Hirdetés
-
LOGOUT.hu
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Ajánlott billentyűzetek listája!
Új hozzászólás Aktív témák
-
WolfheartGR
őstag
válasz Lokids #12907 üzenetére
A linkelt bill eléggé legalja cucc.
Ékezeteket a hosszú í kivételével simán gombbal írunk, csak nem az van a gombra nyomtatva mint ami "alatta van" (valami olyasmi mint a nők sminkelése kb ).
Sokkalta tartósabbak a mechanikusok mint a gumimebránosok. Ezért, az nKRO képességeikért és némi sznobizmusból rajongjuk őket."Mindegy, hányszor adsz enni a farkasnak, mindig visszavágyik az erdőbe..."
-
Peddy789
őstag
válasz Lokids #12907 üzenetére
ugyan tartósabb a mechanikus, de attól még úgy szólván nem éri meg szerintem, ez egy luxus cucc..
tény hogy sokkal tartósabb, de egy sima pár ezres "sz*r" is jobb 4 évig sztem simán, legalábbis az enyém annyi idős.. most ha egy mechanikus nem tudom hányszor, de csak 2x tovább jó, akkor elméletben akár 10-15évg jó? az én gondolkodásomban, a fene akar 8-9éves billt, tiszta kosz lesz, tuti lekajálom, leöntöm, eszi a por, stb, szerintem ebbe is érdemes belegondolni
-
tknof1871
őstag
válasz Lokids #12992 üzenetére
Üdv! Én egy cimborámnál láttam ilyen bill.-t. A háttérvilágítása lekapcsolható volt és még választhatott is hogy piros, kék ,és talán még fehér színben is világítson. Nem, szerintem nem is csinálnak olyan bill.-t, ami világítós és nem lehet lekacsolni a háttérvilágítást.
Windows 10 Home 64 bites operációs rendszer; LG G4 6.0 Android verzió
-
LógaGéza
veterán
válasz Lokids #13028 üzenetére
De, csak mivel azon a billentyűzeten van hangerőszabályzó is, és van egy olyan bugja, hogy "beragad", és folyamatosan minimumra tekeri a hangerőt a felhasználó gépén.
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
LógaGéza
veterán
-
do3om
addikt
válasz Lokids #13989 üzenetére
Megtennéd hogy elolvasod rajta a betűket?
[link]Lehet élőben más, én nem láttam de ezen vakon kel gépelni.
A megvilágítás is szarnak tűnik szóval lehet az sem segít.
Ha megvetted számolj be róla.Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A
-
Peddy789
őstag
válasz Lokids #13982 üzenetére
isku egy rossz vicc, akkormár ottvan a gigabyte osmium, mechanikus, magyar, világít. (30k)
illetve tesoro durandal, ultimate olcsobb is (28k), de talán designban kicsit hátrébb van, de ha tetszik a piros vilgítás jó is leheténis sokáig így voltam hogy 10-15ért veszek MAX, de amennyit nézegettem, arra jutottam akkor veszek egy osmiumot, elvileg sokkal tartosabb, és amíg megvan addig minőséget püfölök (esztétikailag is nagyon +++ sztem), ellenben ha vehetnék 3db 10ezrest billt ezidő alatt, amik a használati idejük alatt vszeg mindenben lemaradnának
tehát sztem vagy egyszer költesz rá többet és akkor kb levagy tudva vagy 10évre elvileg, VAGY elhagyod a világítási igényt, és akkor vehetsz membránosat valami jopofát 10alatt akár
(Lomha8V-nek is címezve)
[ Szerkesztve ]
-
do3om
addikt
válasz Lokids #13992 üzenetére
Videót nem kerestem róla meg nem is találtam így gyorsba, viszont a képeken.........borzalmas
Lehet én sem szarozok tovább és veszek egy osmiumot a logi k800-at nézegettem de játékra ez a lapos gombkivitel nem tudom bejön e nekem.
[ Szerkesztve ]
Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A
-
bencze
senior tag
válasz Lokids #14159 üzenetére
A 45e-ből nem a led kerül ennyibe.
A szokásos ledes módszer az, hogy a cherry mx kapcsolóba belerakják. 3 mm-es 2 lábas led fér bele. A multicolor nagyobb és 4 lába van. Trükközni lehetne, hogy nem a kapcsolóba teszik de gondolom akkor még kevésbé lenne pontos a megvilágítás. Azon kívül nem tudom van-e igény rá, akit a ledek érdekelnek az úgyis többnyire gumi membrános billentyűzetet vesz sok leddel (olcsó legyen és 'jól' nézzen ki).-= QFR mx blue / HPE87 mx brown / QFR mx red / Poker 2 mx blue / Poker 3 mx clear / Leopold FC660M mx silent red=-
-
Đusty
addikt
válasz Lokids #14208 üzenetére
MM-ben van de eléggé fogytán. A kék színnél nincs zavaróbb a szemnek, próbáld ki word-ben, világos háttérnél sem jó de sötétnél főleg, épkézláb honlapot sem találsz kék szöveggel, ezt még oktatni is szokták.
Egyébként nekem egy kék ledes auschan billentyűt váltott amit egy hete vettem de nem bírtam tovább a kék színt, egyébként semmi baj nem volt vele. -
senior tag
válasz Lokids #14243 üzenetére
Hát igen, az Ozone billentyűzetei közt van fény, bár talán könnyebben állítható a fény(nekem tetszik az a csúszkás megoldás, nincs fixen 3-4, mint a Trust-on), viszont csak két színű (bár én nagyon örülök, hogy abba van kék). És igen, nagyobb a csuklótámasz, mint a Trust-on, bár ilyen "lépcsős" design-ja van, nemtudom, hogy az ott nem-e fog törni. Illetve annak azért van normális szoftvere.
A bajom csak az vele, hogy kb. egy boltot találtam, ami még talán árulja, aztán ki tudja milyen gari van ott is[ Szerkesztve ]
-
Viktoár
addikt
válasz Lokids #14399 üzenetére
Megtudhatnám hogy mi a baj az imperatorral? Ez volt az egyik kiszemeltem de mifelénk nincs lehetőségem kipróbálni megtapogatni.
A trust gxt280-at ajánlották merthogy halk billentyűezetet keresek de mivel nem kell hogy világítós legyen így hátha tud valaki hasonlóan jó alternatívát olcsóbban.
Üdv:Viktor
-
Viktoár
addikt
válasz Lokids #14401 üzenetére
Nekem elsősorban az számít hogy halk legyen és normálisan lehessen nyomkodni a gombokat.Ne lötyögjön,ne akadjon meg ha nem a mértani középpontján próbálom megnyomni,stb.
Internetezés,írkálás lenne a felhasználási terület.Na jó,elvétve játék de semmi komoly.
Az imperator a kinézete miatt volt listás,de a felhasználhatóság érdekében lemondok a design-ról.Világítás sem kell mintahogyan a multimédiás gomboknak sem veszem hasznát.A magyar kiosztásról viszont nem tudok lemondani mivel a család többi tagja nemigen boldogulna az angollal.Üdv:Viktor
-
joshua7
veterán
válasz Lokids #14493 üzenetére
Én is elhoztam tegnap du.. Azt mondanám inkább, hogy 'nem nagy', mint sem hogy kicsi lenne. Számomra jó a mérete. A többi meglátással egyetértek, minősége rendben van, halk és nagyon jól néz ki a zöld világítással. Bár kb. 1.5 hónappal ezelőttig el nem tudtam volna képzelni, h 2k-nál többet adjak egy billentyűzetért, azt mondom, h 9.5k-t megért.
szerk: GXT280, hogy kereshető legyen
[ Szerkesztve ]
Semper Fi
-
anytime
őstag
válasz Lokids #14493 üzenetére
Én is beruháztam rá!
Nagyon jó vételnek tartom.
Fantasztikusan halk!!!
A megvilágítás rendben, tényleg a zöld szín a legjobb.
Ami a méretét illeti, valóban kicsi, nekem is szoknom kell, hogy összébb húzott vállakkal kell gépelnem
Még egy dolog, a gombok is egy picit kisebbek, mint ami jól esne, és a space hangosabb, mint maguk a betűk, de nekem eddig, nagyon bejön.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Lokids #65683 üzenetére
Olyan rossz tapintású, vékonyfalú, kis horpadék, mint kb. az összes magyar ékezetes kupak.
Ezek közül kb. olyan, mint a Claymore magyar gyárija, bal oldalt.Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
nagyúr
válasz Lokids #65685 üzenetére
Ilyen jellegű probléma nincs velük, csak a tapintási érzésük kellemetlen, hamar fényesednek, alacsony minőségi érzetűek, de eltörni nem fognak természetesen.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
nagyúr
válasz Lokids #65687 üzenetére
A Blackwidown használtam a gyári magyar ékezetes kupakokat hosszú évekig, de nem koptak, csak selymesre fényesedtek.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
Speedo
tag
válasz Lokids #65838 üzenetére
"De... olyan rohadt magasan vannak. Ez a rész nem jön be, hogy 1-2cm-el magasabb, mint egy átlag membrános bill."
Mechanikus billentyűzetekhez szerintem kötelező valami rendes csuklótámasz, és akkor igazából szuper a gépelési poziciód és az élmény is. (Próbáld ki, hogy emelsz egy kicsit a gyárin, és úgy milyen?) Én is ebben a cipőben jártam, mert szintén egy vékony kis membránsot váltottam.
[ Szerkesztve ]
-
copass
veterán
csuklótámasz kötelező mechanikushoz.
én is pihentetem az újjamat, de nem akkora erővel hogy le is nyomjam.
lehet nem redet kellett volna venni, hanem brownt. a red lináris, a brown taktilis. lenyomás előtt van egy kis ellenellása."amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
dqdb
nagyúr
De ami a legrosszabb, az az érzékenysége. Hozzáérek és érzékeli.
A piros egy könnyű kapcsoló, sokan találják túl könnyűnek, és nem szeretik pont azért, amiért te. Alapszínű lineárisban még fekete létezik, ez nehéz lineáris, ez sok billentyűzet esetében nehezen szerezhető be, és sokan nem szeretik azért, mert túl nehéz. Cherryn kívül a többi nagyobb gyártónál az alapszínek része még a sárga kapcsoló, ami egy közepes lineáris éppen a piros és a fekete közé eső rugóerőben. Ilyet végképp nehéz készre szerelt billentyűzetben találni, pedig amikor valaki custom körökben nem az éppen aktuális hype-olt kapcsolóval épít, akkor 80%, hogy sárgát tesz a billentyűzetbe.Nincs meg az a pont, ahol érezhető lenne, hogy ott kicsit nehezebb és érzékel.
Azt hívják taktilis kapcsolónak, amit körülírtál, de lineárist vettél.Ez a rész nem jön be, hogy 1-2cm-el magasabb, mint egy átlag membrános bill.
Alacsonyabb kupakokkal csak a low profile mechanikusokat szerelik (bár ezekkel más nyűgök vannak) és a Varmilókat. Csuklótámasz a megoldás, ahogyan a többiek írják, vagy a helyeshez közeli kéztartás elsajátítása, ahol a csuklód nem az asztalon pihen, hanem a levegőben van.Ja, hogy ehhez van gyári csuklótámasz? Kép alapján kizárólag a designra mentek kizárólag rá és túl alacsony. A csuklótámasznak majdnem a kupakok aljáig kellene érnie.
[ Szerkesztve ]
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
Throme
veterán
válasz Lokids #65842 üzenetére
A cK550 árán én is nagyot néztem. Kb 1 éve van meg a V1-es és kb 25k huf volt, most a V2-es - igaz, gyárilag csuklótámasszal - 38k, de TTC kapcsolókkal.
Az is gaz, a V1-es is kapható, de már 32k-tól (másik helyen meg 42k huf...pfff).
Most vagy az árak mentek fel mindenhol ennyire, vagy a pénzünk romlott, vagy csak a CM-nél elgurult a gyógyszer
CK 530 V2 nem lett volna jó? Ez TKL és 28k huf (barna kapcsolós). Én szemezek vele. -
nuke7
veterán
de akkor miért red-el vetted, ha olyat szerettél volna, amin van tactile bump és lehet rajta pihentetni az ujjad, meg érzed, hogy mikor ír és mikor nem..?
szerk. közben látom, hogy azért, mert ez volt leárazva... de akkor miért nem vettél olcsóbban egy tactile kapcsolós redragon-t..?
[ Szerkesztve ]
https://youtube.com/user/nuke7
-
nyunyu
félisten
válasz Lokids #65854 üzenetére
Régebben azért elég bőven írtunk az egyes kapcsoló márkák, azon belüli típusok közti különbségeiről, mind specifikáció mentén, mind szubjektív érzetről is...
De az utóbbi konkrét billentyűzetről billentyűzetre képes változni, hiába ugyanaz a kapcsoló...
Mostanában már igyekszem nem annyira bő lére ereszteni a megnyilatkozásaimat, mert nincs időm+kedvem 2-3 órán át fogalmazni egy-egy hozzászólást, mint 3-4-5 éve.
[ Szerkesztve ]
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
copass
veterán
alapvetőn 3 típus létezik kapcsolókban:
lineáris (red,black): semmit nem érzel mikor kapcsol
taktilis(brown): egy pici ellenállást érzel amikor kapcsol
taktilis kattan (blue): érzed is, hallod is.
de ebben a cikkben többet megtudsz róla.
ha online vetted akkor 14 napon belül elállhatsz bármikor."amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
dqdb
nagyúr
Végülis ez igaz, csak lineárisnál ez az a pont, amikor tövig nyomtad és a stem a kupak aljának csattan
Meg mintha azt írták volna, hogy 45g kell a lenyomáshoz.
Az a baj, hogy kétféle nyomásérték van: egy az érzékeléshez és egy a tövig nyomáshoz, és sokszor a kettőt keverik. Cherry MX Red esetében 45 gramm kell az érzékeléshez és 55 gramm a tövig nyomáshoz, MX Black esetében 55 és 80 gramm ez a két érték.Én tövig nyomva 62-67 gramm környéki lineáris kapcsolókat használok, a nehezebb nem jön be, a könnyebbet véletlenül is lenyomom, de még itt is előfordul néha, hogy a bal Ctrl-t vagy a Space-t véletlenül lenyomom.
Próbáld ki egy általad jónak tartott billentyűzetnél, hogy hány 5 forintos érme kell ahhoz, hogy egy billentyű lenyomódjon és hány, hogy tövig nyomódjon (4,2 gramm egy érme).
Ezen a fórumon mindig a luxus kategóriát tárgyaljátok, meg a cap/switch cseréket, így sokat nem tudtam meg.
Kérdezz, aztán valaki csak válaszol. Ha nem, akkor kérdezd meg újra.tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
-
copass
veterán
válasz Lokids #65861 üzenetére
45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet mindenkire érvényes.
"csomagolás felbontása és a termék kipróbálása nem vezet az elállási jogunk elvesztéséhez"
jelentős veszteséggel tudod csak továbbadni, ha megveszik egyáltalán..."amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
-
chatran
őstag
válasz Lokids #65872 üzenetére
Olvasom a sok hsz-ed a Tuf K3-ról és elbizonytalanodtam. Nekem tegnap ért ide, de Karácsonyig nem bontanám ki, ajándékba kapom. Egy közel tíz éves Giga K8100 low profile membránost váltana. Ahhoz képest sem lesz pozitív az élmény? Még sosem nyúltam mecha billhez, talán egy régi IBM-eshez.
Mi az, hogy azonnal érzékel, picit hozzáérsz, le sem kell nyomni és már érzékel?
Én főleg játékra használnám. Mennyire hangos wasd, space, ctrl stb nyomkodáskor mennyire hangos?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- E-book olvasók
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- DIGI kábel TV
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- ASUS notebook topic
- REpont és hulladékgazdálkodás
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- További aktív témák...
Állásajánlatok