Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Hiányzik a gamer érzés
- Mára elég volt a reklámokból
- Szólánc.
- Tápszűrő építése kapcsolóüzemű adapterekhez (HiFi készülékekhez)
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al
- Reklámmentesítés HyperOS-ben Xiaomi/POCO/Redmi
- Biztonságosabb SSH
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
bluyoo
nagyúr
Akkor a kereted közepéből a Albinolynx-nak is ajánlott Gigabyte GA-B85M-D3H (17K a választott boltban).
(#57610) miklosss2012
"remekul teszi a dolgat ...csak egyszer volt kek-halal "(#57611) tigerjoco
Tuning nélkül egy Asus M5A97 R2.0 is elég de azért azt a CPU-t nem húzni .... Egy két ezerrel drágábban már az M5A97 EVO R2.0 -t is aláteheted ahogy Xmaas is javasolta.(#57613) albinolynx
Pont ezeket a lecsupaszított B85-ös lapokat említettem. Akkor inkább egy jól felszerelt H81-es lap. Amit kinéztél lapot szinte semmit nem kamatoztat a B85-ös chipset adta előnyökből.Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
Original Haswell chipsets
A chipset felett milyen pluszt? Nem tudom milyen lapot néztél szóval a különbségeket sem tudom sorolni. Viszont a gyártó honlapján szépen össze tudod nézni őket.Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
Persze, szívesen!
Otthoni felhasználáshoz nem kellenek a DDR3 ECC memóriák. Olyan alacsony kerettel meg nem is lenne kivitelezhető ...Azok szervercuccok. Lapot kaphatsz alá kb. 8X annyiért (pl.Asus Z87-WS) mint amennyit most szeretnél rászánni. Plusz a CPU (Xeon) .... Vagy LGA2011 és ugyancsak Xeon CPU.
A hőmérsékletes kérdésed meg nem értem. Olyan meleg lesz amennyire hagyod neki. Ha normális házba teszed és dobsz mellé egy 12cm-es szélkavarót nem lesz gondod .....(#57626) vízilabdás
Szia!
Mindkettő komoly kis kap. Digitális tápellátás-vezérléssel, .... De az Asus-t ajánlanám a Fan Xpert 2 ventivezérlés miatt (is).[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
Pl. a LucidLogix Virtu MVP program képes elosztani a feladatokat a grafikus magok között.
Vagy az AMD Radeon Dual Graphics az APU-k esetében.Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
"Azért jó a több fázisú CPU tápellátás mert minél több fázis van, annál stabilabb a feszültség leadás, kisebb a drop (a BIOS-ban beállított és a valós feszültség különbsége), és a CPU foglalat melletti feszültség szabályzók is kevésbé melegszenek az elosztott terhelés miatt. Végül is erős túlzással minél több annál jobb. Bár, pl. a digitális vezérlés azért csökkentette a számukat de a prémium lapoknál azért nem spórolnak velük.
A tuning alatt megnövekedett terhelésnél nagyobb a jelentősége, de a tuning nélküli rendszereknél is jó tulajdonság .... még ha nem is akkora az előnye mint egy tuningrendszer esetében.
A pontosabb, stabil feszültség egy stabil rendszer alapja. Persze ez nem csak egy tényezőn múlik.
Ehhez jön hozzá ugye hogy kisebb terhelés, kevesebb hő, kisebb degradálódás."Bazinga!
-
ATlas1458
csendes tag
Hi,
attól függ milyen extra funkciók kellenek, mennyire akarod túlhúzni... kellene pár pontosabb info.
De ezek kb. közép-felső kategoriák:
ASRock Z97 Extreme4 ( vagy 6, ha kellenek az extrák )
MSI Z97 Gaming 5
Gigabyte Z97X-UD3H
ASUS Z97-A
ASUS Maximus VII ( ranger vagy hero ) -
ATlas1458
csendes tag
Hi,
elkezdtek már beszélgetni róla, de igen a GIGABYTE GA-G1.Sniper Z97 -ben a 'Creative Sound Core 3D' valószínűleg jobb mint a többi ( nem tudom megerősíteni ) és kb. az árkategóriádba esik ( ~38-42k )
A kinézett kártyával kapcsolatban:
Akkor inkább a GIGABYTE GA-Z97X-Gaming 5 , ebben 8 fázis van a gaming 3-ban meg csak 4 és kb. 5k különbség és mind a kettőben Realtek ALC1150 van, ami jobbnak számít.[ Szerkesztve ]
-
perecKING
senior tag
epp most kezdett el szarakodni a gaming 5 lapom. Meg egyszer nem vennek ilyet. 1 honapos. 4570 van benne.
Ujrainditottam de mar nem adott eletjelet. Cmos reset(250alkalommal, gomb nincs...) bios update....
Na most sem indul....csak porgeti a ventiket...Minden reset alkalmaval mas hibakodot jelez.
olyat us ami nincs a listan pl 78...98Eddig aldottam...most meg telefonrol
[ Szerkesztve ]
-
Teaway
veterán
-
perecKING
senior tag
Nem jelentkezett azota a problema.
Fogalmam sincs mi lehetett....valami a bios-al... meg jo, hogy idoben adtam neki egy frissitest.
(Elotte mar a bios ugy jott be, hogy a szep piros udvozlo kepernyo szet volt kozepen esve)All
Bar nem ertek ugy a lapokhoz mjnt itt 1,2,3 ember de azthiszem en is kijelenthetem NINCS tokeletes lap!
Az msi gaming 5 tovabbra is verhetetlen az ara miatt! Es tud mindent amit az atlag(99%) juzer akar. Es piros is
Tul van "misztifikalva" az alaplap tema egy kicsit. Nyilvan az okaval $€£ mi is tisztaban vagyuk
Persze kell a gamer lap, meg egy basic, meg oc..... de ugye nem kellene 3,5,7,9, 11? Ranger, hero, formula, extreme stbPersze ma vettem egy Z97 Sabertooth lapot (megint)
Ha valaki akkor en kajaltam meg a legjobban ezt az armor dolgot a piacon.... 5. bertoth es 1 formula
Egyszer tenyleg megszamolom hany lga 1150 lapom volt
-
jim bcs
nagyúr
Csak a chipsetben van eltérés B85-H97-Z97, ám egy azon chipseten belül csak pci-e slot-ból és 1-2 usb portbol van kevesebb, de kinek nem elég 6-8 usb port, az elképzelésed nem jó.
A megfelelő áramellátást a minőségi táp és a vrm biztosítja a cpu foglalatnál.
A hő itt és többnyire felfelé száll amit a ventik visznek is tovább, ez nem grill tárcsa vagy palacsinta sütő Sőt tovább megyek, ha nem tuningolsz akkor az itx lap is tökéletes megoldás mindenre.Itt egy példa és most legyen egy komolyabb lap -->
[ Szerkesztve ]
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
TechN7ne
nagyúr
Általános felhasználásra egy integrált hangkártya is bőven megteszi.
Inkább munkára,vagy komolyabb zenei készítésre ajánlott egy jó hangkártya.Szerk.: ASUS alaplapi hangkártyák amúgy is szépen szólnak,függetlenül hogy milyen nagy felbontású hangkodek van beleépítve.
[ Szerkesztve ]
-
bluyoo
nagyúr
Én a füleshez vásároltam anno egy "filléres" Xonar DG -t, a fejhallgató-erősítő miatt.
Szerintem megérte, pedig csak egy BitFenix Flo -t hajtok vele. De az aktív hangfalaimat a mai napig az alaplapival (Realtek ALC892) használom.
Csak a téma összefoglalóban leírtakat tudom ma is mondani:
"A mai integrált audio megoldások általában képesek a felhasználók igényeit kielégíteni, mindennapi használatra, alkalmi játékra tökéletesen megfelelőek. Viszont akinek komolyabb hangrendszere van, illetve magasabbak az elvárásai, annak érdemes megfontolni a külön hangkártyát, még ha plusz költséggel is jár."[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
-
bluyoo
nagyúr
Én meg direkt tettem off-ba.
Ha nagy ritkán valaki megköszöni a segítséget off-ba szoktam tenni.
A hangkártyás topic-ot meg csak azért linkeltem, hogy ha már vásárlásra adtad a fejed akkor a lehető legjobbat vásárold azért a keretért.
Az MSI lappal kapcsolatban, jó választás. Nem mintha a PRO-GAMING rossz lenne, sőt pl. LAN terén szerintem jobb ...
Ha meg mATX mérettel építkeznél akkor egyértelmű ugye a Z97M Gaming.Bazinga!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest