester
-
Reno7
senior tag
Köszönöm a válaszokat!
My SHAMAN is so overpowerd, I once cast a frostshock in Summerspring, now its called Winterspring.
-
Creep
tag
Szevasztok.
Egy kérdésem lenne.
ThermalRight HR-01 jobb,vagy rosszabb mint egy Cm 212+?
Előre is köszi a választ.Privátra válaszólj.
-
scope2007
addikt
üdv.
Lenne egy kisebb zseton, amit cpu hutésre áldoznék.
I7 930hoz lenne. Jelenleg CM z600 van.
árban max 15re gondoltam.CUBE AIM SLX 29" + SEAT LEON 1P 2.0 PD-TDiiiiiiiiiiiiiiiiii
-
Steven88
tag
válasz Steelmanus #36708 üzenetére
Köszönöm
-
Steelmanus
addikt
válasz Steven88 #36702 üzenetére
Meg egy kis segitseg, felig-meddig kerdes de inkabb megallapitas.
Az Alpen tulajok topikjabol: (#959) DrJános
Valasz: (#960) Merlinclub(#36707) crus90 Akkor nem szoltam, azt is nagyon halkan
[ Szerkesztve ]
-
crus90
tag
válasz Steelmanus #36706 üzenetére
Elkeltek már jönnek az újak.
Régiek, és itt az újak.Holnap kapom meg a Corsair árát, és holnap kapom meg az újakat is.! Így már holnap szaladok a postára a régiekkel.
-
crus90
tag
Elnézést kérek tőletek, tudom hogy ez pont nem ide vág de látom kicsit át tértetek a házakra is.! Nekem egy Thermaltake Dokker Blacx házam van ebbe ti milyen ventiket és hova tennétek? Holnap kapja meg a Alpenföhn K2 hűtést is.!
vagy esetleg valakinek nincs eladó Cooler Master HAF 912-922-es házikója aki cserélne velem a Thermaltake Dokker Blacx-ra? Persze nem 1-1ben gondoltam. (már rég óta tetszik.)
Így mint a képen is van?
[ Szerkesztve ]
-
easy...rider
őstag
Ha 2 venti húzza ki a levegőt és csak 1 tolja be, akkor még valahol kel h befelé menjen levegő. Mivel a legkisebb ellenállású úton áramlik, ezért ott is fog beszívni. Ha egyenletes lenne a be és ki áramlás aránya akkor más lenne a helyzet. Ha tenne előre még egy ventit, még akkor se lenne egyenletes, mert a házak előlapja lefog a teljesítményből.
Meg ez az én véleményem, amikor félpasszív hűtésű konfigot csináltam, akkor így tapasztaltam a legjobbnak. Más házban, biztos másképp alakul valamelyest, de alapvetően sztem hasonlóan működnek a dolgok
-
Steelmanus
addikt
válasz Steven88 #36702 üzenetére
Va a nemeteknek egy adatbazisuk ebben nagyon jol lehet keresni.
Sajnos az EVO nincs benne de megkozelito erdmenyeket leht talalni, viszont van egy masik link amit erdemes elolvasni, majd azutan bongeszni az adatbazisban.
Cooler Master Hyper 212 EVO és TX3 EVO CPU hűtők
Foleg a hangosodas erdekes.
Alpenfhön az adatbazisban, erdemes rakattintani a " I " informaciora.
Cooler Master az adatbazisbanAz Alpenfhön halkabb azonos terhelesen.
-
Steven88
tag
válasz Steelmanus #36695 üzenetére
Köszönöm a tesztet/választ.
Ezzel csak az a baj hogy mind azt hozta ami elvárható az árához képest, a grafikon is azt mutatja.
Lényegében jobb mint a CM 212 EVO?
Megéri az árát? Én is ott néztem amit linkeltél. -
crus90
tag
válasz easy...rider #36700 üzenetére
Sziasztok sikerült találnom 1 brutális hűtést.
Alpenföhn K2-t holnap reggel meg is kapom hát már nagyon várom a hűtőt. Valakinek van hozzá személyes tapasztalata?Az élet túl rövid ahhoz, hogy átlagos legyél.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest