Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
laca000
őstag
Ez rendben van de akkor miért:
"Format: AVC"?????
Mert ha azt írja: "format MKV, decode with AVC" akkor én is értettem volna.
Hát de nem?
lehetőségeim a következők: vagy huszonötezer önjelölt kiskirállyal együtt való szűkölködés vagy pedig egy publikálhatatlan irodalom ezen őrülteknek való terjesztésére
-
user137
őstag
urak, akkor Pioneer BDR-206DBK-t kell venni mostanság, ha az ember biztosra akar menni?
-
laca000
őstag
-
XIII Ramses
aktív tag
lehet valahol lite-on blu-ray irót venni magyarhonban? régóta készülök venni egy blu-ray irót, de egyre kevesebb létjogosultságát látom, ahogy múlik az idő. (külső vinyó be a tvbe, mkv, oszt jónapot). győzzetek meg
[ Szerkesztve ]
-
gg72
veterán
válasz XIII Ramses #1256 üzenetére
[link]
De ha igy gondolod, akkor ne vegyel. Te tudod, hogy mire van szükseged, milyen formaban nezed a filmeket. En a magam reszeröl meg mindig a TV+hazimozi erösitö+hangfalszett+asztali BD-lejatszo összetetelt prefelalom, de en mar csak ilyen konzervativ vagyok. -
jeni
félisten
válasz XIII Ramses #1256 üzenetére
jaaa egy valamit elfejtettél
kinek adod kölcsön a külső HDD-t mert a pendrive amiben már nem elegendő a tároló képessége,ma már kevésnek számít.
a Blu-Ray lemezeket meg lehet kölcsön adni,az is igaz ár/teljesítmény alapján majd ha lemegy a HDD-k ára akkor 10000%,hogy a HDD a nyerő
az is igaz kényelmeseb a HDD,hogy egy helyen elfér az összes kiírandó anyag. -
laca000
őstag
Annyira "kényelmes" a HDD, hogy szépen eltűnik róla minden adat ha egyszer bekrepál:-)
Én nem azért mondtam, hogy a Plextor "jó", mert sznob lennék, azt is kétszeres áron ugye, hanem mert volt Plextor íróm, anno, CD, DVD, és a leges-legmegbízhatóbb volt.
Visszaolvasta azokat a lemezeket is amelyekkel más olvasó, író soha nem birkózott meg!
[ Szerkesztve ]
lehetőségeim a következők: vagy huszonötezer önjelölt kiskirállyal együtt való szűkölködés vagy pedig egy publikálhatatlan irodalom ezen őrülteknek való terjesztésére
-
King Unique
titán
Én is...olyan jó dolog letöltögetni-megirogatni-berakni őket. Főleg,h már lehet BD-ket is kölcsönözni,lerippelni róla...
De,ahogy az életben,itt is több lábon érdemes állni,kombinálni dologokat,van külső vinyóm,néha rádugom azt is TV-re,bár inkább vmi esata-s médialejátszót kéne vennem hozzá talán.(#1259) jeni: hát igen,azt azért jobban félti az ember,főleg,ha vki véletlenül összegányol rajta lévő cuccokon vmit,leejti... egyszer mikor 2,5"-est kölcsönadtam vkinek direkt beraktam ütésálló tokjába (wd mp+Nomad),nehogy...de nem is az volt a gond,henem hiába adtam oda kábelét is,ő a "saját" usb2 hosszabító kábelét akarta beledugni az usb3 micro b-jébe,mert nem akart gép hátuljánál matatni,nem ment neki,mert az miniB-s volt,de megoldotta,megtoldotta az okostelója usb2 micro-B kábelével és csak sikerült beleerőszakolni 3.0-ba... Ezért féltem eredeti CD,koncert DVD,BD gyűjteményemet is,inkább csinálok otthon pár házi másolatot magamnak nyomtathatóra,az adom kölcsön,v már aki eredetit összekarcolta,tokját megtörte,azt még neki állt feljebb...
[ Szerkesztve ]
-
-
gg72
veterán
válasz King Unique #1261 üzenetére
Igen, en is jobban szeretem szepen rendezetten, tokban a polcon tarolni a filmeket, mint vinyokon, de ugye izlesek es pofonok, ill. felhasznaloi szokasok is különböznek...
-
laca000
őstag
Nos, hülyének ne nézzetek kérlek, megjött az íróm, betettem, szeretném első lemezem megírni Iso-ból, de már azután megakadtam, hogy beolvastattam Daemon Tools-ba a fájlt, hogyan tovább?
Köszi!
-
laca000
őstag
válasz szaszapi #1265 üzenetére
Filmet, BLU RAY-t, isoban van, de már elkezdtem Neroval mert számomra az nem olyan kibogózhatatlan mint ez az IMGBURN, az életbe nem használtam, nem igaz nincs egy MAGYAR NYELVŰ nyavajás leírás erről az IMGBURN-ről, jó az ANGOL is, csak lássam, hogyan kell írni vele, filmet, adatot, iso-ról stb..
Mert kaptam ollózva mindenféle sziriszart, de abból nem jövök rá..
Nos, ez az idegesítő..
-
gg72
veterán
válasz laca000 #1266 üzenetére
Már PÜ-ben is elküldtem a leírásokat (nem mintha reagáltál volna rá, pl. kösz, vagy hasonlók...), rengeteg van belőle:
[link]
[link]Nem tudom, hogy mi kibogozhatatlan az ImgBurn-ön, szerintem ennél egyszerűbb nyitólap nem létezik. Íráshoz a felső kettő opcióból az egyiket kell választani, aztán onnan kezdve mindent megcsinál automatikusan, az írási sebességet kell beállítani még (ne legyen gyorsabb a lemez specifikációjánál).
De gyanítom, hogy neked nem az írással van/lesz bajod, hanem a lemezstruktúrával, hiszen ha "mert kaptam ollózva mindenféle sziriszart"-ból indulok ki, akkor az bizony nem BD-struktúra, amit ki akarsz írni, tehát ezt előtte még át kellene alakítani, de ez már más téma. Csinálj egy screenshotot azokról a szirszarokról, hogy mik is azok, úgy többet fogunk tudni segíteni.
[ Szerkesztve ]
-
laca000
őstag
Kiírta tökéletesen a Nero, nem volt szükség az ImgBurn-re, viszi az asztali lejátszó is, és akkor most megragadom az alkalmat, ha már így megsértődtél a semmin: KÖSZÖNÖM!
-
laca000
őstag
BLU RAY filmnél, adott egy BDMV mappa, s annak tartalma, nincs CERTIFICATE mappa, a Nero kiírja, hogy túl sok az adat, nem fér fel egy lemezre, de fel kell férnie!
Ezt hogyan tudom kiírni lemezre Imgburn-el?
Köszi.
[ Szerkesztve ]
-
gg72
veterán
válasz laca000 #1271 üzenetére
Biztos vagy benne? Mekkora a mérete a mappának, amit ki akarsz írni?
ImgBurn-ben ezeket állítsd be:
Kiírás:
1. Fájlok/mappák lemezre írása
2. Egy mappa keresése
3. Mappa kiválasztása (lehetőleg tedd bele a BDMV mappát egy saját mappába, aminek a nevében nincs magyar ékezetes betű és ezt válaszd ki)
4. Eszköz fül: írási sebesség (max. 4X vagy 6X)
5. Ellenőrzés kockából vedd ki a pipát
6. ÍrásHa valami nem stimmelne, az ImgBurn jelezni fog.
-
laca000
őstag
Köszönöm, közben rájöttem mi a helyzet, nagyobb a film, fene egye meg, pedig elméletileg "csak" 24,3 gigabájt..
Le lehet ezt valahogy "szűkíteni", átlőni valami programon, írás előtt, hogy ráférjen?
Tényleg köszi a segítőkészségedér!!!
[ Szerkesztve ]
-
gg72
veterán
válasz laca000 #1273 üzenetére
Egy 25 GB lemez netto kapacitása 23.2 GB, vagyis 24,3 biztosan nem fér fel rá sajnos.
Két dolgot tudsz csinálni:
- BD Rebuilderrel áttömöríted
- BD Rebuilderrel kiveszed belőle a fölösleges hangsávokatRendes vagy, de azért nem kell mindent megköszönnöd, az előzőt nem azért írtam.
[ Szerkesztve ]
-
laca000
őstag
Leszedtem a BD Rebuilder 0.40.08 Beta-t, szeretném kérdezni, letörni a BD25-ről egy hangsávot hogyan kell?
Meddig tart, időben?Köszi!
-
szaszapi
őstag
válasz laca000 #1275 üzenetére
Ez a gép függő,meg sok mindentől függ.Pl ha csak egy-két hangsávot leszedsz és a videón nem tömörítesz akkor nekem elég hamar megcsinálja kb 40 perc.Ha a videót tömöríted akkor 2-3 óra is lehet.
A hangsávot úgy tudod kiszedni hogy ha beolvastattad a blu-ray struktúrát akkor ha kétszer rányomsz arra a hangsávra amelyik nem kell vagy feliratra, akkor rak elé egy piros X-et,ez akkor már nem lesz benne.
Egyébként a másik topicban találsz megfelelő információt helyes beállításokról képekkel illusztrálva,ajánlom figyelmedbe
[ Szerkesztve ]
-
sensor060
aktív tag
Hello !
BD_Rebulider-t rá lehet venni hogy tömörítéskor használja a videokari (CUDA) magokat is ?
-
sensor060
aktív tag
válasz szaszapi #1278 üzenetére
Kössz ! Most látom, hogy rossz topic-ba írtam, bocsánat érte.....egyébként egy 4 magos Phenom II X4 955BE-vel tömcsizek, 3.8Ghz-re felnyomva (3.2 az eredeti), de azért jó volna ha a videokari(k) is tudnának segíteni. Ez jó volt a DVD-Fab-ban, az tudott ilyet, csak az meg nem csinálta teljesen jól a dolgokat. Néhány blu-ray lejátszó simán belehalt a Fab által megkreált filmekbe. Volt, hogy el sem indult, volt hogy nem lehetett beletekerni, meg olyan is volt hogy megállt, mintha a lemez lenne rossz.
-
gg72
veterán
válasz sensor060 #1277 üzenetére
A 0.40.4-töl elvileg tudja, de kell hozza egy masik progi is, ami fizetös:
February 7th, 2012 - v0.40.4
- Added support for Neuron2's DGDecNV. Note that this software is not required for BD-RB to run, but it will likely speed encoding in most cases. DGDecNV requires a CUDA enabled video card and a license that can be obtained through a $15 donation. For more info and h/w requirements: http://www.neuron2.net/dgdecnv/dgdecnv.html -
jeni
félisten
Hello
A Sony BD-5300D-03(?) erre kijött az új 2.03 firm ami gyárilag az 2.0 volt rátéve,mikor vettem az írót. Tudtok erről valamit?
ott a másik BD-5300S-OB de arra az 1.06 verzió jött kiU.i.: felrakva az új firm-t,ha nem jó akkor vissza tehető a korábbi firm?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz King Unique #1235 üzenetére
Igaz ez nem lg hanem nec kb 9-10 éves.
Csak 1 lg van, nekünk, azzal nem volt probléma, legalábbis nem tudok róla. -
nTom
aktív tag
Teszteléshez milyen BD olvasót érdemes venni?
-
jeni
félisten
Samsung SH-B123L
közel 16000 Ftaz User boltban egy áron van a Retail - dobozos változat ,mint az OEM kiadás
[ Szerkesztve ]
-
laca000
őstag
Megosztom, hátha egy most kezdő BD-s kollégát érdekelhet..
A Pioneer BDR-206-os író tökéletes választás, valóban rendben van, csak jót tudok mondani róla.
Viszont elég nagy csalódás a BD25-ös filmek egynémelyike..
Egész egyszerűen, bizonyos filmnek, amit szeretnék kiírni, rosszabb a minősége mint egy 8.5 gigás, 720p-s MKV-nak!
És ez nem azért van mert az eredeti BD képminősége is csapnivaló lenne.
Gondolom hanyag munka, rossz a rip, mi más?
Tiszteletben tartom és becsülöm azok munkáját akik időt és energiát nem kímélve lerippelik az eredetiről a hang és képanyagot, de azt továbbra sem értem, egyes filmekre minek meghagyni még pluszban a Spanyol-Német-Franci-Üzbég-Kazah-Skót szinkront???
Hiszen a képminőségtől rabolja a helyet, totálisan logikátlan!!!
Találkoztam olyan minőségű BD25-el, hogy majdnem lekarmoltam magam mikor meglátttam azt a rizsás, szemcsés képminőséget, és még egyszer hangsúlyozom, nem azért mert az eredeti BD rossz minőségű lenne, és nem is azért mert nem lehetett volna letörni jól, ebben ez az elszomorító!
Aztán ott vannak a "csúszik a szinkron", "csúszik a felirat" ripek, ezektől szívrohamot kapok, csak nem értem akkor mi a radai rossebet keres az fent?
Stb-stb..
Összességében:
Hát persze, hogy megéri!
Mikor megláttam az Avatar képét, függetlenül attól, hogy a film nem tetszik(de ez kit érdekel ), azt hittem az örömtől elsírom magam, a Vissza a Jövőbe sorozat, a Jurassic Parkok, folytathatnám, szóval sok-sok unikumnak számító film nagyon-nagyon ott van!
De bizony, ahogy említettem, sajnos bele lehet futni, és nem egyszer, hanyag, rossz minőségű törésekbe is..
-
szaszapi
őstag
válasz laca000 #1289 üzenetére
A rippelt mkv-nak szép lenne ha jobb képe lenne mint a bd25 vagy bd50-nek.A rippelt mkv bitrátája jóval kisebb a videó betömörítés miatt.Ha alapba szar a forrás akkor a rip se lesz jobb.Ha meg a bd25 vagy bd50-ből kiveszed a felesleges hangokat,feliratokat attól semmivel nem lesz jobb a kép,a videó bitrátája marad annyi amennyivel felkerült a lemezre.
-
laca000
őstag
válasz szaszapi #1291 üzenetére
Ezt ugyanígy gondolom kedves kolléga, nem másképp, csak enyhén szólva nevetséges mikor az eredeti lemez képminősége is rossz.
Nyilván nem lehet kakából várat építeni.
De azért az Aliens-nél és a Predatornál szembeötlő mennyire ratyi képminőséget sikerült összerakni BD25-be, forrás ide vagy oda, mivel az tökéletes, vagy nem érted miről magyaráztam..
[ Szerkesztve ]
-
szaszapi
őstag
válasz laca000 #1292 üzenetére
Én értem mit mondasz.Az alien részeknél a legelső résznek még jó volt a képe,a többi rossz volt.A legtöbb bd50-et nem tudod bd25-be süríteni hogy ne menne a képminőség rovására.Attól hogy kiveszed a felesleges hangokat annyival sajna nem csökken a film mérete,főleg ami 40gb felett van.Ilyenkor sajna videó tömörítés elkerülhetetlen.
Egyébként a gyári filmek is tömörítettek.Itthon valami bd25-ben kerül kiadásra,ugyanaz külföldön bd50-ben.Videó bitráta eléggé eltér.Az igazi minőség a filmstúdióknál van,jelenleg bd50 az elterjedt lemez,lehet majd xl-es lemezekre nagyobb bitrátáju videók kerülnek.
[ Szerkesztve ]
-
miko_
tag
Sziasztok!
Jó magam rendelkezem egy LGBH10LS30-al és egy Pioneer BDR-206D-vel ismerősöm most akar venni írót bátram ajánlottam neki mind2-t nálam kb egyforma minőségbe írnak.A PIONEER BDR-207D-vel valakinek esetleg van tapasztalata? Pár ezressel drágább úgyhogy akár az is lehetne. -
Weaver
senior tag
a nemrég megjelent Pioneer BDR-207 -ről valami tapasztalat?
egy-két magyar kiskerben ár már van rá (árgép) , kb ugyanaz az árfekvés mint a 206-os.
-
Press Lennox
tag
Sziasztok!
A topic alapkérdése az enyém is, azzal a kiegészítéssel, hogy külső meghajtóra van szükségem Mac mellé. USB 2.0 vagy Firewire 800-al tudok csatlakozni. Minden tippet, javaslatot köszönök.
-
gg72
veterán
válasz Press Lennox #1298 üzenetére
[link]
Azzal a kiegészítéssel, hogy ma már kapni 206-os és 207-es Pioneer írókat is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Horgász topik
- Projektor topic
- Megszületett a hivatalos Xiaomi HyperOS 2 globális terjesztési ütemterv
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Asszociációs játék. :)
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Wise (ex-TransferWise)
- Bambanő háza tája
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- További aktív témák...
- 4TB WD RED PRO! WD4005FFBX (NEM RECERTIFIED) 4TB 7200rpm 256MB! Teljesen új, bontatlan, sok garral!
- 4TB WD RED PLUS-ok! WD40EFPX (NEM RECERTIFIED) 4TB 5400rpm 256MB! Teljesen újak, bontatlanok, garral
- 256gb nvme ssd eladó
- Kingston 500GB NVME SSD SNV2S/500G - BONTATLAN
- Eladó bontatlan új 5 db ADATA su650 240gb
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest