Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
gg72
veterán
Sziasztok!
Lehet szerintetek ekkora árkülönbség (60%) egy BD-író esetében, vagy csak elírás?
[link]
-
gg72
veterán
Lassan elérkezettnek látom az időt arra, hogy befektessek egy Blu-ray íróba, hiszen az árak szépen esnek, egy dobozos LG BH10LS30 2 év garival 31ezer alatt megvehető. Mi a véleményetek róla, megéri? Verbatim lemezekkel használnám, esetleg TDK, Maxell.
-
gg72
veterán
válasz sensor060 #162 üzenetére
OK, kösz szépen!
Én igazából BD-filmeket másolnék át magamnak, de persze archiválásra sem rossz dolog. Pár hónapja ez az író még 40ezer körül volt, nem?Ez az a Maxell?
[link]TDK-t használtál már?
[link]DVD-írásban már eléggé otthon vagyok, de a BD még nagyon új terület lesz.
[ Szerkesztve ]
-
gg72
veterán
válasz sensor060 #147 üzenetére
Ez a nem hivatalos FW a BH10LS30-hoz régiófüggetlen?
Még nincs meg az író, de ha meglesz, szívesen feltenném rá a MediaCodeSpeedEdit-tel a riplock-mentesített FW-t és hivatalos nincs ugye, csak ezt az rpc1-est tudnám vele módosítani. Azt viszont nem akarom, hogy ezután A/1-es régiós legyen a meghajtó...
Amúgy gyári FW-vel mennyi idő alatt olvas be egy gyári BD-t?
-
gg72
veterán
válasz sensor060 #170 üzenetére
Szerintem nyugodtan megcsinálhatod vele, ezt a programot én már sokszor használtam más írókhoz és tökéletesen működik. Az LG BH10LS30 esetében nem is nyúl bele az írási stratégiába, egyedül a riplock-ot lehet kikapcsolni, a megfelelő négyzetet (Read Speed Incrase) kell csak kipipálni. Először persze be kell hívni az rpc1-es FW-t, majd a kipipálás után el kell menteni (automatikusan a BH10LS30_1.00-06_speedpatched nevű fájlt hozza létre), és fel kell tenni az íróra.
-
gg72
veterán
Végre eldöntöttem, hogy eljött számomra is a BD-írók kora, de miután ma egy kicsit alaposabban körüljártam a témát, el is bizonytalanodtam... Minderről az LG BH10LS30 tehet. Miért is?
A BD-írók ára átlépte azt a bűvös 30ezres határt, amiért már hajlandó vagyok áldozni rá (mondjuk az első Pioneer DVD-írómat kb. 8-10 éve 60ezerért vettem...), viszont ismét előjönnek bennem (persze lehet alaptalanul) a régi LG-ellenérzések. Rengeteg DVD-íróm volt az elmúlt években, néhány LG is, de mindig megmaradtam a jól bevált Plextor-Pioneer-NEC/Optiarc vonalnál. Már a DVD-írók esetében sem tetszett, hogy az LG miután piacra dob egy meghajtót, gyakorlatilag megfeledkezik annak a támogatásáról, hivatalos FW-frissítések ritkák, mint a fehér hollók. Sajnos úgy néz ki, hogy mindez igaz a Blu-ray-íróikra is. Itt van pl. ez a néhány hónapos BH10LS30 típus, ami a legtöbb LG-honlapon nem is szerepel (a magyaron sem), vagy ahol igen, ott már úgy, mint a piacról kivont termék: [link]. Aztán közben már felbukkan az új BH12LS30 modell, amiről még kevesebbet tudni: [link].
Az LG tehát ugyanazt csinálja, mint a DVD-íróinál: FW-frissítések helyett félévente új terméket dob piacra, ergo ha az embernek gondja van a régivel, vegyen újat.
Persze mindez nem azt jelenti, hogy a BH10LS30 rossz termék lenne, hiszen a neten többnyire pozitív dolgokat találni róla (a lustaságát leszámítva), de így már érthető az "olcsósága" is.
Sajnos a nagyobb nevű gyártók (Pioneer BDR-205 és klónja a Plextor PX-B940SA) írói 55-60ezernél kezdődnek, a Pioneert itthon nem is kapni. Ezekhez már most több FW-frissítés is kijött, alapból nagyon gyorsan olvasnak és a neten gyakorlatilag mindenhol 100%-os minősítést kapnak.
Itt aztán a nagy dilemma: maradjak az LG-nél és ha valami bajom van/lesz vele, váltsak néhány hónap múlva egy újabbra, vagy várjak egy kicsit, hátha esik a Plextor/Pioneer ára.
[ Szerkesztve ]
-
gg72
veterán
válasz IRON STORM #173 üzenetére
Ezt tudom, de az is igaz, hogy nem minden a vezérlő chipen műlik sajnos, ahhoz kell a finomhangolás is, ami úgy tűnik, hogy jobban sikerült a Pioneer-nak (Plextor). Ezt támasztják alá pl. a myce oldalon található tesztek és fórumbejegyzések. Persze hazugság lenne azt állítani, hogy nem dícsérik (jó sokan) az LG-t, de a másik kettő azért általában több dícséretet kapott, főleg a folyamatos FW-frissítésnek köszönhetően, gondolom. Most már csak azt kell eldöntenem: vegyek egy LG-t 30ért, amit talán fél, 1 év múlva lecserélek egy újabbra, vagy egy Plextort dupla annyiért, ami talán kitart 1,5-2 évig is.
Amúgy van személyes tapasztalatod LG BD-írókkal, vagy bármilyennel? Örülnék neki, ha írnál néhány sort.
-
gg72
veterán
válasz sensor060 #174 üzenetére
Igazad van sokmindenben, "sajnos" én is egy utolsó mohikán vagyok, aki ragaszkodik az optikai/lemezes adatrögzítéshez, pedig tudom, hogy talán nem ez a jövő... Csak olyan jó lemezeket írogatni, tesztelgetni őket, átkonvertálni anyagokat, megnézni őket asztaliban, stb, szóval ez is egyfajta megszállotság. Sajnos a BD azonban ehhez még mindig kicsit drága, s ezért is terjed lassan, főleg idahaza. De azért kezdenek az árak normalizálódni, lassan a Plextornak is követnie kellene a trendet, az lenne az igazi!
Rágódom az LG-n, mert nagyon vonzó az ára és a minősége is jónak tűnik azért.
Ha kipróbáltad a MediaCodeSpeed-es FW-t, írj már róla!
-
gg72
veterán
válasz sensor060 #178 üzenetére
Ezt akár én is írhattam volna...!
Én Pesten lakom, de ne hidd, hogy itt sok téka tartana normális BD-választékot, pl. ahová én járok, ott összesen 3 film van. De azért van kivétel, csak sajnos nem a közelemben:
[link]Meggyőző az érved az LG mellett, végül is én sem az örökkévalóságnak veszem, 30ért jó árban van és egy évig biztosan meglennék vele, utána meg talán csökken a Pioneer/Plextor ára is.
-
gg72
veterán
válasz IRON STORM #182 üzenetére
Kösz! A Liteon BD-írókról nem olvasok túl sok jót...
Én a saját igényeim miatt látom értelmét, ezért is vagyok itt. Nem szeretek filmeket vinyón gyűjteni, jobban mutatnak azok a polcon. De ez nem ide tartozik, ízlések és pofonok, meg szokások...
-
gg72
veterán
Olcsóbb helyeken 600 Ft-tól indulnak a lemezek, Verbatimot pedig 1000-1100-ért kapni:
[link]Az biztos, hogy az első írásaim nekem is BD-RE lemezre lesznek, amíg bele nem jövök, de hosszú távon azért ez nem túl kifizetődő és az újraírható DVD-kből kiindulva nem is olyan tartósak.
-
gg72
veterán
Néhány napja vettem egy ilyen GGC-H20LRB meghajtót, írást még nem próbáltam vele, de olvasónak (BD esetén is) nagyon jó. 12ezerért szerintem most szinte kihagyhatatlan vétel! Én mondjuk azért vettem, mert HD-DVD lemezeket is olvas, amiket Blu-ray-jé tudok majd alakítani.
Az írási kpességeit is tesztelem majd és írok róla. -
gg72
veterán
Pontosan. Ennyiért nagyon megéri, és egyelőre az írásminősége is kiválónak tűnik. (Gyengébb lemezekkel még nem teszteltem.) Mondjuk én sokat írni nem fogok vele, leginkább csak BD-és HD-DVD-olvasónak vettem.
Ami fura: alap FW-vel (1.03) a DVDFab HD Decrypter nem "látta" a HD-DVD lemezeket, csak ezzel a moddolt FW-vel: [Volume ID firmware patch]
HD-DVD lemezek rippelésére a DVDFab HD Decrypter az 5ös sorozattól nem alkalmas, ill. lehet még használni az AnyDVD programot.
-
gg72
veterán
Én a PCLand-tól rendeltem, nem volt feltüntetve, hogy dobozos lenne (sőt, előtte azt mondták, hogy zacsis lesz szoftverekkel), aztán mégis dobozost kaptam (kábelek, csavarok, szoftverek). Állítólag a nagyker infója pontatlan, ezért nincs feltüntetve sok boltban, hogy dobozos lenne.
-
gg72
veterán
Már én is régóta szemezgetek ezzel az íróval, külföldi fórumokat olvasgatva a következőket tudtam meg róla:
- válogatós: jó minőségben csak a minőségi lemezeket írja meg (Verbatim, Sony, Panasonic), azokat is csak az ajánlott sebességen, így itt különösen igaz, hogy olcsó íróhoz drága lemez illik... Sajnos az LG még mindig nem adott ki az íróhoz FW-frissítést, így nem is nagyon valószínű, hogy a gyengébb lemezeket jobban fogja írni.
- riplock nélkül nem olvas gyorsan, de van rá moddolt FW, ezzel ez orvosolható
- nem támogatja minőségellenőrzést
- nem hangos
- egyelőre nincs olyan író, amely 2X gyorsabban írná meg a BD-RE lemezeket, a Japánban már kapható új Pioneer BDR-206 sem tudja, talán majd a következő generációs írók jövőreTanulság és dilemma: aki olcsó lemezeket (Platinum, Mediarange, Maxell) is jó minőségben akar írni, annak jelenleg csak a Plextor 940SA (Pioneer BDR-205 klónja) a jó választás. A 64ezres ára viszont eléggé irreális szerintem. Vagy külföldről (pl. angol amazon) meg kell rendelni a Pioneer BDR-205-öt kb. 50ezerért, ami még mindig drága, de szépen jönnek ki hozzá a FW-frissítések (ebből a szempontból a Plextor is le van maradva). Ettől függetlenül 27ezerért nagyon vonzó az LG BH10LS30, csak a különbséget lemezekbe kell fektetni. Így én személy szerint asszem várok karácsonyig, hátha addig változnak az író- és lemezárak.
[ Szerkesztve ]
-
gg72
veterán
válasz speedmetal #265 üzenetére
Szia! Gondolom a Panasonic lemezeket nem itthon vetted, mert eddig nem nagyon találkoztam találkoztam velük... Amúgy örülök a pozitív tapasztalatoknak.
-
gg72
veterán
válasz sensor060 #264 üzenetére
Milyen MID-esek ezek a lemezek? A Maxell Ritek, ahogy olvastam több helyen is, de az Omega? Német fórumokon a Platinum BD-ket (szintén Ritek) jobbnak tartják a Maxell-nál, mondjuk ez szerintem DVD-k esetében is így van. A másik nagy kérdés persze majd ezen lemezek tartóssága lesz, amire viszont majd csak az idő fog választ adni.
-
gg72
veterán
válasz speedmetal #270 üzenetére
Ezekkel biztosan nem lesz gondja az LG-nek, nagyon jókat olvasni róla! Jól tudom, hogy mindegyik eredeti japán?
Amúgy érdemes itt is szétnézni, 10 EUR-ért szállítanak Magyarországra: [link]
[ Szerkesztve ]
-
gg72
veterán
válasz speedmetal #274 üzenetére
A Verbatim egy szinten van a Panasonic-kal, 410 Ft-ért meg ajándék volt!
-
gg72
veterán
válasz speedmetal #280 üzenetére
Hát ahogy így gyorsan végignéztem a boltokat, szinte mindenhol csak 1 évet adnak rá.
-
gg72
veterán
válasz speedmetal #282 üzenetére
Igen, a dobozos verzióra 2 évet adnak, a bulkra egyet, ha jól tudom...
-
-
gg72
veterán
Külföldi fórumokat olvasgatva csak azt tudom tanácsolni, hogy BD-íráshoz ne használj Nero-t! Helyette tedd fel a legújabb ImgBurn-t, amivel a meglévő lemezedet is be tudod olvasni és elmenti képfájlban, valamint BD-t is egyszerű írni vele: [letöltés]
Ami fontos még, hogy a settings-ben a write fülön pipáld ki a két pirossal bekarikázott opciót, így az írás is gyorsulni fog:
-
gg72
veterán
válasz speedmetal #294 üzenetére
Így van!
Ha esetleg tömöríteni is kell a berippelt anyagot, erre kiválóan alkalmas a BD Rebuilder program: [link]
Én ezzel kiváncsiságképpen letömörítettem 2 BD-t is 8.5 gigára (DL DVD), az így elkészült AVCHD minősége kiváló lett!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest