Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
dozó
tag
-
-
GLOCK34
aktív tag
Néztem ezeket is,de ha jól látom nincs 3d Bd támogatás. Az pedig fontos,mert a tv tudja a full hd 3d megjelenítést . (Samu ue55D7000)
Érdekességképp belinkelem amit ajánlottak médialejátszók közül. Több helyen megerősítették,hogy ennél tényleg nincs gond mindennel elboldogul a 3d Bd közül, de hát..........
[link] árgép szerint 230k körül van. -
törölt tag
Az udf-el semmi gond nincs, azt felismeri rendesen.
-
törölt tag
-
Joshi
titán
válasz GLOCK34 #1157 üzenetére
A TV-éd simán viszi a 3D filmeket vinyóról, minek neked külső lejátszó?
Ha csak az optikai 3D gyári lemezek miatt akarsz venni felejtsd el. Egyenlőre még nincs igazán jó 3D BD lejátszó ráadásul azért az 1-2 filmért fölösleges pénzkidobás lenne. A TV-éd simán viszi a filmeket.[ Szerkesztve ]
-
-
Joshi
titán
Ekkora különbség lenne az eredeti BD 3D és a 3D MKV között? Ez érdekes.
(#1164) GLOCK34:
"Nem viszi full hd 3d filmeket. A half sbs szinte mind megy,de a fullos egy sem."
A full hd 3D-én az eredeti lemezt érted? Vagy esetleg az 1920x1080-at?
Mi az a half sbs? Az sbs az ok (Side-By-Side) azaz egymás mellett van a két kép.[ Szerkesztve ]
-
GLOCK34
aktív tag
(#1169) dozó : Ott a pont! Ha nem láttam volna a különbséget saját szememmel azalatt a 2 nap alatt amíg nálam volt egy asztali lejátszó lehet nem is foglalkoznék a dologgal. Szerintem nem is kísérletezek semmivel,hanem veszek egy hasonló normális asztalit mint ami neked is van.
-
Joshi
titán
válasz GLOCK34 #1168 üzenetére
Igen sejtettem hogy ezt fogja jelenteni. Hát még mindig nem értem ezt a 3D mizériát, olyan kevés film van még hogy én nem is nagyon foglalkoznék a kérdéssel. Gondolom pont ezért is olyan körülményes ez az egész.
(#1169) dozó: "40-45GB letömörítve 8-10 GB-ra"
Ezt ugye te sem gondolod komolyan, az általad említett tömörítés 720p-nek felel meg ha csak a méretet nézzük. Egy 40Gb-os Full HD film megtartva a felbontást H264-ben olyan ~20Gb méretű lesz és hidd el hogy a legtöbb ember nem veszi észre a tömörítést. Nekem is csak a teltebb színek tetszenek jobban az eredeti BD-én.
ui.: bocsánat az MKV helyett H264-et akartam írni.
[ Szerkesztve ]
-
-
Joshi
titán
válasz GLOCK34 #1170 üzenetére
Egyébként én figyelmedbe ajánlanám a HD filmek lejátszása /Olvasd el az első hsz-t!/ topikot mert ott szvsz választ kaphatnál a problémáidra.
Miért most annyira sok és jó 3D film van a piacon hogy ennyi erőfeszítést érdemelne? A látvány is szubjektív, nekem pl nem annyira jön be mint amennyire körülményes.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
A sok off témába elmerülve elfelejtettem megkérdezni hogy mondjuk a Pioneer BDR-206 író megbízhatóan írja a 25 és 50-es BD-RE újraírható lemezeket? Az asztali lejátszók olvassák ezeket a lemezeket?
-
GLOCK34
aktív tag
Eddig a 3d hd filmek lejátszása topicot néztem,a simát nem. Ezúton is elnézést mindenkitől a kitérő miatt,remélem valakinek még hasznára válnak az itt elhangzottak. Azért hajtom ennyire a dolgot mert tisztába vagyok vele,hogy többet lehet kihozni ebből a tv-ből,és amíg nem tudom teljesen kihasználni addig bosszantana hogy 500k kifizettem érte. A 3d filmek terjednek elég szép ütemben és hosszú távon nekem megéri ezt a fáradtságot. A komoly filmeket pedig csak gyári lemezen venném(pl Avatar) a többi viszont írás.
Még egyszer elnézést az off-ért! -
gg72
veterán
Igen, én csak ezzel írom az újraírhatókat és eddig nem volt gondom asztalikban.
-
-
nTom
aktív tag
a bazárban lehet újat venni egy hirdetőtől.
-
tag
Az szerintetek mitől lehet, hogy ha a notebookom belső merevlemezén van a blu-ray iso amit kiírok, akkor az Imgburnben össze vissza ugrál 0 és 100% között a device bufferének a státuszjelzője, sokszor meg is áll az írás az üres buffer miatt, bár a végeredmény gond nélkül lejátszható. A beállított 4x írási sebesség helyett az írás végén kb. 3,4x lesz az átlagsebesség. Többször is próbáltam és mindig ez lett az eredmény.
Ha viszont külső USB-s vinyóról írok, akkor állandó 98%-on áll a device buffer mutatója, pedig az legalább fele olyan lassú adatátvitelre képes mint a belső.
A Pioneer BDR-206 író is külső USB-s házban van.Curve és Revolut ajánlókódot kérd privátban.
-
tylerddd
veterán
Hello!
Gondolkodom egy BR író beszerzésén. Külső meghajtó kellene, mert laptopom van, de láttam 30 körül laposba való Sony-t.
Nagyon alap cucc kellene, filmnézés és adatfájlok kiírására. Milyen márkát érdemes nézni és mire kell odafigyelni?!
Érdemes szutyakolni esetleg azzal, h belső meghajtót veszek és beleteszem egy keretbe?! 30k-ból meg akarom úszni cakk-pakk és tényleg egy alap cucc kellene, a fent leírtak céljából![ Szerkesztve ]
Csak egészség legyen, meg térerő!
-
crazyzozy
tag
Sziasztok!
Az kérdezném,hogy ha vennék egy külső blu ray írót ( LG BE12LU30 vagy
Samsung SE-506AB ) akkor azt USB-n keresztül rá tudom kötni a TV USB bemenetére,és tudom lejátszóként használni? Amúgy a két író közül melyiket ajánlanátok? -
tylerddd
veterán
válasz crazyzozy #1189 üzenetére
A kollégák szerintem nem jól tudják! A Samsung elvileg jó, ennek utánaolvastam már, a tv USB portjára tudod dugni és így onnan lejátszani a média tartalmakat, én is ezen agyalok!
A kérdés csak az, h mivel nincs az írón optikai audio kimenet, milyen hangot produkál?! Ha USB pendriveról játszom a filmet, akkor ha az rendes 5.1-ben van, úgy is adja át a tv optikai kimenete a hangfalszettnek. DE ha pl. a PS3-t bekötöm HDMi-vel a tévébe és onnan, a tv optikai kimenetére kötöm a hangfalszettet, akkor az nem viszi át a hangot, hanem ilyen ál-5.1 lesz belőle. Ezt azért próbáltam, h spórolni tudjak a kábellel, h ne kelljen a tévének, ps3-nak és xboxnak is külön kábel, de sajnos nem jött össze. Mindegyikhez kell külön kábel, ha rendes 5.1-et akarsz!
http://nonstopmobil.hu/negyretegu-lemezt-is-ir-a-samsung-mobil-blu-ray-iro-20110916.html
[ Szerkesztve ]
-
tylerddd
veterán
Igazad van, erre nem gondoltam! De ha már média fájlokat lejátszik, az se rossz. Kiírja az ember és megnézi onnan. Nekem a vinyós megoldás nem szimpatikus valamiért. Ha nekem lenne több száz giga filmem, paráznék, h behal a meghajtó és elveszik az összes adat.
-
szaszapi
őstag
válasz tylerddd #1194 üzenetére
Sajna ez így van de arra sincs garancia hogy a megírt lemezek élettartama többet bírjon mint mondjuk egy dvd...
Nekem halt meg vinyóm fél év alatt szerencsére cserélték,blu-ray meg elég friss dolog még,eddíg minden megírt lemezemet vissza tudom játszani,kérdés hogy meddíg.A Pana 50 évében sem hiszek inkább reménykedem hogy kitalálnak olyan adathordozót ami tényleg tovább bírja mint 5-10 év. -
mcload21
tag
Sziasztok Blu-ray írót szeretnék venni. DVD íróból Pioneer-t használtam, és sose hagyott cserben. Pioneer blu-ray íróból a 206-os a legújabb? - mert már egy ideje a piacon van. Az elején mit jelent az a felirat, hogy: BDXL ? Jönnek ki rá firmware frissítések? Megeshet olyan probléma, hogy később megjelenő lemezeket nem fog tudni megírni, mert nem lesz megfelelő frissítés hozzá? (régebben dvd íróknál előfordult ilyesmi)
Az íróból esetleg jön ki nemsokára új típus? Külső házba szeretném rakni és usb2.0-val kötni a géphez. Ilyenkor lehet valami gubanc, vagy ugyanolyan jól kell működnie? Ilyenkor az író az összes kakaót az USB portról kapja?
Válaszaitokat köszönöm. -
King Unique
titán
válasz szaszapi #1195 üzenetére
Elég az a néhány,v pár tíz év,nem, ha nem is 50 év a Pana,de gondolom nem is 5 ,addigra úgyis felhőkbe fog többség archiválni,meg hdd (akár ssd is) annyira olcsó lesz,h nyugodtan be lehet belőle tárazni többet is. Egyébként "hamarosan" kapható lesz az M-Disc (DVD & BD),ami 1000 év bír ,igaz spec író is kell majd hozzá...
(#1196) mcload21: amit szerintem te mondasz az az MBK-BDXL-es 206,az tud 4 rétegű BD-t is írni,de nyilván annyival drágább is,a sima 206 DBK van 2xk-s áron,van újabb is ahogy látom,207-es JBK de az is már XL-es,6x-osan tudja írni. (206-os 4x-en)
FW update terén szinte a legjobb a Pio,gyakran adnak ki újabbat ,nem mint az LG...külső 5,25" rack-be BD íráshoz (egy darabig) elég usb2 is,adat az usb kábelen,+táp külön adapterrel megy (ez nem slim író) Ha nem sajnálod rá zsetont,akkor vehetsz BDXL-es írót,de ahhoz talán már ajánlotabb usb3-as racket venni,v akár simához is.
remélem nem írtam el vmit,csak mert nem én vagyok itt a szaki.[ Szerkesztve ]
-
BigBlackDog
veterán
Sziasztok!
Milyen Blu-ray írót ajánlotok? Nem feltétlenül szeretnék nagyon sokat rászánni, de azért ne legyen gond vele. Adatmentésekre lenne használva, nem vagyok nagy filmes (egyenlőre?). -
gg72
veterán
válasz BigBlackDog #1199 üzenetére
Részemről ez még mindig aktuális: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 4TB WD RED PRO! WD4005FFBX (NEM RECERTIFIED) 4TB 7200rpm 256MB! Teljesen új, bontatlan, sok garral!
- 4TB WD RED PLUS-ok! WD40EFPX (NEM RECERTIFIED) 4TB 5400rpm 256MB! Teljesen újak, bontatlanok, garral
- 256gb nvme ssd eladó
- Kingston 500GB NVME SSD SNV2S/500G - BONTATLAN
- Eladó bontatlan új 5 db ADATA su650 240gb
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest