Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-09-08 07:24:37

LOGOUT.hu

Ha lesz egyszer időnk írunk egy téma összefoglalót addig is itt van 2 link...

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#5701) lasse001 válasza Luissimo (#5699) üzenetére


lasse001
senior tag

Ez alapján csináltam.
[link]

(#5702) djnice válasza Gino20 (#5697) üzenetére


djnice
veterán

Ez a színeltérés már nincs, rég javították, az első fw nem váltotta rendesen a színteret a Shield-nél, az okozta ezt...

Ha a tökéletes médialejátszás a cél olcsón, minden HD hang továbbengedésével akkor S905X3 + CoreELEC 10k körül és lesz HDR10+ is ami jól jön a Samsung-nak.

Ha 4K Netflix kell akkor:
- Nvidia Shield TV / Pro (vált frekvenciát)
- Fire TV 4K Stick/Cube (akcióban 35 és 90 EUR, nem vált frekvenciát)
- Mi Box S (nem vált frekvenciát, hiányzó HDR metaadatok)
- Apple TV 4K (vált frekvenciát, de a 24.000 nem kadenciahelyes és konvertálja DV-ből a HDR-t, rosszul)

[ Szerkesztve ]

(#5703) kenand válasza Gino20 (#5695) üzenetére


kenand
Topikgazda

Netflix az oka annak, hogy noname boxokon nem támogatja (nem engedélyezi) a a hardveres lejátszást, szoftverből max max 1080pre van erő, de ott is lehet pici döccenés.
A hang meg igazán jó CotrreElec alatt (amlogic boxokon megy általában, mi boxon, és Amazonon viszont nem fog menni)
905x3/922x hang tekintetében a legjobb, de nem megy rajtuk 4k Netflix CoreElec alatt

(#5704) Necronom válasza Gino20 (#5700) üzenetére


Necronom
senior tag

Ha elengedjük a netflixet akkor a beelink lehetne jó választás?
Valójában ~2 héten belül adott lesz egy samsung hw-q90r hangprojektor (tudom-tudom külön komponensekből álló házimozit kell vásárolni, de jelenleg ezt nem tudom megoldani és az eddig olvasott tesztek és talán leendő tapasztalatok alapján nem is biztos, hogy meg akarom oldani, vagyis a kábeleken nem átlépkedve hornyokat marni, javítani, festeni), ami ugye támogatja a dolby atmos-t és a DTS-Xet is.

Nagyon osszetett a kerdesed, igy a valasz sem lehet egyszeru
Ha hangprojektort valasztottal, az a te dontesed, amit viszont olvastal rola, az nem 100%, hogy fedi a valosagot

A lenyeg az, hogy meg tudjon szolalni a sokcsatornas hang NORMALISAN, az az, hogy keszuleked tudja-e dekododolni az adott formatumot - egy TV-nek nem dolga ezt elvegezni, egyreszt mert az az erosito dolga, masreszt meg draga....ha csak arra gondolsz, hogy hazimozi erosito nagyon alul is 100e, akkor ez hogyan is ferhetne bele egy tv-be?
Ugyanez van a hangprojektoroknal is, igen, vannak olyanok, amik tudnak sokcsatornas hangot, de azok nem 50-60-70 ezerbe kerulnek, hanem ugy 300 fele lehet nezelodni, de ami igazi, az is 500 folott van (Yamaha)
Mondjuk ez veglet, de tessek viszont ez tenyleg Dolby Atmos (igy vagy ugy, de az :) )

Adamsky meddig kapom en ezt meg vissza :D
De amugy igen, a passthrough ..meg a LAN hiany - engem ezek nagyon bosszantanak

Na szoval aminel rendesen mukodik az az X96 Air, ezt probaltam, ezt teszteltem es tenyleg jol csinalja
milyen mokas, amikor annak is orulunk, hogy egy box tukepp "nem csinal semmitsem"
Nos, ha van egy ilyan boxod, akkor mar csak olyan cucc kell, ami rendesen tudja dekodolni az ahitott hangformatumokat...
Ez lehet akar a hangprojektor is, de mindekepp legyen HDMI bemenete es mindenkepp legyen kimenete is HDMI ARC neven....ha nincs, akkor erosen ketseges, hogy 5.1-nel tobbet "tudna"
....es, hogy mi a kulonbseg a DTS es a DTS-X kozott? a csatornak szama legfokepp es a dekodolas
Ezt teljesen felesleges szerintem jobban leirni....Mert kb olyan, mintha arrol irnank, hogy mi is az a THX minosites

Nos, ha eleve ugy keresel egy boxot, hogy AZ tudja dekodolni a hangot, akkor kb adtal a sza@rnak egy nagy pacsit, biztosan van olyan, de tutko nem a 30-40 ezres kategoriaban
A hang dekodolasat mindig bizzuk az erositore (azert van!), sosem a tv boxra, sosem a tv-re

szerk: kozben neztem a hangprojektorodat, haaaat....draganak draga :)
meg jol el lehet adni a HK reklamokkal, de elviekben ez mindent tud, amit kivansz....
Az, hogy hogyan fog szolni az meg egy masik dolog....Biztosan jol, de nekem ez arra hasonlit, amikor azt mondjuk, hogy malna izu szorp...

[ Szerkesztve ]

TAP - Tatabanyai Automodell Palya

(#5705) kenand válasza Necronom (#5704) üzenetére


kenand
Topikgazda

Szerintem akármilyen drága a hangprojektor akkor sem tudja megszólaltatni a valós Dolby atmost.... ahhoz több a megfelelő helyre elhelyezett hangszóró és megfelelő erősítő kell.....
Ha hangprojektor a cél, szerintem nem olyan fontos a dolby atmos... még HD hang is felesleges....

Látom ehhez van vezeték nélküli térhatású hangszóró, biztos valamelyest visszaadja a a dolby atmost, de nem lesz az igazi...

[ Szerkesztve ]

(#5707) Necronom válasza kenand (#5705) üzenetére


Necronom
senior tag

malna izu szorp, sosem lesz igazi, viszont izre olyasmi :)
tuti nem vennek, akkor sem, ha hely, vagy sznobsag miatt ez lenne az idealis

Viszont a Yamahat hallottam
Megdobbento volt :) Teny, hogy nem kellene ennyi penzert, hiszen ennyiert inkabb vasarolok erositot+hangfalakat (aprankent kiegeszitve)

Viszont sajnos, ez is mint minden mas, a nep butitasat szolgalja...szokjak ezt, ez vegyek, ez legyen az alap, ezt kell elhinni....es MUKODIK bakker :(
Nemreg olvastam egy pH!-s cikket, miszerint az mp3 siman van olyan jo mint egy flac, igy a flac egy semmire sem jo formatum....igen, nagyon sokan megszoktak a telefonos mp3-at, mert jojaz...
es amikor az otthoni high-end (csak szonbsagbol vasarolt) holmin sem vesz eszre kulonbseget a ketto kozott, na ez azert van, mert megszokta az mp3-at 20 eve - a masik az, hogy nincsen hozza fule, bar ehhez azert elegge botfulunek kell lenni :)

[ Szerkesztve ]

TAP - Tatabanyai Automodell Palya

(#5708) kenand válasza Necronom (#5707) üzenetére


kenand
Topikgazda

Múlt héten megnéztük az "új" terminátor filmet 2 sör mellett,de a a hangja jó.
Kiszorultunk a fő mozi helyünkről (kisebbik volt a haverokkal ott), így Marantz SR 4400-as nem mai darab erősítő volt a hangkeltő. De nagyon jó hangja van 5.1-ben még most is. Biztosan jobb, mind egy hangprojektornak. (Minden hasznlát cucc 100K-t sem költöttem az egészre-és abban a 720p-s projettor is benn van )

[ Szerkesztve ]

(#5709) Somatom válasza Necronom (#5707) üzenetére


Somatom
veterán

Nekem ez az egész 5.1, meg DTS és egyéb hókuszpókusz mind málna ízű szörp. A minőség az, ami úgy kezdődik, hogy terveztetünk egy akusztikailag tökéletes moziszobát (termet). Ahogy büfés Lali mondaná:
Impala, vagy semmi.

[ Szerkesztve ]

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#5710) Gino20


Gino20
őstag

djnice, kenand, Necronom: Köszönöm a részletes infókat, sokat segítettetek :R

djnice: Mi box s a leírtak alapján kiesett hiába 4K netflix.
HDR10+ támogatás proci függő szóval az S905X3 ezt tudja és mondjuk a 922x is támogatja?
Ez a frekiváltás sajnos nem világos mit is jelent :F

kenand, Necronom: Kiderül mennyire málna :) Valójában szerintem úgy vannak sok esetben becsmérelve a hangprojektorok, hogy nincs mögötte valós tapasztalat, sőt ,,úgy sem lesz jó, vegyél házimozit, stb", de a puding próbája az evés és lehet ez is megdöbbentő lesz :) Sok tesztben és pl itt soundbaros topikban is dicsérik. Valódi atmost, mennyezetről potyogó helikoptert lehet nem tud tökéletesen :) , de ha ez így van akkor a linkelt onkyo sem szóval ahhoz valószínűleg mennyezetre szerelt hangszóró kell.
250-ért sikerült vennem/rendelnem egyet, így ha csalódás, akkor gond nélkül a beszer áron tovább is adom.
Nem vagyok benne biztos, hogy ez [link] pl klasszisokkal többet tudna. Q90 esetén is a front részen ott a felfelé sugárzó hangszóró, sőt még a hátsó hangfalakban is van csak pl front-on nem 0 és 220 cm-en helyezkedik el a hangszóró (helyi adottságok miatt) hanem ~60 és 180cm-en mivel a soundbar 120cm hosszú. Házimozi esetén még mindig ott a problémám, hogy nem tudom keresztül kábelezni a nappalit és a tavalyi teljes belső felújítást követően kizárt, hogy akár csak 10cm hornyot is marjak, poroljak, gletteljek, fessek :) , de tényleg a puding próbája a megevés, ami remélem extra málnás lesz :)

Az alap témára vissza kanyarodva: Szóval a Box nem kell, hogy tudja az X-et és az atmost, az az erősítő dolga. Tételezzük fel, hogy az X96 Air és a Beelink GT-King Pro hasonló árban van, akkor melyiket javasolnátok vagy egyébb más box-ot pl 20-30 ezerig?
X96 távirányítója nem igazán tetszetős ellenben a GT légegeres távirányítójával, de ha a 905x3-el szerelt proci jobb hang szempontjából mint a 922x vagy GT-King Pro esetén S922x-H (H: DTS/Dolby dekóder), akkor nem kérdés..

UI.: Somatom: Azt én sem vitatom, hogy ez részben ,,varázslás", de a realitás talaján maradva, szóval mozitermek megépítése nélkül is jó eredmények érhetőek el otthon, ami egy kevésbé white fülűnek lehet akár ,,tökéletes" is, mindezt az otthonában elérve szóval az impala helyett a semmi (=2x10w-os speakers TV hangszóró) szerintem erős túlzás, de ez talán valóban az a téma amit kár túlragozni (főleg tv box-os topikban :) )

[ Szerkesztve ]

(#5711) Necronom válasza Somatom (#5709) üzenetére


Necronom
senior tag

A mindent vagy semmit alapon jomagam kihoztam azt, amit egy szobaban lehetseges, teny hogy egy erre kialakitott es felepiett kulon moziszoba jobb. De, ha maradok a realitasok talajan, akkor ez kb annyi nalam, amit egy atlagos szobaban max el lehet erni, ennyim volt ra mind anyagilag, mind affinitasban :) Reszemrol ez ennyi, de mindig irom, hogy egy jo sztereotol semmi sem jobb, ez sem, csak ez masra es masban jobb
Lehet am kompromisszumokat is kotni - mar akinek :P

Gino20
Felre ne ertsed: nem azt mondom, hogy semmire sem jo, csak azt, hogy nem esszeru es ahhoz kepest draga, hogy malnaizu es nem malna :)
Namarmost, ha egyszeruen nincs ra lehetoseg, akkor ezvan, hiszen egy hazban lakunk, masodsorban mozizunk es minden mast amit csak lehet (pedig mennyi mindenki panaszkodik :D )
Szoval ha igy latod jonak, akkor ugyis ezvan

Az alap témára vissza kanyarodva: Szóval a Box nem kell, hogy tudja az X-et és az atmost, az az erősítő dolga. Tételezzük fel, hogy az X96 Air és a Beelink GT-King Pro hasonló árban van, akkor melyiket javasolnátok vagy egyébb más box-ot pl 20-30 ezerig?
X96 távirányítója nem igazán tetszetős ellenben a GT légegeres távirányítójával, de ha a 905x3-el szerelt proci jobb hang szempontjából mint a 922x vagy GT-King Pro esetén S922x-H (H: DTS/Dolby dekóder), akkor nem kérdés..

Nincsen szukseg semmilyen modon a box taviranyitojara!
Mind a TV-d mind az emlitett projektor tudja a HDMI CEC funkciot emigyen mindent a tv tavjarol tudsz vezerleni, csak azzal, hogy HDMI-n kotod ossze oket, ugye a sorrendrol mar beszeltunk

Filmezes a boxon keresztul:
1., Box HDMI out-->projektor HDMI in, projektor HDMI ARC--> TV HDMI in (innentol csak a TV tavja kell)

TV nezes, a hang a projektoron
2., ha van a TV-n HDMI ARC, akkor azt kulon vissza lehet vinni a projektorba, megint nem kell tobb tav
2a., ha nincs a TV-n HDMI ARC, akkor optikan mesz ki a TV-bol a projektorra, igy viszont kell a projektor tavja

ees ennyi :)
De mindenkepp feledd el a boxok dekodereit, azt bizzad a projeketorra
van lehetoseg a kodiban egy un. passthrough mod hasznalatara, az pedig annyit tesz, hogyha be van kapcsolva, akkor a box nem akarja elvegezni a hang dekodolast (ne is akarja, mert abbol meg malnaizu szorp sem lesz, max valamilyen lonyal)
Viszont ezt tenyleg igazan rendesen az X96 Air csinalja jol, akar Android alatt is (CE alatt is)
A Beelinkrol nemtudok nyilatkozni, nekem meg olaynom nem volt, viszont amik voltak, azok kozul csak az X96 Air csinalta rendesen

Ja es kenand
Azaz SR4400-as ma is helytallo, hallottam is, volt is olyanom, eleg brutal egy joszag es ugye a lenyeg, hogy nem akartak semmi szepseget rahazudni :)

[ Szerkesztve ]

TAP - Tatabanyai Automodell Palya

(#5712) spileraaa


spileraaa
senior tag

amazonra kaptam 50 eurós kupont

onnan van valami ajánlót típus ami elég jó ?

ha kell kipótolom az összeget

Erdély (Románia) Huawei Mate 20 Pro /Huawei Mate 10 Pro/ Xiaomi Redmi 3s Prime / Lenovo A660

(#5713) kenand válasza spileraaa (#5712) üzenetére


kenand
Topikgazda

Ha on-line tartalom a lényeg akkor egy Amazon Fire TV Cube jó, modern hardverre épül.

(#5714) Gino20 válasza Necronom (#5711) üzenetére


Gino20
őstag

óóó panasz az van bőven :D vagy sokszor csak az van :)
Nem-nem, abszolút nincs mit félre értenem, maximálisan ,,szakmaiak" maradtak a hozzászólások szóval köszönet érte :R
Az, hogy a box táv-ot nem kell használnom ismét egy új infó. Ezek szerint az ott megjelenő menüt, kodi playert, stb-t a TV táv-járól tudom használni.
Igen a TV tud HDMI ARC-t szóval ez nem gond.
Box esetén azt feltételeztem, hogy támogatnia kell a kívánt igények miatt legalább a DTS-t Dolby sávot (ha már a TV ezt több százezer forint ellenében nem támogatja) majd a többit az eddigiek alapján (X, Atmos) már tényleg az esetemben a projektor oldja meg, de ezek szerint még sem kell csak elegendő a 905x3 vagy 922x proc.
Beelink-et azért írtam, mert tesztek alapján kimondottan jókat olvastam róla és lenne lehetőségem a ~40-45 ezer helyett ~25 ezer ft-ért megvásárolni.

Ha már szóba került a HDMI CEC, akkor az lehetséges, hogy olyan az olyan funkció, ami házimozi esetén is lehetővé teszi azt amit a projektorok tudnak (valami ilyesmit olvastam) szóval HDMi-n keresztül a TV távjával szabályozható az erősítő és nem kell szarakodni külön az erősítő távjával? (max ki - be kapcsolni). Ha ez így van régebben volt házimozim, de akkor ez elképzelhetetlen volt.

Az eddigiek alapján ha mégsem engedném el a netflixet, akkor a kenand által említett Amazon Fire TV Cube lehetne jó választás vagy ez nem 905x3 vagy 922x proc-al szerelt kevésbé ,,JÓ" hangot biztosító eszköz?

[ Szerkesztve ]

(#5715) djnice válasza Gino20 (#5714) üzenetére


djnice
veterán

Az S905X3 / S922X az összes HD és nem HD hang formátumot támogatja, beleértve az Atmos-t is. Akár dekódolva, akár passthrough.
Nem tudom mit értesz az alatt hogy gyengébb hang...
Az S922X pedig semmivel sem lesz jobb médialejátszás szempontjából mint az S905X3, max annyi, hogy az 1080p Netflix is röccenés nélkül fog menni az erősebb SoC miatt.
Ezeket természetesen mind CoreELEC alatt értem.
A frekvenciaváltás pedig elengedhetetlen a kadenciahelyes lejátszáshoz.

(#5716) kenand válasza Gino20 (#5714) üzenetére


kenand
Topikgazda

Sajnos Fire TV Cuba még nem volt a kezemben, de talán nincs elbénázva és megy rajta passtugh-ban a többcsatornás hang. a 922-es SOC mindenképp jó (sajna, -bár lehetett volna - gigás LAN, US3, SD slot lemaradt róla)

[ Szerkesztve ]

(#5717) <Adamsky> válasza Gino20 (#5700) üzenetére


<Adamsky>
nagyúr

Hali! Úgy látom, hogy a többiek azóta a kéréseid nagy részét megválaszolták. Sajnos nekem "audio fronton" nincs nagy tapasztalatom (most épp nincs komoly rendszerem, ill. életvitelemből adódóan ez most picit még várat magára). Ott ahol most a Mi Box be van üzemelve (Szüleimnél) arra amire kell (HBO, Netflix, kis offline filmnézés egy 2.1-es soundbar-on) tökéletes.
A Te igényeid kielégítésére - ahogy a többiek is írták - egy olyan box kell(ene), ami hibátlanul tudja a HDMI Pass Through. Vagyis a hangot dekódolás nélkül adja át az erősítőnek.
Hogy melyik box tudja ezt, azt majd a többiek megmondják (nekem ebben - mint fentebb írtam - nincs akkora tapasztalatom, már csak azért is, mert a Mi Box a 2. boxom). Viszont - amennyire időm engedi - sokat olvasok / nézelődök a témában. Nekem ez alapján úgy tűnik, hogy - adott esetben - sokat kell keccsölni azzal, hogy összejöjjön az áhított HDMI Pass Through (pl. valakinek Mi Box-al - igaz a 3-assal - is sikerült). Előbbi az Android / CoreELEC vonalra értem. A másik véglet a drágább, nagyobb support-al bíró (pl. Nvidia) cuccok, vagy az olyanok, amin dedikált rendszer fut.
Ja, a VC-1 egy video codec. Sajnos nem csak a Mi Box-nak gyűlik meg vele a baja ...

(#5704) Necronom
"Adamsky meddig kapom en ezt meg vissza" :D
OK, tartsunk egy kis fegyverszünetet :DDD

[ Szerkesztve ]

(#5718) djnice válasza <Adamsky> (#5717) üzenetére


djnice
veterán

CoreELEC esetén csak be kell kapcsolni a hangtovábbítást és ki kell választani, hogy mit tud fogadni az erősítő. Működik és ennyi, nem box függő, nem kell vele többet szórakozni.

(#5719) Necronom válasza Gino20 (#5714) üzenetére


Necronom
senior tag

Ha már szóba került a HDMI CEC, akkor az lehetséges, hogy olyan az olyan funkció, ami házimozi esetén is lehetővé teszi azt amit a projektorok tudnak (valami ilyesmit olvastam) szóval HDMi-n keresztül a TV távjával szabályozható az erősítő és nem kell szarakodni külön az erősítő távjával?

Pontosan, ahogy irtam is!
Ugyanigy tudod a tv tavjaval a boxot magat is iranyitani...
Fizikailag ez kb ugy nez ki, hogy a tv-d forraslista menujeben (vagy az tv eszkozok menujeben is) ott lesznek az Anynet+ eszkozok felsorolva


Termesztesen a box beallitasaban be kell kapcsolni a HDMI CEC funkciot, ezzel keszen is vagy
Persze elofordulhatnak aprobb bibik, volt akinel nem kapcsolt ki a box a tv-vel egyutt, de en sosem kapcsolom ki a boxokat, elmennek szepen aludni azt kesz...inditaskor igy semennyi idot sem kell varni a bootolasra es amennyit az fogyaszt alvo allapotban, az kb pont annyi, mint a tv standby allapotban :) szoval hanyagolhato

Netflix eseten - ez mindig kerdes marad -, hogy mi a legjobb en abban nem vagyok kompetens
Mivel ez szubjektiv, hogy kinek mi az ami fontos, szoval en csak azt tudom irni, ami nekem fontos
Az X96 Air-on is megy a Netflix ha felteszel egy CE-t (baaar android alatt is megy, de ha ezt itt leirom, akkor sokan megkoveznek :P ) Szoval CE kell ra, es akkor lesz Netflix, namarmost ebben S905x3 SoC van, ugyhogy eleg jol birja szuflaval, de teny, hogy neha megroccen 1080p-ben, ha zavarna akkor valtanek 720p-re mert szamomra meg mindig fontosabb a jo minosegu hang, igy ha arrol van szo, akkor inkabb nezem 720p-ben, de eddig nem zavart, vagy pedig vagyok mar annyira oreg, hogy nem veszem eszre az aprobb docceneseket :) mert eppen pislogtam egyet

Ha jo cuccot akarsz, akkor a Fire TV egy jo valasztas, hangban is rendben van, de en is csak a leirtakra tudok tamaszkodni, nekem nem volt meg ilyenem
Egy a lenyeg: csodak nincsenek

[ Szerkesztve ]

TAP - Tatabanyai Automodell Palya

(#5720) Necronom válasza <Adamsky> (#5717) üzenetére


Necronom
senior tag

Fegyverszunet ON: :K

TAP - Tatabanyai Automodell Palya

(#5721) <Adamsky> válasza djnice (#5718) üzenetére


<Adamsky>
nagyúr

Aha, értem. Jól látom, S905X3-ra még nincs stabil CE, csak S922X-re?

(#5722) blakey válasza <Adamsky> (#5721) üzenetére


blakey
titán

A stabilnak nevezett sem stabilabb a Nigthly-nál és ez fordítva is igaz. Nem attól Nightly, mert instabil hanem attól, hogy folyamatosan "reszelik", hogy jobb legyen. Bármikor kijöhet egy "stabil" ami a Nightly-nak felel meg 100%-ban.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#5723) djnice válasza <Adamsky> (#5721) üzenetére


djnice
veterán

Csak a megnevezése nightly, de működésben stabil.

(#5724) spileraaa válasza kenand (#5713) üzenetére


spileraaa
senior tag

pendriverol használnám vagy külső hdd-rol

Erdély (Románia) Huawei Mate 20 Pro /Huawei Mate 10 Pro/ Xiaomi Redmi 3s Prime / Lenovo A660

(#5725) kenand válasza Gino20 (#5710) üzenetére


kenand
Topikgazda

Az kezdő Onkyo, bögreszettel, nem tud sokkal többet, de 300Ft-ért már néhány éves használt közép kategóriás erősítőt és "fadobozos" hangfalszettet lehet venni, ami sokkal jobb lesz, mint egy hangprojektor (csak hely kell neki az tény)

(#5724) spileraaa

Letöltött tartalom esetén bármely 912, 905x2, 905x3, 92xx-es box jó, ami jó áron van és lehetőleg elterjedt típus

[ Szerkesztve ]

(#5726) KerekesLevi


KerekesLevi
tag

Sziasztok!

Egy gyors villámkérdés: Coreelechez melyik a legolcsóbb box?
Amire kéne:
- HDMI-n keresztül csatlakozás
- TV távirányítója menjen
- Gigabites kábeles hálózatot tudja
- ne fagyjon, stb...

Jelenleg egy Minix Neo U1-em van, de az külön Youtube-ra stb... van beállítva gyári Androiddal, szeretnék mellé egy Coreelec lejátszót, ami viszi a filmeket a NAS-ról. Tudom, hogy a Minix is tudja a Coreelecet, de mindig ki kell bányászni a TV mögül, a MicroSD-t meg kilövi a szoba végéig, újra kell indítgatni, stb... Inkább lenne 2 kütyü, és mindenki csinálja amiben jó.

Ha lehet, nem rendelnék Kínából, inkább valami használt, vagy garanciás új érdekelne.

Köszi:
Levi

(#5727) Beni2360 válasza KerekesLevi (#5726) üzenetére


Beni2360
félisten

Hát kérem szépen nem kell az SD kártyát kivenni a boxból ha át szeretnél menni az androidba.
A kilépési gombnál van olyan opció, hogy reboot from eMMC/NAND
Ott kiválasztva juraindításnál az android fog betöltődni, majd ismételt indításnál a CE lesz betöltve. Mindig avval indul.
Egyébként van androidra reboot to Libreelec amit felrakva abból is a CE fog indulni.

Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro

(#5728) KerekesLevi válasza Beni2360 (#5727) üzenetére


KerekesLevi
tag

Köszi, de nem szeretgetném újraindítgatni a cuccost. Szépen futna mindkettő párhuzamosan.

(#5729) kenand válasza KerekesLevi (#5728) üzenetére


kenand
Topikgazda

Párhuzamosan nem megy a kettő....vagy az egyik, vagy a másik....Android alatt a Kodi megy, de nem olyan hatékonyan, mint minimal Linux alatt (CoreELEC)

egy hónapja azt mondtam volna Tanix TX9S, akkor 23 USD volt de már 30...

Nézd meg a couponsfromchina oldalt, válaszd a TV Boxokat

[ Szerkesztve ]

(#5730) spileraaa válasza kenand (#5725) üzenetére


spileraaa
senior tag

Xiaomi Mi Box S ami ismerős onnan
vagy más alternatíva van meg amazonrol ami jó lehet?

de pl a 2 közt mi a különbség?
61.99
[link]

59.90
[link]

[ Szerkesztve ]

Erdély (Románia) Huawei Mate 20 Pro /Huawei Mate 10 Pro/ Xiaomi Redmi 3s Prime / Lenovo A660

(#5731) kenand válasza spileraaa (#5730) üzenetére


kenand
Topikgazda

Hardverben semmi.
De amire használni szeretnéd nem a legcélszerűbb-1 USB portja van csak....

Az a baj, hogy az emberek 90%-a nem az Amazonról vesz Kínai TV boxot, ezért nem tudunk segíteni annyira

(#5732) Beni2360 válasza spileraaa (#5730) üzenetére


Beni2360
félisten

Az 59.90 €-s ott nincs táv és kábel hozzá.
Figyeljél.

De van EUR 55,71 Amazon áruházi szállítással is.

[ Szerkesztve ]

Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro

(#5733) Gino20


Gino20
őstag

Sziasztok!
Ismét köszönet a válaszokért, képekért :R
A leírtak alapján vagy az S922X SoC felé hajlok vagy a Fire TV Cube (2. generációs) is mozgatja a fantáziám már csak akár a 4K netflix miatt, de ez az alexa is érdekes lehet :) , viszont ahogy elnézem itthon nem lehet ilyet kapni szóval ~150 dodo vámmal együtt (vagy tévedek és nincs vám?) [link]

[ Szerkesztve ]

(#5734) Necronom válasza Gino20 (#5733) üzenetére


Necronom
senior tag

nem a vammal kell foglalkozni, az semmiseg a 27%-os afahoz kepest...

TAP - Tatabanyai Automodell Palya

(#5735) djnice válasza Gino20 (#5733) üzenetére


djnice
veterán

Akcióban szokott lenni 90 EUR-ért, de nem leszel vele sokkal előrébb mint a 35 eurós 4K Stick-kel, hacsak nem játszol.

(#5736) ggggg5


ggggg5
csendes tag

Vettem egy h96 max 2/16-ot. A bluetooth és a wifi nem működik. Ahogy megnyomom a wifi bekapcs gombot azonnal visszaugrik (LAN nem volt bedugva). Ethernet kábelről frissítettem, aztán gyári állapot visszaállítása is, de ugyanaz. Downgradelésre hibaüzenet jött, hogy újabb verzió van fent. Viszont a konzolos felület rk3328-at ír pedig a box dobozán is 3318 van.

Próbálkozzak más romokkal vagy ez hardveres hiba és refund :( ?

[ Szerkesztve ]

(#5737) KerekesLevi válasza spileraaa (#5730) üzenetére


KerekesLevi
tag

Köszi szépen!

(#5738) Gino20 válasza djnice (#5735) üzenetére


Gino20
őstag

Játékra nem használnám (van egy konzolom) csak arra amit leírtam szóval HBO GO, Netlix, saját 4K-s tartalmak lejátszása vagy DLNA-n (Serviio-on) keresztül vagy külső merevlemezről mindezt úgy, hogy tudja dekódolni a hangot (DTS-t, Atmos-t) és ha már a TV tudja, akkor HDR10+ támogatás sem hátrány.
Ezeket gondolom stick-el nem tudom elérni mivel nincs rajta pl HDMI

(#5739) kenand válasza Gino20 (#5738) üzenetére


kenand
Topikgazda

Amazon oldalán leírja mit támogat

HDMI van a sticken is....

[ Szerkesztve ]

(#5740) Gino20 válasza kenand (#5739) üzenetére


Gino20
őstag

Igen-igen ezt olvastam és tetszik is, de itthon nem lehet kapni és kintről vámmal együtt meg már kb 45.000Ft, amennyit nem szívesen költenék rá, de még megálmodom

(#5741) Gino20


Gino20
őstag

Amúgy ezek a boxok (pl BEELINK GT KING PRO) tud torrentklienst vagy ehhez olyan box kell, ami ezt dedikáltan támogatja?

(#5742) kenand válasza Gino20 (#5741) üzenetére


kenand
Topikgazda

Tud torrent klinest Android alatt is, de CoreEleccel indítva transmission is fut

(#5743) N.Szil


N.Szil
tag

Sziasztok.
Egy kis segítségre lenne szükségem. Nem értek hozzá és remélem tudtok segíteni.
Gyerkőcnek lenne a szobájába filmnézésre. Van egy régi de tökéletes [Philips 200S 20" LCD monitorom] és egy olcsó boxot szeretnék mellé amin keresztül ha Pendrive vagy külső merevlemezt csatlakoztatok, akkor akadás mentesen lehessen filmet nézni. Olyan boxra lenne szükségem amin létezik VGA (analóg) vagy DVI-D csatlakozás, ugyanis a Philips 200S monitoron csak ez a két csatlakoztatási forma létezik.
Előre is köszönöm a választ.

(#5745) Necronom válasza N.Szil (#5743) üzenetére


Necronom
senior tag

Szerintem az osszekottetest inkabb old meg ezzel

Boxot meg valassz amilyet szeretnel, viszot a hangot azt kulon kell vinned

TAP - Tatabanyai Automodell Palya

(#5746) Somatom válasza N.Szil (#5743) üzenetére


Somatom
veterán

Ha pedig azzal az adapterrel nem lenne kép DVI -n (nekem sem mindegyik box -szal megy), akkor egy ilyen HDMI -> VGA + audio adapterrel megoldható (saját tapasztalat). Egyszerűbb, mint DVI -s, VGA -s boxot találni.

[ Szerkesztve ]

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#5747) N.Szil


N.Szil
tag

Köszönöm szépen a válaszokat.

(#5749) Somatom válasza hun005a (#5748) üzenetére


Somatom
veterán

Látom, nem hiszel nekem. :)

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#5750) hun005a válasza Somatom (#5749) üzenetére


hun005a
tag

De hiszek csak nem értem ezt az egészet :Y

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.