Hirdetés
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Bambanő háza tája
- Négymagos Xeon(!) CPU LGA775-ös deszkában
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Mára elég volt a reklámokból
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Hiányzik a gamer érzés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
MaddeNNNN
őstag
válasz ralfee106 #94261 üzenetére
mATX:
ASRock B450m Steel Legend 29k (kikapcsolt állapotban is világít(az egyébként nagyon igényes rgb) , ha ez esetleg zavarna vedd figyelembe
MSI B450m Mortar MAX 33k legjobb mATX lapATX:
ASRock B450 Steel Legend 33k(világítás itt is megy kikapcsolt állapotban)
MSI B450-A PRO MAX 30k
MSI B450 GAMING PLUS MAX 31,5k
MSI B450 TOMAHAWK MAX 33kszemélyi preferenciáid kérdése, hogy melyiket választod. mindegyik nevetve kiszolgálja a 2600x-et, de a jövőbeni esetleges fejlesztésnél egy 3xxx 8 magos processzort is.
To protect the sheep you gotta catch the wolf. And it takes a wolf to catch a wolf.
-
Yeffy
veterán
válasz ralfee106 #94381 üzenetére
ah, jogos, azt nem kellett volna ideirnom, mert bar az is tetszik, azon nincs type c
akkor meg olyat kerdezek a type c-s kerdes mellett, h ha nincs type c-m, de van 4 db USB3-am, azt ra tudom kotni ezekre az alaplapokra?
[ Szerkesztve ]
Big girls ride harder. ヅ || Kondi powaa'!
-
Yeffy
veterán
válasz ralfee106 #94388 üzenetére
koszi a kis utanajarast/infokat, nagyon hasznosak voltk ismet!
szerintem akkor az lesz, amit javasolsz, ugyan is nem nagyon talalok olyen mATX hazat, mint ez az MC500P/Mt, csak kicsiben, sz'al akkor ramegyek a full ATX hazra, es beujitok egy ilyen PCI-E USB csatit. Ezzel akkor nem csak hatra kapok 2 USB 3.0-t, hanem elore is, jol ertelmezem?Gondolom a kek szinu csatlakozo az elolapi 20 pines, de az a masik feher, az micsoda?
van egybk ilyen PCI-E kartya Type-C-vel is? Mert az meg frankobb lenne!Big girls ride harder. ヅ || Kondi powaa'!
-
Yeffy
veterán
válasz ralfee106 #94391 üzenetére
ah, ertem. azt hittem, h ennek eleg a PCI-E csatin biztositott aram.
jogos, igazabol ezek akkor fognak kiderulni, amikor mar rakom ossze a hazat.
ha minosegi, annak orulok, nezegetem mashol is, es hasonlo arban mennek, nem akarok valami gagyit, ami nem kepes az elvart sebessegen mukodni, plusz a driverezes sem art, sz'al ha csak nem valami kurrensebb az olcsobb, akkor maradhat ez.a PCI-E 2.0-s kerdesemre valami?
bocsi az offolasert a totyikgazdatol, meg aki unja, igerem, h mindjart eldugulok!
-
Yeffy
veterán
válasz ralfee106 #94391 üzenetére
latom kozben a szerkesztest, az sem rossz!
na varjal. akkor a kozepen levo fekete csati az nem az elolapi Type C csati kivezetoje, hanem SATA power csati?
bakker, akkor ez meg mindig nem teljesen az, amit keresek. nekem olyan kene, ami elore tud kuldeni 3.0 Type A-t, meg egy 3.1 Type C-t, plusz ha hatul is van egy vagy ket port, szinten nem 2.0-s sebesseggel, az is jol jon.bar en tovabbra is "aggodom", h eleg-e egy ilyen kartyanak 2.0-s PCI-E.
-
Yeffy
veterán
válasz ralfee106 #94496 üzenetére
ezt jo tudni, koszi.
vegul is, ha el tudom valahova dugni asztal moge/hatra, ugy nem rossz, de nekem a gep tetejere odabiggyesztve ilyen kendacs megoldasnak tunik.
mindenesetre ha tenyleg ilyen tragya a BIOS rajta, akkor lehet, ot is skippelem, bar nem tudom, a tobbi resze (vrm, argb) milyen?Big girls ride harder. ヅ || Kondi powaa'!
-
Yeffy
veterán
válasz ralfee106 #94512 üzenetére
én a helyedben megfontolnám, hogy az előlapi usb kivezetéseknek és az rgb-nek tulajdonítsak-e ekkora jelentőséget.
tudom, h jobb lehetosegeim lennenek, de mivel sem a deszkat, sem a hazat (foleg utobbit) nem tervezem huzamosabb idon belul cserelni (5+ ev), ezert akarom most megtalalni a leheto leg"jovotallobb" kombinaciot.Egyébiránt RGB: szalagot/(RGB ventiket) külön vezérlővel lehet kapni.
en ugy latom, h nem mindegyiket. vagy rosszul ertelmezem?ha pedig 4 usb kivezetést szeretnél egy lapon amin csak 2-nek van alaplapi csati, akkor a másik kettőt rá lehet dugni usb2-es aljzatokra, csak a sebesség lassabb lesz.
ezt is tudom, de akkor mi ertelme a USB 3 kivezetesnek, ha nem tudom kihasznalni? nekem az USB 2.0 mar rohadt lassu. de ahogy errol mar volt is szo, bovitokartyaval meg tudom oldani. ahogy a wifi-t is. az ARGB amire meg nem talaltam nagyon utolagos megoldast, amit a kozponti app-rol/alaplaprol tudnek vezerelni.
mindegy, kutatok tovabb.Megfontolnám mi a fontos, hogy stabilan működjön később gond nélkül az újabb procikat is bele lehessen pattintani, vagy hogy pendriveról gyorsabban másoljon vagy a szívárvány minden színében pompázzon.
pontosan ezert kerdezek itt, szagertoktol, h nehogy ugy jarjak mondjuk, h van f.sza ARGB-m, de nem megy ugy a PBO, vagy gyengebb a VRM/PBO, mint a korabban ajanlottakkal osszehasonlitva.
nem mondtam, h ezeket meg is veszem, csak kerdezem, mik a velemyenek, esetleges tapasztalatok.Big girls ride harder. ヅ || Kondi powaa'!
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Anime filmek és sorozatok
- Programozás topic
- Kipróbáltuk az Anbernic RG40XXV kézikonzolt
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Befutottak az első tesztek
- alza vélemények - tapasztalatok
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Windows 11
- Mesterséges intelligencia topik
- Ukrajnai háború
- További aktív témák...
Állásajánlatok